Új privát üzeneted érkezett!

ma nagyon sokat takarítottam..a derekam majd le szakadt,huu soha többet egyedül...aztán elmenetem műkörmöshöz,hazaértem, és jött a védőnő. 15 percet ha itt volt....támogatásokat még egyszer átvettük, de aztán semmi különöset nem mondott...amibe belekezdett én folytattam..azt mondta én mindent tudok:D
amúgy holnap megyek hozzá tanácsadásra. meg utána már hetente kell,mennem hozzá, mert vérnyomást, és pisit folyamatosan ellenőrzi.

az anyajegyem jövő hét hétfőn szedik le este fél 8kor Balatonvilágoson. huuu de félek.

be akartam jelentkezni 4d re a hétre csak ide Fehérvárra...kérdezi a csaj hány hetes vok,mondom 34..azt mondja akkor már nem látni semmit, meg h 3 hét múlva lenne amúgy is időpont! tök kár, pedig nagyon nagyon elmentem volna:(((

KépKép
dike

dike,
ne vidd túlzásba a takarítást, nehogy vmi baj legyen miatta.
a 4D-t sajnálom ,hétfön meg gondolok rád,ne félj,az semmiség...

én meg nem bírtam ki és vettem tesztet,holnap reggel megcsinálom szerintem,majd meglátom...
ma volt a tisztaságimon vmi fura folyás,olyan volt,mint a krém :oops: valaki? tud ilyesmiröl mesélni??
Vendég

hát nekem olyankor szokott megjönni bazsa..mikor terhes lettem,száraz voltam...

KépKép
dike

sziasztok!

Bazsa,
mikor én babás lettem, nekem tojcsi szerű nyákom volt, és nagyon sok!
Drukk a teszthez!

Dike,
már nincs túl sok hátra!Élvezd ki minden pillanatát a pocakosságnak! :wink:

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

hát ez nagyon jóóó :-)
dike száraz volt terhesen, meli pedig nedves :-) ez jó...

én ma hajnal 1-kor felébredtem és negatívat teszteltem, uh már nem tudom mit gondoljak,így nem gondolok semmit :-)
lesz ami lesz. ha megjön,akkor izgalmasan várom a lombik eredményét,ha nem jön meg,akkor izgalmasan várom,h baba lesz e belöle :-) ennyi...
ma 48.nap...
Vendég

Bazsa! sajnálom a negatív tesztet.:( drukkk

na megyek 4D-re Fehérvárra szombat reggel, csak nem a kórházba:) király!:))))

ma voltam védőnőnél, minden a legnagyobb rendben, és brutál de 16 kiló plussznál járok.

KépKép
dike

Ma van Ármin névnapja!:D

KépKép
dike

Dike,
a plussz kilók miatt ne aggódj!Én plussz 15 kilóval mentem szülni, és szülés után 1 héttel 14 kilóval voltam könnyebb.Úgyhogy nyugi!Még tuti, hogy mennek fel kilók, mert sajna sokan vizesednek a vége felé!Énis tapasztaltam.....

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Sziasztok!

Nemtok vissza olvasni, csak beugrottam.
Jol vagyunk, az edesem hasfajos, de mar jobb mint volt, sokat eszik, fejlodik szepen, holnap megyek gyerekorvoshoz kontrolra.
Itt van a noverem szombat ota, de csutortokon mar megy haza.
Majd jelentkezem ha tudok.
Puszi mindenkinek!
Vendég

dike,
a 4D-hez gartula,majd mesélj...
a kilók majd lemennek,ez a dolgok rendje :-)
tehát ármin lesz a neve,tetszik,klassz név.

georgia,
örülök,h hírt adtál magatokról, a hasfájás sajnos ritkán marad el a babáknál.de ez is elmúlik.
vigyázzatok magatokra.

nekem ma van a 49- nap és még mindig semmi :-) már komolyan nevetséges...
Vendég

nagyon rosszat álmodtam....egyik barátnőmnél voltam, és azt vettem észre h megy össze a hasam...és Ármin a kezeit úgy kinyomta, h a hasamon keresztül meg lehetett számolni az ujjait,meg látni úgy mond...és beindult a szülés,megszültem és egyedül kocsival, az ölemben Árminnak, akit hol a vállamra tettem hol az ölembe ültettem, köldökzsinórostól,mindenestől....száguldottam vele be a kórházba, de csak ide Mórra..a túrbó közbe elment alig haladtam....beértem,doki megvizsgálta,mondta h csak azért maradt életben mert annyira akartam, és h nekem köszönheti az életét stb... és semmi de semmi baja nem volt....de nagyon szörnyű álom volt!

