Új privát üzeneted érkezett!

Ma este gondoljatok rám leveszik az anyajegyet fél 8kor, nagyon félek:(((

Holnap pedig az első nst,nagyon nagyon várom,persze senki nem tud velem eljönni...mehetek egyedül.Sad((

Bazsa! egyetértek veled! amúgy nekem nem néztek soha IR-t.

lombikbaba! üdv itt,és mielőbbi sikereket kívánok!!!

Rekuja! igen, nem volt előfeltétele babát már 3 éve szerettünk volna:)

KépKép
dike

dike,
gondolok rád ma este, de ne izgulj nem lesz semmi baj. szinte biztos vagyok benne,hogy majd jössz fel utána és te magad fogod mesélni,h semmi értelme nem volt a félelemnek :wink:
csak nehogy a nagy izgalomtól megszülj elöbb :-)
majd az lesz igazán izgalmas,már úgy várom,h te is boldogan a kezedben tarthasd a babádat :-)
Vendég

Dike
Gondolj arra, hogy a stressz rontja a lepényi keringést! Szép lassan, jó mélyen szívd be a levegőt, kicsit benntartod, kiengeded szépen lassan. Koncentrálj majd erre.
El fogják érzésteleníteni, pár kis tűszúrást fogsz érezni, utána már csak azt fogod érezni, hogy ott matatnak, nyomásérzés lehet, de éles, szúró fájdalom nem. Pár perc alatt készen is leszel!
NST-re én nem is jártam. Itt nem nézték azt, és én 35+0-nál szültem is :oops: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

meg volt az anyajegy leszedés, szuri azért fájt, nagyon féltem, megfeszültem, alig kaptam levegőt,szerintem én császárnál elájulnék, a tudattól, h vágják a hasam, mert most is a tudat okozta ezt a nem tudom elmondani milyen érzést,ami rosszul létet vált ki. a varrásnál meg azt éreztem, ahogy húzza meg a varratokat,nem fájt, csak áhhhh....de már most átázott,véres, úgy h holnap az első utam a patikába vezet,kötést cserélni. 4 napig nem érheti víz. 2 hét múlva varratszedés.

KépKép
dike

ügyes voltál :-) na látod túlélted...
Vendég

Dike
egy hős vagy! Szurik tényleg fájnak hozzá, nekem is ez volt mikor a bokámról szedték le. Bár nekem utána majd 2 hétig nem érhette víz, de bizti nagyobb volt a seb.
Mi is csak az inszemek elött házasodtuk, pedig akkor már próbálkoztunk egy ideje :) de mi nagyon hamar elkezdtük a baba-projektet, alig több, mint fél éve voltunk együtt, gondoltuk, minek várni, ha úgyis egymástól akarunk, mi se leszünk fiatalabbak. Aztán a sors megtréfált minket :?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

hali csajok,

hírek Georgiától,most hívott telefonon :-)
jól vannak,csak ez a kakilós dolog nem jött még rendbe. kaptak valami cseppeket amiböl,ha kis adagot kapott,nem használt,a nagyobb adagtól meg nagyon nagy hasmenése lett. uh abba kellett ezt is hagyni,most tápszerváltás van,hátha az segít,ugyanis sajnos anyatej nem sok van. tegnap már külön szobában aludt,minden rendben volt. jól alszik,kb 3 óránként ébreszti Georgiát,ha éhes.
4 hetesen több mint 3,5 kilo már,uh jól van tartva :-)

hát nagyjából ennyi meg üdvözöl mindenkit...
Vendég

jaaa és teletömött pozitív energiával,uh jobban is vagyok máris...:-)
Vendég

Mi nagyon hamar összeházasodtunk... a lánykéréstől kb. 3 óra telt el a házasságkötésig :oops: :oops: :oops: :oops:
Még egyetemisták voltunk akkor. Lassan 11 éve...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bazsa
Hétvégén megyünk felétek :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

lombikbaba Németországban nincs minimum idő házasságkötéshez? :o Nekünk várnunk kellett 1 hónapot, szóval nálunk ennyi telt el a fiúkérés meg az esküvő között (igen, én kérdeztem, hogy nem házasodunk össze? Mire ő, hogy „felőlem” :D). De gondolom nálatok se voltak ott a szülők :lol: Mit szóltak hozzá utólag? Anyósom vérig sértődött, anyámék meg tök örültek, hogy megúszták a felhajtást :lol:

Georgia Kitartást! Kaki ügy mindig nagyon kaki :( Mi is sokat szenvedtünk vele, de idővel ez is beáll „normális”-ra, ha nem is lett kiszámítható. De ma pl sikerült nyakig termelni :lol: Minimum 50 km autózás mindig átmozgatja a bélrendszert, nálunk ez a Joker, szóval legkésöbb a hétvégén megoldódik a gond :D

bazsa Pozitív energia kell is :) Neked most leginkább az kell :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

lb,
hova is? te is németben élsz?

rekuja,
igen kell a pozitiv energia.az töltött fel,h neki abban a ciklusban sikerült a lombik,amikor a fogamzásgátlót szedte,tehát az elsö. vagy késöbb is kell szedni?

mi meg második nekifutásra házasodtunk össze. az elsöt lemondtuk,pedig minden megvolt már. volt egy munkahelyi balesetem,elvesztettem két másfél újpercemet,és ez teljesen megváltoztatta az életem. elveszetettem az önbizalmam és volt egy depis idöszakom,és mindez az esküvö elött. sokat veszekedtünk,igy visszaléptünk, egy rövid idöre el is váltak útjaink. de újra egymásra találtunk és azóta lett igazán jó a kapcsolatunk. lehet ez kellett ahhoz,h rájöjjünk mennyire szeretjük egymást...
a második nekifutás lightosabb volt,csak szük családi körben és ez igy volt jó... :-)
a lényeg,h imádjuk egymást ;-)
Vendég

Georgia! drukk h hamar megoldódjon a kaki gond!!!!amúgy örülök h jól vagytok, h szépen gyarapszik a csöppség!

