Új privát üzeneted érkezett!

sophie: Gratulálok a kukacoshoz :-)
Erről jut eszembe:Képzeljétek tegnap apa egyedűl ment a Tescoba és vett a babusnak egy pici kék sapit :-) Olyan aranyos volt
(Bezzeg a lányoknál ilyet nem csinált :twisted: :lol: )
jeanner: Mi nem a Krioval van egy másik is csak most nem jut eszembe a neve.Az 2 évig havi 25000 Ft asszem 20 évre.

vivi a nagylány :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Dorina a kis középső :-)
Milán baba
Lilypie First Birthday tickers
anyamci
Budapest XXIII. kerület

Zsófi
Gratulálok a kukacoshoz!

Őssejtet mi se vetetjük le...
Vendég

anyamci, ha eszedbe jut, engem érdekelne! :)

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

Sophie!

Gratulálok a kukihoz! :wink:

Mi Botondnál levetettük a Krionál (a felét egyösszegben fizettük, a másik felét 12 hónapon át részletekben), és most is lefogjuk :wink: . Annak idején vaciláltunk, de anyu azt mondta, hogy gyermekorvosként, és nagymamaként is ragaszkodik hozzá! Ha mi nem akarjuk, leveteti ő, de mindenképp legyen levéve. Szóval ez meggyőzött minket :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sophie: Gratulálok a kukacoshoz :D

Nekem egy hét alatt hatalmasat nőtt a pocakom, de nagyon hegyes, és mivel egyszer sem voltam rosszul, mindenki azt mondja, hogy fiú lesz...a dokim tegnap még nem szeretett volna tippelni, azt mondta, hogy akkor mondja meg, ha már tuti, mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok :D

Mi is levetetjük az őssejtet, de mi a Kironál.

Jeanner, itt van pár info más sejtbankról is:

http://www.humancell.hu/ossejtbank.php? ... dvezmenyek

http://www.sejtbank.hu/koltsegek/koltsegek.php?m=3&a=31

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
zsanka84
Budapest

Zsanka, rosszul léttel kapcsolatban nem akarlak kiábrándítani, én végighánytam az elejét, és még most is sokat vagyok rosszul (képzeljétek, sajna visszatért a hányinger :( ), anyumnak ellenben soha semmi baja nem volt... nekünk talán fiunk lesz, anyunak két lánya lett... barátnőm úgy hányt, hogy fel sem tudott kelni, szintén lány... de kívánom, hogy igazad legyen, és kisfiú legyen!!! :) (ja, másik bnőmnek annyira fiús pocakja volt, hogy biztosra vettem, hogy fiú... még a pöcköt is látták, erre nem kislány?! :lol: )

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

Őssejt levétel, tárolás
Nagy ÜZLET, gyakorlati haszna nem sok van... :cry:
Kevés esetben lehet felhasználni...
(apukám haematológus, foglalkoznak őssejt-transzplantációval is :oops: )

Akkor lenne ez nagyon jó, ha nagy közös tárolás lenne... mint a véradásnál... te adod, és akinek szüksége van rá, akinek a legjobban passzol a szervezetéhez, az kapja...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.04.22 05:28-kor.
Vendég

Én tegnap találkoztam a fogadott dokimmal, nagyon tüneményes, nem csalódtam :) mindent elmondott, mindent elmagyarázott, ha kérdésem volt, válaszolt, mindenre :) Szóval rendes nagyon :) azt nem kérdeztem, hogy mennyi nála a szülés :( majd legközelebb...

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

:wink:
Vendég

Jóreggelt :)

szerencsére elmúlt a rosszullét, a hasam még fájdogál kicsit, de semmi komoly :) tudok menni dolgozni is, remélem még sokáig....

ami az őssejtet illeti, mi nem hiszem, hogy levetetjük. a pénz is gondot okozna, meg elég sok helyről hallom, hogy nem sok értelme van, ráadásul ha esetleg arra kerülne a sor, hogy "használni" kell iszonyatosan sokba kerül a szállítása... nem tudom, nem értek hozzá, csak abból tudok építkezni amit az ismerőseimtől hallok...

zsófi, gratula a fütyihez, már én is alig várom, hogy kiderüljön!!! de ha jól látom, itt már szinte mindenki tudja, hogy mi újság odabent... olyan sok még ez a 3 hét, alig várom már!!!!! :)

jeanner, örülök, hogy minden rendben a dokiddal, kedden nekem is kiderül, hogy milyen az új doki, arra is kíváncsi leszek, hogy mennyit kér a szülésért...! az sem mindegy...

