Új privát üzeneted érkezett!

Addisz, jövő héten megyek uh-ra, utána terveztem felhívni.
De még az a gondom, hogy júliusban szabira megy, és én csak akkor akarom őt felfogadni, ha az utolsó hónapomban végig itt lesz.
Ha pont akkor megy szabira, akkor inkább mást választok.

Leo, ezt így könnyű mondani....de aztán ha éjszaka 10 percenként ébred...alig eszik és kezdi előröl...szóval akkor szerintem nem könnyű megvalósítani.
Ráadásul ahol nagyobb gyerek is van, ott vele is kell foglalkozni, érte menni stb.
Én fél igény szerintit gondolok: megetetem, és remélem 3 órát kibír, ha nem persze megetetem, ha 3 óra után még nem kér, akkor hagyom, de max 4 óráig. Utána megetetem, mert ha nem éjjel pótol.

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Noémi
A csudába, akkor ő is júliusban megy szabira... Hm, mindenesetre ha felhívod és megtudtad, hogy mikortól nincs, akkor megírnád nekem? Mert akkor én is körbekérdezek ismerősöktől, hogy kit ajánlanak.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Persze Addisz, megírom.
Ugye Sztanyik július 13-án jön vissza, és talán június 27-étől van szabin.
A barátnőim azt mondták az utolsó hónapban a dokival már nem is találkoztak csak a szülésznővel.
Így mindenképp olyat akarok választani, aki vagy július legvégén, de inkább augusztusban megy szabira.

Azt már semmi képen nem kockáztatom, hogy ő is pont akkor megy el.

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 

 
 

Noémi
Olvasd el újra, hogy mit írtam... :lol: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


Ebben tök igazad van! Én ugye eleve nem Sztanyiknál szülök, szóval nagyon fontos, hogy itt legyen a szülésznő a végén, mert ctg-re is már a szülőszobára fogunk járni hozzá.
Keresünk valaki mást, ha esetleg ő elmegy!
És köszi :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Igen, értem Leo - minden szavadnak jelentősége van. Így igen - dettó. (viszont többségében ez azt jelenti, hogy szüléskor mellre teszed a gyereket, majd pár éves korában, ha ő akarja lecuppan róla - :( na azt nem!)

Addisz, nekem múltkor nem volt, és most mindenképp szeretnék. De ezt amolyan luxusnak fogom fel, mert lehet hogy csak a császár előtt kell segédkeznie. Ha tudnám, hogy menni fog simán is, akkor persze másképp állnék hozzá.
De ha már bevállalom, akkor álljon folyamatosan a rendelkezésemre. (ésszerű határok között persze)

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Sziasztok!

Szopi: mi is átestünk a ló túlsó oldalára... Az első egy hónapban szenvedtünk, mert korán volt 1 hétig, azt sem tudta mi az a cici. Tehát otthon utána kb. 25 percbe telt mire be tudta kapni. Aztán annyira belejött, hogy már állandóan szopni akart, csak azzal tudott elaludni, és éjszaka is odaszokott mellénk az ágyban, mert már nem tudtam annyit felkelni, amennyit ő enni akart. Hát, kár volt. Két évesen tudtuk tőle elvenni, addigra már ő bölcsis volt, én meg dolgoztam, egész nap semmi, éjszaka viszont két óránként kelt ciciért.
Most hatalmas elhatározásaim vannak, cici 3 óránként, alvás a kiságyban... Aztán hogy mi lesz belőle, azt nem tudom, mert nem vagyok sajnos túl következetes. :?

Addisz: nálatok nincs az orvosnak konkrét váltópartnere? Mert nálunk úgy van, hogy ha szabira mennek, akkor megvan, hogy kinek ad át. én még nem mertem megkérdezni, hogy mikor megy szabira a dokim, mert félek a választól. :) A helyettese a fia, aki egy 35 év körüli jóképű pasi. Nem szeretnék nála szülni... :roll:

Linácska: sajnos nem lesz jó a jövő szombat, pedig nagyon jó lett volna letudni egyben az egészet. :( Majd felhívom a nőt, hogy lesz-e még ilyen alkalom a következő két hónapban. Ti nem csináltátok meg Lilinél vagy Levinél?
Holnap dolgozol utoljára? De jó Neked! Nekem még 5 hét van hátra, már visszaszámolok...
Jó nagy munkálatokba kezdtek!! Mondjuk mi meg költözünk elvileg, az is szép lesz. :roll:
Lili hogy fogadta a hírt, hogy elmarad a program?

