Na előkerültünk
bocsánat, bocsánat, minden kedves ünnepeltet utólag Isten éltessen sokáig
Naszóval:
most is csak félkézzel írok, mert Anna kezét fogom, itt táncol
Mászni még nem tud, bár ma már elég ügyesen szinte térdre nyomta magát. Egyszerűen nem jön össze neki: ha elül kinyomja magát, a segge van lenn, lába meg szét, mit egy békának, ha a térdére (sőt néha kinyújtott lábbal lábujjhegyre nyomja magát, akkor van, hogy a kezét is kiegyenesíti, de a feje marad a földön
(Szabolcs-módra) Már 10,5 kg, 18 hónaposra való cuccokat hord, a maga 8,5 hónapjával
Zömmel még szopik, bár már nem óránként, sőt napközben néha én kérdezek rá, hogy nem kéne-e...
Ami stabil: az éjszakai-hajnali átlag 2 szopi, a reggeli, a délelőtti alváshoz, a délutáni alváshoz, plusz az esti elalváshoz, de van, hogy még egypár amúgy is becsúszik, vagy egy-egy elmarad, ha az utcán alszik el. Foga jelentem egy hete már van, és már 1,5 !!!!! Viszont irtó csálé.......ogyan, mintha 45 fokban el lenne forgatva.- Igaz, még csak a teteje van kinn, de elég muris. Mintha a másik is u.ilyen ferde lenne, tehát ha szemből benézek a szájába, egy fejenálló V -t látok
Petivel is minden ok, leszámítva, kicsit kiakadtam az ovin. Imádja, nagyon szeret odajárni, ott is alszik, elkezdett enni is
(tudjátok, Ő nagyon rossz evő), csak hát..na csak röviden: szóval: a váltó
óvonéni eltörte a lábát, és most egy óvonéni viszi egész nap a "balhét" és
hát enyhén le van strapálva. Csak hogy értsértek, a következőképpen
alakult az elmúlt hónapunk amióta elkezdtük az ovit.:
Első hét, minden ok, eleinte: Ha nem ebédel, nem
alhat ott. A gyerek zokogva jön
haza napokig, hogy ott akar maradni. Csütörtökre megtörik az ellenállás,
ottalhat, pénteken is. Teljes boldogság, hétfőn alig várja, hogy menjünk.Eddig írtam, ugy emlékszem.
Váltó óvonéni eltöri a lábát, ezért: kedden: Anya, du nem én
vagyok, elvinné ebéd után? szerdán: csak délután vagyok, nem én etetem,
altatom, (így be se vittem)......csütörötk: kivételesen nem volt gond.
Péntek: déltől összevonják Őket egy csoportba, ha lehet, vigyem el délben,
mert déltől nem vagyok. Megyek délben: dadus néni értetlenül néz: Peti
hazamegy??? Mondom: Hát nincs az óvonéni du, nem? De, van, már le is raktuk
az ágyát. Én mutogatok, hogy akkor le is lépek, erre óvonéni: Peti, megjött
az anya!!!!!!! Aztán nekem: nagyon köhög ez a gyerek, jobb is hogy elviszi,
jövő héten úgyis őszi szünet, addig kikúrálja (ezt tudtuk, nem is akartam
vinni).
Őszi szünet utolsó napján picit (egyébként egész héten nem) köhögött, ezért következő hétfőn nem vittem.
Nem volt beteg, kaptunk igazolás, de akkor is köhögött, így itthon volt egy hétig. Most kedden kezdtünk, hogy tuti egyet se köhögjön. Hétfőn felhívom
óvonénit, megyünk kedden. Óvonéni: Kedden, szerdán csak délelőtt vagyok,
csütörtökön egész nap, és pénteken is összevont csoport du. Akkor így is
kalkuláltam, hogy csak csütörtökön marad egész nap....(figyelem, akkor van strapás
napja az óvónéninek). Aztán Csabi vitte kedden, monda a dadus, nyugodtan
maradhat. Maradt, evett, aludt. szerdán is. Örünltünk, végre megette a
főzeléket. csütörtökön én vittem reggel, kicsit később. Alig érek haza, telefon az
oviból: - A Petinek hőemelkedése van: 37,4 és sápadt, nagyon folyik az
orra. Megyek, gyerek tök vidám, lelkesen mondja: Anya, most megyünk az
udvarra....hát mondom, cica te nem...irány a doki: semmi de semmi baja. Az
orra azóta se folyt, egész nap, éjjel, most is mértem (amikor hazaértünk, akkor is )a lázát:
36,8.....érdekes......
Felhívom az ovónénit, mondom voltunk dokinál, semmi baja....kérdem: miért mérték meg
egyáltalán a lázát? Nyűgös volt? Nem, csak sápadt....nameg: sírdogált,
hogy anya mikor jön??????? - ezt azért furcsállom nagyon, 1, mert a peti nevetve fogadott, és futott volna az udvarra, csak úgy odaköszönt, hogy szia, megyünk az udvarra..., 2, megkérdeztem, hogy , sírtál any a után? ő: nem... - na de azért megmérni a lázát, mert az anyját keresi??? Bezzeg egy kislány már amikor bevittem petit köhögött, mint a fene....
Szóval nagyon jó. Most mindennel hazaküldik szegényt, pedig nagyon
szeret járni....direkt megkérdeztem, gond-e hogy itthon vagyok a kicisvel,
mert akkor csak ebédig marad alapból. Nem nem gond....úgy látszik mégis. Amúgy örülök neki, hogy ennyire figyelnek a gyerekekre, de fura, hogy a csúnyán köhögő gyerek marad, Peti meg egy hőemelkedéssel, ami a gyerekorvosi rendelőben ami az ovi közvetlen szomszédja rejtélyes módon 36,6 lett, haza lett küldve.............
szóval érdekes, na...
nadejó végre idejutok, erre peti: Dórával akarok játszani a gépen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mindezt félpercenként,....mennem kell
Jövök még
Mert Peti mamához megy. így idejutok talán
Pusz: Maszat