Georgia! örülök h jelentkeztél!!nem küldtél még képeket! gyere sűrűbben ha tudsz:) puszika

KépKép
dike

Sziasztok Csajok :)

Most sajna nincs időm visszaolvasni, csak egy gyors bejelentkezésre jöttem!

Nagyon boldog vagyok, hogy végre megvan a kisfiúnk :) ennél jobb, szebb érzés tényleg nincs, még ha nem is alszik az ember annyit, mint előtte. Olivér nagyon jó fiú, nem igazán sír, csak akkor ha éhes, de akkor is elintézi egy kis nyöszörgéssel a dolgot, hangját sem hallani. Persze így is sok időt igényel, így nem sokat fogok majd jönni, de igyekszem jelentkezni.

A szülés nem volt egyszerű, ami végül császárral végződött, de nem bánom hogy az lett. A homeós bogyók nekem nem használtak, s a szobatársam is ugyanazokat alkalmazta, s neki is ugyanaz lett a vége. Majd írok részleteket is, hogy hogyan zajlott a szülés.

Mindenkinek drukk, a lombikhoz. A kismamáknak kitartást! S mindenkinek sok örömet a babáknak, akinek már ott van a kis kezében a picur! :)

Zita

Kép
zitácska79

zita,
örülök,h jól vagytok,élvezd minden pillanatát ennek a csodálatos dolognak :-)

Dike,
szerintem itt az ideje,h megszülj,ez nem jó ha ilyeneket álmodsz :-)
Vendég

Zita! de örülök h jöttél, nagyon nagyon kíváncsi vagyok a szülés részleteire!!!az a lényeg h jól vagytok, boldogak, és egészségesek!

KépKép
dike

szép kerek 50.nap és még mindig semmi...
ááááááááááááááá
Vendég

rekuja merre vagy????
Vendég

vagyok, olvasok, drukkolok neked :) csak havazódok el. A héten már tárgyaltunk a festővel meg az asztalossal, egyeztettem a villanyossal is, kissé minden csúszni fog, remélem, azért tudunk majd júli 1-ig költözni meg leadni ezt a lakást. Szegény csajom tegnap is meg előtte is jött velünk tárgyalni este 6től fél8ig... legrosszabb időszak egy picinek :( Elvileg 2 hónap múlva már az új lakásban leszünk, próbálok erre koncentrálni, nem arra, hogy fogom összepakolni cicalány mellett ezt a lakást...

Zita, várom a szüléstörténetedet!

Unokatesóm felesége tegnap megszült, jaj olyan picike az a lányka az én 4 hónaposom mellett! Akkorát nőnek ezek a csajok, Szaffi most 10 centivel több, mint mikor született :shock: Nagyon kell őket figyelni, mert olyan hamar nagylányok lesznek!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja! gratulálok unokatesód feleségének!

Bazsa! türelem drága előbb utóbb meg kell jönnie...vagy...észreveszed h terhes vagy:)drukkkk

KépKép
dike

rekuja,
gratula az unokatesódnak...
hát nem irigyellek,nem lehet egy ekkora baba mellett ilyeneket intézni. meddig van a párod oda? addig is kitartás, és szép lassan, a munka megvár...

dike,
most már nekem ne jöjjön meg,ha eddig nem jött akkor most már ne is jöjjön. vettem új tesztet,holnap ki is próbálom :-)
Vendég

na csajok,megvan az eredmény...
ma reggel miután belepislantottam a pohárba,hogy meg tudjam csinálni a tesztet,meg is jött. mivel kibontottam elötte a csomagot,megcsináltam,de gondolom nem kell leírni,hogy mi lett az eredmény...
nem vagyok jól...
mennem kéne a dokihoz a lombik miatt,de a telefont nem veszik fel. azért megnézem hátha ott vannak,ugyanis inszem miatt szoktak szombaton is dolgozni.
ennyi...
kibögtem magam,de még mindig nagyon rosszul esik ez az egész...
szemét nagyon velem a sors,de még visszaadom neki :-)
na összeszedem magam és megpróbálok csakl a lombikra koncentrálni és nem belehalni az önsajnálatba :oops:
Vendég