Noémi: nem ismerem ezt a mellszívót, mindjárt megnézem a neten. Akkor jól jártál a börzén!! Képek?? És milyen babakocsik jöhetnek számításba?
Mi most vettünk egy Quinny buzzt, rózsaszín-lila, a maxi cosi pedig piros. Nagyon tetszik... :D

Hópihe: gyönyörűen sikerültek a képek!!!

Ana: jobbulást Pannának! Teljes felújítást végeztek? Azt elhiszem, hogy nehéz elviselni. De biztos gyönyörű lesz! Gondolj erre. :)

kiváncsika: szuper, hogy mindent rendben találtak! Tényleg, kép?

Brünhild: hú, de nagy pocid van! Nagyon csajos a kiságy!

Netty: de jó Neked, hogy már csak pár nap van hátra a munkából! én már olyan nehezen ülök, állandóan elnyomom magam. Otthon sokkal kényelmesebb lenne melegítőben lenni egész nap.

Rokakoma: nem tudom, én még nem vettem észre, hogy a baba másképp reagálna az apukája vagy a testvére hangjára. Az étkezések után szokott, meg ha hátra fekszek, azt nagyon utálja.
De tudom, mondják, hogy ilyenkor már jól hallanak bennünket. Mondjuk a zenében hiszek, ahogy írod, hogy a fuvolázásod hiányzik neki. :) És a komolyzenét hallgató magzatokról is jókat lehet olvasni, hogy mennyire fejleszti őket.
De ügyesek vagytok, én nem bírtam volna ki, hogy ne kérdezzem meg, hogy mi lesz a baba neme. De nálunk az egész család tűkön ült, 4 fiú unoka után főleg anyukám. :)

Ildóca: neked is szép nagy már a pocid! én nem látom a magamét ekkorának, talán csak este.

Tegnap én is megjártam a terhesgondozót beutalóért, meg elmentem végre a háziorvoshoz a belgyógyászati vizsgálatra.
Mindig van valami....

Nektek csuklanak már a babák? Úgy emlékszem Aziz ilyenkor már csuklott, de most még nem tűnt fel az a tipikus ütemes rángás. Pedig olyan vicces volt! :)

Lilypie Maternity tickers


Nálam pl. ez a szoptatás érdekes téma. Egyszerűen nem tudom túlmisztifikálni. Lehet, hogy csúnyán hangzik, de én nem érzem, hogy azért, mert szoptatok valamiféle különleges kapcsolat alakulna ki köztem és a gyerek között, hogy hogy egymásra hangolódunk általa, és még sorolhatnám. Nekem különösebb élvezetet, vagy más lelki pluszt nem okoz. Viszont más dolgokban megtalálom azt a harmóniát köztem és a gyerekem között, amit más a szoptatásban (ha ott szuszog a mellkasomon az számomra nagyon jó érzés pl.). Ennek ellenére természetesen amíg tudtam szoptattam a gyerekeimet, fogom most is, mert nekik ez a jó, ez a legtermészetesebb táplálék, és nem is merült fel, hogy ne csinálnám, csak nem tudok bele többet gondolni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


O ... megtaláltam a Baross utcában a kismama boltokat és a waiting for you outlet-et is egy picit arrébb ... nagyon veszélyes :(
Vettem 3 pólót, egy hosszú és egy rövid nadrágot, 13.000 volt összesen, ami szerintem még elmegy, de az utolsó két helyre már nem mertem bemenni :wink:
Holnap még visszamegyek 1 (vagy ha a húgom is úgy itéli meg 2 ruháért) ... végülis mindjárt itt a szülinapom :)

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Én fontosnak tartom anyuka igényeit is... :wink:

Linácska
Manapság hajlamosak túlmisztifikálni a soptatást. Pedig, akkor is lehet jó anyuka az ember, ha tápszert ad a babájának... csak anyuka lelke legyen rendben!

