Új privát üzeneted érkezett!

Pihe
Köszi, szerintem is formás :) Igen, nagyon hasonlít Lucára, majd megpróbálok szkennelni be régi uh-s képet róla, mert anno még videokazettán kaptuk meg a felvételt... :)
Én is egyre rosszabbul alszom, de nem a pocakom miatt...valahogy olyan éber vagyok, ha felébredek pisilni, akkor utána már nem tudok visszaaludni.

Gil
Nálunk is lehet bugyit húzni, én el sem tudom képzelni, hogy anélkül legyek, annyi minden folyik ki..
Szülés után nekünk a pisit és a kakit ellenőrizte a nővérke, már az is elég kellemetlen volt :roll:

Brunhild
Tényleg nem lehet egész nap szabályozni a gyerekeket, elvégre a ti lakásotok, otthon azért hagy viselkedjenek úgy, ahogy szeretnének. Ilyenkor szoktam csak egy picit örülni, hogy földszinten lakunk.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Netty
Drukk a barátnődnek! :) reméljük, minden rendben lesz! Akkor szuperül telnek otthon a napjaid!
A sáfrány olyan sárgás, de van benne valami narancsos is... talán a barack és az okkersárga között valami, nem tudom, nagyon meleg szín.

Addisz
Na, az is tényleg zavarba ejtő lehet.... Ez az éberség van nekem az elejétől, ha egyszer felébredek, nehéz visszaaludni.

Küldjetek már el tovább pakolni....

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


Nálunk is csak a szülőszobán kellett bugyi nélkül szaladgálni. De az osztályon már csak kérdezték, mennyi még a vérzés. Egyébként így is lepedőt kellett cserélni minden reggel a többség átázott.
Én egyik gyereknél sem áztam át, de csak azért, mert a legnagyobb TENA betétet használtam szülés után pár napig. Egyébként nekem a tenafix nadrág volt bugyi helyett. Úgy emlékszem 2 db volt egy csomagban amit patikában vettem. Tulajdonképpen ez egy hálószerű bugyi, ami csak a betétet tartja. Naponta csak ki kellett öblíteni és se perc alatt megszáradt a radiátoron.
A fiamnál vettem egy zacskó tena betétet és még a 3. gyerek után is elég lesz. Azt hiszem 20 vagy 30 volt egy csomagban. De 2 napig kell kb. csak ilyen brutál vastag, utána elég volt a sima éjszakai betét.
Addisz nagyon szép kis "hamburger".

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged
 
 

 
 

GiL: pont ilyennek képzeltem, mély sárga, kis nari beütéssel. :-)

Ebédre készítek egy kis tojásos nokedlit salival. Hátha visszajön tőle a tavaszt :wink:

Fáj a fenekem, kijött az aranyerem :cry: ettől full feszült vagyok, és ingerült. Úgy utálom...

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Netty: :( aranyér

egy szavam se lehet, se aranyér, se visszér. koppkopp

hopihe79
Budapest
 
 


Sziasztok!

Addisz: nagyon szép kiscsajszid van :)

Netty: időre született, Kata a neve :)

Én elvittem ma Fruzsit 2 éves státuszra, de ááááááááááááááááá.... kegyetlen volt. Tök jókedvű volt, mondtam, hogy bemegyünk, megméri őt a doktor néni, milyen magas, hány kg, mondta, hogy jó. Még szólt, hogy kakilnia kell, elmentünk WC-re, örült, hogy ott intézheti a dolgát, vigyorogva mentünk be. Na aztán felemeltem, hogy leültetem a mérlegre, elkezdett ordítani, hisztizni, a lábai össze-vissza jártak, a két kezével szorította a nyakamat, és közben kiabálta, hogy öledbe, öledbe Remek volt. Nem tudták megmérni a súlyát, a hosszt próbálták, kérdezték, hogy lehet-e 80 cm, mondtam, hogy nem hinném, mert most kezdi kinőni a 92-es ruhákat. Így találomra lett kitöltve a státusz-lap. Rólam már ömlött a víz, amikor kijöttünk, totál lefáradtam :shock: És hétfőn mindkét lánnyal megyünk allergiavizsgálatra, rá egy hétre Fruzsi kap oltást. Én nem tudom, hogy fogja viselni, de ez a délelőtt brutális volt :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Netty
Sajnálom az aranyeret, nem csodálom, hogy ingerült vagy tőle, nagyon kellemetlen dolog. Lucánál volt nekem is, most is számítottam rá, de egyelőre semmi. Van helyette a visszér... :roll:
Húú, tojásos nokedli...én is kérek fénypostával!!! :lol:

