Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok :)

ceyla:jaaaj,de ügyes NIKI :D :D ,igen biztos ismeretlen volt neki e helyzet :D ,de nagyon édi :D
tényleg tök jó lett volna együtt elmenni :D nem vagyok ám szigorú a tanárnénihez,inkább Mátéval vagyok az ,mert meg kell tanulnia ezeket így is mindig aggódom érte amikor már tudom,h indul haza felé!Jaa a mobilra vigyázz!én Máténál megjártam tönkre ment egy mobil úgy,hogy azóta nem adok oda mobilt picinek! :roll:

Én is amúgy mindig is korán kelő voltam a szüleim is korán kelőek voltak!

cherryke:egy nagy körömnyit raktam bele ,de inkább répa burgi dominált és tápival lazítottam,de alig evett belőle!a bébiételesből megeszik már egy 3/4 üveggel ebből meg evett 5-6 baba kanállal.Máté is jobban szerette a bébi ételt nem értem miért pedig meg kóstoltam és nem is volt rossz!sőt van a alma-burgi bébi étel az sztem olyan savanykás izű,de nem is szereti igazán.a kedvence a sütőtökös-alma.

Balázs is mindig szépen ébred,nézelődik a takarójával játszik és egy idő után dumcsizik! :D

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


ceyla:még egyszer megjegyzem! :D nagyon szupi ez a fotó Nikiről ez az igazi emlék fotó számomra :D nagyon édi bogár :D

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Sziasztok!

Cherryke:én adtam már neki rizzsel a céklát,de inkább először szerintem krumplival add.Együtt megfőzöd őket (cékla sokáig fő),és aztán turmix.Majd írd meg,hogy ízlett neki.
A borsó picit macerás,de nem mertem neki adni a héját is.Pukizott tőle így is,de imádta!

Én ma csirkehusi-krumpli-répa főzeléket adtam,180 lecsúszott.Lili tényleg kis zabagép! :)

Ice:tényleg macera hámozni egyesével a borsót,de megéri.

Ceyla:igen,megyünk úszni végre!Neki irtó édes és nagyon ügyes!!!!!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 

 
 

Köszi Sissy :) holnap du megírom ízlett-e neki. Bár amibe hús, azt megeszi :)

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Ceyla: Niki nagyon ügyes, hogy így egy kézzel...

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sziasztok!

Ceyla!
Niki hihetetlen ügyes!!!!! A fotó is nagyon jól sikerült! :D :D :D :D :D


Iceberg!
Én mindig korán kelő voltam,de mióta Lilla megszületett azért tudnék aludni! :wink:

Sissy!
Lili nagyon helyes kislány! Mi is akarunk majd kompot venni neki,de úgy tudom csak akkor használhatja ha tud magától ülni. Lilla sajna még nem tud,vagy csak nagyon rövid ideig. 8)


Ma voltunk Bababörzén, nagyon jó volt,csak Lillust el kellett vinnünk mert nem volt aki vigyázzon rá. Nagyon jó áron vettünk úszó pelust /550/10 darab/,és popsitörlőt is sikerül jó áron beszerezni,meg rugit,meg még nyári ruhákat,meg kötényruhácskákat....stb.
Készítettem két fotót,egyik amikor jól érezte magát,aztán mikor elaludt. Kép Kép

Kép
mók
 
 


Iceberg,
Balázsnak boldog féléves évfordulót!

Ceyla,
nagyon ügyes Niki, már mászik is? Bettina még nem bírja el a seggét :lol: :lol: , de próbálozik.

Mók,
nagyon édes Lilla.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Sziasztok :)

kri:Nagyon köszönöm ari vagy!! :D

mók:azért én is tudnék aludni sokszor,du már érzem,h fáradt vagyok de nem aludhatok,mert akkor meg Máténak kell segítenem a tanulásban!de mentem volna én is bababörzére :roll:

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


A céklát úgy bevágta, mint a huzat... Majdnem dupla adag lett és nem akarta abbahagyni :D aztán már én nem adtam neki többet... Alig maradt, nem tudom mennyit evett.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Halihó!

Cherryke: : ) Én azt hiszem emelek a főzelék adagon,mert úgy tűnik,evés a 180...Holnap husileveses répa-krumpli-husi lesz.

Mók:én sem hagyom benne egyedül,és általában csak a pár percig dől hátra benne,ahogy Neked a babakocsiban.

Ceyla:tényleg nagyon ügyi Niki!

Holnap felhívom a doki nénit,mert Lilkó egy hete náthás,hőemelkedése van,meg rekedt a hangja,de jó kedvű mondjuk.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Ma nem megyünk erre a baba-mama bigyóra, fiam 6kor kelt, evett és most megint alszik. 8:20kor el kellett volna indulnunk...

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sissy: nekem is el kéne vinnem a dokihoz, bár hőemelkedése nincs, de köhög picit és taknyos. Szívogatom neki és jön is dögivel...