Bazsa,
sajnálom pirit!
Még nem vizsgáltak ki, hogy miért ilyen hosszúak a ciklusaid?NEkem is hasonlók voltak, mikor kiderült az IR!Szerintem egy vérvételt megér!
Lombikra egyébként miért kell mennetek?Bocsi, nem emlékszem!Van valami szervi bajotok?Vagy a sok évi sikertelen próbálkozások miatt?
Én nem akarlak rábeszélni, de szerintem egy lehetőségnek jó!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

szia Meli,
nekem uterus duplexem van,uh ez az oka a hosszú ciklusoknak. de azért ennyire hosszú még nem volt. 52. napon jött meg...
az okai a lombiknak a régóta sikertelen probálkozás,a páromnak nem annyira fényes az andrológiai eredménye, nekem az életkorom miatt és a hosszú ciklusok miatt sokkal kevesebb az esély,ui egy évben kb 8 ciklusom van és abból sem mindig van tüszörepedés.
tulajdonképpen a lombikkal szerintem nagy esélyünk van,mert nagy baj nincs.
aranyos vagy,de nagyon jó helyen vagyok és biztos vagyok benne,h minden lehetöséget megvizsgáltak. de mi is az IR???
Vendég

csajok,
amikor lombikoztatok,a beültetés után nektek kellett 2 hétig otthon feküdni? mert én ezt hallottam,és az én dokim meg azt mondta,h dehogyis,csak egy napról van szó,aztán ugyanúgy lehet melózni másnaptól...
Vendég

Bazsa,
értem!
Az IR, az inzulin rezisztencia!Simán vérvétellel meghatározható.Éhgyomorra bemész a laborba, vesznek tőled vért, aztán cukros lötyit kell inni, utána 1 órával, és 2órával ismét vérvétel!
Ilyenkor néznek vércukor szintet, és inzulin szintet is!
Azért gondoltam, hogy leírom, mert nem vesztenétek vele semmit, ha erre még elmennél.Persze nem akarok ám belebeszélni! :wink:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

köszi Meli,
meg fogom kérdezni a dokit.
Vendég

Bazsa! sajnálom h megjött, de akkor hajrá lombik, és ne feledd ez egy szerencsés topic!!!!!!!!!

nem kellett feküdni dehogy, aznap,talán másnap pihentem, aztán 3. nap egész éjjel bornap volt nálunk, sétálgattam stb....nem emeltem...ennyi.

ma voltunk mi is 4d-n, azért annyira szépen tényleg nem lehetett látni...nagynak tűnt az orra,de mondta a doki, h senki sincs kibékülve a baba orrával..tehát h azt a gép teszi:) dvd lett,külön kép nem, úgyh még mutatni se tudok, de nekem a legszebb:)) bpd 83,fl 65 többire most nem emlékszem fejből, és kb 2300gramm,aminek nagyon örültem.....bár lehet most tévedtek éppen,mivel 31 hetesen csak 1500volt.passz,de mindegy is. méhlepény 2es fokozatú, átlagosnál kevesebb a magzatvíz. ultrahangos(nem a saját dokim) azt mondta nem kell vele foglalkozni. én csak tőletek kérdezem, h volt vkinek ilyen? milyenn következményei lehetnek, vagy minek a következménye ez?
amúgy fent volt végig, nyitogatta a szemeit, nyújtogatta a nyelvét, és nagyon nagy körmei vannak:DDD remélem nem karmolja ott bent agyon magát!:)

vettünk a Baumaxba szőnyeget, meg elmentünk anyummal Budaörsre az Elefániba, vett magának ő is babakocsit vektor4.et, vettünk még vékony plédet,fürdőköpenyt, párásító készüléket.

tényleg azt nyáron is kell használni? még télen mértem akkor kevés volt a páratartalom...majd meg kéne mérnem most is..csak vennem kell mérőt,mert múltkor egyik bnőm jött messziről aztán neki volt azzal mértük meg.

mama babakocsija: csak kék színűbe:)http://elefani.eu/spd/120-090303/Espiro_Vector4_Lite_multifunkcios_babakocsi_Citro

párásító: http://elefani.eu/spd/200-518114/Momert ... asito_1811

KépKép
dike

Sziasztok,

Csak átfutottam a 202. oldalt, hogy nagyjából képben legyek.

