Új privát üzeneted érkezett!

Na igen Én is jártam így az elején.Engem is megvizsgáltak megnézték a babát is minden rendben volt.Igaz nekem spontán jött nem együtt lét után.Én pl ciki vagy nem de félek az együttléttől :? :( Hiába 3.baba de akkor is bennem van a félsz.Ez van sajna

vivi a nagylány :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Dorina a kis középső :-)
Milán baba
Lilypie First Birthday tickers
anyamci
Budapest XXIII. kerület

már nem barnázom csak szombaton volt kicsi de azóta se csak azóta néha kis időre befeszül a pocim és tök kemény gondolom ilyenek még nem szabadna lennie. A görcsök azok eddig is voltak arra azt mondta amíg nem vérzek nem számít. Na ebédelek azt elmegyek kíváncsi leszek mit mond.

Kép
horibol

Horibol, drukkolok!!!

Anyamci, nem ciki szerintem... én is begörcsölök sajna együttlétek után, meg van, hogy eleve azért nem vagyunk együtt, mert fáj itt-ott-mindenhol... szóval nincs ebben semmi szerintem...

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

Sziasztok!

Mindenkinek Boldog anyáknapját utólag! :D

Ancsa!

Az AFP elavult vizsgálat, ne foglalkozz vele, viszont a kombinált eredménye mérvadó lehet :roll: . Az 1:750-hez nem számít negatívnak, de közel sem jelenti, hogy bármi gond lenne! Egy bnőmnek 1:1000-hez lett az eredmény, nagyon megijedtek, elmentek a Hajdú Krisztához genetikai UH-ra, és ő egyből mondta, hogy minden rendben :wink: . Szóval nem eszik olyan forrón a kását! Ez szó szerint azt jelenti, hogy azok közül a babák közül, akiknek ilyen értéket mértek, minden 750. beteg. azért ez nagyon csekély :roll: :wink: .
De én a helyedben tuti, hogy elmennék vmi neves szonográfushoz (Hajdú Kriszta a legjobb!!!), mert a saját dokid még "benézheti", de ő nem! Nem paráztatni akarlak, épphogy megnyugtatni, hogy ha jó szakemberhez mentek, akkor 100%-osan kizárható a kockázat, ha ő azt mondja! :wink:

Horibol!

Én elég sokat keményedek :? . Mondtam a dokinak is, védőnőnek is, azt mondták ezzel semmi gond nincs, mert aktivitás hatására keményedik, nem mondjuk nyugalmi állapotban csak úgy. Pl. mikor pisilek, mindig kemény utána egy rövid ideig, vagy ha sokat gugolászok (takarítás), vagy emelgetem a kisfiamat...
Ilyenkor azért keményedek, mert a méhem meg akarja védeni a babámat, a külső hatásoktól :wink: . Gond akkor lenne, ha minden ok nélkül, rendszeresen keményedne....
Amúgy minden szakirodalom, meg szakember állítja, hogy a szextől nem lehet baj! Csak veszélyeztetett terhesen kell tartózkodni tőle. Mi Botondnál nagyon sokat voltunk együtt, mert én a hormonoktól állandóan be voltam indulva :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: . De soha nem volt gond, pedig nem is nagyon óvatoskodtunk :oops: :wink: .
Én inkább arra gondolok nálad, hogy a hüvelyedben lett vmi kis sérülés/horzsolás, és emiatt barnáztál. Ilyenkor olyan vérbőség van ott, hogy egy icipici sérülés is okozhat ilyet (én a citológia után 4 napig barnáztam, nem is kicsit :? ).
Ráadásul a dokim azt mondta, hogy csak akkor kell orvoshoz rohanni, ha tenyérnyinél több a vérzés, ez meg nálad hála Istennek nem igaz, szóval sztem semmi gond :wink: !

Jeanner!

Igaziból görcsölcs együttlét után? :shock: Nem csak keményedsz? Mert az teljesen természetes, mindenkinek befeszül a méhe nemterhesen is orgazmus után, csak akkor nem tűnik fel :wink: . Ez teljesen normális, és semmi gondot nem okoz, sőt, az orgazmuskor termelődő endorfin a babához is eljut, így ő is happy lesz tőle :wink: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Kicsidodi, szerintem csak befeszül, mert nem tart sokáig, azért nem csinálok stresszt belőle :) csak nem kellemes... de hát a kicsim boldogságáért mindent :lol: (meg persze ez anyunak és apunak is jó :lol: )

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

Sziasztok!

