Új privát üzeneted érkezett!

megjottem. anyum varrt egy tok vicces ysakot a jogamatracomnak, ma debutalt ! :)

zsoff: en amiota az eszemet tudom ilyen porgos vagyok, nekem az a fura ha nem mozgok mindennap, emiatt szenvedtem is pocakosan rendesen. mondjuk azert a kismamajoga es uszas akkor is ment.

na szoval, ugy tunik szepen lassan a Crohnom is kezdi felfogni, h ideje takarodot fujni :lol: :lol: :lol:

olyan boldog vagyok, es minden mas is egeszen jol alakul az eskuvoszervezessel is. majdnem kiment mindn meghivo, es eddig mindenki jon :D

most tok jo kedvem van. 8)


vera, hol vagyL (yoghurt elallitott vmit a billentyuzeten es nem talalom a kerdijelet tobbek kozt... :roll: )

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Az informatikus macska :D
Örülök, hogy a Chronoddal szakítani fogtok!!! :) Te mikor mész legközelebb bármilyen orvoshoz?

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


Hi-hi! Azt én is tudom, amit Yoghurt, csak vissza felé nem. :D

Megvagyok, itt vagyok, de hétközben kb. hazajövök, megetetem a Drágám, megfürdök és alszok. Olyan szinten leszív a munka, hogy félelmetes. Pluszban hétfőn-kedden egész napos értékesítési tréningünk volt, ami szuper és hasznos, de nem haladt a meló.

Nagyon büszke vagyok magamra. Az irreális elvárásokat mindössze ketten tudtuk teljesíteni a csapatból, s én voltam az egyik. (Persze ennek nagy része szerencse volt, de akkor is örülök neki).

Végre hétvége... Szurkoljatok: vasárnapra nem várom a Mikulást... Ezzel kapcsolatban fura, ellentmondásos jelzéseket küld a testem. A hét elején még azt mondtam magamban, hogy igen, tuti itt a Baby, de most a nemre hajlok. :-(

Következő hétvégén jönnek Anyukámék, s sikerült úgy összehozni, hogy több kedves ismerős is csatlakozzon hozzánk, így most tényleg pihennem kell, hogy bírjam a jövő heti hajtást. :-D

Veletek mi újság?

Puszi mindenkinek.

Ui: Bixi! Laptető. :D

Veró

Kép
veroniks22
 
 

 
 

igen, laptető!!! 8) vegre :lol: :lol:

zsoff jovoheten kellene mennem dokihoz a gasztroshoz, de nem nagyon fulik a fogam mert attol tartok vissza fogja emelni a medrolt :shock:

yoghurt imad a laptopon aludni mert az jo meleg, csak kozben olyan dolgokat hoz be es allit el, hogy jo sok melo vissazallitani :roll:

var, szurkolok babaugyben!

neke ma jott meg ujfent, most csak 25napos volt a ciklusom. nem is ereztem semmi elojelet, most sem faj.. :roll: lehet a termeszetgyogyasz hat.......


jo ejt!

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Nekem is a héten fog megjönni, most vagyok a 27. napon, nekem átlagban 31 naposak a ciklusaim. De ki tudja...
Veronika, ugye jó messzire elkerült a Mikulás? :wink:

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


Éééés Zitusék ma jönnek haza!
Zita, várom a beszámolót. :)

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


Hát lányok, eddig nem ért ide a Mikulás, s nem jellemző, hogy késik. Elkiabálni nem akarom, de az agyam már folyton ezen kattog... :-)
Amúgy reggel szokott megjönni, de eddig semmi jele.

Veró

Kép
veroniks22
 
 


Hajrá-hajrá, Veronika!
neked hány naposak a ciklusaid?

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


Sziasztok!

Megjöttem. Párizsból és az új melóból. Egyik jobb mint a másik ;)

Naaaagyon jól éreztük magunkat, de én ilyen fáradt már régen voltam. 5 nap alatt sétáltunk kb 50 km-t, de mindent láttunk amit csak akartunk! :P

Az új meló is tök szupi, szimpik és segítőkészek a kollégák, még gépem meg ilyesmim nincs, úh. a melóból nem sokat láttam ;) De asszem szeretni fogom.

