Zsuzsko - szerintem jol dontesz, ha nekimesz a termeszetes szulesnek - persze csak a hezagos infok alapjan, amit itt olvastam. Az, hogy utana esetleg "kikaparnak", nem valami nagy dolog (sajnos vetelesek miatt nekem 3 is volt 2 even belul; es abban is a legnagyobb rossz a megszajtagitas, amit Neked nem fog kelleni csinalni); az altatas is csak par perc lesz, nem egy ugy. Emiatt nem erdemes szerintem csaszarkodni. Azert akarhogy nezzuk, az egy komoly mutet.
Nekem volt mindketto, es bizony a rendes szulest szivtam meg jobban; a 2.-nal es 3.-nal konyorogtem a dokiknak, csaszarozzanak mar meg, de nem tudtam oket ravenni, hat rettenetes elmenyek voltak kb. Az elsoben meg ugy tonkrement a gatam, hogy szinte mar most inkontinens vagyok; a fiam meg marha mazlis, hogy a vakumtol nem lett baja.
Ugyhogy en "orultem", hogy az utolso ketto szules csaszar; es valahogy azt is hittem, hogy az a babanak biztonsagosabb (nem lesz oxigenhiany, vakum, stb). De mikor utanaolvastam, a babanak is kockazatosabb a csaszar; es tobb a komplikacio a babaknal is - de ezt meg nem ertem, miert...
Az pedig teny, hogy azert utana megiscsak muteti maradvanyok lesznek. Pl. nem tudom, mennyit akarsz szulni, de csaszarral vegtelen sokat nem lehet. az en mostanimnal is azert lett komplikaltabb, mert a doki csunya fura osszenovogeteseket talalt, es sietni kellett, nem volt ido veluk bibelodni, erre nyissz, szetvagtak csipocsonttol csipocsontig: most egy 30-40 cm-es hegem van ;-(((. Csunya piros
, 5 honap utan is, viszket, es olyan lennt van, hogy a bikinibol boven kilog alul ket oldalt.... es gondolom, alatta minden megint agyon van novogetve ossze-vissza belul, ami kesobbre nem jo.
nekem meg az a legrosszabb az elso csaszimbol, hogy nem jott vissza az erzekeles az alhasamban. van egy kb. 10 - 15 cm-es sav, ami ilyen furcsan erzeketlen; persze nem vegzetes, csak olyan idegesito, furcsa, utalom, ha hozzaer valami (szegeny ferjem, nem erti, ha kedvesen simogatni akar, miert hessegetem el onnan azonnal). persze mondom, a rendes szules sem tunt el nyomtalanul; de szerintem abban a legrosszabb amiatt volt, hogy elszurtak a szulest, mert a doki du. haza akart menni, es mindenhogy beleavatkoztak meg telenyomtak oxitocinnal.
lanyok, erdekes, hogy a cukraitokat ilyen jol tudjatok venni. nekem az a kis minimalis dieta is, amit csinaltam, utalatos volt, es nagyon foglalkoztat, kell-e vigyaznom, es hogyan.
Irjatok mar le, akiknek volt terhessegi cukruk, hogy Ti utana merettetek-e terhelessel, meg hogyan vigyaztatok (ha igen)?
Mas. valaki irta, hogy koraszulott hasfajasara eloszor fejje le a mama az elotejet. bocs, hogy ezzel nagyon nem ertek egyet - semmikepp se! (hacsak doki nem mondja, de ketlem). az az elotej rettenetesen fontos immunanyagokat tartalmaz, nagyon szuksege van ra a korababanak! minden cseppje kincs, potolhatatlan, ilyen semmilyen tapszergyarto nem tud es nem is fog.
vica, az anyosod hogy van? nekem a potnagyim, akivel sokat vagyunk egyutt es szinte pot-edesanyam, diagnosztizaltak 5 attetet a majaban, nagyon el vagyunk keseredve.
zsuzsko, deni, happy, mindegyikotoknek nagyon drukkolok! es varom a jo hireket!
zsebibabak