Anyamci
A 12. heti UH óta tudtuk, hogy Mókica van a pocakomban, most már lett neki rendes neve :lol: :wink:

Ativerus
Mókás a babád, a fejét veri a méhfalba :lol: :wink:

Horibol
Én úgy tudom, hogy a 2,5 MoM-ig jó az AFP.
Nekem a doktor azt mondta, hogy ha bajom van, akkor hívjam, menjek be, inkább feleslegesen, mintsem baj legyen!!!!

UH
Aki csinálta nekem az írt tankönyvet ebben a témában. Talán ért hozzá :wink:

Orgazmus válthat ki görcsöket! Azért is javasolják az apázást, ha már meg kellene születnie a babának :wink:
Vendég

Sziasztok

Kicsit eltűntem, de itt vagyok. Olvastalak titeket, de nem volt időm írni.

Gratulálok mindenkinek, aki már tudja a baba nemét. :) Én is kíváncsi vagyok már. :lol: De persze az egészség a legfontosabb, mindegy, hogy mi lesz :)

Én ma voltam a védőnőnél, megkaptam a beutalót az AFP-re. De nem tudom, hogy milyen lesz az eredmény, mert mondta a védőnő, hogy mivel nekem eredetileg ikerterhességnek indult téves eredményt is adhat. Jó tudni, legalább nem ijedek meg. :roll:
Remélem amúgy, hogy nincs semmi gond, és nem is lesz :)

Eddig nem híztam semmit, ennek nagyon örülök :lol: Remélem nem fogok magamra hirtelen nagy súyt felkapni. :lol:

Utólag is Boldog Anyák napját mindenkinek :)

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.11.16 19:07-kor.
Vendég

Csak egy kérdés, ami lemaradt. Holnap leszek 15 hetes, szerintetek baj, hogy nem minden nap érzem a babát? Lehet, hogy nem úgy fekszik, és ezért nem érzem? :roll:

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs

Carotta. Cuki. Milyen jól látszik a pofija. :)

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs

Carotta: cuki Mira!!! :-) Szép nevet választottatok. Nálunk most a Lora a nyerő és a Martin. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

voltam dokinál semmi különös nem volt szokás szerint 2 perc alatt lerázott azt mondta nem gáz a kis barna. Írt fel magnéziumot 3x1 et a görcsökre azt kész. Hétfőn vagy kedden kell mennem a cukorterhelés eredményével.

carotta: én csak hétfőn megyek afp-re meg az összes többi vérvételre
kicsidodi: az a baj hogy már fekve tévénézés közben is éreztem tegnap:(

Kép
horibol

Sziasztok!

Carotta: nagyon cuki a babád és szép név a Mira :D
Mi fiúnévben nagyon hajlunk az Ádám felé, de lánynévben még nagy a tanácstalanság...remélem nemsokára kiderül, ki lakik odabenn
:D

Én is azt halottam és olvastam, hogy a az AFP bár még kötelező, de nem túl megbízható, és a kombinált teszt és a négyes teszt sokkal többet ér.

Kicsidodi: hol rendel Hajdú Kriszta? A 18.heti genetikai ultrahangnál a dokim után vele is megnézetném a babát, több szem többet lát... :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
zsanka84
Budapest

Jó reggelt!

Gratulálok mindenkinek a jó eredményhez, a szép, egészséges babákhoz!
Vendég

Kicsidodi:Mennyibe kerűl nála egy vizsgálat,nem tudod véletlen?

Carotta:Akkor grat.Én jól lemaradtam ezek szerint :lol: Szép a Mira név.
Mi kisfiunk meg Krisztián Milán lesz.Apukája ragaszkodik a Krisztiánhoz(nekem meg nem tetszik)De hagy legyen meg az öröme.Eddig kétszer én örülhettem :lol:

Milán baba
anyamci
Budapest XXIII. kerület

Sziasztok!

Anyamci, szerintem a Krisztián pedig nagyon szép név!!! :) én Krisztián lettem volna, a hugom meg Milán :lol: vicces kicsit :D

Carotta, nagyon szépetek van ám! :D a Mira tényleg szép név! :)

Reni, én sem mindig érzem, pedig nekem első terhesség, szóval nyugi :) a méhed nagy, a baba kicsi, ilyenkor még el-elkeveredik :)

Horibol, egy UH-t sem csinált? De köcsög... :?

Hát, lánynevünk még nekünk sincs, apát nem tudom rávenni, hogy keressünk már egyet :(

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

jeanner: nem csinált majd csak kb a 20. héten lesz. Meg se vizsgált nem hogy uh.

