Új privát üzeneted érkezett!

Koszi, lanyok!
Az elso hellyel annyi bajom van, h pont ott nyilik az erkelyajto, ami nalunk az esetek 99%-ban nyitva van (utalom, ha be vannak zarva az ablakok).
Most meg annyit lehet tenni, hogy az ulogarnitura hattamlajahoz teszem, akkor nem megy ra a levego kozvetlenul.
Majd kiprobalgatom... :)

Meg 31 munkanapom van, ebbol 10-et tervezek az irodaban tolteni, a tobbit itthon. Ma is itthon vagyok es hulyet kapok a tudattol, hogy holnap be kell mennem :(.

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 


sziasztok!
mennek a drukkok zsófinak!!!

Andrejja!
nagyon jó kis cuccokat vettél...
szerintem is maradhat ott a járóka ahol most van...

pénteki uhun nagyon bújócskázott a fiam,de azért lőttek jó sok képet...
2400gramm már és most a méretei alapján már május 28ra vagyok kiírva :shock: :shock: :shock:
íme pár kép:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83
 
 


Csibe, hu,az mar nagyon hamar itt van.
Bebike nagyon edes!

te vagy az elso a sorban amugy? Nem dobunk ossze gyorsan egy tablicskut? Szivesen megcsinalom (vagy van mar?).

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 

 
 

Csibe nagyon jó képek készültek, édes legénykéd lesz hamarosan. Május 28???? Hűűha..... :shock:
A kezdetektől nagyobb volt a legény a menzi alapján számított koránál?

Andrejja elhiszem, hogy eleged van, 10 nap már gyorsan elrepül :wink: .
Táblicsku van, de szerintem a fele társaság aki szerepel rajta, már lemorzsolódott sajnos, úgyhogy szerintem lehetne egy új.

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


Andrejja!
hát sztm én vagyok az első a sorban.
milli csinálta anno a táblát,de m ost nem tudom,m rég jártam erre....

kisbarack!
mindig kisebbnek mérték és ezért is jöttem a júniusiakhoz,m amúgy május 28
a menzi alapján,de az összes uhu szerint júni 3 és 6 között volt.
kivéve most és a kötelező 31hetesen...

Kép
Kép
csibe83
 
 


csibe! nagyon nagyon édes! hát akkor már nincs sok hátra!!!éljen!!:D
mikor mész nst-re?

voltam ma felkészítőn, megint vettünk légzésgyakorlatokat,tolófájásoknál, mit lehet kell csinálni, apa h tud segíteni stb...és egy védőnő volt aki a baba korházi,otthoni ápolásáról,szoptatásáról beszélt! jó volt:) holnap szülőszoba látogatás!

KépKép
dike
 
 


dike!
nálunk ctg van és 2hét múlva megyek először és akkor le is veszi a
doki a streptococcust...
kiváncsi leszek a méhszájamra...
nagyon sokat görcsölgetek szóval csodálkoznék,ha totál zárt lennék...

Kép
Kép
csibe83
 
 


Sziasztok,
En mar tul vagyok egy CTG-n, ugyanis par napja, ha ultem, eleg sokszor kemenyedett be a hasam, ugyanakkor a derekam is elkezdett fajni, es mivel meg dolgozom es sokat vezetek, gondoltam, nem artana megnezetni magam (kov. UH csak majus 09-en lesz).
Tegnap tehat felhivtam a dokimat es mondta, menjek be a szuleszetre es megneznek.
Bementem, bevittek egy tip-top kis szuloszobaba, kedves, mosolygos szuleszno foglalkozott velem, vernyomit, lazat mert es feltette a hasamra a CTG-t (nem kell semmit nyomogatnom kozben). Murphy torvenye: egy kemenyedes nem sok, annyi nem volt, viszont hallgathattam Lola baba szivvereset kb 45 percig. Kozben bejott egy dokino (vagy asszisztens, vagy nemtommi), kedvesen kikerdezett, jegyzetelt, megvizsgalt (ez volt az elso "benyulasos" vizsgalat az egesz terhessegem alatt), mondta, h teljesen zart vagyok.
Pisilnem is kellett, majd huvelyi uh-val megmerte a mehszaj hosszat (bakker, 4 centi...), aztan hazaengedtek. Este hivtak, h a vizelet negativ, minden rendben.
Nagyon pozitiv volt az elmeny, mert igy talan nem felek annyira menni majd, ha "elesben" megy a dolog, egyedul par jo tanacsot hianyoltam, hogy pl "pihenjen tobbet" vagy "ne menjen mar dolgozni" :D, de nem...
Megkerdeztem,vezethetek-e meg napi 90-95 km-t es azt mondtak, peeeersze. Mostmar csak a fonokben bizom, hogy azt mondja holnap, ne jarkaljak be, dolgozzak otthonrol.

