Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Claire: megkérdem aput, nincsenek most itthon, majd csak jövő héten beszélek velük.

Nekem van 1 csípőgatyám. Derékmelegítővel szoktam hordani, úgy jó. Vagy nyáron. Amúgy nem szeretem ha kilóg a derekam. Most meg a hasam miatt már télleg csak takarva tudom hordani :(

Nem tudom mi van Esztivel. Egyfolytában felsír éjjel. Nagyon elkeserít. Tegnap adtam neki nurofent, azt hittem fáj a foga, de semmi hatása nem volt, uh sztem nem az. Az az érzésem, hogy folyton éhes, de az meg nem normális. Adok neki tápot, mindig jó sokat lehúz belőle, és mostanában már 4kor bömböl a reggeliért is. Normális ez? (ráadásul átálltunk a 3as tápra, ami ráadásul laktatóbb kéne, h legyen)

Szilvi: ne aggódj Szonja miatt. Lilu is elmúlt 7 hónapos amikor megfordult. Utána meg belehúzott nagyon. Lassan ő is föláll.
Amúgy a csütörtöki torna óta sokkal többet mászik. Egyelőre a jobb lábát kicsit húzza, uh majd mondani is fogom jövő héten. De látszik, h fejlődik.

Amúgy elég kaka napunk volt. Reggel mennünk kellett a szabó ervin könyvtárba, aztán apósomékhoz. Oda csak fél 12re értünk, addigra jól beizzadtak a kocsiba. Jóformán ettek, utána már ment a nyügi. 2re ettünk végre mi is, addigra Eszti már visított. Elvittük őket sétálni (másfél órát gyalogoltunk, jól leégtem és elfáradtam), de folyton megébredt, uh csak 1 órát aludtak. Hazafele meg elaludtak a kocsiban, uh csak 8 körül tudtunk aludni menni. Azóta folyton sír Eszti, már 3szor voltam fent, de megint bőg. :?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

Silverlion!
Nem tűntem el, csak nincs mindig időm jönni. :(((

Dévényes torna: Nekem is a kiscsajt kellett vinnem, mert amíg a fiam mindent megcsinál, ő kicsit lustácska. Két alkalom után már kúszik, négykézlábra áll és hintázik is. Szóval halad a lelkem. :) Hallottam, hogy ezen a tornán végig sírnak a babák, de a lányom egy nyekkenés nélkül tűrte az egészet. Csodálkoztam is...

Evés: Nálunk 5-ször van kajcsi. 5-kor a lányom, 6-kor a fiam, utána 9-9:30-kor, 13-13:30-kor, 17-17:30-kor és 20:30-21:30kor.

Abbey!
Mostanság nálunk is előfordul, hogy a lányom éjszaka 3 órakor felkel és addig nyügizik, amíg nem kap kajcsit. Megeszik 170 ml tápot és utána fél 9-9-ig alvás van. Én sem nagyon értem, hogy miért csinálja.

Nadrág: Én is bajban voltam régebben a nadrágokkal, mert soha nem találtam olyat, amilyet szerettem volna. Mindenhol csak az egyenesszárú, feszülős nadrágokat láttam. Pesten a 7. kerületben a Garay tér 9. szám alatt van egy üzlet, ahol mindig kapok olyan nadrágot, amilyet szeretnék és nem is drága (5ezer alatt bőven megúsztam eddig a vásárlást). Mondjuk én szövetnadrágokat hordok általában, de azt hiszem már vannak farmerok is.

Egyébként Nektek hogy van időtök mindig írni? Engem abszolút lefoglalnak a picik és a házimunka.
lotion
 
 


Sziasztok!

Lotion: tök jó, hogy nem volt bömbi nálatok. Lilu amúgy sem szereti az idegeneket, uh már akkor sírt, amikor még semmit nem csináltak. Aztán még arra is kényszerítették, amit nem szeretne csinálni... A dr. néninél is végig bömböl. Eszti ezzel szemben röhög rá, és megpróbálja elvenni a sztetoszkópját meg a kalapácsát :)

Na, majd ha arra járok benézek abba a boltba. Tegnap voltam Takko nevű üzletbe. Elég olcsó, de vagy rövid volt, vagy az a szűk fazon :?
Szerencsére nekem belefér, h írjak.
Ilyenkor délelőtt önálló játék van a lányoknak. Addig főzök, mosok, takarítok és jövök írni. Aztán ebéd, alvás és du játszok velük.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 

 
 

Sziasztok! Én is csak olvaslak két napja, sűrű volt a hétvége, ma igyekeztem kiheverni :-). Viszont jól sikerült.
mi holnap zenélünk, csütörtökön meg Dévény, pénteken fülészeti kontroll.
Én változó, h mikor írok, néha szoptatás közben, vagy ha az ölemben pihiznek, néha éjjel, mikor hogy, Nálunk nincs ilyen pontos napirend, mint Abbeynél, kicsit össze-visszábbak a napok, mert abba a nagyok programjaiá is belejátszanak. :)
Hol vagytok Zsebi? Vovanda?
claire
 
 


Abbey,
állítólag vannak a babáknál fejlődési hullámok és bizonyos koruknál kevesebbet esznek, máskor megnő a szükségletük. Ilyenkor akár éjjel is igényelhetik a kaját újra, de el is hagyják utána.

lotion,
tudom, írtad, hogy nem tudsz sokat jönni, csak erre írtam, hogy azért ne tűnj el teljesen....:-)

Nálunk Levinek megindult a fogzás, kezd duzzadni alul a kis foga és mint egy jó férfi hisztizik is rendesen. Teljesen kiborító a kiscsávó. :-)
Nem baj pénteken elvileg jön majd az ecsetelőnk és remélem nagyon, hogy nekünk is segít majd. Legalább annyit, hogy picit segíti az áttörést, felpuhítja az ínyt vagy ilyesmi.
Nem tudom, ti hogy voltatok vele ma, de nekem nem volt túl jó napom a jó idő ellenére sem, olyan depis voltam, nem értem. :-(

Kipróbáltam a HIPP kajákat, na azok bejöttek, sejtettem. A legdrágább!!! Legalább valamit szívesen megesznek, ha nincs időm főzicskélni nekik. (azért csendben megjegyzem, hogy valóban ég és föld az íze a hipp-nek és a többinek. Ennek van íze!!! de azért reklámarc nem akarok lenni. :-) )

Nem pörgünk valami gyorsan.....mi van már....?
Nyugodt éjszakát mindenkinek.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Szörnyű éjszakánk volt. Teljesen ki vagyok. Eszti konkrétan 2-fél5 nem volt hajlandó aludni. Semmi nem volt jó neki. Enni nem kért, inni nm kért, csak bömbizett. Ennek következtében Lilukám sem tudott aludni, ő csendben nézte a történéseket. Végül 4kor evett, aztán úgy tűnt mintha aludna, de nem. Na, ezután odavettem magam mellé, mire elkezdett játszani, és röhögcsélni, meg karmolászni, tépkedni a hajam. Nem tudom ti hogy alszotok velük... Uh végül visszavittem az ágyába, és lassan elcsendesedett. Telihold volt vajon a ludas???
Ja, nurofent is kapott, hátha a foga az ,de semmi....

Tali: eléggé leült a szervezés. Időpontok? Helyszínek? Claire írt eddig csak.

Amúgy én is elég nyügi vagyok mostanában. Mindenki dolgozik, senki nem ér rá, férjem is reggel megy este jön. szar. És még ezek az éjjelek megint... komolyan néha úgy érzem csak visszafele fejlődünk :(

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
hipp kaja: múltkor bementem itt a közeli bioboltba, ott van talán "holle" névre hallgató nagyon bio, nagyon tuti bébikajcsi, egy normál üveg csak srépa 550 ft :shock: Azóta tudom, hogy a hipp nem is drága :lol: :lol: ez a relativizmus :lol: . A DMben most a kecskeméti akciós, abban is vannak jók, de szokott a hipp is lenni, olyankor váltok 15%os kupont, azt még leszámolják belőle, az már egész tűrhető. Meg van, amit nem állok neki csinálni, vagy nincs is most, én azokat szoktam venni.

éjszaka: na, az most nálunk is iszonyú volt, én is a teli holdra gyanakszom. Nem ellég, h ők nyüglődtek, főként Nonó, de még a mellem is bedurrant, reggelre fájt a torkom. És amikor pont sikerült a saját ágyamba mászni, akkor átjött Ádám fiam, ami nem lett volna gond, de ő is nyüglődött. Na, nem részletezem tovább, de most én is kivoltam.
vagy a hold, vagy vmi volt a levegőben, mert ma sokaktól hallottam, h rossz éjszakájuk volt, kisgyerekesektől éppúgy, mint idősektől, pl a Marék Veronikával beszélgettek a rádióban, ő is mondta, h zombi az éjszakától :roll:.

tali: nálunk totál beállt az évvégi hajsza, de ha sikerül vmi időpontot kiötleni, akkor igyekszem oda szerveződni.