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sissy: párom azt mondta, azt kell mondani, hogy még nem teljesen szobatiszta a gyerek, így nem veszik be 3 évesen oviba :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


sziasztok :)

varitus:köszi a linkeket! :)
azért nem értem az egyik ezt ír a másik mást ír,pedig eg dologról van szó és a kisbabák egészségéről!azt hiszem maradok annál amit Máténál is alkalmaztam!az egyik cikkben azt írják ,hogy 7. :) hótól lehet adni pár kanállal joghurtot! :shock: viszont én úgy tudtam és nem is fogok másképp tenni,hogy 1 éves korig ne adjunk tej terméket!Egy másik oldalon ezt olvastam!Ezért nem variálok többet!

Néhány éve még a vegyes étrend minél korábban történő bevezetését javasolták a szakemberek. Napjainkban azonban valamennyi szakértő egyet ért abban, hogy a vegyes étrend bevezetése 4-6 hónapos kor után kezdődjön meg – e kor alatt a baba tápanyagigényét tejjel vagy tápszerrel szükséges fedezni. A csecsemők éretlen emésztőrendszere még nem boldogul a szilárd ételekkel, ezért a vegyes étrendre történő túl korai áttérés növeli az allergia kialakulásának veszélyét.

Úgy ébredtem ma,h kicsit duzzadtak a szemeim olyan furcsa nem tudom mitől lehet!?

cherryke:azért nehéz össze hozni babával időpontot.én nem szeretem felborítani a napját ,de úgy látom te sem!
picik még!

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Ceyla, hát irtó ügyes Niki!!!! Mi még annak örülünk, ha sikerül megfordulni :) Ma már egyszer sikerült :)

Céklát Juli is nagyon szerette, csak a kakinak tud rémes színe lenni.

Nálunk Andrisnak az alma leve már nagyon ízlik, de amikor egy kis szilár rész is a szájába kerül, teljesen készen van. Fujjol ezerrel, és nem hajlandó lenyelni. Mondjuk cukin csinálja, de azért remélem, nem tart sokáig. JUlinál nem volt ilyen, második alkalomma, emlékszem, már egy fél almát betolt. Van akinek még nagyon tiltakozik a babó a szilárd kaja ellen? Mondjuk amiket írtok, abból nem úgy tűnik :)

Iceberg, én úgy tudom, hogy csak tejet nem szabad egy éves kor előtt adni, de a joki már mehet olyan 8 hónapos kortól. JUlinak legalábbis adtam, mert nekem akkor ezt mondta a doki meg a védőnő. És ő már amikor leálltunk a cicizéssel (mondjuk akkor már majdnem 1,5 éves volt) rögtön tejet kapott, mert a mi dokink szerint egy éves kor után már az is mehet. Hát nem tudom, ahány ember annyifélét mond. Szerintem is kövesd azt, ami neked már bevállt, és amiben te megbízol.
Svájcban sokkal lazábbak ezen a téren. Andrisnál 3 héttel idősebb baba már vígan rágcsálta múltkor a kenyeret a jástócsopiban. Kiváncsi lennék, hogy itt mennyivel több az allergiás... (őszintén, nem hinném, hogy több, de azért én is inkább a magyar mintát követem :))


Mi szoktunk menni programokra, és olyankor megpróbálok úgy indulni, hogy aludjon az úton, és max korábban indulunk és nagyobbat sétálunk, vagy egy kicsit elkésünk, dehát JUlival meg csak kell menni. Az igaz, hogy az ágyában jobban alszik, de mióta a sportrész használjuk, azért ott is jobban elalszik és egy kicsit többet is.

Tegnap itt olyan gyönyörű idő volt. El is mentünk kirándulni. FElmentünk a közeli domb tetejére, és Andris olyan jót alukált a friss levegőn. Mi meg tök jót "kirándultunk" (volt vagy 4 kilóméter:)). Délután meg kimentünk a folyópartra kavicsokat dobáni, meg játszózni. Egy csomóan kint voltak, olyan jó volt a hangulat. Imádoma tavaszt. És itt egész hétre ilyen időt mond!!!!!! Ja és a péntek is szünnap. Mikor tegnap mondta a férjem, nagyon megörültem neki. Négy nap négyesben!! Tök jó lesz. Már a nyusziajándékok is megvannak. meg tojásfestéket is vettem, mert most már lehet JUlival festeni. Be vagyok indulva :)

Na megyek, mert már sok lett kicsit.