Bazsa
sajnálom, hogy megjött piri, de ne csüggedj! Hajrá lombik! Nagyon drukkolok nektek! Biztosan sikerülni fog :)

Dike
Nekem volt kevesebb a magzatvíz, de a dokim azt mondta, hogy hülyeség az egész, mert ez teljesen szubjektív, s igazság szerint nem is lehet lemérni centire ezt pontosan, úgyhogy ne aggódj, s lásd milyen egészséges babánk lett nekünk is! :) szerencsére nem okozott semmi gondot ez a magzatvizes dolog.

Szüléstörténetem:

Máj. 1-én éjfél után szóval igazándiból az már másodika volt :), negyed 1-kor elment a nyákdugó, görcsölgettem, mint amikor mensi van. Ez ment egész nap, du. 2-kor már 5 perces fájásaim voltak. Férjemet hazarendeltem du. 3-ra, fél 5-re értünk be a kórházba, akkor már 2 percesek voltak a fájások. Megvizsgáltak, magzatvíz vizsgálat is volt, sajna zöld volt, vagyis belekakilt :( ekkor 1 ujjnyira voltam nyitva. Csináltak vagy másfél órán keresztül NST-t. Beöntés nem volt :)
Aztán ezután már a férjem is bejöhetett a szülőszobába.
Közben sokszor vizsgáltak, már 2 ujjnyi volt. Aztán oxitocin, majd burokrepesztés, s valóban zöld volt a magzatvíz, bár annyira szerintünk nem volt vészes.
Innentől jöttek a gondok, nem tágultam, s ahogy jöttek a fájások (már szünet nélkül), akkor Olivér szívverése lassult. Nagyon sokat vártak, mire a doki kimondta, hogy császár, s akkor félelemmel, de megkönnyebbülve sétáltam be a műtőbe.
Még 2 fájás volt, s már kaptam is a gerincembe az érzéstelenítőt. Aztán el is kezdtek mindent.
Közben persze kérdezgetett a doki, hogy jól vagyok-e, nagyon fáradt voltam. S egyszer csak felsírt :) a doki a lepel fölé tartotta, s megmutatta nekem, s megszólalt: "nézze milyen szép nagy baba, ugye szép?" :) de tényleg szép volt még úgy letakarítgatás nélkül, s alig volt lila meg ilyenek, már akkor láttam, hogy tuti van 3 kilós :)
Ezután őt elvitték, megmérték, stb. tudjátok a szokásos, s a férjem kezébe nyomták :) (ezeket csak utólag tudom)
Ezután még engem összevarrtak, rendbe tettek és toltak is ki az őrzőbe, s ekkor kezdődött, hogy remegtem, ami természetes, így megy ki az érzéstelenítő, ez nem volt túl kellemes élmény, DE MEGÉRTE! :) egyáltalán nem bánom, hogy császár lett, a végeredmény a lényeg, s az egy okos, gyönyörű kisfiam :)

Olivér nagyon nyugodt baba, ez már látszott rajta a kórházban is, míg a többi baba rögtön sírt, mikor valami baja volt, ő csak nyöszörgött, vagy csak nézegelődött.

A császár után még 3 órát ott voltunk az őrzőbe, vagyis kicsit többet, mert sok volt a szülés, s nem értek rá kitolni minket az osztályra, aminek én örültem, mert addig a férjem ott lehetett velünk :) ő fogta végig a bébit :) olyan aranyosak voltak együtt, ahogy beszélt hozzá, Olivér pedig csak hallgatta és figyelte az apját, szó nélkül, semmi sírás nem volt egész végig, míg ott voltunk bent. Aztán az osztályon hajnali 4-kor elvették tőlem, mert drain cső, katéter is volt, s még nem éreztem magam deréktól lefelé, éjszaka nehéz volt, többször felébredtem. Aztán de. 10-kor már odahozták nekem, amiért mérges voltam, mert semmit nem tudtam csinálni vele, mivel fel sem bírtam kelni, még szerencse, hogy látogatási idő volt, s a férjem segített szoptatni. Aztán 11-kor jöttek lefürdetni, azt hittem ott halok meg, hogy én keljek fel, nem volt egyszerű, de felkeltem, "sétáltunk" is egy kicsit. Akkor még sokat aludt Olivér, így nem igazán akart szopizni, de du. 2-kor megint jött a férjem és segített szoptatni, más látogató nem jött aznap, mert mindenkinek megmondtunk, hogy ne jöjjenek.

