Lanyok, koszi, hogy hianyoltatok, bocsi, hogy ritkabban tudok randizni veletek! Mostanaban csak neha tudok ennyi idot is kiszakitani magamra (Abbey - majd Te sem fogsz hamarost unatkozni.... Emlekszem, az elsovel par honapig en is szomoru voltam, hogy alig tudok valakikkel csevegni telefonon naponta; most meg mar evek ota nem volt idom ilyesmire...).
Csak ilyenkor nagyon hosszu leszek, mert annyi mindenre szeretnek reagalni Nektek....
tovabbra is, ha Ausztriabol kell gyogyszer, SZOLJATOK, a ferjem minden vasarnap megy haza, en megveszem Nektek szivesen! (mobil szamom 436508731693, ide tudtok szolni surgos esetben, vagy SMSt kuldjetek). Sot, ha nincs udulesi csekk - utazzatok csekk nelkul ide nyaralni egy hetvegere! bar kicsit ez szuk sajna ez a lakas; de agy van eleg, szivesen latunk mindenkit! egy kedves kisvarosban lakunk, becsi erdo (wienerwald), sissi kastelya/parka, es becs belvarosa is mind egy kopes. de utolso hivas - mert juni vegen megyunk haza vegleg!! utana nagyon varom mar, hogy sokat talizzunk Veletek. Abbey, nyaron raertek? Claire, remelem, Ti is!! sokgyerekestul! es videken is szivesen meglatogatunk valamelyikotoket, aki nem ban egy igazi nagycsaladot... itt 9 honapja vasarnap voltunk eloszor meghiva valahova
), de persze mikor a 3. utan vallaltunk gyerkot, pontosan tudtuk, hogy ez ezzel fog jarni - mindenki rettegni fog meghivni; de sebaj, hivunk/hivnank mi masokat. itt sajnos csak hivnank, mert a gyerekek reven baratkoztunk foleg, es mivel most epp nincsenek olyan joban senkivel, hiaba forszirozom en a szulokkel a talit, a gyerek szabotalja...
a regi kerdeseitekre: a fiam mindig kicsit visszahuzodo, nem kozeledos volt. itt mar vegre kezdi magat jol erezni az osztalyban, mar kivettem, hogy vegre beszelget naponta valakivel, de o nem hajlando elhivni, masok meg meg csak egy kozos fagyizasra sem hivjak ;-(( a tobbi gyerko sem egyszeru eset, otthon sem voltak egyszeruek baratkozos szempontbol. ebbe a szilveszteri csapatba voltak jol beleintegralodva, de ebbol most ki leszunk kozositve, mert nagycsalad lettunk ;-((
gatyakrol irtatok: en egy eve ki vagyok akadva, hogy itt ausztriaban csak ebben a borzalmas csonadragban jar MINDENKI, de mar a 6 eves kislanyok is, sot, ujabban mar az ovis kisfiuk is, es a 60 eves nyanyak is. ANNYIRA elonytelen az emberek 90%-anak, olyan nagy sejhajt es pipaszar lab aranytalansagot csinal a legtobb embernek, es gusztustalan szerintem; de csak ezt hordjak. szoknyat egyaltalan nem hordanak a lanyok. boldog vagyok, hogy a nagyobb lanyom ellenallt eddig ennek a divatnak (vettem neki egyet hasznaltan, mert mas gatyat nem kaptam, nem veszi fel); de igy meg kicsit kikozositik ezek miatt, mert nem "menozik". na meglatjuk, egy hetes osztalykirandulason van, iszonyu kivancsi leszek, hogy mennyire sikerul beintegralodnia vagy kikozosulnie ;-(
szilvi, en mast mondok, mint a tobbiek: en nem irtanek hangyat. a szakmam kornyezetvedelem, sok toxikologiat tanultam, es tudom, mennyire durvak ezek a szerek, nem tudod megakadalyozni, hogy ne jusson levegobe/kajaba, stb. es sajnos annyi a rak.... meggyozodesem, hogy a sok vegyszertol van, amivel az immunrendszer nem tud mit kezdeni...
nagyon magam alatt vagyok, kepzeljetek, a potnagyinknal, aki a vilag legcsodalatosabb es legszeretetteljesebb asszonya, itt nem tudnank nelkule meglenni - penteken diagnosztizaltak 5 eleg nagy attetet a majaban. egy honapja semmi nem volt. es itt csak en vagyok neki egesz heten - hogy lehet lelkileg tamaszt adni ilyen hirre....? hogy lehet elegge szeretni, hogy a legjobb (vagy legkevesbe rettenetes) legyen neki ebben a helyzetben? eddig menekultem az ilyen helyzetekbol, rettegtem szembenezni rakosokkal; most nekem kell tamasz lenni ebben es visszaadni a rengeteg szeretetet, amit tole kaptunk.... lanyok, imadkozzatok erte...
ugyhogy en betegesen felek minden vegyszertol, en inkabb mas megodlast keresnek. nekunk tavasszal pl mindig jonnek a hangyak, es nyar elejere elmennek, akarhogy erolkodom, elotte nem.
abbey, a babak ilyen novekedesugrasokon mennek at ("growth spurt"), es ilyenkor hirtelen tobb kaja kell nekik, ne aggodj, termeszetes. az ejszakai kelesek is, de neha az jut eszembe, bar lehet, hgoy teljesen megalapozatlan, hogy nem-e kicsit a Te aggodalmaid/feldultsagod veszik at, es akkor szenvednek. es akkor a megoldas nem az lenne-e, hogy kicsit magad jobban "kenyeztesd" - pl keramiazz, vagy keress baratokat. miert nem mesz el baba-mama klubba? nagykovacsiban, amit kuldtem korabban, nagyon helyes csaladok vannak!! aztan nemsokara majd jarsz a jatszoterre, ott is rengeteg baratnot fogsz osszeszedni; a regieket felejtsd el. tenyleg rem nehez olyanokkal jo baratsagot apolni, akiknek nincs hasonlo koru gyerekuk. raadasul meg akkor is lehet nehez: hiaba imadok en valakit, ha a gyerekeink nem kompatibilisek, es nem akarnak egyutt lenni ;-((( ezert marha nehez a baratkozos tema. de Neked most meg konnyebb - talan ha jobban meg tudod osztani a gondjaid egy nagyon hasonszoruvel, Te is kicsit nyugodtabb leszel, talan ok is? persze a palya szelerol konnyu bekiabalni ;-(
amugy abbey, GYONYORUEK voltak a keramiak; ha lenne helyunk, szivesen vennek toled! komolyan! falikepet nem csinaltal? arra talan lenne helyunk
) total az en izlesem es stilusom.
abbey, igen, sajnos, a rossz hir, hogy innentol a pelusozas kb. masfel-ket eves korig egy kinszenvedes lesz ;-((. nem birnak nyugodtan maradni, rugnak, belemasznak a kakiba, en a folyamatos mellberugasokat birtam a legkevesbe....
kepzeljetek - a babainknak meg mindig semmi magyar allampolgarsagi papirjuk, meg mindig nem tudunk legalisan bemenni Magyarorszagra (szerencsere kulfoldre igen...) de az ADOKARTYAJUK az megvan!! azert ez nem semmi...
szilvi, gyonyoruen a gyerkok!!
most ennyi; remelem, volt azert turelmetek a hosszu levelhez...