a védőnőm mondta h 5 órától számoljam a magzatmozgást a bal oldalamon fekve, és a 10.után tegyek egy x-et a táblázatba amit adott.ja és h max 20 perc de általában 10-15 perc alatt megszokott lenni a 10 mozgás. na hát tegnap 50 perc után lett meg.

ezt ma el is mondtam a szülésznőmnek, mivel ő is adott egyet amit vezetni kell,és a dokim nézi is. mondja akkor legyen a 7 óra....hát ma 5től 25.perc után volt meg, 7 órától meg 8ra:)) tehát a 7 se vált be....hm...nem tudom még holnap próbálgatom...aztán kiválasztom a legmegfelelőbb időpontot és 1 táblázatot fogok vezetni.
meg volt az nst is...4szer mozgott összesen de akkor szépen felment 140ről 160ra szívverése. szülésznőm külön behívott egyből egy helyre,ahol csak én ültem voltam, jót dumáltunk, mért vérnyomást,homeopátiás szereket felírta, meg h vajúdásnál van egy jó vajúdó olaj, 3600ft ha ő rendeli, döntsem el, h homeo vagy az....de h azt nagyon szereti ő kenegeti vele a hasam...meg masszíroz,hát azt választottam. aztán levittem a dokihoz a leletet, akinek letelefonált,bementem,megnézte,panasz?nincs...meg se vizsgált, meg se uh-zott és kenetet sem vett, mert h mennie kell a műtőbe,remélem jövő héten ez nem marad el!szerdán megyek majd!

KépKép
dike

Rekuja
Nem Németországban volt az esküvőnk.
Sajnos, akkor már nem éltek a szüleim, csak apósom... ő meg nevetett rajtunk :wink:
Utána a 2 hugom csinált nekem menyasszonyiruhás esküvőt :lol:

Bazsa
Heidelberg mellett élünk. Hétvégén meg megyünk babanézőbe a Salzburgban lakó barátnőmhöz.

Dike
Olyan izgalmas ez az időszak :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

dike
magzatmozgásra nekem azt mondta a védőnénim, hogy egész napra nézzem, mert ha pont akkor mérek 1 órát, amikor ő alszik, akkor csak magam idegesítem. De Szaffinál a negyed óra nyugi már ritka volt, pánikoltam is, azt mindenki nevetett rajtam. Szóval ő folyton mozgott, meg azóta is jár a keze-lába megállás nélkül.
Ctg alatt nekem lehetetlen volt felkelteni, talán 1x ha rugott a 20 percben, szerintem a nap egyetlen nyugodt időszaka volt neki mindig :D

bazsa
Hát, látod, ahány ember, annyi féle lombik-program :wink: A helyedben tuti kifaggatnám a dokim, már csak azért is, hogy ne idegesíthessünk az urbán legendáinkkal :)
A baleseted szomorú, nem csodálom, hogy megváltoztatta az én-képedet, de az nagyon-nagyon jó, hogy most egy sokkal őszintébb viszonyba tudtok lenni, ezek szerint akkor is szeretitek egymást, ha változtok, ami azért az még párszor meg fog történni, amíg együtt megöregedtek :)

lombikbaba
fene egy titokzatos vagy, csak azt nem írod meg, hogy hol is volt az az esküvő :) Sajnálom a szüleidet :cry: De ezek szerint a hugaidra számíthat :) Tényleg, nektek a fagyi-babáitok ott vannak vagy Debrecenben? (mintha azt írtad volna, hogy Chloe-t ott rakták össze)

Na, felébredt a csajom. Pedig olyan gyönyörűen bealudt, míg porszívóztam! Sűrűbben kéne takarítanom :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Kérlek aki levetette az őssejtet, az írjon nekem róla. mik a lépések,kihez forduljunk, h van ez, melyiket kell választani..az a baj, h hiába olvasom nem értem. ki hol hogyan csináltatta?

KépKép
dike

Sziasztok,

már tegnap elkezdtem írni, de aztán hívott Olivér, így nem tudtam befejezni....

Georgia
teljesen együttérzek veled hasfájósság témában, sajnos nálunk is ez a helyzet. Olivér egész nap szenved a hasfájástól, húzogatja a lábait, majd kifeszül és nyögdécsel, nem sír, de nagyon szenved. Én masszírozom a pociját, a lábait mozgatom neki, hasamra fektetem, hogy érezze a meleget (ezt szereti :) ), meg elkezdtem neki adni az Infacolt, nem tudom, hogy beválik-e ,de muszáj valamit tennem, hogy enyhítsem a fájdalmát. Én tejet egyáltalán nem iszok, viszont tejtermékeket eszek, mert valamiből mégiscsak kell, hogy termelődjön az anyatej, s a joghurt segít ebben. Vannak homeós szerek is, amik állítólag jók, de azokat még nem próbáltam. Inkább most az a cél, hogy el nem menjen a tejem, s arra pedig azt a tanácsot kaptam, hogy fejjem le minden szopi után, vagy legalább napi 4-5-ször. Éjszakáink egész jók, általában 3-szor vant fent, 11-éjfél körül, 3 óra körül, ill. hajnali 5 óra körül. Nappal 2-szer alszik, akkor általában 2-2 órát, az egyik nagy alvást én is pihire használom, a másikban pedig a szokásos mosás, vasalás, rendrakás. Nálunk kaki gond nincs, mindig lapul valami a pelusban! :)

Dike
Olvastam az anyajegyleszedést, ugye nem is volt olyan vészes? :) mikor lesz a varratszedés? remélem jól vagy.

Bocsi most mást nem nagyon tudok írni, mert egyszerűen nincs időm átolvasni, amiket írtok, nem is gondoltam volna, hogy ennyire nem lesz időm semmire sem.

Mindenkinek drukkolok amihez kell, Bazsa hajrá lombik! :)

Lombikbaba! üdv köztünk!

Majd még igyekszem jelentkezni!

Zita

Kép
zitácska79

zituska! azért szumma szumma jó baba::) sajnálom a pocifájást! anyajegy semmiség volt, örülök h levetettem. 2 hét múlva lesz varratszedés.

lehet elkezdtem vizesedni.......

