Új privát üzeneted érkezett!

na megnéztem mire jó az édeskömény:

Étvágyjavító, szélhajtó, görcsoldó, tejszaporító hatású. Egyik legjobb erjedés- és puffadásgátló gyógynövényünk. Gyakran adják együtt hashajtó drogokkal, hogy kivédje vagy enyhítse a hashajtó által okozott görcsöket.

Felhasználható még késő, rendszertelen menstruáció kezelésére is. Aktiválja a női hormonokat, és ezzel enyhítheti a klimax tüneteit. Jobb hatást érhetünk el, ha az édesköményt cickafarkkal és komlóval kombináljuk. A késő menstruációnál 10 nappal annak ideje előtt kezdjük inni az édeskömény teáját, és utána rendszeresen, minden nap fogyasszuk azt
Vendég

hol van mindenki???
Vendég

bazsa
Én is ugyanezt kérdeztem magamtól kb fél órája, amikor idenéztem :) de majd szórakoztatlak, hogy ne magadnak írj megint, te szegény :)
Vicces, hogy egyik helyen ezt, másikon azt rakják a teákba. Bizti itt mást szív fel a talajból ugyanaz a gyógynövény :D Viccet félretéve, a szoptató teák nem indítanak be niagarát... inkább csak rákényszerítenek a megfelelő fojadékbevitelre. Gyerekdoki pl külön hangsúlyozta, hogy a laktoherbet hígabbra csináljam, és napi 2 filternél többet inkább ne használjak.

Voltunk ma oltáson. Kiscsaj a rotát, amit le kell nyelni rosszabbul viselte, mint a két szurit. Az első szurit csak akkor vette észre, mikor a doki kihúzta a tűt, akkor persze ment a hiszti ezerrel :( De hamar túl lett rajta, most nézegetem, nem lázasodik-e.

már mindjárt mész is dokihoz :) Tökre izgulok érted! Újra átélem veled az egész mizériát, meg a reménykedést, meg mindent. Azért van ebben az egészben valami nagy csoda, amit sztem mi mélyebben megélünk, mint az, aki csak "utólag" tudja meg a fogantatás tényét. Arról nem is beszélve, hogy lehet fogantatás-napi ajándékot is venni :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

úristen, leírtam a folyadékot j-vel :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja,
a vonalzóm nem pontos,mivel nem tudom milyen hosszú nálam egy ciklus,csak tippeltem. de tök mindegy,mert nagyon itt lenne az ideje,h megjöjjön. ma van a ciklusom 35.napja... én is izgulok nagyon :-)

az oltást sajnálom,de ezen ugye túl kell esni... remélem minden rendben...
Vendég

36.nap
Vendég

Sziasztok,

Bazsa, Rekuja
Én olvastalak titeket, csak mostanában olyan lusta és fáradt vagyok, de már írok is :)

Melinda
Örülök, hogy jelentkeztél :)
Sajna nem írtál semmit magatokról! Hogy vagytok? Megszoktátok már egymást a picivel? Tejcsid van? Éjszakázások előfordulnak?
Igen, már nem sok van hátra, néha várom már a végét, néha nem. Már jó lenne látni a picurt és fogni :) ill. megszabadulni a nagy akadálytól (poci) :D meg persze az aranyértől és a szorulástól, de tudom, hogy most még tudok aludni, ha rosszul is, de később már nem lesz lehetőség alvásra :)

Bazsa
Jó sűrű programotok volt, valahol lettem volna a helyedben, de nem ekkora pocival.
Én azért is tartom fontosnak, hogy ott legyen az apa a szülésnél, mert erőt ad, legalábbis mi eddig még mindent együtt csináltunk végig, s teljes támaszom volt a férjem. Másrészt pedig igenis látnia kell, hogy mit meg nem tesz a nő a közös gyerekért, sok férfi teljesen természetesnek veszi, ill. egyszerűnek gondolja a szülést (bár nálunk ez nem így van), s ezért is fontos, hogy ott legyen a pasi is.

Rekuja
Először volt csak olyan szörnyű a málnalevéltea, most már megszoktam az ízét :) A koszmós történeted tényleg vicces :) bár én azt olvastam, hogy babaolajjal kell átmasszírozni és utána kifésülgetni, pár nap alatt állítólag elmúlik :)
Tejtermelésre homeós bogyókat is érdemes bevetni, nézzetek utána neten, vagy a védőnő is tud segíteni! ;)

Mi tegnap voltunk NST-n, törpém végig aludt, s az NST-s nő végig cseszegetett, hogy miért nem akkor jövök, mikor fent van a baba, mondtam neki, hogy akkor este 9-kor, éjjel 1-kor és 3-kor kellene jönnöm, persze rögtön rinyált, hogy tuti fent van nappal is, mondtam neki, hogy nappal nem igazán jellemző, ő akkor pihen, teljesen átállt az éjszakára. Kis szerkenytűvel még meg is piszkálta (hangot adott neki), hogy ébredjen fel, na akkor megmozdult egy pillanatra és ennyi. De a dokimnak megfelelt az NST görbe, azt mondta, hogy jó lesz, persze rögtön kérdezte, hogy ettem-e, de hát nem vagyok hülye persze, hogy ettem. Meg olyan is volt, hogy a pulzusa alapján mozognia kellett volna, de én épp nem éreztem, már totál elfektetett a nő a fotelban, persze hogy nem úgy érzem, mint ülve. Na, mindegy… lényeg az hogy doki szerint minden oké. Legközelebb kedden kell mennem.