Azert irtam errol ennyit es ilyen lelkendezve egyebkent, mert (talan irtam az elejen) tavaly volt egy mehen kivulim es akkor masik dokim volt egy masik korhazban es ott abszolut nem igy mentek a dolgok.
Egyszer bementem, h sokat barnazom, de csak a vernyomasom mertek meg, majd azt mondtak, minden OK, menjek haza (doki nem is latott).
Par nap mulva mar vereztem, ismet bementem es megint csak vernyomast mertek es azt mondtak, korai terhessegnel normalis a verzes... Doki megint ram sem nezett.
Majd mikor vegre eljott a rendes idopon es volt UH, akkor mondta, h elhalt a baba, meg aznap kuret... Mikor felkeltem altatasbol, doki mar lelepett, azt sem tudtam, mi a teendom. A noverek hazaengedtek, de hogy van-e ujabb idopontom kontollra, senki nem tudta. Mikor felhivtam par nap mulva a dokit, akkor mondta, h igen, van idopontom (jo, hogy szol). Bementem es mondja, hogy sajnos a kuretkor alig jott valami a mehembol, azert valszeg van meg valahol baba es vert vesznek, h megnezzek a HCG-t. Vettek es magas volt a HCG, ezert laparoszkopias mutetem volt masnap. Felkeltem az altatasbol, doki megint sehol, senki nem tud semmit. Bent kellett maradnom es a doki masnap mondta, h megtalaltak az elhalt magzatot a bal petevezetekben, ami teljesen el volt deformalodva, ezert azt is ki kellett venni.
Na, csak azt akarom ezzel mondani, hogy itt sincs kolbaszbol a kerites es sok mulik azon, melyik korhazba megy az ember...

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 


andrejja! akkor végül is minden a legnagyobb rendben, és ez a lényeg!!!!éljeeen!!! sajnálom az előző esetet:((

panaszkodom egy kicsit:)

kiderült h van egy januári elmaradt 9000ft.os eon villanyszámlám, amit most be kellett fizetnem(már ez felbaszott), aztán gondoltam, h be is megyek az eonhoz, és megvariálom a dolgokat, azaz h ezután diktálás után akarok fizetni, ahogyan a gázt is. mindezt azért mert tavaly decemberben karácsony előtt is kijött egy 22ezer ft.os ráfizetés....gondoltam most nem akarom ezt. hát bementem, zárolták az órát és hát persze már most 15 ezer plussznál járok amit így juniusig be kell fizetni. de májustól amúgy már diktálok.mondta a csaj h még jó h ezt megcsináltuk(azaz h ezt kitaláltam) mert ez decemberre 50 ezer is lehetett volna...ugye még csak most jön a kert locsolás szezon. basszus nem hiszem el, hogy most kapásból 25 ezret megint ki kellett adnom váratlanul:(((( ennyit ért a vaterás ruhapénzem, pedig nem erre akartam költeni:((

KépKép
dike
 
 


fent elirtam, termeszetesen e mehszaj hossza 4 cm...

Dike, ez nagyon bosszanto... de probalj meg ne idegeskedni miatta!

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 


na megjöttünk a szülőszoba látogatásról. jó volt, élveztem:)

megnéztük az öltözőt, ahova először megy a kismama átöltözni, azzal szemben van a vizsgáló, ahol legelőször megvizsgálnak. onnan nyílik egy másik helység, ahol a borotválást csinálják, plusz ahol a kúpot kapjuk, ott van a wc is. onnan tovább egy folyosón van a vajúdó, ahol 4 kihúzható bőrfotel van,ott lehet labdázni, polifonon vajúdni. oda csak akkor kerülünk ha tele van mindegyik szülőszoba. eddig apa nem lehet velem. na és akkor onnan tovább van 4db szülőszoba,kék, sárga,zöld, és rózsaszín:) és az ágy is ebben a színben:) a szülőágy, teljesen felemelhető,mármint a támla, tehát majdnem h ülve is lehet szülni, ez nagyon tetszett benne, a kengyel kevésbé:) megmutatták a szülőszéket is, ami inkább egy sámlira hasonlít,nekem az nagyon nem szimpi.nagyon barátságos a szoba, labda,polifon, zuhanyzás lehetséges.a babát mindjárt itt mérik meg. itt is maradunk a babával 2 órát, ebbe a szobába ahol szülünk. jaa és képzeljétek,nincs gáz sem, mert vmi elromlott:(((utána megnéztük azt a helyet ahova apa is mehet, ahol a babákat fürdetik, felöltöztetik, meg ahol melegítik őket egy fél órát,amíg a méhlepény szülés,varrás tart,és utána hozzák vissza,mindjárt van szoptatás is. megmutatták még az apáknak az öltözőjüket, meg a gyerekágyas részleget is, 2-3-4 ágyas szobák.

