Új privát üzeneted érkezett!

Hello Lányok!

Deni, ez hirtelen volt :shock:
De tuti találkozunk,bár sztem már nem olvasod én jövő hét utáni szerdán fekszek be :?

Amúgy ma voltam dokinál,és Zsuzskó,amit írtál, hogy Siposné ultrahangjaira nem sokat adnak....Ma közölte a doki(még egy másik doki is megnézte) ,hogy mind két babának 3 eres köldök zsinórja van!!
No comment.... A .....-ért nem nézi meg normálisan?????A genetikus meg ezen lovagolt.....Wáááááááááááááááááá :evil:

Bölcsibe ma voltam,ugyanis önkormányzat csak tegnap szólt nekik,jövő hónaptól Lilikém felvan véve. De holnap megyek beszélek a vezetővel,hogy nekem 2 hét múlva bekell adnom Lilit és hogy addig szeretném beszoktatni is.

Zsuzskó,miujság???
Mezi???

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
veryhappy
Szigethalom
 
 


Köszönöm a befogadó szavakat!

Rreksa üdv neked is, én is új vagyok még.

Ami nálam változás, h tegnap voltunk dokinál és sajna nyitva van a méhszájam (2111), így szigorú ágynyugalom van előírva, 1 hét múlva kontroll + kaptam gyógyszereket is.

Megkérdezhetem, h Deninek miért kell befeküdnie? Nem találtam...

Köszi!
tuncsi81
Budapest
 
 


Üdv az új kismamiknak.

Tuncsi, huh, ez nem jó hír. Engem nyíló méhszájjal már befektettek, igaz voltak fájásaim is. Meg jópáran voltak bent, akik maguk feküdtek be, mert jobban érezték úgy magukat. Hányadik héten is jársz?

Kata
labkat
 
 

 
 

Na sziasztok!
Azért csak most jelentkezem, mert ma jöttünk haza Olivérrel a kórházból. Kedden reggeltől estig csak kézben maradt el, de úgy is csak nagy nehezen, egész nap ment a sírás, hiába az édeskömény tea és az infacol. Szerdán reggel elvittem megint a drnéninkhez, aki megvizsgálta, nem talált nála megint semmit, amit fizikailag lehetne látni. Adott beutalót a gyerek ambulanciára. Bevittük a kicsit és bent is fogták megfigyelésre. A vizeletéből kitenyészett az a baktérium, amivel még a PIC-en is kezelték. Úgyhogy 5 nap antibiotikum kúra után itthon vagyunk. A kórházban nem is igen fájt a hasa, csak esetleg akkor pityergett egy-két percet, amikor nehezebben tudott pukizni. Mivel elég tág van a tüneteink sora, így előetetést is alkalmaztak nála. Nutritont kellett adnom neki szopi előtt, aztán szopi, majd büfi, utána pedig fixen kellett lennie a bébihordozóban. Gyanakodtak reflux betegségre is.
A súlya szépen ment, az antibiotikum kúra lejárt, így hazaengedtek bennünket, de 1 hét múlva megyünk ellenőrzésre.

A befekvős kismamiknak egy kalappal, az újaknak pedig üdv!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Vica!
Dejo, hogy irtal!! anyosod hogy van? es a babak maguk?

Meg azt akartam kerdezni, hogy mi lett a cukroddal szules utan? abbahagyhattad a dietat? mertek utana? en abbahagytam, de neha megijedek, hogy esetleg valami jelet talalok magamon; meg, hogy vigyazni kene - de hogy..... (mozogni akartam sokat, azt mondtak, az fontos; de arra mar abszolut nem marad sajnos energiam... :-(

Van meg itt valaki, akinek volt terhessegi cukra? Utana mi lett vele?

A babak viszont akkora boldogsag; lanyok, hogy el nem tudom mondani. Ahogy azt sem tudom megmagyarazni, miert sokkal nagyobb boldogsag a ketto baba, mint ketszer egy, de valahogy minden nap halat kell adnom az Egnek, hogy ilyen ajandekot kaptam.

ugyhogy a varakozoknak kitartast! ;-)
zsebibabak
zsebibabak
 
 


Borsika, meg Neked akartam irni babakocsi ugyben. Itt Ausztriaban a Mountain Buggy -ra eskuszik mindenki, hogy ez az ikres kocsik "mercedesze", es vegul en is ilyent vettem. Ez egymas melletti, de minden ajton befer (asszem 68 szeles), a boltok penztaran is kifer, iszonyu konnyen tolhato, gyakorlatilag egy helyben megfordul (ami nagyon praktikus dolog, majd latjatok). iszonyu jol lehet vele barmilyen terepen kozlekedni, jol osszecsukhato, kis helyre viszonylag elfer. a hatranya, hogy marha draga, de hasznaltan ki lehet igen jo aron is fogni (itt ausztriaban hasznaltan tobbet lattam 200 euroert, ujonnan 1600 a cugehorokkel).

viszont meg kell mondjam, csalodott vagyok az ikerbabakocsikban. egykeben quinnynk volt, es annyival jobb volt: volt rajta fek, egy kezzel ossze lehetett csukni, masik babakocsiknal a hattamlat allitani egy kezzel - ezek mind nincsnenek meg ebben a "merci"ben sem... ;-(.
zsebibabak
 
 


Mezi: jajj sajnálom a kórházat, de jól tetted, hogy nem nyugodtál, és bementetek. Remélem most már minden rendben lesz!

Zsebibabákkal pedig egyet értek :wink:

Kata
labkat
 
 


Zsuzskó,passz. Doki ragaszkodik hozzá. Gondolom úgy gondolja ott nagyobb biztonságba vagyunk,meg az se tetszik neki,hogy ikrekkel cukros vagyok,hiába jók a profilok.


Mezi,jól tetted hogy bementetek, remélem már minden rendben lesz :wink:

Tüncsi, mi nagyjából egy időben járunk nem? :wink:
Deninek több a magzatvíz mindkét babánál,Ő azért feküdt be.Neked nem kell befeküdni nyitott méhszájjal?????