Nekem nem ment föl a hőm, úgy tűnik nem volt peteérésem... Ha nem fog megjönni, akkor sem fogok babára gondolni (többek között ezért jó mérni a hőt, ha nem megy föl, tuti nem vagyok terhes...). Viszont az együttlétek után rózsaszínes folyásom van ami kisit aggasztó és fogalmam sincs mitől van. Lehet meg kéne nézetnem magam vagy nem is tudom... Kíváncsi leszek, a héten kéne megjönnie, de sztem ez a rózsaszínes izé nem az.

Veró, drukkolok!
Zsoff, remélem húsvétkor tényleg ki tudod pihenni magad!
Bixi, neked valóban tengernyi energiád van. Csak azt mondd meg, mikor vagytok együtt a férjeddel???
Én is mennék úszni meg kéne aviváznom de múlt héten először a derekam fájt nagyona sétától, szombaton meg bekattant a térdem (még jó hogy csak akkor...) és alig bírok járni. Veszek ma Richtofitet, de ha nem használ pár nap alatt, asszem meg kell nézetnem valami hozzáértővel.

Na jó sokat írtam, ti jöttök :D ;)

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


helo zitus, udv itthon!

orulok,h jol ereztetek magatokat, es h a melo is jonak tunik.
ez hogy van, nem minden honapban van az embernek peteerese??

vera: hirek??
zsoff?

zit, valaszolva a kerdesedre:
jogazni akkor megyek amikor a ferjem edzesen van, uszni altalaban egyutt szoktunk.
amugy en sokszor vegzek hamarabb a meloval, igy mire o vegez es hazaer, addigra en is betorpanok, vagy hamarosan, mire kesz a vacsi, uh ha nem egyutt uszunk igy oldom meg.
nalunk o foz (minden nap) mert imadja, shef szeretne lenni egyszer.
beosztjuk az idonket ugy, h levegot is kapjon a masik, de minden este egyutt vacsizunk (otthon vagy mashol) es egyutt vagyunk 3-4 orat (mi keson fekvo tipusok vagyunk)
igy a haverokat, baratokat sem mellozzuk, es egyutt is vagyunk, na es a sport sem marad ki, ami nalunk alapveto.
most tanulunk gorkorizni pl (egyutt) mondhatom eleg viccesek vagyunk. telen si/snowboard, nyaron pedig rafting jon meg pluszban. nagyon ritka az, hogy tv nezessel telik az este.

most amugy kivetelesen en fozok, mert ma fuggonyt vasarolni voltam, igy lemaradtam a jogarol, es parom edzesen van (mindjart jon remelem) uh ram maradt a fozes------dietas kaja, mar nagyon unom.
probalok most ujitani: almas csirkemell alufoliaban parolva kolessel.
jujj de ehes vagyok...

Crohn nem akar elhagyni, szerdan megyek gasztrora. :cry:

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Ez vicces, én is épp almás csirkét készülök főzni :)

Második nap is jó volt, biztató a dolog. Fél 5-kor leléptem, szuper ;)

Asszem meg fog jönni, bár nap közben meg fájt a bal petefészkem, szóval fogalmam sincs mi történik bennem... Mondjuk most nem is görcsölök ezen.
Elvileg van olyan hogy peteérés nélküli ciklus, ami ugye nem túl jó... Sztem nekem ez volt most. Ha tényleg megjön akkor tuti, ha nem erősödik a pecsételés akkor elképzelhetőnek tartom hogy most van peteérésem. Olyan izé hogy nem lehet tudni, nem?

Megyek vacsizni, férjem suliban. A térdem egyre jobban fáj, találtam egy ősrégi sportkrémet itthon, azzal kenegetem és fáslizom. Ilyenkor amúgy milyen dokihoz szokás elmenni? Kolléganőm szerint porckopás... Nem akarooom! És azt nem is mondtam nektek, hogy az alsó bölcsességfogaimat ki kell szedetnem. Nagyon szuper. És azt mondják nem jó halasztani, bár felőlem ráér. :P

Zsoff, Veronika, meséljetek hogy mizújs!