KépKép
dike
 
 


Sziasztok!

csak feldobom gyors a táblázatot, mert meg van még:) Az adatok bizonyára változhattak, s sokan vannak rajta valóban, akik már kevésbé vagy egyáltalán nem írnak.

babanaptár

Milli

Családient.hu vonalzók
milli80
Aba
 
 


milli! köszi!!

basszus lányok, észrevettem életem első visszerét a vádlimon:((( nagyon szomorú,ideges vagyok? most ez miért is jött ki és elmúlik?neeeeeeee:( nagyon meg vok ijedve..mit csinálhatnék?nem akarok csúnya lábakat 26 évesen...ezt most a terhesség hozta ki?

KépKép
dike
 
 


most nézem én nem tudom így megnyitni a napárat.

KépKép
dike
 
 


Dike, kuuup? Nem beontes van?
Egyebkent jol hangzik! Most nem vagyok kepben, ez melyik korhaz is?
Vadli: igen, a terhesseg alatt megpattanhatnak a kis erek. Nekem mar regota eleg sok ilyenem van sajnos :(.

Milli, nezem is a tablazatot. Hogy tudok javitani benne?
Eletkor: mar 36
Baba neve: Lola Amirah
Gyerekek: Niki (14), Lili (6)

Koszi!

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 


Dike de jó lehetett, nekem a szüléssel kapcsolatos első meghatározó élményem a szülőszobalátogatás volt. Kicsit ijesztő de izgalmakkal teli alkalom volt.
Apa mit szólt, hogy tetszett neki?
Visszér: sajnos ez egy nagyon gyakori velejárója a terhességnek. Nekem eddig nem volt, de sok ismerősöm panaszkodott miatta. Én úgy tudom, hogy a szülés után visszahúzódik, de ebben nem vagyok biztos, talán a többiek okosabbak ebben a témában.

Andrejja :? hát akkor valóban ott sem kolbászból van a kerítés.
Lehet, hogy írtad már, de a két nagylányt itthon szülted vagy már ők is kint születtek?

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


Ja, kaptam időpontot ctg-re (amúgy nem tudom, hogy a ctg u.az mint az nst, mindenesetre nálunk ctg van). Május 11. 7.30
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


Kisbarack, a lanyokat Magyarorszagon szultem, Nikit Debrecenben, Lilit Pesten a Bajcsyban.
Ok szintiszta feher lanyok.
Lola Amirah felver lesz (tehat uj apuka...) :).
De szerintem ezt annak idejen irtam, sozval bocs, ha nem uj info.

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 


Andrejja nekem új info :) . Egy volt osztálytársamnak is félvér kislánya van és gyönyörűűűűűűű, biztos Lola is csodaszép kiscsajszi lesz.

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés, és majd este jövök...

VÉGRE ITTHON VAGYOK 8)

Megint ügyesen szurkoltatok Nekünk! Köszönjük! :wink:

Légyszíves írjátok meg, hogy a legutóbbi ultrahangon a babátoknak mekkora BPD-t mértek! Meg írjátok mellé a terhességi hetet is! Köszi!

Kisbarack!
CTG=NST

Zsófi

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsófi:-)
 
 


Andrejja! huu de szép nevet választottatok! igen kúp, azaz pezsgőtabletta van,nincs már beöntés, ez a vmi hajt meg:) Székesfehérvári kórház!

Kisbarack! apának is tetszett,de nagyon nagyon meleg volt már most. huhuu de jó h meg van az első időpont!ugyan az sztem...

