Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi!

Az egyik számítás szerint dec.25-re várjuk, a másik szerint kb. szilveszterre. :-)

Veró

Kép
veroniks22

helo.

Zita:ha lelkiismeretes a doktor, akkor tovirol hegyire akarja majd tudni h mi tortent napra pontosan, leletekkel egyutt. nekem most legutobb az uj dokimmal ez 2.5 ora volt mire atbeszeltuk.
nem tudom megmondani h magamtol modom-e vagy or kerdez. ez egy normalis beszleegetes altalaban ahol kozben te nyugodtan felteheted az osszes kerdesedet ami eszedbe jut, igy fel tudsod merni mennyire segitokesz, jol informalt, nagy tudasu tapasztalt stb stb az orvos.

legalabbis nalam igy volt.

Vera: voltal mar a gasztrosnal? meg mindig szeded az imurant?

Zsoff: gyogyulast!! (en surgosen szednek valamilyen probiotikumot...ennyi antibiotikum melle szinte kotelezo :shock: )

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Mindkét orvos a Normaflore-t ajánlotta az antibiozikumok mellé szedem szorgosan+Activia.
Veró: mindkét dátum nagyon tetszik. :)

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác

Veró! Utrót jobb is ha nem eszed szájon át mert úgy szétszedi a májadat ha végig a 12. hétig szeded. Hüvelyi úton abszolút semmi rossz hatása nincs, én is úgy "szedtem" a 8. héttől a 12.-ig. Akkor nem is volt semmi baj...
Szerintem tojjál a próbaidőre és pihenjél sokat. Én a helyedben 8 hónapig ágyban feküdnék... tudom nagyon szörnyen hangzik. Nekem már a vetélés után mondta a háziorvosom hogy következő terhességnél csak pisilni kelhetek föl. :(
Nektek sikerült belőni az a dátumot amit én akartam, most még irigyebb vagyok :P

Zsófi! Homeoban én nem nagyon hiszek, bár sosem próbáltam. De sztem a propolisz megér egy próbát. Kb 400 Ft egy szemcseppentősnyi adag és az elég hónapokig...

Ma kiakasztottak a melóhelyen. Hazafelé azon töprengtem, hogy tul.képp mért is vagyok én még ott? Rég otthon kéne ülnöm és babáznom :S Jól elkeseredtem ismét. De jövő héten doki, drukkoljatok hogy addig megjöjjön (mondjuk a héten).

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Lányok!

Megjártam az orvost. :-) Fél 2-re ott voltam, de miért ne romlott volna el a rendszer? Így fél 6kor kerültem sorra. Nőtt a korábbiakhoz képest a Baby, s van szívműködés. Még meg is hallgattam (ne gondoljátok, hogy végigbőgtem a hazautat :-), most is potyognak a könnyeim, pedig csak rágondolok). Jövő szerdán megyek vissza, s megkapom a beutalókat, meg mindent.

Zitus! Fel a fejjel! Minden rendben lesz.

Szép estét Nektek!

Veró

Kép
veroniks22

Veró, de szeretnék én is itt tartani...

zsoff86
Vác

Egyetértek...

3 napja fönt van a hőm :), remélem nem a torokfájással van kapcsolatban, sokkal inkább mással...

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Zitus, akkor most miért kell drukkolni? Megjöjjön vagy ne jöjjön? :wink:

zsoff86
Vác

Zitus!

Mindenért megy a drukk, de gondolom leginkább azért, hogy elkerüljön a Miki. :D

Veró

Kép
veroniks22

Zsófi, milyen kérdés ez :) Főleg azért kell a drukk hogy azért ne jöjjön meg mert összejött a babó.

Továbbra is fönt van a hőm, de még a torkom is fáj. Viszont ezen kívül nem vagyok rosszul, úh. bízom benne hogy azt jelenti, megvolt a peteérés. Mikluásnak semmi híre, de persze ha 5 napja volt peteérés, akkor még nem is csoda. Csütörtökön egyek dokihoz.