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok, megvagyok, mikulás viszont sehol semmi. A mellem a hétvégén majd felrobbant, ehhez képest most szinte semmi. Mást nem érzek. Ja: iszonyat fáradt vagyok, de ez lehet a melótól is.

Tesztelést úgy beszéltük a párommal, hogy hétvégéig várunk. Csak bírjuk idegekkel. :)

Én pizzát sütök vacsira, bár csirkét akartam jégsalátával. A férjem már tiszta ideg, mert minden nap megeszek egy fél fej salit. Mit tehetek? Imádom. :)

Szép estét!

Veró

Kép
veroniks22
 
 


Itt vagyok én is.
Örülök, zitus, hogy minden jó volt, és most is jó!!! :) A rózsaszínes izé tényleg lehet a peteéréstől is, de nagyon durva, hogy mennyi olyan dolog történik velünk, amiről nem tudjuk, h miért van... Nekem megemelkedett a hőm, ma volt a ciklusom 29. napja. Úgyhogy szerintem pár nap, és megjön. olyan iszonyú fáradt vagyok, hogy mindjárt megyek, és alszom egy hatalmasat!!! Holnap nem kell korán mennem! :) :) :)

Veronika, nagyon drukkolok!!!! :wink: :wink: :wink:

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


halihoo.

vera: ez nem fair nekem ilyen fejessalatakat emlegetni am.... mar kivagyok a dietatol :shock:

zitus: irany a fogdoki meg mielott teherbe esel!!!!!! futas. :?
a masik: osregi kremeket ne hasznalj!!!! tobbet art mint hasznal! vegyelvmi ujat. a porckorong kopast azert en eleg korainak tartom, te meg nagyon fiatal van. szerintem inkabb a sok seta altali megeroltetes lehet az oka, vagy valami izuleti gyulladas! a kalium jo lehet erre..

en elvagyok, jogarol jottem, ferjem ceges rendezvenyen van :( en meg mindjart elalszok ugy ki vagok nyiffanva..

joejt

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok Lányok!

Nem bírtam ki, ma reggel teszteltem.

Tegnapi nap olyan rosszul voltam a meló helyen, hogy mondták, a héten már ne menjek. Itthon persze már nem volt semmi bajom. Szédültem, és alig bírtam nyitva tartani a szemem. Negyed 7kor csináltam egy tesztet. 5 percet kellett volna várni az eredményre, de azonnal pozitív lett. :D Annyira örülök. :D :D :D

Szép napot mindenkinek! Nekem már az. :D

Veró

Kép
veroniks22
 
 


Húúú, Veronika, micsoda hír!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


Én beteg vagyok már megint... és megint a mandulám... amit már egyszer kivettek, mert mindig beteg voltam miatta... és most visszanőtt... És megint megpróbál kicsinálni... :twisted: :twisted: :twisted:

Veronika!!! Nagyon örülök a hírednek!!!
:) :) :) Bárcsak mi is írhatnánk ilyeneket, ugye lányok?

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


vera: itt is gratula!!

nekem sajnos csak rossz hireim vannak, mint ahoogy ecseteltem :cry:

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Bixi, mi a helyzet?

Most jöttem meg a háziorvostól. Először megint mandulagyulladást mondott, aztán váltott, hogy szerinte mélyebben van a gyulladás (talán hangszálgyulladás... nekem az nagyon betenne...), és elküldött a gégészetre.
Kértem vérvételre beutalót, kb. most kell mennem a B12 injekciókúra miatt (2 hónapja volt), megpróbálom holnap mindkettőt lerendezni. Drukkoljatok.

Zitus, veled mi van mostanság?

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


Crohn nem akar takarodni, babaprojekt huzodik csak huzodik csak huzodik.
en meg szedem a szteroidot.
rossz kedvem van.
menni akarok jogara.
:cry:

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Veronika, őszintén gratula! Nem állítom hogy nem vagyok rád irigy ;), mindenesetre nagyon megérdemlitek! Remélem minden a legnagyobb rendben lesz!!!