Zita

Kép
zitácska79

Dike, Anett merre jártok? nagy a csend nálatok, gyertek, meséljetek!

Zita

Kép
zitácska79

Oltás kis hőemelkedést okozott, erre még nem adok kúpot. Olyan kis bágyadt azóta, szinte folyamatosan alszik. tegnap du 5kor kapta, most de 11 van, ez alatt kb 4 órát volt ébren. Persze mosolygott, volt rúgkapa is, de pl a sikongatások kimaradtak. Inkább most 1 nap bágydtság mint az a sok csúnya betegség! Komolyan mondom, a felsorolás az oltóanyagoknál olyan ilyesztő, eddig eszembe se jutott, mennyi szörnyűség lehetne vel :(

Apás szülésről olvastam egy Ranschburg-féle felmérést. Azt vizsgálták, erősebben kötődik-e a gyerekhez az apa attól, hogy bent volt a szülésen. Azt hozták ki, hogy nem :) viszont az anyához igen :!: Azok a párkapcsolatok álltalában tartósabbnak bizonyultak, ahol a férfi látta, a nő mit meg nem tesz a babáért.

Zita
Olajos módszert is hallottuk, de ez tűnt a kevésbé koszosnak. Ha bekenem a fejét és sapkát adok rá, ahogy ajánlják, akkor is minden tiszta olaj lesz a gyerekszobában. Én gyógyszertári fürdetőkrémet használok, szóval az is beválik.
Ctg-n alvásban Szaffi is profi volt :), de ez csak a nővérkéket zavarja, a dokikat sose. De attól még, hogy nem rúg, nem bizti, hogy alszik. A dokimnak olyan gépe volt, hogy vizsgálat után átkapcsolta 4d-be, és minden allkalommal volt 1-2 perc mozi is (mindig megkaptuk dvdn). Én folyton azt hittem, hogy alszik a lány, pedig éberen játszott, rágta a köldökzsinórját, kezét, cuppogot. Folyton valamit szájába tömött :D
Szaffi is éjjel volt aktív odabent. Meg ha napközben lefeküdtem, ő akkor is rögtön rákezdett. Tudta, hogy most anya ráér vele foglalkozni :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Zita

Kép
zitácska79

Rekuja
Általában szegénykék kicsit lázasak lesznek és bágyadtak, sajnos :( de fontosak a védőoltások :)
Egyébként szerintem is úgy van, hogy az apa jobban fog kötődni az anyához a szülés után. Bár nálunk amennyi rossz történt velem csak egyre szorosabb lett a kapcsolatunk! Persze ehhez jó férj kell, s én nem panaszkodhatok :)
Én is fekszem nappal, főleg a héten, mert már nem sok mindent bírok tenni-venni, igénylem a pihenést. Korábban is pihentem nappal is, de valahogy 36. héttől nappal nem igazán aktív.

Zita

Kép
zitácska79

Bazsa! drukkok mennek h megjöjjön és kezdhessetek!!!

Rekuja! nem dobsz egy képet a gyerekedről?:)

Zita! örülök h minden rendben volt nst-n...méhszájat nem vizsgáltak? jó, érdekes a cikk köszi:)

mai éjszakám is olyan volt mint a tegnap...4kor visszajöttem pisilésből(előtte is voltam) és nem tudtam a világért sem visszaaludni, és fél 6ig-6ig szenvedtem. és pontban ugyan így tegnap előtt is, remélem ebből nem lesz rendszer. és Ármin az alatt az idő alatt végig fent volt, rugdosott, csuklott.

KépKép
dike

Dike
Méhszájat ilyenkor már nem vizsgálnak, mert igazándiból nincs jelentősége, már nem lesz koraszülött :)
Nem akarlak elkeseríteni, de sokat ez már nem fog változni, bár nálam a 36. héttől kezdődött. Én kb. 10-kor szoktam már aludni, de 11-kor, éjfélkor, 1-kor, 2-kor szoktam fent lenni, utána már csak reggel 6-kor, de van úgy, hogy 2-től 4-ig nem alszok. Így de. szoktam "bepótolni" az alvást!

Zita

Kép
zitácska79

Zita! azt gondoltam, h a tágulást nézik e tudod, h mennyire vagy kinyitva. én is délelőtt alszom jókat:)

KépKép
dike

Dike
itt már nincs jelentősége, hogy mennyire tágul valaki, szerintem téged sem fognak vizsgálni 37. hét után, csak a ráhúzásnál van vizsgálat.