Kép
horibol

Sziasztok!

Horibol, én is azt írtam volna neked, mint Kicsidodi. Örülök, hogy nincs baj! Szerintem tartózkodjatok a szextől, ha ez a hatása..., de mondom, ez csak az én véleményem, a dokidnak kellene állástfoglalnia.

Ancsa, amikor írtad, hogy mész Afp-re, már akkor akartam neked írni, hogy késő, asszem 17+3-nál jártál. Nekem mind a védőnőm, mind a dokim a lelkemre csomózta, hogy a 16. (!) héten KELL menni. Azért sem írtam neked akkor, mert teljesen felesleges, az időt te sem tudtad volna visszaforgatni, és csak jól megijesztettelek volna, immáron feleslegesen. A lényeg, hogy ezért nem megbízható az eredményed. Javaslom én is, hogy jó szakemberrel nézesd meg a babát, az lesz az igazi!

Talán a kombinált teszt azért megbízhatóbb, mert uh-val együtt, azaz pontos kormeghatározás mellett elemzik a markereket, míg ugye ez az apf-nél nincs, mivel számított 16. hét. De mindez, csak: szerintem.

Zsanka, H.K. az Istenhegyi Géndiagnosztikánál rendel, meg asszem még a Praxisban is. Holnap nekem megint ő lesz, ha már négyes tesztre megyek, nézzenek meg. Most már el akarok tőle ájulni - mint a barátnőm -, mert a 12. heti uh-n ez nem történt meg, futószalagon ment az egész!
Egyébként az ottani genetikus és az én dokim is a Lintner Balázs doktort ajánlotta 18. heti uh-ra!!!

Lilypie Maternity tickers
zsebbi

jeanner: :D Ez tényleg vicces.A Milán tetszik bár én Olivért vagy Bencét akartam de jó lesz a Milán.Így lehet majd Kiminek hívni :lol: (Krisztán Milánból) 8)
horibol:Érdekes..mikor én rohantam be a barnázás miatt az volt az első,hogy uh-t csináltak.Na és még várni se kellett.Kérdezták mi történt ..elmondtam h kicsit barnázok és már hívták is az ügyeletes dokit...
Ja reni: Én még csak most hétvége óta érzem igazán minden nap.Pedig már 3.és 2 héttel előrébb vagyunk mi ti..:) Nincs ott semmi gond.
Csajok lassan elérjük a félidőt :D Nagyon repül az idő,nem?

Milán baba
anyamci
Budapest XXIII. kerület

Sziasztok!

ujra itthon, nagyon jól telt a kis szabadság. Hajduszoboszlón voltunk, szezonon kivül, szinte senki sem volt. Az uszódában is alig voltak, gyerekeknél mindig csak 3-4 gyerek totyogott.
Nekem nagyon tetszett ez a helyzet, és a szállás is szuper aranyos kis apartman volt, Ádám nagyon élvezte, jól összemelegedett apával, mert én legtöbbet csak az uszóda szélén ültem, igy együtt locsiztak egész nap :D , még jó, hogy most mentünk, mert a mostani elég nagy pocimmal alig birtam az iramot :roll:

Nevek: látom van pár jó nevetek :wink: én most fogtam neki nézelődni... többet is felirtam már, nekem az Aletta tettszik, meg Gyopár, Panna....majd meglátjuk apa hányat huz ki... :lol:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

anyamci: én már barnázni se barnáztam gondolom ezért is nem foglalkozott velem.
biceboca: örülök hogy jól sikerült a nyaralás
zsebbi: mostanság tuti nem lesz mert beijedtünk azért

Kép
horibol

Jaj és a Dorka...ez a név járt végig az eszembe még mielőtt terhes lettem...hátha lesz egy Dorkám...csak kár h apának nem tettszik

Horibol: azt elhiszem h beiljedtél, de jó h nincsen semmi baj :)))

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

biceboca: De jó neked!! :lol: Én is nagyon mennék pihenni...Lillafüredre szeretnék menni.