Abbey! gyertek át vmikor jövő héten, vagy menjünk vhova gyereket legeltetni, hm?
Zenélni nem jöttök végül?

ecsetelő: mikor megy apukád? hozna nekem egyet? Szilvi, köszi a felajánlást, csak gondolom az nehezebben jut el, hacsak....nem hozunk össze gyorsan vmi talit!

Nálunk most volt a védőnő, sajnos valszeg jól diagnosztizáltam Joni fején lévő foltocskák ekcémás foltok.
:roll: holnap Dévény, holnapután fülészet, és oltatni is kéne, micsoda szupi programok!

no megyek, leáll a mai 3. adag mosás.
Fel a fejjel lányok!
claire
claire
 
 


Abbey,
nagyon sajnálom az éjszakát, remélem, hogy csak a telihold volt a hibás...én úgy vagyok vele, hogy nappal mindent elviselek, de éjjel nekem pokol ha nyígnak, nem viselem jól. Nekünk most kivételesen a telihold kedvezett vagy nem tudom.
Na leírom, ha ciki ha nem, hogy Levinél nekünk az lett a megoldás, hogy este elalszik az ágyában szépen, majd minden hajnalban 3-4 körül elkezd nyűglődni. Na ezt csináltam, amíg bírtam, de aztán bevetettük, amit Botinál is kellett, hogy áttesszük a pihenőszékébe és azzal együtt megy a fürdőbe, mert ott van tök sötét. Azon nyomban visszaalszik és reggelig alszik. Na, ha ezt most valaki nekem megmagyarázza, hogy ez miért jó neki...de nem érdekel, mert így mi is alszunk és ő is éjszaka. Nem is olyan fáradtka nappal...ez van nálunk ezek szerint a fiúk a fürdő klímáját szeretik. Boti a mai napig kiváló alvó lett és persze már nem a fürdőben, hanem a saját ágyában. Ráadásul egy ideje ne is igényli a tök sötétet, sőt van egy sólámpája ami égni szokott éjjel.
Ennyi a ciki titok....:-)

Tali szempontjából mi próbálunk alkalmazkodni, mert a május nekünk családi programokban tarkított rendesen, mert a férjem családjában szinte mindenki májusi. Boti is névnap is szülinap is...Szonja névnap...A június nekünk már 4-e kivételével már nyugis...és utána is. Mi kimondottan nyaralni idén még nem megyünk. Balcsira ruccanunk csak le majd egy hosszú hétvégére júli végén azt hiszem.

A depit én is erre értettem pontosan, hogy olyan rossz amikor jön a holnap reggel és elmegy mindenki, munka, ovi...
Ebből a szempontból már nem sokára jobb lesz neked, mert ahogy nőnek a picurkák, egyre értelmesebbek lesznek és lehet majd velük később kommunikálni, meg mindent, amikor már mennek. Akkor már társaság lesznek neked is.

Olyan jó, hogy meleg lett, már mezítláb voltunk (babák) ma kocsizni, meg rövidujjúba tök jó volt. Végre adhattam cukirucit Szonjusra.
Van itt egy angolt turi nálunk. Én még ilyen jó turit nem láttam komolyan. Olyan édiket veszek Szonjának, hogy megzabálom.
Olyan kár, hogy ilyen messze laktok Abbey, be tudnál itt vásárolni a csajoknak te is még csak a mosás sem látszik rajtuk. Szupi.

Na eldugulok. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Megmondom őszintén kicsit tartok az éjjeltől. Nehezen aludtak el, de végre csend van.

Claire: nem tudtam még apuval beszélni :( Komolyan,nekem is időpontot kell lassan kérnem. Őrültek háza van most náluk, ma még anyu sem hívott :shock: Megígérem, holnap megkérdezem.
Május 31-ig van ez, már csak 2 hét.... nagyon szar ez az időszak.

Jó, szupi vagy átmegyünk, vagy csinálunk vmt, majd meglátjuk milyen idő lesz, és akkor beszélünk.
Zenével az a bajom,hogy nálunk pont kaja időben van. És hát ismersz :D nálam a napirend létszükség.

Szilvi: én is sajnálom, hogy ilyen messze lakunk egymástól. Jó lenne talizni is, vásárolni a csajoknak :D Szeretek turizni. Főleg az angol turik a jók. Ez az early days márka nagyon jó, és olcsó. Anyuék voltak múlt héten Londonban konferencián, és hozott a lányoknak csomó cukibbnál cukibb bodyt meg zoknit. És 300 Ft 1 body :shock: itthon max használtan kapni annyiért.

Csodás az idő, de vhogy ez se dobja fel a kedvem. Olyan rossz, hogy nem tudjuk rendesen kihasználni. Délelőtt kb 1-1,5 órát tudunk kint lenni, du meg már nem maradnak meg a babakocsiban. Fűre nem merem őket rakni, uh bent kuksolunk. Ráadásul ma sem jött senki, pedig megígérték. Mindig ez van, hogy dolgoznak, fáradtak. Persze az senkiben nem merül fel, hogy MI, anyák is dolgozunk, ráadásul 0-24/7. De vhogy ezt senki nem veszi figyelembe. Nekem is jól esne, ha legalább 1-2 órát itt lenne vk, és játszana a lányokkal.
Na, jó, nem nyígok itt tovább, bocs.

Tali: júni közepe? 11-12-13 Pünkösd 7vége. Vmik nap? Összegezve eddigi helyek: Velencei-tó, Hajógyári sziget, játszótér. Egyéb?

Még vm: csúszda nem kell vknek kertbe? 1-1,5 éves kortól jó.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
zene: kedden3, csüt4 van egymás után, 9 től. fél óra foglalkozás, és kb 10p szünet. Nekünk a 9es lenne a legjobb, de elég neccesen érek oda, meg ált elalszanak az autóbhan, így ált a 9 40esre megyünk be. Utána gyümi, ált szopi, és alvás.

csúszda: köszi, van.

otthon lét: nem tudom, h van-e vmi hobbid. én amikor a legnagyobbat vártam, akkor próbáltam ki egy csomó dolgot, akkor kezdtem üveget festeni (mostanában sajna nem fér bele :( meg nincs hova félre raknom), és nagyon élveztem. Persze nekem jó a helyzetem, mert a házban van felnőtt, ha nagyon fontos van kivel beszélnem.

tali: mehet a június (11 nem, ha hétvége, mert após aznap 70 éves)


Szilvi!
nincs ebben semmi ciki. a gyerekek nem olvassák a gynevelési szakkönyveket :lol: sztem is többet ér a családi nyugalom. Nálunk a legnagyobbat, ha nem tudtuk elaltatni, akkor beraktuk a fekvős cipelőbe, séta, és benne hagytuk,. ott aludt. Nap közben minden gyerekünk inkább babakocsiban alszik, mint ágyban. Nyáron a pince kijáratnál, mert ott van hűvös. Nem tapasztaltam hosszútávú rossz következményeket, remélem eztán sem fogok. :)
claire
 
 


Abbey! amikor már látom a jövő hetet, írok, ok?
Azt tudom, h 25, 26án du szülői van, meg ovis ballagás, hétfőn regggel oltás, kedden reggel zene....Szerda de? Hacsak a Dévénytől nem hívnak. Egyelőre így fest... Unatkozni akarok :lol: :lol: :lol:
claire
 
 


Zene: hmmm, ez a 9:40es ez nem hangzik rosszul. Na, még megálmodom. Igazából én kicsit félek ettől a zenés dologtól, lévén fa hangom van, semmi hallásom, és még kottát sem tudok olvasni. Ének órán nem engedtek énekelni sem. :( Mondjuk a gyerekeket semmiképp nem tenném ki ilyennek, uh miattuk meg mennék. Ez kerül vmbe?

Tegnap este majdnem felhívtalak. Teljesen ki voltam. Eszti csak bömbölt és bömbölt és bömbölt. Semmit nem tudtam kezdeni vele. Végül a férjem altatta el. Mi a fene van vele??????? Nem értem. Este elaludt, de fél óra múlva felkelt és csak állt az ágyában és sírt, vagyis inkább hisztizett.


Szerda de. jó nekünk :) De szeretnék kicsit elfoglaltabb lenni :D Jövő hét csüt megyek lézeres szőrtelenítésre. Nagyon kivi leszek rá. Volt akció a facebookon, 60%kal olcsóbb. Nem lehetett kihagyni, főleg, h ÜCS-kel is lehetett fizetni. Legalább el tudtam költeni.