Panndi
Nekem nagyon ismerős ez a szitu...Luca tök nyugis gyerek volt, nem hisztizett, nem volt egy anyába bújós típus, kivéve a dokinál...
Minket már messziről hallottak, valamiért rettentően utálta a dolgot, csimpaszkodott, mint egy kismajom, le kellett fogni szegényt a vizsgálathoz. Ciki vagy sem, én emiatt az elején mindig megpróbáltam hívni valakit (nagymama, barátnő stb.).
Aztán olyan 4 éves korára kinőtte.
Pihend ki a fáradalmakat :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Na gyorsan bejelentkezem én is, végül tegnap cserélték az ablakainkat, és már szombaton beköltöztünk anyuhoz, ott meg nincs net. Most pár órára hazajöttem, aztán megyek is, nem akarom zavarni a munkálatokat :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Gyorsan végig is olvastam, amit írtatok.

Gil,
ugye eddig úgy volt, hogy 6 órán át nem kelhettél fel szülés után, ez újdonság, hogy most már magad jössz le a szülőszobáról, és nem hoznak. Még Levinél is az ágyra is a műtős-tologatós fiú tett át, és nem lehetett felkelni. Na ez alatt a 6 óra alatt nem lehetett bugyit használni. Van az ember alatt keresztben egy nejlon, és rajta még keresztben egy plusz lepedő, hogy arra folyjon a cucc, ezt annyiszor cseréli az ember, amennyiszer szeretné. Ha már felkeltél én onnantól hordtam az eldobható bugyit a betéttel. Azt még javasolták, hogy esetleg a következő éjszakára ne használj, hogy hagy jöjjön ki, aminek ki kell, meg a gátseb is szellőzik. Nálam pl. több volt a vér, mint indokolt lett volna, kaptam méhösszehúzót. Igazából az első 2 nap a leggázabb, utána már viselhető a vérzés mennyisége.

Kérdeztétek Levit...most már jól van. Felcsaptam baleseti sebésznek, másnap reggel a gyógyszertárban vettem szövetragasztót, és összeragasztottam. Azt mondták, még így 12 óra után is van értelme. Szerencsére ezt hagyta Levi, de ma reggel már leszedte. Szép lett a heg rajta, van egy kis horzsolás, és annak a közepén egy vékony csík.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Gil
Gyerekágyas időszakban nem lehet bugyit hordani????? :roll:
Ezt biztosan férfiak találták ki :?
Azt még megértem, hogy szülés után, a 2 órás megfigyelés alatt ne legyen rjtad bugyi, de utána... amikor felkel az ember, hogy megy betéttel a lába között, ha nincs rajta bugyi????
Ha ragaszkodnak hozzá, hogy viziten megnézik, akkor pillanatok alatt le lehet tolni a bugyit... a nap további részében, 23 óra 55 percen keresztül meg simán lehet rajtad... :wink:

Addisz
Nagyon szép Johanna :lol: :lol: :lol: :lol:

Brunhild
Szomszéd :evil: :evil: :evil: :evil:

Hopihe
Jobbulást!

Linácska
Nem lehetett felkelni 6 órán keresztül? :roll:

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


Leo, Juccuss: használhatok Lioton gélt? És Detralex tablettát?
Cudarul vagyok :cry: :cry: :cry:

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Netty, brrrr... szegény. Jobbulást!!!

Nekem ma valahogy nagyon görcsöl az alhasam, egyszerre keményedik és közben kifejezetten fáj. :cry:

anabique
Budapest
 
 


sziasztok!
A betegeknek jobbulást!

A Ferrlecit (vas injekció vénásan) eddig nem okozott kellemetlen mellékhatásokat.

hopihe
még minimum május végéig dolgoznom kell - nagyon sok a munka - könyvelő vagyok - mérlegek

Mikor aktuális a III. trimeszteri ultrahang?


K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


Netty
Én már jó ideje szedek Detralexet, a nődokim javasolta, 2x1-et naponta a visszerek miatt, azóta javult a helyzet. Kitartás!

Bkrisztike
A 28-32. hét között van egy uh, aztán a 36. héten!