Zita

Kép
zitácska79

dike
üdv a nem alvók táborában :D kb én is a 32. héttől nem tudtam aludni, volt h egész éjjel 3 órát aludtam, azt is 4 részletben :shock: Bezzeg szülés után ment volna :D no nem közvetlen, akkor annyi adrenalin volt bennem, hogy kellett 24 óra amíg lecsitultam.
Engem a 39. hét végén vizsgált meg először tágulás szempontjából, amikor már jóslók voltak a ctg-n.

zita
hőemelkedés lejjebb ment :) nem baj, legalább gyakoroltam a popsiban lázmérést :) Még mindig kicsit bágyadt, aluszékonyabb, szóval ma nyugis napom volt, csináltam is anyukámnak anyáknapjára saját meg Szaffi kezet színes kartonból, aztán az én kezembe beleragaszottam Szaffiét és ráírtam mindkettőnknek napra pontosan a korát :D Amióta anya vagyok, sokkal hálásabb vagyok anyámnak :oops:

"közkívánatra" kép cicalányról (no meg persze a másik rajongottamról)
Kép

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Rekuja
Szépen lassan helyrejön az oltás után Szaffi :)
Nagyon édes a kislányod :) olyan cukik együtt az apukájával :)
Nekem már 3 héttel ezelőtt is voltak jósló fájásaim itthon. Elvileg hétvégén front jön, nem tudom meghozza-e a várva várt gyümölcsét :D

Zita

Kép
zitácska79

Rekuja! jaj de édes!!!!!!!!!!! apás kép is nagyon jó! örülök h már nincs hőemelkedése!

Zita! akkor drukk hétfőre hátha:)

KépKép
dike

írtam mindenkinek, aztán error,minden eltüüüüünt, elegem van,nem írom le mégegyszer... holnap jelentkezem...
Vendég

Sziasztok!

Kicsit ismét van időm!

Bazsa,
teszteltél?Lehetséges, hogy baba lapul a pocakodban?
Igen, lassan 6hete született a kislányom!Ő is egy igazi csodababa!3évet vártunk rá.PCOS vagyok, és mindkét petevezetékem el volt záródva.2lombikunk volt, mindkettő sikertelen, aztán a 2.után spontán teherbe estem.Igazi csoda volt, senki nem értette, hogy sikerülhetett.De a lényeg, hogy azóta hiszek a csodákban! :D

Rekuja,
nagyon aranyosak a képek!
Azért én drukkolok nektek a spontán babához is, mert lehetetlen nincs! :wink:
Igen, tejci kérdést megértem!De már nem zavartatom magam miatta, a kislányom jóllakik, szépen nő, mostmár nem idegesít, hogy tápszert eszik!Amíg van egy csöpp tejem is, addig odaadom neki, ha nem lesz, akkor nem kap többet!

Zita,
nagyon izgi!!!!!!!!!!Hoz valaki híreket majd felőled?
Mi nagyon jól vagyunk, Lelle szépen növöget!3hét alatt 1kilót hízott.Igazi kis zabagép! :D :D :D
Az éjszakáink elég változóak, mostmár előfordul, hogy 6órát alszik egyhuzamban, csak az a baj, hogy nem az éjszakát választja ilyenkor! :P Éjfél körül szokott elaludni, szerintem felcseréli a nappalt az éjszakával!Remélem azért majd alakul a dolog!

Sajnálom az alvás gondjaitokat Lányok!Én nem estem át ilyenen, szülés előtti nap is 10órát aludtam éjjel! :D :D Lelle akkor még hagyott aludni! :D Bezzeg most! :P

Georgia,
hogy vagytok?Virág hazamehetett már?Egyébként miért kellett bent maradnia?
Hogy telnek a napjaitok?

Dike,
dokihoz kell még majd menned, vagy csak nst-re?Nagyon fogy az idő neked is! :D

Anett,
hogy vagy?

Zsu,
olyan jó lenne, ha kicsit írnál magadról!Nagyon hiányzol!

Ancsuka,
te is hiányzol!Ha nem akarsz jönni, küldenél meghívót a blogodba?Szívesen olvasnék rólatok!Puszi!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Melinda
Nagyon örülök, hogy írtál :) szépen növöget Lelle, 1 kiló 3 hét alatt :) ügyik vagytok :)
Zsut szerettem volna, hogy ha hírt hoz rólam, de sajnos ő törölte magát.
De majd hozok hírt magamról én :) majd ha hazajöttünk a kórházból :)
Remélem Olivér majd fordítja csinálja, mint Lelle s ő nappal lesz fent és éjszaka alszik :) most még az éjjelt választja fent létre, így bízom benne, hogy változni fog ez :)

Ancsukánál hétfőn vagy kedden lesz császár, úgyhogy már nemsokára a karjában tarthatja a két kis csöppséget :)
Virág már otthon van, leesett a cukra, s azért kellett bent maradnia a kórházban.

Gondoltam írok mindenkiről, akiről tudom, hogy mi van, mert Georgiának nagyon nincs ideje, Ancsuka már nem nagyon jár ide, Zsu pedig törölte magát.

