Új privát üzeneted érkezett!

Georgia
bocsi a zöld magzatvíz leírásért, látom, nem azt kellett nézned :) Ügyes legyél ám! :)

Anett
30. hétre 1800 gramm? Szép, egészséges súly :) ha végig tudod vinni bőven 3 kg felett lesz :) Nekem nagyon felül becsülték Szaffit, 4kg-ra számolták és "csak" 3490 lett, de mondta is a dokim, hogy az utsó hetekben már nagyok az eltérések, mert lehet, hogy valamilyen hosszabb mint az "átlag". Cicalányomnak szép hosszú combjai vannak, most is egy számmal nagyobb rugdalódzó van rajta, mint body, hogy a lábai beleférjenek :)

Zitácska
Látom, te is mindjárt megszülsz :) Jaj, most megint nosztalgiázok... milyen veszettül türelmetlen voltam én már a te korodban! Pont karácsony volt, akkor meg nem akartam szülni, szóval egyszerre akartam kint tudni és bent tartani :)
Én nem igazán hiszek a homeopátiában, meg nem volt fogadott szülésznőm (Istvánban szültem), úgyhogy én csak málnalevél-teáztam elötte. Aztán mikor beindultak a dolgok az istennek se akartam tágulni, bő 8 órája voltak 5 perces fájásaim, de ugyanannyira voltam nyitva, mint 1 héttel korábban. Na akkor az ügyeletes szülésznő a kezembe nyomott két doboz homeos bogyót (zöldet meg kéket, fogalmam sincs mi volt a nevük), hogy negyed óránként 5-5 db egyszer egyikből, egyszer másikból. Belém kötött egy fizsót, meg elfolyt a magzatvíz (a zöld) és ezek valamelyike beindította a dolgot. Na akkor megtudtam, h eddig nem is fájt a dolog :) oxitocint megúsztam hál' Isten, és 4 óra múlva ott feküdt rajtam a kis csomagom. Szóval, lehet, hogy a bogyók használtak, nemtom, azóta sokkal kevésbé vagyok elutasító :) Legközelebb még talán előre is szedem őket :D

bazsa
Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, de te is leszel ott hamarosan, ahol mi :) Nagyon erős vagy, hogy fórumozol itt, le a kalappal! Én olyan szinten hárítottam minden babás témát, hogy nem bírtam meglátogatni a barátnőmet, amikor megszült :( Pedig nem irigykedtem, ráadásul együtt kűzdöttünk, csak egyszerűen nem tudtam babák közelében lenni. Aztán ezzel a terhességgel valahogy nyugalom költözött belém, a 12. héttől bizti voltam, hogy a kis anygyalkám vigyáz a hugicájára, és minden rendben lesz :) és annyira jelentéktelenné vált az eddigi kűzdelem. Szóval kitartást!!!

Nemtom ki írta, hogy zöld magzatvízzel azonnal császározzák, de miért? amúgy is császár? Az kemény, minden tiszteletem, én jobban féltem a császártól, mint a természetes szüléstől!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Rekuja
Most nézem milyen kis pindurka még a kislányod :) Nagyon cuki, gratulálok!
Én írtam, hogy zöld magzatvíznél császár van

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm a bíztatásotok.
Tudjátok olyan lassan telik az idő. Most még csak a május 10-ét várom, akkor megyünk következő konzira Győrbe. Olyan nagy reményekkel voltam az iránt, hogy már az első nekifutásra sikerül a beültetés. nehéz volt megemésztenem, hogy még odáig sem jutottunk el. Sokszor megkérdezem magamtól mit ronhattunk el, mit nem csináltunk jól, mit kellene a következő alkalommal másképpen csinálni.
viszont jó olvasnom, Benneteket. erőt ad a bizakodás, hogy nekünk is sikerülhet a következő nekifutásra. ha pedig nem a következőre, akkor majd a harmadikra.

Rekuja: nagyon édes kislányod van. Ahogy írod cicakislány. találó babusgató megszólítás a Szaffi keresztnévhez. :)

Zitácska, az utolsó hetek-napok nehezek lehetnek. Kitartást és türelmet kívánok a mindennapjaidhoz!
jana73
Ácsteszér
 
 

 
 

Anett! szép nagy baba tényleg, a végén még tényleg egyszerre szülünk:D de jóó már nst időpontod is van:D ma úgy vettem észre h jó sokat nőtt a hasad beindult:)

Zita! nagyon rendes férjed van!:) hát már tényleg nincs sok hátra Drága kitartás!!!

Híreket kaptam ma Georgiától, ha jól értettem kórházban van, reggel 7ig várnak, h beindul e a szülés, ha nem, akkor indítják infúzióval!drukkoljunk neki! nekem ír majd smst, ha meg van a baba!

voltam ma felkészítőn, megint vettünk légzésgyakorlatokat,tolófájásoknál, mit lehet kell csinálni, apa h tud segíteni stb...és egy védőnő volt aki a baba korházi,otthoni ápolásáról,szoptatásáról beszélt! jó volt:) holnap szülőszoba látogatás!