Zsófi! én nem tudom megírni..mert a doki legutóbb fals eredményt írt a papírra,mivel nem volt asszisztens akinek diktálhatta volna, azt aztán kb rá 5 percre ült le a géphez, és láttam rajta h gondolkozik..csak úgy beírt vmit..de majd pénteken meg tudom mondani akkor megyek megint és utoljára magánba:)
örülök h otthon vagytok!!!!

jajj lányok kéne vennem háromnegyedes ujjú kismama felsőket,minimum 3at, 1 melegítő nacit, 2 melegítő térdnadrágot, egy farmer vagy csini térdnadrágot. hol vegyek, hol a legolcsóbb?de ebbe a hónapba már szerintem nem futja rá,pedig már semmim sincs.itthonról is azért nem mozdulok ki legtöbbször mert nincs mit felvennem, van 2 farmerom egy melegítőm ami kényelmes, meg hosszú ujjú felsők. :twisted:

KépKép
dike
 
 


Zsofi,
Orulok, h otthon vagy!
BPD ugyben nem tudok nyilatkozni, mert itt nem adjak ki az adatokat, csak ha mar konyorgsz...
A multkori UH-n bejelolte a mereteket egy gorben es minden OK volt, ennyit tudok.

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 


Zsófi!
de jó,h otthon vagy...
igaz én előrébb járok,mint te,de a vérzés kimaradás szerint 31hetes voltam,de a mérések szerint 33 és akkor volt a BPD 82mm,
múlthét pénteken meg a méretei megegyeztek a vérzés kimaradással és a BPD 82,7mm volt és 34 hetes.
remélem valamennyit tudtam segíteni...

Kép
Kép
csibe83
 
 


Zsófi hurrááááá!!!!!!! :wink:
Akkor már tudom, hogy a ctg u.az mint az nst, köszi.

bdp: 26.hét 5 naposan 7,17 ( ez 28 hét 5 naposnak felel meg)
29 hét 6 naposan 7,93 (ez 31 hét 6 naposnak felel meg).

Dike szerintem ennyi kismamarucira már ne költs, mindjárt szülsz :wink: . Nekem van egy farmerom és egy vékonyabb nacim, a melegítőim u.azok amik voltak, itthonra jók, bár a hasamra nem tudom felhúzni őket, de célnak megteszik. Egy rövidujjút vettem csak most, meg van két régebbi hosszabb pólóm, azokkal csak kihúzom már. Sajnos a kismama rucik mindenhol iszonyat drágák :? , ez olyan szemét dolog.

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


Sziasztok!

Elnézést a zavarásért...

Eladnám DIANATAL gél-emet, amit császár miatt nem tudtam felhasználni! Bontatlan, patikában vásároltam...
30.000-t vettem 22.000-t odaadnám.
Ha érdekel írj kérlek itt priviben, vagy a jszoradi@hotmail.com-ra.

A természetes alapanyagú Dianatal szülészeti gél elősegíti a biztonságosabb, rövidebb és könnyebb hüvelyi szülést, védelmet biztosít mind a születendő gyermek, mind pedig az anya számára.
A Dianatal szülészeti gél egy speciális összetételű gél, mely egyenletes filmréteget képez a hüvely falán, ezáltal mintegy 40%-al csökkentve a súrlódást (2).
A Dianatal előnyei:
* Elősegíti a biztonságosabb, rövidebb és könnyebb hüvelyi szülést,
* Védelmet biztosít mind a születendő gyermek, mind pedig az anya számára.
* Átlagosan 30 %-kal (26 perc) rövidíti a kitolási szakaszt(1,3) és
* Átlagosan 30 %-kal (106 perc) csökkenti a szülés teljes időtartamát (1,3).
* Használata szignifikánsan csökkenti a gátrepedés előfordulását, a gátmetszés szükségességét és növeli az intakt gát megmaradásának esélyét (3).
* A Dianatal mind az először szülő, mind a már szült anyák számára használható (4).

Kép
Kép
judysz
 
 


Mar megint en... behozom a lemaradasom, nem irtam honapokig, most meg...

Lanyok, ugye tegnap dokinal voltam, volt mehszajvizsgalat meg huvelyi UH a mehnyak meresere.
Ma este a gyerek jo parszor jo fajdalmasan belemrugott, aztan elmentem wc-re es mit latok a beteten: egy jokora adag szintelen, atlatszo zseles, kocsonyas cuccot. Bocsanat az erzekenyektol.
Nagyon remelem, hogy tegnap maradt bent egy kis zsele az UH miatt. Kizart dolog, hogy nyakdugo legyen ilyen koran, ugye??? Tegnap tokeletesen zart voltam ugyanis.
Lilivel a nyakdugo par nappal a szules elott ment el, es szines volt, de tudom, ez semmit nem jelent.

Van valakinek ilyen jellegu tapasztalata?

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 


Szép estét!

Köszi a BPD-s hozzászólásokat! Hát igen...Milán tényleg picike...tegnap volt 73 mm a BPD-je(30+5 hét). Nagyjából 1 cm-rel kisebb mint a Ti babátoké kb. ennyi idősen.
Minden héten kell már mennem a kórházba vizsgálat+uh (flowmetria). Aztán 36. héttől NST (az még 5 hét).