Ana
Lehet, hogy fronthatás, ma nekem is sokat keményedett, pedig az utóbbi időben nem volt nagyon ilyen panaszom.


Ami nagyon zavaróvá vált, hogy úgy fújtatok, mint Süsü. Egyre nehezebben veszem a levegőt, szinte érzem, hogy a tüdőm sokkal kisebb helyen fér már csak el...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Netty
Szedhető :wink:

Krisztike
III. UH: 30-31. hét
IV. UH: 36-37. hét

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


Anabique, én is így voltam szombaton és ma is :S Ráadásul a közérzetem sem volt jó délelőtt, és ma, amikor Bruni mocorgott/forgolódott/helyezkedett/nemtudommitcsinált, nos az is többször fájdalmas volt :( :roll: Ilyenkor már úgy várom, hogy július legyen :oops:

Netty, nem irigyellek... most nem panaszkodhatom, de én is szenvedek időnként vele, bár nem annyira, mint te :(

Linácska, nem is tudtam, hogy van ilyen tapasz :) A lényeg, hogy gyógyul a seb!

Bkrisztike, ha jól emlékszem 36. héten kell elmenni utoljára (egyszer 28-30. héten és még egyszer 36. héten).

Na, már nem emlékszem, miket írtatok :oops: Zokni vagyok :roll:

Ja igen, Panndi: ismerős..én ilyenkor beszervezem a férjemet is, másképp nem megy :( Nem csak hisztisek, de nagyon és erősek is, egyedül le sem tudom fogni, olyan erejük van.. Persze Etele már nem, de ő is ilyen volt sokáig, most pedig a két "kicsi"..Bendegúz már 5 éves, de ha mondjuk fülészet vagy ügyeletről van szó, akkor vagy mindketten megyünk, vagy férjemmel küldöm el, másképp nem lehet... :oops:

Tena betét és inkontinencia-bugyi (háló): nagyon jó dolog mindkettő! Első szülésemnél még betétet sem szabadott használni, hanem kizárólag vattát :? , amiből ha egy teljes csomagot betettem volna, akkor is átázott valahol...naponta több hálóinget és bugyit áztattam át :( Utána, másodiknál már más volt, lehetett betétet és valaki ajánlotta a Tena bugyit és betéteket. betétből a legnagyobbat vettem, brutálisan nagy, vagyis hosszú és ez fontos, mert ha fekszel sem folyik ki! És tényleg elég egy csomag, én kettőt vagy hármat vettem...hát azt hiszem elajándékoztam a maradékot, mert nem kellett annyi. A bugyi pedig egyrészt kényelmes, mert egy rugalmas hálóból van, és ha kell kimosható és pikk pakk megszárad. Kettő van egy csomagban, annál több nem is kell.
20140901114303
 
 


Kép

Kb. így nézünk ki belülről a 28. héten....
Eléggé átrendeződött már a belső rendszerünk :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


Kép

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


Hello!

Sajna lehet utolsó bejelentkezésem kettesben ma megint bevéreztem, de sokkal súlyosabban mint eddig már majdnem ma vittek a mutőbe. Még két napot ki kellene birnunk , hogy hasson a szteroid emlékeztető, aki tud imádkozzon!!!!!

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét
 
 


Klarissza
Drukkolok!

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


Klarissza Drukkolok!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye
 
 


Jajj Klarissza, nagyon szorítunk Nektek!!!
Arra emlékszem, hogy írtad, hogy előző terhességeknél is gond volt, és feküdnöd kellett. Akkor is előbb szültél, vagy sikerült végig kihordanod őket?
20140901114303
 
 


klarissza!
Mennek a drukkok!!!!

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


[quote="gil"]
írta:
gil
Csöppke
Merre jársz??? Sokat gondoltam Rád, mert a hordozókendőkön gondolkodom, és a véleményedre vagyok kíváncsi. Nem merek újat venni, mert nem túl olcsók, és sokaknak nem válik be. Találtam újszerű Nandut 3500, 4000 körül. Te mit mondasz? Vagy mindenképp rugalmas kell az elején? De lehet, hogy az elején rögtön nem is merném hordozni. Ezért gondoltam a Nandura. És megéri az LL, mert több kötést lehet vele megcsinálni? Nem elég az a 16 vagy mennyi, amit a többivel is lehet? Köszi előre is a választ!