Zsófi, te meggyógyultál?
Veró, jól vagytok?
Bixi, esküvő hogy áll? Mindjárt itt a nagy nap! ;)

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Csak vicces volt, hogy először azért drukkolunk, hogy megjöjjön a doki miatt, aztán pont az ellenkezőjéért. de abszolút értem a helyzetet, nyugi. :lol:

(Nem gyógyultam még meg - sajnos -, és már nagyon unoma dolgot. :cry: A hőm egyébként nekem is magas napok óta, szerintem simán a peteérés miatt. Már nem érzem magam annyira betegnek, hogy az csinálja ezt.)

zsoff86
Vác

Zsófi! Elég rossz vagyok névnapokban, de belenéztem a naptárba és megláttam hogy ma van a névnapod, szóval Isten éltessen sokáig! :) Remélem mihamarabb meg is gyógyulsz!!

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Köszönöm szépen! :)

zsoff86
Vác

Zsófi!

Csatlakozom Zitushoz: boldog névnapot!

Gondoltam leírom, hogy állok. Pénteki napon voltam a munkahelyemen, s beszéltem a vezetőmmel. Férfi létére annyira rendes volt, hogy nagyon meglepett. Abban maradtunk, hogy 12. hétig tuti itthon maradok, utána belátásom szerint eldönthetem, hogy visszamegyek-e. Ő javasolta, hogy ha minden rendben, októbertől akkor is inkább maradjak itthon, mert bent akkortól bolondok háza van.

Ez után elindultam haza, de úgy éreztem nem vagyok rendben (erős folyás), így elmentem az SZTK-ba, s az a doktornő rendelt, aki tavaly műtött, s akkor nagyon szimpatikusnak találtam, de messze van a magánrendelése. Bementem hozzá. Most is nagyon kedves, figyelmes volt. Minden kérdésem megválaszolta. Írt kúpot és kencét a gombára. Megint megnéztük a Babót, már 5,4 mm. Pénteken megyek vissza, s kapom a beutalókat és most már az ő betege vagyok. :)

Tünetem mindössze annyi, hogy alig bírok fenn lenni pár órát, olyan fáradt vagyok, ja és a hangulatváltozás. Már egy szép számon is képes vagyok sírni.

Ami aggaszt, hogy tegnap egy nagyon kevés barnás váladékot találtam a papíron. Az egyik felem elrohanna bármelyik orvoshoz. A másik azt mondja, hogy nyugi, majd pénteken mondom a doktornőnek. Szerintetek?

Veró

Kép
veroniks22

Neked is köszi, Veró! :)
Fogalmam sincs, hogy mi csinálnék a helyedben. Ha csak egyszer volt barnázásod, ráadásul csak nagyon kicsi, és szeded az utrót, és fekszel szorgosan, akkor szerintem nincs ok különösebb aggodalomra. Mert az orvosok se tudnak nagyon mit csinálni ezeken kívül, legalábbis én ezt tapasztaltam.
Egyébként nagyon azt mondom, hogy bízz a megérzésedben. Ha nagyon-nagyon nyugtalanít a dolog, lehet, hogy jobb, ha megnézeted magad, hogy ne idegeskedj. Ha meg tudtál nyugodni, akkor szerintem ráérsz péntekig.
Nem tudom, hogy segítettem-e ezzel, de nagyon drukkolok!!! :D

Olyan szép volt a hétvégénk! Végre láttam reménysugarakat arra vonatkozóan, hogy nekünk is lesz egyszer babánk, és reméljük, nem nagyon soká. Furcsa volt ilyen bizakodónak lenni. :oops: Persze, azóta sikerült visszacsusszannom egy kicsit, sajnos. A férjem hozta fel a témát, hogy akkor esetleg a köv. ciklusban... (Ha meggyógyultam.) Tudom, hogy ő is nagyon szeretne babát, de azt is tudom, hogy őt is nagyon megviselték a történtek, bár ezekről nehezen kezd magától beszélni. Ezért különösen nagy dolog, hogy ő hozta fel. Nagyon örültem. Vagyis örültünk egymásnak.
És újra feltettük a kérdést, hogy kell-e az ogyei.... :? Mivel már befizettük, valószínűleg el fogunk menni, de tényleg nem tudom, hogy kell-e.... :? :? :?