Amúgy van hobbim. Kerámiázni imádtam, de hát arra itthon nincs lehetőség. Uh marad az olvasás. De lassan az összes könyvet elolvastam ami itthon van, uh most tervezem, h beiratkozom a könyvtárba. Most kezdem másodszor az Egy gésa emlékiratait (még gimiben olvastam), tegnap fejeztem be Gordon Ramsay életrajzát (jaaa, télleg unatkozom :D )

Mi ma megyünk megint Dévényeshez. Szerencsére Lilu rengeteget fejlődött 1 hét alatt, mászik és fel is áll. Uh tuti nem kell többet menni. :) Úgy örülök.

Szilvi: sztem sem ciki. Irigyellek, hogy megtaláltátok, hogy mitől alszik.

Na, elég volt ennyi belőlem :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


sziasztok
Abbey
miért nem teszed le őket a fűbe? Oli is nyűgös, mint a franc, nem tom mi baja én sem, osanit nem használ, sztem nem fog...
máá sír is ,majd jövök később...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Zene: hát itt kotta nincs :lol: Aki tartja énekel, az anyukák meg gyerekek meg kedvük és képességeik szerint énekelnek vele. Bérletet szoktunk venni, de elég egyéni megoldások vannak a fizetésre, meg egyébként is az első alkalom (azt hiszem most is úgy van) ingyenes, pont azért, h lásd milyen a gyereknek, meg neked. A9es csak azért jobb, mert kevesebben vannak, de úgyis változó, és aki tartja, marha rugalmas.
Félre ne értsd, nem akarlak rábeszélni, csak mi szeretjük. Később, amikor nagyobbak, akkor ki szoktunk menni utána a művház játszójára, azt is szeretik. Most is lehetne hintázni, de eléggé kinyúlnak még ebben is.
Nonó egy kabaré, ő ritmusra rázza magát, meg taapsikol. Igaz Joni múltkor hangosan "énekelt"
:D :lol: Nagyon röhögtünk rajta.

Máskor nyugodtan hívj föl, legfeljebb nem tudok segíteni. Meg lehet, h olyan érzésed lesz, mintha egy cirkuszba telefonáltál volna, de be a sűrűjébe :roll: :lol: amúgy szörnyű, amikor így sír, és nem tudod mi a baja. Végül mitől hagyta abba? Csak belefáradt?
Nálunk az a ciki, amikor a szopi sem jön be, mint nyugtató.


Voltunk ma Dévényen, bent az oktató központban. Érdekes volt.
Joni is többet mozog, de még kell menni. Igen, több olyanról is tudok, akinek 1-2 alkalom is elég volt, sajna nem mi.. :(. Anno Eszter lányomnak sem volt elég, de amikor most készül a kis aerobic(szerű) bemutatójára, meg szólnak, h vigyem a nagyobbakhoz, vigyem táborba, stb, mert ügyes, akkor látom, h megérte akkor. szegény Jonó is tiltakozott egy sort, amikor vége lett és felvettem , akkorát sóhajtott, nagyon cuki volt :D
Utána megetettük őket (anyámmal voltam), aztán falafeleztünk, meg fagyiztunk egyet, vmi nekünk is jár
:lol:

Kerámia: hú, az tök jó. Korongoztál is?

Jaj, utálom ezt az évvégi izét, ráadásul a nagyot most kell megrugdosni, h vmi használható bizonyítványt produkáljon, én meg ezt utálom, utálok számonkérni, meg ilyenekkel piszkálni vkit. tanárként is utálom, utálok feleltetni, vizsgáztatni, dogát iratni, vhogy mindig az az érzésem, h én elmondom, megtanítom, ő meg a saját jól felfogott érdekéből tanulja meg, ne, azért, mert én számon kérem. (hülye egy tanár, mi?? )

Szilvi! Nyüglődés :( sajnálom!

no, megyek, csak este kidőltem, most ébredtem, de gyorsan alszom még, amíg hagynak:C
claire
 
 


Sziasztok!

Szivvi: fű még nincs olyan allapotban, hogy lerakjam őket. De asszem a szebbik felére leterítek egy pokrócot, és mindjárt kimegyünk. Túl szép az idő, h bent döglődjünk.

Claire: férjem altatta el, meg tagnap is. Én feladtam. 30 perc hátsimi után, letört a derekam, és idegbajos lettem, uh intézkedett. Nem tudom mit csinál, de nem hajlandó elmondani. Nem bánom, legalább ő csinálja :D Sztem örül is neki, h rá van szüksége a gyereknek. És így végig is aludta az éjjelt :D

Na, annyira meghoztad a kedvem, hogy akkor úgy tervezzük, h kedden 9:40re odamegyünk. Jó neked is?

Szegény Lilu meglátta a bejáratot tegnap, és elsírta magát. annyira sajnáltam. Végig bömbizett, és egy tapodtat sem volt hajlandó lemozdulni. Meg is jegyezte a nő, hogy egy ekkora gyerek nem szokott kifogni rajta. Komolyan, mintha odaszegezték volna a padlóhoz, semmilyen noszogatásra nem volt hajlandó elindulni. De szerencsére nem kell többet mennünk.
Mondta a nő, hogy vegyünk szandált nekik, mert Esztinek kezd dőlni a bokája. Ti milyet javasoltok? Claire, nincs vm bejáratott tűrhető áru helyed?

Igen, néha korongoztam is, de én a kreatívabb munkát jobban szerettem. Majd ha legközelebb jössz, megmutizom miket csináltam.
Süni:
Kép
Teknős:
Kép
Tök lámpás:
Kép
Maci:
Kép
Sakk:
Kép

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Hahó!
Elveszett bárányka jelentkezik! Nem tudok idáig jutni. A melóhelyen napközben csak egy órát netezhetek (monitorozzák a nethasználatot), és olyan szar a net, hogy egyszerűen nem lehet vele haladni.
Este meg általában csak beesek az ágyba. Jól vagyunk egyébként, tettem képeket iwiwre meg facebookra. Ha valaki akar tőlem valamit, írjon privit, vagy mailt.
vovanda
 
 


Vovanda! Azért jó, hogy benéztél! Nyáron szabi lesz?

Zsebi! Merre vagy?

Abbey!
Mi is megyünk kedden :D . (A környéken csak fizetős parkolók vannak már, én be szoktam állni a művház mögött a volt "lövőház" udvarán lévő parkolóba, olcsóbb is, meg legalább utólag fizetek, nem kell tippelgetnem, h mennyit dobjak be. Iylen még a mozgás korlátozottak intézete melletti parkoló is).

Kerámiák tök jók! Én utoljára ált iskolában jártam ilyen szakkörre.

:( A sakk meg egyszerűen profi!

Sietek, mert 9re unokatesó első áldozására megyünk, ránkfér, az unalmas szombat után :lol: :

Nem tipikus teljesen, mert speci hétvégén használható az apjuk, de tegnap a családot képviselte egy vidéki esküvőn. Szóval reggell kiindítottam (2különböző időpontban) a két nagyot a zenesuliba, apjukat meg a vonathoz. Aztán porszívózás, felmosás (vagy inkább felvakarás :oops: :lol: ), rendrakás, közben ebéd főzés, gyümi a piciknek, aztán ebéd, mosogatógép ki-be, egyebek elmosása, aztán uzsi készítés, egy kalács bedobása a kenyérsütőgépbe, utána úszáson voltunk a picúrokkal (anyám jött), szerencsére a nagyok otthon maradhattak, nagyszülők néztek rájuk). Uszi után haza, addig megsült a kali, és akkor a szokott esti műsor, fürdés, vacsi, stb. Hétvégi bevásárlás vasárnapra halasztva. Hát ilyesmi!
Lehet, h ez így leírva durva, de tulképpen a sok meló és bosszankodás mellett sok örömöt ad, ahogy Bévi jól látta.

A kicsik élvezték a vizet, remélem Joni füle is bírni fogja.

Nem felejtettem el a keresztelőt, azt hittem múlt vasárnap letárgyalom neked, mert volt egy találkozó, ahova az illető papot is vártuk, de sajna benyomtak neki még a kettő mellé két misét, és nem ért oda. előtte szombaton jött meg Rómából. na, nem részletezem, de igyekszem!

Szép és tartalmas vasárnapot!

:D Claire
claire
 
 


Claire!
Kétszer két hét az ovi/bölcsiszünetben. Nyaralás eltolva, még mindig nem kaptuk meg az üdülési csekket.
vovanda
 
 


Sziasztok.