Sziasztok!

gil, vagyok, olvasó üzemmódban. :)

Szövésileg a Nandu jó kendő (keresztsávoly), bár elég vastag. De lehet vele kötni:) Én is azzal kezdtem anno. Újonnan 6900 körül van, a 4000-es ár korrekt szerintem.
A Nandunál én mindenkinek azt mondom hogy vegyen LL-est, mert sajnos sokat összemegy a mosások alatt. Az enyém pl anno jó fél métert simán. Inkább legyen egy kis plussz anyag, minthogy hiányozzotn pár centi... Egyébként elöl hordozásra nagyjából 2 kötést szoktunk használni, háton is 2-3 van, amit szeretnek az anyukák, a többi már csak ezek végtelen variációja:)
Nem kell rugalmassal kezdeni, teljesen jó a szövött is, azt nem kell lecserélni. Én nagyon szeretem újszülötteknek a rugalmas kendőt, mert puhább, körülölelősebb, és kezdőknek picit könnyebb megtanulni kötni. De hátránya, hogy 2-3 hónaposan, 5-7 kiló körül le kell cserélni szövöttre, mert nyúlik a baba súlya alatt.

Szóval kezdésnek teljesen jó a Nandu.:) Aztán ha beleszeretsz a hordozásba, akkor még mindig tudsz váltani egy jobb kendőre, ha szeretnél.


Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


klarissza :(:( Tőlem is mennem a drukkok!!!!


Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 



Klarissza
Szorítok értetek nagyon!!! Szívből kívánom, hogy minden rendben legyen veletek!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Klarissza, en is nagyon drukkolok, imadkozom ertetek!!!!!!

Nagyon szepek a kepek :)
Es jo, hogy lassan alakulnak a lakasok is :) (Mi csak junous 18an festünk ...)

Ma voltam a cukros vervetelen es nagyon finom volt a lötty :)
Ök csinaltak es tettek bele citromot ... este mar fuvolazni is tudtam :)

Majd probalkozom meg jönni, csak vissza kell szoknom az egyetembe ...

Meg egy kerdes. Egyaltalan nem letezik A kosaras szoptatos melltarto?

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Rokakoma, hát ha neked ízlett....

Én még nem láttam A-s szoptatós melltartót, nem-terhesen rám még az A is nagy, vagyis ritkán jó :roll: A terhesség sem lendít sokat a mellbőségemen, mégis szülés után B-st vettem (más nem volt), ami mosás után eléggé összement, szóval a végén már C-s hordtam..ami nem azt jelenti, hogy 2 méretet nőtt volna, de megduzzadtak úgymond a mellek a tejtől + még belejön a melltartóbetét... Én továbbra is az Auchanban kapható melltartót ajánlom, mert elég olcsó és kényelmes, tiszta pamut, és kell kb 3 darab belőle, mert amikor szopik a baba bármennyire vigyázol, csak tejes lesz a melltartó és savanyú szaga lesz, vagyis gyakran kell mosni...És mindenképp úgy vegyél majd melltartót, hogy felpróbálod (ruhára rá), hogy kényelmesen, lazán beérjen hátul (mert ha pont jó, és összemegy akkor szorítani fog utána..) Úgyhogy nyugi, jó lesz a B kosaras (vagy nagyobb), és körfogatban is számolj rá legalább +1 méretet (első terhességem előtt 75A-s méretet hordtam, szülés után 80-85B vagy C-t...) :wink:
20140901114303
 
 


Klarissza, sokat gondolunk Rátok, ügyesek legyetek, drukkolunk, hogy pici baba még benn maradjon!

Addisz, brunhild, köszi az együttérzést :) Fruzsi is baromi erős volt, bizony :roll: Remélem tényleg kinövi majd. Amúgy fura, mert eddig ilyet nem csinált, eszembe sem jutott ,hogy egy sima mérés ilyen nagy trauma lehet neki :shock:

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Klarissza

:( :( :( :( Imádkozom értetek! Remélem, még egyben vagytok!!! Jelentkezz, ha tudsz!

Csöppke
Köszi a választ!!! Akkor ezek szerint a Nandu nem a legjobb minőség, de azért nem rossz. Mitől jobb a többi? Nem megy össze? Vékonyabb? Bocs a sok kérdésért.

Panndi
Nem semmi lehetett ez a vizsgálat... :(

Netty
:( Jobban vagy???? Barátnőd?