Zsbi,én Lilivel cukros voltam.Doki Akkor azt mondta erről a méhlepény tehet,szülésnél kijön a méhlepény és vele együtt távozik a cukorbetegség is,nálam igy is volt :wink:
Most nem tudom mi lesz,remélem elmúlik.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
veryhappy
Szigethalom
 
 


Szerencsére most már úgy néz ki, hogy jobban van az Olivér, aztán majd kedden kiderül, hogy a vizelet tenyésztés kontroll milyen lesz. Remélem negatív.
Tegnap kellett volna oltást kapnia, de nem kapta meg, mert hátha a kórházban összeszedtünk valamit és még lappanghat benne. Úgyhogy, ha nem lesz semmi gond (nem lesz!), akkor jövő héten szerdán megkapjuk az oltásokat.
Most meg úgy veszem észre, hogy hasmenésem van. Vagyis még nem teljesen, de lehet, hogy az lesz belőle. Ilyen esetben nyugodtan szoptathatom tovább, ugye?
Hogy velünk mindig történik valami... (Jó lenne már kicsit unatkozni)

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Mezi!
Szoptathatod! Ha a Te szervezeted már küzd vmivel, akkor a kicsi az ellenanyagot is kapja az anyatejcsivel. Csak a Te folyadékpótlásodra ügyelj nagyon!

Babakocsi: nekünk egy 1000 éves Marco Tandem van, igaz egymás előtti, de nekem jobban bejött, mint az egymás melletti. Könnyű összecsukni, kinyitni, dönteni, és sokáig használtuk a nagyobbakkal is. Múltkor láttunk hasonlót, csak modernebbet.

Terhességi cukor: körülöttem többeknek volt, azt mondják, hogy elmúlik szülés után, de az illető esélyesebb később cukorbetegnek lenni, ezért érdemes az életmódra figyelni, mert az akár 10 évvel is késlelteti a manifesztálódását!

Claire
claire
 
 


Sziasztok,

Veryhappy, nagyjából egy idősek vagyunk, ma töltöttem be a 28.hetet. Doki nem mondta, h be kéne feküdnöm; gondolom, ha komoly, akkor befektet.

Kis csúszással ma reggel voltam cukorterheléses vérvételen, sikerült 5 perccel az előírt 2 óra elött kihánynom... :? Levették a vért így is, gondolom ez már nem számít.
tuncsi81
Budapest
 
 


Babakocsi: mi megvettük a Harry márkájú (hasonló, mint a Bergon, csak könnyebb) egymás mellettit. Nekem az volt a fontos, hogy mindkét csemetémet lássam egyszerre, ezért lett egymás melletti. A miénknek átfordítható a tolókarja és állítható a magassága, van hozzá esővédő, lábzsák, mózeskosár, lábtartó, pelenkázó táska. Nekem nagyon tetszett, de sajnos nem kellett használnunk. Ha valakit érdekel, eladó. Árban biztos megegyezünk, ha kérdés van, bátran írjatok, ha kell méricskézek is.
Egy kép mutatóba, de van több nézetből is fotó.

Kép

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Zsuzskó, nehéz döntés az biztos.
De azért valami felé csak hajlasz nem?

Én ebben a helyzetben egyébként a császárt választanám,mert akárhogy nézzük,azért a dokid is elmondta hogy szülésnél "ennyi" komplikáció lehet. Nekem még az a kicsi is sok lenne!
Nekem ez is bőven elég lenne. Azt választanám,ahol semmi probléma nem lehet. Tudom a császár sem rizikó mentes,de érted mit akarok mondani....


Ellenanyagom megint pozitiv.
Anti D és Anti E van a vérsavóban.Apai vért is vettek...
Viszont az anti D a nagyobb probléma,de mikor levették akkor 5 hete kaptam az anti D-t.
Szerintetek lehet ez még az?
Dokit hivtam,azt mondta köszöni hogy szóltam, pénteken talizunk :!:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
veryhappy
Szigethalom
 
 


Zsuzskó: az én szülés sztorim a következő: én mindenképpen természetes úton akartam szülni, ezért nem is igen foglalkoztam azzal, hogy császármetszés. Elvből el se nagyon olvastam erről semmit és mivel mindkét picurka koponyavégű volt, úgy gondoltam nincs is rá szükségem, simán szülök. Aztán amikor a 30. héten elfolyt a magzatvíz és muszáj volt szülni, akkor a dokim mondta, hogy szó se lehet természetes szülésről, mert a kicsiket nagyon megviselné. Így belecsöppentem a császár kellős közepébe. Semmi rosszat nem tudok felhozni a császár ellen. Igazán csak a tudat hiányzik, hogy nem megszültem a fiúkat, hanem kiszedték őket belőlem. De ez tényleg csak nézőpont kérdése. Délután 3-kor kezdődött a műtétem, előtte leborotváltak, beöntést nem kaptam (pedig délben még ettem :-) ), utána katéterezés és a várakozás, hogy kezdjék már. A várakozás volt a legszörnyűbb. Utána már gyorsan pörögnek az események. Arra figyelsz, már amennyire tudsz izgalmadban, hogy mikor sír fel a baba. Én az Ákost meg se hallottam, mert közben annyian voltak a műtőben és beszélgettek is és nem tudtam, hogy ennyire hamar kikapják így én se összpontosítottam annyira. Az Olivért már hallottam. :-) Amúgy nálunk 2 perc volt a fiúk között.
A te esetedet nézve lehet biztonságosabb a császár, de én simán szülnék. Eldönteni úgy is te fogod és szerintem meg fogod érezni, hogyan akar a világra jönni a ti kicsi babókátok.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Zsuzskó! eldönteni helyetted nem fogom, nem is tudnám, csak a tapasztalataimat mondom, igyekszem röviden, majd megkérdezed, ha érdekel vmi részletesebben.
Én szültem természetes úton is, császárral is, egyest is , ikreket is, indított szüléssel is, meg magától indulóval is. Ezek alapján maradnék a természetesnél, amennyiben és ameddig lehet, és biztonságos, mert igaziból mindenkinek jobb, testileg, lelkileg egyaránt, és nem csak akkor, hanem hosszútávon is!
Ezzel, hogy bent marad vmi persze számolni kell,de hozzáteszem , h ez másnál is előadódhat, lepény darab vagy burok darab tud bent maradni, és akkor az az eljárás, amit mondtál, és még szerencsés, ha akkor kiderül. és nem utólag jönnek rá, és csinálnak egy nőgyógyászati tisztító műtétet :( . Szerintem normál szülésnél, megfelelő fájástevékenység esetén kiürül ott minden.
Én azt hiszem megkérdezném a dokit, h mekkora a kockázata, h bent marad a másik lepény!