Zita

Kép
zitácska79

Zita,
köszi a híreket!Így legalább nagyjából képben vagyok!
Már csak nyolc nap! :D :D :D Nagyon várjuk majd a híreket!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

meli,
nem teszteltem,mert abból már megjöttem :shock:
mivel tipp volt a 37 nap,így nem stresszelek,hisz még elhúzódhat a ciklusom akár 42. napig is.
természetesen nagyon örülnék,ha spontán sikerült volna,de ebbe inkább nem szeretném beleélni magam :roll:
és látod tényleg vannak csodák,hihetetlen,nem? nagyon örülök a sikerednek :D

ahogy olvastam a nyugodt északáidat terhesen, utána meg az ellenkezöje történt, én is zitára gondoltam egyböl,h nála remélhetöleg ugyanúgy bejön és végre nyugodtabb északái lesznek,ha megszül :-)
Vendég

bogarat ültettél a fülembe...
csináljak tesztet???
eddig nem is gondoltam rááá...
lehet,h inkább várni kéne...
ami érdekes,h nincs semmi elöjele a menstruációnak.
a normális nálam az,h egy héttel elötte fáj a mellem nagyon és most semmi...
na majd hazafele menet meggondolom,h vegyek e tesztet :-)
Vendég

meli,
te látod a zita vonalzóját? vagy mi a 8 nap?
én sajnos nem látom...
Vendég

Bazsa,
én látom a voniját! :D
Nekem mindig hosszú ciklusaim voltak.Énsem hittem, hogy babás lehetek spontán.A hőmet szoktam mérni, és az lett fura, hogy sokáig volt magas, és olyan magas, amilyen nem szokott lenni soha!
Drukkok mennek!!!!!+++++++++++++++++++++++++++

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

akkor lázat mérek ma :-)
a tesztröl lebeszélt a húgom és örülök neki, jobb ez így nekem :-)
Vendég

Bazsa,
Úgy legyen, hogy alszok majd a szülés után :) bár szerintem nem úgy lesz, aki eleven odabent, az eleven idekint :lol:
Szerintem se tesztelj! Én úgy mentem el beülti után a vérvételre, hogy nem teszteltem, simán kibírtam 15 napot! :wink:
Nem értem, hogy miért nem látod a vonalzómat :( lehet régebbi böngészőt használsz..... nekem pl. iwiw nem működik internet explorerben, mert az régi a gépemen....
Igen, már csak 8 nap :lol:

Holnap már csak 7 :) holnap 40. hét kezdete :) el sem hiszem, hogy eljutottam idáig, olyan hihetetlen, ahhoz képest, ahonnan elindultunk! :)

Zita

Kép
zitácska79

Bárcsak ne mentem volna el :cry:

szóval... ma elmenetem anyummal, és húgommal Balatonvilágosra Hernádi Mária bőrgyógyászhoz(tényleg egy profi az év dokija versenyben döntős volt). 3 éve leszedettem vele, azaz a sebészével 2 anyajegyet, és akkor a mellem alattira is mondta h hamarosan azt is le kell(számítógépes vizsgálattal állapították meg, h narancssárga stádiumban van,piros a legveszélyesebb...narancs a második) szedni. nem mentem vissza azóta se. aztán anyum most ment hozzá,gondoltam elmegyek, megmutatom...gondoltam ránéz mond vmit...erre jövő hét hétfőn sebészeti beavatkozás, h le kell szedni,mert h sérül anyajegy....stb...hát össze is szartam magam...mondom én erre nem vok felkészülve, meg terhesen????azt mondja de hatással lehet a tejre meg nem szabad ott hagyni...hozzáteszem 3 éve ugyan úgy néz ki. hát beszarok...én nem akarom leszedetni...és ha előbb szülök, és ha nem gyógyul be úgy és nem tudok szoptatni, vagy fájni fog stb????megkérdezzem a szülésznőm véleményét?

ti mit mondotok? keresgéltem neten is válaszokat...vhol azt írják h terhesen nem ajánlott a leszedésük...de a szoptatás már nem kizáró ok....akkor ezek szerint simán lehet szoptatni? mellem alsó részén van amúgy!

KépKép
dike

Melinda! örülök hogy jól vagytok, tényleg szépen gyarapszik Lelle! nem dobsz róla képet?

Ancsukának! nagy nagy drukk akkor jövő hétre!!!!!

Zita! én kérdeztem már h kinek írsz ha mész a kórházba? na ne már h csak rá 3 napra tudjuk meg, mire hazajössz:) ha gondolod én küldöm a számom priviben:)

KépKép
dike

dike,
szerintem kérdezd ki a dokid véleményét, kérlek ne fórumok alapján dönts...
Vendég

Sziasztok.

Irtam mar multheten szombaton haza jottunk, minden oke, Virag eszik, csak 3 napja nem kakalt, es az ejszakank borzasztoak.
Adtam mar neki teat is de csak pukizik tole, de kakalni nemtud.
Ha valaki tudna segiteni, tanacsot adni megkoszonnem.
Megyek is mert tusolok, es etetnem kell.
Puszi mindenkinek, es vigyazzatok magatokra!