Röviden ennyi! :)

De tényleg nincs ennél szebb és jobb érzés, még így is hogy császár lett, ami egyáltalán nem vészes, mert ugyanúgy meg bírok csinálni mindent, mint máskor: mosás, vasalás :)

Zita

Kép
zitácska79

Zita! gyönyörű,megható a születéstörténeted!!!olyan jó h már túl vagy rajta és köztetek van Olivér,aki gyönyörű kisfiú!!!!!!!!!!!!!!!!!örülök h a császár következményei se viseltek meg,nagyon ügyes vagy!!!!!!!!

KépKép
dike

zita,én is megkönnyeztem a történeted olvastán... örülök nagyon nektek és kívánom,hogy egy boldooog naaaagy csaláááád legyetek...

köszi a drukkokat,
voltam dokinál, kaptam vmi fogamzásgátló gyógyszert,amit már ma el kell kezdenem... ez meglepett,de biztos így kell lennie... hétfön telefonálnom kell,h a hormonjaim rendben vannak e,ha igen,akkor 2 hét múlva van jelenésem és akkor kezdödik a keményebb hormonkezelés...
meg kell mondanom öszintén,h sokat sirtam ma,mert annyira biztam benne,h terhes lettem,nagyon érzékeny vagyok most. de ahogy végeztem a dokinál,egy kicsit jobb lett,igazán fel sem fogtam még,h kezdödik a lombik... most erre koncentrálok és bízom benne,h minden rendben lesz,és nem fog nagyon negatívan hatni rám az a sok hormon... na mindegy csajok,ha kell lombik lesz és kész,nekem mindegy,csak legyen eredménye is :wink:

dike,
örülök,h jól sikerült a 4D,jó volt olvasni a soraidat...
anyukád is vett babakocsit? miért,ha szabad megkérdezni?
Vendég

Bazsa! hogy legyen neki is....hogy ne kelljen mindig az enyémet cipelnie,elvinnie stb....csak úgy...passsz!:)

KépKép
dike

Próbáltam visszaolvasni...

bazsa
Sajnálom :( Tudom, mit érzel, én is így voltam minden hónapban :( fogamzásgátlózás miatt gondolom az lesz, ami nálam volt, most lecsökkentik a hormonszintet, aztán jöhet a dózis! Engem a hormonok eléggé megviseltek, nem volt jó, de megérte :) Így én elötte nem dolgoztam (nehéz úgy tanítani, hogy random elbőgöd magad), utána 1 hetet voltam itthon, máskor meg pont szünetre esett (téli, nyári). De utána jobb dolgozni, eltereli a figyelmet :)

dike
anyajeggyel mi a helyzet? 4D tényleg érdekes, egyrészt nagy élmény, másrészt tök semmit mondó és ez kavarog :) nekem a dokim imádta, folyton átkapcsolta a gépet mozizni, csajom meg mindig elbújt :D 2300 gramm tök reális, ilyenkor rrettenetesen nőnek :)
Nyáron álltalában párás a levegőmagyarországon, sőt, itt mindig, csak fűtési szezonban száraz a lakásokban -gondolj a légkondikra, hogy csöpög belőlük a víz, ahogy vonják ki a párát! Télen jól jöhet, nővérem lánya folyton köhögős beteg volt amíg nem párásított télen. Anyud aranyos a babakocsval, enyémék hordozható kiságyat vettek :D

zita
Nem semmi szülésed volt! Örülök, hogy jól viseled a császárt. Remegni én is remegtem szülés után, nekem azt mondták, az adrenalin miatt van :D vicces volt, varrt a doki, én meg azon paráztam, hogy remegek és félreölt, még a végén összevarrja nekem a lukamat :lol: Be tudtál sétálni a műtőbe?! Nem vagy semmi! Én az utsó 3 órában felülni se bírtam...

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja,
én azt hittem azért van a fogamzásgátló,h a megtermékenyülést elkerüljük,ugyanis ez most a szervezetemen kívül fog megtörténni. majd legközelebb megkérdem a dokit. anniyra el voltam kenödve,h megjött,h nem érdekelt abban a pillanatban,h mit ír fel. na mindegy...

dike,
kb erre gondoltam,hogy azért vesz,h legyen sajátja :-) igaz,ha az ember kocsival viszi el a babát hozzájuk és ott akar vele sétálni,akkor van neki is babakocsija. teljesen tiszta :-) aranyos,biztos ö is nagyon várja már... elsö unoka?

csajok,annyit meséljetek még el nekem,h a ciklus hanyadik napján történt meg nálatok a peteleszívás és a beültetés??
Vendég

Bazsa! nekem már a 9. napon leszívták, és a 11. kaptam vissza őket.
igen első unoka, nagyon nagyon várják!!!:)))

Rekuja! holnap szedik le az anyajegyet este fél 8kor,úgy félek:((

még egy utazóágyat ő is vesz:))))

Ma van az első házassági évfordulónk:))

KépKép
dike

Sziasztok!