Claire
claire
 
 


ZSUZSKO: Nos, nem volt még velem ilyen, de egyet tudok. Én megszülném Gyurkát! Szerintem annál nagyobb élmény nincs, mint szülni! Sose hagynám ki, és szerintem a gyereknek is ez a legjobb. Azt tudom, hogy pl Verát EDA-val szültem, és jól átkapartak utána, meg Johanna után is, aki természetesen született fájdalomcsillapítás nélkül, és nem volt gond azzal sem. Amúgy is átkapirgálják a méhfalat. Szerintem pedig - józan paraszti ésszel - egy hasztalan méhlepény nem maradhat fent.
Tesóméknak a 30. hét körül halt el a babájuk, és simán megszülte a sógornőm, oxitocin mindent beindított. Gondolom a szervezet tudja, hogy ott két méhlepény van, aminek meg kell születnie.
Ha a fájdalomtól félnél, akkor esetleg EDA-val szülést lehetne választani, és lehet hogy akkor simán mehetne, és talán az altatás sem kellene. Ezt nem ajánlotta fel a doki? Csak mert ha az első csaszi, de szeretné a másodikat megszülni az anyuka természetesen, az ÁEK-ben az a protokoll, hogy doki szülés után felnyúl és megvizsgálja a méhfalat, hogy a korábbi seb nem szakadt e fel. Ez mivel fájdalmas, EDA-t javasolnak. Egy anyuka így szült, és azt mondta, így nem volt fájdalmas.
Persze dönteni neked kell! És ha esetleg a csaszi mellett döntesz, akkor sincs semmi gond. Ezt te érzed, és te tudod, hogy mi az ami neked bele fér. Tökre megértem azt is, ha így döntesz, és szerintem senki nem fog leütni!!! :)
Nekem amúgy a csaszit nehéz volt feldolgozni. Elmaradt a várva várt katarzis, amit természetes szülés után éltem át. Időbe tellett, míg el tudtam fogadni. Én rosszul viseltem a műtétet magát. Kétszer majdnem elájultam, és rossz volt, hogy nem láthattam a bébiket amikor kiemelték közelről, csak azt néztem, ahogy elviszik őket kiadják egy ablakon, és aztán vissza hozták már felöltöztetve őket, és egy-egy puszit nyomhatam, de ez csak egy pillanat volt.
Szumma szummárum, van egy hiányérzetem, de tudom, hogy ez így volt jó, főleg mert Bálint faros volt, és hüvelyi szülésnél megsínylette volna a csípője, esetleg károsodást is szenvedhetett volana. Ő az egyetlen gyerek aki 8/10-es Apgart kapott, a többiek 9/10-esek lettek.
Remélem segítettem!

Kata
labkat
 
 


Csajok nem érdekel valakit majd babakarám? Csak mert azt hiszem eladom a mienket. Már nincs rá szükség. 25000-ért vettük postával együtt, és persze valamivel olcsóbban válnék meg tőle!
8 részes, egy ajtós elemmel.

Pont ilyen, tőle vettük mi is:

http://www.teszvesz.hu/baba_mama/bababutor/jaroka/osszecsukhato_jaroka_8_elemes_babakaram_1454424635.html

Ahogy látom most egy ezressel olcsóbban adja már a fazon. De mindenképp megegyeznénk ár ügyben, csak írjatok privit ha érdekel!

Kata
labkat
 
 


Zsuzskó :D hajrá, cél egyenes! Végül hogy döntöttél?
claire
 
 


Zsuzskó, bárhogy is döntesz, jó döntés lesz. Bízzál magadban és a kicsiben is, és akkor minden rendben lesz.

Ma megkapta az Olivér az oltáshegyeket ( a szokásos kéthónapos oltást + pneumococcus + rota). Egészen jól viselte a kicsikém, egy picit aluszékony és étvágytalan lett délutánra. Estére pedig lett egy kis hőemelkedése, adtam neki egy kis panadolt, most alszik.
A legfrisebb mérések szerint 52 cm és 3750 g. Olyan pufi, kis zsömle. Belegondolok, vannak babák, akik ennyivel születnek. Az én kicsikém pedig már 3,5 hónapos. De hát ez van, majd megnő.

Tegnap vittük vissza vizelettenyésztésre a fertőzése miatt, holnap lesz eredmény. Olyan büszke voltam rá, felhelyezték a vizelet gyűjtő zacskót, kb. 15 perc múlva már bele is pisilt. :oops:
Aztán voltunk még hasi ultrahangon is, a vesemedence tágulata most csak egyoldali és kisebb, mint múltkor volt. De azért júniusban kell vinni nefrológushoz.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Jaj Zsuzskó megsirattál. :cry: :cry: :cry:

Maccs
vörösmacska
 
 


Zsuzskó! mindegy, h más szerint hülyeség-e. A lényeg, h ezek a képek neked megfogalmazzák, te így el tudd képzelni, képpé tudd tenni a dolgokat, és ez igenis sokat segít abban, h működjön. És sztem annyira végigrágtad az egészet (le a kalappal),ami nem lehetett könnyű, h biztos minden menni fog. Én mindenesetre drukkolok, többre nem futja tőlem!