Georgia
Vendég

Zitácska
Front az mindig jó, Szaffit is az csalta ki :) most már tényleg idejében vagy :) Olyan izgi 8) Ha május 1.én jönne, mindig szabadnap lenne a szülinapja :)

Melinda
2 lombik után spontán? Fú, gondolom volt meglepi ahogy álltál a tesztel a wcben :D Jaj, de szeretném én is ezt átélni! Ez tényleg csoda! Most mi is várunk a csodára egy évet, aztán ha őszig nem jön össze, visszamegyünk a dokinénimhez és januárban próbálkozunk megint egy lombikkal. Mi 3 babát szeretnénk, és elhatároztuk, ennek a lombik sem lehet akadálya. Még 2 ingyenes lehetőségünk van, a 3. babát már tuti „meg kell vennünk”, de van egy olyan érzésem, hogy a felnevelése többe fog kerülni, mint a fogantatása :)
Amikor megállapították rólam, hogy nincs elég tejem, folyton azt kérdezték, nem vagyok-e pco-s, mert azoknál nagyon gyakori, hogy nem tudnak szoptatni. Tejcsi kérdésben a legrosszabb, hogy mindenkinek ez a második kérdése... Jól vagytok? Szopi megy? De még a szomszéd néninek is, meg a közértben az eladónak :S Én meg nem fogom elmagyarázni mindnek, hogy nem, fejletlen a testem, olyan messze állok a nőtől mint a csimpánz az embertől...... Azt szoktam felelni, hogy „nem hal éhen, ne aggódjon”, ezt általában „megy a szopi”nak fordítják 8)
Kevés tejet is meg lehet tartani! Szaffi még mindig minden evés előtt iszik. No jó, volt pár hét, amikor csak napi 2-3 alkalommal kért, most megint elfogadja mindig. És a mennyiség csak tőle függ. Én szoptanítoztam, nem cumiztattuk, pohárból itattuk stb. de csak rajta múlik. Meg, ha mindketten szeretitek, úgyis maradni fog, ha ő nem, tehetetlen vagy.
Lassan majd beáll a nappal/éjszaka Lellének is :) Én mindig alkalmazkodtam Szaffihoz, és idővel kialakított ő egy napirendet, észre se vettem, mikor.

Bazsa
tudod, a teszt olyan, hogy a jó hír megvár a rossz meg nem szalad el :) Első terhességemnél 14. naptól naponta teszteltem, mert olyan bizonytalanul halvány volt a plusz. Utólag kiderült, hogy azért, mert nem volt minden rendben, el is vesztettük a babát. Ha nem teszteltem volna, csak a vérvétel marad, ahol rögtön mondták, hogy nem fejlődik, rendellenes, ne éljem bele magam, lehet, könnyebb lett volna. Szaffinél szerencsére 14. napon szép élénk + volt, másnap a véremben is minden okés lett :)
Nincsenek letiltva vmik a böngésződben? Az kiütheti a vonalzót. Vagy csak Zitáét nem látod? :o

Dike
Jól tetted, hogy elmentél orvoshoz! Szerintem hallgass a szakemberre, még ha nem is azt mondja, amit hallani akarsz :( Ezek az anyajegyek nem játékok. Nekem az egyik lombik előtt vettek le, és a dokinénim, mikor mondtam legyintett, hogy ez neki mind1. Bőrgyógyász csak látta rajtad, hogy terhes vagy, nem? Bizti nem ez az első ilyen esete.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Georgia,
sajnos nekem nem sok saját tapasztalatom van,de már sokszor láttam,h fel kell nyomni a baba lábát térdnél behajlítva a kis hasára és a lázméröt ki-be huzogatni a popsijába... többször láttam már és mindig bevált,jött a kaki.

rekuja,
a "nem hal éhen,ne aggódjon" tökéletes válasz... nem is kell ezt mindenkinek részletesen tudni,elég ha annak elmeséli az ember,akit fontosnak tart...
Mindenki vonalzóját látom csak zitáét nem. de úgy emlékszem,h nem én vagyok az egyetlen,aki a zitáét nem látja.

Mindenképpen jó ötlet volt,h nem vettem tesztet,nem kell a fölösleges izgalom,így és épp eléggé izgulok. Olyan érdekes,hogy eddig már úgy vártam,h megjöjjön a lombik miatt,most meg váltottam,mert gyanús,h nem jön és jele sincs.

nos a megmértem ma reggel a lázam, és 36,9 C°. elég magas,nem?ugye jól tudom,h reggel ébredés után kell mérni? ki lázmérözött márß tudtok erröl nekem meséllni?
Vendég

Sziasztok,

Georgia
Szerintem kérdezz meg egy nálam okosabbat a kakilásra, én is csak azokat tudom, amikert Bazsa írt. Vannak direkt rugalmas végű lázmérők, arra szokták használni.

Dike
Mindenképpen beszéld meg a nőgyógyásszal is, hogy mit javasolt a bőrdoki, egyébként is tudnia kell róla! De az ilyet nem szabad halogatni, hidd el nem nagy dolog egy anyajegy levétele, persze teljesen természetes, hogy félsz és félted a babát, de szerintem nem lesz semmi gond, ez nem műtét, csak beavatkozás, helyi érzéstelenítéssel, s úgyis csak olyan szereket alkalmaznak, amit szabad alkalmazni! Ne aggódj!