Csibe!
Nagyon cuki a pici fiad a képeken! :wink: Úristen, mindjárt szülsz!!!

Dike!
Nálunk beöntés van...ez a kúp azért szimpibb.
Szerintem se nagyon vegyél már sok ruhát. Nekem sem dől ki a szekrényem a kismamaruháktól...azért 1 nyári gatyó kell még nekem...rövidujjú cuccaim vannak bőven.

Kisbarack!
Tényleg mi van Bori kezével?

Adrejja!
Komolyan nem adnak ki adatokat??? Miért :?: Bár az embernek joga van tudni dolgokat, de ha belegondolok akkor nem is olyan rossz dolog ha nem tudsz adatokat...most én is itt agyalok, hogy pici a babám...de lehet, hogy tök fölöslegesen, mert 4200 gramm helyett majd 2800 grammal születik és nagy kaland 8) (a próféta szóljon belőlem) :roll:

Zsófi

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsófi:-)
 
 


Zsofi,

Mikor van az UH, akkor mondja hangosan a mereteket, de utana nem adnak rola papirt. Egyszer kertem, de azt sem tudtak nagyon, hogy kell kinyomtatni, szoval ugy gondolom, nem is nagyon van ra igeny...
En meg probalom megjegyezni, de a sok szam osszekeveredik a fejemben a vegere.
Ugy vagyok vele, hogy mikor azt mondja a doki, minden OK, es megmutatja a gorben is, hogy teljesen atlagosak a meretek, akkor el is hiszem neki :).
Egyebkent csak osszehasonlitgatnam meg kattognek rajta, az meg mire jo?

Laboreredmenyert sem kell sosem menni, hanem az orvos hiv fel szemelyesen es elmondja, hogy jo-e vagy sem. Illetve csak akkor hiv, ha nem jo az eredmeny es elmondja, mik a tovabbi teendok.

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 


andrejja! szerintem az semmi különös, ami kijött belőled....tuti nem nyákdugó!örülök h minden rendben volt!

Zsófi! nekem is pici, sokat kattogtam rajta, néha most is eszembe jut, de amúgy meg tök örülnék egy 2700grammos babának is:) legalább kitudnánk használni a sok 56 szép rucit,meg tovább maradna pici:)

én kijöttem a teraszra kivetkőztem magamból,és napozok, és laptopozok:) a mosógép megy:)

KépKép
dike
 
 


Sziasztok!

Zsófi: Nekem sem épp nagy a baba, 7,59 a bpd a 30. héten. Igazából ebből szerintem nehéz a leendő súlyára következtetni, mi kisfejű banda vagyunk, Míra is szép súllyal született, hiába volt kisfejű. Az meg szülésnél csak előny lehet. :)

Dike: Nacikat én az elejétől úgy hordom, hogy kaptam egy derékvédőt, a nacit kigombolva hagyom, ill egy befőttes gumit áthúzok a lyukon, azt áthurkolom a gombra, majd a nyílásra ráhúzom ezt a derékvédőt. Azért is jó, mert fenn marad a pocakon, így pólót sem kellett külön vennem, mert ez tök jó áthidaló, így hosszabb pólóimmal a mai napig hordhatom. Mi ezt a J.Pressben vettük, 2000 Ft körül van, de máshol is lehet kapni. Azért egy kismama farmert vettem az elején, na az a legkényelmetlenebb gatyám. :)

Andrejja: Nekem csak a szülés megindulásakor ment el a nyákdugó, az elsőnél nem is emlékszem, mikor, nem vettem észre. Viszont a nyáktermelés ilyenkor már sokkal bőségesebb, ami szerintem normális, nem lehet, hogy csak az van?
Nem irigyelek a munka miatt, én is sokáig dolgoztam, de most már jó itthon lenni, nehezen viselném.

Milli: Séta inkább máj. elejére halasztva, mert a gyerekek most itthon vannak tavaszi szüneten, eléggé lekötnek, plusz a takarítás, készülődés. Húsvét utáni héten pedig a gyerekek apjuknál, én pedig a párommal édes kettesben, mostanában utoljára, szeretném kihasználni.