Zita, mi a helyzet?
Bixi, hova tűntél?

zsoff86
Vác

boldog nevnapot utolag zsoff! :D

itt vagyok, csak nagyon suru a program, mar-mar kaotikus... :shock:
de ma melo utan uszaaaaas :lol:
alig varom, h 5 ora legyen.

probalom koordinalni az eskuvoszervezest, de ahogy kozeledik a datum egyre tobb minden tornyosul fel.. es meg az idojaras is a fraszt hozza ram.. :?

megvagyok amugy csak szedulok nagyon az uj gyogyszeremtol + mult heten kaptam hepatitis es tudogyuszi oltast es az uszassal kombinalva okozott nemi fajdalmat a vallaimnak :shock:

matol ujra dietan vagyok mert az utobbi napokban sikerult tul sok magyaros kajat ennem, eshat nem hiszem h tul jo otlet a beleimnek.

nagyon izgulok mostmar a lagzi miatt......... :roll: :lol:

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Neked is köszi, Bixi!
Pont akartam kérdezni, hogy izgulsz-e már? :lol:
Az esküvőn milyen kajátok lesz? Diétás, vagy te majd diétásan eszel belőle?
Miért kellett ezt a brutáloltást megkapnod? Szegény, ez nem lehetett kellemes... Ráadásul egyszerre a kettő... Anyám. A chronhoz köze van, hogy megkaptad?

zsoff86
Vác

Hello.

Igen azert kaptam, mert most uj gyogyszert szedek es ez `leblokkolja` az immunrendszeremet. Szoval barmifele betegseget, fertozest konnyebben elkaphatok.
Meg amugy sem art kulonben…

Az eskuvon hagyomanyos menu lesz, en majd eszek huslevest annyi eleg is lesz, ha nagyon ehes maradnek akkor majd egy kis tortkrumplit (erre meg nem is gondoltam, de en mostanaban ugyis keveset eszek)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

jahh, es hab a tortan, hogy leesett a fogekszerem.. :shock: most mehetek Miskocra a sogoromhoz emiatt....miert is ne?! :?

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Ejjjjha. Lehet, hogy hülye a kérdés :oops: , de hogy vetted észre? Mert gondolom, elég könnyű lenyelni egy ilyet.

Zita, hol vagy?

zsoff86
Vác

ugy vettem eszre, h nincs mar ott... :D

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Itt vagyok :) Mindjárt indulunk teliholdtúrázni a Hármashatár-hegyre. Majd holnap jövök újra.

Amúgy hőm fönt van, és nagyon úgy érzem most összejött a baba, úh. drukkoljatok :)

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Zitus! Ezer drukk a Babóért!!!

Bixi! Mindjárt lagzi. :-) Szuggerálom az időjárást, a Napocskával megbeszéltem Nektek a szép időt. :-)

Lányok!

Kérlek, segítsetek nekem gondolkodni. Ma muszáj volt elmennem a régi dokimhoz, mert elfogyott az Utro. Ha már ott voltam, akkor csinált UH-t, s még nincs szívműködés/keringés. Én teljesen elvesztettem a fonalat, mert a múlt héten úgy tudtam azt hallgattunk, de kiderült: nem. 1 hét múlva kell visszamennem, hozzá, de nem fogok, most már csak a választott doktornőhöz (csak pénteken rendel). Utolsó menzesz szerint ott tartok, amit a vonalzó mutat. Mint tudjuk, ebből -2 hét a baba kora. Vagyis, kb. 6 hét 2 nap. Mindkét doki szerint fiatalabb a terhesség. Mikortól kell, hogy legyen szívműködés: az utolsó menzeszhez képest 6. héten, vagy a baba kora szerinti 6. héten?

Én már semmit nem értek. :cry:

Ha segít valamit, akkor feltöltöm, az utolsó menzesztől a ciklusra vonatkozó adatokat. Én már azt is eljátszottam, hogy a pozitív teszttől visszaszámoltam 10 napot, s akkor a mai napra 5 hét 3 nap jut. Ebben az esetben még nem kell lennie szívműködésnek, igaz? Idegőrlő ez az egész.