Milán baba
anyamci
Budapest XXIII. kerület

Én is akarok menni pihennnnnniiiiiii, kikapcsolódni!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok.
Köszi a bíztató szavakat. Remélem tényleg nincs semmi gond. :)

Mi nevek terén eléggé hadilábon állunk, bár van még időnk :lol:
Mi a lánynevekkel nem lennénk bajba szerintem, mert abból nagyon sok tetszik. De a fiú nevekkel nem tudunk dűlőre jutni. A páromat Viktornak hívják. Nekem is tetszik ez a név, akár lehet ez az egyik befutó is, csak azt nem tudjuk valóban jó-e, ha ugyan az a nevük...
Ami meg tetszik még azokkal az a baj,hogy a közeli rokonságban van ilyen nevű. Pl. Máté.
De nekem tetszik még a Milán, Gergő, de igazából nem érzem az igazinak. Szóval meg ezt még át kell gondolni :roll: :)

Képzeljétek beirattuk ma a lányunkat az oviba. :) Olyan fura, hogy nemrég még a karjaimban ringattam és éjszakáztam vele, és akkor arra gondoltam mikor lesz már nagyobb, most meg már itt tartunk. :roll: :shock: És ha elkezdődik az ovi még inkább rohanni fog az idő....

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs

Sziasztok!

Na megjöttünk az oviból.Egy nyilt nappal egybekötött anyáknapi ünnepség volt.Nagyon édesek voltak.

Zsebi:Igen tudom hogy előrébb lehetek a doki mért vissza kb. másfél héttel a 12. heti UH-on.De szerintem nekem van igazam.A vonalzót meg az eredeti dátumhoz csináltam,és még nem állitottam vissza.Majd meglátom a jövő héten mit mond,és akkor megváltoztatom.

A Hajdu Krisztina az az aki a MÁV korházban is dolgozik?Mert ha igen akkor a Bátorfy doktorral eggyütt rendelnek,és én is náluk voltam a 12.heti genetikai Uh-on.De érdekes mert ők is 12 hetesnek nézték akkor mint az én dokim.Pedig szerintem 13.2 lehettem.

Kép

Kép
ancsa03

hello lányok :)

na szerencsére túl vagyok az afp-n, péntekre lesz eredmény, bár nekem is azt mondta a doki, h ez csak egy kötelező rossz vizsgálat, h semmit nem ér, és csak a protokoll része.... nem tudom, remélem egy darabig békén hagynak a vérvételekkel, ezt a részét már nem annyira csípem.... de hát a nemes cél ugye :D

ma reggel voltam védőnőnél is, imádom, olyan nagy dumás nőci, és olyan jó, h mindent meg lehet tőle kérdezni, cseppet sem érzem, hogy zavarban lennék! 4 hét múlva újra megyek, addigra remélem végre tudok kismama tornára is menni, már nagyon hiányzik a mozgás!!!
Bár a védőnő azt mondta, hogy nem bánná, ha kicsit többet lazítanék, mert így a 17. hét derekán 1 kilót sikerült felszednem, pedig nem vagyok egy kifejezetten vékony alkat.... de jönnek majd azok a kilók gondolom ahogy nő picuri is :)

tegnap mászkáltunk a párommal a városban és sajnos nem tudtunk ellenállni néhány édes kis babaruhának, bár még nem tudjuk, h mi újság, ezért igyekeztünk olyat venni, ami jó lehet kislánynak és kisfiúnak egyaránt, de be kell vallanom, hogy elcsábultam egy-két lányos darab láttán.... hát ez van :)

mocorgós-buborékos napot mindenkinek!!! :wink: :)

KépKép
buuni
Budapest

Sziasztok!

Rapid :oops: !

Hajdú Krisztáról nekem nincsenek infóim, csak annyit tudok, hogy az Istenhegyin (is?) rendel. De neten biztos találtok róla infót, esteleg fórumban, vagy a gyakorikérdések.hu-n az áráról, elérhetőség meg a klinikán keresztül :wink: .

Magzatmozgás: egy bnőm a 20. hétig semmit(!) sem érzett, és arra is mindeki azt mondta neki, hogy semmi gond, nem vagyunk egyformák :wink: ! 15 hetesen ez simán belefér!!! :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!!!!

Bocsi hogy eltüntem,de ezer dolog van itthon,is a ház körül is....Plusz néha még csavargás.
Milánnal járok logopédushoz.Beirattuk hétfön oviba mi is Milánt...már nagyon várja....!!! :D
Nállam is minden rendben van.Az afp eredményem a dokihoz megy,de azt mondta az aszisztense,hogy csak akkor hivnak ,ha baj lenne,amugy csak 16.-án tudom meg majd az eredményt.Ma 2 hete voltam afp-én!!
Hizás:Én még csak most kezdtem el hizni.Eddig inkább fogytam...mostmár jocskán van étvágyam .....szivesen is eszem...
Eddig 1,5 kg-ot hiztam...
Aktiv a kis pocaklakonk...napközben is ,este is ,söt ha éjjel megébredek ,akkor ö is megébred...
Hasam már szépen növöget,elég nagy már.... :D