Nekem picikét föntebb van a hőm és barnás pecsételés kb. 2 napja, ugyanaz mint régen... Elhatároztam hogy el fogok menni dokihoz, mert ez így nem OK. Csak még nem tudom mikor, egyelőre nagyon leköt a meló, ami jó, mert kevesebbet őrlődöm...
A térdem picikét kevésbé fáj, de nyújtva megemelni nem tudom a lábam úh. AVIVA sajnos egyelőre kizárva... Pedig tuti segítene az is.

Nem állítom hogy jó kedvem van, de amíg a meló az újdonság erejével hat és nincs stressz, addig jó. El nem tudom képzelni hogy mit kéne kezdenem hogy legyen rendesen peteérésem és lehessen babánk :(

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Bixi, kiderült hogy az egyik kolléganőm ismer téged és a férjedet is, majd ha talizunk elmesélem ki ő. Ott dolgozott ahol ti.

Nincs kedvetek valamikor összefutni? Jövő csüt-ön vizsgázom, utána ráérek ;)

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


felolem osszehozhatunk egy talit, mondjuk a jovohet utanra inkabb.

kivancsi lennek egy nogyogyasz mit mondana zita erre a peteeres dologra...
irany a fogasszat!!! :wink:

sejtem ki lehet az a kollegano..
mindenesetre lecci ne meselj tul sokat rolam, mert annyira azert nem publikus mi tortenik velunk (hiaba irom itt meg egyforumon, senki nem tudja a remy kepbol, es a nevembol h ki vagyok..0 ugye erted..

talira mmire gondoltal, hol?

pussz

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Persze hogy nem mondtam neki hogy mi történt veletek. Semmi köze hozzá... Rólunk se tud senki semmit, sőt kérdezgetnek hogy a szülők nem cseszegetnek-e a gyerek miatt meg ilyenek. Elég kényelmetlen helyzet...

Nekem kényelmes lenne a múltkori hely ;) És ugyancsak jövő hét után.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Én is bennevagyok a találkában, de legyen inkább a köv. utáni hét, mert éppen nagyon rosszul vagyok. Harmadik napja vagyok lázas, és úgy fáj napok óta a torkom, mint még soha... Tegnap a gégészeről elküldtek, hogy túl sokan vannak, nem tudnak fogadni... A Szent Imrében találtunk egy orvost, aki végül megnézett. A nyelvgyök alatti manduláim gyulladtak, meg amik még arrafelé vannak... Kaptam megint antibiotikumot, elég erőset, és azt mondta az orvos, hogy leghamarabb hétfőn lehet változás, de csütörtökre már tutira jobb lesz vmennyivel. Köszi... Ez volt a 3. éjszakám, hogy szinte semmit nem aludtam, enni-inni nem tudok, és iszonyúín fáj a torkom ott lent.
Szerintem kisgyerekként voltam, ennyire rosszul utoljára. Nem emlékszem, hogy az elmúlt 10 évben lettem volna ilen tartósan lázas. Tegnap estére Algopyrin, langyosvizes fürdő és borogatás után lett 38.1. Reggel 37.6-tal indítottam.
És hozzátartozik a sztorihoz, hogy a kartonozóban (itt kell bejelentkezni), mitán nem tudtak már beírni reggel nyolckor a 3/4 10-kor kezdődő szakrendelésre, javasolták, hogy próbálkozzunk a rendelésen, hátha fogadnak. Ott az asszisztensnek elmondtuk, hogy mi van (már alig éltem...), és közölte, hogy nem úgy nézek ki, mintha olyan nagy lenne a baj. :twisted: :twisted: :twisted: Ha jobb passzban lettem volna, megköszöntem volna a bókját, de inkább bőgni lett volna kedvem, mert tudtam, hogy nem bírok ki még 1 éjszakát így (és hát a háziorvos ugye nem adott semmi gyógyszert, mondván, hogy a szakorvosnál jobb kezekben leszek....). De most komolyan! Egy rákos betegen látszik, hogy pár napjai vannak hátra? Hogy csak 1 pédát hozzak... Hogy kellett volna kinéznem, hogy fogadjanak??? Egyébként szerintem pont úgy néztem ki, mint aki napok óta lázas, és nem aludt... Hülye bunkó!
Na mindegy.
Találtam egy cikket, ami érdekes... (Lehet, hogy ti is összefutottatok vele.)
http://www.babanet.hu/hetrol-hetre.php? ... icles-2983
Akkor mennyi C és E-vitamint szedjünk, hogy HASZNÁLJUNK, és NE ÁRTSUNK magunknak???
Veronika, mikor mész orvoshoz?