Majd jövök, most alszom egyet, amíg hagynak, este kidőltem, most ébredtem, de igyekszem aludni, amíg hagynak a drágáim.
claire
claire
 
 


Sziasztok!

Hát én már írtó régen írtam... szóval lassan már én számítok újnak :lol:

Zsuzskó a szüléssel kapcsolatos első gondolatom az volt, hogy császár. Aztán olvasgattam a sorokat, és rájöttem, hogy én mennyire egy oldalról néztem a dolgot. Engem császároztak és emlékszem mindenre, de egy igazi szülés az biztosan nagyon nagy élmény lehet a fájdalmak ellenére is. Mostmár én is úgy gondolom, hogy maradj a rendes szülésnél és majd a sors eldönti. Egyébként még mindig nagyon értékelem benned azt a sok erőt és kitartást ami benned van. Te, Wicca, Mezi és Zsebibabak terhességét "ismerem" a legjobban, ezért ezek a terhességek, szülések stb. nagyon megérintenek. Te "fiatal" terhes voltál köztünk rengeteg problémával, de mégis akkora erővel és kitartással amely előtt megemelem a kalapom. A továbbiakhoz is tengernyi kitartást és pozitív gondolkodást kívánok!

Mezi szomorúan olvastam, hogy még "mindig zajlik" az élet körülöttetek. Remélem tényleg nincs semmi komolyabb, csak az időjárás, vagy esetleg hasfájás okozhatja. Légyszi hozzál képeket!!!!!

Valaki egyszer említette a sotén, hogy a pavilon elit rész. Én ott voltam három hétig és az tényleg egy picit az. Általában fiatal terhesek, vagy szülés előtt állók vannak bent, de nem olyan komoly problémákkal (cukor, kevesebb-több magzatvíz, vagy csak messze lakik). Na találkoztam egy pár éjjel-nappal panaszkodós lánnyal ott én is. Tényleg jódolgukban némelyik nem tudja, hogy mit csináljon. A szülésznők viszont nagyon kedvesek ott nekem. Mivel benyeltem egy látogatási tilalmas h1n1-es karácsonyt ott, ráadásul úgy hogy teljesen egyedül voltam az egész osztályon, így megsajnáltak és sokat jöttek hozzám beszélgetni stb. Volt akivel még ország-városoztam is :lol:

Babakocsi
Nekünk egymás melletti baby welt-es van. Egy nagy hibája van. Az hogy nem állítható a tolókar... Ez sok problémát okozott, pl szél rögtön érte a gyerekeket stb, illetve jó lenne ha látnának a babák, és közvetlenül tudnék hozzájuk beszélni, így legalább jobban le lehetett volna kötni őket. Szóval ha újra vennék, akkor mindenképen olyat,melyen lehet állítani a kart.

Ruhák
Mi az 56-os ruhákat nagyon sokáig hordtuk. Volt egy pár kisebb, de zömével ikább 56-os. Persze újszülöttként lógott rajtuk (majdnem két és fél kilóval születtek), de utána mi tényleg nagyon ki tudtuk használni.

Wicca végre jelentkeztél! Ha lesz egy perc időd, ami most nincs, akkor tegyél fel pár képet a lányokról! A nagyok mit szólnak a csemetékhez?

Nektek mostanában nem nyűgösebbek a gyerekeitek? Az enyémek nagyon. Nehezen alszanak el, sokat nyüglődnek és újabban buknak.... Remélem csak az időjárás viseli meg őket.

Lenne még egy olyan kérdésem, hogy a fiam rengeteget kagyarászik, nevet stb, a lányom viszont mintha stagnálna, vagy inkább visszafejlődne. Ő előbb kezdett el "dumálni", de most meg nem szólal meg, nevetést is úgy kell kicsikarni tőle. A fiamra elég ránéznem és sikongat, Rékától viszont zárt szájjal csak annyit hallani mindig hogy höhö hö hö... Pénteken leszünk öt hónaposak.
Tudom, hogy gyerek és gyerek között vannak eltérések, és ha egyke lenne nem is venném észre így az eltérést, csak már olyan zavaró. Viszont a lányom már teljesen átfordul magától egymás után többször is, Barnus viszont inkább csak segítséggel.

Vanda végül mégis összeismerkedtem a vizeletgyűjtő tasakkal. Barnusnál nem volt gond, elsőre sikerült. Rékánál viszont a negyedik próbálkozás után feladtam. Lánynál sikerült ez valaha valakinek??? Én már akárhogy próbáltam felragasztani mindig mindenfele ment csak a zacsiba nem :cry:

Zsebibabak tudom, hogy Ti nagy súllyal születettek, de most mekkorák a lányok (kg, cm)?
Barnus már elmúlt hét kiló, Réka pedig hat. Tartják folyamatosan az egy kg különbséget.

Most ennyi, kismamiknak kitartás (jó nosztalgiázni), anyukáknak és babáiknak sok alvós éjszakát kívánok!

Ani

Kép Manók a szabadban :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
ani83
Nagykáta
 
 


Ani! Rékus füle, hallása OK volt? nézték a szülészeten?
Különbség: nálunk Joni 9,4 kg, Nonó 7,12 :shock:

Claire
claire
 
 


Claire elvittük őket külön hallásvizsgálatra még egy hónapos korukban, mert én és több családtagom is hallássérült, de ott mindent rendben találtak, koruknak megfelelő. Figyel a csörgő, zörgő játékokra, tehát úgy gondolom (remélem), hogy a hallás oké.