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


Szoptatást biztos mindenki másképp éli meg, nincs ezzel semmi gond, amig neki és a babának is jó :)
Elsőnél én sem láttam semmi különöset benne, puszta táplálkozási forrást, és sajnáltam, de itt lehet a körülmények is közrejátszódtak, amiket már többször leírtam.
Másodiknál fedeztem fel, hogy ez mennyire jó mindkettőnknek, csodálatos dologként éltem meg, ugyanúgy harmadszor is.
Az együttalvásban sem látok semmi rosszat, én is így tettem, sokkal könyebb volt; és két gyerek után (elsőt nem számolom), akikkel együtt aludtam és kedvükre szophatta egész éjjel, azt mondom, hogy nem lett ebből semmi hátrányunk. Bendegúz is velem aludt, jókat kajált éjszaka is, 3 óránként, aztán mégis 10 hónaposan fokozatosan kihagyott egy-egy alkalmat, ekkor elkezdtem a kiságyba szoktatni, éspedig úgy, hogy este betettem a kiságyba, és az első ébredésnél/szoptatásnál vettem csak magam mellé és ott is hagytam reggelig. Simán ment, nem ordított, nem háborgott, nem kellett altatni, ringatni, semmi, elég hamar reggelig aludt a kiságyban. Nimródnál ugyanígy tettem (volna), de sajnos nem működött, még most is többször megébred éjszaka. Viszont mindkettőt 1 éves kora körül választottam el, ha mondhatom így, szerintem ez a legjobb időpont.. Ebben a korban van az, hogy a gyerek már eszik, a szopizás pedig csak megszokás, cumizás, játék számára. Kb egy hét alatt mindkettő leszokott, volt nap, hogy nem szopott, aztán másnap megint, volt hogy én voltam tele, és szoptattam meg, mégis rövid idő alatt gond nélkül abbahagytuk. Nem volt sírás, hiszti, kínlódás... Most is így szándékozom csinálni :D
Közben nézem barátnőm kislányának fotóit, és már úúúúúúgy szeretném az enyémet kézben tartani :D

Rokakoma :lol:
20140901114303
 
 


Mrsleo, Linácska, ez a"túlmisztifikálás" szerintem azért van, mert sokáig az ellenkezője volt divatban...és hogy "visszahozzák" azt, ami természetes, ezért átesnek a ló másik oldalára. Nem kéne nagy ügyet csinálni belőle, akinek megy megy, akinek nem, ott a tápszer, éhen nem hal a gyerek... ha jobban belegondolunk, manapság mindent túlmisztifikálnak, ez a modern világ átka... :roll:
20140901114303
 
 


Pihe, rakhatok fel képeket, ha minden kész, de az még sajnos nem holnap lesz. Holnap a festők végeznek, de sok mindent még a férjem tervez megcsinálni, úgy hogy péntek estére csak annyiból lesz jobb nekünk, hogy legalább nem 5 idegen pasi fog mászkálni a házunkban. De kész talán csak hetek múlva lesz. :(

Kriszta, a fürdőszobát és wc-t újítjuk fel, a garázst pedig beépítjük, hogy legyen még egy szobánk, mert így már kicsit szűkösen lennénk...

Pocifotót viszont majd tervezek felrakni, mert szerintem sokat nőtt most. Majd ha tudok fotózni. :)

Linácska, jó babanézegetést holnapra! Én is elhúztam volna a csíkot, ha lehetett volna, de férjem csak 2 nap szabit tudott kivenni. Akkor mondjuk tüstént le is léptem...

Jókívánságokat Panna nevében is köszönjük, ma már nem is volt lázas, de gyerekdokihoz még nem jutottunk el. Illetve egyszer igen, de akkor tömve volt a rendelő, így nem vártuk ki. Igazából amúgy is csak az igazolásért mennénk... :oops:

Rokakoma, na addig ne tartsanak a betegségek, míg Berci meg nem születik!!!!!!! Azzal már kiegyeztnék, ha őszig nem kéne látnunk a gyerekorvost... :) Kismama boltok? Azok jók! :)

Addisz :lol: :lol: :lol: És az ügyeletes mit szólt, mikor kiderült, hogy 'csak' éhes a gyermek? :)

Mérleg nálunk is jó szolgálatot tett, mert pusztán az alapján, hogy mennyi időt van cicin, nem lehet belőni, hogy mennyit is eszik a baba. Mi addig mértük, amíg ki nem ismertük nagyjából, utána már nem nézegettük. Amúgy én is a Leo féle igény szerinti szoptatás híve vagyok. :)

Kriszta, 35 éves jóképű pasinál én sem szeretnék szülni... :lol: Én már rendszeresen érzem, hogy Berci csuklik, azt hiszem, a huszonvalahányadik héttől fogva. Tényleg vicces. :)

anabique
Budapest
 
 


Elfelejtettem írni, hogy szombat délre, indulás előtt (anyumékhoz húsvétra) beiktattam egy ultrahangot :lol: Mert annyian kértétek :wink: :lol: :lol: :lol:
20140901114303
 
 