KépKép
dike

Dike
Igen, nagyon jó baba, hát csak jó lehet :) de a hasfájás szegénykét nagyon kínozza, de amikor nincs semmi baja, akkor olyan kis vidám és rugdalózik ezerrel :)

A vizesedésre érdemes figyelni, pihenj sokat, s polcold fel a lábad! ill. igyál sok folyadékot, de ne aggódj szülés után elmúlik :)

Zita

Kép
zitácska79

Dike
Vizesedést általában okozhatják a terhességi hormonok is. DE... figyelj a vérnyomásodra, gyakran ellenőriztesd a vizeletedet, hogy nincs-e benne fehérje...

Zitácska
Pocak melegítését próbáltátok? Pl. egy törülközőt vasalóval megmelegíteni, azt tenni a pocakra és úgy masszírozni.
Ha nagyon hasfájós a babád, érdemes kihagyni egy időre minden tejterméket.
Tejmennyiség: a legjobb tejszaporító a szopi... és a NO STRESSZ!!!! (gondolj arra, hogy ma már nagyon jó tápszerek vannak, éhen nem fog halni Olivér :wink: )

Nálunk most már lassan vége van a szopinak... Chloe nem igényli annyira... reggel és este, meg néha napközben szopizik már csak...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

ma déltől 3ig olyan hasfájásom volt,pont akkor kezdődött mikor odaértünk Mosonmagyaróvárra megnézni egy autót, meg megmutattuk a miénket, alig bírtam kiszállni a kocsiból, ott és hazafele majd meg őrültem, de nem múlt el...volt h erősebben, de 3 órán keresztül maga a fájdalom meg volt, keményedett is. hazaértünk, elmentem nagy wc-re és elmúlt.....fuuuuuu pedig nem éreztem h az lenne a gond!megijedtem.

autó téma: nagyon tetszett áhhhh, de próbáljuk összekaparni a pénzt...hétfőn kiderül...

KépKép
dike

dike,
ez aranyos :-)))) néha milyen egyszerü a probléma,és mi mindjárt a legrosszabbra gondolunk :-)
Vendég

Lombikbaba
Biztos nem volt időd végigolvasni, de nekem nagyon fontos a szoptatás, akár évekig is, nemcsak Olivér miatt, hanem korábban endometriózisom volt, s beülti előtt 1 hónappal vissza is jött, 2 db endós cisztát szívtak akkor le, a szoptatás pedig az egyik ellenszere az endónak, ugyanúgy mint a terhesség, szóval ezért is nagyon fontos nekem! Én havonta görcsökkel kerültem a kórházba, elég súlyos volt az endometriózisom, kb. 10 évig megvolt az endó, mire rájöttek, hogy az a bajom, csak 2008. őszre lett olyan mértékű, hogy már ilyen súlyos tüneteket okozott. Egészen addig letojták az orvosok a fejemet, ráfogták mindenre az erős mensi görcsöket, a sok vérzést, stb.

Dike
szerencse hogy nem volt nagyobb a baj :) pihenj sokat! Már neked sincs sok hátra! Gondolom már alig várod hogy kibújjon a picurkád, s már nem is lehet olyan könnyű, nekem a 37. héttől volt iszonyatosan nehéz már minden, onnantól kezdve már volán mögé sem ültem..... Kitartást még ehhez a 31 naphoz! :)

Zita

Kép
zitácska79

lombikbaba
Ja, és tudom hogy kerülni kell a tejtermékeket, de hiába nem ettem-ittam semmilyen tejeset ugyanúgy fájt a pocija, ill. zöld volt a kakija. Tejet most sem iszom, csak joghurtot szoktam enni, napi egyet, annyira jólesik ennyi kis tejes cucc, imádom a tejet! S azt a tanácsot kaptam, hogy nem vonjak meg magamtól mindent, mert az a babának sem jó, ha egy tök levert, nyomi anyuka van körülötte. De igaza is volt a védőnőnek, mert amíg nem ettem semmilyen tejes cuccot erőm sem volt semmihez sem, meg kedvem sem. Egyébként semmilyen puffasztót nem eszek. S Olivérkém most már néha böfizik is :D De úgy látom, hogy az infacol semmit sem használ, van úgy hogy nem adok neki szopi előtt, s akkor nem fáj a hasa, szóval nem tudom, lassan úgyis elfogy. Ajánlottak homeós bogyót is, majd espumisan után azt próbálom ki.

Zita

Kép
zitácska79

Zitácska
Endot sajnálom.
Én úgy tudom, hogy arra a ciklus leállítása a jó. Szoptatás alatt simán visszaállhat a ciklus. Elég sokan esnek teherbe szoptatás alatt...
A legfontosabb az egészben, hogy te ne stresszelj! Élvezd a babázást, dajkáld minél többet Olivért...

Az első időkben Majmocska volt a lányom, sokat lógott rajtam...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Zitácska, Georgia, gyönyörűek a gyerekek!!! :D Ha tudtok, gyertek, meséljetek minél többet, olyan jó olvasni! A szüléstörténeteteket megkönnyeztem :oops:
Zitácska, az új vonalzód is nagyon tetszik :wink:
Melinda, Téged is jó látni, ha van egy kis időd, mesélj a hétköznapjaitokról. Hogy vagytok, hogy telnek a napok? Írtam privit!
Szrityi, nagyon várom, hogy "legyen miről" írnod!!! :wink: Puszillak!
Rékuja, nagyon szép családod van, Te meg egy stramm csajszi! Ügyesen lezongoráztad ezt a lakás projektet, a humorodon meg kéééész voltam. Annyit nevettem: "csimpánz az embertől", "szereted az orálszexet" stb. :lol: :lol: :lol:
Bazsa, nagyon sajnálom pirit, de ha már így alakult, akkor mennek a drukkok a sikeres lombikhoz :wink: Egy új vonalzót nem csinálsz hozzá esetleg?
A fogigátlót azért kaptad, hogy visszafogják a saját hormonjaidat, így szép, nagyjából egyforma méretű kis tüszők várják majd odabent a stimus szurikat :wink:
Ami még eszembe jutott: jól értelmezem, hogy Neked az egész családod kint él? Mikor költöztetek ki, ha nem titok, és miért alakult így? (Én hetekkel korábban azt hittem, hogy csak Te és a párod.)
Lombikbaba, régen találkoztunk! :wink: Üdv itt!
Dike, örülök hogy jól vagytok, Te is befordultál a célegyenesbe! :wink: Boldog házassági évfordulót utólag is!
Mi lett a verdával? Eladtátok a régit? Milyen lesz az új?
Olyan érdekes, mi az orvosokkal kapcsolatban hasonló utat járunk be.....
Én is voltam bőrgyógyásznál Hernádi Máriánál!!! hogy nézzen át, mert a terhesség alatt nagyon "mozognak" az anyajegyeim, és 4 darabot le kellene műtettnem szülés után egy hónappal (kettőt pociról, egyet ciciről, egyet vállról), meg fibrómákat kellene leszedni a nyakamról.... :roll: :roll: 100.000 Ft-ért :roll: :roll: Magától a műtéttől nem félek, mert egyet már vágtak ki a vállamról, de ezek olyan kényes helyeken vannak, hogy nem örülök neki, meg valami más megoldást kell rá keresnem, mert anyagi keretem sincs erre. Szóval pénteken megyek egy másik dokihoz, hogy vele is átbeszéljük a dolgokat.