KépKép
dike
 
 


Sziasztok,

Anett
Tényleg szép nagy baba! :)
Nekem 32. héten volt 1776 gr :) most nem tudom hoyg mennyi lehet, mert ugye azóta nem igazán méregették, persze ezek mindig csak becslések.

Dike
Georgia szegény tuti már szenved :( de nagyon drukkolok neki! :) bárcsak már ott tartanék, ahol ő :)
Szülőszoba látogatás tök jó! :) kíváncsi leszek, hogy mit szólsz majd hozzá, én örültem hogy mentem és nem voltam rosszul mint mások, max. undorítóan lepusztultnak tartottam a "nem apás szüléses szobákat"
Majd mesélj, hogy milyen volt! :)

Jana
Köszi a biztatást! Csak soha ne lenne éjszaka, ez az egy kívánságom van! a nappalokat tök jól bírom!

Ma lemostam 2 ajtót! :)
S veteményeztünk a kertben! Na, jó én talán két sorba szórtam magot, nem én csináltam, s közben le is ültem! :)

Zita

Kép
zitácska79
 
 


helló csajok:-)

húúú micsoda forgalom volt itt ma :-)

Anett,
jól hangzik a nagy baba, majd lehet nagyokat nyomni ;-)

Zita,
valamit csinálj a vonalzóddal,mert nem látjuk mi van rajta... ;-)
19 nap??? húú de izgi, vannak ám történések :-) egyik után a másik szül itt nekem :-) és hogy ez nekem mennyi pozitiv energiát ad ;-)
csak így tovább :-)

Rekuja,
én kórházben dolgozok, betanítok új dolgozókat és ma éppen a szülészeten tanítottam be. természetesen nem könnyü a sok boldog anyukát látni,de azért örülök nekik és jó látni. tavaly 2 hónapot húztam ott le,na az egy kicsit engem is megviselt. De ami igazán megviselt,az egy fórum itt a babaneten. nagyon aranyos volt mindenki, de annyi negatív hír fogadott minden nap,hogy álllandóan csak bögtem. nem volt elég a saját bajom, még másokét is viseltem. na akkor eldöntöttem,h semmi fórum. kb egy éve lehetett ez,és mostanában kiváncsiságból feljöttem,de sok idegen volt abban a topicban,aztán benéztem ide és "otthon"ra találtam :-) annyi pozitiv energiát tudok innen meríteni,h már alig bírok magammal. ;-)
Ugyhogy annyit szerettem volna ezzel mondani,hogy ha jó dolgok vesznek körül ilyen helyen,az csak pozitivan tud ránk hatni...
az önsajnálat és az irigység (rosszindulatú) az nem vezet jóra... én is bele tudok néha pusztulni az önsajnálatba, de olyankor kell egy nagy pofon az arcomra (képzeletbeli :-P ), aztán összeszedem magam és megyek elöre büszkén magabiztosan ,néha letérek ide a fórumba,szedek egy kis pozitiv energiát,vagy a kórházban figyelek és tanulok,hogy mit hogyan kell csinálni,aztán megyek tovább az uton és érzem,hogy hamarosan megtalálom amit keresek :-)

nagyon cuki kis szaffid van :-)

Jana,
nem szabad visszanézni és okokat keresni, hanem tovább kell menni, csak megbotlottatok, tessék felállni és menni elöre,hidd el te is megtalálod amit keresel...

Dike,
köszi a hírt Georgiáról, már gondoltam,h bennt van,mert a skype-on sincs fennt egy ideje.
ird meg neki légyszi,hogy ezerrel drukkolok neki és annyira örülök, hisz annyira megérdemli...

neked meg jó szülöszobalátogatást ;-)
Vendég
 


Kép
JÓ ÉJT MINDENKINEK...
Vendég
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, mert nagyon elfáradtam ma.

Georgia, továbbra is millió drukk Nektek!!! Ügyesek legyetek, nagyon várom a híreket! :D :wink:

Dike már mindent leírt a mai szülésfelkészítőről (azonos a nődokink, a szülésznőnk, a szülésfelkészítő csoportunk), holnap lesz az utolsó alkalom, ami már a szülőszoba látogatást jelenti. Nagyon kíváncsi vagyok, állítólag nagyon szép, modern az osztály. Délután 5-re kell menni.
Kora reggel meg BP-re megyek a férjemmel, délután jövünk haza, így biztos jóóó hosszú napom lesz.
Holnap este azért igyekszem jönni!

Jó éjt!

Kép

KépKép
anett_1
 
 


Még dobok két friss, ropogós fotót.