Kriszta,
kár, hogy nem jó a szombat. Amúgy van több ilyen alkalom, ha gondolod, priviben elküldöm Márta mobilját, lehet vele egyeztetni.
Lili anno pont azon a napon született, vagyis derült ki, hogy indítani kell a szülést, mikor az én orvosom szabin volt (dec. 19.), befektettek, mert már 40+1 voltam, dokim csak azon az 1 napon volt szabin. Aztán "kistankó" nézett magzatvizet, kiderült, hogy nem jó, hívta az én dokimat, hogy mi legyen, és végül ő indította el a szülésemet, amíg az én dokim odaért a nagy ajándékvásárlásból...aztán bejelölt iwiw-en :lol: A kismamái amúgy nagyon szeretik. 6 év alatt gondolom sokat fejlődött, de akkor még elég gyakorlatlan volt.
Ja, és van ám közös barátunk is, mint kiderült...Noncsi.

brunhild,
hova mentek UH-ra?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Most csak a Minimanó-ba (Csodabent). A 4D túl messze van, jó volt egyszer, de most megteszi a Csodabent is (és olcsóbb is).
20140901114303
 
 


Brunhild: De jó! Anyudnál lesz net az eredmények miatt?

Szoptatás: Lina, osztom a véleményed, nekem sem volt egekbe emelő élmény. Inkább kudarc, amiért egyfolytában éhes volt Zéti. Pedig evett rendesen. 3 hónapig bírtuk. Jó lenne egy nagykönyv szerinti, 3 óránként teli nyomott pocak.

Én pl azt hibáztam el, h hagytam cicin elaludni, majd becsempésztem az ágyba. Ennek az lett az eredménye, h úgy aludt el napközben, ha szürcsölte a teát, és mikor kieresztette a levegőt a cumisüvegből, na akkor tudtam, h paffon van, el tudok menni tőle. De ez sokszor fél óra üldögélés volt. Megmoccantani sem lehetett az üveget a szájában, mert azonnal felriadt. Cumit nem fogadta el, mert abból nem jött semmi. Jól kibabráltam magunkkal.....

Két és fél évesen még mindig felkelt egyszer tejet enni éjszaka. Egészen addig, míg össze nem szedett egy fosós hányós vírust, amiért nem adhattunk neki tejet. Én balga, ha élőbb tudom a megoldást, bevetem a nagy cselt hamarabb. Tejcsi nem volt a hűtőben sem, kimentünk a konyhába, belenézett, nem látta, kis hiszti, majd alvás. Másnap ismét kelt, kínáltam vízzel, az nem kellett, de már nem akart kimenni a hűtőhöz belenézni. Harmad nap mér nem kelt fel, és azóta is alszik mint a tej :-)

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Netty, ott nincs net, de mi viszünk :wink:

Én azt mondom, szerencséd volt, vagy éppen akkor jött el az ideje, hogy leszokjon az éjszakai ivásról :) Az enyémek (Etele és Nimród) kb 3 éves korukig úgy aludtak el, hogy este tejes-cumisüveg, éjszaka is néha kérték a tejet, és reggel úgy keltek, hogy kérték a tejesüveget ..volt nálunk is vírus meg minden, amikor nem szabadott volna tejet, de addig ordítottak, amig kaptak...semmi csel nem vált be...Aztán 3 évesen sikerült fokozatosan áttérni az éjszakai tejről szörpre, utána pedig vízre.... Nimród most 1-2-szer iszik vizet éjszaka, de már ez is nagy haladás. Legnagyobb félelmem amúgy a cumi volt, mivel a télen annyira rákapott, hogy jóformán folyton a szájában volt, és természetesen elalvásnál kötelező kellék, valamint ha éjjel kiesett, állandóan vissza kellett adni. Ennek ellenére nagyon könnyen ment, februárban cumistól megütötte a száját, és a cmit szidtuk, hogy az a hibás :wink: , mondtam dobja ki a szemétbe..és annyira mérges volt, hogy kidobta. Ezzel elértem azt, hogy napközben nem kellett cumi, ah kérte, mondtam, hogy kidobta..de este és éjjel kellett..aztán kidobott még egyet, akkor elhagytuk az esti cumit és csak éjjel ha nyugtalan volt, akkor adtam oda neki..most már egyáltalán nem kell 8) De fél évvel ezelőtt ezek a cselek nem váltak volna be, hiába próbálkoztunk bármivel.. Mindent a maga idejében :wink:

Jaj, mennyit írtam ma, már szégyellem, hogy velem van tele az oldal :oops:
20140901114303
 
 


Brunhild: Zéti még most is reggel-este csőrös pohárból mese közben kakaózik. De ez nem zavar. Örülök, h van reggel a gyomrában valami,mert nem reggelizik sajnos. (ez is elcsesztük)

Ám most hagyjuk el a reggeli ivászatot, mert belekezdtünk valami immun kúrába, ami az első reggel, és egy órán át nem lehet semmit enni-inni. Hát nem repes az örömtől, de muszáj volt valamit kezdeni, mert ez a rengeteg betegség és antibiotikum már elég volt.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Brunhild
De jó, akkor lesznek meg uh-s képek :)

Ana
Háát, az ügyeletes orvos elég furán nézett ránk, de azért látszott, hogy megérti a kezdő és totál kimerült, aggódó szülők rémületét... Inkább nekem volt sokkoló, hogy a gyerek egész nap a cicimen lóg, mégis képes hosszú órákig azért sírni, mert éhes... :roll:
Várjuk a pocakfotót!