Mi továbbra is jól vagyunk, minden rendben. Kicsi fiunkat 5 hete láttam utoljára uh-n, kíváncsi vagyok mennyit nőtt már azóta. :D Holnap megyünk az első NST-re.
Szaladnak a napok, a hetek, hihetetlen, hogy már a 35. hetet töltjük. Minike sokat mocorog, csuklik, nyújtózkodik, nagyon aranyos a drága.
Pocim növöget, mások szerint nagyon formás és nem túúúl nagy, (szerintem ez azért nagyon szubjektív) én persze érzem a súlyát, de továbbra sincs igazán okom panaszra. Ami megvisel, az a hónapok óta való oldalfekvés.... hiába alszom szopipárnával, reggelente néha úgy ébredek, mint akit megvertek. Vannak jobb és rosszabb napok.
Kelengyelista mondhatni összeállt, csak a homeopátiás szerek, meg a popsikrém hiányzik, a bababútor holnap "jön haza".
A héten találkozom először a gyermekorvossal is, remélem szimpatikus lesz. A védőnőm volt kint nálunk "terepszemlén", hozott DVD-ket szoptatásról, csecsemőápolásról stb. azokat is meg szeretnénk nézni a napokban.
Voltunk csecsemő újraélesztési tanfolyamon is a Heim Pál kórházban, nagyon sokat tanultunk, igazán hasznos volt. Ha van rá valakinek lehetősége elmenni rá, ajánlom.
A születés hete programsorozat egyes előadásaira is elmentem, jó volt.
Folyamatosan teszek-veszek, jövök-megyek, nagyon aktív vagyok továbbra is. Mindig van valami program, kismamajógára is járok, nagyon jólesik.

"Röviden" ennyi, holnap (pontosabban már ma :oops: ) jövök! Jó éjt!

Kép

KépKép
anett_1

anett,
örülök,h jelenkeztél,mostanában egy kicsit megint pangás van itt.
le vagyok döbbenve,hogy mennyire pörögsz és ennyire jól felkészitenek mindenre. ez jó dolog. én nem tudom itt hogy van,de azt tudom,h most amikor a szülészeten kisegítettem, akkor szinte akinek az elsö babája volt,semmit nem tudtak.annyira felkészületlenek,hiogy az vmi hihetetlen. de ez gondolom hozzáállás kérdése is.
röviden a kérdésedre a válasz:
kb 14 éve volt mikor ide kijöttem egyedül,kb 6-7 év után kihoztam a két lánytesómat családostól gyerekestöl,mert otthon nem boldogultak és az akkori fönököm felvette öket hozzánk dolgozni itt és a fiuk pedig maradtak otthon a gyerekekkel,mert ök nem beszéltek németül.a mi anyukánk német,ezért tudunk mi németül. aztán rá egy évvel anyuék is utánunk jöttek,mert teljesen egyedül voltak otthon és unokák nélkül nem bírták :-) na aztán rájöttem,h nekem még mindig vmi hiányzik az életemböl, egy kapcsolat. volt egy 7 éves kapcsolatom,aminek véget vetettem és azóta nem találtam a helyem. ezért 8 év itttartozkodás után hazamentem. megismertem a férjemet és 4 év után visszajöttem,ö meg jött utánam. 2 éve vagyunk együtt itt. ö nem szeret itt,de azt belátja,h sokkal könnyebb itt megélni,mint otthon.

igazad van a vonalzó még hiányzik, mindjárt meg is csinálom :-)
kösz a magyarázatot a fogamzásgátlóról,ez így érthetö is :-)
Vendég

elég hülyén írtam le, úgy értettem,h németben vagyunk a párommal több mint 2 éve... egyébként lassan 7 éve vagyunk együtt :-)

kész a vonlazóm is :-) 28 napos ciklust jelöltem be,mert gondoltam a fogamzásgátló most beállítja.

zita,
képzeld látom a vonalzódat most :-)
Vendég

Sziasztok!

Egy kis kedvcsináló! :wink:
Kép 2 hónapos nagylány lettem!
Kép Anya pocakja után ide költöztem :)))))
Kép Na, ezt fényképezd le apa:))))

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Sziasztok,

Lombikbaba
Sajna nekem a férjemtől természetes úton nem lehet babám, úgyhogy spontán nem lehetek terhes, mert nála is vannak gondok.

Anett
Köszi szépen a dicsiket :)
TE is már szépen haladsz a szülés felé :) tök jó, úgy telik az idő. Én is voltam újraélesztő tanfolyamon, hasznos! Nekem a homeós bogyók nem jöttek be, de remélem nálad beválnak, nagyot csalódtam bennük, bár most is szedek két félét, stephisagriát a másik pedig az arnica. Azért pihenj sokat a 37. héttől már nehéz lesz, addig minden takarítást csinálj meg, én már utána nem tudtam!

Bazsa
Szuper, hogy végre te is látod! :)

Melinda
Nagyon édes Lelle! :) mekkora már? Súlya, hossza?