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


És hogy kerek legyen a történet: tegnap este megjött. Nem fáj a hasam (lekopogom), csak nyűgösségre a nyűgösség. :? Ez a ciklusom is 31 napos volt. Örülnék, ha kicsival rövidebbek lennének, de legalább vannak... Viszont fogalmam sincs, hogy a hőm leesett-e, mert a 37.6 inkább a betegségtől van. De gondolom, ez mindegy, inkább az emelkedés számít a félidő környékén.

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


Zsófi! Jobbulást!

Ha kapok időpontot egy ismerős orvosához, akkor csütörtökön megyek, ha nem kapok, akkor az után egy héttel. Szeretném, ha megtámogatnák a terhességet, s azt szerintem jó lenne minél korábban.

Tegnap egy csöppet beparáztam, de sikerült lenyugodnom. Mondogatom magamnak,hogy nem lesz semmi baj.

Kellemes Ünnepeket Nektek!

Veró

Kép
veroniks22
 
 


Nagyon drukkolok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen!!!
Te szedsz vmilyen vitamint? Én csak Folsavat szedtem még akkor, de most el fogom kezdeni a Gravidát/Elevitet szedni. Bár ezekről rosszakat is hallottam, de bízom benne, hogy segítenek majd.
Nagyon drukkolok!!!

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


Zsófi!

Én a kedvenc patikusom tanácsára Femibion 800-at szedek, de nem rég kezdtem, kb. 3 hete. Szerinte ez a legjobb a hasonló termékek közül, mert minden benne van, ami a 12. hétig kell. Utána egészen szoptatás végéig a 400-as ajánlott.
Itt au SZTK-ban a Ladeevit-et nyomják, mert összedolgoznak a gyártóval. Korábban azt szedtem, de nekem nem vált be. (A legkisebb gondom a székrekedés volt mellette)

Üdv.

Veró

Kép
veroniks22
 
 


Veró: miért akarod megtámogatni annyira a terhességet? :roll:
(bocsánat ha naív a kérdésem, csak én nem igazán vagyok ebben otthon,h miért szükséges..Te nem vetéltél el sokszor, azt nem akkor szokás?)

Jó nekem bármelyik hét a talira, válasszatok lányok egy napot!
Veronika, becsatlakozol?


Kellemes Húsvétot!

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Bixi!

Ha jól emlékszem, akkor meséltem, hogy anno az esküvőnk éjjelén is elvetéltem, de azzal nem foglalkozik egy orvos sem, mert nem akartuk megtartani (tombolt a Crohn, s még azt se tudtuk mi bajom). Szerintem a tényen nem változtat, hogy akkor is vetélés történt, s műtétileg befejezték. A papíron persze nem ez áll, nem vették a fáradtságot, hogy 4 éve ezt feljegyezzék, simán abortuszként könyvelték el.

Itt ezt még nem meséltem, de talán Neked megírtam privátban. Nem vagyok büszke rá, csak én és a férjem tud róla.

Mivel mindkét esetben barnázással kezdődött, ezért egy szülésznő ismerősöm javasolta, hogy kérjem a gyógyszeres rásegítést, mert ezek alapján sárgatest hormon elégtelenségre gyanakszik. Ezt jeleztem is többször a nőgyógyásznál, de nem foglalkoznak vele, ezért megyek most (minél hamarabb) egy ismerősöm magánorvosához.

Találka: örömmel csatlakozom. Nekem majdnem bármikor jó. Fél 5ig dolgozom minden hétköznap, utána ráérek.

