Anyamci!
Persze, ezért nem is általánosítottam, hogy MI nem segítünk, de én sajnos tényleg nem segítek nekik
. 17 évesen összeköltöztem a párommal, 20 évesen férjhez mentem, 21 évesen gyerekem lett, és vhogy elég újdonság, meg feladat volt a saját háztartásomat kialakítani, rendben tartani
. Most meg ugye itt a kicsi, meg a pocak, és nem is kérték soha a segítségemet, csak azért írtam, hogy a legkevesebb, hogy legalább megkérem őket, nem pedig farokfelvágva várom a segítséget
. De ez csak rám vonatkozik, nem Praszlerára gondolok, csak elmorfondíroztam
.
Vlsz. nekem is csaszi lesz, bár még nem beszéltünk róla. De több minden is emelett szól sajnos:
1. 6 éves korom óta
cukros vagyok, ami miatt már önmagában a legtöbb doki császárt javasol. Az enyém nem. Mi sima szülésnek indultunk, mert a cukrom végig tökéletes volt, és a babával sem volt gond. De a cukor most is megvan, és azért plusz rizikó.
2. Végül az utolsó napokban mégis a császár mellett döntött(ünk), mert hirtelen nagyon bevizesedtem, és nagyon nehéz lett kordában tartani a cukraimat, féltünk, nehogy
toxémia legyen.
3. Aztán mikor indultunk a csaszira, elfolyt a magzatvizem
. Így megpróbáltuk spontán, és szépen tágultam is, de a dokim megvizsgált, és azt mondta
túl nagy a baba feje, nem illeszkedik be, nem fogom tudni megszülni, császár. (4280g, 58 centi lett, és 38-as óriásbuksija volt
). Vlsz. most sem lesz kisebb a baba, sőt. Ergo nem hinném, hogy most kiférne
.
4. Két év lesz a két gyerek között, ami már nem olyan kevés, de mivel 4 kiló feletti babára számítunk, nagy a
hegszétválás esálye.
Szóval nálam több dologban is hibádzik a spontán szülés
.
Viszont a dokim nagyon spontán-párti, ráadásul bevezettette a kórházban (ő a főorvos), hogy a programcsaszikat a 40. héten csinálják csak. (Persze ha nincs gond).
De nekem Botond is magától elindult 38+4-en, szóval nem tudom még mi lesz... De legközelebb már rákérdezek
.
Zsebbi!
Mi úgy vagyunk, mint ti: nem kell venni semmit
. Másfél éves a nagy, ráadásul ő is fiú, szóval tényleg minden megvan. Botondnak kell az új szobát berendezni, a kicsi meg a kész, bejáratott babaszobába érkezik
. A babaruhák, mérleg, ezazamaz a bnőméknél van, 3 hónapos a kisfia, és tőle ráadásul azt mondta, mindent úgy kapok vissza, hogy kimossa, kivasalja, méret szerint összerakja, cserébe a használatért
. Szóval még csak az sincs.
Új ágynemüt szeretnék majd, pár body-t, mert az nálunk fogyóeszköz volt, cumit, cumisüveget... De csak apróságok vannak.
Ja, meg vmi hordozókendőt, vagy ilyesmit, mert az Botondnak nem volt, de most lehet, hogy kéne, hogy könnyebb legyen szaladni a nagy után, vagy szoptatni legozás közben
.