Mi megvagyunk, még mindig csak a hasfájásról tudok beszámolni, sajnos :( de ezt leszámítva jól vagyunk, sokat eszünk, nagyokat alszunk (vagyis inkább csak Olivér :) ). Éjjel max. 3-szor vant fent 1,3, és 5 óra körül. De ha már egy etetés kimarad, akkor már totál bedurrannak a melleim és szívnom kell le őket :( még jó hogy vettem mellszívót, ráadásul elektromosat! Egyébként 1 óra előtt este fél 8-kor eszik utoljára, jól bírja! :) nem is szokott felébredni egészen 1-ig, addig hagyja aludni anyucit és apucit! :)
de most már megyek, azt hiszem felébredt, 2 órát aludt :)

Zita

Kép
zitácska79

Zita,
sajnálom a pocakfájást!Nekünk is vaolt, szerencsére csak pár hétig tartott.Én mindent kipróbáltam rá, de sajna semmi sem segített, csak az idő!Kitartást!
Annak meg szerintem örülj, hogy ilyen sok tejcid van!Nekem már semmi sincs! :cry:
Lelle múlt héten, 8hetesen volt 55centi, és 5090gramm.2kilót hízott a születési súlyától!És 7centit nőtt!Igazi kis gömbölyded a kisasszony! :D

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Melinda
Az tök jó lenne, ha csak pár hétig tartana, úgy örülnék neki, mert engem 3-4 hónapos koráig ijesztegettek vele, hogy addig fog fájni a pocija. Én is már kipróbáltam az espumisant, meg az infacolt, még majd a Gripe Water-t akarom, meg homeós bogyókat, hátha segítenek. Te ettél tejtermékeket, amíg fájt Lelle pocija?
S mit adsz rá ezekben a melegekben? Nekem gőzöm sincs hogyan öltöztessem, egyelőre még egy kombidressz+rugdalózó, de olyan melegek vannak már odakint, idebent is 24 fok van :?
Szép nagy lett Lelle :) gratulálok :) én is kíváncsi leszek, hogy mekkora az én kis drágám, mármint centire, mert súlyra tudom, múlt héten kedden volt 3500 g :) (előtte 1 héttel volt 3250) és 3180g-mal született. Mindig kedden mérjük meg.

Zita

Kép
zitácska79

Zitácska
Bármi szert használsz, akárhogyan eszel, kell legalább 3-4 nap, hogy legyen hatása...

Anett
Jó sok pénzt elkérnek egy egészen egyszerű beavatkozásért :roll:
Muszáj magánrendelésre menni emiatt? Nagy tévedési lehetőség ebben nincs. Akár egy kezdő sebész is meg tudja csinálni...
Nálunk ezek voltak a laza műtétek...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Zitácska
Hagyhatod akár egy pelusban, vagy egy bodyban...
Mi úgy voltunk ma lenn, hogy egy kis póló és egy gatya volt Chloen, a sapiját hamar leszedte....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

sziasztok,

melinda,
nagyon aranyos vagy,hogy kedvet akarsz csinálni,de szerintem ezzel soha nem volt gond :-)
nagyon aranyosak vagytok,jó képek...

zita,
úgy látszik a hasfájást senki nem ússza meg,reménykedjünk benne,h nem tart már sokáig...
Vendég

Zita,
Lelle ma odakint egy napozóban volt, mikor behoztam, akkor adtam még rá egy pamut rugit is!Meg be is kellett takarni, mert sajna egy igazi jégkirálynő! :D :D :D
Nálunk nem az anyatejtől volt, az tuti.Akkor még kapott mondjuk tejet is, de tápszert is 3-4étkezésre,és akkor is fájt a pocija!Úgyhogy bármit tehettünk!Semmi nem használt!
Igen, van akinek hónapokig tart!Nálunk mostmár nem az igazi pocakfájás van, csak időnként, főleg este a pukik előtt van nagyobb görcs!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Zita! ez basszus hihetetlen,h még bőrgyógyászhoz is ugyan ahhoz mentünk:DDDDDDDDDDD huuuu az nem semmi összeg basszus, nekem ez az egy volt 21 ezer...nagyon drága ő:((
de jó h ilyen aktív vagy..én is szerintem:) bár elkezdtem vizesedni, igaz nem minden nap.
én meg szerdán megyek nst-re jajj miért nem egy időben???:)drukkkkk pociképet nem dobsz?
nagyon szarul alszom én, pedig nekem még szopi párnám sincs...utálok már mindegyik oldalamon!
még mindig nem történt autócsere:(((( a200as mercinket szeretnénk egy c220ba beszámítatni.

holnap elkezdem a homeopátiát, a málnalevél teát, gátmasszázst! te vmit fogsz alkalmazni?

Melinda! aztaa h rohan az idő,gyönyörű Lelle,nagyon örülök, h tettél fel képet!

Zita! sajnálom a pocifájást!

KépKép
dike

Zitácska,

pocakfájásra próbáld meg a papaverint. orvos tudja felírni. nekünk csak ez vált be. és sajnos a 3. hónap végéig kitartott. :? :? :?

Kép
gota79

Sziasztok,

akkor napozót is kell már vennünk, még nincsen, eddig még nem vettünk, mert sosem lehet tudni milyen idő lesz, tavaly ilyenkor árvíz volt és plusz 10 fok, most meg 30 fok van már minden nap :?
Én egy kombidresszbe, és egy rugiba öltöztetem, kint is ugyanígy, max. egy nagyon vékony takaróval takarom be, kint meg semmivel sem takartam be.
Még annyira féltem, hogy megfázik szegénykém :roll:

Gota
köszi a tanácsot, dokihoz majd csak 30-án megyünk, ő tanácsolta az espumisant. Egyébként üdv itt köztünk, szép a kislányod :) gratula hozzá! :)

most mennem is kell mert éhesek vagyunk :D

Zita

Kép
zitácska79

iszonyú hőség van...és fájnak a talpaim azok mitől?nyűgös vagyok:(

megcsináltam a málnalevél teát,marha jól esik ilyen melegbe blőőő.este gátmasszázs,kíváncsi vok h megy...

védőnél 125 vérnyomás, vizelet ok,18 kiló plussz,de ebbe már van víz azért:)

holnap nst izgulok:)

KépKép
dike

áhh de szar ez a gátmasszázs...igaz nem égetett vmit biztos szarul csináltam, de kurva kellemetlen, én annyira de annyira szűk vagyok, h egy ujj alig fér be....h fog ez kitágulni számomra hihetetlen!