Netty
Milyen kúrába kezdtetek? Majd számolj be a fejleményekről, mi is érintettek vagyunk a non-stop betegség témában...

Rokakoma
Szerintem tök jó vásárt csináltál, ennyi ruhadarabért egyáltalán nem sok a végösszeg!


Holnap érkezik az unokatestvérem Bécsből és hoz egy csomó babaholmit nekem! Már alig várom, hogy kipakoljak :) Megkapom a hordozókendőt, egy pocakfürdőt, sok ruhát, játékot! Megint lesz mit nézegetni, rakosgatni :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Ana, úgy gondoltam, hogy miután Berci megszületett soha többet nem lesztek betegek :wink:
Nem lehet könnyű az átalakítás történet sem, nálunk május vége előtt nm is lesz semmi ... úgyhogy lásd a pozitívumot, addigra már biztos gyönyörű lesz minden nálatok :)

Olyan jó olvasni titeket, nagyon sokat tanulok belőle :)
Egyre kevésbé "félek" tőle ... lesz ahogy lesz :wink:

Brunhild, a cumihoz még annyit, hogy én alapból úgy gondoltam, hogy nem nagyon szeretném, de most megkérdeztem Anyukámat és elgondolkodtatott.
Mi 3an nagyok nem kaptunk cumit, viszont helyette szoptuk az ujjunkat. A kishúgomnak a kórházban a szájába nyomták és ott maradt. A különbség az volt, hogy ő már 3 évesen leszokott róla, a két nagyobbik húgom pedig még 9-10 éves korában is néha az ujját szopta. Szóval most nem tudom ... Az is igaz, hogy a kicsi húgom nem volt valami jó szopó. Nem tudom összefügg-e.

Szerintetek egy fél nap alatt el lehet intézni ennyi dolgot?
kiságy, kókuszmtrac, pelenkázó, babakocsi és nekünk nagy matrac
Igaz már végeztem kutatásokat és csak ki kell választani két-három lehetőség közül, de így is be kéne menni 5-6 boltba és a babakocsi egyáltalán nem biztos :?

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Addisz, de jó lesz neked :)

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Jó reggelt:)

Tegnapi pocak. Szerintem most kicsit megállt a növésben, már mondták egy páran, hogy milyen pici. :roll: :lol: Nekünk pont jó. És épp 100 cm-t mértem tegnap :lol:

Kép

brunhild, a csodabent uh-t mi is néztük, ott vettük meg mellette a Minimanóban a babahordozót. Tök jó, mert állítólag megkapod kuponok formájában a 4d árát. Vagy egy részét.

rokakoma, ha ki van nézve, és céltudatosan mentek, akkor belefér, amúgy necces... Mi pár hete voltunk fent a férjemmel, de akkor pl babakocsit nem is találtunk, pedig voltunk vagy 3-4 nagyáruházban. :roll:


Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Hát Csöppke, ez egyáltalán nem kicsi pocak :shock: :lol:

Én már kétszer voltam a Minimanóban uh-n, adnak kuponokat, ebből következő uh-n 500 Ft-ot vonnak le ..nem sok, de motiváló tud lenni :) És még van egy csomó kupon a Minimanóba, pl babakocsira bútorokra, mérleg kölcsönzésre stb, de nem nagy összegek..szóval csak a kuponokért nem érdemes elmenni; viszont önmagában az uh olcsóbb mint máshol, lehet kérni csak babamozit (lelet nélkül), ez 7500 Ft (adnak egy darab képet); ha kérsz dvd-t is, az még 2000 Ft. ha leletet is kérsz, akkor azért is fizetni kell, de megnő az uh ideje is fél óráról egy órája. A csaj kedves, rendes.
20140901114303
 
 


Csuklás: Sebi is csuklik már a félidőtől kb, elég sokat:) Illetve forgolódik... eszem megáll, hogy még mindig 180 fokokat forog, hol lent van a feje, hol fent... a srácok ilyenkor már fejjel lefelé voltak végig. :D

Ja, babakocsi téma, mi is vettünk. :roll: :lol: (graco quattro toue deluxe, türkizkék, imádom a színét :lol: )
Bár alapból nyilvánvaló, hogy hordozi fogjuk Sebit, már a kórházi pakkomban benne lesz egy kendő :lol: , de szerettünk volna egy járgányt is, mert anyukámék itt laknak egy utcányira, és a büszke nagymama azért szeretné tologatni az unokáját. Bár volt már a hátára kötve gyerkőc, és élvezte a dolgot, azért neki már egyszerűbb a babakocsi. :D Nomeg a kertbe kitolni, ilyesmik...


Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


brunhild, jaaa, akkor én olvastam félre. :) :oops:
De szimpi helynek tűnt nekem is.


Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Hello!

Szoptatás nálunk igény szerint folyt mind a háromnál mégis csak 3 óránként kérték :lol: Viszont mérlegem mindig volt és mindig mértem hiába no imádom a számokat a mai napig el van téve a füzetjük amibe írtam az első 3 honapban

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét
 
 


Azt álmodtam, hogy megszületett a pici este megetettem és reggel arra ébredtem, hogy egész éjjel nem kelt fel enni. Úgy megijedtem.
Ma megint orvoshoz megyünk, a lányom még mindig köhög. Már több, mint 3 hete nem akar javulni.
Hajrá UH-sok én csak jövő héten megyek a klinikára, addig csak a csuklását és rugdosását érzem én is. Mostanában tényleg sokat csuklik.
Csöppke te milyen vékony vagy még mindig.
Rokakoma indulás előtt vegyél be magnéziumot, mert ez a körút még nem terhesen is fárasztó.
Az én fiam 1,5 éves koráig tejcsivel aludt el. Aztán egyszer csak kérte a tejcsit, de bele sem ivott az üvegbe. Akkor el kezdtem csökkenteni a mennyiséget, majd lecseréltem teára, végül vízre. Csak a rituálé kellett neki, hogy fogja a cumisüveget. Egy idő után váltottunk pohár vízre. A lányom még most is kéri az esti tápszert.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged
 
 


Klarissza tán te is közgazdász vagy, hogy imádod a számokat?

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged
 
 


csöppke,
nekünk is olyan kocsink van, csak bordó. Még 6 évvel ezelőtti modell, és a mai napig tökéletes, nagyon szeretjük.

klarissza,
hogy vagy? Bírod még a fekvést?

rókakoma,
nekem mindkét gyerekem cumis. Lili a mai napig. Egyszer már majdnem leszokott, megbeszéltük, hogy az új oviba nem lehet vinni, el is fogadta, majd az óvónéni a családlátogatáson mondta, hogy lehet hozni nyugodtan, mindezt úgy, hogy a gyerek is hallotta. Na most ezek után legyek okos...
Levi kevésbé ragaszkodik hozzá, de ha talál bekapja. Viszont reggel felkel, és az az első, hogy odaadja a cumit is, meg a takarót is a kezembe. Őt valószínű könnyebb lesz leszoktatni. A barátnőm 10 éves lánya még most is szinte állandóan szopja az ujját. Elnyomta a fogát is. Megpróbált leszokni róla tudatosan, akkor meg 2 nap alatt úgy romlott az iskolai teljesítménye, hogy csak na. Nehéz okosnak lenni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


kfnoémi,
sok boldog névnapot kívánok!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Mennyit írtatok megint :)

Ujjszopás/cumi: Zsófi szopta az ujját, 20 hónaposan leszoktattuk róla. Fruzsi nem szopta az ujját, neki nem kellett semmi. Vagyis van egy babája, ahhoz hozzábújik, és vele alszik négy hónapos kora óta :)

Szoptatás: én háromóránként szoptattam a lányokat, Zsófi mellett suliba jártam, nekem muszáj volt tudnom, hogy mikor fog enni megint, nem is tudtam volna másképp megoldani. De nekem bejött, éjjel nem ettek, hamar átaludták az éjszakát, három hónapos korukban maguktól átálltak a négyóránkénti evésre, így egy nap csak négyszer ettek, híztak szépen, szóval remélem, most is sikerül így :)

Babakocis: mi ugye vettünk, ráadásul találtam egy rápattintható hordozót is, azt is megvettük :lol: Nem akartam feltétlenül ilyet, de ha már kompatibilis, hát örülök neki :wink:

Lányok ma kirándulnak a csanával, elmentek a Margitszigetre a Vadaskertbe, remélem jól érzik magukat :) Délután meg viszem őket Apa szüleihez, ott alszanak, mi holnap délelőtt megyünk utánuk. Fura lesz egy este kettesben :)