Az tuti, hogy pénteken kismillió kérdésem lesz a doktornő felé... Annyira félek, hogy már nincs szívműködés, nem pedig még...
Lehet, hogy túl sok időm van itthon hülyeségeken gondolkodni. :(

Ciklusom

Veró

Kép
veroniks22

Veró!
Annyira segítenék, ha tudnék...
Úgy tudom, az orvosok, csak azt a kort tartják számon a babáknál, amit az utolsó menesztől számolnak. Ez a hivatalos. (Csak nem mindig állja meg a helyét. Mert szerintem nagyon nem mindegy, hogy vkinek 25 vagy 35 napos a ciklusa... neked egyébként hány naposak szoktak lenni?)
Viszont azt is tudom, hogy a szívműködés/keringés kialakulása nem feltétlenül a 6. héten történeik, és önmagában ez még egyáltalán nem gond.
Simán van olyan, hogy egy baba nem a ciklus legközépsőbb napján fogan. Gondolom, a különböző történetekkel már tele a padlás, de az egyik barátnőmmel az volt, hogy a ciklusának az első fele jóval hosszabb volt, mint a második, tehát a pé is sokkal később volt, mint félidő. Nála nem az utolsó menzesztől számolták a baba korát, hanem egy ideig csak nézegették, hogy növekszik-e, és amikor úgy gondolták, hogy most kb. 12 hetes a mérete, azt vették alapul. Te tudod, hogy mikor volt peteérésed? Az pl. sokat segíthetne a kormeghatározásban. De annyi mindent hallani... Van, akiknél a menzesz alatt jön össze a baba, van, akinél közvetlenül utána/előtte...
Az előző uh-hoz képest nőtt a Babád? Mértek alapján mennyi idősnek mondják?
Egyébként én 4-5 hetesen voltam az első uh-n, és nem volt még szívműködés. Azt mondták, menjek vissza 1 hét múlva. Akkor voltam 6 hetes és 1 napos, és volt szívműködés. (Hivatalosan is, és szerintem is annyi volt a korom. Először 1 héttel fiatalabbra mondtak, de a 6+1től 15+4ig úgy történt minden a fejlődést illetően, ahogy a nagykönyvben meg van írva.) Úgyhogy bármi is van, szerintem még benne lehetsz az időben, főleg aszerint, ahogy az 5+3-at számoltad.
Veró, nagyon-nagyon-nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!
Te szoktad érezni a peteérésedet? A hődet szoktad mérni? Ezek sokat segítenének. Sajnos nem vagyok valami okos, a táblázatodból nem tudok különösebb dolgokat leolvasni/következtetni. :oops:
Azzal viszont egyetértek, hogy nem jó, ha túl sok időnk van gondolkozni. :?
Kíváncsi vagyok, hogy mint mond a Baba korára a dokid pénteken, mert így, hogy újraolvastam, amit írtál, még vmit nem értek. Ha esetleg 5+3 vagy most, akkor amikor a múlkor hallgattátok a szívműködést, még nagyon picike volt a Babád.
Na, nem hiszem, hogy sokat segítettem, bocsi. De nagyon sokat gondolok rátok, hogy minden rendben legyen! Legyél nagyon bizakodó!!!!!

zsoff86
Vác

Zitus, veled mi a helyzet?

zsoff86
Vác

Még1 hülye kérdés/felvetés:
ahány uh gép, annyi uh-felvétel, és ahány orvos, annyi méret. Minket pl. azért küldözgettek az osztályról (szigorú fekvés volt előírva, úh. no comment) az SZTK-ra uh-ra, mert ott jobb a gép. Vagyis inkább kevésbé sz@r. Az osztályon (ügyeletes/sürgősségis gép) 1000 éves volt. Amikor azon a gépen néztek, sose mondtak méreteket... Szerintem már az orvosok se nagyon bíztak benne. :?

zsoff86
Vác

Zsófi!

27 naposak a ciklusaim, +/-1 nap. Ugyanazon az UH.n nézett a két doki.

Múlt héten mindkét doki látott gyenge szívműködést, amit normál eszem szerint most erősebbnek kellett volna látnia, mivel eltelt 1 hét. De ez a doki azt mondta NEM lát szívműködést.

Holnapig megpróbálok nem agyalni többet ezen a témán, holnap úgyis minden kiderül.

Köszönöm a biztatást.

Holnap megírom mi a helyzet.

Veró

Kép
veroniks22

Veró!
Nagyon remélem hogy valami félreértés volt és VAN szívműködés!!! Én úgy tudom, a vonalzód alapján már kellene lennie. Nekem 5 hetesen mondták hogy még nincs, 7 hetesen már volt, akkor már azt is tudtuk, hogy ikrek. Igaz, ez egy hiperszuper gép volt. Nagyon drukkolok, és légyszi írd meg hogy mi van veletek!