Ma voltam más ügyben a gyerekorvosnál, aki azt mondta, hogy ne aggódjak, van amelyik gyerek majdhogynem teljesen kihagyja ezeket a dolgokat. Hát nem tudom.
Akinek vegyes párosú ikrei vannak, ott ki volt az aktívabb, tanulékonyabb baba?
Nálunk a fiam kb. két héttel mindent előbb szokott csinálni, bár ő nagyon nyugodt jó baba.

Claire neked mennyi idősek a kisebbik ikreid? Nem akarsz vonalzót csinálni?
Köszi amúgy a tippet.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
ani83
Nagykáta
 
 


Ani: de jó, hogy jelentkeztél! Nagyon édesek a gyerkőcök.
A vizelettenyésztés eredményünk negatív lett, így egy gonddal kevesebb. Amióta kiirtották ezt a bacit az Olivérből, nincs hasfájás. Mondtam én, hogy 3 hónaposan nem lesz a gyerek egyik pillanatról a másikra ennyire hasfájós. Múlt hét szerdán megkaptuk az oltásokat, kétszer volt egy kis hőemelkedése tőle, ennyivel megúsztuk. Viszont már egy hete nyűgösebb, először azt hittem, hogy az időjárás, aztán az oltás, aztán észrevettem, hogy be van dagadva az ínye. Tehát elkezdődött a fogzás. Jobban mondva azt már sejtettem, mert van, hogy ömlik a nyála, de ez most már tény. Napközben is van, hogy éppen csak elalszik és már fel is sír. Éjszaka szerencsére 8 órát kibír evés nélkül, de utána alig bírom elaltatni. Olivér is bukogat, lehet az időjárás az oka…
Ani Ti hogy álltok fog ügyileg?
Olivér kedden lesz 4 hónapos (korrigált kora 6 hét) és egy hete már átfordul a hasáról a hátára. Naponta csak 1-2-szer hajlandó megcsinálni, de azért ügyeskedik a kis csibész. Viszont nagyon nehéz a figyelmét lekötni nap közben. Kocsikázni szeret, az oké. Szereti a mondókákat, és ha cipelve van a segge a lakásban és közben nézegelődhet. Ha lerakom a játszó szőnyegre vagy egy plédre, akkor hamar kiborul a bili. Remélem csak a foga miatt van…
Nevetés terén mi is hadilábon állunk. Olivér baba még csak mosolyogni hajlandó, ha van kedve. Azt viszont úgy csinálja, hogy jó nagyra nyitja a száját. Kár, hogy annyira kevésszer hajlandó rá. De gondolom ez a sok betegség, oltás, fogzás mizéria is elvette a kedvét. Vagy csak mentséget keresek?
A beszélgetéssel nincs probléma. Ha van kedve, akkor mondja a magáét, persze még csak főként magánhangzókat használ, de már kezdi felfedezni, hogy tud ő mást is mondani.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Ani!
Ha megnyugtató helyen voltatok, akkor jó, nekem ez ugrott be elsőre.
Meg egy hósan még másutt tart a dolog, de nem biztos, h a hallás fejlődése is kielégítő, bár ah érintett a család, akkor biztos jobban figyelitek, és én csak itt látatlanban osztom az észt.
Amúgy meg tényleg nem szabad őket összehasonlítani, tök más ütemben fejlődnek, viszont tudják inspirálni egymást. Nálunk legalább is ez a helyzet mindkét ikerpárunknál!

Kicsi ikreim 9,5 hósak :D A vonalzók tetszenek, csak azt gondoltam, h ha mind a 6nak csinálok, akkor minden hsz-em kitölt itt egy oldalt :oops: :lol: .

Mezi! Ügyesedik! hajrá, és jó, h addig vitted, amíg rendbe nem tették. Anyai megérzés!!! Döntő!
Claire
claire
 
 


Claire: még amikor kezdődött a nyavalyája, pont Te mondtad, hogy hallgassak az anyai megérzésekre. Hát jól tettem! :)
Tegnap nagyon sokat nyűgösködött, lehet a délutáni esőt érezte vagy a foga vagy a kettő együtt. De ma reggel az én kis Zsömikém kárpótolt mindenért. Annyi nyitott szájas mosolyt kaptam, hogy csak na! :lol:

Ani: fogok feltenni friss képet, de még a fényképezőről át kell rakni a gépre, utána pedig lekicsinyíteni.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Akkor jöjjenek az ígért képek. :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
mezi_84
 
 


:D cuki, szépen kerekedik :D
Igazad is volt, te vagy vele minden percben, te ismered legjobban, nyilván nem tudod diagnosztizálni, de azt érzed, h OK lehet-e vagy sem, amit mondanak!
C
claire
 
 


Mezi: nagyon édes Olivér :) Jó hogy nincs baci végre a szervezetében :)

Zsuzskó: izgulok ám mikor jön a hír, hogy megszületett Gyurka :)

Kata
labkat
 
 


Úgy érzem, elérkezett az idő, hogy valamilyen hordozókendőt vegyünk, mert Olivér imád nézegelődni, nagyon érdekli minden.
Szerintetek mei tai vagy kötözős hordozókendő? Kinek milyen tapasztalata van?

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Ani! De jo, hogy irtal! Sajnos en is kihagytam itt sok hetet, meg nem is biztos, hogy ma bepotolom, csak kivancsi voltam, pl. Zsuzsko szult-e, es hogy van Oliver, WIcaeira is, de azt meg nem sikerult elolvasnom.

Ani, ma voltunk oltason, 5 honaposak elmultak, de csak 6.0 es 6.4 kg-k a lanyok, 64 cm-ek, de a doki nagyon meg volt veluk elegedve, meg gyonyoru hurkasak, igy ezzel en a suly dolgot le is zartam. nagyon fej-fej mellett haladtak sulyban es hurkakban, latszani most sem latszik, hogy icipicit Hanna sulyosabb lett, de varhato volt, mert mostanaban Bogi csak "nasizik": percenkent lejon a szopirol ellenorizni, hogy mindenki megvan-e, es sokszor nem is megy vissza - tehat csak ugy mellekesen nyalakodik, mig Hanna rendesen nyomja, ha mar rajta van.