30 hetes pocak:

Kép

Kép
anett_1
 
 


anett,

nagyon csinos kismama vagy :-)
Vendég
 


Bazsa
Nem tudok mit csinálni a vonalzómmal én látom :)

Anett
Semmit nem híztál csak a pocid van! :) S nem is olyan nagy :) ahhoz képest jól elhelyzkedett a pocidban a bébi :)

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Anett! na így még nagyobbnak tűnik a pocid,mint élőben ülve:) olyan szép, és milyen barna!:)

Georgiának az előbb írtam smst, h izgulunk érte, még nem válaszolt, lehet már meg van a baba!:)

panaszkodom:

kiderült h van egy januári elmaradt 9000ft.os eon villanyszámlám, amit most be kellett fizetnem(már ez felbaszott), aztán gondoltam, h be is megyek az eonhoz, és megvariálom a dolgokat, azaz h ezután diktálás után akarok fizetni, ahogyan a gázt is. mindezt azért mert tavaly decemberben karácsony előtt is kijött egy 22ezer ft.os ráfizetés....gondoltam most nem akarom ezt. hát bementem, zárolták az órát és hát persze már most 15 ezer plussznál járok amit így juniusig be kell fizetni. de májustól amúgy már diktálok.mondta a csaj h még jó h ezt megcsináltuk(azaz h ezt kitaláltam) mert ez decemberre 50 ezer is lehetett volna...ugye még csak most jön a kert locsolás szezon. basszus nem hiszem el, hogy most kapásból 25 ezret megint ki kellett adnom váratlanul:(((( ennyit ért a vaterás ruhapénzem, pedig nem erre akartam költeni:((

KépKép
dike
 
 


Zita,

az a lényeg hogy te látod a vonalzódat, te ugyis tudod,h mi a helyzet :-) és én akkor honnan tudjaaaam? :-D

Dike,

sajnálom a pénz dolgot, fel fejjel,majd lesz még jobb is...
Vendég
 


Sziasztok,

Dike
Mi is jártunk már így, s mi is áttértünk a havi állás beküldésére.

Bazsa
nem tudok mit csinálni a vonalzómmal, de hallottam, hoyg néha a tietek sem látszik, én mindig látom mindenkiét :)
Ma vagyok 37+3 és még 18 nap van hátra :)

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Georgia 3 órája írt kb h nem tágul 1 centire van nyitva!írtam neki h nagyon szurkolunk! ír ha van vmi fejlemény!

na megjöttünk a szülőszoba látogatásról. jó volt, élveztem:)

megnéztük az öltözőt, ahova először megy a kismama átöltözni, azzal szemben van a vizsgáló, ahol legelőször megvizsgálnak. onnan nyílik egy másik helység, ahol a borotválást csinálják, plusz ahol a kúpot kapjuk, ott van a wc is. onnan tovább egy folyosón van a vajúdó, ahol 4 kihúzható bőrfotel van,ott lehet labdázni, polifonon vajúdni. oda csak akkor kerülünk ha tele van mindegyik szülőszoba. eddig apa nem lehet velem. na és akkor onnan tovább van 4db szülőszoba,kék, sárga,zöld, és rózsaszín:) és az ágy is ebben a színben:) a szülőágy, teljesen felemelhető,mármint a támla, tehát majdnem h ülve is lehet szülni, ez nagyon tetszett benne, a kengyel kevésbé:) megmutatták a szülőszéket is, ami inkább egy sámlira hasonlít,nekem az nagyon nem szimpi.nagyon barátságos a szoba, labda,polifon, zuhanyzás lehetséges.a babát mindjárt itt mérik meg. itt is maradunk a babával 2 órát, ebbe a szobába ahol szülünk. jaa és képzeljétek,nincs gáz sem, mert vmi elromlott:(((utána megnéztük azt a helyet ahova apa is mehet, ahol a babákat fürdetik, felöltöztetik, meg ahol melegítik őket egy fél órát,amíg a méhlepény szülés,varrás tart,és utána hozzák vissza,mindjárt van szoptatás is. megmutatták még az apáknak az öltözőjüket, meg a gyerekágyas részleget is, 2-3-4 ágyas szobák.

KépKép
dike
 
 


Huh, van ám itt forgalom nálatok, baba mellett nehéz tartani a lépést! Voltunk ma babamasszázs tanfolyamon a védőnőiben csinálják, tök jó volt! Na nem a masszázs, az olajos kézzel baba-tapi szinten van, viszont a 6 picit ahogy letettükk középre, mi meg körbeültünk, a kis csöppségek rögtön kommunikálni kezdtek, ki sikongatott, ki forgolódott. Szaffi pl megsimogatta Tamit, barátnőm lányát, aki erre elkezdte szopizni Szaffi kezét, olyan cukik voltak :) Aztán a nagy szerelem közepén Tami lebüfizte Szaffit, akkorát nevettem rajtuk :D És volt egy csaj, aki büszkén mondta, hogy milyen jó alvó a fia, mert ő még időben megtanította neki, hogy sírással nem megy semmire, és csak párszor sírt 2 órát a baba, aztán rájött, hogy felesleges :shock: Jaj, olyan nehéz volt nem mondanom semmit! Pici 4 hónapos csöpség, annyira sajnáltam! :cry:

Zita
Én látom a vonalzódat :) Aszem egyidősek vagyunk,már amennyiben a 79 születési évet jelent :) Fészekrakó ösztön ajtómosásban nyilvánul meg? Ez jó, jöhetsz hozzám is :lol:

Jana
Ne hibáztassd magad! Meggyőződésem, hogy egy csomó olyan orvosi ok áll a meddőség mögött, amit ma még nem találnak, de pár év múlva már lesz rá megoldás. Most meg stresszelnek minket a "lelki ok" és a "nem akarjátok eléggé" szövegekkel. Nálunk pl semmit se találtak a lombikig, aztán ott kiderült, hogy nem jutnak be a spermiumok, szóval be kellett őket injekciózni a petesejtekbe, és így is csak kevés indult osztódásnak (legutolsónál 13-ból 4 élt már csak az 5. napon, 2-t betettek a maradék kettő másnapra elhalt). Szóval a legkevésbé sem a ti hiábtok. Az élet néha igazságtalan. Viszont sokkal jobban fogod bírni az éjszakázást, mint az, akinek rögtön összejött :D Az meg, hogy elsőre nem jött össze.. nekünk elsőre összejött, és pár hét múlva elveszítettük, úgyhogy másodikra annyira rettegtem, hogy sztem akkor tényleg én gátoltam a dolgot. Jobban féltem egy újabb veszteségtől, mint hogy nem is sikerül...

Bazsa
Huh, az nagyon kemény lehetett szülészeten. Van egy ismerősöm aki szülésznő és az 5. lombik jött össze neki. Fogalmam sincs, hogy volt ereje hozzá, nagyon tisztelem. Én tanár vagyok, és ahogy látom, hogy az anyák hogy hanyagolják el a gyereküket, már attól is rosszul vagyok. Egy ideig próbáltam az anyáknak segíteni, aztán idővel megtanultam, hogy a gyereknek kell segítenem, mert az anya már nem fog változni. Így aztán volt sikerélményem, és tök jó érzés, ahogy még mindíg visszairogatnak fél évente, évente egy-két sort, hogy mi van velük stb. (szorosabb viszonyra nem is vágyok velük). Most pl a volt osztályomból majd mindenki gratulált iwiwen. Pedig nem is tudják, mért hiányoztam évekig annyit...

Anett
nagyon csini kismama vagy :) Szép a pocid! Hol fogtok szülni? Szülőszoba-látogatás jó dolog :) nálunk appa nagyon élvezte, én meg úgy éreztem, mintha egy kínzótermet rózsaszínre festettek volna :) De mondjuk szülés közben én nem nézegettem a szobát, szóval fontosabb, hogy apának tessen :D

Dike
Pénzes dolog nagyon gáz :( Nekem elvileg vonják a számlámról, de a múltkor nem tudták, és nem szóltak, hogy nem vonták, én meg nem vettem észre, mert hát volt rajta pénz csak bénáztak. Aztán persze én voltam a hibás :? Tök jó, hogy tudtál intézkedni! Mit vaterázol? Még sose próbáltam, de annyian mondják, hogy jó, ki kéne próbálni. Bár én a nem kellő dolgokat (mellszívó) inkább elajándékozom, az olyan jó érzés, hogy ha már én nem tudtam használni, legalább valami ismerősnek örömet okozok.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Huh, van ám itt forgalom nálatok, baba mellett nehéz tartani a lépést! Voltunk ma babamasszázs tanfolyamon a védőnőiben csinálják, tök jó volt! Na nem a masszázs, az olajos kézzel baba-tapi szinten van, viszont a 6 picit ahogy letettükk középre, mi meg körbeültünk, a kis csöppségek rögtön kommunikálni kezdtek, ki sikongatott, ki forgolódott. Szaffi pl megsimogatta Tamit, barátnőm lányát, aki erre elkezdte szopizni Szaffi kezét, olyan cukik voltak :) Aztán a nagy szerelem közepén Tami lebüfizte Szaffit, akkorát nevettem rajtuk :D És volt egy csaj, aki büszkén mondta, hogy milyen jó alvó a fia, mert ő még időben megtanította neki, hogy sírással nem megy semmire, és csak párszor sírt 2 órát a baba, aztán rájött, hogy felesleges :shock: Jaj, olyan nehéz volt nem mondanom semmit! Pici 4 hónapos csöpség, annyira sajnáltam! :cry:

Zita
Én látom a vonalzódat :) Aszem egyidősek vagyunk,már amennyiben a 79 születési évet jelent :) Fészekrakó ösztön ajtómosásban nyilvánul meg? Ez jó, jöhetsz hozzám is :lol:

Jana
Ne hibáztassd magad! Meggyőződésem, hogy egy csomó olyan orvosi ok áll a meddőség mögött, amit ma még nem találnak, de pár év múlva már lesz rá megoldás. Most meg stresszelnek minket a "lelki ok" és a "nem akarjátok eléggé" szövegekkel. Nálunk pl semmit se találtak a lombikig, aztán ott kiderült, hogy nem jutnak be a spermiumok, szóval be kellett őket injekciózni a petesejtekbe, és így is csak kevés indult osztódásnak (legutolsónál 13-ból 4 élt már csak az 5. napon, 2-t betettek a maradék kettő másnapra elhalt). Szóval a legkevésbé sem a ti hiábtok. Az élet néha igazságtalan. Viszont sokkal jobban fogod bírni az éjszakázást, mint az, akinek rögtön összejött :D Az meg, hogy elsőre nem jött össze.. nekünk elsőre összejött, és pár hét múlva elveszítettük, úgyhogy másodikra annyira rettegtem, hogy sztem akkor tényleg én gátoltam a dolgot. Jobban féltem egy újabb veszteségtől, mint hogy nem is sikerül...