Én megjártam a dokit. Tök szimpi volt, töviről-hegyire átbeszéltünk mindent. Sajnos ő is azt mondta, PCO-m van :( De! Beutalt hormonvizsgálatokra, és annak függvényében azt mondta, ha spontán nem, akkor gyógyszeres segítséggel, de teherbe fogok tudni esni. Összességében minden OK volt vele. Volt rákszűrés is, és 13e-t fizettem. És a vérvétel meg TB alapon lesz. Nagyon korrekt.
Most kicsit vérzek a rákszűrés miatt, remélem gyorsan elmúlik...
Ha hétfőig nem jön meg, elkezdek reménykedni. De mivel a mellem nem érzékeny, és pici szurkáláson kívül nincs tünetem, nem tudom merjek-e bizakodni... A méhnyálkahártya 14 mm-es volt, ez elég lenne a terhességhez, és a méhem egy picit nagyobb. Ezen kívül semmi nem utal rá hogy összejött...

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Sajnos rossz hírekkel jövök. Nincs szívműködés és elkezdett felszívódni a terhesség. Hétfőn megműt a doktornőm. Utána kivizsgálások sora vár ránk.

Veró

Kép
veroniks22

uristen vero :cry: :cry: :cry:
annyira sajnalom.....

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Veró!
Én is annyira sajnálom! :cry: :cry: :cry:

zsoff86
Vác

Kezdem azért rosszul érezni magam, mert annyira nem visel meg, mint gondoltam.

Az első alkalommal szinte depressziós voltam előtte, utána egyaránt. Kellett vagy 3-4 hónap, mire azt mondom, hogy összeszedtem magam.

2. esetnél a műtét előtt pár napig, meg utána pár hétig voltam letört, de 1 hét pihenő után elláttam a munkám.

Most hazaértem, bőgtem pár órát, néha rám tör pár percre, de le tudom kötni magam, nem jár ez folyton a fejemben. Aki fontos, azzal már tudattam írásban, kivéve a férjem, megvárom, hogy hazaérjen, s majd személyesen. Nem akarom elvonni a figyelmét a cégnél. Már a főnökömmel is egyeztettem, hogy 30-án munkába állok.

Amitől már nem félek, az a műtét, viszont amitől rettenetesen, az a folytatás, a kivizsgálás. Na meg megmondani az anyósnak. Mindenki tudomásul vette, hogy ne keressen egy kis ideig, majd én jelentkezem, de ő tavaly se tartotta be. Nem rossz szándékból teszi, de én nem akarom, hogy ebben a helyzetben be kelljen számolnom neki. Annyira tudtam, hogy nem kell elmondani senkinek, mintha megérzés lett volna.

Ja: persze rettegek a tágítástól, mert eddig mind a kétszer elájultam, annyira fájt, de tudom, hogy túlélem. Az a doktornő műt, akit szeretnék, szóval ezen se parázok.

Eddig tartott a nem sírok rész...

Veró

Kép
veroniks22

Jajj, Veró, iszonyatosan sajnálom! Nem is tudom mit mondjak ;(((

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Veró, nagyon gondolok rád holnap!!!!
:cry: :cry: :cry:

zsoff86
Vác

Zitus, Bixi, ti hogy vagytok?

zsoff86
Vác

(Tőled is kérdezném ugyanezt, Veró,de nem szeretnélek zavarni. Írj, ha tudsz.
Sokat gondolok rád.)

zsoff86
Vác

Sziasztok!

Itt vagyok. Túl vagyok életem egyik legszörnyűbb napján. A műtét már megváltás volt a végére. Az előző kettő semmi volt ehhez képest. Mivel nem szültem, ezért tágító pálcát kaptam, de a belső méhszájam annyira zárt volt, hogy csak a 2. orvos tudta felrakni. Szerintem sok embernek a szülés nem fáj ennyire. Utána egész nap annyira görcsöltem, hogy felkelni se tudtam. Majd közölték, hogy 4kor lejárt az aneszteziológus munkaideje, ő felállt és hazament, így lehet, aznap nem lesz műtét. Végül fél 6kor a kórház ügyeletes altatóorvosával megműtöttek. Mikor felébredtem már semmi fájdalmam nem volt. A férjem bejött értem 9-re és hazajöttünk.