Csatlakoznék, ha nem bánjátok...
Lassan nálunk is aktuális lesz egy lombik. Szeretnénk kistestvért a kislányunknak.
Chloe az 5. lombik eredményeképpen született meg, akkor lettek fagyibabáink, most majd azokat szeretnénk visszakapni.

Bazsa
Nekem a stimuláció alatt 2 naponta volt UH (nézték a tüszők érését) és labor (hormonszintek). Általában a 11-14. napon voltak a punkciók. 3 napos embriókat kaptam vissza.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Lombikbaba
Üdv itt is :D

Dike
Boldog házassági évfordulót! ahogy számolom, az esküvő nálatok se volt előfeltétele a gyerekvállalásnak :wink:

Bazsa
Hát, nem akarlak nagyon elkeseríteni, meg bizti vannak más módszerek is, mint amit nekem csináltak, de nálunk nem abban a ciklusban volt a lombik, amikor a fogigátlót kaptam :( Elvileg úgy van, hogy pihentetik a szervezetet, majd túlstimulálják. Kapod a gyógyszer kb 21 napig, aztán fgtlen attól, mikor vérzel, indulnak a szurik. Valamikor van egy vérzés is benne, de nem nevezném valódi menstruálásnak, mert alig barnázol 2-3 napot. szóval nekem a fogigátló szedésétől számolva kb 5-6 hét volt a petesejt leszívásig, szurik mondjuk az utsó 20 napban. És ott is az volt, hogy elkezdtem a gyógyszert, 2 héttel késöbb mentem ultrahangra, megnézett a dokinénim, hogy tényleg leállt-e a szervezet, aztán felírta a szurikat, elmondta, hogy melyik nap kezdjem, mennyit kell belőni stb. A Kaáliban ha bemész, az első injekciós napon megmutatják, hogy add be, keverd össze stb, sztem nálatok is segítenek. Aztán a szurik mellett 3-5 naponta néztek, a leszívás napját kb 4-5 nappal korábban tudtuk meg. De mondom, lehet, ott egész más a protokol. Fogigátló bizti nem a terhesség megelőzésére van, arra a no sex-et javasolják :lol: mert akkor, amikor elvileg lehetne spontán terhesség, akkor úgyse szabad a punkció után, máskor meg - elvileg - nincs érett pete, mert leszívták őket.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Lombikhoz általában különféle protokollokat alkalmatnak
-long
-antagonista
-short
-ultrashort

http://www.kup.at/journals/abbildungen/bildsatz/48.html

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

http://www.novedelem.hu/upload/novedele ... izacio.pdf

A protokollok általában nemzetköziek, lényegében mindenhol így zajlik a beavatkozás.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

na jó,döntöttem,
mindegy kinek hogy volt,azt fogom tenni,amit mondanak,aztán majd meglátjuk. nem o ez így,hisz csak összezavarodok...
kénytelen vagyok a dokimban megbízni,elég elismert itt,uh jó kezekben vagyok...
sikerül és kész...

dike,
gratulálok az évfordulóhoz, holnap pedig gondolok rád,minden rendben lesz,ne félj.
Vendég

lombikbaba üdv körünkben,
gondolom nekem is fogják nézni majd pár naponta a peteérést, de még nem tartok ott. most csak a fogamzásgátlót szedem,aztán 2 hét múlva indul a fontosabb része a lombiknak.

rekuja,
a szurikat már nagyjából ismerem,mert volt mát inszem és akkor is magamnak adtam be... azzal nincs baj...
Vendég

Bazsa
Nagyon fontos, hogy bízz a doktorodban!
Alapos kivizsgálás volt? (hormonok, IR, trombophilia)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