Betegeskedőknek jobbulást!
Edit

Kép
Kép
etus79
 
 


etus: az a baj, hogy Hunor 6kor kelt, reggeli és utána nem fél órát aludt, hanem másfelet :D így nem tudtunk elmenni. Pedig mindent összepakoltam, én is reggeliztem, alkészültem... na meg mikor felébredt, enni akart. Pedig nem szokott 3 órán belül enni. Ma ilyen nagyon alvós napja volt. Végül sétálni mentünk 9:30tól 11:15ig. Mire hazaértünk aludt picit, aztán dél körül kellett volna ennie, elaludt délbe és 14:45ig aludt. Én meg fél 1től fél 2ig vele :D kapott főzeléket és fent volt. Most fürdettük, apja eteti. De nagyon laposakat pislog. Ma is hamar aludni fog. Nem akarom ilyen korán fürdetni, de ha most csak eszik, nem lehet felébreszteni 3 óra múlva fürdetni. Ma is csak 4szer evett.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Ma és holnap jön anyukám, nagytakarítok...

6kor kelt a babu. Hiába volt a korai fürdés és vacsi... :)

Jó idő lesz mostanában, 22 fokok lesznek.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sziasztok :)

etus:látom te is hű maradtál a hazádhoz :D igen olvastam máshol,h a tejet nem ajánlják,de más pl joghurtot igen.a barátnőm adott túró rúdit a kisfiának amikor ekkora volt már mint most Balázs és tej allergiája lett Nimródnak!Máténál megvártam az 1 évet és utána adtam neki,úgy vagyok vele ha várok akkor sem fog lemaradni a jóról,most jönnek majd lassan lassan a friss dolgok és ez pont jól jön ki!

Ma megyünk a védőbe méreckedni majd megírom az eredményeket :roll: :D ,nagyon kíváncsi vagyok már,hogyan állunk :D

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Sziasztok!
Bocs, hogy eltűntem, csak olvasni volt időm. Amióta jó az idő, állandóan mászkálunk. Utólag is boldog félévet azoknak, akik már betöltötték. Minden baba nagyon édes!! Olyan furcsa, hogy így repül az idő, milyen nagyok már!

Emma ügyesen forog, sokat szopizik, és továbbra sem óriási, 6 és fél kiló. Viszont szép hosszú baba.

Mi még nem kezdtük el a hozzátáplálást, de egy hét múlva Emma is fél éves lesz, úgyhogy hamarosan jöhet az alma! Én az elején nagyon fogok vigyázni, hogy mit adok neki. Répából pl. biot szeretnék, vagy olyan üvegeset, ami bio. Cukrosat semmiképpen nem adok egyelőre, szóval a tejpép, babadesszert és ilyesmi nálunk nem lesz még.

Próbálok még jönni, de most hív a lányom!
puszi mindenkinek

lynnn
 
 


Ice: bnőd kisfiának nagyon szép neve van :) Nimród: Magyar és Hunor apukája volt :) Túrót meg sajtot ilyeneket, nem kell megvárni az 1 évet. Csak a tejnél...

Na ennyit a nagytakarításról. Csak a konyhát csináltam meg... Nincs se lelki se fizikai erőm, de kedvem pláne nincs. Holnap a szobákat csinálom...

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Lynn, jó, hogy megint tudtál jönni :) Mi is csak most kezdtük az almakóstolgatást, de eddig nem nagy sikerrel. Asszem ez jó kis türelemjáték lesz nálunk.

DE ügyes Hunor, hogy mindig reggelig alszik. Na mi ebben még nem állunk jól. Általában 4 körül (fél óra ide oda) van egy ébresztő. Pedig 8-fél 9-kor fekszünk, szóval már bírhaná tovább. Szerintem már nem elég a tej, de ugye a többivel meg még nem haladunk túl jól, szóval egy ideig még marad a kelés.

Ti kaptatok még valahol sütőtököt. Én most láttam az itteni nagy boltban, de milyen lehet a tavaszi tök ?? Mert én inkább főzni szeretnék neki, de azért ez most igazán nem idényzöldség (ja és marha drága :))
Mert gondoltam, hogy kipróbálok mást, mert az alma olyan szálas még reszelve is, és szerintem főleg ez nem tetszik neki. De az meg nem szeretném, hogy rákattanjon a bébiételre. Azért a barackot lehet, hogy megpróbáljuk, mert az aztán végkép nincs most.

Iceberg, majd írj, hogy mi volt a védőnél.
Edit

Kép
Kép
etus79
 
 


Megérkeztünk a védőből :) ,ismét megkaptuk,h nem is akkorák vagyunk mint egy 6 hónapos,de dicsérve vagyunk,h szépen fejlődünk!
Balázs jelenleg 8740gr és 70 és fél cm!Beszélgettem a védőnővel az evésről,ő nem annyira javasolja a húslevesből kivett zöldséget mivel kifő minden belőle,mert sok vízben fő!Inkább azt mondta zöldséglevesből jobb,de azt is először ne fűszerezzem,majd amikor már kivettem Balázs adagját.kérdezte adok e már húst,de mondtam,h megvárom a 7. hónapot és azt mondta így van várjam meg valóban !

etus:én bébiételbe veszem a sütőtököt.lehet,h pépet ki kellene próbálni napközben a sinlac félét,mert ezt szokták először ajánlani.Balázs is végig alussza az éjszakát már rég óta csak korán kel 5 és fél 7 között,ma fél 6-kor kelt.