Az egyetlen pozitívum a napban, hogy már tudom, jól döntöttem a doktornővel kapcsolatban, s többet nem megyek máshoz. Korán reggel, ahogy meglátott, azonnal kiemelt a várakozók közül. Felvetetett az osztályra, előre vetetett a laminária felrakásánál, bár azt nem ő csinálta, mert persze behívták egy sürgős műtéthez. A műtétem már ő csinálta. Napjában többször rám nézett, hatalmas segítség volt. És nem mellékesen: egy forintot nem adtam neki, de nem is tartotta a markát. (A személyzet is meglepően kedves, segítőkész, betegközpontú volt. Azt hittem, a szituációmnak szól, de mindenki, az abortuszosok is le voltak döbbenve, hogy mennyire emberségesek velük is)

Június 17-én megyek kontrollra, s megkapjuk a beutalókat. A férjem olyan tündér. Mondta, hogy ő akár már most is elkezdheti a maga kivizsgáltatását, mert annak nincs akadálya, s olyan csalódott volt, mikor mondtam, hogy majd szépen, lassan, együtt... :-)

Most pár nap pihi, aztán hétfőn munka. Kicsit félek a fogadtatástól és a továbbiaktól.

Veró

Kép
veroniks22

Vero: ahogy irtam...!

en jol vagyok, eskuvoszervezesilazban, meg ma es holnap solgozunk, aztan vegre szabadsag! pentek este kezdodik a muri, apukam 30 emberre foz bogracs gulyast. :)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Lányok!

A mozgást mikor lehet elkezdeni? Csak a szexet beszéltük meg a dokival. Akkora ingerem van a mozgásra, hogy szörnyű.Leginkább futnék, vagy újra megismerkednék Rubint Rékával, vagy bármit csak lefárasszon, mert már ragyog a lakás és még csak 4 óra van és kedd. Mi lesz még velem majd egy hétig? Lassan átfestem a székeket, vagy bevakolom a leszakadt plafont...

Veró

Kép
veroniks22

Veró, örülök hogy túl vagy ezen a beavatkozáson. Szörnyű lehetett, hálat adok mindig hogy én szülhettem és nem voltak ilyen fájdalmaim. Melyik kórházban voltál?
Milyen kivizsgálás várható ilyenkor?

Szerintem mozgást fokozatosan kb. jövő héttől elkezdheted. De nem vagyok orvos. Nekem is nagyon nagy mozgásigényem volt a vetélés után (azóta sajnos elmúlt...). Én terhesség utáni regeneráló tornával kezdtem, szobabiciklizést, avivát csak 1 hónap elteltével csináltam. Amúgy én kaptam antibigyót, tejcsökkentőt meg mindent amitől jó kóvájgós voltam, így túl hamar nem is tudtam elkezdeni. Neked kell szedned valamiket?
Ha nem publikus, ne mondd el, de a szexre mit mondott a doki?

Bixi, gondolunk rátok hétvégén. Biztos szuperül megszerveztétek és nagyon szép lesz minden! Majd utána mutass képeket! ;)

Zsófi, veled mizu? OGYEI-ben voltatok azóta?

Én megvagyok, tegnap megjött, így csütörtökön tudok menni vérvételre a kórházba. Alig várom hogy meglegyenek az eredmények és visszamehessek a dokihoz és kapjak gyógyszert.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Zitus!

Nem kaptam semmi gyógyszert. A műtét előtt és után kellett bevennem valamit a fertőzések kivédésére. A Jahn Ferencben voltam.

Kivizsgálások? Fogalmam sincs miket fognak elvégeztetni. 17-én megyek kontrollra, s akkor átbeszéljük a doktornővel a várható vizsgálatokat, s megkapunk minden beutalót. Szóban elmondta, hogy miket szeretne megcsináltatni, de nem tudtam megjegyezni. Ha jól értettem, akkor genetikai tanácsadóba küld, de előtte megrendeli azokat a vizsgálatokat, amiknek majd ott várhatóan kérik az eredményeit.

Szexre azt mondta, hogy semmit a kontrollig, ha akkor minden rendben, akkor mehet a szex, de persze védekezés mellett. A fürdés is akkortól engedélyezett.

Zsófi! Ha megjártátok az OGYEI-t, arról én is szeretnék beszámolót.