Az egész családom dögrováson, lekopogom, hogy kivéve a picurkákat.
Egy gondtalan péntek után, szombat reggel arra ébredtünk, hogy Boti taknyol mint állat és lázas...mondanom sem kell, hogy ez már megint Murphy, mert délután volt a 15 éves érettségi találkozónk a férjemmel, osztálytársak voltunk. :-) Egész nap szenvedés Botival, majd anyámék du. 3ra jöttek, hogy átvegyék a stafétát és mehessünk.
Szerencsére sikerült angolosan távozni és a találkozó is igazán jól sikerült alig tudtunk elszakadni. este 11 körül estünk haza, már aludtak a gyerkők, de Boti lázas volt, anyámnak volt lélekjelenléte, hogy hűtőztesse kicsit, legalább így kibírta míg hazatérünk. Akkor kúpot adtam neki, de nem lefele ment tőle a láz, hanem felfelé...ki érti ezt?! Hajnal 4 kor mértem neki megint, akkor 38.9 volt akkor nurofennel próbálkoztam, az jó lett és reggel semmilyen láz nem volt...én viszont reggelre kétvállra feküdtem, pedig nem szoktam, de most már nem bírtam.
Abbey, nekem azóta nem múlik a torokfájásom...hol kicsit jobban, hol kicsit kevésbé, de folyamatosan fájt. Erre most már minden bajom van, egyedül lázam nincs.
Neked a doki mit adott, antibigyót?
Holnap megyek háziorvos, utána fül-orr-gége, hogy tegyenek valamit velem, mert ezt így nem bírom. Még egészségesen is nehéz, nem hogy így. A férjem egy Isten nekem, mindent megcsinált ma, hogy pihenjek, de nem sokat segített a pihi. :-(
Levinek, mint hab a tortán áttört az első foga...nagyon örültem neki, csak ezáltal ő is kicsit nyűgibb, de szerencsére nem volt olyan gáz. Szonjus jó kislány szerencsére, de köhög szegénykém és most már muszáj leszek neki ambroxol-Q-t adni. :-(

Valakinek valami jó ötlet???

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Szilvi: én is holnap jelentkezem be a fül-orr-gégére. Antibigyó után is még mindig fáj a torkom. Szintén hol jobban, hol kevésbé.
Jobbulást Botinak!

Claire: holnap hozza tesóm az ecsetelőt Nektek!

Tegnap voltunk Visegrádon a lányokkal. férjem barátjánál volt kis összeröff. Fiúknak sörmaraton (24óra 24sör :D ), mi ebédre mentünk. Lányok nagyon jók voltak, élvezték a levegőt, mászkáltak a fűben. Szép nap volt.

A.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok
Mi végre 4-ik nekifutásra eljutottunk wellnessbe...Nagyon-nagyon szuper volt, Tapolcán voltunk a Pelionban. Csak ajánlani tudom, szuper medencék, miniknek is, játszótér, benti játszószoba..
Töpik is jól bírták :)
Kép

Kép

Kép

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Abbey! Köszi!
Azért mi megyünk holnap zenélni. Kicsit fura hetünk lesz, lassan már én sem látom át, van itt a zongora vizsgától az osztály kiriig és a fodrászig minden, mint a búcsúban.

Szivvi!Nekem sem oltotta be ma a dokinéni a piciket, mert taknyosak, piroska a torkuk. Néha az enyém is fáj kicsit. Cvitamin, kakukkfű csepp, orrmosás, orrcsepp. ennyi.
Felnőtteknek: forró zsályatea öblögetés, meg is ihatod, erősen antibiotikus hatású.
Ti is osztálytársak voltatok a pároddal??? mi is, de nem mondom ,meg, h nekünk hányadik érettségi talink volt már meg....Mindenesetre ti még pelusban szaladgáltatok, amikor mi már a sulipadot koptattuk :(
ciki.
Wellness képek nagyon cukik.

A két gyerek mellettem kiolvassa az újságokat :lol: . Most már Joni is mocorog, kicsit sajátosan halad előre. Nonóka feláll, ahol fel tud támaszkodni, állandóan mászik, zenére rázza magát, gyakorlatilag amikor ébren van, folyamatosan nyüzsög. de most nagy egyetértésben tépik az újságot, hangosan röhögnek rajta. reklám újság, legalább van vmi haszna.

Vovanda! ha mi az ücsekkre várunk, akkor sehová sem megyünk, ugyanis mi sosem kaptunk, a pároméknak meg most szüntették meg.

Ha az előző bejegyzésemből a paposat-keresztelőset nem értettétek, akkor nem bennetek a hiba, egy tök más levelemből került ide :oops: ilyen a technika ördöge!
claire
 
 


szivvi: állati cuki képek! Ez a sapi tündéri. LÁnyok folyton letépik magukról :( Van már gumis meg kötős is, de 3 percnél tovább nem bírom rajtuk tartani :(

Claire: délelőtt tervezem a menetelt. Ha vm közbejön vagy nem érünk oda írok sms-t. Milyen oltás esedékes nálatok?

Voltam fül-orr-gégén. Kaptam megint antibigyót :( meg vettek kenetet és beutaltak arc- és orrüreg rtg-re is. Garatom piros és gyulladt, de fogalma sincs, hogy mi bajom lehet. Már 2 éve folyton visszajön ez a fránya garatgyulladás. Jó lenne végre rájönni mitől.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


OK :D
Garatgyula: az elég gáz, lehet, h gócként működik, majd mondok egy helyet, ahol esetleg érdemes megnézetni.. mégsem lehet anzibigyón élni, egy idő után meg nem is hat. JMandulád megvan?
c
claire
 
 


igen, megvan még az összes mandulám. Meg is nyomkodta őket, teljesen egészségesek. Megvárom még a tenyésztést, meglátjuk mit mond a doki, ha semmi nem derül ki, szívesen veszek minden ötletet. Nagyon utálok antibigyót szedni. :?

Szilvi: te voltál dokinál?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! Simán hazaértetek?M mi lefutottuk a köreinket, zenesuli, mamut, ebéd, dm, stb, most meg irány a zongora vizsga dáviddal , ami meg be sem mutatkozott asszem :oops:.
Még mindig tökre bánt, h miattunk lemaradtatok, megint igaz, h a megérzésemre kellett volna hallgatni, és rád csörögni, v legalább nem lehalkítani a telot. Még1x bocs. C
claire
 
 


Jajjj, dehogy miattatok. Én nem tudtam időben elindulni. Amúgy is szar nap volt. Képzeld ez a nyamvadt mobil parkolás is kifogott rajtam. Küldtem STOP-t SMSben mire visszaírták, h a rendszer nem üzemel. Próbáltam hívni őket, de semmi. Végül fél 2kor kaptam SMSt, hogy leállították a parkolást és az addigi időt is kifizettetik. Uh holnap telefonálgatok, h menjenek anyjukba, és nem fizetem ki.

Hogy sikerült a vizsga? Helyes nagyon Dávid fiad is :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.

Abbey,
voltam orvosnál tegnap, mert vasárnapra befalcoltam. Mondta a háziorvos, hogy még szép hogy "benéztem", mert írtó ocsmány a torkom és sajnos nem tudom elkerülni az antibiot. Mondjuk ez már nem probléma, mert több mint két hete szenvedek már a torkommal, meguntam. :-) Azonkívül algopyrin és kalcium injekciót is kaptam meginni, mind ezt 5 napig.
A tegnapi nap volt a csúcs szerintem, ilyen szarul régen voltam már. Semmit nem voltam képes csinálni, szerencsére a családom és a férjem helyt állt. Már már sokkal jobban lettem, pedig éjjel Levi nagyon keményen nyomta a nyüszítést. Próbálok vele megértő és elnéző lenni, hogy jönnek a fogak, de amikor 1 órán belül már x-szerre kelek hozzá, akkor kiakadok...:-( Egy fogacska már áttört alul, de mellette is jön a másik, az keményebb dió ezek szerint.
Nem tudom mikor nyugszik már meg kicsit éjjel...remélem a kinövi hamar csoportba tartozunk, bár már azért 8 hónaposak lesznek a napokban.

Természetesen mindenki elkapta ezt a cuccot, ezúttal senki sem maradt ki, szóval dögrovás van nálunk. :-( Nem mondanám, hogy buli ez az egész. Ki is hívtam a dokinőt tegnap ide házhoz, nem szerettem volna és szerintem nem is tudtam volna csoportosan vonulni a rendelőbe. Mindenkit megvizsgált, de semmi komolyat nem talált náluk, szóval csak a szokásos orrszívás, orrcsepp, ambroxol-Q, Fenistil.....

Annyira letaglózott ez a kánikula, azt sem tudom, mikor mit adjak rájuk...ti hogy vagytok ezzel?