Ani, nekem is nagyon nyugosek mostanaban. Furan, erthetetlenul frelsirnak, mintha valami nagyon fajna; meg 1szer-1szer meg a szopit sem fogadtak el (es ez neha pont repulon volt, telthazzal, az osszes maradek hajam kioszulesere...).

Az tok termeszetes, hogy mashogy fejlodnek, vagy mas a mentalitasuk. Amit leirtal a 2 baba beszelgetesenek fejlodeserol, szerintem nalunk is kb. igy van, en is neha ugy erzem, hogy szinte beszedben vissza is fejlodtek, vagy az egyik legalabb, de megnyugtatom magam, hogy ez hulyeseg, es egy 5 honapostol meg ne varjam inkabb, hogy Jozsef Attilat szavaljon.

Mezi, gratulalok, hogy ilyen szepen fejlodik Oliver! Fantsztikus! akkor igazan nem marad nyoma a koraszulottsegnek!

lanyok, Titeket is kerdezlek: otthon a PRevenar-t oltjak ingyen? milyen korban?

na, meg visszaolvasok, amig el nem alszom...
zsebibabak
 
 


Zsuzsko - szerintem jol dontesz, ha nekimesz a termeszetes szulesnek - persze csak a hezagos infok alapjan, amit itt olvastam. Az, hogy utana esetleg "kikaparnak", nem valami nagy dolog (sajnos vetelesek miatt nekem 3 is volt 2 even belul; es abban is a legnagyobb rossz a megszajtagitas, amit Neked nem fog kelleni csinalni); az altatas is csak par perc lesz, nem egy ugy. Emiatt nem erdemes szerintem csaszarkodni. Azert akarhogy nezzuk, az egy komoly mutet.

Nekem volt mindketto, es bizony a rendes szulest szivtam meg jobban; a 2.-nal es 3.-nal konyorogtem a dokiknak, csaszarozzanak mar meg, de nem tudtam oket ravenni, hat rettenetes elmenyek voltak kb. Az elsoben meg ugy tonkrement a gatam, hogy szinte mar most inkontinens vagyok; a fiam meg marha mazlis, hogy a vakumtol nem lett baja.

Ugyhogy en "orultem", hogy az utolso ketto szules csaszar; es valahogy azt is hittem, hogy az a babanak biztonsagosabb (nem lesz oxigenhiany, vakum, stb). De mikor utanaolvastam, a babanak is kockazatosabb a csaszar; es tobb a komplikacio a babaknal is - de ezt meg nem ertem, miert...

Az pedig teny, hogy azert utana megiscsak muteti maradvanyok lesznek. Pl. nem tudom, mennyit akarsz szulni, de csaszarral vegtelen sokat nem lehet. az en mostanimnal is azert lett komplikaltabb, mert a doki csunya fura osszenovogeteseket talalt, es sietni kellett, nem volt ido veluk bibelodni, erre nyissz, szetvagtak csipocsonttol csipocsontig: most egy 30-40 cm-es hegem van ;-(((. Csunya piros :-(, 5 honap utan is, viszket, es olyan lennt van, hogy a bikinibol boven kilog alul ket oldalt.... es gondolom, alatta minden megint agyon van novogetve ossze-vissza belul, ami kesobbre nem jo.

nekem meg az a legrosszabb az elso csaszimbol, hogy nem jott vissza az erzekeles az alhasamban. van egy kb. 10 - 15 cm-es sav, ami ilyen furcsan erzeketlen; persze nem vegzetes, csak olyan idegesito, furcsa, utalom, ha hozzaer valami (szegeny ferjem, nem erti, ha kedvesen simogatni akar, miert hessegetem el onnan azonnal). persze mondom, a rendes szules sem tunt el nyomtalanul; de szerintem abban a legrosszabb amiatt volt, hogy elszurtak a szulest, mert a doki du. haza akart menni, es mindenhogy beleavatkoztak meg telenyomtak oxitocinnal.

lanyok, erdekes, hogy a cukraitokat ilyen jol tudjatok venni. nekem az a kis minimalis dieta is, amit csinaltam, utalatos volt, es nagyon foglalkoztat, kell-e vigyaznom, es hogyan.

Irjatok mar le, akiknek volt terhessegi cukruk, hogy Ti utana merettetek-e terhelessel, meg hogyan vigyaztatok (ha igen)?

Mas. valaki irta, hogy koraszulott hasfajasara eloszor fejje le a mama az elotejet. bocs, hogy ezzel nagyon nem ertek egyet - semmikepp se! (hacsak doki nem mondja, de ketlem). az az elotej rettenetesen fontos immunanyagokat tartalmaz, nagyon szuksege van ra a korababanak! minden cseppje kincs, potolhatatlan, ilyen semmilyen tapszergyarto nem tud es nem is fog.

vica, az anyosod hogy van? nekem a potnagyim, akivel sokat vagyunk egyutt es szinte pot-edesanyam, diagnosztizaltak 5 attetet a majaban, nagyon el vagyunk keseredve.

zsuzsko, deni, happy, mindegyikotoknek nagyon drukkolok! es varom a jo hireket!

zsebibabak
zsebibabak
 
 


sziasztok! csak néhány gyors válasz:
előtej: én sem fejném ki! hasfájásra lehet próbálkozni máshogy is : espumisan, vagy...nem jut eszembe a másik, ja, infacol.

szülés: én is a természetest választanám, ha egy mód van rá, de ezt már írtam, valszeg ebbe az is belejátszik, h nagyon ódzkodok minden beavatkozástól :oops:
császár a babának: igaziból a programozott császár a legrosszabb, mert semmi jel a számára, semmi felkészülés, csak kikapják, és ez igen sok alkalmazkodási nehézséggel jár. Már megindult szülésnél kicsit más a helyzet, ott már felkészültebb a bébi.