Rekuja
Hát nálunk 7 ágra süt a nap, ennyit a frontról, bár elég nyomi vagyok :? most megint kínoz a székrekedés, pedig tegnap, tegnapelőtt tök jó volt már....
Szerintem sem kell senkinek sem tudnia, hogy tudsz-e szoptatni vagy sem, senkinek semmi köze hozzá.

Én mindig is utáltam pl. amikor megkérdezték, hogy lesz-e baba, bár akkor még nem is tudtuk, hogy gond van. Én sem kérdeztem meg pl. a papámat (mivel mindig ő szegezte nekünk a kérdést), hogy hogy megy a szex 60 évesen..... :?

Zita

Kép
zitácska79

zita,

egyszer kérdezd szerintem meg a papádat,amikor ilyen kérdést tesz fel,ne félj,nem kérdi meg többet... :lol: :lol:
Vendég

most 13.00 óra van és mégis másképp mutatja itt az idöt...
annyira végülis nem lényeg,de így nem a valós idöt látjuk,h ki mikor volt fennt. nálatok is valótlan idöt mutat,ha hozzászóltok?

tejfölös zöldbablevest és marhapörit tésztával fözünk a párommal... nyammi nyammi
Vendég

naggggyon fincsi lett :D
még most bevágtunk egy nagy adag fagyit és úgy érzem mindjárt kipurcanok...
Vendég

Georgia
Kakinak nem kell mindig minden nap lennie, bár anyatejeseknél azért rendszeresebb. Szaffit a kórházban meghőmérőzték, mert a mekónium nagyon bele tud ragadni, láttad volna az elégedett arcot :) Bedugták kb 1,5-2 cm-t a hőmérőt, kicsit döntve köröztek vele, aztán jött a trutyi. Nekem nagyon fura, mennyire nem zavarja, a fenekében turkálnak. Most is, h mértem a lázát, közben folyamatosan mosolyogtam, hogy tudja, ez remek dolog amitől nem kell félni és ő is mosolygott :shock: De sztem csak ha 4-5 napja nincs kaki akkor aggódj, mert van, hogy 100%ban feldolgozza a kaját, van hogy nem. A lényeg a pisi! Meg lehet simizni óramutató járásával megegyező irányban, mert a vastagbél úgy kerüli meg a hasat, és ezzel mozgásra serkented a beleket, de nálunk ez se hozott csodát. Kb 2 hónaposan már élvezte a rezgős babafotelt, na az kirázza a kakit :)

Bazsa
Én lázmérőztem, inszem előtt, doki nézte a görbét majd közölte, hogy semmit se ér, mert tök össze-vissza :D Fogalmam sincs, milyen volt a testhőm, csak egyszer-kétszer mértem, amikor beteg voltam a 10. héten. Kedves kis allergiámtól általában májusban belázasodom 1 hétre, de persze tavaly a sok eső miatt 1 hónappal később virágoztak a nyárfák :? Hál' Isten, nem lett baja a csajnak.
Ahogy írtad a főzőcskézést elfogott a nosztalgia. Szaffi előtt mi is imádtunk együtt főzni mindenfélét, azóta már az is csoda, ha itthon eszünk és nem mirelittet :( Múltkor szedtünk egy csomó medvehagymát, olyan élvezettel főztem belőle leves, csak hogy főzzek :) Sajnálom erre az időt, amikor kiscsajozhatok is, pedig egészségesebb lenne.

Zitácska
Frontot nem mindig veszed észre :wink: Én bizti voltam, hogy nem frontban szültem, aztán másnap 10 fokkal melegebb volt, de ez még pénteken nem látszott. Meg mondták is a tv-ben, hogy azon a hétvégén rengeteg baba született, mert nagyon-nagy melegfront volt :o
A lesz-e babára nekem a „és szereted az orálszexet?” kérdés volt a válaszom 8)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Rekuja
ez tök jó mármint a válasz a lesz-e babára :D

Bazsa
a hőmérőzésre elfelejtettem válaszolni..... én beülti után mindig lázasnak éreztem magam, kb. 5-6 nap után, s nem értettem, hogy most lázas vagyok vagy mi van és megijedtem, hogy beteg leszek, nekem végig 37,3 volt a testhőm még sokszor napközben is.
Már egyébként nem szokták megkérdezni :) de tuti eltelik kb. 1 vagy fél év, s már mindenki a második babát fogja kérdezgetni. De valószínűleg nálunk nem lesz több, de még nem zárkózunk el teljesen még egy babától, de most így gondoljuk.

Zita

Kép
zitácska79

Bazsa! hát én nagyon drukkolok neked! ezzel a hővel még nem jön meg, de h magas e azt nem tudom,attól függ mennyi az alaphőd....egy adatból nem lehet következtetni sajna. nekem 37.3,37.4volt mikor terhes voltam..de mikor nem akkor is 37.1,37.2..

igen mást mutat a bnetes idő.

Georgia! én nem tudok tanácsot adni, én is hallottam már a lázmérős dolgot,meg teát...mást nem tudok.kitartás,ha lesz időd tegyél róla képeket:)

Zita! kitartás!!!!!!!beszélni fogok a szülésznővel hétfőn...dokival nem tudom..majd meglátom. mi van ha leszedik, és megszülök akár 1-2 héten belül..akkor h szoptatok..vagy esetleg fejek, ha majd húzódik a sebem?