Róka
Akkor otthon is elkészíted majd ezt a koktélt, ha ennyire ízlett?? :)

Bruni
Én is vettem már olyan auchan-os melltartót, és tényleg jó. De próbafülkében is fel lehet próbálni :) :) gondolom, azért megnéztek, amikor ruhára próbálgattad :)

Lina
Kitartást Nektek is a felújításhoz. Anyukád Kméten lakik? Nálunk is katasztrofális a helyzet, mint amikor költözés van. Nem tudom, mikorra tudjuk befejezni.
Ha csak a szülőszobán nincs bugyi, akkor minek kell olyan sok 1x használatos lepedőt venni?

Köszi, lányok, bugyi-ügyben a hozzászólásokat. :) :)

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


Klarissza, nagyon drukkolok!

Addisz, az mit jelent, hogy sokat segített visszerek ügyében? Visszahúzódtak, vagy kevesebb lett belőle, és látványos a javulás? Lehet, hogy nekem is ki kéne próbálnom...

anabique
Budapest
 
 


Klarissza: nagyon szorítok, kitartást nektek. Hanyadik hét ez?

Addisz, Leo:köszi, akkor elkezdem szedni. Bioptron lámpázom, kenegetem, nagyobb, mint egy babszem. Teljesen kizáródott. Éjjel talán ha egy órát aludtam tőle, minden apró mozdulat fáj....

Voltam védőnőnél, ott legalább minden rendben van. Meghallgattuk a kis szívverését is. 5 hét alatt 1,5 kg-t híztam. Nem ismerek magamra :wink:

Gil: barátnőm még egyben, sajnos nem jutottam be hozzá. Talán majd holnap.

Brunhild: akkor apa örült mellesleg? :P :oops:

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Klarissza veled vagyunk!!!
kivancsika
Budapest
 
 


Ana
Nekem az utóbbi időben már nagyon fájtak a visszerek, estére annyira, hogy nem tudtam egy inget egyhuzamban kivasalni, le kellett közben ülnöm... Most közel sem fáj annyira, jobban viselem az egész napos strapát és estére nem dudorodik ki úgy, mint előtte. Szerintem nálam már elég extrém a helyzet alapjáraton, úgyhogy mindenképpen szedni akartam valamit rá. A homeos bogyók nem értek semmit...

Leo
Ezek a képek... Nem semmi, mennyire átrendeződtünk már. Mondjuk sokszor érzem is, a gyomrom meg a tüdőm valóban szűkösen fér el.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok Kismamik!
Elnézést a betolakodásért,TUDOM sokakat nem érdekelnek az ilyen üzenetek,de hátha valakit mégis érdekel.
Akár priviben is írhattok miatta.

http://www.teszvesz.hu/listings/index.p ... llagfeny76

További kellemes Babavárást! :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya
 
 


Klarissza: szorítunk nagyon!

hopihe79
Budapest
 
 


Sziasztok!

Nagyjából sikerült visszaolvasnom!

Klarissza, szorítok én is nagyon.


Múlt hét csütörtökön voltam uh-n. 1 héttel nagyobbnak tippelte a doki Emmát, de tudom ez semmit sem jelent. A BPD-je 79 volt, és 1300 gr. a becsült súlya.
És fejvégű, aminek nagyon örülök.

Hétvégén anyák napjáztunk, kaptam bölcsis művet. Nagyon megható volt.

Ma éjjel elkezdett fájni a szeméremcsontom. De baromira. Pisiléshez alig bírtam felkelni. :?
Még most is kellemetlen, ha felállok, megyek - ülve tűrhető.
Csütörtökön megyek a dokimhoz, majd rákérdezek. Barátnőm ugyan mondta, hogy a baba feje nyomja - Áronnal ilyet a farossága miatt nem éreztem.
Holnap megyek a fogorvoshoz is, így már csak a háziorvos hiányzik, de ahhoz pár hét múlva úgy is mennem kell a táppénz miatt.

Áronnal, úgy volt hogy a szülőszobán egy ilyen nedvszívó "lepedő" (kb. 60*60-as) volt alattam - mármint a császár után. Mikor zuhanyozni kellett menni, láttam, hogy tele volt.
Utána már fel lehetett húzni a bugyit, de vizitkor kérte a doki, hogy mutassuk meg.
Én is tenát vettem, de az első napra kellett csak, utána elég lett volna a kisebb is - persze császár után más a dr szerint, ott "kipucolnak"

Én egy rugalmas kendőt néztem ki.
Csöppke ez a babylonia tricot, és a mamami boltosok szerint 18 kg-ig jó. Gondolom, hogy ekkora súlyhoz már kényelmesebb is van, de arra számítok, hogy ezzel 1 éves koráig el leszünk. Szerinted?