Szép napot!

Veró

Kép
veroniks22
 
 


Barnázás, rásegítés:
Amikor először voltam kórházban (vészes hányás), 8-9. hét, én is elkezdtem barnázni. nekem is ezt a sárgatestelégtelenséget mondták. Kaptam rá Duphastont, ami elvileg segít. Hát én nem tudom, hogy nálam segített-e, meg hogy pontosan ez volt-e a bajom, mert még csak egy vérvételt se csináltak ezügyben. (Utólag mennyivel jobban átlátom a dolgokat..... :( ) Még több, mint egy hétig barnáztama a gyógyszer szedése mellett... Aztán elmúlt. Az is érdekes volt, hogy az orvosok egyik felének az volt a véleménye, hogy ezt a gyógyszert csak fokozatosan szabad abbahagyni, a többiek azt mondták, akármi van, a 12. hét után már nem hat, mert elvileg addigra a méhlepény már ügyeskedik magától. Érdekes, hogy mindenki mást mondott... Még a fokozatos leépítés mértékével kapcsolatban is. De honnan tudjam, hogy ki mond jót??? Nem egyszerű bízni az orvosokban... Ráadásul én olyan csalódottnak érzem magam velük kapcsolatban... Mert nem hiszem, hogy nem lehetett volna hamarabb észrevenni azt a rohadt hematómát... Mert az nem akkor alakult ki, amikor rábukkantak... :cry: :cry: :cry: (Na, nem hergelem magam.)
Amikor márciusban voltunk a 2. kontrollon, azt mondta az orvos, hogy ha pozitív lesz a tesztem, rögtön menjek hozzá, hogy meg tudja segíteni a terhességet. Bár azt ki merte mondani anno, hogy nem a sárgatestelégtelenség okozta a bajt, de akkor sem árt.
Még a megtámogatással kapcs. annyi, hogy szerintem szép dolog, hogy nem csak azokat akarják segíteni, akik sokszor elvetéltek. Miért kéne erre a sorsa jutni? Még mindig azt gondolom, hogy oké, a természet szelektál, bla-bla-bla... De szerintem sok vetélés megelőzhető lett volna/lenne...
Veronika, neked mondtak arról vmit a gyógyszertárban, hogy nem baj-e, hogy a Femibionban nincs vas? Tudom, egyik vitamin sem tökéletes, de a vas elég fontos. Vagy te is szedsz külön?

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


Zsófi! Basszuskulcs! Én nem is tudtam, hogy nincs benne vas. Megnéztem, s tényleg nincs. A patikus meg azt mondta, hogy nem kell mellé semmi. Holnap csináltatok vérképet, s remélem, nincs vele gond. Magamtól nem akarom elkezdeni szedni a vasat, mert nálam székrekedést okoz.

Ezek a gyógyszerek elvileg csak az 1. trimeszterben segítenek, utána már nincs hasznuk.

A vetélés megelőzésére én is azt mondom, hogy gyakran figyelmetlenek, s nem foglalkoznak a kismamával eleget. Tavaly én végig barnáztam, többször, több orvosnak jeleztem az SZTK-ban de mind azt mondta, ez semmiség. Most nem hagyom magam!
Eddig azt mondtam, hogy az SZTK-ban ugyanúgy ellátnak, minek magánorvos, de a tapasztalatok itt Pesten nem ezt mutatják. Az egy dolog, hogy el se tudom mondani a panaszom, meg se hallgat a doki, de pl. vizsgálat után még csak másztam le az asztalról, tele voltam kérdésekkel, s a doki már a helységben sem volt...

Hogy vagy? Javult a helyzet?

Veró

Kép
veroniks22
 
 


Köszi, vmivel jobban vagyok, már nincs lázam, 37.7-ig szokott már csak fölmenni. Ez a néhány tized közérzetileg rengeteg javulást enged. A torkom még mindig iszonyúan fáj, de napközben az is jobb már, mint volt. Az éjszakák rosszak, mert akkor az a fajta köhögés jön rám, amit nem tudok abbahagyni. :? És 2 napja már a férjem is beteg. Hát, nem ilyennek képzeltük a húsvétot. :?