KépKép
dike

Zitácska,

köszi a dícséretet!

a dokink nekünk is annó az espumizant és valami másikat ajánlott, de mivel nem használt egyik sem, erősködtem (a szomszéd csaj javaslatára, nekik is felírta, és csak ez használt)

Kép
gota79

Sziasztok!

Melinda, jujj, de édes Lelle! :D Mint aki tudná, hogy fotózzák és pózol is hozzá, tündérke! :D A közös kép is csúcs, és nagyon szép a bababirodalom!
Tényleg sokat gyarapodott a kishölgy! :wink:

Zitácska, sajnálom a hasfájást, de remélem, hogy tényleg nem tart ki a 3-4. hónapig :? De ezt leszámítva, úgy látom, hogy nagyon is jól vagytok! Olivér szépen fejlődik, jó az alvókája, van tejci :wink:
Igen, szépen haladunk a cél felé. Eddig is gyorsan repül az idő, de így a hármassal kezdődő hetek..... hujjujj :lol: :lol:

Bazsa, így már mindent értek! Köszi, hogy leírtad!

Dike, ugye milyen hihetetlen???? Nagyon drága a doktornő és teamje, így át kell ezt még gondolnom :roll:
Ma vagy NST-n és 36. heti uh-n, ugye? Kíváncsi vagyok, milyen hírekkel jössz. :wink:
Hát igen, én hétfőnként megyek, így elkerüljük egymást.... Jövő héten én is kezdem a málnalevél teát és a homeopátiás bogyókat. Gátmasszázst nem szeretnék. :oops:
Azt hittem, hogy a régit már sikerült eladni. :?

Lombikbaba, nem tudom még mi lesz az anyajegyekkel, ahogy írtam, elmegyek másik dokihoz is (sajna nem most pénteken, ahogy szerettem volna, hanem jövő hét csütörtökön), kíváncsi vagyok, ő mit mond. Nála évekkel korábban jártam már, vagy plasztikai sebészt fog felajánlani, vagy a siófoki kórházban egy sebészt TB alapon. Utána kitaláljuk, mi legyen. A bőröm sebgyógyulása nem túl jó, könnyen hegesedik, így nem teljesen mindegy, hogy ki és mit csinál vele. A múltkorinál is varratszedés után egy héttel még a barátnőm szedte ki az utolsó cérnaszálat a sebből :shock: , szép is maradt a helye. :?

Rekuja ????

Hétfőn én is letudtam az első NST-t. Kisfiunk nem volt túl aktív, sőőt, az elején letudott egy-két ficánkolást, de azt is csak azért, hogy átkuckózzon a jobb oldalamra és ott szundítson tovább :D Utána már nem nagyon érdekelte őt a vizsgálat. Szülésznőmmel közben átbeszéltünk mindent, amire kíváncsi voltam, megmutatta a vajúdó olaj illatát, ha esetleg érdekel a dolog (igen, érdekel :wink: ), felírta a homeopátiás dolgokat. Caulophyllum, cimicifuga, arnica, későbbre staphysagria és phytolacca. Kérdeztem tőle, hogy én miért nem "kapok" pulsatillat, amit a barátnőmnek korábban felírt? Azt mondta azért, mert én olyan laza vagyok és egyáltalán nem tartok, szorongok a szülés miatt :lol: :lol:
Hétfő délután/este meg a bababútort rendeztük.... meg még tegnap is.
De közben ért egy házi baleset :? A fürdőben fúrta a falat a férjem, én is ott voltam és telement törmelékkel a bal szemem. Miután kimostam is nagyon fájt, szúrt. Elmentünk orvoshoz, tovább irányított a szemészet ügyeletére, mert egy törmelék darab beleállt a szaruhártyámba és azt ki kell szedetnem. Így tegnap este szemészet. Bent voltam vagy 45 percet, szegény párom el nem tudta képzelni, mit csinálnak velem. Megvizsgáltak, majd többszöri alkalommal érzéstelenítettek, utána egy kis kézi fúró jellegű eszközzel hosszú percekig "fúrták" a szaruhártyát. Rólam dőlt a víz, a szememből a könny, összefolyt már előttem minden, fájni nem fájt, de nagyon kellemetlen volt, már a tudat miatt is, közben meg nehogy elmozdítsam a fejem, amit kitámasztottak...... Utána kaptam bele sárga krémet, pupillatágítót, antibiotikumot meg rá egy szép kötést. Receptet további antibiotikum szemcseppről, amit 5 napig kell használnom, napi 5x.
Elég leharcoltan jöttem ki a kezelőből. Később az érzéstelenítő hatása is elmúlt, nagyon fájt a szemem, sajgott, könnyezett a végén már a másik szemem is húzódott össze, alig láttam. A lényeg: "remek" estém volt. Ma hajnalban vettem le a kötést, nagyon jól néztem ki.... a látásom homályos, a fény is zavarja, de remélem, hogy pár napon belül rendbe jön. Ez most nagyon nem hiányzott.

Ma délelőtt azért elmentem a gyermekorvoshoz, nagyon szimpatikus volt. Megkaptam a recepteket. Délután még háziorvos, holnap meg védőnő.

Kép

KépKép
anett_1

Sziasztok,

Dike
a kilókkal ne törődj úgyis lemennek :) én 62 kilóval mentem be szülni és 55-tel jöttem haza, és 55,5 kilóval indítottam az egész terhességet :) úgyhogy ne aggódj! A nyűgösséget totál megértem, én tiszta hiszti voltam a 36-37. héttől, de fel a fejjel, már nincs sok hátra! :) s utána már aludni sem fogsz az első 2 hétben tutira nem! :D

Anett
Igen, nagyon jól vagyunk a pocifájást leszámítva, de úgy néz ki hogy hat az espumisan :D annyira örülök neki, de de. nagyon hisztis, hogy vegyem fel, apuci elrontotta :? tegnap rájöttem, hogy a de. akciója nem is a hasfájás miatt van, hanem csak hisztis! :D úgyhogy csak pukinál fáj már csak a pocink! :) hízik, mint a kismalacok :) 3700 g 3 hetesen :)
Nagyon durva, hogy mit műveltek veled a szemészeti ügyeleten, remélem már jobban van a szemed! Vigyázz magadra!