:oops:
( Ebből adódik, amit még nem írtam, mostani babának más apukája van, érdekes egy helyzet, andrejja akkor Te is tudod... :) )

Judit

Kép

Kép

Kép
migej
Pécs
 
 


migej! én is úgy hordtam,de már képtelenség,mert lecsúszik, meg már combba is kicsi mindegyik. térdnadrág meg kell nyárra, és szerintem én nem egy hamar fogom visszanyerni az alakomat, azaz ezen a nyáron tuti nem, meg hol lennének már jó rám a tavalyi nyári térdgatyáim áhh....15 kiló plussz... polók ugyan ez...rövid mind(nekem semmi hasam nem volt),meg az ujja is szűk...mindenképpen kell vennem...

KépKép
dike
 
 


Nyakdugo:
Kozben irtam egy magyar dokinak, akit neha megkeresek ezzel-azzal. Azt irta,igy nehez megitelni, de lehetett a UH zsele is meg a nyakdugo is. Eleg nagy mennyiseg volt es nem epp folyekony. A neten is bongesztem es volt, akinek 4 hettel a szules elott lokodott ki.
De nem akarok ezen ennyit kattogni, csak meglepodtem...

Volt egy ertekezlet a fonokkel, megbeszeltuk, hogy mostmar tobbet fogok otthonrol dolgozni, es a lenyeg, hogy jovahagyta, hogy a szulesi szabi utan is dolgozzak otthonrol.
Ez azt jelenti, hogy szules utan 14 het a szulesi szabi, ehhez hozzajon 20 nap ki nem vett szabim errol az evrol (es meg igy is marad 8 nap karacosny kornyekere). Oktober kozepen jovok vissza dogozni, de ugy nez ki, bolcsi csak marciustol van, addig pedig ugy oldanank meg, hogy hetfonkent otthonrol dolgoznek, ha a ferjem delutanos, akkor delelott o lesz a babaval, delutan egy magyar, kint elo baratnom, ha pedig a ferjem delelottos, akkor en vagyok otthon delelott es delutan a baratnom.
Igy kihuzna a baba is 8-9 honapos koraig otthon - mindjart emberibb, nem?

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 


Andrejja nyákdugóról nem tudok nyilatkozni, mert én még soha nem láttam, mindig szülés közben robbant ki belőlem.
A lényeg, hogy zárt a méhszájad.

Ma voltam megint dokinál egy vérkép beutalóért-a trombocytám nézik, tudjátok elég alacsony- és ha már ott voltam,kikönyörögtem és bekukkantottunk Julcsihoz, 34 hét 2 napra hozta ki a méretei alapján :roll: , 2300 gr a súlya és nagy a haja.:)
Kaptunk egy fotót is, a 38. heti utolsó uh-ig nem is lesz több, de lehet, hogy már akkor nem is adnak, szóval ezek az utolsó pociban töltött időszakról készült fotók:

Kép Kép

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


Ja, és a lényeg: befordult a kisasszony, fejvégű, és egészen lent van a feje. Remélem már így is marad.

Andrejja a 9 hónap jóóóval emberibb, mint a 15 hét.

Migej ez a derékvédő jó ötlet, nem is tudom, miért nem vettem eddig magamnak. Most meg már....

Zsófi de jóóóó!!!! Gondolom boldog Dorina, hogy otthon vagytok.
Köszi a kérdésed, már jól van Bori keze, tudja is használni, olyn, mint régen.

puszik!!!

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


Sziasztok!

Kisbarack,nagyon szép Julcsi baba!nekem a dokimnál csak nst van,hasadra van kötve egy érzékelő és nyomkodni kell egy gombot,ha mozgást észlelsz, a kórházban van ctg,ott 20 percig kell feküdnöd,közben a gép érzékeli a magzatmozgásokat és a méhtevékenységet.

Zsófi,jaj de jó,hogy otthon vagytok!!!Nem sok van már hátra,pihenjél!!!

Kép

Kép
szemi_dévisz
 
 


Kisbarack, annyira jok a kepek!!!

Mi ketszer voltunk 4D-n, meg nagyon az elejen, 15 es 19 hetesen. Aztan menni akartunk 26 hetesen, de elfelejtettunk idopontot kerni (itt nincs annyi UH-centrum, 50 km-re van a legkozelebbi rendelo), most meg mar ugy vagyok vele, legyen meglepi, hogy nez ki a babuszkank.

Kismamaruhak: en nem tudom, nekem annyira olyan erzesem van, hogy hamarabb erkezik Lola (vagy Amirah, meg nem tudom, hogy fogom hivni), hogy mar nem akarok venni semmit. Mult heten vettem ket felsot es van ket kismama farmerem, ezekkel szeretnem kihuzni a dolgot, es majd szules utan venni magamnak uj cuccokat (persze tudom, hogy nem nyerem vissza a regi - korantsem tokeletes :D - alakomat, de akkor is, talan motival kicsit, hogy itt nalunk egesz juliusban hatalmas learazasok vannak mindenhol).