Egyébként pont a vas miatt írtam, h Gravidát/Elevitet szednék... Csak mindkettőről sok negatívumot hallottam: Gravida: éhséget okoz -> hízás, Elevit -> hányinger. Tudom, minden ember más... Én viszont elég sokáig vashiányos voltam, most sincs a vasam az egekben, bár szerdára lesz meg a vérképem eredménye, majd meglátjuk, mi a helyzet. Még a Babánknál+műtét után (nagyon sok vért veszítettem) szedtem vasat, Maltofer Fol-t. Az orvos ezt ajánlotta, mert a többi készítménnyel szemben ez nem okoz székrekedést. (Az első kórházi létemnél egy 40. héten lévő kismamának adtak ilyet, hasmenése lett tőle, úgyhogy a többit, amit kiadtak neki, "titkokban" nem vette be. Nekem még a védőnő emlegetett egy olyan gyógynövényes vasat, ami kifejezetteb jó a székrekedéses problémára. De a nevét sajnos nem tudom. Szerintem mindenképpen kérdezz rá a témára egy hozzáértőnél.

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


Veronika!
A számításaid szerint hány hetes vagy?

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


A kalkulátor szerint 5 hetes, mivel március 21. volt az utolsó menzeszem.

Veró

Kép
veroniks22
 
 


helo.

femibion, elevit, gravida: igen, mindenki mashogy reagal ezekre. En a femibiontol voltam borzasztoan rosszul. egesz nap emelyegtem es syedultem tole amig szedtem.
Veró!!!!!! GRADVIDAT IBD-BEN TILOS SZEDNI! eszedbe se jusson az.

a vasrol: a terhesseg 3. trimesztereben van kiemelt szerepe, azert is nincs ez elso femibionban. ha nem vagy anemias, ne kell kulon szedni. ha anemias is vagy, akkor is sak szigoruan orvosi felugyelet mellett, mivel a feleslegesen felhalmozott vas nem urul ki a szervezetbol, es karos lehet! de Vera ezt a gasztrosoddal beszeld meg szerintem. merthogy ugye oda is rogton elmesz, nemcsak a nogyogyaszhoz??!! az imurant szerintem surgosen le kell tenned.. :roll:

puszik!

(ja a tali nekem is jo lenne mar 17.15 korul barmelyik nap)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok!

Apropó barnázás: Nekem szinte mindig volt/van most is, de semmit nem csinálnak vele a dokik. Most is ahelyett hogy megjönne rendesen, csak barnázgatok. Én is úgy tudom, progeszteronhiány okozza, de nekem arra fogták hogy a PCO miatt a többi hormonom sincs rendben. Csüt-ön vizsga, utána megyek dokihoz. Ha nem állok a sarkamra, nem lesz ebből soha baba... :(

Veró, szerintem sem árt ha adnak egy kis progeszteront pluszban. Hallottam olyat hogy valakivel minden ciklus 2. felében szedtem a dokija hogy már akkor hasson amikor még ki sem derül hogy ott a baba.

Amúgy úgy irigyellek... Mostanában nagyon el vagyok kenődve a témát illetően, sokat gondolkodom az örökbefogadáson is. Persze a férjem hallani sem akar róla. Úgy érzem, lelkileg nem bírom ezt az egészet. (nem tudom tudod-e, nekünk a babáink 2 év után jöttek össze, és rettegek tőle hogy megint ez lesz). Úgy szeretnék ismét babát várni!!! :(

Jövő hét hétfő vagy keddhez mit szóltok? Nem tudom mennyire lesz húzós zárásunk, de remélem időben el tudok szabadulni.
Nyugati környéke jó neked is, Veró? Majd magánban megírjuk hol voltunk múltkor, már ha ugyanoda megyünk megint ;)

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Egyszerre írtunk :)

Mi az az IBD.