Kép

Kép

Kép
vikianya
Budapest XXII. kerület

Ja, még annyi, hogy nekem a védőnőm, és a dokim is azt mondta, hogy "hízni márpedig kell!" :roll: . Én eddig 3-4 kilót híztam (mérésfüggő) :oops: , és kicsit húztam a számat emiatt, de azt mondták, hogy ez a normális, és aki nem hízik félidőig az "kizsákmányolja testét" :roll: .
A dokim az orrom alá dugta a szakirodalmat: az első trimeszterben 0-1 kiló/hó, másodikban 0,3-0,5 kiló/hét, harmadik trimeszter 0,5 kiló/hét. Bár az utolsó egy hónapban általában már nincs hízás. Ez így 10-12 kiló, amennyi a normális. Szóval így végülis tényleg jó vagyok, pláne ha azt nézem, hogy azzal, hogy nem jött meg, máris maradt rajtam 2 kilónyi víz, ami menszinél mindig lemegy, de így ugye nem :roll: .
Szóval csak szelíden jegyzem meg, amit nekem is modtak, hogy a súlygyarapodás (ami nem tényleges hízás!) a terhesség természetes velejárója, és nem kell küzdeni ellene, csak oda kell figyelni a mértékre. :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Én is találtam egy jó kis cikket a terhesség alatti hízásról:

"Ha még egy deka felesleges zsír sem rakódott le Rád, a 9. hónap végére akkor is ez a plusz súly Rajtad lesz :

* a baba súlya 3-3,5 kg
* a méhlepény a végére 0,5 kg-ot nyom
* másfélszer annyi vér kering ereidben, mint “normál” esetben; ez 1,5 kg plusz súlyt jelent
* a magzatvíz átlag 1,5 kg
* a méhizomzat súlya majd 1 kg-ra nő
* a vízvisszatartás és a mellek súlynövekedése +1,5 kg-ot jelent

Innen már “csak” szimpla matek az egész! Ha mindezt összeadod, a többlet súly 9-9,5 kg! És ne feledd, akkor nullát híztál! "

Szóval szerintem sem célszerű nagyon agyalni, hogy mennyit hízik az ember, én mondjuk 12 kg körül szeretnék, de majd meglátjuk, hogy mennyi megy fel...

zsanka84
Budapest

Zsanka!

Nekem épp 12 kiló ment fel a 38. hétig, aztán még 12 másfél hét alatt :twisted: :lol: :lol: . De az csak víz volt, szóval nem aggódtam miatta, meg akkor már kisebb gondom is nagyobb volt a súlyomnál :twisted: . Nekem pl. iszonyú nagy hasam lett a végére, ami nem csoda a majd 4,5 kilós fiammal, sokan még a dokik közül is azt hitték, ikrek :P :lol: . Folyton úgy éreztem, hogy szanaszét szakad a pocakom :( :? . A víz miatt meg állandóan feszített a lábam is, nemhogy a séta nem ment, de még aludni sem bírtam :( . Nagyon remélem, hogy most nem lesz ennyire gáz :roll: .
Aztán szülés után még jobban bevizesedtem (bent mondták, hogy ez normális), és 19 kiló plusszal jöttem ki, hiába szültem :twisted: . Viszont rengeteg tejem volt, és a víz is nagyon hamar lement, így másfél hónappal a szülés után már -25 kilónál jártam (57 kiló voltam, szóval abszolút nem voltam ropi :wink: ), pedig normálisan ettem a tej miatt, meg anyukám is itt volt, és kedvenceimet főzte, meg ha elfelejtettem enni, már jött utánam egy szendviccsel, meg teával :lol: .
Szóval hacsak hormonális oka nincs az elhízásnak, jól ki van ez találva, és ha egy kicsit is odafigyelünk magunkra, nem lesz gond :wink: .

Carotta!