Mindenkinek nagyon szép, hányingermentes napot kívánok!!! :wink: :)

KépKép
buuni
Budapest

Szerintem sem lehet a rosszullétekből következtetni a nemére, mindenkinek azt mondom, hogy majd a dokinak elhiszem, amit mond :D
A Párom nagyon fiút szeretne, nekem igazából teljesen mindegy, majd meglátjuk. Most igazából a kombinált teszt eredményét várom, remélem nem lesz semmi gáz, szerencsére a MÁV kórházban ingyen csinálják, ezért a dokim minden kismamát elküld.
Ma megyek kismamaruhákat venni, remélem találok szépeket :D

Szép napot mindenkinek

zsanka84
Budapest

Sziasztok.
őssejtet mi sem vetetjük le. Martinánál sem vetettük.

Ti egyébként miért kérdezitek meg a dokit, hogy mennyiért vállal szülést? Vagy ott a kórházban úgy szokás?

Mi nem kérdeztük meg Martinánál. Minden vizsgálat alkalmával adtam neki vmennyit. Ha nem volt vizsgálat, csak ránézett a papírjaimra, akkor nem adtam. Szülés után kapott még 30 ezret, így a végén összesen kb. 60-70ezret. (bár csak 20. héttől jártam hozzá) És nem panaszkodott :wink:

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs

Sziasztok!

Mi sem vetetjük le az őssejtet.Igazából nem tudok róla semmit se jót,se rosszat,mert nem olvastam utána.Másrészt anyagilag sem tudjuk már vállalni a lakáshitel mellett.

Mikor Rékával terhes voltam megkérdeztem a dokit,hogy mennyi lessz a szülés azt mondta amennyit gondolok.A sógornőm most szült nála,azt mondta amikor kérdezte,hogy 80 körül szokott kapni.

Azt hiszem én is ragaszkodom az orvosomhoz.Bár a vérnyomásom,és a cukor miatt kell is a fokozott ellenőrzés.De én igy nyugodtabb is vagyok.

Sophie:Gratula a kis kukishoz!!!!!!!!!

Kép

Kép
ancsa03

Húsvétkor ki merre megy? (Lehet, hogy már kérdeztem :oops: :D )

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs

Mi be akartunk menni a Margit szigetre hétfőn,kicsit kirándulni de azt hiszem az időjárás nem lessz a legkedvezőbb... :( :(

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Csak röviden tudok irni, bocsi, most jöttem a dokitól, kiléptem a munkából, és most azt mondta, h kislányunk lesz!!!! :D ugyhogy most nagyon boldog vagyok, remélem most már igy marad!

Mindenkinek Kellemes Husvétot, sok locsolót, nyuszijárást, vagy tojásvadászatot!!!
Jövő héten nem leszek net közelbe, megyünk nyaralni.

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

Imolax: tudd meg te voltál az első aki eszembe jutottál, amit mondtál!! :D

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

Biceboca, ez remek :) merre nyaraltok?

Zsanka, hát, a lényeg, hogy egészséges legyen, bár én is beleéltem már kicsit magam a fiúba :D kezdetektől erre trenírozom magam :D

Nekem visszajött a hányinger, most már állandó hányással, nem jó, de ez van :(

Mi Esztergomba megyünk vasárnap :) hétfőn anyósékhoz...

Boldog nyulat mindenkinek, most valszeg nem tudok én sem jönni!

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

bicebicoca:gratulalok a kislanyhoz, ugy latszik mas doki is tevethet a 12-13 ik heten. Remeljuk most mar igy is marad. Amugy minden oke volt a picurral? Mekkora mar?

Kellemes Husveti Unnepeket kivanok mindenkinek!!!

Kép
Daisypath Happy Birthday tickers
imolax
Abaliget

Biceboca!

Gratula a kislányhoz :D

Igen, a 12.-13. héten elég nagy a tévedés lehetősége, ezért mondta az én dokim is azt, hogy még nem mondana semmit, nehogy beleéljem magam, aztán kiderülne, hogy mégis tévedett..

Mi vasárnap rokonokhoz megyünk, hétfőn meg valamerre kirándulunk, ha nem romlik el nagyon az idő..

zsanka84
Budapest

Sziasztok!!!

Bocsi hogy idönként igy eltünök,de nagyon jo idö van,és állandoan kint vagyunk.Mire géphez jutok,már szinte semmi eröm sincsen...