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Etus: karácsony óta alussza végig az éjszakát, csak akkor még hangosan aludt. Mostanára már kezdi ezt is elhagyni. Márcsak a foga miatt sír fel éjjel 1-2 alkalommal, de cumi és nincs gond. Nem ébred fel.
Épp most néztem végig az első füzetet, hogy 3 hónapos kora óta eszi a 200ml-t :D de azóta is ennyit eszik, csak már 2es tápot.
Alma: ha turmixolod, nem darabos és nem szálas, teljesen pépes lesz. Egyszerre többet csinálj meg, mert 2 adagot betehetsz a hűtóbe 2 napig tárolható.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sziasztok!

Kicsit irigykedem az éjszaka átalvására, Bence most megint kel fél 2-2 körül, aztán 4 körül, majd egy óra múlva megint. Akkor magam mellé veszem, és 7-ig alszunk. Persze mindig van szopi is :oops:
Húsvétkor megyünk a nagyszülőkhöz, "haza" vidékre. Karácsonykor ott sokkal jobban aludt, abban bízom, hogy most is így lesz!

Én is úgy hallottam, hogy joghurtot, túrót már lehet hamarabb is, de a tejet 1 éves kortól.

Olyan jó, hogy itt a jó idő, Bence is sokkal nyugodtabb :lol:

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Nekem egy bnőm mondta, hogy csak akkor keljek fel, ha sír, akkor is nézzem meg mért sír, mert ha kiveszem, 3 éves koráig fel fog ébredni. Na így történt az első éjszaka átalvás. Aztán a következő meg az utáni és azóta is.
Ugyanis panaszkodtam neki, hogy 1 órán keresztül eszik éjjel, akkor sem mindig eszi meg az adagját, legfeljebb a felét. Na erre mondta, hogy akkor nem is éhes, ne vegyem ki a gyereket. Csak függő lesz...

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sziasztok!

Na megjöttünk a nyaralásból. Persze fos idő volt. Gondolom inkább arra vagytok kíváncsiak, hogy bírtuk: hát első nap sírtam, még második nap sem találtuk a helyünket. A harmadik napra tudtunk valamennyire felengedni, az nagyon jó volt, olyan szerelmesesen andalogtunk egész nap. Aztán meg jöttünk haza. Frici nagyon jól volt itthon. Semmi gond nem volt vele. Szépen ette a fagyasztott tejet, gyümölcsöt, tejpépet, főzeléket. Amikor hazaértünk, olyan édes volt mert mosolygott ránk és megsimogatta az arcunkat. A szopival sincs gond, ugyanúgy elfogadja mint előtte. Szóval szerenvcsére minden jól jött ki. Bár mindig összeszorult a szívünk, amikor kisbabákat láttunk a reptéren, meg a városban. Legközelebb visszük magunkkal :-) Ja és nagyon durva volt 3 nap után újra látni, teljesen másmilyen volt a kis arca, mind mikor elmentünk. Kint vettem neki pár ruhát, persze mind kicsi lett. Úgy emlékeztem, hogy milyen picike, persze közben meg egy kis víziló. Nem baj, elrakjuk a kistesónak.

Más: védőnőnél voltam 1 hete, kitöltöttük a féléves státuszt. Le lettem tolva, hogy a gyerek nem alussza át az éjszakát. (átlag 2-3szor kelt) Hogy erről le kell nevelni. Ezt így csináltam: éjszaka cumisüvegből adtam neki enni, hogy lássam egyátalán eszik-e: első éjjel 2szer evett 75-öt (ez nála kb fél adag). Azután ugye anya folytatta, második este már csak 45-öt meg 50-et evett. Harmadik este visszaaludt, mire megmelegedett a tej :-). Negyedik este fél 9-től 5-ig aludt. Ötödik este fél 7-ig aludt. Hatodik este 2-kor és 4-kor kelt, de nem evett. Ma este 5-ig aludt. Azt hiszem elég jól állunk :-)

Ami még fekete pont volt, hogy nem fordul a hátáról a hasára. Mondtam a védőnéninek, hogy szerintem azért, mert utál a hasán feküdni. Mindenesetre azóta próbálom rávezetni, eddig nem sok sikerrel.

Húsvétra anyukáméknál járókát tojik a nyuszi Frickónak, remélem szeretni fogja. Úgy tervezem, hogy kiviszem majd a kertbe, úgyis állandóan kint vagyunk.