Szivvi,
örülök, hogy jól sikerült a családi wellness, ha jól gondolom már nagyon rátok fért. A képek nagyon jók, olyan furi látni, hogy ennyire nagyok már a törpék is. :-) Jók a képek nagyon.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi! :( Lábaljatok ki gyorsan!

Abbey!
köszi! Jót lógtunk még utána Dáviddal :D , és a vizsgája is jó lett :)
Este meg megünnepeltük Esztó névnapját, most rom eltakarítok, meg bepakolom Ábel cuccait, holnap megy osztálykirándulni.
Holnap du egyszerre kéne 2 szülőin lennem, kezdenek kételyeim lenni a képességeimmel kapcsolatban :roll: . Anyám két gyerekkel megy úszni, és hozza is őket, mert én szoktam hozni, de szülőim van. Előtte ledobom Dávidot az usziba....ja, és kora du van a kocsink tárgyalása, ahol nem kell ott lennem, de azért izgi.

Parkoló társaság: szzemétládák :twisted: Nem tudom, h tudod bizonyítani....megvan a stop sms-ed a telefonodon???
Már csak ezért is örülök, h ott a másik parkoló, mert utálom ezt a pénz beszedősdit! Hajrá!

Claire
claire
 
 


Szilvi: fene tudja mi lehet ez a masszív torokfájásos cucc :( Remélem te is jobban leszel lassan. Nekem most elmúlt, még 2 nap van a bogyóból, remélem nem is jön vissza.
Manóknak is jobbulást!!!!!

Szörnyű ez a meleg. Én rövid ujjú bodyt és sortot adok rájuk meg zoknit. Engem inkább az keserít el, hogy ez még rosszabb lesz...

Claire: elismerték, hogy tegnap rossz volt a rendszer, uh jóváírják nekem a különbözetet.
Lassan osztódnod kéne :) Hajrá!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey,
azt mondták, van mostanság valami ilyen torkos nyomorult járvány.
A kör bezárult, a férjemnek is fáj a torka és köhög non-stop. :-(
Sőt szegény Anyumnak is fáj már...
Köszönjük ovi! Boti már jól van és megy is holnap oviba szerintem.

Olyan rossz, mert nem is tudtuk tegnap megünnepelni Botim szülinapját...:-( szerencsére ezt ő még nem veszi olyan zokon, jó az ajándék másnap is, meg harmadnap is és így tovább.

Én nem tudom mikor öltöztetem jól a manókat, komolyan, ha leveszem a ruhák zömét, akkor azon görcsölök, meg ne fázzanak, főleg, hogy a földön vannak, nehogy huzat legyen nekik...már a saját agyamra megyek.
Leventét kifordítom a bőréből nem sokára, ha ez így megy tovább. Tegnap magam mellé kellett venni éjszakára, Apa kirúgva a nappaliba, de csak pár órát volt így jó, aztán ment megint a fürdőbe...nem értem ez komolyan. Most hogy áttört az első foga és jön is a második egyszerűen kibírhatatlan a gyerek. Kapott germicid kúpot, kínomban mondom kipróbálom, mert hogy ez bágyaszt is....aha, csak nem a Levit. Semmi hatás. Kenem az ecsetelőt...kéne beszerezni egy non-stop kenő automatát is, akkor jó lenne. :-) Ja és Szonja még nem is fogzik!!!! :shock:

Claire,
Dávidnak gratula a vizsgához.
Az ilyen lógásoknál a picik is veletek vannak?
Olyan érzésem van, hogy csak nekem vannak nehézségeim a mozgással velük. Gondolom gyakorlat teszi, de akkor is. Meg sem tudom már emelni szinte a két hordozót egyszerre, nem hogy bárhova vigyem...a kocsiban is már kocsiülésük van. De pl. a kettőnél több ki-beszállásnál már nyűgösek. :?

Nem hiszitek el, de megszálltak a hangyák. Nem kicsit, egyszerűen nem tudunk élni tőlük basszus. Kéne irtatni, mennyiért irtottak nektek? Help me!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Basszus Szilvi, nagyon rátok jár most a rúd :( Sajnálom nagyon.
Mindenképp hívj hangyairtót. Ha kell megadom a számát aki nálunk volt, hatásos volt, azóta nincsenek. Nekünk ismerős alapon csinálták, de megkérdezhetem mennyi.
Botinak boldog szülinapot!
Germicid kúpot nekünk nem ajánlottak fogzásra. Ecsetelő használ? Én nurofen kúpot vagy panadol szirupot adok. Non-stop kenésre: én jól bekenem a cumi tövét, és azt csócsálja egy ideig :D

Hurcibálás nekem is nehéz. Egyesével viszem őket, de így is majd beszarok mire bepakolom őket a kocsiba. Szombaton megyünk megvenni az autósülést nekik. Remélem kicsit könnyebb lesz. Bergonnal szoktad vinni őket?

Még a kórházi védőnő mondta tavaly, hogy jobb alul öltöztetve egy gyerek mint túl.

Akkor nálatok vm vírus lehet. Szerencsére én nem fertőzök, vm bacim van.

Claire: nálam van az ecsetelőd. Holnap megyek be, ha akarod felugrok vele.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok

Szilvi
fúúú szegénykéim :( Most már gyors javulást!!!

Voltunk ma a helyi védőnőnél, javasolta a fejl neurológust, mivel Oli nem mászik és szte a jobb lába nem okés..
Jukka
ti hol voltatok Dévényesnél?

Én úgy vagyok bajba az öltöztetéssel, hogy idebent rohadt hideg a kő....
Abbey
tieid eszik a darabos kaját? A mieink öklendeznek, nem értem..

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Kép

tegnapi kép..arról lemaradtam, Oli fejest ugrott ruhástul...(beszarva :mrgreen: )

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Silver! Igen, velünk voltak a picik, persze, nekem még mindig az a legjobb, nyugisabbak ők is, én is, össze vagyunk nőve :lol:
Én a hordozót már nemigen veszem ki a kocsiból, babakocsiba teszem őket, abban tolom fel a nyélen, ami elég meredek, Abbey már próbálta :lol: , és úgy pakolom be őket a kocsiba. szerencsére olyan cukik, bírják a ki-be pakolást, sokszor ha alszanak, fel sem ébrednek, de ha mégis, akkor sem nagyon nyügik :). Most is épp indulóban vagyunk, letettem őket a babakocsiba, amíg feljöttem átöltözni, addig Nonó elaludt, Joni is mindjárt.
Most a következő a terv: megyünk Dávidért, aki szülinapozik a barátjával , őt levisszük a Komjádiba vizilabdára, onnan átugrunk a Kaszásdűlői usziba a középsőkért, felveszem őket anyámmal együtt, és visszahúzunk a sulihoz, 6kor 2 szülő kezdődik nekem, anyám meg legeltetik őket a suli kertjében. ez a terv, aztán majd kiderül....

Jaj, ma van a kocsink pere újra , drukkoljatok

Silver: jobbulást! (nálunk takony múlóban, kicsit hasmenősek ma, nemtom, hogy kórság, vagy fog.

Hangyairtót én is tudok, sztem is irtass.

Szivvi! kép tök jó.
Mi holnap megyünk Dévényre, ma hívtak, h van hely! Mi a központban voltunk, beutalóval. de könnyen találhatsz a környéketeken fizetőst, ha betelefonálsz az alapítványhoz, monmdanak közeledben levőt, aki náluk végzett, van ilyen regiszterük, az legalább tuti az!

Abbey! köszi! Nekem délre kell menni a Moszkvára. jó előtte itt, vagy vhol ott, nemtudom hova mész, nem akarlak ugráltatni!
Mennyibe került?
Örülök, h visszakapod a pénzt, meg hogy javul a torkod!
Sziasztok, elfutottam!

claire

ui: nick neved váltok, én leszek a mérgezett egér :lol:
claire
 
 


Claire,
biztos az is számít, hogy mihez szoknak hozzá a picik. Nálatok a mindig nyüzsi a standard, tehát ők is toleránsabbak. Ez nálunk sajna nem így van...:-(
Szép programterv a mai is. :-)
Miért van pere a kocsitoknak? Ez az új autótok?

Szivvi,
szerintem nézesd meg persze neuroval, ha ezt mondta a doki, de Dévényessel próbálkozz én esküszöm rájuk...Szonja azóta magához mérten pörög-forog, pedig nem is kezelésen, csak vizsgálaton voltunk, ezt nem győzöm hangsúlyozni, szóval nálam nagyon ott van ez az egész. Végre nem csak az orvosok az ászok! :-)
Nálunk is azért sarkallatos a ruha kérdés, mert ha lent vannak a földön, akkor van kis huzat a az alsó és felső szint között, meg hideg is a kő....