Bazsa
Huh, az nagyon kemény lehetett szülészeten. Van egy ismerősöm aki szülésznő és az 5. lombik jött össze neki. Fogalmam sincs, hogy volt ereje hozzá, nagyon tisztelem. Én tanár vagyok, és ahogy látom, hogy az anyák hogy hanyagolják el a gyereküket, már attól is rosszul vagyok. Egy ideig próbáltam az anyáknak segíteni, aztán idővel megtanultam, hogy a gyereknek kell segítenem, mert az anya már nem fog változni. Így aztán volt sikerélményem, és tök jó érzés, ahogy még mindíg visszairogatnak fél évente, évente egy-két sort, hogy mi van velük stb. (szorosabb viszonyra nem is vágyok velük). Most pl a volt osztályomból majd mindenki gratulált iwiwen. Pedig nem is tudják, mért hiányoztam évekig annyit...

Anett
nagyon csini kismama vagy :) Szép a pocid! Hol fogtok szülni? Szülőszoba-látogatás jó dolog :) nálunk appa nagyon élvezte, én meg úgy éreztem, mintha egy kínzótermet rózsaszínre festettek volna :) De mondjuk szülés közben én nem nézegettem a szobát, szóval fontosabb, hogy apának tessen :D

Dike
Pénzes dolog nagyon gáz :( Nekem elvileg vonják a számlámról, de a múltkor nem tudták, és nem szóltak, hogy nem vonták, én meg nem vettem észre, mert hát volt rajta pénz csak bénáztak. Aztán persze én voltam a hibás :? Tök jó, hogy tudtál intézkedni! Mit vaterázol? Még sose próbáltam, de annyian mondják, hogy jó, ki kéne próbálni. Bár én a nem kellő dolgokat (mellszívó) inkább elajándékozom, az olyan jó érzés, hogy ha már én nem tudtam használni, legalább valami ismerősnek örömet okozok.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Nem direkt küldtem el kétszer, csak lefagyott és rányomtam a frissítésre, bocsi :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


basszus lányok, észrevettem életem első visszerét a vádlimon:((( nagyon szomorú,ideges vagyok? most ez miért is jött ki és elmúlik?neeeeeeee:(

KépKép
dike
 
 


szegény georgia,remélem nem szenved... lehet,h császár lesz belöle??
Vendég
 


Rekuja! én is csak pár hónapja kattantam rá a vaterára,mert annyian mondták h milyen jó. babadolgokat sokat vettem,igaz csak a márkás érdekel onnan olcsó áron, hát szereztem is be nagyon klasszakat:)
de pl most gátmasszázs olajat vettem 250 ftért ami a dbe 2800ft...most pedig erőt vettem magamon, és egy csomó ruhámat eladtam, amit már nagyon rég óta nem használtam igaz márkás, és kerestem vele 45 ezret...de ha én ezt előbb tudom, de gazdag lennék:) eddig minden ruhám elajándékoztam odaadtam rokonaimnak, akik szegényebbek. mármint úgy értem, h legalább az olyat ami márkás, lés csak kicsi vagy meguntam, vagy már nem az ízlésem, azt eladhattam volna régebben is. ezek után ezt fogom tenni:)

jó lehetett a masszázs, és édesek lehettek a csöppségek:)

basszus lányok, észrevettem életem első visszerét a vádlimon:((( nagyon szomorú,ideges vagyok? most ez miért is jött ki és elmúlik?neeeeeeee:(

KépKép
dike
 
 


dike,

minden este mikor lefekszel,tedd fel a lábad a falnak támasztva pár percig,hogy visszafele is folyjon a vér, ezzel meg tudod elözni a visszeret. persze ezzel ezen már nem tudsz segiteni,de legalább több ne legyen.

na jó éjt csajok,
georgia gondolok rád folyamatosan és várunk a hírekkel...
Vendég
 


Dike
én eleve viszerre hajlamos vagyok, szóval ovis korom óta vannak. akkor egy tollal én is rajzoltam a lábamra, mert ez vicces :) a terhesség megduplázta őket és 3 hónap alatt egyáltalán nem halványultak, anyám szerint nem is fognak. Én majdnem egész nap feltett lábakkal feküdtem itthon terhesen, nem számított. de mondom, én hajlamos vagyok rá. szóval, ez vele jár, csak valahogy kevésbé vagyunk büszkék rá, mint a pocinkra :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok,

Dike
Szegény Georgia :( miért nem indítják meg a szülést nála??? :? úgy néz ki, hogy Hollandiában hagyják szenvedni :(
Milyen kúpot adnak nálatok?
Nekem is lett visszerem, bár nekem még nem dudorodik ki és szerintem már nem is fog, csak átlátszik a bőrömön. Sokat pihenj! Én vettem vadgesztenye krémet, azt lehet használni, ill. vannak rá más módszerek is (schlüsser só), de én csak a krémet használtam. Szülés után elvileg elmúlik :wink:
S felpolcolhatod a lábadat is napi többször fél órára, s lehet hideg-meleg víz váltásával locsolni, nekem ezeket mondták el a szüléselőkészítőn. Általában akinek visszere van, annak aranyere is szokott :? nekem is..... bár aranyerem már nincs, de nem tökéletes, s nekem csak tényleg picit látszik az ér a lábamon.