Ja, a tejpéppel kapcsolatban azt mondta a védőnéni, hogy lehet neki adni változatosságképpen, de majd a doki ír fel receptre, mert úgy olcsóbb. A joghurtot 8 hónapos kortól mondta. Amúgy ma megyünk dokihoz, szerencsére már nem lesz szuri. Kíváncsi vagyok, hogy Frici így is ordítani fog-e. Kapunk beutalót szemészetre.

Mi volt még? Más nem nagyon. Próbáltam neki a múltkor brokkolit adni, mert csináltam magamnak levest. egy krumplival meg tejjel, hát nem nagyon volt elragadtatva tőle és úgy láttam kicsit szeles lett tőle. Amúgy nagyon hektikusan megy a hozzátáplálás. Van, hogy megeszik egy egész üveggel, van hogy üvölt az etetőszékben és nem hajlandó egy kanállal sem enni abból sem, amit korábban befalt az utolsó cseppig. Nem tudom, hogy miért. Lehet, hogy ha túl éhes akkor türelmetlenebb? Na mindegy, annyira nem erőltetem, tejcsi mindig van.

Ja, képzeljétek vittem a mellszívót és ahogy egyre jobban kipihentem magam, úgy dőlt belőlem a tej. Régen volt már ilyen, hogy majd kidurrant. Utolsó nap több mint másfél litert fejtem le. És húztam le a wc-n :-( rossz volt nézni, hogy másnak nincs teje én meg csak úgy kidobom. Bár nem lehetett volna felhasználni, mert azért minden nap megittam 2 sört :-)

Szerintetem dinnyét lehet nyáron adni nekik? Ezt nem láttam semmilyen útmutatóban...
Vendég
 


sziasztok :)

lina:én gondoltam,hogy így fogtok érezni,de ez természetes és azt is tudtam,h legközelebb nem fogtok nélküle menni! :lol: gondolom olyan hiányérzet volt bennetek ,"félelem",kérdés vajon most éppen mit csinálhat :)
dinnye!?elég cukros nem tudom,most jönnek a fogacskák is vigyázni kell.de mire dinnye szezonra érünk addigra úgy is tudni fogjuk mindannyian.júj tényleg még olvasni is rossz,h másfél l tej le a wc!!engem megviselt amikor elment most a tejem!

Éjszakai ébredést én sem tartom jónak sztem csak megszokás és még jobban meg szokja,ha nap mint nap kivesszük az ágyból.várni kell kicsit,oda menni és simogatni ,cirógatni és szerintem megszokja ezt és nem fog felébredni aztán.

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Lina,
örülök, hogy Frici ilyen jól viselete az Anya nélküli napokat. Nálunk Bettinél úgy tűnik előjött a szeparációs félelem, ha nem én fogom, vagy nem lát elkezd sírni. Eddig szépen elvolt mindenkivel, de remélem hamar kinövi. Nem tudok menni aerobikra sem, mert nem mertem itthon hagyni.

Andinet,
boldog féléves évfordulót Ádám babának.

Betti is kel éjjel, eszik és visszaalszik. Általában kétszer kel. Brigi is ilyen volt, már megszoktam, hogy nem alszom. :oops:

Még én sem adtam húst neki, a 4 hós kajáknál tartunk. Az hogy van, hogy a zöldborsó nem tartozik a kezdő kajákhoz, de van belőle 4 hós bébiétel? Most akkor adhatom vagy nem?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


kri=én is meglepődök egy-két bébi ételen!van olyan 5hós amiben van hús is! :roll: de amúgy elgondolkodtam azon,h mitől áll el a bébi ételekben a HÚS!zöldborsóról úgy tudom héj nélkül lehet adni,de nem nem sokszor!Balázsnak nem ízlik az bizti.
ajaj ilyen nálunk is van,ha kimegyek nyügizik utánam vagy tegnap az apukájától át akart jönni hozzám nyúlt felém és tolta el magát az apjától! :roll: ,sajnos a párom reggel elmegy dolgozni és este mire haza ér biztos,h ez is közre játszik!

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Sziasztok!

Hát Lilla sem alussza át az éjszakát,eddig mindig egyszer kelt enni. Most szerintem jön a foga: átlag 10-12x kelünk hozzá!!! :) :? :cry: :shock:

Mi amint haladunk kicsit a hozzátáplálással azon nyomban történik valami,és elölről kell kezdenünk.

Kép
mók
 
 


A mosolygós ikon véletlen....

Kép
mók
 
 


Iceberg, nagyon szép méretek :)

Lina, ne izgulj Andris is csak most kezdett el igazán forogni, de talán egy módszert érdemes kipróbálni. Nekem ezt még Julinál mondta egy barátnőm, mert ő is későn forgott. Szóval fogsz egy nagy törit és keresztbe belefekteted középre háton, megfogod a törit az egyik végén és aztán óvatosan megbilleneted a törivel. Ez így érthető? Visszafelé is lehet (hasról hátra) csak akkor azért a feje alá kell tenni a kezed. Ez állítólag segít a jó technikában. Én is kipróbáltam pár napja Andrissal, és ha nem is ez segített neki, mindenesetre nagyon élvezte.
Ja, és tök jó, hogy minden simán ment Fricivel, ügyi baba. Az éjszakai kelésről lassan nekünk is le kellene szokni. Andris is sokszor kel még egyszer 2 és 4 között.