11-re meg megyek kozmetikushoz :)

csöppke: szép pocak :) Én is mértem az enyémet egyik nap, nekem most 93 cm :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


panndi,
nekünk a tegnap esténk volt kettesben, egyik gyerek sem volt otthon. Erre a barátaink elhívtak szalonnát sütni. A férjem nem egy nagy társasági ember, dolgoznia is kellett, majd fél 9-kor közölte, hogy akkor mehetünk. Én meg köpni-nyelni nem tudtam, hogy mi van??? Mi, este fél 9-kor, buliba??????????? Na mindegy. Végre pihenhettünk volna, ehhez képest fél 11-kor jöttünk haza, ma meg hajnalok hajnalán dolgozni. Kicsit sem vagyok álmos :lol:

De már csak pár óra és megkukkoljuk Botikát :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


SZOPI:ÉN MARHA LAZA ANYUKA VAGYOK ILYEN SZEMPONTBÓL(DE CSAK ILYENBŐL) ÉN FELŐLEM AKKOR ESZIK,AMIKOR KÉR :D
Ő A GÓRÉ :lol:

POCAK:FELBUZDULVA RAJTATOK,MEGMÉRTEM:109 CM :roll:

ÉS EGYÉBKÉNT MINDENKINEK: Kép

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas
 
 


Sziasztok!

Noémi
Boldog névnapot kívánok én is :)

Linacska
De jó Nektek, hogy nemsokára mentek uh-ra! Kérünk sok-sok képet utána! Drukkolok, hogy jól lehessen látni a Kislegényt :)!

Panndi
Akkor kellemes estét kettesben, élvezzétek a csendet, nyugalmat!

Csöppke
Biztos nem jutna eszembe azt mondani a pocakodról, hogy kicsi :D
És tényleg nagyon vékony vagy!

Rokakoma
Majd számolj be a vásárlásról, remélem sikerül mindent beszereznetek! Amúgy ha van lista és céltudatosan mentek, tehát nézelődni már nem akartok, akkor talán belefér mindez fél napba.


Cumi, alvás: Luca 9 hónaposan kezdte átaludni az éjszakákat, csak néha fordult elő, hogy felkelt, de enni akkor sem akart, inkább csak pátyolgatásra vágyott :) A cumisüveget szerencsére csak evésre használta, nem játszott vele, nem kellett neki nyugtatás céljából, úgyhogy mi rövid idő után áttértünk a csőrös pohárra, majd sima pohárra. Tápszert (tej helyett) kb. 2 éves koráig kapott.
Cumizott ő is, de szinte csak elalvásnál, napközben ritkán és éjjel is kiköpte, nem kereste, így viszonylag könnyen lemondott róla 3 éves kora előtt.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 



Brunhild, várjuk nagyon az uh-s képeket! :)

Hú, Csöppke, mekkora poci! Határozottan nem a pici jut róla eszembe. :)

Csajok, akkorát estem ma, mint egy cementeszsák. Szerencsére oldalt estem, a pocakomat egyáltalán nem ütöttem meg, de valahogy olyan szánalmas volt az egész.

Melósok nem végeztek ma, elcs.szték az időt. El tudjátok hinni, hogy HOLNAP is jönnek?!?!

És még a pocim is leégett a napon tegnap, amikor elmenekültünk itthonról (mert hogy melegem volt, és felhúztam a felsőmet). Most jó piros. :(

anabique
Budapest
 
 


Hú, Anabique, azért biztos jól megijedtél :shock:
Ami a munkásokat illeti, csodálkoztam volna, ha tényleg befejezik :roll:

Én csak holnap este fogok tudni képeket feltölteni, ha minden jól megy. Addig is várjuk Linácska képeit :wink: :lol:
20140901114303
 
 


Jaj, Ana vigyázz magadra!!!
A munkások meg hihetetlenek, hogy soha nem tudják tartani a határidőket ...

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Na akkor mindjárt rakom a képeket, csak le kell kicsinyíteni egy picit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Jaj de komoly arca van, mint egy öregembernek :lol: :lol: :lol:
Amúgy mintha Lilire hasonlítana?
20140901114303
 
 


brunhild, szép ez a matrica :)

Linacska, de jó, milyen nagy már :) Nagyon szép!

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Kép
20140901114303
 
 


Panndi
most 1269g-ra becsülték.

És két hét múlva megyünk vissza grátisz, mert a néni szerint "ebben a gyerekben több van", akkor csinál még néhány képet, ha sikerül, mert most nagyon belefúrta magát a méhlepénybe.

brunhild,
Levi képét mellétettük, ami ugyanilyen idősen, ugyanott készült, hát mintha fénymásolat lenne. Talán Boti kicsit vékonyabb, kevésbé hurkás.
És tele van a feje hajjal :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


:lol:
Látszik, hogy van haja???
20140901114303
 
 


Igen, látszik, 2D-ben lehet megnézni, Levinél is megmutatták, neki le is mérték, olyan 0,8 cm volt.
Ez Levi, a bal oldalra állnak ki a hajszálak a fejéből.

