Sziasztok!
Kosz az aggodo kerdeseket, szerencsesen kiertunk; de nem volt egy semmi ut. Vegre a tervezett LEGKESOBB 5 oras indulas helyett negyed nyolcra sikerult autoba terelni a csapatot es a cuccokat; amikor az indulasnal Bence egybol telehanyta a kocsit es a tobbiek olet (elotte 39.9-et mertunk, tehat ment bele ket kup, tok jo indulas, dehat 3 gyerek nem maradhat ki a sulibol, mert az occse beteg
). ugyhogy az elso ut a patikaba, hogy kivaltsuk a gyogyszereket, amiket delutan felirt, hogy a dedalon kupot beadhassam meg kocsiban utkozben... aztan a 80-as km-nel besotetedett, az eso is rakezdett, szinte folyamatos volt a kamionsor (ezek azok, amiket el akartam kerulni, a tavalyi ket borzalmas balesetunk utan nagyon felek vezetni, plane 6 gyerekkel); es feluton a babak is rakezdtek, meg egy szoptatasi szunet utan is folytattak... a tobbiek meg mar elaludtak, ugyhogy a vezetes kozben probaltam nekik enekelni, mas megoldas nem volt...
hat eleg orult egy ut volt, de szerencsesen kiertunk. Joisten meg utana is nagyon vigyazott rank: ejjel anyu hagyta nyitva az ajtot (de tok nyitva - az asztalon meg a szamitogepem bekapcsolva es minden); reggel vettem csak eszre; ma delutan pedig a 12 eves fiam kuldtem le, hogy hozza fel a bevasarlasbol maradtakat (itt csak tok messze lehet sajna parkolni) - erre mikor vinnem 4 oraval kesobb balettre a lanyom: hat a kocsiajto TARVA nyitva (toloajto).... 4 oraig NYITVA volt a forgalmas utcan a kocsi...
ugy tunik, semmi nem hianyzik a lakasbol es kocsibol sem, de 10 ora leforgasa alatt akar mindenunk oda lehetett volna... (de azert ne mondjatok, hogy hatigen, ez Ausztria; mert a kollegamnak nemreg loptak el az 5 percre a kocsiban hagyott laptopjat egy feltoressel...).
Claire, nagyon jo volt talalkozni! Kepzeljetek, Claire mindket sogoranak is 5 gyereke van; nem semmi az a csalad, a nagyszulok 16 gyerekes nagymamak... nekem ez nagyon tetszik!!!
Amugy a nagyokra is valami kiveteles kiegyensulyozottsagot araszthattal, mert altalaban sajnos nem ilyenek, a normal modus, hogy folyamatosan heccelik egymast es veszekednek; de most tenyleg egesz nap fantasztikusan el-legoztak, a fiam mar 3 even nem vette elo a legojat, nagyon jo volt nezni.... kivetelesen nem szorgalmaztam azt a tanulast olyan nagyon.
Claire, nagyon edesek a picik, a Dani meg sokszor elmondta, mennyire le volt toluk nyugozve!
Abbey, legkozelebb egyutt is talizunk, mar Ratok is nagyon ki vagyok "ehezve"!
Amugy a kozos dokinonk jott, es egyszeruen marha rendi volt, amikor Bencenek nem ment le a laza egy oran belul Panadoltol, es ott alltunk az ut elott, meg a hulye osztrak nemletezo gyerekorvosi ellatas elott, felhivtam. akkor nem vette fel, de utana visszahivott, (pedig akkor pont arra jart, kesobb meg mar messze volt), megis fogta magat es egy fel oran belul nalunk volt (MARHA rendi!). es kitalalta, hogy gyomorhurut - pedig szerintem nagy dolgo volt, hiszen addig nem nagyon volt jele (reggel pici hanyas szeru, ami maskor kis kohogestol felbukasnak is velheto), es eletmento volt, amiket felirt - mikor ejjel megerkeztunk, bence nekiallt inni, es azonnal kihanyt mindent, amit megivott, meg megint 40 fokos laza volt, de en fel voltam fegyverkezve, es a pontos utasitasai alapjan azt is tudtam, hogy kell itatni - nagyon jo volt. Ugyhogy Abbey, szerintem nagyon orulhetsz, hogy Nektek is o a dokitok!! Most mar Claire is latta. Csak azt sajnalom, hogy nem volt nalam semmi forint, nem tudtam neki adni penzt - Ti szoktatok adni? Mar latom, hogy kijon anelkul is, es nagyon lelkiismeretes; de ha adni szoktam neki, azert elveszi. most igazan megerdemelte volna.... remelem, nem bantodott meg, es nem jon maskor ki... en mindig bajban vagyok, hogy kell-e adni, ha kijon; neha adok, neha nem (most tutti kellett volna).
lanyok, meg egy kort futok regebbi kerdesemmel: Ti csinaltatok/csinaltok valamit tudatosan, hogy legyen a babaknak valami megnyugtato szokasa vagy targya? ahogy irtam, sajnos az enyemek a cumit nem fogadtak el (a tanacsotokra vegul adtam, de csak a betoltott 6 het utan, mert azt olvastam egy tudomanyos cikkben, mint buvos hatart, ami utan mar nem roviditi a szoptatas osszhosszat), az ujjukat sem szopjak, es nagyon nem jo, hogy csak a mell-szopi az egyetlen nyugtatojuk (pl., mikor a kocsiban uvoltenek, es en vezetek...). bogi az valahogy a textileket imadja szopizni, probalom "raszoktatni" egy konkret pelusra; de Hannanak semmi. Probaljak veluk cipelni egy szormokallatot? vagy korai meg? Amelyikotoknek ujjszopos a babaja/gyereke, mikor szokott ra? Ugy orulnek (tudom, tobben ellene vagytok), de nem tudom, hogy lehet erre "ravezetni" oket...
Na, jo hosszu voltam, de olyan nagyon ritkan jutok hozzatok! ha most megint koltoznunk kell (es most mar haza vszleg, hirtelen, az igen sokk lesz....), akkor tutti megint jo sokaig el fogok tunni, amig rendezzuk az eletunket...
mindenkinek kevesebb betegseget, utca-felturast, sogorno-lelkiterhet es egyeb problemat kivanok!