Nagyon cuki a bébid :D ! Látszik, hogy nagyon jó gép van a klinkán :wink: . Én jövő héten megyek a félidős genetikai UH-ra, nagyon durva, hogy már itt járunk :shock: :D .
Neve viszont nincs a fiunknak :twisted: . Az Andor egyre kevésbé az igazi, viszont nincs helyette más :twisted: . De Botondnál is későn döntöttünk, szóval majdcsak lesz neve a kölöknek :roll: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok

Tegnap este ettem egy kis csokit és szerencsére adott magáról jelet a kisbabám :lol: Elkezdett mocorogni. Tuti, hogy valahová hátra bújt el, mert kevésbé éreztem erősnek a rúgásait, de éreztem és megnyugodtam, és ez a lényeg :lol:
Ráadásul a csoki majdnem visszaköszönt szóval duplán biztosított róla, hogy minden oké :oops: :D

Beszéltem tegnap a dokimmal, jövőhéten megyek hozzá. Remélem lesz uh is. :lol: Igazából papírforma szerint 12. hét után,csak a 19. heti vizsgálat és uh lenne, de a dokim ezt nem engedi.Jobban szereti ha közben ránknéz.Már alig várom. :)

Én eddig semmit nem híztam, pedig eszek. :shock: Úgy látszik az emésztésem remek :oops: :D :D
De mivel már egyre több mindent meg bírok enni, biztos,h elkezdődik a hízás.

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs

Sziasztok!

Tegnap kipróbáltuk a szuper szívhallgatót, de a babánk mindig elmászott :D egyszer sikerült valami susmorgást hallani, ami tempóból ítélve ő volt, szóval nagyon nagy helyük van és nagyon izegnek mozognak :D

Csajok, ezt én akkor most nem értem... első trimeszterben híztam a szakirodalom szerinti 3 kilót. Utána ügyeltem, hogy ne nagyon, úgy is lett.. erre le lettem cseszve, hogy nagyon sokat híztam és diétára lettem fogva... most akkor mi van??? :shock:

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

Hizas: én is már +5kg tartok, de nagy is a hasam+ a cicik is 2x nagyobbak mint azelőtt, de nem eszem ezen magamat, mert Ádámmal is nagyon hizékony voltam, pedig akkor sem ettem sokat, most is csak rendesen kajálok...és veszem észre kezdek dagadni is..Ádámmal is rengeteg viz gyűllt fel bennem...végére +35 kg lettem, de 1 éven belül sikerült leadni, szerintem 2 gyerekkel, most is sikerülni fog...lesz mozgás bőven :lol:

vickianya: jó h minden rendben nállatok, nállunk is a tavasz jöttével nagyon megszaporodott a tennivaló a ház körül, udvaron :roll: , tegnap gyomláltam a járdalapok között kibujt gyomokat...hát a végére jól elfáradtam, meg fájt a hátam- hasam, egyre nehezebben birom a rohangálást... :(

Buuni: most már lassan lejárnak a vizsgálatok, a sima uh-k maradnak, amit mindig alig várunk!
En még nem jártam bababoltokban, de már alig várom nekem is legyen erre időm, kicsit legeltetni a szemem...választani aranyos rucikat...bár megvárom a következő uh-t is...hogy biztos kislány akkor is :lol:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

Dalma, és nem lett semmi baj??? :shock: nekem olyanokat mondtak, hogy kész vagyok, pedig én is ilyen 14-16 kilóra készültem, nem voltam kövér terhesség előtt sem, és szerintem most sem vagyok az... :roll: ezért gondoltam, hogy ennyi belefér, ezzel a 10 kilóval lesokkoltak...

A vásárolgatást már én is nagyon várom, de úgy nem merek venni semmit, hogy egyelőre megsaccolni sem tudjuk, mekkora lesz a gyerek, meg hát nem is tudnánk a babaruhákat hová tenni...

Csajok, ezt hogy csináljátok, kisebb meg nagyobb méretből is vásároltok? Hányasig érdemes ruhát venni? Annyira nem tudom... :roll:

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

jeanner: Igen én kisebb nagyobb ruhákat veszek.50-egész 80 ig mert hamar belenőnek :DAz 50-es meg jó akkor is ha Kb. 55 cm a baba.Legalábbis nekem volt olyan rucim ami ráment.Én nem vásárolgatok még.Babonás vagyok :? :lol: De ma mondta apa,hogy ha időben végez hoz egy felhúzhetó zenélő kis játékot,hogy már lassan szokja a hangját :lol: Na meg van egy pici kék sapi azt is apa vette.de itt megállok,majd csak a 30.héttől vásárlok de akkor beindulok :lol: :P
Hízás:Én is 3 kg-ot híztam és a doki rámszolt hogy vigyázzak a védőnő meg azt mondta teljesen jó.De én tudom,hogy sokat fogok hiába nem eszek sokat.Ilyen alkat vagyok.Majd szülés után lemegy. :wink: Na meg a vízzel tele vagyok én is.Már most vizesedek.Nem tudom mi lesz később