Bixi! Csatlakozom Zitushoz: kérünk majd képeket. A jó idő megrendelve, de azért küldöm a drukkokat, visszaszámolás elindult. :-)

Lányok! Köszönöm, hogy gondoltatok rám.

Veró

Kép
veroniks22

Veró, örülök, hogy írtál, és hogy megvagy!!!
Nekem az orvos 4-6 hétig nem javasolta a mozgást (amíg vérezhetek legálisan). Mondta, hogy lehet, hogy a vérzés a hematóma miatt hosszabb lesz, de nem volt. Jan. elején (a műtéthez képest 4 hétre) voltunk kontrollon, mindent rendben talált, mindent engedélyezett. De gondolom, ahány ház, annyi szokás...
Zita, az olvasottak alapján beugrott, hogy a nővérem is egy olyan doktornőhöz jár, aki a Jahn F. Kórházban dolgozik. Szerintem ő is oda jár, ahova Veró.
Ogyeiben nem voltunk, most izzítjuk a dolgokat. A múlt héten próbáltam elintézni a nőgyógyászt, pénteken akartam menni, de csütörtökön megjött... 26 napos volt a ciklusom, ilyen övid még sose volt. Ez most jó vagy rossz, nem tudom... Kicsit szomorú voltam, mert tuti lett volna hormonvizsgálat, és emiatt már megint ugrott a dolog egy hónapot... :? Mivel mostanában egyre többet beszélgetünk arról, hogy lassan elkezdenénk próbálkozni, tök lelkes voltam, és eléggé elkeserített, hogy 1 hónapunk megint ugrott... :( Na, mindegy.
Bixi, ahogy ránéztem a vonalzódra, és láttam, hogy már csak 4 nap, elkezdtem izgulni. :wink: Szerintem gyönyörű lesz az idő! :)
Ha az ogyeivel kapcsolatban tapasztaltabb leszek, beszámolok mindenről. (Egyébként június 3-án szeretnék menni, mert aznap nem kell mennem dolgozni.)

zsoff86
Vác

sziasztok.

lesznek majd kepek, bar most nemileg rossz kedvem van, mert lehulest es esot josolnak.... :(

zsoff: elvesztettem a fonalat.....nektek miert kell tobb vizsgalat? nem az volt,h probalkozhattok ha ugy erzed? miert kell varnotok megint?

vero: en reszemrol az elso par heten egyaltalan nem mozogtam, de ezz sztem mindenkinel mas. a lenyeg,h ne eroltesd meg magad, ne emelgess nehogyu valami beverezzen...

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Igen, az orvos azt mondta, hogy próbálkozhatunk. Mert a történtekre nem volt különösebb magyarázat. De én nem szeretném, hogy ez megismétlődjön.... Hátha mégis volt valami ok, amit rendbe kell tenni. Szeretnék tenni azért, hogy ne legyen több ilyen... Úgy érzem, ha nem mennénk el néhány vizsgálatra, nem tettünk meg mindent. De tökre bizonytalan vagyok, hogy kell-e. És így nem az igazi ezekre elmenni...

zsoff86
Vác

Zsófi! Nem tudom mit fognak nektek mondani az OGYEI-ben. Mi voltunk 12. héten genetikai tanácsadáson, így most nem fogok megint elmenni. Akkor mondták minden OK, 1:50000-hez az esély hogy BÁRMI gond legyen. Ráadásul fiatal vagyok. És mégis. Szerintem nem fognak semmitse mondani így utólag...

Holnap megyek hormonvérvételre.

A PCO-s topikban elültették a bogarat a fülemben hogy újra meg kéne nézetni a terheléses cukrot és inzulint, úgyhogy asszem az lesz a következő kör. Remélem kapok végre gyógyszert (ha kell) és minden egyenesbe jön.

Bixi, drukkolok hogy szép időtök legyen!

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Nem feltétlenül a múltra szeretnék választ, hanem hátha van vmi olyan, ami bajt okozhat, és kiküszöbölhető.
A genetikai tanácsadás miből áll? (oda is megyünk, de a védőnő nem mondott extrát, csak hogy beszélgetés a családban előforduló betegségekről stb... Tényleg csak ennyi lenne? Semmi vizsgálat? nem értek ehhez...)

zsoff86
Vác

Tényleg ennyi. Mivel mi a 12. héten voltunk, volt ugye vérvétel meg Down-kór szűrés, de a genetikussal csak beszélgetés volt. Az a nő nagyon jófej ;)

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Hahó! Mi a helyzet veletek? Nagy a csönd...