IR nem volt,de fogok erröl a dokival még beszélni...
Vendég

IR-t én kivizsgáltatnám, ha kell kezeltetném még a lombik előtt! Az IR nem csak a peteérést gátolja, hanem a teherbeesést, a megtapadást is!
IR meg kezelhető: diéta+mozgás+gyógyszer
Nem tudom, hogy Németországban hogy van az IVF-finanszírozása, de gondolom, hogy ott se olcsó...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bazsa
Igazad van, az a legfontosabb, hogy a dokidban maximálisan bízz! Kérdezz rá mindenre, nekik néha annyira evidensek azok, amiken mi napokig agyalunk, hogy fel se merül bennük, hogy mondják. Nekem a nődokim pl olyan, h magától abszolút semmit se mond, ha meg kérdezel, tök világosan "lebutítva" ad át infókat. Szóval kérdezz! (Én előre összeszedtem, hány dolgot kell megkérdeznem, mindig mondtam neki, most 4-et fogok, aztán jókat mosolygott, amikor a 3. után agyaltam, hogy mi a fene volt a 4. kérdés?)
IR-t lehet, hogy néztek nálad is, nekem is csak zsömlés terheléses vércukrot néztek (éhgyomor, majd kb 1 óra múlva két zsömle meg 2 dl tej után mentem megint vérvételre).

lombikbaba
hihetetlen, milyen felkészült link-gyűjteményed van! Szakmabeli vagy, vagy csak évek során összegyűlt?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja,
biztos,h nem néztek IR-t,mert nekem eddig csak normális vérvétel volt. ezért szeretnék rákérdezni, h itt miért nem nézik. ez csak igy derithetö ki?

lb,
az IVFitt németben csak a fele támogatott. a kezelés és a gyógyszer felét fizeti a betegbiztosótó. a teljes ár itt kb 3000 €, tehát nekünk 1500 € lesz. kérünk részletfizetési lehetöséget,mert nem a gazdag kategóriába tartozunk :-)
Vendég

Rekuja
Zsömlés variáció nem terheléses, csak sima étkezés utáni!!!!
Azzal nem igazán lehet diagnosztizálni a kezdődő diabetest sem, az IR-t meg főleg nem!!!!
Link-gyűjtemény: szakmabeli vagyok félig-meddig, és persze az évek során érdekeltként is utánanéztem dolgoknak (aneszt-intenzives szakorvos vagyok :wink: )

Bazsa
Én megcsináltatnám akkor az IR-vizsgálatot. (75 g glukózterhelés előtt, után 120 perccel cukor+inzulin). És csak utána mennék lombikozni.
Inkább választanám az 1-2 hónapos halasztást, mintsem, hogy kiadjam a sok pénzt, esetleg értelmetlenül. (tudom, én nagyon skót vagyok :oops: :wink: )
Nálad az uterus duplex is nehezíti a megtapadást, akkor még esetleg ez is...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

jó reggelt,
nos olvastam egy kicsit erröl az IR-röl...

http://www.pcos.hu/pcos_attekintes_5a.html

ezt a részt kiemelném:

A "hormonok rendben vannak" kijelentés egyáltalán nem zárja ki PCOS lehetőségét. Az inzulin rezisztencia tényét sem szükséges egyénileg vizsgálni, mert nincs gyakorlatilag alkalmas módszer ennek igazolására. A cukorterhelés közben a vércukor- és inzulinszintekből kalkulált eredmények ugyan utalhatnak jelentős inzulin-túltermelődésre, csökkent inzulin-érzékenységre, de sok hibaforrása miatt ez a vizsgálat nem mindig mérvadó.

A szabályosan előkészített és végrehajtott cukorterheléses vizsgálat azonban minden PCOS esetben elvégzendő, mert sokaknál az első vizsgálat idején már kimutatható a cukorszabályozási zavar, csökkent cukor-tolerancia, emelkedett éhgyomri vércukorszint, vagy akár 2-es típusú cukorbetegség formájában, amiről előzetesen nem tudott.

nos ebböl én azt vettem le,h PCOS betegeknek kell csak ezt a vizsgálatot megcsinálni,én meg nem vagyok az. ezt már megállapították.
mivel nekem is menstruációs zavaraim vannak,biztos hogy alaposan megnézték és úgy tudom,h laparoszkópia által,jól látható is ha valakinek van ilyen problémája.

csajok,szerintem tudja a dokim a dolgát, de persze rákérdezhetek,de eddig bármit összeírtam,h mit szeretnék tudni,mindig kaptam jó magyarázatot.egy ilyen jól elismert doki,mint az enyém,nem hiszem hogy ekkorát tévedne. dokik járnak hozzá,uh biztos jó helyen vagyok.