KépKép
dike

na jól van csajok,akkor nem érdekel a lázam meg a teszt.
nem lesz teszt,csak dokinál,ha tényleg nem jönne meg.
tulajdonképpen nem tudom,h írtam e már, nem az a baj,h nem jött még meg, mert volt már 42 napos is egy ciklus,hanem az a más most,h semmi elöjele a 38. napon.
hát elég hihetetlen lenne számomra,h pocaklakó lenne az oka, szeretném magam nem beleélni,de nem könnyü. na mindegy,max mégegy csalódás ér,igazán belefér,hisz már annyira jól tudom kezelni,volt idöm megtanulni :-)

rekuja,
megértem,h nincs idö fözni, de nem tud vki segiteni? nekem az lesz a jó,h itt ebben a lépcsöházban lakik a hugom a családjával, a szomszéd lépcsöházben meg anyukámék laknak,uh lesz segitség :-) egyébként is szoktunk közösködni kaja ügyileg,ki mikor hogy ér rá. szerencsére nagyon jó családom van.

dike,
akkor nem volt nagy testhömérsékletkülönbség terhesen és nem terhesen...
ne izgulj a szoptatás miatt, én nehezen tudom elképzelni, h ne lehetne szoptatni,azért mert egy heged lesz a melled alatt. kérdezd meg mindenképpen a nödokidat szerintem...

szép estét mindenkinek, most filmezek,aztán ha megéhezek vacsizok egyet...
Vendég

Bazsa
Első hetekben anyám lelkesen hordott kaját, de én nem akartam ezt nagyon kihasználni, úgyhogy befizettem magam food expresbe. Anyám dolgozik, 58 éves, nincs is a legjobb egészségben, nem kell neki még, hogy este fáradtan nekem főzzön, délután meg rohanjon át a kajával. Hetente 1x meglátogatjuk nagymamisomat, akkor ő mindig csomagol fincsi házikosztot 8) cserébe gyömöszölheti a csajt :D
Gondolj arra, ha nem is baba van, legalább a vérzésed átcsúszik a hétvégén, amikor a doki is jobban elérhető :) mindenben a jót!

Dike
Szopiban sztem nem fog zavarni a seb a cicin, jobban fog fájni a mellbimbód :D Az első pár napban, amíg nem edződik meg, kicsit mindenkinek kisebesedik. Én azt hittem, az enyém tök csúnya, mert hát szegény csajom vákuumozott, csak nem jött neki semmi, mire mondta a védőnénim, hogy ez nagyon szép :shock: Meg amikor bedurrannak a mellek, akkor megnőnek, amitől húzódhat a bőr (na ezt én sajna már nem éltem át, mert az a pár tejmirigy simán elfér bedurranva is).

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja,
az én anyum 59 éves, sajnos rákbeteg, most van túl a chemon, uh szegénykém ö volt rászorulva segitségre, de ha jól van,akkor nagyon lehet rá számítani. juniusban mütik, aztán remélem nem fog sokáig szenvedni szegénykém és gyorsan felépül. de ezen kívül,nagyon életerös, így mindig maximálisan itt van nekünk, de ez forditva is igaz. Uh természetesen ha beteg én sem használom ki. Tudod nálunk ez úgy van,h fözni így is úgy is fözünk én vagyok az akinek a legkevesebb ideje van,anyukám házmester,így van ideje fözni,a hugom meg a mellettünk levö házban házmesterkedik,így ö is sokat van itthon.uh mindig megkérdeznek,h van e kajám,mert akkor úgy föznek... jó arcok... tehát nálunk az az elöny,h itt lakunk egymás szájában :-)

Ma van a ciklusom 39. napja :shock:
Vendég

Sziasztok,

Én is szoktam rendelni kaját magamnak, így az utolsó néhány hétben. Férjem mondta, hogy inkáb pihenjek, de igaza van, mert hétvégén ülve szoktam főzni, csak 6,5 kilót híztam a lábaim mégsem bírnak el :?

Dike
Szerintem nem fog zavarni a szoptatásban az anyajegy levétele, jobb minél előbb, s hidd el max. 2 hét alatt meggyógyul annyira, hogy ne legyen gond. Nekem is vettek már le anyajegyet, igaz hogy nem a mellemről, de nekem semmi gondom nem volt vele, 1 hét után kiszedték a varratokat, de meg sem éreztem még azt sem! :wink:

Rekuja, Bazsa
Nekem sajna nem lesz segítségem, bár én akartam messze lakni, aminek minden előnyét élvezem :) nálunk sajna nincs akkora családi összetartás, de ez köszönhető apunak, mert ő mindent tilt anyunak, anyu meg hagyja magát elnyomni, már 30 éve. Anyóssal meg együtt laktunk korábban, tudom milyen, nekem inkább ne segítsen! Tudom, hogy inkább hátráltatna, mert mindent megkérdezne, hogy ezt hogy azt hogy, az meg nem segítség, hanem fárasztás. Úgy gondolom hogy megbírkózok a feladattal, legalábbis remélem :) A mai világban szerintem könnyebb sokkal egy babával, mint régen, lsd. a kajaházhozszállítást, nem kell főzni, akkor gépesítve van minden: mosógép, mosogatógép. Régen ezek nem voltak, s több segítségre volt szüksége egy szülő nőnek! Legalábbis én így gondolom...