Rekuja
Sajna az ajtót elég nehezen mostam le, de muszáj volt, így nem vállalnám be másnál, legalábbis most nem :) ami elérhető álló magasságban van, azt mindent simán takarítok, amihez már le kell guggolni, az már kevésbé :roll:
Tök jó lehetett a babamasszázs :) nekem kazim van róla :)
Mi is vaterázunk! :) s mi minden cuccot ott fogunk eladni, amikor már nem lesz rá szükség, mivel mi sem kaptunk senkitől semmit sem, mindent nekünk kellett megvenni, aki tudott volna segíteni, vagy épp adni valamit, még ő sem tette meg :( lehet hogy ez keményen hangzik, de mi így döntöttünk!

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Ma du. megyek NST-re, remélem minden rendben lesz és megyek vizsgálatra is, drukkoljatok, hogy legalább már 1 cm-re nyitva legyek, bár valahogy van olyan érzésem, hogy tuti nem :( Kicsit lejjebb van már a hasam, de még nem az igazi :(

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Georgia hírek!:)



Megérkezett Bikkes Virág 2500grammal, és 49 centivel,rendes szülés volt!:)

hajnali negyed 5kor jött az smsm, h mikor születhetett pontosan azt nem tudom.

Itt is nagy gratula Georgia!!!!sok puszi, tejci, egészség, boldogság, és minden jót kívánok, amint felépültél, mutasd be nekünk a kis hercegnőt!:)

KépKép
dike
 
 


Zitácska! akkor megy a drukk neked,gyere majd a hírekkel! én úgy tudom, h Georgiánál reggel hétkor tegnap oxitocinnal megindították a szülést, ő mondta(az infúzió az, ami beindítja, és ő azt kapott).nem?

mi ilyen pezsgő végbélkúpot kapunk,ami beindítja ugye a bélműködést, már nincs nálunk beöntés.

nekem is van aranyerem, ha túl sokat nagy wc-zek...nekem se dudorodik ki a visszér, csak látom a kék eret.remélem elmúlik majd!

KépKép
dike
 
 


Zita! meg van már h kinek írsz smst, ha mész szülni, vagy bármi? szívesen vállalom, ha még nem beszélted meg vkivel!

KépKép
dike
 
 


Gratula Georgianak!! Jó babacsodálást, ez a legjobb az egészben :)

Zitácska
Ha szülni akarsz mihamarabb, akkor megy a drukk a nyitott mészájért :) Kicsit irigy vagyok, én is kint akartam már tudni, csak ugye ott a karácsony, amitől meg jobb minél messzebb a szülinap. De neked nem kell ilyenek miatt aggódni :) Szaffi végül nagyon ügyesen az apja névnapján született. Mondtam is apának a szülőszobán, hogy nem baj, ha idén nem kap még egy gombás könyvet, csak egy kislányt? (gombászás a hobbija). Valahogy nem bánta ;)
Ha elfogadsz egy tanácsot: szülés után minden pisinél alaposan zuhanyozzd le a popsit, sokat segít az aranyérnél! Én semmi ilyen trükköt nem ismertem, mire hazajöttünk már ülni se tudtam miatta :( szóval sűrű zuhany, visszatömködést stb. Igen, ez gusztustalanul hangiz, bocsi, de nekem olyan jó lett volna, ha valaki mondja előre!

dita
Pezsgő végbélkúp szülésbeindításra is, vagy csak beöntés helyett? Az Istvánban nincs beöntés, és nekem nem is kellett :o Pedig lelkileg készültem a "fekáliát eltávolítani" orvosi kijelentésre :D Aranyérre neked is,amit fent írtam! Bocsi, hogy osztom az észt, de nekem jól jött volna előre tudni, max csak ismétlek másokat.

Én kaptam is babás holmit, meg adok is tovább. De nálunk még legalább 2 baba van betervezve (merünk nagyot álmodni), szóval én mindent megtartok, visszakapok. Nővérem lánya 8 évvel idősebb, tőle van a legtöbb dolog sterilizálótól a játszószőnyegen át a ruhákig minden féle. 3 gyerekes barátnőm meg teljes ruhagarnitúrát adott, bár neki fiai vannak, szóval muszáj volt vennem néhány rózsaszín cukiságot :) Unokatesóméknál meg 5 hét múlva jön a kislány, szóval oda megy tovább minden. Babaruha szempontjából pont jó lesz a korkülönbség.
Muszáj megmutatnom mai szerzeményeimet. Annyi kisruhát vettem már, most remélem lassul a növése, hogy sokáig hordhassa őket 8)
Kép
bocsi, hogy ennyit irogatok, de a januári topik halódik, mindenki babázik, nálunk meg Szaffi folyton rajtam alszik, amikor semmi mást nem lehet csinálni, csak gépezni.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Georgia hírek,most hívott:

Csak szombat reggel jöhetnek majd haza,mert a babának kicsit lent van a cukra,amit helyre kell állítani. de ott van mellette, eszik,alszik, nem sír soha:) előteje van. maga a szülés nem fájt neki, azt mondta nagyon nagy élmény, nagyon boldogak. repedt, 2 varrata van.Mindenkit puszil!