Jol vagyunk.Pocaklakom egyre többet mocorog,már napközben is,és van hogy elég eröteljesen csinálja... :P

Gratulálok a kukishoz ,és a kislányhoz is...... :)

Pár napig sztem megint nem leszek...holnap csavargás,vasárnap,hétfön pedig kirándulás a családdal,ha persze az idö is engedi majd....

Kellemes Husvéti Ünnepeket Kivánok Mindenkinek,és Sok-sok Locsolot(már aki azt szeretné...)
Puszillak Csajok Benneteket...
8)

Kép

Kép

Kép
vikianya
Budapest XXII. kerület

Sziasztok
Kellemes húsvéti ünnepeket. szerintem most én se leszek pár napig. :)

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs

Boldog Húsvétot :)
Holnap mentünk volna a bátyámékhoz ebédre, erre kiderült, hogy egy rokonkislány (náluk) lepkehimlős, úgyhogy sajna egy darabig nem talizom velük. Szomorú vagyok... :cry: Remélem nektek jól telnek majd az ünnepek
:)

Kép
ativerus
Budapest III. kerület

Boldog húsvétot!

Mi családoztunk/családozunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem :lol:

Én is ettől tartok kicsit, hogy aztán kiderül, mégis lányuk lesz :D de nem baj, úgy is jó lesz :D

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

Helló lányok!

Vagyok én is,csak olvasó üzemmódban.Holnap megyek a chorionbiopsziára,kicsit be vagyok tojva :shock: .Azért is mert hátsó fali a lepény,és ilyenkor nehezbb a mintavétel.mindegy,belehalni nem fogok.egy hét múlva megvan az erdmény is.ha minden okés akkor biztos többet jövök majd,de eddig nem mertem nagyon beleélni magam.az előzőnél így jártam sajnos.
Szorítsatok nekem holnap! (9.40-re megyünk)!ha hazaértünk írok,h mi volt :D

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Honey 1000 szorítás és drukk!!!!!!!!!!!!!!

Kép
ativerus
Budapest III. kerület

Honey
Drukkolok!
Vendég

Honey, nagyon drukkolok!!!!!!!

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

Honey+++++++++++++++++++

Milán baba
anyamci
Budapest XXIII. kerület

honey.
Drukk. Várjuk a fejleményket :)

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs

Honey, már biztos bent vagytok a vizsgálaton!! Nagyon szorítok!!!!!!!
buuni
Budapest

Drukkolok :D

zsanka84
Budapest

Honey: +++++++++++++++++++++++++++

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Szerintetek mikortól érdemes elmenni 4D-re? Arra gondoltam, hogy 15 hetesen elmennék, olyan messze van még a 18 hetes ultrahang...
És lehet, hogy már meg tudják majd mondani a nemét is.. :)

Most kezdtem el kívánós lenni.. Én 27 évig soha nem ettem meg a spenótot, erre ma azt ebédeltem, és nagyon ízlett :D Miket ki nem hoz belőlem a kisbaba....

További szép napot!

zsanka84
Budapest

Zsanka, szerintem várj 16. hétig, akkor már 80%-ra meg tudják mondani a nemét, ha úgy fekszik :) 15. héten még nem biztos...

Mi 24-26. héten megyünk, még nem döntöttük el... :)

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

Sziasztok!

Köszi a drukkokat!biztos segített,mert maga a beavatkozásból semmit se éreztem,na de utána.... :shock: Azt hittem ott szülök meg.az ágyról még lepattantam,de kb 2 perc múlva elkezdtem görcsölni,meg olyan érzés volt,mint amikor beszorul a levegő,és szúr iszonytosan.de azt mondta a doktornő,h ez a normális reakció.kaptam nospát,és 1 óra múlva már semmit se éreztem.most se szerencsére.1 hétig pihi,jövőhét kedd környékén lesz meg az eredmény. Amúgy simán megcsináltatnám újra,azért annyira nem volt gáz :lol: .Kaptam anti d-t utána,na az sokkal jobban fájt,mint a mintavétel :lol: .
Most fekszem estig,aztán reggelig :P
Köszönöm mégegyszer,h szorítottatok!Jólesett nagyon!

Puszi mindenkinek!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

biceboca: Neked elsőre fiút mondtak??

Milán baba
anyamci
Budapest XXIII. kerület

Sziasztok!!!

Bocsi hogy ritkán vagyok....!!!!! :oops:

Kérdés:Aki szed esetleg vasat(Ferro folgamma),annak volt valamilyen mellékhatása,tünete???????????