nekem is az első szülés volt a legmacerásabb, 2x indított, oxitocinos, vákuummal befejezett, de szerencsére elég jól regenerálódtam belőle. Igaziból most a császárból is, de sokkal hosszabban és macerásabban, mint egy normálból, pedig nekem lightos volt a csaszi, hasizmokat nem vágtak.

terhességi cukor: nekem nem volt, de több ismerősnek igen, azt mondják, h utána is érdemes figyelni az életmódra, mozgásra, kajára, barátnőmnek azt mondták, h életmód függő, h 15 vagy kb 25 év múlva, de sajna számíthat a cukorbetegségre. Hozzá teszem, ő anyai és apai ágról is kapott hajlamot hozzá :( . Mindenesetre biztos érdemes időnként nézetni.

fejlődés: nagyok a különbségek köztük nálunk is, Nonó már feláll, Jonit a mászásra próbáljuk rávenni. Joninak 5 foga van, Nonónak 0.

5hósan Joni kb 7,5 kg volt, Nonó meg 5,5 :shock: Pedig nem is sovi, te is láttad, h tök jól néz ki, még jó kis combikái is vannak. Ha ilyen marad, mennyi irigye lesz kamaszkorában, h eszik, és mégsem hízik nagyon :lol:

No, megyek, szalad a lakás, várom a híreket: Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Csajok köszi az infókat. Ma Réka már elejtett két kósza szótöredéket (egy hónappal ezelőtt ennek ugye a 10x-sét produkálta), és mintha többet mosolyogna. Röhögni csak apának röhög a kis bestia :lol:
Fiam égre földre síkoltozik és dumál, néha már zsong a fülem tőle, de öröm hallgatni :D :D :D

Remélem nem sértek meg vele senkit, de ahhoz képest, hogy 2490 és 2370 g-mal 49 és 46 cm-rel születtünk, akkor nagyon jól állunk súllyal (múlthét hétfőn mérve:7030 és 6080 g /64 és 60 cm négy és fél hónaposan/). Szóval örülök neki. Ez nem azt jelenti, hogy a tieitek nem nőnek/nőttek megfelelően, hanem nekem csak egy megnyugtatás, hogy már lassan behozzuk a lemaradást és még csak most töltöttük be az öt hónapot.
Tudom, hogy ha nem egyszerre lenne kettő, akkor így nem tünnének fel a fejlődésbeni különbségek, de így megnyugtattatok.
Gyerkőcök nagyon nyűgösek egész nap. Hulla fáradtak és nem tudnak elaludni, ha végre sikerül alig bírom őket felkelteni a következő etetésre. Gondolom ez a össze-vissza időjárás viseli meg őket ennyire.

Lányok, kicsit jár az agyam egész nap. Ismerősöm tegnap szülte meg egypetéjű ikerlányait 33 hétre (1450 és 2100 g-mal). A nagyobbiknak a szíve gyorsabban fejlődött, mint a teste, ezért lélegeztető gépen van, hogy kíméljék a szívét. Hallottatok már ilyenről, vagy ez általános. Nem az a furi, hogy lélegeztető gépen van, hisz ennél később született babák is sokszor ott vannak, hanem ez a szív dolog érdekelne. Hogy ez mennyire általános???

Ancsuról tudtok valamit?, már tuti megszült.

Mezi nagyon édes a kisfiatok! Gyönyörűen fejlődik. Nagyon formás, "husis" baba!

Clari én is írni akartam, hogy a vonalzóval mondjuk lehet, hogy elfoglalsz egy oldalt :D , de nem mertem, nehogy véletlenül megbántsalak. (Ha lenne lehetőségem és is szeretnék még gyerekeket, de max. már csak egyet vállalunk be. Szóval irígyellek a nagy családért.) Ennek ellenére szerintem csinálj, hiszen a két ikerpár egy vonalzón "elfér", így csak négy lesz, az nem olyan sok :D :D :D

Zsebibabak már egy párszor írtad különböző témákban, hogy milyen szüléseken mentél keresztül, de még mindig kiráz tőle a hideg. Csoda, hogy ennyi gyereket bevállaltál. Az igaz, hogy idővel megszépülnek az emlékek, de ezek????
Felsírás nálunk Barnusnál gyakori. Ő nagyon nyugodt baba, de néha olyan alvásnál, mintha rosszat álmodna és hirtelen felsír. Van amikor egy kis simogatás után rögtön visszaalszik, de van amikor alig tudom megvigasztalni.

Ani

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
ani83
Nagykáta
 
 


MEZI: MEi-tait nagyobb kortól ajánlják. Gondolom nektek a korrigált kor számítana, 3 hós kor szerintem a korhatár. Nekünk van, és szeretem, de szerintem kicsiknek jobb a kendő. Azt is el tudod majd adni, ha esetleg később váltanál. Viszont sárcokkal egyidős kiscsajt is hordanak benne, szóval akár végig is tudnád használni.

Prevenart oltanak ingyen nálunk igen! És 3 hósan, meg most 15 hósan, és tán 8-9 hó környékén kaptak.

NÁLUNK a helyzet zűrös. Srácok kicsit szortyik, lányok jól, de tegnapi vednégünk éjjel hányt, ment a hasa, és mára belázasodott. 1-3 nap lappangási idő után okosabbak leszünk. Jó lenne megúszni!

Kata
labkat
 
 


Labkat! Mi is kb így kezdtük, de tegnap még én is beteg voltam. Nálunk amúgy a nagy hozta haza az osztálykiriről :?