Mók, hát nem irigyellek :( Kitartás!

Cherryke, köszi a tippet. Ma turmikszoltam az almát 2 karika banánnal meg egy kis anyatejjel, és ízlett neki. Csak még a technikája nem túl jó, de majd belejön.

Jó éjt!
Edit

Kép
Kép
etus79
 
 


Lina: jól csinálod az éjszakát :) Hunor sem fordul hátról hasra, egyszer megmutatta, hogy ilyet is tud, de nem érdekli. Csak éjszaka forgolódik.

Kri: Hunor evett 4hósan zöldborsót és brokkolit is. Nem nagyon ízlett neki, de megette és nem volt baja. Azóta már hússal eszi ezeket.

Ice: attól áll el a hús a bébiételbe, amitől a bébiétel is...

Etus: hajrá :)

Tegnap brokkolit evett pipivel, ma céklát főzök...

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


sziasztok :)

mók:nem próbáltad még,h éjszakára adnál neki panadol szirupot?neki is jobb lenne,ha végig aludná az éjszakát a másnapja nem lenne nyügis,mert gondolom én biztos nyügisebb így nem?már 4. hótól használható a panadol vagy ,ha azt nem akarod akkor kúpot is lehet adni.Nagyon aranyos Lilla a képeket már írni akartam előbb is :D

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Sziasztok!

A nagy újság:tegnap kocogott a kanál Lili fogán.... :) Még csak a hegy van kint,picit látszik csak.Szóval fogzunk.

Az első kaja,amit nem evett meg,az a sóskás krumpli volt.Apja sem szereti mondjuk.

Etus:sütőtök szerintem már nincs,én fagyasztottam le,abból van még.Amúgy a bébiételes sütőtököt eszi.A bébiételből mi is csak a gyümiket esszük,ami nincs.Amúgy alma-banán-babapiskóta az saját reszelés délután.Tízóraira van sütöttök pici almával.i már husit is eszünk.Sima szopi,ami csak szopi az reggel és este van,és így 9-től alszik reggel 7-ig.Egyszer kaptunk répa-krumplis bébiételt,valaki adta,de annak szörnyű íze volt (Dm-es),nem is ette meg Lili.

Lina:én úgy tudom,dinnye mehet nyáron,már most is mehetne lassan,csak nincs...

Kri:én adtam már borsó főzit,igaz,lehéjjaztam.Amúgy bébiételt megcsinálják szerintem úgy,hogy fogyasztható nekik.

Az éjszakai evést én sem tartom jónak,szerintem nem árt a pocijuknak sem pihenni.

Ma csirkehusi,krumpli,cékla lesz,tegnap husi-krumpli-répa volt.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Sziasztok!

Mók: Kitartás!

Sissy: Gratula a fogacskához! :lol:
Én már láttam, hogy árulnak dinnyét a piacon, 450 Ft kilója :shock: Nem tudom, milyen lehet...

Lina: Ügyes volt Frici, hogy ilyen jól viselte nélkületek! Nem semmi a tejcsi, lehet hogy a sör is segített. Én szoktam alkoholmenteset inni, és legtöbbször érzem is a hatását a tejcsin :)

Etus: ezt a módszert nekünk is mondta a védőnő. Bence általában csak balra forog, ezért mondta, hogy a jobb oldalra próbáljam így rávenni.

Most épp a kiságyában alszik :) Ez napközben eddig alig fordult elő, eddig a babakocsi volt a menő. De most nagyon örülök neki!

Azt nem tudjátok, körtét mikortól lehet nekik adni? Bébiételben már van 4 hóstól.

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Sissy,
gratula a fogacskához. Nekünk nagyon nem akar kijönni. Lehet, hogy kis fogatlan marad. :lol: Csak azzal van gondom, hogy a borsó (héjjazva) mehet 7 hótól, akkor miért van 4 hós bébikajában, ilyen mondjuk még a paradicsomos burgonya is, vagy az 5 hós húsos cuccok. Én próbálok azért olyanokat adni, amik még a kezdő kaják. Még csak 1 hónapja eszeget.

Mók,
jó volt a sorban a nevetős ikon is. :lol: :lol: Kitartás az éjszakázáshoz, nem lehet egyszerű. Napközben tudsz pihenni míg Lilla alszik?

Rita,
én is most vettem hippes vilmoskörtét, de úgy tudom 7 hótól mehet.