Abbey,
mindenképpen irtatnám már őket, mert most a hangyacsapda mellett is alig csökkent a számuk és már komolyan zavaróak.
Lécci Abbey kérdezd meg mennyi lenne a tarifa, Dunakeszin lakunk.
Levi fogát kenem én orrba-szájba azzal az ecsetlővel, szereti is, de hát egyfolytában mégsem lehet. :-)
Tolom őket itthon a Bergonba, mármint sétálni. El még nem vittem a babakocsit sehova autóval. Itt gyalog elsétáltam velük a Tescoba, tt akadálymentes a dolog, mindenhol elférek azzal a batárral. :-)
Múltkor elmentem velük a Brendonba akciós Hipp hamiért, az ülésben utaztak, majd Szonja a kenguru szerűben volt rajtam, Levi pedig hordozóban a bevásárló kocsin. Akkor is Murphy munkált, mert Szonja úgy összefosta magát, hogy a puncija teljesen telel lett és kipirosodott azalatt az idő alatt...ugye még a súlya is préselte befele a cuccot ott alul...szóval még gyakorolni kell.
Mikor fognak már kúszni a törpék? Úgy várom...:-)

Ez a hurrikán szél nem hiányzott most tényleg...mindent felborogatott a kertben. Dühös is vagyok.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Milyen diszkrét új vonalzót sikerült készítenem Botinak! :lol:

Kép

Kép
silverlion
 
 


Claire: én fél11 magasságában megyek be óbudára, leadom a lányokat anyunál az irodában (nincs ideje kijönni), onnan megyek Váci útra. Uh nem kitérő, ha felrobogok vele. 11 euró volt. Megkérdem tesóm mi volt az árfolyam, 3000 alatt lesz bizti.

Nálunk is hasmenés van. Mi a fene lehet???? Lilu egész nap fosik, tegnap Eszti csinálta. Én sem tudom, hogy fog vagy mi a szösz. Mert amúgy meg nyüglődik a fogával. Nem étvágytalan, nincs láza, és nem is hány.

A kő nálunk is rohadt hideg, nem is merem lerakni őket. Nálunk most nagy járóka van, abban 2x2-es padlószőnyeg.

Szivvi: Lillus eszegeti a darabosabb kaját is, Eszti meg kiköpdösi a darabokat :lol: Kitartóan visszatuszkolom, és csiga tempóban elfogyasztja végül.
Mindenképp menjetek el dévényeshez. Nálunk is borzasztó sokat használt.

Szilvi: oké, megkérdezi holnap a férjem! Közelben nincs nálatok?
Lányok mindig úgy fossák össze magukat, hogy a puncijuk is tiszta kaka lesz. Ha nem tudom kitörölni kendővel, akkor babaolajos fülpiszkával szoktam.
Mi szombaton visszük szervízbe a bergont. Elromlott a bolygó kereke, nem forog rendesen, folyton beragad. Uh kicserélik. Bergont én sem viszem, annyira nehéz, hogy nem bírom ki-be pakolászni. De amúgy szeretem, sokkal kényelmesebben alszanak benne, mint a másikban.

Ti nem szenvedtek a pellusozással??? Annyira izgágák a lányok, hogy pokoli szenvedés. Lillust alig bírom lefogni. És ez csak rosszabb lesz :?

Na, hosszúra nyúltam,bocs!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! Köszi, én is akkortájt indulnék, ha nem gond, akkor várlak. Ha jó, mehet euróban is.

Szülőik letudva, tanszer csomag, iskolanyakkendő és poló megvéve...
Jó lenne egy nyugisabb éjszaka.
claire
 
 


Lanyok, koszi, hogy hianyoltatok, bocsi, hogy ritkabban tudok randizni veletek! Mostanaban csak neha tudok ennyi idot is kiszakitani magamra (Abbey - majd Te sem fogsz hamarost unatkozni.... Emlekszem, az elsovel par honapig en is szomoru voltam, hogy alig tudok valakikkel csevegni telefonon naponta; most meg mar evek ota nem volt idom ilyesmire...).

Csak ilyenkor nagyon hosszu leszek, mert annyi mindenre szeretnek reagalni Nektek....

tovabbra is, ha Ausztriabol kell gyogyszer, SZOLJATOK, a ferjem minden vasarnap megy haza, en megveszem Nektek szivesen! (mobil szamom 436508731693, ide tudtok szolni surgos esetben, vagy SMSt kuldjetek). Sot, ha nincs udulesi csekk - utazzatok csekk nelkul ide nyaralni egy hetvegere! bar kicsit ez szuk sajna ez a lakas; de agy van eleg, szivesen latunk mindenkit! egy kedves kisvarosban lakunk, becsi erdo (wienerwald), sissi kastelya/parka, es becs belvarosa is mind egy kopes. de utolso hivas - mert juni vegen megyunk haza vegleg!! utana nagyon varom mar, hogy sokat talizzunk Veletek. Abbey, nyaron raertek? Claire, remelem, Ti is!! sokgyerekestul! es videken is szivesen meglatogatunk valamelyikotoket, aki nem ban egy igazi nagycsaladot... itt 9 honapja vasarnap voltunk eloszor meghiva valahova ;-)), de persze mikor a 3. utan vallaltunk gyerkot, pontosan tudtuk, hogy ez ezzel fog jarni - mindenki rettegni fog meghivni; de sebaj, hivunk/hivnank mi masokat. itt sajnos csak hivnank, mert a gyerekek reven baratkoztunk foleg, es mivel most epp nincsenek olyan joban senkivel, hiaba forszirozom en a szulokkel a talit, a gyerek szabotalja...

a regi kerdeseitekre: a fiam mindig kicsit visszahuzodo, nem kozeledos volt. itt mar vegre kezdi magat jol erezni az osztalyban, mar kivettem, hogy vegre beszelget naponta valakivel, de o nem hajlando elhivni, masok meg meg csak egy kozos fagyizasra sem hivjak ;-(( a tobbi gyerko sem egyszeru eset, otthon sem voltak egyszeruek baratkozos szempontbol. ebbe a szilveszteri csapatba voltak jol beleintegralodva, de ebbol most ki leszunk kozositve, mert nagycsalad lettunk ;-((

gatyakrol irtatok: en egy eve ki vagyok akadva, hogy itt ausztriaban csak ebben a borzalmas csonadragban jar MINDENKI, de mar a 6 eves kislanyok is, sot, ujabban mar az ovis kisfiuk is, es a 60 eves nyanyak is. ANNYIRA elonytelen az emberek 90%-anak, olyan nagy sejhajt es pipaszar lab aranytalansagot csinal a legtobb embernek, es gusztustalan szerintem; de csak ezt hordjak. szoknyat egyaltalan nem hordanak a lanyok. boldog vagyok, hogy a nagyobb lanyom ellenallt eddig ennek a divatnak (vettem neki egyet hasznaltan, mert mas gatyat nem kaptam, nem veszi fel); de igy meg kicsit kikozositik ezek miatt, mert nem "menozik". na meglatjuk, egy hetes osztalykirandulason van, iszonyu kivancsi leszek, hogy mennyire sikerul beintegralodnia vagy kikozosulnie ;-(

szilvi, en mast mondok, mint a tobbiek: en nem irtanek hangyat. a szakmam kornyezetvedelem, sok toxikologiat tanultam, es tudom, mennyire durvak ezek a szerek, nem tudod megakadalyozni, hogy ne jusson levegobe/kajaba, stb. es sajnos annyi a rak.... meggyozodesem, hogy a sok vegyszertol van, amivel az immunrendszer nem tud mit kezdeni...

nagyon magam alatt vagyok, kepzeljetek, a potnagyinknal, aki a vilag legcsodalatosabb es legszeretetteljesebb asszonya, itt nem tudnank nelkule meglenni - penteken diagnosztizaltak 5 eleg nagy attetet a majaban. egy honapja semmi nem volt. es itt csak en vagyok neki egesz heten - hogy lehet lelkileg tamaszt adni ilyen hirre....? hogy lehet elegge szeretni, hogy a legjobb (vagy legkevesbe rettenetes) legyen neki ebben a helyzetben? eddig menekultem az ilyen helyzetekbol, rettegtem szembenezni rakosokkal; most nekem kell tamasz lenni ebben es visszaadni a rengeteg szeretetet, amit tole kaptunk.... lanyok, imadkozzatok erte...

ugyhogy en betegesen felek minden vegyszertol, en inkabb mas megodlast keresnek. nekunk tavasszal pl mindig jonnek a hangyak, es nyar elejere elmennek, akarhogy erolkodom, elotte nem.