Mai állás 3:3, ugyanis a 6 gyerekemből egyelőre 3 szorul antibigyóra, a legnagyobbnak tüdőgyula :shock: hozzáteszem életében nem volt még beteg igazán, Ádám és Jonatán légcsőhurut, de nem akarjuk, h bbedurvuljon még jobban, és persze köptető és probiotikum.... Nonóka, mint afféle nő: piros a torka, egy kis Cvitan, orrszívás, ennyi....jellemző. Én: feltámadtam, remélem ennyi volt, már ezt az 1 napot is nehezen toleráltam.
Ábelt elküldtük anyámékhoz elkülönítőbe. (tegnap megcsinálta a karate vizsgáját, ma még lenyomta a dobvizsgáját.....) tényleg rohadt ez a betegség! Óvakodjatok!
claire
 
 


Hát Zsuzskó! Gratulálok mindannyiótoknak. Mondtam, hogy Gyurka érezni fogja, hogy kell megszületnie. Nagyon ügyesen megbeszélted vele a dolgokat. (Az én fiaim is 30-án születtek, csak ugye januárban) Meglátod, hamar összeszedi magát és végre a karodban foghatod.

Labkat: nem hiszem, hogy Olivér esetében korrigált korral kellene számolni. Eddig semminél se mondta se a háziorvosa, se a védőnő, hogy az ő esetében a korrigált korral számoljunk. Ha azt vennénk alapul, akkor még csak 2 hónapos lenne, de ugye pont ma 4 hónapos. És elég viccesen hangozna pl. az is, hogy a tényleges kora szerint 3,5 hónaposan fordult hasról hátra, a korrigált szerint az 1,5 lenne. :) A lázcsillapítónál is már a 3 hónapos kor után adhatót ajánlotta a doktor nénink. Csak, hogy két különálló dolgot is említsek.

A betegeknek kitartást kívánok! Talán hamar túljuttok ezen is...

Holnap visszük Olivért orthopédia és neurohabilitáció kontrollra. Most derül ki, hogy szükségesnek látják -e a korai fejlesztést. De azért hozzáteszem, hogy ha nem szükséges, akkor is elgondolkodom a témán. Egy ismerősöm kislánya is koraszülött. Neki nem ajánlották, de viszik a kicsit havonta egyszer foglalkozásokra. Így nyugodtabb az ismerősöm is.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Zsuzskó gratula, remélem hamar rendbe jön a kis ember!! c
claire
 
 


Mekkora nagy baba! Drukkolunk neki, hogy minél előbb jól legyen.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


zsuzsko! gratulalok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vegre!!!!!!!!!!!!! mennyit de mennyit vartunk/aggodtunk mindannyian ezert a pillanatert!! itt a kicsi fiad, szep, egeszseges (jo, egy dog baci, de azt mar itt kinnt megoldjak), FANTASZTIKUS!! nagyon buszke lehetsz magadra, es Gyurkara; hihetetlen, amit kuzdottetek ezert a pillanatert!!

es nagyon szep nagy, kerek gyurka! meg ma is emlegetjuk, milyen rancos, vezna, csunyacskak voltak a mi lanyaink szuleteskor... szegeny kis bogit kifejezetten teknosbekanak lattam, ahogy a nyaka korul a rancos, szaraz bor logott rajta... de szerencsere most gyonyoru kerek es hurkas es tokas! ra sem lehet ismerni (szerencse, hogy a nemet utlevele 10 evig jo, es par hetes kis kep van benne, szemszinnel (ami megvaltozott), magassaggal (55cm asszem) - ez alapjan aztan akarkit el lehetne vinni az utlevelevel akarhova!

zsuzsko, elvezd ki a nagyon jol megerdemelt boldogsagot; es irj nekunk leci rendszeresen!!

zsebi
zsebibabak
 
 


Zsuzskó szívből gratulálok! :D :D :D :D :D :D Nagyon ügyesek voltatok, örülök, hogy jól ment minden! Jó egészséget, sok tejcsit!!! Gyurka gyönyörű kerek kispasi, nagyon cuki, formás baba!
Nincs vele semmi, kap egy antibiotikum kúrát és már mentek is haza. Jó kezekben van! Puszillak!!!!!

Maccs
vörösmacska
 
 


Zsuzskó: Gratulálok! Nagyon nagy baba, és azért meg ne pironkodj, hogy kiabáltál. Örülök, hogy jól vagy, és remélem az a valami Gyurkából is eltűnik hamarosan.

Mezi: csak a súly miatt gondoltam, hogy talán az számít a mei-tai nál. De nem vagyok ebben szakértő, ne haragudj, ha megbántottalak volna!

Kata
labkat
 
 


Drága Zsuzskó! Hatalmas gratula Nektek!!! Gyurka nagyon szép, formás baba. Kívánom, h mielőbb a kezedben tarthasd és mielőbb hazamehessetek!! Sok puszi Nektek!!!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Labkat: nem bántottál meg, én pedig nem akartalak kioktatni, ne haragudj, ha mégis sikerült.

Zsuzskó: várjuk ám a beszámolót rólad és Gyurkáról folyamatosan...

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Zsuzskó! nagyon nagyon helyes, és állati sokáig éberen figyel, a kis okos szemeivel :D A legjobb a figyisz mutatás :lol:

Különben pontosan milyen fertőzéssel kezelik? És hogy álltok?

Antibigyót hogy bírja?

Claire
claire
 
 


Hát Zsuzskó! Milyen érdeklődően figyel! Nem is látni rajta, hogy valami fertőzéssel kezelik. Nagyon kis drága. Milyen picurkának tűnik az Olivéremhez képest, pedig nagyon szép súllyal született Gyurka.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Zsuzskó :D :D :D :D Gyurika egy gyönyörű kisherceg! Teljesen levett a lábamról!!! :lol: :lol: Nagyon szép kisfiú. :lol: Gondolom a kúrát végig kell csinálni az antibiotikummal, aztán nemsokára mentek haza. Gyönyörű kislegény!!!!!!!!

Maccs
vörösmacska
 
 


Zsuzskó: nagyon édes Gyurkó baba! Olyan szép kisfiú, és tényleg milyen értelmesen figyelget :)

Kata
labkat
 
 


Zsuzskó, gyógyuljon meg a kislegény hamar! Kép

Maccs
vörösmacska
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?