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Lina: De jó képek. És milyen jó fej a csaj, h visszahívott benneteket.


Csöppke: Ez a poci óriási, és hegyes :-) Irigylésre méltóan vékony vagy.

A vizesedés mitől is van? Második napja szörnyülködöm a lábszáramon. A zokninál olyan estére, mint egy kötözött sonka. Rémisztő, komolyan mondom. Lehet ez összefüggésben azzal, h Zenta visszavett a ficergésből?

Addisz: Broncho Vaxom a készítmény neve, 5 hónapos a kúra, de ez nem folyamatos :
A légzőrendszerre ható, bakteriális eredetű készítmények csoportjába tartozó immunerősítő szer.
Erősíti a szervezet természetes védekező mechanizmusát és ellenálló képességét a légúti fertőzésekkel szemben.
Ajánlott:
- visszatérő alsó és felső légúti fertőzésekre;
- visszatérő légúti fertőzések megelőzésére;
- heveny és idült hörghurut;
- krónikus hörghurut fellángolása akut fertőzés miatt;
- torokgyulladás, mandulagyulladás, gégegyulladás;
- orrnyálkahártya gyulladás, arcüreggyulladás, középfülgyulladás;
- antibiotikum terápiának ellenálló fertőzés;
- vírus fertőzés bakteriális felülfertőzései a légutakban, mint fül-, orr-, torokban.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Sziasztok!

Tök jók a képek!!
Kedden voltam kórházi uh-n, pont 29+0-n, több mint 1,5 kg-nak mérték a babácskát, és a feje is jó nagy: 78mm volt. Sajnos nekünk is, mint Linának mindkét vesében 6mm-es vesetágulatot láttak, de megnyugtatott a nő, hogy ez valószínűleg elmúlik magától.
Meglátogattam Klarisszát, nem irigylem a bent fekvés miatt, de legalább alig vannak a szobában, és kedves a mellette fekvő sorstársa, úgy tűnt, elvannak.
Én kedden megyek 4D-re, remélem, lesz olyan kép, amit érdemes feltenni.

Csöppke
Szép ez a pocak, nem kicsi!
Ugye milyen szép nevünk van? :) Már vagy három hete feltettem, de csak Neked szúrt szemet. Vajon miért? :D

Lina
De jó képek!!! És még vissza is hív???? Nem semmi! Tényleg kis komoly pofija van., szerintem Rád hasonlít! Mondjuk férjedet még nem láttam :) De jövő szombaton találkozunk! :)

Ana
Vigyázz magadra! Én nagyon betojtam volna az eséstől!

Bruni
Várjuk a képeket!!! :) Itt volt az ideje! :)

Netty
Neked hol van a méhlepény? Odébb ment? Nekem szerencsére igen! :)

Addisz
Rendelted a cuccokat, amiket unokatesó hoz, vagy ilyen rendes és vett nektek mindenfélét?

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


Linácska, cukik a képek! :) Nem semmi, hogy vannak még ilyen jóérzésű emberek, mint pl ez a szonográfus! Látszik a haja???? Ezt én sem gondoltam volna!

Netty, vizesedés: a szövetek visszatartják a folyadékot, és ez sajnos jellemző a harmadik trimeszterben. Csak enyhíteni lehet a tüneteket, de ha valaki hajlamos rá, akkor elkerülni nem nagyon.

Gil, azta, már másfél kg? Hihetetlen, hogy már ekkora babácskák laknak a pociinkban. Jó hallani, hogy Klarissza a lehetőségekhez képest jól van.

Brunhild, igazad van, tényleg túl szép lett volna, ha időre végeznek a festők. Talán azért borultam ki annyira tegnap, mert a 2 hétre már felkészültem lelkileg, de a plusz 1 (1?) napra nem.

Érdekes módon most fele annyira sem ijedtem meg az eséstől, mint anno Pannánál. De akkor telibe pocakra estem, el is sírtam magam... Rohantam nőgyógyászhoz, megvizsgált, és nem volt semmi gond. Szóval valószínűleg az van bennem, hogy ha akkor nem volt baj, akkor egy oldalra eséssel még kevésbé lehet, pláne, hogy azóta is érzem Berci mozgását, és vérzés, vagy egyéb különös tünetem sincs. Remélem, jól gondolom!

anabique
Budapest
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?