abbey, a babak ilyen novekedesugrasokon mennek at ("growth spurt"), es ilyenkor hirtelen tobb kaja kell nekik, ne aggodj, termeszetes. az ejszakai kelesek is, de neha az jut eszembe, bar lehet, hgoy teljesen megalapozatlan, hogy nem-e kicsit a Te aggodalmaid/feldultsagod veszik at, es akkor szenvednek. es akkor a megoldas nem az lenne-e, hogy kicsit magad jobban "kenyeztesd" - pl keramiazz, vagy keress baratokat. miert nem mesz el baba-mama klubba? nagykovacsiban, amit kuldtem korabban, nagyon helyes csaladok vannak!! aztan nemsokara majd jarsz a jatszoterre, ott is rengeteg baratnot fogsz osszeszedni; a regieket felejtsd el. tenyleg rem nehez olyanokkal jo baratsagot apolni, akiknek nincs hasonlo koru gyerekuk. raadasul meg akkor is lehet nehez: hiaba imadok en valakit, ha a gyerekeink nem kompatibilisek, es nem akarnak egyutt lenni ;-((( ezert marha nehez a baratkozos tema. de Neked most meg konnyebb - talan ha jobban meg tudod osztani a gondjaid egy nagyon hasonszoruvel, Te is kicsit nyugodtabb leszel, talan ok is? persze a palya szelerol konnyu bekiabalni ;-(

amugy abbey, GYONYORUEK voltak a keramiak; ha lenne helyunk, szivesen vennek toled! komolyan! falikepet nem csinaltal? arra talan lenne helyunk ;-)) total az en izlesem es stilusom.

abbey, igen, sajnos, a rossz hir, hogy innentol a pelusozas kb. masfel-ket eves korig egy kinszenvedes lesz ;-((. nem birnak nyugodtan maradni, rugnak, belemasznak a kakiba, en a folyamatos mellberugasokat birtam a legkevesbe....

kepzeljetek - a babainknak meg mindig semmi magyar allampolgarsagi papirjuk, meg mindig nem tudunk legalisan bemenni Magyarorszagra (szerencsere kulfoldre igen...) de az ADOKARTYAJUK az megvan!! azert ez nem semmi...

szilvi, gyonyoruen a gyerkok!!

most ennyi; remelem, volt azert turelmetek a hosszu levelhez...
zsebibabak
 
 


Abbey, meg az jutott eszembe, hogy ha hazakoltoztunk, en szivesen vigyazok neha a babaidra, hogy kiszabadulj vagy a ferjeddel legyel egy kicsit (ahogy olvastam, az is nagyon jot tesz Neked). persze ket ikerbabaparra meg nem vigyaztam, de 6 gyerekkel van azert rutin, szerintem egy kis kozos egyuttlet utan kialakitom majd! en valahogy mindig vagyom ra, hogy meg legyen kirol gondoskodni... ;-). ugyhogy hozzank hozhatja mindenki! persze a gond, hogy eleg rohanos az elet es most mar sokat fogok utazni is; de ha elore megtervezzuk, mikor, akkor megoldjuk! de ha spontan kell segitseg hirtelenk, akkor is szolj!

a maszasrol pedig: en mindig azt olvastam, hogy egyaltalan nem torvenyszeru, hogy egy babanak masznia kell. a lenyeg, hogy valamilyen haladast vegezzen a jaras elott - de ezekrol a konyvek a legviccesebb variansokat irjak le (felig ulo helyzetben tolja magat az egyik; rakkent hatra kuszik stb). en ugy tudom, ez mindegyik rendben van. nekem is a boroka szinte egyaltalan nem maszott, csak katonai laposkuszasban cikazott ide-oda a lakasban, mint a villam; maszasba ez mar csak akkor csapott at, mikor egy heten belul jarni is megtanult, igy az nagyjabol kimaradt. es holnap is baletteloadas-fellepesre viszem, tehat nagyon nem lehet motorikusan hatramaradott...
zsebibabak
 
 


Zsebi!
Hangya: én is utálom a vegyszereket, igyekszünk is kerülni. Nem is tartunk itthon, még hypot sem, meg biológiai úton lebomló cuccokat használunk, stb.
Sajna nálunk a lenti lakást úgy el tudják lepni a hangyák, és anyósom falra mászik tőlük. És belül vannak sokszor, sajna vhol szedik szét akkor a szerkezetet.
Szerencsére hozzánk egy idős házaspár jár irtani, és tudják, h kis gyerekek vannak, így először mindig lightosabb cuccokkal próbálkoznak, meg házi szereket ajánlanak, csak durva esetben vegyszereznek. Akkor leltünk rájuk, amikor darázs invázió volt nálunk, itt a tetőtérben, amire én allergiás vagyok. Szó szerint ezrével voltak, szerencsére, a csúcsnál már épp nyaraltunk, apósomék kerestek szakembert, nem is volt szabad felmenni, az irtók is védőruhát és álarcot húztak :shock:, szó szerint életveszélyes volt. Szóval azóta utána irtatunk egy kicsit, de már csak kívülről, cserép alá, és csak ha muszáj.
Különben tök igazad van, mi pl a kertben mindig igyekszünk úgy védekezni, h ültetünk megfelelő növényt, ami űzi a dögöket!

Köszönjük a szíves invitálást, egyelőre ki sem látszunk a tanévvégéből, de ha kapunk levegőt, átgondoljuk :D

Nyári program: júli utolsú, aug első hete. Amúgy júniusban táboroznak a kölykök. Tervezünk 1-3 napos kirucanást vmelyik nagyobb városba. Ezenkívül vagyunk, és tali képessek is vagyunk, reméljük a gyerekeink is kompatibilik :lol:

Nagy család: mázlista vagyok, nekem nincs igazán gondom vele. Persze, kicsit csudabogár számba megyünk, meg a nagy fiam sznob osztálytársai beszólnak, de amúgy családi és baráti körben is sok a gyerek :D .
Mi templomba Óbudára járunk a szaléziakhoz, ott rengeteg a nagy család, ott sem vagyunk kuriózum, max a két pár ikerrel :lol: .

Nálunk a nagy fiam a nehéz eset, barátkozós, viszont elég önfejű, öntörvényű, és ezt sok gyerek, jogosan, nehezen viseli. Dávid más, ő sokkal simulékonyabb, tehát megvan a gyerekek közt a különbség, és ez nem csak nevelés kérdése.
Na, majd összeengedjük őket :lol: . (egysvéd gyerekvers jut erről az eszembe)

Pelusozás: Igen, lehet a pelussal kergetni őket :lol: Én már most is szoktam, de nagyobb korukban pláne, h letörlöm nagyjából, a pelussal, aztán be a csap alá...

Abbey kerámiái: tényleg gyönyörűek. Nem vagyok ilyen profi, de én is szeretek mindenfélét kézműveskedni, de sajna most nincs nagyon kapacitásom rá. talán nyáron a nagyokkal. Nekem az a fő bajom, h nincs egy hely, ahol félbe lehetne hagyni, száradni, stb. :(
most majd gyártunk vmit a tanító és óvónéniknek, addig is.

Állampolgárság: ek egyszerűen nonszensz! ezalatt már a nemzet biztonságiak is lenyomozhattak volna, és eldönthették volna, h alkalmasak-e ők is magyarnak :lol: :lol:

Örülök, h sikerült maradnotok, akkor most nem kell itthon vizsgázni a srácoknak?

Claire
claire
 
 


Rák: :cry: nehéz. nálunk anyósom volt, meg persze többen a tágabb környezetben. Mivel kecsegtetik?
Nagyon fontos az is, h ő hogy áll hozzá. Nálunk anyós szerencsére most már jó ideje rendben van.

Mászás: a keresztezett mozgás fontos, a két agyféleteke hangolásához, meg egy csomó minden beidegzéséhez, meg a későbbi szem-kéz koordinációhoz, stb, ezek öfüggést mutatnak a tanulási és magatartás zavarokkal, ezért próbálnak rá figyelni. az, h mennyi ideig csinálja, más kérdés, a mozgás kivitelezése fontosabb. Meg hogy ne az legyen , h jajj, de ügyes , az enyém már jár, hanem kússzon-másszon előtte! Mindegy , nem részletezem tovább, kiüt rajtam a szakmai ártalom. Mindenesetre nem árt, ha megnézi vmi hozzáértő, pl Dévényes, ilyen kor még sokkal könnyebb "jó útra terelni", mármint a mozgásfejlődést, és ezzel párhuzamosan az idegrendszer szerveződését! ez nem jelenti azt, h frászt kell kapni, ha nem olvasta a gyerek a szakirodalmat :lol:

(Eszter lányom popsin csúszott előre... :lol:)

Lányok, egy magán mini bölcsi? / kvázi egyidős gyerek??? :lol: :lol:
claire
 
 


Sziasztok!