Zita

Kép
zitácska79

anett,
a szem story nagyon durvaaaa,pffuuuu nem irigyeltelek egy percig sem... még a szemem is megfájdult :roll:
hát akkor jobbulást a szemednek és vigyázz jobban magadra :?
Vendég

Anett! nekem is ezeket írta fel, és nekem is vajúdó olaj lesz!:) basszus,hát ez tényleg nem hiányzott a szemednek, sajnálom!
mikor mész legközelebb nst-re megint hétfőn?én szerdán.

voltam nst-n minden ok volt, levették a tenyésztést,a kacsa,vizsgálat annyira fájt h majd be szartam, fel is kiáltottam h azt a kuuuurva....doki röhög,mondom a szülésznőnek, h jajj Mariann mennyit fogok én neked káromkodni, doki meg, csak nyugodtan:DD tök jó fej volt. méhszáj 2100 alakulunk király:)
uh-is volt,minden ok volt....annyi h hólyagtelítődés nem látszódott, de nem kérdeztem rá...de gondolom ha pont akkor pisilt akkor azért nem nem? azt mondta nem túlsúlyos, ha kihúzom, akkor kb 2900-3100 között lesz a súlya. méhlepény 2 fokozatú.
jövő héten szerdán megyek megint.

KépKép
dike

dike,
ezek jó hírek akkor,örülök...
izgalmasan várjuk,h kibújjon a huncut :-)
Vendég

most éppen túl vagyok egy keserves síráson, úgy kijött belőle.
gátmasszázst csináltam 1 ujjamat dugtam be, de annyira fáj, annyira szűk én ezt nem értem....soha nem volt ilyen....teljesen elkeseredtem, annyira rosszul is esett.mondtam a páromnak h nézz meg ő is...még jobban sírtam, ő vigasztalt....képtelenség h így kibújjon vki:((((((((((((((( meg miért ilyen szűk a lyuk???nem értem...más meg sexel össze vissza...nekem meg még 1 új is fáj:(((
jól kibőgtem magam...császárt akarok most úgy érzem!

KépKép
dike

Oké, nem jövök pár napig, rögtön követhetetlenné váltok. Ennyit a read-only üzemmódról. Bocsi ha vki kimarad, memória-kapaciátásom vége, tele van etetési időpontokkal meg utolsó kakikkal :lol:

Zita
Láttam, közben megoldódott a hasfájás :) Mi kb 1 hetes kora óta infacolozunk, pár nap alatt kezdett használni. Úgy 3 hónapos korában leálltam fokozatos csökkentés után, na 4 napra rá itt szenvedett, tiszta pezsgőfürdő volt a pocijában, szóval újra kezdtük. Kb minden 2. kaja előtt kap, hátha ettől megtanulja magától :roll:
A másik amit akartam, de látom rájöttél, hogy én is sok sírást fogtam hasfájásra, pedig csak cipeltetni akarta magát :D Nos én kitartóan cipeltem, és már egyre kevésbé kell, szóval nem lett túlságosan hozzászokva, még ha anyám károgott is :D:D:D Az első 2 hónapban szinte egész délelött kendőben volt, aztán délután vagy úgy aludt, hogy fotelben és rajtam, vagy elalvás után sikerült visszacsempészni az ágyába :wink: Volt egy nehéz hetünk, mikor rajtam már kényelmetlen volt neki, de az ágyába nem tudta megnyugtatni magát, hát akkor kb 4 napig sírt, mindegy volt a kezemben van-e vagy sem, a megoldás az volt, hogy végre elfogadott 1 cumit úgy, ha tartottam a kis szájába. Azzal tanult meg az ágyában elaludni. Persze ma már a cumi sem kell neki, de ha eléggé biztonságban érzi magát, eleget volt kézben és kielégült az anya-érezni-akarlak feeling (ami apától is tökéletes), akkor betesszük az ágyba, nézelődik 10 percet és szunyál :D A lényeg, hogy én a következő babát is cipelni fogom, amikor csak kéri. (ma pl reggel8 és 9 között félkómásan a kezemből ismerkedett az erkéllyel, a zongorával, a tápikészítés rejtelmeivel)

dike
Nyugi, a gát ne is most táguljon, majd csak ha jön a baba! Én nem masszázsoztam, nem nyúlkáltam (dokim mondta, hogy ő nem nyúlkál, nem piszkál be, gondoltam, akkor én se :roll:) és nekem a gát gyönyörűen, gyorsan és repedés mentesen tágult (hüvelybe repedtem :oops:). Nem azt mondom, hogy a masszázs meg az olajok értelmetlenek, de ha ezzel stresszeled magad, hát, sztem ennyit tuti nem ér. Elég lesz a szüléskor szenvedni, ne akarj most is :D:D:D mi pl nem szexeltünk a terhesség végén már, szóval nem az tágított :wink: Apának nagy az önbizalma, fél bekopogtatott volna Szaffihoz :D
Taépfájásra nekem bevállt, ha lábkörzök hosszan. Mármint a lábfejjel. A lábammal esélytelen lett volna. Talán körzővel ment volna... :)