Milán baba
anyamci
Budapest XXIII. kerület

Még én sem merek semmilyen babaruhát venni, szerintem majd augusztus körül kezdünk el bevásárolni a babának, de azért mindig nézelődök, tegnap este is nézelődtem és elolvadtam az édes babaruhák láttán :)

zsanka84
Budapest

80-asig? :-) Emmának 3,5 évesen még mindíg van 80.as felsője ami jó...:-) szóval szerintem 50-56-62.....de gyerek függő lesz, szerintem felesleges sokat venni, mert vagy úgy nő mint a gomba , vagy úgy mint a mi csajszink..szépen lassan....akkor meg lehet a őszi tél darabok majd csak nyáron lesznek rá jók..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Jahhhh mihamar kinőttük :D A 80-ast nyilván nem elsőre veszem meg...de ha látok valamt ami tetszik és 80-as megveszem majd...úgy értettem :lol:

Milán baba
anyamci
Budapest XXIII. kerület

Jeanner: nem lett semmi bajom, miért neked mit mondtak mi lesz?
Én nem értem mi ez a kis zsarolás, vagy stresz, a hizás körül, minden embernek tök más a szervezete.
Én az első terhesség alatt 1-3 hónapban szedtem az Elevitet, így 2 honapban +8kg, 3 hó: +5 kg, és tök normálisan ettem, mint azelőtt, és nassolni sem nassoltam. A félidőtől nekifogtam nagyon vizesedni, szétrepedt az egész bőrőm, melleim, csipőm, combom, fenék, még a térdem hátamögött is, a hasam is, mert az nagyon nagy volt. Az csak én tudom mennyit sirtam a tükör előtt, azt hiszik ez tettszik nekünk, hát hiába mondtam h nem eszem sokat, épp csak h nem éheztem...mert mindig még éhes voltam mikor abbahagytam az evést, errefel még tőllük is kapod a megjegyzéseket. De szerencsére 1 éven belül lement, szinte minden a régi, nem volt könnyű, persze a bőrőm az nem olyan mint lánykoromban, de elfogadtam, h ez volt az ára amit fizetnem kellett...és igyis megérte, ezek a manók minden kint megérnek!!

életkor/hónap Babaruha méretek súly/kg
újszülött 56 3-4kg
0-3 hó 56-62 4.5-6kg
3-6 hó 62-68 6-8kg
6-9 hó 68-74 8-9,5kg
9-12 hó 74-80 9.5-11kg
Szerintem elég ha ujszülőtt méretből 2-3 darabot venni, mert nagyon hamar kinővi, utána pedig kapsz esetleg egy csomó ajándékruhát esetleg babalátógatóktól, ami általában 56-62 méret
Egy jó tanácsot tudok adni, h utólag is tudsz 2-3 ruhát vásárolni, attól függően, h hogy nő a pici, mert pl a listához képest Ádám 8-9 honaposan még rengeteg 5-6 ho rucikat adtam fel, mert azok még mindig jók voltak...igy a 6-9 hó ruhák nem kerültek akkor sorra, mire jó lett volna, már más szezon volt nyar-tel, nem is tudtam használni.

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

Persze értem én, csak azt akartam írni, hogy nem lehet tudni, hogy tél vagy nyár lesz mire 80-as kell! Mi sok mindent nem is tudtunk hordani, mert mire belenőtt...:-(

Látom közben Dalma is írt!
:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Ma voltam négyes teszten, péntekre megmondják az eredményt. Uh nagyon jó volt, az eredmény is, most minden olyan nyugis volt, rajtam kívül! TUTTIRA LÁNYUNK LESZ!

Babaruha: Szerintem a 62-es (talán még a 68-as) méretet vegyétek, a többi ráér.

Auchanos rugdalózók nálunk egy mosás után a szemétben kötöttek ki - ez most csak úgy kibukott belőlem :twisted: Brendonos nem olyan drága, az bejött, meg a Kikában vettem sok "békanyakú" bodyt nagyon olcsóért annó, valamint sok kiszoknit ugyanott.

Pussz

zsebbi

Babaruha:
Botondnak én min. 56-osokat vettem, szépen be is vittem neki párat a kórházba, meg a szipiszupi 56-os hazajövős szettet, ehhez képest 58 centivel született, és alig jött rá vmi :twisted: :lol: :lol: .
Én 50-est biztos nem vennék :roll: ! A bnőmnek két hónapos a kisfia, 52 centivel született, és Botond ruháit hordja, de kb. kb hétig felhajtotta az úját, utána már azt sem kellett! Két hétre meg sztem ne vegyetek ruhát, de ti tudjátok... (Anyu szerint az 50-es az koraszülöttekre való, vagy 3 kiló alatti babákra, de abból meg manapság elég kevés születik :wink: )
80-ast meg még a benga kisfiam is csak 1-1,5 évesen hordott, szóval azt az élvezetet, meg összeget sztem hagyjátok meg jövő ilyenkorra :wink: :lol: .