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 


Osszeszereltunk mindent, itt a tron es a hinto :):

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 


Hűűűű de szuper ez a babakocsi, nagyon szép, igazi csajos darab.
Tetszik a kétféle tolókar, 2in1:)

Szemi, ezek szerint mégsem ugyanaz a kettő (nst,ctg).

Ruhaügyileg én is úgy tervezem, ahogy Te, inkább már a szülés utánra tervezem az újabb darabokat :wink:

megyek, mert tojást festünk Borival, hétfőn jönnek a locsolók :)

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


Sziasztok!

Végre leülök picit...ablakot pucoltam és függönyt mostam..elfáradtam nagyon :?

Kisbarack!
De édik az utolsó pocakban töltött időszakos képek! :lol:
Akkor jó, ha minden oké Bori kezével! :D

Ezt találtam a CTG-ről és az NST-ről:

A CTG a gép neve (kardiotokográf), ezzel figyelik a baba szívhangját mozgás közben, azaz, hogy hogyan reagál a baba a mozgásra. Ha mozgáskor leesik a szívhang, akkor a zsinór feltehetőleg a nyakán van, ha a mozgásra begyorsul a szívhang az a jó. Ezt a vizsgálatot hívják NST-nek (nonstressz vizsgálat). Eközben általában nyomogatni kell egy gombot, amikor a baba mozog és ezt a két eredményt vetik össze (fontos: ha csuklik a baba, nem kell minden csuklásra nyomni a gombot, mert elég sűrű lesz az ábra tőle :) )

Ha emellett a fájásokat, azaz a méh összehúzódásait is figyelik, akkor azt a vizsgálatot hívják CTG-nek. Egyes orvosok csak NST-t csinálnak a 36. héttől és csak a végefelé kezdenek CTG vizsgálatot is készíteni, más orvosok már a 36. héttől minden alkalommal CTG-t csinálnak, azaz a méhösszehúzódásokat is figyelik.

Andrejja!
De szuper babakocsi! :wink:

Zsófi

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsófi:-)
 
 


kisbarack! annyira gyönyörű!!!!!!

andrejja! nagyon tetszik a kocsi, a pihenőszék, nagyon jó a színe is!

megjöttem a dokitól bpd 81mm a többi adatot nem tudom, most azt mondta h első fokban érett a lepény, fejfekvésű,átl magzatvíz, becsült súlya 1500g :shock: mondom hát ez nem vmi nagy?? azt mondta jó az.....hát mindenkiéhez képest kicsi...de már nem érdekel...az a lényeg minden rendben. méhszáj C3000.

ja és május 17 az első nst időpontja jupppppi:)

KépKép
dike
 
 


Zsófi köszi köszi az infókat!!!! :wink:

Dike teljesen jó ez a súly, én kiegyeznék bőven egy 3 kilós babával, aztán majd megnőne kint. Milyen nagy már Ármin buksija is .
Hűűű te is mész nemsokára nst-re.
Őrület csajok, mindjárt szülünk :shock: :wink: :D .

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


kisbarack...ez az h csak a buksija nagy:(( ami nem kéne....


Voltam ma én is fodrásznál, pedikűrösnél, napoztunk a barátnőmmel,aztán doki, meki,most itthon:) holnap megyünk Salgótarjánba rokonokhoz, majd csak vasárnap este jövünk haza.

KépKép
dike
 
 


Sziasztok!

Dike!
Az enyémhez képest nem kicsi :roll: sőt a méhszájam is 2111...de már én sem agyalok. Megszületik és majd a mérleg leméri...
De jó, hogy már van nst időpontod! Nekem is kéne lassan kérnem...

Kisbarack!
Hát én személy szerint nem bánom, hogy mindjárt szülünk! :lol: Egy kicsit egyszerűbb terhességre számítottam (pl. amilyen Dorinával is volt). Most is felkeltem és az ujjaimat nem tudtam behajlítani :shock: de még jó, hogy itthon ébredtem fel és nem kórházban :!:

Zsófi

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsófi:-)
 
 


Kép

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsófi:-)
 
 


Sziasztok!

