Sziasztok!
Na megjöttünk a nyaralásból. Persze fos idő volt. Gondolom inkább arra vagytok kíváncsiak, hogy bírtuk: hát első nap sírtam, még második nap sem találtuk a helyünket. A harmadik napra tudtunk valamennyire felengedni, az nagyon jó volt, olyan szerelmesesen andalogtunk egész nap. Aztán meg jöttünk haza. Frici nagyon jól volt itthon. Semmi gond nem volt vele. Szépen ette a fagyasztott tejet, gyümölcsöt, tejpépet, főzeléket. Amikor hazaértünk, olyan édes volt mert mosolygott ránk és megsimogatta az arcunkat. A szopival sincs gond, ugyanúgy elfogadja mint előtte. Szóval szerenvcsére minden jól jött ki. Bár mindig összeszorult a szívünk, amikor kisbabákat láttunk a reptéren, meg a városban. Legközelebb visszük magunkkal
Ja és nagyon durva volt 3 nap után újra látni, teljesen másmilyen volt a kis arca, mind mikor elmentünk. Kint vettem neki pár ruhát, persze mind kicsi lett. Úgy emlékeztem, hogy milyen picike, persze közben meg egy kis víziló. Nem baj, elrakjuk a kistesónak.
Más: védőnőnél voltam 1 hete, kitöltöttük a féléves státuszt. Le lettem tolva, hogy a gyerek nem alussza át az éjszakát. (átlag 2-3szor kelt) Hogy erről le kell nevelni. Ezt így csináltam: éjszaka cumisüvegből adtam neki enni, hogy lássam egyátalán eszik-e: első éjjel 2szer evett 75-öt (ez nála kb fél adag). Azután ugye anya folytatta, második este már csak 45-öt meg 50-et evett. Harmadik este visszaaludt, mire megmelegedett a tej
. Negyedik este fél 9-től 5-ig aludt. Ötödik este fél 7-ig aludt. Hatodik este 2-kor és 4-kor kelt, de nem evett. Ma este 5-ig aludt. Azt hiszem elég jól állunk
Ami még fekete pont volt, hogy nem fordul a hátáról a hasára. Mondtam a védőnéninek, hogy szerintem azért, mert utál a hasán feküdni. Mindenesetre azóta próbálom rávezetni, eddig nem sok sikerrel.
Húsvétra anyukáméknál járókát tojik a nyuszi Frickónak, remélem szeretni fogja. Úgy tervezem, hogy kiviszem majd a kertbe, úgyis állandóan kint vagyunk.
Ja, a tejpéppel kapcsolatban azt mondta a védőnéni, hogy lehet neki adni változatosságképpen, de majd a doki ír fel receptre, mert úgy olcsóbb. A joghurtot 8 hónapos kortól mondta. Amúgy ma megyünk dokihoz, szerencsére már nem lesz szuri. Kíváncsi vagyok, hogy Frici így is ordítani fog-e. Kapunk beutalót szemészetre.
Mi volt még? Más nem nagyon. Próbáltam neki a múltkor brokkolit adni, mert csináltam magamnak levest. egy krumplival meg tejjel, hát nem nagyon volt elragadtatva tőle és úgy láttam kicsit szeles lett tőle. Amúgy nagyon hektikusan megy a hozzátáplálás. Van, hogy megeszik egy egész üveggel, van hogy üvölt az etetőszékben és nem hajlandó egy kanállal sem enni abból sem, amit korábban befalt az utolsó cseppig. Nem tudom, hogy miért. Lehet, hogy ha túl éhes akkor türelmetlenebb? Na mindegy, annyira nem erőltetem, tejcsi mindig van.
Ja, képzeljétek vittem a mellszívót és ahogy egyre jobban kipihentem magam, úgy dőlt belőlem a tej. Régen volt már ilyen, hogy majd kidurrant. Utolsó nap több mint másfél litert fejtem le. És húztam le a wc-n
rossz volt nézni, hogy másnak nincs teje én meg csak úgy kidobom. Bár nem lehetett volna felhasználni, mert azért minden nap megittam 2 sört
Szerintetem dinnyét lehet nyáron adni nekik? Ezt nem láttam semmilyen útmutatóban...