A dinnyét 8 hónapos kortól ajánlják, így nyáron már mehet mire szezonja lesz.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Kép hintázós

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Kri: Nagyon édes Bettina! Milyen ügyesen ül a hintában :)
A 7 hó már mindjárt itt van :lol:

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Sissy: gratula a fogacskához :) ma mi is céklát ettünk husival és krumplival. Holnap alma-sütőtök-pipi lesz.

Kri: a bébiételek úgy vannak összeállítva, hogy amikortól már lehet neki adni. Nem a szoptatós babáknak... A szopis babák késöbb esznek mindent. Minden táblázat erről szól... Hiába írja, hogy 6hótól adjad neki, ha az már kevés a babának.
Most már csak a husossal lakik jól, ha az megvan 1 adag, azaz nettó 190gr. Ha nem husos, többet kell neki adnom. Vagy hamarabb megéhezik. Bnőm kínlódik a fiával. 8hós volt tegnap és olyan válogatós, hogy borzalom. Sorba dobja ki a bébiételeket, meg amit főz, mert nem hajlandó csak az anyatejet megenni. Csak itt azzal van a gond, hogy óránként eszik... Túl későn kezdte a hozzátáplálást... Ezt be is vallotta, hogy nagyon elrontotta és nem tudja mit csináljon. Pedig 3. gyerek és mind sokáig szopizott, csak épp hamarabb elkezdte adni nekik a főzit és gyümit. Csak ez a mai trend, hogy sokáig szoptasson anyuka, ezt tette vele.

És igen, 5hótól lehet húst adni, azért van a bébiételbe is hús.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Kri: édes a hintában Bettina :)

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Kri!
Jaj olyan édes Bettina!!!! :D Sajnos nappal se nagyon alszik. Ma 2x 40 perc sikerült dél előtt,egyik séta közben. Délután 1 órát aludt séta közben. Tehát sajna nem megy az alvás vele együtt. 8)

Varitus!
Irigyellek a kiságyas alvás miatt!!! :lol:

Iceberg!
Köszi a dicséretet! Még nem próbáltam a panadolt. Az a baj hogy félek sokszor adnám,aztán immunis lenne rá! Nem is értem ezt a fogzást hol a nappal is rossz hol nem. Egy dologban igazad van: sajna nappal is nyűgös ha nem jó az éjszaka.
Ma beszélgettem egy anyukával akinek a 2 éves gyereke még nem alussza végig az éjszakát. Ehhez képest én még bizakodom.
:wink:


Sissy!
én örülnék a legjobban ha nem enne éjszaka! Nektek azért jó hogy Lili végigalussza az éjszakát. Nálunk ha nem adok kaját akkor képes felhergelni magát éjszaka,és egyre jobban sír. Sajna ilyen is van.... :oops:

Kép
mók
 
 


Sziasztok,jó reggelt :)

mók:nap mint nap így megy az éjszakátok?több hete vagy vannak szünetek?én úgy gondolom nem kellene csak éjszakára adni,de azt sem minden nap.ha inkább homeos bogyót adnál neki azt fel kell oldani pici vízben és megitatni vele akkor szívesen megadom a homeo tanács tel számát priviben!csak szólj nyugodtan :) amúgy a dr nőtök mit mond vagy a védőnő?adott valami tanácsot,mert ahogy olvasom amiket írtál ez így elég nehéz neki is és neked is,mert fáradtan nehéz türelmesnek lenni én is tudom!

Teli hold volt tegnap lányok?Mert én is meg Balázs is ,de apuka is nagyon rosszul aludtunk!Alig tudtam elaludni,Balázs is forgolódott meg lerúgta a takaróját :roll: ,aztán meg azon aggódtam,h nehogy fázzon :roll: ,utána meg horkolt a párom :roll: :lol: ,jó hosszú lesz így a napom nem mondom :roll:

Ceyla:Nagyon el vagy tűnve!??Mi van veletek??Jól vagytok??

cherryke:abban egyet értek,hogy túl későn nem jó elkezdeni a hozzátáplálást!de abban nem,hogy mehet minden bébi étel a babáknak hónap szerint ahogy árulják!van husi az 5hós bébiételben,de még is védőnői tanácsra a tápszeres babák is csak 7.hónaptól kaphatják a húst!az anyatejes babáknál annyival könnyebb,ha el is kezdik hamarább,mert igényli a baba,de ott van az anyatej ami védelmet nyújt neki!nem hiába a háztartási kekszet is addig ajánlják próbálni míg kap anyatejet a baba,mert megvédi a később jelentkező allergiától.

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Nem is mondtam nektek a védőben láttam,h reklámoznak pelust különböző méretben és popsitörlőt házhoz szállítással!Felhívtam és úgy gondoltam kipróbálom!Éppen most érkezett meg,majd megírom a véleményt!A pelus 63db-os a popsitörlő 120db-s és összesen fizettem 2920Ft-ot.