Anett
Hát a felújítás megint érdekesen alakul, ma tárgyaltam egy másik festővel délelött (gyerek rajtam) aki 150 ezerrel alálicitált az előzőnek :shock: oké, látszik rajtam miközben lóg rajtam a gyerek, hogy tök átverhető vagyok, de ennyire?! Most ezek csinálják majd. Most olyan leszek, mint ti a vizsgálatokkal: Jövő hét villanyos, 2 hét múlva burkoló+légkondi átvitel 3 hét múlva festő utána konyhabútor+tűzhely végül költözés. Kéne csinálnom egy vonalzót, hogy már csak 6 hét és jön az új lakás :lol:
Azért nem vagy semmi ezzel a sok programmal, én a végén már nem bírtam 1 órát pisilés nélkül ülni :D A jóga nagyon jó, én gyógytornázhoz jártam, aztán neten néztem, hogy a jógán ugyanaz a mozdulatsor van :D De ez legalább ingyen volt az sztkban :D
Anyajegyekről: nekem itt az sztkban simán leszedtek egyet tök ingyért, pedig pici volt, csak egyszer gyulladt be, mert a bakancsom kidörzsölte. Ezen felbúzdúlva nővérem elment a hátán levő kb 1x1,5 centis nyáron erősen nedvedzővel, hogy vegyék le, mert az utóbbi években le kellett ragasztania ha spagetti pántosban volt, mert kilóg, nap éri és ilyen véres trutyi jön belőle. Mire közölték vele, hogy ez szépészeti beavatkozásnak minősül és nem finanszírozza a tb :shock: meg hogy jöjjön vissza, ha gennyedzik, majd beszélhetnek róla. Mire mondta, hogy épp hogy nem akar várni nyárig (ez kb februárban volt). A végén egy plasztikai sebészeten szedték le aszem 20e-ért. Tényleg alig látszik a nyoma, de hát neki nem ez volt a fő ok. Úgyis a hátán van, nem látja ha csúnya :lol:
Szemes sztorid megkönnyeztem, szó szerint. Nekem szemfóbiám van, de tényleg, inkább nyúlkáljon belém minden szembejövő nődoki (bár mi lombikosok ezen már mind túlvagyunk, tiszta átjáróház a lukam), csak a szememtől maradjanak távol!!! Egyszer vonatablakon kihajolással szedtem össze egy szálkát, hát, ahogy a szemész mondta, ennyi fájdalomcsillapítóval már egy óvodást is megműtött volna. Mondtam oké, kimegyek az utcára, behozok neki egyet, kínozza azt. Jajj, de útálom! Máskor meg annyira felhergeltem magam egy vizsgálaton, hogy visszarendeltek, mert felment a vérnyomásom és ez megváltoztatta a szemgolyóban a nyomást vagy mi. Vagy csak elegük volt a hisztimből? :roll:

bazsa
hát nem mondom, hogy elsőre megértettem, ki-hogy került ki németbe :D De legalább nekem is összeállt a kép. Párod mért nem szereti? Mért kellett hazajönnöd „bepasizni”?

Melinda
Jaj, nagyon cukin figyel a pici lányod :) És a számok alapján tényleg szépen növekszik :)

Öltöztetés:
melegben kis body+ zokniban van itthon is meg babakocsiban is, esetleg a zoknit leveszem. Ha alszik, rádobok egy takarót. Éjjelre még ráadom a rugit, de akkor csak pelussal takarom be, mert melege van. Apja vére...
Milyen ruhadarab a napozó? Újatlna body? És a kombidressz?

Csajom most kezdte az arcon csúszásos hadműveletet, egy élmény ahogy kommandózik. Arcát a szőnyegbe fúrja lábait kinyújtja, seggét emeli és csúszik előre. Apának meséltem, hogy egész délelött ezt csinálta, de nem értette, úgyhogy gondoltam bemutatom, le a szőnyegre hason, arcom befúrom, lábam kinyújtom... mondom kinyújtom... hát, a seggem maradt ahol volt, csak én gurultam be majdnem a kaktuszba (nem kell valakinek egy 180 meg egy 130 centis nem gyerekbarát kaktusz?). Apa meg fetrengett a röhögéstől. Másnap felbúzdúltam, mondom csak nem nyom le egy 4 hós mozgásban... kemény másfél percig bírtam a háton fekve utánzom játékot :shock: hihetetlen, hogy ennyit rúgkapál és nem fárad el, én 10 perc után úgy durmélnék mint diákjaim a trigonometria dogák alatt. Kis energiabomba.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja,
úgy szeretem a soraidat olvasni, légyszíves ne hanyagolj minket,mindig olyan jókat somolygok :-)
ezek szerint a párod is visszatért... hol is volt és mit is csinál?
az én párom a német mentalitást nem kedveli nagyon és ugye az is a baja,h nem igazán tud itt érvényesülni,mivel nyelvi problémája van. ez miatt a melója is szar,gyülöli nagyon, bár most meg fog szünni a munkahelye,uh juliustól nincs még ez sem.
De azért azt belátja,h otthon semmink nem lenne,mert egyszerü melósként ott nem lehet megélni. itt nem okoz gondot egy szép albérletet fizetni,itt van autónk,itt nem kell mindig nemet mondani... itt a szegény nem szegény. a németek nem tudják mi az az igazi szegénység. uh beletörödik a sorsába és ha hiányoznak az otthoniak,akkor itt van a net...

dike,
nekem nincs tapasztalatom,de egyetértek rekujával... szerintem sem eröltesd ami nem megy... mindennek eljön az ideje,ha akar ugyis kitágul,ha meg nem akar,akkor arra is van megoldás ha már ott tartotok... meg van a dolgok rendje,hagyd hogy minden menjen magától, ne eröltesd,föleg ha fáj...

én holnap megyek vissza a dokihoz és kapom meg a további teendöket. most 2 hete szedem a fogamzásgátlót és kiváncsian várom,hogy hogyan tovább... a melleim megkeményedtek és fájnak egy kicsit a gyógyszertöl, de gondolom ez normális.
a párommal harcolok most éppen,mert AIDS tesztet kell csinálnia és hihetetlenül nagyon fél a tütöl. tegnap akartunk menni,de be sem akart jönni a dokihoz. komolyan rosszabb,mint egy gyerek. akkora félelem ült az arcára,h komolyan majdnem meg is sajnáltam. de aztán nem jött össze,mert máshol kell csinálni,uh ma újra neki kell ugrani :-) komolyan csajok,nekem nem is biztos,h szükségem van egy gyerekere,hisz már van egy :-) egy jóóóó nagy :-) azért tényleg vicces,h egy jó börben levö megtermett férfi egy kis tütöl így be legyen szarva :-D
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?