Zsebi: jó, hogy jöttél!
Pótnagyi: sajnálom nagyon. Mostoha nagyimnál vese áttétes rákot diagnosztizáltak, 6 hónapot adtak neki, elfekvőbe került, majd kidobták onnan 3 hónap után. Átköltözött egy idősek otthonába, még 3 évig élt utána. Nem kapott kemot, semmit, csak morfium tapaszt a fájdalmakra. Jól érezte magát, nem szenvedés volt az a 3 év, hanem értékesen tudta tölteni. Uh csak pozitívan!

Nagyon aranyos vagy, köszönöm a felajánlást! Várom már, hogy találkozzunk. Remélem a lányok is jóban lesznek. Még az is elképzelhető, hogy egy suliba mennek majd, lévén nincs olyan sok suli a környéken. Nagyobbak hova járnak?

Sztem idén sem megyünk nyaralni. :( Meglátjuk. Talán Balcsi vagy Velencei-tó belefér, ha kapok ÜCS-t.

Kerámia: köszi :oops: szerettem nagyon csinálni. Igazából a kiégetés ami gond. Elég nagy és drága egy kemence...

Voltam lézeres szőrtelenítésen... hát sok mindent el lehet mondani róla, de hogy fájdalom mentes az erős túlzás... remélem legalább hatásos lesz.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey, kosz a biztatast a potnagyi fronton. ez "jo hir"; o pedig olyan iszonyat vitalitasu es hihetetlen eletkedvu/ereju. tudom, melyen nagyon ketsegbe van esve es fel (ki nem), megis, humorizal a dolgon napkozben. a nap nagy reszeben meg nem mondana rola senki, milyen hirt kapott par napja. egyelore nem mondom el neki ezt a tortenetet, de talan egyszer igen, ha elkeseredik nagyon.

Abbey, az enyemek az Okuba jarnak, nagyon szeretjuk. jartak elotte oda a mariaremeteibe is a sarokba, hat azt mar joval kevesbe szerettuk.

CLaire, vegulis jo is, hogy sikerult maradnunk, mert a gyerekek tenyleg fantasztikusan megtanultak nemetul, de az osszes tobbi fronton nagyon nagy aldozat. laxenburgban nagyon jo volt (azt akkor irtam is), egy szuper kis falu; de ahol most lakunk, egy rosszindulatu bevandorlo munkaslakotelep-szeru (ahhoz eleg kellemes zold, csak a benne lakok hihetetlenek), es egy csomo szenvedes (sosincs parkolohely, a babakkal sokszor tobbszaz meterre tudok csak megallni, meg 9 fos haztartasra bevasarlast onnan hazacipelni, stb; fel napom a kocsiban toltom a gyerekeket fuvarozni, stb). mar nagyon varjuk, hogy hazamenjunk - csak hirtelen kicsi lesz a nagy haz is, hiszen itt rengeteg cuccunk lett, raadasul 2-vel tobben megyunk haza, es nem tudtam meg kitalalni, hogy helyezem el a megnovekedett csaladot a viszonylag "keves" szobaban....

Szerencsenk van akkor, hogy nekunk meg nem volt nagyobb harcunk hangyakkal/darazsakkal.

Amugy itt is olyan az ev vege: folyamatosan fellepesek, eloadasok, szuloik, stb; csak itt juni vegeig van az ev.

lanyok, fontos: tudjatok, otthon a Prevenar oltast adjak ingyen? milyen korban?

na megyek egyszer ma lefekudni vegre, es nem holnap ;-)
zsebibabak
 
 


Sziasztok!
Zsebi!
Prevenar a picúroknak ingyenes, ha minden igaz, és már adathatod nekik, 2 részletben adják.

Rák: lehet, h meg kéne támogatni a máját, meg a szervezetét némi természetes anyaggal, nagyon jó a ginkgo (agyra, máj keringésére), aloe méregtelenítésre, meg ha jól rémlik az E vitamin, de ha érdekel, utána nézek. A sógoromnak volt a májával gond, bár nem rák, hál istennek, de akkor kkigyűjtöttem csomó "májas" témát. A pozitív hozzáállás tényleg kulcs lehet. Mi lesz vele, ha hazajöttök?

A nyelvtudás tényleg sokat megér, remélem a többit kiheverik itthon hamar. Velünk is lehet közös programban számolni. Te most hogy dolgozol?
Én nagyon ki akarom használni, h még sehogy, mert sajna ilyen sem lesz többé. No, meg muszáj lesz nyelvet tanulnom, mert már megint olyan vagyok, mint egy tök, de lehet, h összehozom a gyerekeimmel, talán abból mind profitálunk!
Valaki egy kis tölcsérrel nem akarja a fejembe tölteni? Még fizetnék is érte, ha vállal rá garanciát, h bent is marad a tudás!

Abbey! Szőrtelenítés,:remélem legalább jó lesz, ha már megszenvedtél érte.

Kiégetés: sztem van a Marczin is, meg talán nálunk a Karon is a vizuális tanszéknek, meg kéne érdeklődni, h milyen feltételekkel vállalnak égetést. (néhány darabot lehet, h baráti, azaz kollegiális alapon is be tudok hozzánk sírni, de ezt látatlanban nem ígérem, mert az egyetem biztos náluk is marhára les mindent, hogy hogyan használnak. :roll: ez fogja az államot kihúzni a csávából :lol: )
Na, ez egy elég hülye mondat lett, de biztos értitek.
claire
 
 


Abbey!
Joninak áttört az 5. foga, viszont nonó bőszen küzd, úgyhogy kipróbálom a kencét!
:lol: HAha, olyan az üvegcse, mint a körömlakk! :lol:
claire
claire
 
 


Zsebi: most így hirtelen nem tudok melyik az öku. :oops: Az nem waldorf most? kossuth u.-ban.

Nyelvet nekem is kéne gyakorolni. Angolba nagyon bele kéne húzzak, hogy mire visszamegyek, folyékonyan menjen a gazdasági része is. Előléptetnének. Jó lenne.

Vicces napom van. Még egy gerle is leszart... lehet lottóznom kéne.

Használt a kence? Lilu szenved nagyon megint. De egyelőre nem látom melyikkel. Esztinek meg egyszerre jön a felső 4.

A.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Öku: Máriaremetei-Hidegkúti Ökumenikus Ált. Isk. (Községház utca).Jó híre van a kerületben, és az odajárók szerint jó a hangulat is, ha jól tudom van gimije is (?).

Kence: nem tudom, jót aludtak kint a babakocsiban, és most szopiznak, de nem próbálnak harapni, majd kiderül, h ettől-e vagy sem, de bizakodó vagyok, különben is jó illatú. Amúgy nagyon nem panaszkodom rájuk, mert 1-2 nyüglődős éjszakán kívül csak a rágicsálási hajlamból látom, h nő a foguk, meg Joninak időnként dől a nyála.

Lottózz :lol: Láttad a galamb szemén a célkeresztet?? :lol:

Nyelv: gazdasági angol, hú , ha én ott tartanék :oops: ebből csak a gazdasági nem megy, meg az angol :lol:
Mondjuk hajtóerő 0, nálunk még nyelvpótlék sincs, persze a doktorihoz kötelező volt két nyelvvizsga, és az ott tanításhoz kötelező ledoktorálni, de ez semmi előléptetéssel nem jár, a kar kap érte némi plussz pénzt, fejkvóta szerűen, a PhD-vel rendelkezők után, de sejthetitek, mi abból mit látunk :roll: . Sebaj, legalább nő majd az óraszám, stb.... nenm is bosszantom magam rajta.
Csak azon aggódom, hova fog csökkenni a színvonal, míg a gyerekeim suliba járnak, amikor a most is elég leterhelt tanerőknek
(pl a gyerekeim 32fős osztályban kezdik meg tanulmányaikat) most emelik a munkaidejét, és hogy ne érje szó a ház elejét, ezt úgy sütik el, h nem óraszám emelés, "csak " kötelező bent tartózkodás, amire az igazgató feladatot oszthat ki. Szerintetek mi lesz a feladat? "kedves kolléga, menjen le kicsit a kondi terembe, aztán üljenek össze másik 3 tanerővel bridzselni, a kávét addig megfőzöm !" ?. Itt a suliban a tantermet is a tanítók festik ki minden évben, nyáron, no, még mit lehet rájuk bízni? Esetleg takaríthatnának is, nem? És megfőzhetnék a menza helyett az ebédet! Mennyit spórolna a fenntartó! Na, nem adok ötleteket.... :evil:
claire
 
 


Jön a front, jön a szele,
a fejfájásom is vele....
(versbe szedve :lol:)

bedöntöttem rá egy liter kávét
a fejfájás így vár még :lol:
claire
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?