Nekem Gravida terhesség előtt és alatt is bevált, most újra akartam kezdeni, és nagyon éhes voltam tőle. Szóval nem csakhogy mindenki másként reagál, de máskor ugyanaz az ember is reagálhat rá másképp. Nekem pl. székrekedéssel sosem volt dolgom.
Most vett anyukám nekem sima folsavat a patikában, azt szedem, ettől garantáltan nem vagyok éhesebb.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


Zitus, én is nagyon el vagyok kenődve a témát illetően... :cry: :cry: :cry:

nekem a vetélés óta van barnázgatás, mielőtt megjön. Eddig csak néhány óráig tartott, de most más volt. Már reggel barnázgattam/rózsaszín/pár csapp vér, de csak késő este kezdtem rendesen vérezni.

(Nekem csak a kedd lenne jó a találkára.)

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


Sziasztok!

Bixi! Igen, holnap a gasztrós doktoromnak is szólok. A Gravidát nem tudtam, köszönöm az infót.

Mindenki! A Nyugati és kedd nekem is jó. :-) Kb. negyed 6-ra tudok odaérni.

Zitus! Az IBD a gyulladásos bélbetegségek gyűjtőneve, idetartozik Bixi és az én bajom is.

Veró

Kép
veroniks22
 
 


haliho megint.

most melyik keddrol van szo? nekem a holnap nem jo..(26-a), csak az azutani kedd...(05.02)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Veró: FYI:

A Gravida fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
A készítmény allergiás reakciókat okozhat. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni a gyógyszert.Az A-vitaminból ajánlott napi dózis 5500 NE (nemzetközi egység) , ezért napi egynél több Gravida tabletta beszedése nem ajánlott. Igen magas dózisú A-vitamin magzatkárosító hatású lehet.
Bizonyos gyomor-bélrendszeri betegségek (peptikus fekély, kolitisz ulceroza és Crohn-betegség) fennállása mellett történő vasadagolás ezen betegségeket súlyosbíthatja

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Én a 05. 02. keddre keddre gondoltam, bár nekem úgy általában nem jók a hétfők.
Akkor a 05. 02. kedd mindenkinek jó?

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


Na, ügyes voltam, azt akartam írni, hogy 05. 03. a kedd.

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


Május 3-at beírtam a naptáramba. :-) Már csak az időpont hiányzik.

Veró

Kép
veroniks22
 
 


Zitus, nagyon eltűntél mostanában... :?:

Én kedden 1/2 5-től érek rá. Mikor találkozzunk?

Képzeljétek, ma vettem egy 30 db-os Elevitet. Annyit rágódtam ezen a témán, hogy elegem lett, és megvettem ezt, mert ez volt a legolcsóbb. 1700 Ft volt, de azt mondták, hogy az akció miatt ennyi, több szokott lenni. (Még ennél is???) Még nem kezdem el szedni, 3 napi adag van még az antibiotikumból. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e tőle vmi hányingerem/egyéb... :?

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác
 
 


a kedd jó nekem is, én 17h körül szabadulok melobol.

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Nem jó a kedd. Vagyis nem merek semmit ígérni.... Térjünk rá vissza még a hét vége felé. Azt mondják számíthatunk túlórára, ha nem is sokra :( Megpróbálom kideríteni mikor végzünk és holnap este írok. Bocs, tudom hogy én mondtam eleve ezt az időpontot... :( Tudjuk egy héttel tolni?

Én kb. egy hete barnázok, de nem jön meg. Pedig tornázok is, de mégsem. Tele van a hócipőm az egésszel :(((

Májusban lesz találka az előző munkahelyi lányokkal, ahol van az a lány is akivel 3 nap eltéréssel vártuk a babáinkat. Szörnyű lesz találkozni vele. Pedig nem az ő hibája, sőt :( Neki mindjárt gyereke lesz, én meg itt emésztem magam.

Na nem vagyok túl jó passzban, meg tanulnom is kell úh. majd jövök holnap.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület
 
 


helo.

nekem a jovo kedd lenne jo, az azutani nem :(
sot mostmar egyre tobb rohangalni valo van az eskuvovel kapcsolatban, igy nekem tenyleg a jovo kedd lenne a legjobb, 17.15korul
zitus mi lenne ha te kesobb csatlakoznal hozzank?

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?