aranyosak vagytok,h segíteni akartok,de mint írtam megbízom a dokimban. én úgy gondolom,h a menstruációs zavarnál,tudta a dokim mi a dolga ilyenkor. Ö a szakorvos,és hiogyjétek el én már egy hosszú utat megjártam a nödokik körében és rengeteget csalódtam (évekig kb 10 doki még az uterux duplexet,söööt a dupla vaginát sem vélte felfedezni,ami elég durva) tehát azt szeretném mondani ezzel,h nelem van okom nem bízni orvosokban,de higyjétek el,már rutinos vagyok abban,h kiben bizhatok meg és kiben nem.a dokim társánál voltam elöször,ö csinálta a laparoszkópiát,miután kész volt rám sem hederített,csak mikor hazaengedtek. meg is mondtam neki,h nagyon mérges vagyok,mert nem ezt vártam,elnézést kért,és mondta,h egyszerüen nem volt ideje. aztán mondtam neki erre,h nem kérek sokat,csak egy 5 percet,h megnézzen minden rendben van e és ha azt mondta volna,h sajnos sietnie kell,mert ezért vagy azárt,akkor megértettem volna. de ez,h egyáltalán rám sem néz,ez nem szép. nos ezután mentem még hozzá inszemrees akkor meg elcseszte azzal,h lekéstük a tüszörepedést,uh nem tudtuk befejezni,hanem a spontánban kellett bízni. na akkor azt mondtam,h ok ennyi elég volt belöle,nekem ez nem elég. nem csak nekem kell mindent beledni,hanem neki is és ha ezt nem érzem,akkor nem megyek tobbet oda. nos a mostaninál ilyen gond nincs,határozott,és látszik rajta,h elég rutinja van,nem húzza az idöt,csak arról beszél ami fontos,és nem azt mondja,amit hallani szeretnék,hanem tényeket.

de ettöl függetlenül meg fogom kérdezni töle,h mi a véleménye az IR-röl... :-)
Vendég

Bazsa
Még mindig igazad van, iszonyú fontos, hogy bízz a dokidban! Én is azt szeretem, ha egy orvos határozott, és nem a "lelkemet ápolja" hanem tényeket közöl. Én csak hátradőlök, ő meg végezze a dolgát. De azért kérdezek, mert kiváncsi vagyok veszettül :)

PCOS-t hogy lehet megállapítani? Én azt hittem, pont amiatt csinálták a terheléses vércukrot :oops: Csak, mert nálunk nem jöttek rá, hogy mi a gond, elvileg mind2nkel minden rendben van, csak a petesejtek meg a spermiumok nem állnak szóba egymással, ezért vagyunk ICSI-sek. Meg nem is sok megtermékenyített sejtukupacka marad meg (legutóbb 13-ból 2 volt beültethető, nincs lefagyasztott :( ).

lombikbaba
nem kellett volna elárulnod, hogy orvos vagy, most tőled fogok mindenféle urbán legendákat kérdezgetni, hogy mennyi a valóság-alapjuk :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Én túl vagyok pár lombikon és kivizsgáláson...

A PCOS-t egy hozzáértő nőgyógyász uh-n egyből meg tudja állapítani, sokan nem. Hasonlóképpen az endometriózist, ami ugyancsak akadálya lehet a meddőségnek!

Az IR-hez inkább endokrinológus ért, mert a meddőségis nőgyógyászok körében még mindig vitatott, hogy tényleg akadálya lehet a terhességnek! Általában 3-4 sikertelenség után azért felírják a vizsgálatot, ami 3 vérvételből áll, 0 perces, utána megiszol 75g glükózt, aztán 60perces és végül 120 perces. Ezekből az értékekből le tudják vonni a következtetéseket. És sokszor bebizonyosodott, hogy ez volt a sikertelenség oka. Gyógyszer-diéta-sport az ellenszere!

Az IR-t eddig szorosan összekapcsolták a PCOS-sel, ami tény, hogy legtöbbször náluk fordul elő, de rengeteg példa van olyanra is, akiknél nincs ilyen betegség és mégis elég szar az érték.
Vendég

IR nem azonos a PCOS-sal, attól függetlenül is fennállhat.
Nekem pl. soha nem volt egy cystám se... csak a maratoni, sokszor 50-60-80 napos ciklusok voltak...
IR kezelése óta az beállt szépen 35 naposra :lol:

IR--jelentőségét sok nőgyógyász még nem ismeri el...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

az én dokim továbbképzésen vett részt Nőgyógyászati ​​Endokrinológiai és reproduktív orvostudomány-ban.
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?