Hogy álltok a tojásokkal? :) Én jól kidolgoztam magam ma, takarítás, főzés, sütöttem is, a tojásokat hagymahéjjal festettem idén először, és nagyon szépek. Kis levélkékkel és virágocskákkal csináltuk, plusz készítettünk írókával mintásakat is. Most pihi egy fél óra, aztán mise, utána pedig nekiesünk a sonkának, kalácsnak. Már alig várom, én tartottam kedd óta a böjtöt, húsmentesen, lightosan ettem, sok zöldség, semmi zsíros, már ki vagyok éhezve a fincsi sonkára, pláne, hogy egész nap szippantgattam az illatát. :) A gyerekek pedig nagyon izgatottak, alig várják a nyuszit. Úgy takarítottak ma, mint a kisangyal. (jövőre már 3 kosárkát kell készítenem a nyuszinak. :) )
Mindannyiótoknak boldog húsvétot kívánok!

Judit

Kép

Kép

Kép
migej
Pécs
 
 


Kép

SZÉP HÚSVÉTOT MINDENKINEK!!!!

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


Zsófi azért nálatok most egészen más a helyzet, mint Dorinával volt, fantasztikusan nagy dolog, hogy ilyen klasszul bírod. ....és mindjárt 32 hetes Milán :wink: . A vérnyomásod méred otthon? Tényleg, mi van akkor, ha majd spontán beindul a szülés, akkor is császár? vagy mi van ilyenkor??

Judit, nálunk is nagy az izgalom, főleg Bori izgul a holnapi locsolók miatt :D .

Nekem ma még sütnöm kell egy kalácsot, tegnap citromtortát készítettünk.

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


Sziasztok!

Picit lemaradtam, de már vagyok.

Nálunk holnap kezdődik a festés, jó kis hét lesz, nem fogok unatkozni :lol: Utána kezdődhet a készülődés Gábor születésére :) Már várom! Bár nekem ugye még van időm bőven :)

A hasam elég sokat keményedik mostanában, remélem rosszabb már nem lesz...

Jó éjt :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Sziasztok,

Alig vartam, h vege legyen ennek a hetvegenek. Eloszor is azert, mert utalom a husvetot (gyerekkorom ota), masodszor, mert a lanyaim ket hetig Magyarorszagon voltak es most jottek vissza. A nagyobbik egyedul, repulovel, a kicsi egy ismeros csaladdal autoval. Mig haza nem ert mindketto, rengeteget stresszeltem, de vegre itt vannak! Olyan ures az elet nelkuluk.
Szoba jott a nyari szunet is, a nagyobbikkal kicsit ossze is kaptam, mert o az egesz nyarat otthon toltene, en viszont nem szeretnem. Megiscsak mas lesz ez a nyar, mint a tobbi, kisteso szuletik es en is itthon leszek vegre, ezert en felezni akarok: toltsek a juliust itt, az augusztust Mo-on (itt jun.vegeig tart a suli).
Aztan ha Lola megkapja idoben az utlevelet, akkor aug.vegen ket hetre en is hazamennek vele es egyutt jonnenk haza a csajokkal.
Most ugy tunik, az egesz csalad megertette vegre az en szempontjaimat is...

A terhesseget mar a fenebe kivanom sokszor. Nem jo ulni, nem jo allni, nem jo fekudni, az orrom be van dugulva, ha fujom, verzik. Mindent dupla, tripla idobe telik megcsinalni, mar ha megcsinalom egyaltalan, mert legtobbszor felbehagyok dolgokat. 5 perc tevekenykedes utan 20 perc pihi :).
A ferjem beszel hozzam, en meg csak nezek ki a fejembol, nem fogom fel, ugy magamba figyelek mostanaban. Gyerek szetrugja a hasfalamat, megy a bugi odabent ejjel-nappal (ezt mondjuk szeretem). Minden nap megennek 2-3 jegkremet, de a kilok veszesen kusznak felfele... Legyen mar veeeeeeegeeeeeee!

Es ti hogy vagytok? :)

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 


andrejja! én azt kívánom, h legyem már június 1....és onnantól kezdve bármikor jöhet tőlem!!!:))))

én most nem szenvedek...takarításban hamarabb fáradok a derekam szokott akkor fájni nagyon, este elaludni nehéz,éjjeli pisik, de nagy bajom úgy nincs....engem csak az alakom zavar, semmit nem tudok felvenni:(((

most jöttem meg a fogorvostól,leszedték a fogkövet, jajj de rossz volt...azt mondja majd a 8. hónapba jöjjek vissza, mondom most vagyok abba....micsoda??és hol a hasa?nagyon pici...nem ősszel szül valamikor?mondom nem:)

utolsó babarucik is kimosva,és a pelenkák is....de abból ahogy látom még vennem kell majd.

KépKép
dike
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?