Igyekszem jönni...,sziasztok.
Puszy

Kép

Kép

Kép
vikianya
Budapest XXII. kerület

Honey! Pihenj sokat! Biztosan minden rendben lesz!

Lányok, nálatok milyen eredménye lett a 12. heti kombinált tesztnek? Nekem 1:740 Ez most jó, vagy inkább rossz? Sógornőm orvosi rendelőben asszisztens, kikérdezett egy gyerekorvost, aki azt mondta, hogy ez jó. Viszont megkérdezett egy nőgyogyit is, aki azt mondta, hogy nem igazán jó. Az én dokim még egyenlőre nem mondott semmit, mert kb 2 hét múlva kell csak mennem hozzá.

Kép
ativerus
Budapest III. kerület

Honey!!Örülök ,hogy nem volt olyan borzalmas,mint számitottál rá...!!Pihizz sokat...Gondolunk rád... :lol:

Kép

Kép

Kép
vikianya
Budapest XXII. kerület

Honey, akkor tárazz be ezerrel no-spaból, és drukkhegyek! A nehezén túl vagy, most már nyugi és pihi!

Ativerus, 1:150 és alatta van a pozitív eredmény. Nekem gyengébb lett az eredményem, mint a tiéd (blogban a részletek). A mai napig sokat filózok a mintavételen. A lényeg, ha mondjuk 1:10.000-hez az eredmény, és pont tiéd az az 1... nos, akkor oly mindegy, hogy mekkora esélyt "jósoltak". Én bízok egyelőre abban, hogy az ultrahanggal sok mindent ki tudnak szűrni, de még mindig dönthetek úgy, hogy bevállalom a tűt... komolyan mondom, hogy éjszakákat nem alszok emiatt a mai napig! Amúgy én megyek négyes tesztre a jövőhéten... Sajna nálam a műtétek nem mennek simán, ezért nem is javasolta a dokinő a beavatkozást. Holnap szülész-orvos meetingem lesz, kíváncsi vagyok, hogy mit mond.

Köldökzsinór-vér: levetetjük.

Lilypie Maternity tickers
zsebbi

Sziasztok!

Akkor ide írom, zsebi sajnálom, hogy a vesefunkció nem a legjobb... :( mennyi az a rengeteget?

Honey, örülök, hogy minden rendben volt :)

Ativerus, nekünk még nincs kész a kombi, sajna nem tudok eredményt mondani :(

Vikianya, nekem semmi bajom nem volt tőle, bár én főleg nem kismamaként szedtem. A terhességem elején még próbálkoztam, de semmit nem ért, így áttértem a pezsgőtablettára, na attól elmúlt a hajhullásom :)

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

Én tegnap voltam a magánorvosomnál, fájdalmas búcsút vettünk, megvizsgált, megnéztük életkét is, minden rendben velünk :) elmondható, hogy átlagosan 14 hetesek vagyunk :D

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

Sziasztok!

Én is eltünve,de olvasó üzemmódban vagyok hogy mi van veletek.Az az igazság,hogy addig nem akartam irni amig nem megyek a következő Uh-ra mert tiszta para vagyok.Ugyanis én nem igazán érzem a baba mozgását viszont a szomszédasszonyom mondta hogy nyugizzak már mert ő is csak a 20.héten érezte a 2. babáját.Na de még két hét az Uh-ig.

Honey:Örülök hogy minden rendben volt.Megkérdezhetem hogy ez most milyen mintavétel volt???????Bocs a tudatlanságomért.... :oops:

Ativerus:Nekem a kombinált tesztnek 1:1900,az eredménye jó de a dokim mégis morcosra vette a figurát amiért nem csináltatom meg a magzatvizvizsgálatot.Szerinte ezek a tesztek csak 85%-ak.

Amugy ha változna a véleményem meddig lehet megcsináltatni a magzatvizvizsgálatot???????

Fiú-lány:A szomszédomnak a 22. hétig azt mondták hogy lány tiszta boldog volt mert már van egy fia,és utána közölték hogy mégis fiú........

Kép

Kép
ancsa03

Jeanner, min.3liter. Ez egyébként minden kismamának ajánlott. Én ittam eddig is ennyit, fogalmam sincs, hogy mitől car a vesefunkció... vízmérgezésem lesz lassan :twisted:
Kombinált teszted eredményét várod, vagy integrált lesz? Mikorra lesz kész? Hol csináltattad?

