Praszlera!
Fiúk: Na igen, engem is kezd felbosszantani a téma
. Mikor kiderül, hogy fiú a második is, ilyen reakciókat kapok, hogy "Nem baj, egészséges, az a lényeg", meg "Akkor majd talán a harmadik.", meg "de azért nem vagytok elkeseredve, ugye", és a kedvencem "nem baj, a fiú is gyerek"
. Persze akkor mosolygok ezeken, de belül carul esik, a kisfiam nevében
. Mert Botondnál meg mindenki ujjongot, hogy húúú, de ügyesek vagyunk, hogy elsőre megvan a fiú, meg hogy így az igazi, meg juhuuu, trónörökös...stb. Mivel "ér kevesebbet" másodikra egy fiú, és mivel ér kevesebbet elsőre egy lány?! Az ilyen sztereotípiáktól megőrülök
. Vhogy olyan érzésem van, mintha a kicsinek kevésbé örülnének körülöttünk, ami tök rossz érzés miatta
.
Pedig mi is kislányt akartunk inkább, de nem azért mert a fiú ne vált volna be
. (Sőt, konkrétan két közeli család is azért vállalt 3. gyereket, mert "beleszerettek" Botondba
). Csak kíváncsiak lettünk volna, milyen egy kislányt is nevelni. De így, hogy nem adatik meg, minden előnyét élvezni fogjuk ennek a helyzetnek
. Ahogy élveztük volna a vegyes párosnak is
. Nem értem miért jobb egyik a másiknál?
Amúgy a környezetünkben minden egynemű testvérpár jobban kijön egymással - felnőttként is - mint a vegyes párosok. Sztem egyik a szülőknek jobb, a másik a gyerekeknek
. (Nekem bátyám van, húdeideális felállás, ehhez képest kb. 8 éves koromól nem csináltunk együtt semmit, kamaszként nem bírtuk egymást, most meg elvagyunk, de nincs köztünk igazi tesvéri kapcsolat. Ünnepeken találkozunk, és ennyi
. Sztem baromira nem a nemektől függ, sőt;)).
Bendegúz - 2-t is ismerek, és sose csúfolja őket senki! Egyikük Bende néven fut, a másik Beni (Ebből amúgy 3 van csoportjukban csak más "alapnevekből"). Manapság a Bendegúz egyáltalán nem ritka név, a gyerekek megszokták/ják, nincs mit csúfolni rajta! Nekik nem fog a Regős Bendegúz eszükbe jutni
. A kicsiknek - ahogy hallom az ovisoktól - ma már cikibb egy Lacika, vagy Pisti, mint egy Bendegúz, Koppány, vagy Brendon.
Szóval a felnőttek véleményére szte ne adj
. Ha nektek tetszik, vagy ez teapa szíve vágya, bátran legyen Bendegúz
. A nagyszüleink még kiakadtak Bencén, Martinon, vagy Milánon, pedig ma már tök hétköznapi nevek. Szóval sztem hajrá
.
(Mikor említettük a dokimnak, hogy talán Hunor lesz a kicsi, azt mondta ez csúfnév, apósom meg kérdezte, hogy "mér' jönnek a törökök?
". De ez csak mégjobban meghozta a kedvem hozzá
. Cipőt se olyat veszek, ami az apósomnak tetszik, vagy amit a szomszéd néni is felvenne, nevet pláne nem úgy fogok adni
.
Mi voltunk tegnap 4D a Rózsakertben, mert a cukrom miatt "illik" csináltatnom egy alaposabb szívultrahangot. Manócska egészséges, mint a makk, szépen növekszik, most 355g-ra saccolták
. Eddig minden UH-n vagy arccal a méhembe bújt, vagy eltakarta a pofiját, hát, most is
. De azért egy képet majd teszek fel, mert sztem vicces, hogy már most milyen kis husi keze van, már most "gumi van a csuklóján"
.