Sziasztok,
En mar tul vagyok egy CTG-n, ugyanis par napja, ha ultem, eleg sokszor kemenyedett be a hasam, ugyanakkor a derekam is elkezdett fajni, es mivel meg dolgozom es sokat vezetek, gondoltam, nem artana megnezetni magam (kov. UH csak majus 09-en lesz).
Tegnap tehat felhivtam a dokimat es mondta, menjek be a szuleszetre es megneznek.
Bementem, bevittek egy tip-top kis szuloszobaba, kedves, mosolygos szuleszno foglalkozott velem, vernyomit, lazat mert es feltette a hasamra a CTG-t (nem kell semmit nyomogatnom kozben). Murphy torvenye: egy kemenyedes nem sok, annyi nem volt, viszont hallgathattam Lola baba szivvereset kb 45 percig. Kozben bejott egy dokino (vagy asszisztens, vagy nemtommi), kedvesen kikerdezett, jegyzetelt, megvizsgalt (ez volt az elso "benyulasos" vizsgalat az egesz terhessegem alatt), mondta, h teljesen zart vagyok.
Pisilnem is kellett, majd huvelyi uh-val megmerte a mehszaj hosszat (bakker, 4 centi...), aztan hazaengedtek. Este hivtak, h a vizelet negativ, minden rendben.
Nagyon pozitiv volt az elmeny, mert igy talan nem felek annyira menni majd, ha "elesben" megy a dolog, egyedul par jo tanacsot hianyoltam, hogy pl "pihenjen tobbet" vagy "ne menjen mar dolgozni"
, de nem...
Megkerdeztem,vezethetek-e meg napi 90-95 km-t es azt mondtak, peeeersze. Mostmar csak a fonokben bizom, hogy azt mondja holnap, ne jarkaljak be, dolgozzak otthonrol.
Azert irtam errol ennyit es ilyen lelkendezve egyebkent, mert (talan irtam az elejen) tavaly volt egy mehen kivulim es akkor masik dokim volt egy masik korhazban es ott abszolut nem igy mentek a dolgok.
Egyszer bementem, h sokat barnazom, de csak a vernyomasom mertek meg, majd azt mondtak, minden OK, menjek haza (doki nem is latott).
Par nap mulva mar vereztem, ismet bementem es megint csak vernyomast mertek es azt mondtak, korai terhessegnel normalis a verzes... Doki megint ram sem nezett.
Majd mikor vegre eljott a rendes idopon es volt UH, akkor mondta, h elhalt a baba, meg aznap kuret... Mikor felkeltem altatasbol, doki mar lelepett, azt sem tudtam, mi a teendom. A noverek hazaengedtek, de hogy van-e ujabb idopontom kontollra, senki nem tudta. Mikor felhivtam par nap mulva a dokit, akkor mondta, h igen, van idopontom (jo, hogy szol). Bementem es mondja, hogy sajnos a kuretkor alig jott valami a mehembol, azert valszeg van meg valahol baba es vert vesznek, h megnezzek a HCG-t. Vettek es magas volt a HCG, ezert laparoszkopias mutetem volt masnap. Felkeltem az altatasbol, doki megint sehol, senki nem tud semmit. Bent kellett maradnom es a doki masnap mondta, h megtalaltak az elhalt magzatot a bal petevezetekben, ami teljesen el volt deformalodva, ezert azt is ki kellett venni.
Na, csak azt akarom ezzel mondani, hogy itt sincs kolbaszbol a kerites es sok mulik azon, melyik korhazba megy az ember...