Most szülészt kell választanod, vagy ajánlott neked magándokid? Huhuhúúú, mennyi kérdés :lol:

Ancsa, Honeynek CVS volt, azaz korionboholy-mintavétel. Ez a 11-16. hétig szokásos eljárás, az eredménye, mivel közvetlen a lepényből vesznek szövetet - általában - hamarabb megvan, mint a magzatvíz-vizsgálatnak. A vetélés cirka-1-2%-os. A magzatvíz-mintavétel a 16. héttől indul, és általában a 20. hétig érdemes. Itt kicsivel több időbe telik az eredmény, mivel "szaporítani" kell a sejteket, de pl. a Telkiben elég hamar megcsinálják röpke 170ezerért (cirka) :) Vetélési arány 1%.

Én is azt olvastam, hogy a kombinált tesztek 85%-osak, de ha megcsináltatod a négyes tesztet, az már 95%... Nem tudom, megnyugszok-e a négyes tesztem után - jó eredmény esetén persze -, meglátjuk... Egy jó szonográfus mindenesetre nagyon sok mindent ki tud szűrni uh alapján, úgyhogy szerintem ő a legfontosabb tényező ebben az egész procedúrában.

Babát én sem érzem olyan sűrűn, mint az elején, van nap, hogy egyáltalán nem. Azért az is számít, hogy hogy helyezkedik el, mivel még elég pindúrka... bevackolja valahová magát, aztán hiába püföl, úgysem érzed 8) :wink:

zsebbi

Ancsa, nyugi van!!! Én sem mindig érzem... ha esetleg úgy van, miért nem mentek el egy "köztes" UH-ra? :)

Zsebbi, csak sima kombi, én már pánikban voltam, miért nincs még kész, de a férjem mondta, hogy 2 hetet mondtam, amikor kijöttem a vérvételről... ezek szerint túlságosan sokkolt a nővérke hozzáállása a vérvételhez... :lol: szóval van még egy hetünk :lol:

Amúgy én csak 2 litert szoktam inni, ezek szerint az kevés... de többet az istennek sem tudok lekínlódni magamon... :(

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

Vikianya:
én régebben szedtem vasat, nekem elég nagyfokú székrekedésem lett tőle, most szerencsére nem kell szednem, mert szedem az Elevitet, és a vérképem alapján több is egy kicsit a vasam..

Ativerus:

Én egy hete voltam kombinát-teszten a MÁV kórházban, még nekem sem jött meg az eredmény, másfél hetet mondtak. Kaptam egy tájékoztatót róla, azt írja , hogy 250 alatt van pozitív eredmény, 250 és 1100 között közepes a kockázata, 1100-tól pedig negatív.

Még ez van a tájékoztatómon:

A legújabb és leghatékonyabb módszer az ún. szekvenciális-szűrés. Ez azt jelenti, hogy 11-14. héten a kombinált teszten átesett kismamákat a kapott eredmények alapján három csoportba soroljuk. Az elsőbe kerülnek azok, akiknél mindent rendben találtak, náluk 16. héten AFP, a 18-20. héten genetikai ultrahang-vizsgálat szükséges. A másik, szűkebb csoportba azok kerülnek, akiknél nem zárható ki a rendellenesség, de nem olyan rosszak az eredményeik, hogy érdemes lenne kitenni őket a magzatvíz-vétellel járó esetleges kockázatnak. Esetükben a 16. hétre újabb vérvételt ajánlunk, illetve 18-20 hetesen részletes ultrahang-vizsgálatot. A harmadik csoportnál a kombinált teszt pozitív eredményt adott, esetükben a megerősítéshez már szükség van az invazív beavatkozásra (magzatvíz-, vagy chorionboholy-vizsgálat). A kombinált teszt alapján a kismamák mindössze 1-2 százalékánál van szükség invazív beavatkozásra.

zsanka84
Budapest

Pont most kaptam sms-t, hogy kész a kombinált teszt eredménye:

1 : 45 000
Nagyon örülök neki, de szerintem még az a tuti, ha megcsináltatom én is a négyes tesztet.

zsanka84
Budapest

Zsanka, egy a negyvenötezerhez brilliáns!

Én majd este megírom, hogy mi volt nődokkernál, nagyobb lélegzetvételű, de semmi rossz.

Jeanner, nagy levegő és türelem :wink: Lassan hozzád is meg kell érkeznie az eredménynek.

Istenhegyin másfél óra alatt megvolt.

zsebbi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?