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Egy nagyon jó barátomék júniusra várják a babájukat, de a lányt holnap fektetik be kórházba, mert baj van a babával. :( Ha megszületik, valószínűleg azonnal műteni is kell. Pedig most hétvégén látogattuk volna őket meg.

Ugye nektek jobb híreitek vannak?

anabique
Budapest
 
 


Ana: mi a baj a babával? Hogy h most derült csak ki, h vm-i nincs rendben?

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Hát, 2-3 hete derült ki (most van a 35. hétben), hogy a babának kamratágulata van az egyik agyféltekéje körül, és felhalmozódik valamilyen folyadék, aminek az agy és a gerinc között kéne szabadon folynia. Azóta figyelik a tágulat mértékét, de most úgy döntöttek, hogy eljött a befekvés ideje. Lesznek még vizsgálatok, és ezek eredményétől függően valószínűleg császár. A babát először gyógyszeresen próbálják majd kezelni, de ha ez nem hoz sikert, akkor jön egy idegsebészeti műtét.

anabique
Budapest
 
 


jaj, nekem is volt/van mit aggódnom a két ér miatt, de ez sokkal durvább... :( Nem irigylem a családot
kivancsika
Budapest
 
 


Brunhild,köszönöm a tippet. Igazabolprobaltam mar bset de oriasinak tünt, meg ket par zokni belefer :) A körfogat viszont azert problemas, mert a 80as mar szorit ...

Szerinbtetek az hogy lehet, h este minbden rendben van es az ejszaka folyaman kemenyedik be a hasam? Raadasul ma ugy begörcsölt, hogy a ferjem is felebredt a szenvedesemre, nem tudtam megmozdulni :(

Olvasok, de nem tudok irni ,... remelem holnap ...

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Noémi
Én is csütörtökön megyek Sztanyikhoz :)

Ana
Szegény barátnőd :( Tök durva, hogy az ember túl van az első 12 hét izgalmán, aztán megnyugszik, ahogy közeledik a szülés időpontja, és mégis jöhetnek ilyen váratlan dolgok. Ezért vagyok - többek között - uh függő, akkor nyugszom meg igazán. Drukkolok, hogy rendben menjen minden.

Rokakoma
Az alvás közben felvett póz sokat számít szerintem. Nekem háton fekve sokat keményedik a hasam, nem is tudok sokáig úgy maradni, oldalt kell aludni. Lefekvés előtt vegyél be magnéziumot, hátha az segít.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Addisz, én 15.20-ra.
Te?

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Akkor nem találkozunk sajnos, én 17.40-re megyek.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Netty: naná hogy örül :lol:

Anabique, szegény :( Hátha mégsem olyan nagy a baj és minden rendben lesz a a babával !

Rokakoma :) hát akkor majd 85-ös, vagy 90-es kell majd :)
A keményedésre tényleg próbálj meg este magnéziumot bevenni és valami kényelmesebb poziciót találni :roll:

Kfnoémi :( hát ez sem lehet kellemes, de legalább a babával minden rendben van!

