Anabique, sajnálom
Tényleg nagyot nőtt a hasam, elől és hátul is
Utóbbit férjem szokta megjegyezni
Addisz, elsőnél és harmadiknál hasonló gondjaim voltak mármint hogy "lusta" volt a baba, és csak látszólag szopott sokat, igazából két korty után bealudt (első gyereknél egyáltalán nem tűnt fel, másodiknál már igen). Nekem tejem rengeteg volt, gyermek jó sokat szopott (illetve én úgy gondoltam), mégis folyton ordított, és nem gyarapodott...aztán elkezdtük mérni, és kiderült, hogy alig kortyol kettőt, tehát folyton éhes szegénykém; itt hozzá kell tennem, hogy első gyereknél velem még elhitette a gyerekorvos, hogy csak 3 óránként szabad szoptatni a gyereket
, tehát 3 óránként szopott 10-20 ml-t..., aztán ellaudt, én letettem, ő meg ordított, mi pedig azt hittük hasfájós
Na, ekkor jött be a képbe a mérleg, mértem szopizás előtt és után, és akkor derült ki, hogy jóformán nem szopik a gyerek
, onnantól többször mértem, ha elaludt, felébresztettem és ezt addig, amig normális adagot szopott... viszont közben a pótlást is felírta gyerekorvos, mivel ő a "nem-gyarapodást" kicsi melleimmel magyarázta, és hogy nem is csoda, hiszen iylen mellekkel nem is lehet szopttani
Ennek az lett az eredménye, hogy kb 4 hónaposan teljesen rákapott a tápszere és nem akart többet szopni, holott rengeteg tejem volt
Második gyerek, Bendegúz fantasztikus étvággyal volt megáldva, "nem zavarta a mellméretem"
, kétszer annyit szopott, mint kellett volna, mármint a doki (másik orvos) szerint..ő azt javasolta, ne hagyjam annyit szopni, mert hasfájós lesz tőle... én pedig elhittem
, ennek az lett az eredménye, hogy majdnem elment a tejem és a baba meg sírt, hogy éhes (mi azt hittük, a hasa fáj
), mire rájöttem, hogy hűlyeség az egész...Onnantól kezdve hagytam annyit szopni amennyit akar, sosem fájt a hasa, nyugodt kiegyensúlyozott gyerek volt, 10 hónaposan elkezdte kihagyni az éjszakai étkezéseket és hamarosan átaludta az éjszakát, kb 1 éves koráig szopott. Harmadik is egy évig szopott, itt már senkire sem hallgattam, csak sajnos vele sok baj volt, nagyon síros baba volt, őt tényleg 10 percenként kellett megszoptatni, gondolom kicsi volt a gyomra, mert ha megpróbáltam többet belepumpálni, kihányta, tehát maradt a 10-20-30 percenként 30-40 ml, ennél több nem fért bele, még több hónaposan sem...De azért most bepótolja, többet eszik mint a két bátyja együttvéve