Zita

Kép
zitácska79

Georgia
Konkrétan újszülöttekre nem találtam tanácsot, de itt van egy cikk
http://szekrekedes-szorulas.hu/szekreke ... zekrekedes

De remélem megoldódott már a probléma.

Zita

Kép
zitácska79

zita,
tökéletesen megértem,hogy így gondolod,ha ilyen a családod, az tényleg akkor nem segítség lenne,hanem púp a hátadon...
azért remélem vannak barátaid akik majd tudnak segíteni,mert hidd el (bár saját tapasztalatom nekem sincs,csak a tesómnál láttam), h sokszor jól jön némi segítség. van egy barátnöm,akinek a baba mellett semmi ideje nem volt magára és azt sem szabad azért annyira a háttérbe szorítani. természetesen a baba az elsö,de azért neki már egy rasta volt a hajában :roll: pedig gazdagok és megtehette volna azt is,h fodrászt hív a házhoz és ha vki ott van még vele,ha a baba sír vagy ilyesmi,az is már hatalmas segítség szerintem...
persze,h lehet egyedül is boldogulni,de nagyon fárasztó egy babával egyedül.
az még a szerencsésebbik eset,ha az apukának van ideje otthon segíteni...
Vendég

ma lustálkodok, annyi hogy összedobtam egy sütit,mert jönnek ismerösök (magyarok :-) ) délután látogatóba.
olyan jóóó lustálkodni egy kicsiiit :D
Vendég

upps,laptetüüüüü...
nem vagyok babonás,uh szivesen átadom a helyet másnak...
:)
Vendég

Én pont úgy vagyok vele, hogy inkább nem megyek sehova, mint hogy másra hagyjam a picit. Mondjuk nálunk appa iszonyú lelkes, amint hazaért kiveszi a kezemből és attól kezdve én „alig látom” a csajt, de 3,5 hónap alatt jó ha 3x mentem el nélküle valahová, és ebbe a 6 hetes kontroll és a személyim csináltatását is beleszámolom. Akkor mindig appa maradt itthon vele. Jövő héten is érdekes lesz, mert apa hétfőn utazik 1 hétre Madridba munka ügyben, mi meg most vettünk lakást, és vmikor a jövő héten kapom a kulcsokat, meg jön a festő, vele is tárgyalni kell, szóval cuki leszek babával a kenguruban 8) De a szerződést is így kötöttük, hogy ő lelkesen nézelődött a bébihordóban, meg a lakásokat nézni is kenguruval jártunk (valahogy tudta, ha nem tetszett, mert akkor bőgött és volt ok eljönni 8) ). Appa régebben napi 10-11 órát dolgozott, most csökkentette 9-10re, de ragaszkodik hozzá pl, hogy reggel elindulás előtt 1-2 órát kettesben legyenek, én olyankor tovább alszok, ő meg ül a gyerekszobában a laptoppal, és nézi, ahogy Szaffi rúgkapál boldogan a kiságyban :) Szóval apa nagyon jó apa :)

Zita
Emléxem kb a 38. héten egyszer sütöttem palacsintát, mert már nagyon kívántam. Utána 3 órát aludtam, úgy elfáradtam benne :) Kajarendelés sztem ilyenkor ideális, nem attól leszel jó anya, hogy napi 1-2 órát a konyhában töltesz. Kinek mire van igénye. Amúgy 2 hónapos korában átálltam arra, hogy próbálok főzni, de mindig van itthon pár mirelit pizza :)
Tök igaz, hogy nem nagyon kell segítség. Anyám nagyon akart jönni, meg nagymamisom is a maga 78 évével. Aztán anyám mesélt róla, hogy amikor én születtem akkor ő meg a húga egész nap mást se csinált, csak ellátott minket (nővérem 21 hónapos volt), mert a két pelenkásra annyit kellett mosni, vasalni, főzni hogy az első hónapokban kellett a 2 ember, aztán mikor a húgának elkezdődött az egyetem, a dédmamisom szinte kiköltözött hozzánk. Ehhez képest az eldobható pelus, a mosógép, az elektromos sterilizálló mellett ráérünk a kötődő nevelésre. Anyám eleinte próbálkozott, hogy ha mindig rajtam van a gyerek, hogy elfáradok, de mondtam, hogy miben? Abban a napi 20 perc teregetés/vasalásban? Megértem, hogy minket „hagytak sírni”, és inkább sajnálom, hogy keménynek kellett lenniük, én ne bírom, ha Szaffi sír, olyankor muszáj puszilgatni :)

Bazsa
most neked van szükséged a laptetőre, élvezd ki 8) jaj süti! Hmmm kaptam anyámtól múlt héten szilikon muffinkapszlikat, ki kéne próbálni... Meg hajat is kéne mosni, mert csak azért nem rasztásodok, mert koszlok, úgy hullik a hajam. Le kéne nyíratni kopaszra...

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?