Lányok, nincs köztetek véletlenül egy ovónéni? :roll: Be kell íratnom Nimródot óvodába, és 3 hónap töprengés után sem tudom, mit csináljak :( Eredetileg úgy terveztük, hogy Bendegúzzal egy csoportba íratom, mivel az vegyes csoport.. és ugye mindenkinek az lenne a legegyszerűbb (Nimródnak is beszokni, nekem is összeszedni őket délben)...Csakhogy az ovónénik közbeszóltak, hogy ez egyáltalán nem jó ötlet, merthogy a kicsi rászáll a nagyra, visszafogja a fejlődésben..Ezt majdnem el is fogadtam, csakhogy közben a két gyerek elkezdett itthon játszani (eddig Bendegúz mindig menekült Nimród elöl, majdnem utálta..), Bendegúznak az egész hozzáállása megváltozott Nimróddal szemben, segít neki, játszik vele...és ragaszkodik hozzá, hogy Nimród egy csoportba járjon vele oviba :roll: Beszéltem az ovónénikkel, még Bendegúz is mondta nekik, hogy ezt szeretné, de ők állítják, hogy ez rossz ötlet..Bendegúz pedig hallani sem akar arról, hogy Nimród máshova menjen. Alternatívaként azt találtam ki, hogy ha már úgysem lehetnek együtt, akkor Nimródot a másik oviba iratom, mert amúgy is tele van a hócipőnk ezzel az ovival (a másik pedig majdnem mellette van); viszont azt is tudom, hogy kisbabával nem lesz egyszerű délben egyik oviból a másikba rohanni. Na, ma voltam is és beirattam, kedvesek voltak a másik oviban, mondták, hogy majd felveszik, ha ezt szeretném, de szerintük sem jó ötlet külön oviba járatni a kettőt, mármint így, hogy még lesz egy pici, és jól gondoljam meg... Közben Bendegúz is meghallotta, hogy a másikba irattam, és megint kiborult..az ovónénik pedig vonakodnak, hogy hát ha nagyon akarom, beveszik a csoportba Nimródot, de hogy nem lesz jó, irassam ugyanide, de más csoportba. Ezt viszont mi nem igazán akarjuk, és gond is lenne szerintem ebből is, hogy látják egymást és nem lehetnek együtt :? Férjem azt mondja, csináljak amit akarjak, ő a másikba iratnám, de úgy csináljam, ahogy nekem jobb és szarjam le, amit az összes óvonő és óvodavezető mond :roll: Én pedig nem tudom, mit csináljak, hogy mindenkinek jó legyen, főleg a fiúknak :cry:
Bocs, nem ide tartozik, de már nem tudom, kitől kérjek tanácsot:cry:
20140901114303
 
 


Brunhild
Bár én nem vagyok óvónő, de így objektív szemlélőként azt tanácsolnám, hogy ne foglalkozz azzal, mit mondanak mások, Neked és a fiúknak is az lenne a legjobb, hogy egy csoportba mennének, úgyhogy én a helyedben ragaszkodnék Bendegúz csoportjához! Gondolom nem mondhatják azt az óvónők, hogy márpedig nem veszik fel (ez a körzetes, ugye?), a szájukat meg nyugodtan húzogassák, ne foglalkozz velük. Tényleg nem mindegy, hogy egy helyre kell őket kora reggel bevinni és egy helyre mész értük.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Hát, én is remélem, hogy minden oké lesz a barátnőméknél!! Remélem, sokáig bent marad még a baba, és talán mégsem lesz szükség műtétre.

Addisz, tényleg ez a durva, hogy még egy "átlagos" terhességnél is bármi mehet rosszul, még a végén is. :(

Brunhild, nálunk ugyanezt mondták az óvónők, mármint hogy menjenek külön csoportba a lányok, pedig Pannáé is vegyes csoport. De nálunk ez szerencsére jól működik. Kb 4 olyan testvérpár van, akit így "szétválasztottak", a nagyobb gyerekek a Pannával járnak együtt, a kicsik Lillával, és sehol nincs belőle különösebb gond. Mindkét gyereknek kialakul így a saját baráti köre, itthon meg kevésbé mennek egymás idegeire, sőt kifejezetten örülnek a délutáni együtt játszásnak. Nem tudom, nálatok van-e csoportösszevonás bizonyos időpont után, de ha igen, emiatt talán tényleg jobb ötlet lenne egy oviban maradni, mert akkor néha tudnának együtt játszani is. Persze te tudod, nektek mi a jó, csak azért írom le a mi tapasztalatainkat, mert én is nagyon tartottam eleinte a külön csoporttól, de nem bántam meg.

anabique
Budapest
 
 


Addisz, köszi, mások is ezt mondják!

Anabique, köszi, ezen én is gondolkodtam, mármint a külön csoport előnyein, és hogy mindenki a saját korosztályával van. Csak az az egyik nagy baj, hogy Bendegúz ezt nem akarja elfogadni, bárhogy is magyarázom neki ..mondtam, hogy ha Nimród vele lesz, nem fog tudni a barátaival játszani, mert folyton rajta fog lógni, meg hogy ő már nagy fiú, jobb lesz így külön stb, de mindenre azt mondja nem baj, majd megoldja.. :roll: Gondolom nálatok nem volt ilyen?
20140901114303
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?