Bixi, holnap esküvő :) Gondolok rátok és majd fújom arra a meleget ;)

Veró, jobban vagy? Tudtál pihenni egy kicsit? Van amivel lekötöd magad?

Zsófi, veletek mi a helyzet?

Én voltam vérvételen csüt., egy hét múlva lesz eredmény. Utána mielőbb bejelentkezem a dokihoz. Próbálok kérni még terheléses cukrot, mert úgy tűnik, ez is fontos.
A melóhelyen kell menni kötelező orvosi vizsgálatra. Mondták hogy vigyem be a 2 éven belüli kórházi papírjaimat. Szerintetek csúnya dolog letagadni a vetélést? Senki nem tudja a melóhelyen és nem is szeretném reklámozni. Ha azt mondom semmi bajom és nem voltam még sosem kórházban akkor kiderülhet az ellenkezője? Belelátnak a kezeléseimbe?

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Hát, csúnya dolog vagy sem letagadni, én lehet, hogy azt tenném... nem értek ahhoz, hogy a kórházak stb. között milyen az infóáramlás, de nem hiszem, hogy bárhogy kiderülhetne. Nincs vami olyan ismerősöd, aki kórházban dolgozik, vagy egy üzemorvos, hátha tudnak vmait segíteni. Sajnos nekem fogalmam sincs. :oops:

Pénteken megyek az ogyeibe nőgyógyászhoz. Nagyon várom!!! Azért is, mert ma reggelre barnáztam egy kicsit, meg pár csepp napközben is volt, és fogalmam sincs, hogy miért lehet ez... (Most vagyok a ciklus 10. napján, a hőm se nem kifejezetten alacsony, se nem magas, 36.45, nem hiszem, hogy pé-től lenne.) Van valami ötletetek? Beparáztam.... :(

Ráadásul tegnap megtudtam, hogy az egyik kolléganőm 15-16 hetes terhes... (Nem látszik rajtam, mert elég nagydarab.) Tök szomorú lettem... És nem a tény miatt, hanem azért, mert ismerem a körülményeket, és szerintem elég gáz. Sőt... :(

Bixi, remélem, minden a tervek szerint halad, és szebb az idő Nyíregyházán, mint itt!!! Várjuk a beszámolót! :lol:

Veró, hogy vagy?

zsoff86
Vác

Sziasztok!

Bixi! Remélem jó időtök van és feledhetetlenre sikerült a mai esemény. Igyekeztem itt tartani a rossz időt: nálunk egész nap dörgött és esett.

Zsófi! Velem fogamzásgátló mellett fordult elő gyakran a barnázgatás a hónap közepe felé. Talán ergam cseppeket kaptam rá, s elmúlt.

Zitus! Én úgy vettem észre, hogy az orvosi rendszerek között semmiféle összeköttetés nincs. Olyan szinten semmi, hogy mikor háziorvost váltottunk csak egy ajtóval mentünk messzebb, de a gépben semmiféle infót nem látott rólunk.

Köszönöm kérdésetek jobban vagyok. Internetezgetek, olvasok, elvagyok. A hasam fájdogál, de nem vészesen.

Tegnap volt 3 nagyon szerencsétlen megkeresésem. 3 kollégám egymástól függetlenül hívott, sms-t küldött, e-mailt írt. Érdeklődtek, hogy vagyok, minden rendben halad-e? Szegények nem tudtak a történtekről, mivel csak a főnökeimet értesítettem, s ők nem adták tovább az információt a közvetlen kollégáknak. Ez egyrészt meglepő, másrészt pozitív, mert nem pletykás a cég.

A kollégák persze 3 különböző időpontban kerestek, így mire kisírtam magam, s megírtam/elmondtam a történteket, kezdhettem elölről.

Ma a közvetlen vezetőmtől is kaptam egy magánlevelet, melyben biztat, s visszavár. A mellett, hogy letört ismét a dolog, nagyon jólesik, hogy kerestek, hiányoltak, érdeklődtek utánam. Talán kicsit könnyebb szívvel megyek vissza hétfőn. :-)

Veró

Kép
veroniks22

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?