Veró!
Annyira segítenék, ha tudnék...
Úgy tudom, az orvosok, csak azt a kort tartják számon a babáknál, amit az utolsó menesztől számolnak. Ez a hivatalos. (Csak nem mindig állja meg a helyét. Mert szerintem nagyon nem mindegy, hogy vkinek 25 vagy 35 napos a ciklusa... neked egyébként hány naposak szoktak lenni?)
Viszont azt is tudom, hogy a szívműködés/keringés kialakulása nem feltétlenül a 6. héten történeik, és önmagában ez még egyáltalán nem gond.
Simán van olyan, hogy egy baba nem a ciklus legközépsőbb napján fogan. Gondolom, a különböző történetekkel már tele a padlás, de az egyik barátnőmmel az volt, hogy a ciklusának az első fele jóval hosszabb volt, mint a második, tehát a pé is sokkal később volt, mint félidő. Nála nem az utolsó menzesztől számolták a baba korát, hanem egy ideig csak nézegették, hogy növekszik-e, és amikor úgy gondolták, hogy most kb. 12 hetes a mérete, azt vették alapul. Te tudod, hogy mikor volt peteérésed? Az pl. sokat segíthetne a kormeghatározásban. De annyi mindent hallani... Van, akiknél a menzesz alatt jön össze a baba, van, akinél közvetlenül utána/előtte...
Az előző uh-hoz képest nőtt a Babád? Mértek alapján mennyi idősnek mondják?
Egyébként én 4-5 hetesen voltam az első uh-n, és nem volt még szívműködés. Azt mondták, menjek vissza 1 hét múlva. Akkor voltam 6 hetes és 1 napos, és volt szívműködés. (Hivatalosan is, és szerintem is annyi volt a korom. Először 1 héttel fiatalabbra mondtak, de a 6+1től 15+4ig úgy történt minden a fejlődést illetően, ahogy a nagykönyvben meg van írva.) Úgyhogy bármi is van, szerintem még benne lehetsz az időben, főleg aszerint, ahogy az 5+3-at számoltad.
Veró, nagyon-nagyon-nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!
Te szoktad érezni a peteérésedet? A hődet szoktad mérni? Ezek sokat segítenének. Sajnos nem vagyok valami okos, a táblázatodból nem tudok különösebb dolgokat leolvasni/következtetni.
Azzal viszont egyetértek, hogy nem jó, ha túl sok időnk van gondolkozni.
Kíváncsi vagyok, hogy mint mond a Baba korára a dokid pénteken, mert így, hogy újraolvastam, amit írtál, még vmit nem értek. Ha esetleg 5+3 vagy most, akkor amikor a múlkor hallgattátok a szívműködést, még nagyon picike volt a Babád.
Na, nem hiszem, hogy sokat segítettem, bocsi. De nagyon sokat gondolok rátok, hogy minden rendben legyen! Legyél nagyon bizakodó!!!!!