Jeanner!

Sajnos ahány doki/védőnő, annyi meggyőződés ebben is :wink: . Vannak, akik helyetted féltik az alakjukat, és puffognak, ha 10 felett hízol, és vannak, akik tojnak rá, hogy mennyi megy fel, csak toxémiás ne legyél :twisted: . Persze egyik sem normális, sztem az igazság vhol a kettő között van: ha téged nem izgat, hogy mennyit hízol, akkor 20 kilóig hagyjanak békén! Ha meg te hiú vagy a súlyodra, és 8-at szeretnél hízni, akkor szíved joga, és ne kövezzen meg érte a dokid :twisted: . Sztem :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Gratulálok az eredményekhez!

Vásárlás
Egy csomó holmit kaptam már a tesómtól, de már én is vásárolgattam Mírának :oops: :wink:
Vendég

Botondnak szinte minden cucca Tesco-s (Cherokee), meg CundA-s :wink: . Minden újszerű állapotban van, most a bnőm kisfia hordja őket, de már egy adagot visszakaptam, és még mindig tökéletesek! Nem nyúltak ki, nem fakultak ki, nem mentek össze... :wink: .
Mikot Botond született, a Cherokee még sokkal olcsóbb volt, mint a CundA, de most kicsit drágult a Tesco, még a többihez képest is, úgy láttam :? . De még mindig jók az árak, és a minősége magasan veri az Auchant, vagy a Cora-t :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

A lányom is 58 centivel született :wink: Ő is 62-es ruhákkal kezdte :):):)

Cherokee nem rossz, nálunk sok nadrág és póló van "tőlük". Amit sérelmezek több cégtől, hogy a cippzáras holmik felső záródásánál nincsen anyagtöbblet, ami védené a gyerek bőrét a karcolásától. Régebben ezt nem figyeltem... sajnos, nemcsak karcolta, hanem allergiát is okozott a fém húzózár a bőrükkel érintkezve.

Sparban is ki lehet fogni olcsó bodykat.
Hihetetlen magas áron vannak a gyerekruhák, iszonyat szerencse, hogy vigyáztak rájuk a gyerekeim és nagyon szép állapotban van itthon a java!
Eddig még csak egy pár HandM-es zoknit vettem új csemetének (felirat: Born 2011).

Nevet még nem találtunk neki, ami biztos és tuti. Van nagyon kevés, ami tetszik, és jól megy a vezetéknevünkhöz is. Szerintem majd megint a 3. trimeszterben döntünk.

zsebbi

Mi ki tudtuk használni az 50-es rucikat a nagyobbknál.45 cm volt és 2650 :) Mi ruhák terén rosszúl jártunk most.Egy db fiús holmink sincs.Mindent meg kell venni újra.Zoknitól a babakocsiig mindent.Mert a bútorokat stb...mind eladtam.

Milán baba
anyamci
Budapest XXIII. kerület

Mi is használtuk volna az 50-est. :-) De nem vettem..aztán gondoltam már 1-2 hétre nem is kell, de 56-ost sokáig! Emma 48cm-vel és 2710 g-al született.
C&A, Tesco, nekünk is bejöttek. :-)

Na most már hogy egyre többen tudják a picuri nemét ÉN IS TUDNI AKAROM!!!!!!!!!

:-)
kérek +++++++-t hgy egy hét múlva ki is derüljön!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Én 56-os rucikat vettem nem sokat mert rengeteget kaptam,de Réka 45cm-rel született,ugyhogy az 50-esek is nagyok voltak rá.3 hétig voltunk korházba,egy hétvégén kiengedtek,és el kellett menni 44-es ruhát venni amiben hazahozzuk.

Most viszont 3 zsák ruhát kaptam a barátnőmtől,bár 80%-ban lány ruhák,remélem odabent is kislány lakozik. Ugyhogy csak két cumisüveget,cumit meg kozmetikai cuccokat kell vennem....babakocsi,kiságy van.Ja meg egy járókát ami emelhető mert a szobája messzebb van a nappalitól,és nem szeretném ha egész nap egyedűl lenne.

Kép

Kép
ancsa03

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?