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Ice: tegnap nem tudom milyen hold volt, ma reggel viszont láttam, fogyó hold van és elég sok elfogyott belőle :D mi tegnapelőtt aludtunk rosszul...
Védőnője válogatja, a drnő mondta, hogy jaj még ne... védőnő (nem a védőkislányunk) kijött utánunk és mondta, nyugodtan adjam neki, merthogy tápszeres és jó lenne mielöbb minél kevesebb alkalommal kapja a tápszert. Erre mondtam neki, hogy már kapja. Kérdezte nem-e fáj a pocakja, kaki rendben van-e, nem köszön-e vissza a pelusba az ebéd. Mondtam neki, semmi ilyen nincsen. Mint amikor elkezdtem adni neki sárgarépát és a pelusba ott volt, akkor nem adtam neki. Csak 2 hét múlva adtam neki újra.
Háztartási kekszet nem is akarok neki adni. Majd, ha már darabosat is eszik. Az meg még odébb van.
Anyám nekem sem adott lisztes dolgokat. Mindenki mondta neki, adjál neki kifli véget azzal el van. De nem akart. Úgy gondolta minek. Ott a "rendes ennivaló" ne nassolgasson a gyerek.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Mók: nem lehet, hogy csak szomjas? vagy már hozzászokott... vagy nem tudom. De borzasztó lehet. Valóban valamikor pihennie kell a pocakjának.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


A hétvégénk elég húzós lesz :( megyünk a papához (párom apja), de Ő csak du 4-5 körül ér rá. Mondtam, akkor ne nagyon készüljön :D babus legkésöbb 7kor fürdik, nem fogom még felrúgni ezt a szokását. Majd meglátjuk mi lesz, de azt előre tudom, mivel itthon is elég nyügi már 5órától, ha nem tud aludni még egy picit, hogy ez nekem baromi fárasztó lesz. Párom azt mondta, majd a papa dajkálja. Mondtam neki, addig álljál te féllábon :D
Vasárnap anyuékhoz megyünk, délelőtt megyünk, fürdésre haza jövünk. Az jobb lesz. Hétfőn mennek locsolkodni a párom és a nagy fia. De előtte Hunorral átmennek itt a kislányokat meglocsolják. Van 4, úgyhogy valami csoki csak pottyan anyának belőle :D
Elakarta vinni mindenfelé locsolkodni... Mondtam neki jó, összepakolok a gyereknek. Minek annyi cucc? Mondtam, mert akárhányszor elmentek, minimum 6 órába tellik nektek locsolkodni :D már nem akarja vinni a babust :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Én folyamatosan azt olvasom a kismamában, hogy a babáknak akár tápszeres, akár cicis fél évig nincs szükséges másra. Utána jöhet a kóstolgatás. És akkor is a kezdő kajákkal. A bébiétel gyártók más kategória, nekik az eladás a lényeg, ha rajtuk múlna már újszülöttnek is lenne bébiétel. :oops: Az zavar, hogy a bébiételeknél hiába van rajta a hónap, hogy mikortól adható, nem tartják be az ajánlásokat. A védőnő is mondta, hogyha elkezd enni Betti, akkor ugye a 4 hóssal kezdjük.

Az, hogy melyik baba hogyan fogadja el a kaját nagyon változó. Brigi alig evett valamit, 1 évesen is cicimániás volt, Bettina szépen eszeget. És mindkettőnél fél évesen kezdtem el a hozzátáplálást. Barátnőm harmadik kisfia most fél éves és alig akar valamit elfogadni. A másik két gyereke szépen evett.

Cherryke,
jó sok programotok lesz a húsvétra.

Mók,
én is inkább etetek éjszaka. Nem hagyhatom - nem is akarom - sírni, mert felkeltene mindenkit. Betti is keveseket alszik, bár ő kb 4-szer.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


A tápszer is kevés egy idő után. Én sokat megkaptam a drnőtől, hogy nagyon sokat eszik. Ha egyszer annyi kellett neki... Mint már írtam, január óta eszi a 200at... Azóta tápszert váltottunk, most meg már a 2est eszi... De bizony most már van olya, hogy kevés neki az is. Ezt mással nem tudod pótolni, csak rendes étellel, amit már megehet. Különben egyre többet eszik és baj lehet belőle. Nem is kicsi.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sziasztok!

Én úgy gondolom,hogy ez a fél éves korig csak anyatej dolog nem túl jó.Próbálnám a Lilinek,aki kis zabagép.Ha nem kezdtem volna hozzátáplálni,akkor tuti vagy óránként szopizna,vagy kellet volna tápszer.Na azt inkább nem,hanem akkor már a kaja.Ésszel,fokozatosan,de nincs is gond ezzel,lekopogom!

Kri:édes a csajszi!

Körtét Lili már evett!És szerette.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?