KépKép
dike
 
 


Rekuja! nagyon tüneményesek a bodyk:))))

őő csak beöntés helyett adják a kúpot.

KépKép
dike
 
 


dike,

köszi a jó hírt, könnybe lábadt a szemem,olyan boldog vagyok :-)

fel fogom hívni,úgy tudom megadta a számát nekem is...
Vendég
 


jajj lányok kéne vennem háromnegyedes ujjú kismama felsőket,minimum 3at, 1 melegítő nacit, 2 melegítő térdnadrágot, egy farmer vagy csini térdnadrágot. hol vegyek, hol a legolcsóbb?de ebbe a hónapba már szerintem nem futja rá,pedig már semmim sincs.itthonról is azért nem mozdulok ki legtöbbször mert nincs mit felvennem, van 2 farmerom egy melegítőm ami kényelmes, meg hosszú ujjú felsők. :twisted:

KépKép
dike
 
 


dike,
köszi a számot,mindjárt hívom :-)

nincs mit felvenned? én nem tudom hol lehet otthon olcsón cuccokat venni,mert a turikban gondolom nem nagyon vannak ilyen ruhák... itt németben van egy-két üzlet,ahol elfogadható áron vannak kismamaruhák, de nem olcsón... gondolom kihasználják,h ugyis meg kell venni... öööö az ilyen gyerek turikban nem szoktak kismama ruhák lenni???
Vendég
 


felhívtam :-)

jól vannak,épp a babadokinál voltak,kapott a pici infuziót,hogy cukorszintet megemeljék. minden rendben lesz...
amúgy nagy a boldogság, georgia fel van pörögve, szegény kénytelen,hisz épp hogy megszülte, máris mennek a történések...
hmmmm, de jó neki... :-)

csajok a georgia megszüüüüüüklt :-)))
bocsánat de én most élem át elöször,hogy egy topiklány megszült :-)
Vendég
 


Sziasztok,

Georgia gratulálok Virághoz! Nagyon sok boldogságot kívánok! Majd várjuk a képeket! :)

Dike
Én ma voltam Győrben a régi Spar épületében van egy kismama bolt, ott a felsők 2500 Ft-tól vannak kb. 4000 Ft-ig és tök jók, nadrágok ott is drágák, bár én csak a szövet nacikat néztem, de a felsők nagyon jó áron vannak!

Rekuja
Én is "visszatömködtem" mikor annyira kint volt, aztán vettem reparon kúpot, az megoldotta a dolgot. De köszi a tanácsot, a tanács sosem jön rosszul :wink:

Nálunk beöntés van, de nem kötelező, csak akkor adnak, ha beleegyezel, ugyanígy van a fájdalomcsillapítás is, ha nem akarod nem adnak!
Ma megvolt a doki, és az NST is. NST eredményem tökéletes! Sajna tökéletesen zárt a méhszájam is :( még mindig 2000-es értéket kaptam :( Doki szerint most már tutira ráhúzok :( csak nehogy császár legyen belőle, csak ettől félek.

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Zita! örülök h minden rendben, csak kár, h nem nyílsz:( de hát a baba tudja h meddig akar bennmaradni!

KépKép
dike
 
 


Bazsa, tök aranyos vagy, ahogy lelkesedsz :)

Georgiának megy a drukk, hogy a babával minden okés legyen, nem lehet egyszerű, hogy máris infúziót kap, de a beszámolótok alapján eléggé rutineljárásnak tűnik. Tök jó, hogy nem viseli meg!

Terhesruhákat a c&a-ban szezon végén leárazzák, én mindíg ott szereztem be. Mondjuk egy 7/8os nadrággal végigcsináltam az egészet, mert nyáron jó volt szandival, télen meg a csizmám felért addig :D Régi gatyák és derékra az a nemtom hogyhívják pánt is jó (bandázs?), mert eltakarja, hogy nem tudod becipzározni már rég a gatyót. Ilyen pántból a c&aban van olyan, amin két pici talp van rányomva, mintha a baba épp kirúgna, az rettentő cuki sztem (amúgy nem fizet a cég a hirdetésért :)) Blúzok meg... hát eddig ösz-visz egy olyannal találkoztam, amiben nem éreztem magam bálnának :lol: az c&a-s volt és persze nem volt leárazva, de azzal nyugtattam a lelkem, hogy unokatesómék is hogy fognak neki örülni 8) Én a végén xxl-es pólókban nyomultam enyhe takarítónő feelinggel. Fogalmam sincs a "csinos kismama" szerkókat hol szerzik be a fotókhoz. Ja, volt egy elegancsos gatyóm is, mert a müpába mégse lehet farmerban menni, mi meg kb 2hetente jártunk, had művelődjön a bébi odabent :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Zita
A vonalzód szerint még 17 napod van, honnan tudja már most, hogy ráhúzol? :shock: Ne aggódj, jön egy front és pikk-pakk kint lesz :wink: Ha túlhordod sztem megindítja, nem császároz majd. A tévhitekkel ellentétben a dokik a természetes szüléseket jobban szeretik (appa nagybátyja nőgyógyász volt sok-sok belső infót mesélt a nagynéni, aki szintén orvos).
Nekem a 39. hét 5. napján kezdett el kinyílni a mészáj, másnap elment a nyákdugó és még 4 nap kellett, hogy végre kimásszon a csajom. De akkor már ment pikk-pakk, az egész alig 13 óra volt, mire elhittem, hogy már tényleg szülök, ott is feküdt rajtam :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Tavaszi nagytakarítást csináltam, így nem értem ide. Látom a nagy hírt:

Georgia, szívből gratulálok kicsi lányod érkezéséhez!!! Jó egészséget és sok boldogságot kívánok Nektek! Örülök, hogy ilyen szép élmény a szülésed, puszillak!

Most csak visszaolvasgatok, reggel laborba megyek vérvételekre (feltéve, ha megkapom a beutalóimat), és utána írok is.

Jó éjt!

Kép

KépKép
anett_1
 
 


dike,
mi lenne ha körülnéznél otthon,hogy van e vmi eladninvalód, add el a vaterán és abból a pénzböl vásárolj magadnak ruhát... ;-)

zita,
szerintem legyél türelemmel,még van egy kis idöd és különben is annyiszor hallom,hogy nem lehet pontosan kiszámolni az idejét. ne félj a császártól sem,mert nem nagy dolog, ma már alig csinálnak egy kis vágatot. képzeljétek itt németben nagy divat a császár, mert a nök nagy része fél a szülési fájdalomtól. szerintem ez gáz... aztán most azon agyalnak,h a császárért fizetni kelljen,ha vki kérésre szül úgy.
Vendég
 


téme : babaholmi

nekem van egy növérem és egy hugom, mindkettönek 2 lánya van.
rengeteg ruhát eltettek nekem, ami még magyarországon zsákokban vár rám :-) nos a tesóm gyerekei 7-13-14-15 évesek, uh egy része a ruháknak már 15 éves :-) de nagyon cukik még mindig, volt hogy ha otthon voltam elövettem megnézegetni :-)
nem gondoljátok,hogy épp idöszerü lenne ezeket a ruhákat használni???? nos a vicces még az lesz,ha fiam lesz,mert ugye a családban mindenki lány :-) bár nem annyira lányosak a ruhák és rózsaszinüt meg nem is raktunk el,mert utálom azt a színt.
15 éves babaruhák,úúúr isten,kár volt belegondolni :-)))

a továbbadogatásról van véleményem,és elöre szólok,senkit nem szeretnék megsérteni,de és másképp látom. :roll: ha nekem nem adatott volna meg,hogy kapjak ruhákat de lenne a családban vagy a baráti körben valaki aki babásodik,én mindeképpen felajánlanám az én ruháimat,ami nem kell. hisz szerintem adni egy csodálatos dolog... és ha esetleg olyan valakinek tudom adni,aki elöttem már egyszer babás volt és nem kaptam semmit töle, annak is felajánlanám, és hidjétek el meglepödne és esetleg el is gondolkozna rajta az illetö, hogy hoppá. Szerintem nem az a helyes, hogy annak adok akitöl kapok is. Én tudom,hogy nem olcsó világban élünk,ezért azt is tudom,hogy nehéz a babavállalás és jól jön a segítség,bármilyen is az. de attól,hogy rajtam nem segített senki én sem segítek senkin,attól nem nyugszik meg a lelkivilágom.
én már nem tudom,hogy ki írta,hogy nem adja tovább a babaruháit,hanem eladja,és nem is nézem vissza,mert nincs jelentösége. biztos vagyok benne,h nem a rosszindulat vezérelte, hanem valószínü,hogy az anyagiak teszik ezt az emberekkel, hisz nem ö az egyetlen aki így látja és valahol megértem.
Remélem senki nem bántódott meg, hisz nem az volt a szándékom, én már csak ilyen öszinte típus vagyok... :oops:
Vendég
 


bazsa
hát, a kérésre császárban sztem az a gáz, hogy az is fáj, csak az utána. Szóval ez önámítás. Mikor az orvos rokont kérdeztem, hogy mért van az, h nagyon sok doki a lombikos babákat automatikusa császárrzza, azt felelte, mert azok a babák "értékesebbek" és jobban vigyáznak rájuk :shock: Meg azt is mondta, hogy farfekvést is lehet természetesen szülni, van egy rutin fogás hozzá, csak "lusták" az orvosok :o azért farfekvést nem vállalnék be...
Én is féltem a szüléstől, de a legfájdalmasabb lőjjön-már-valaki-fejbe pillanatban is úgy gondoltam, megéri :) aztán végül életünk legnagyszerűbb élménye lett, appa tök lelkesen nézte végig pl amikor összestoppoltak, mert ez milyen érdekes :shock:

pici lány rajtam alszik és álmában kacag :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok,

Rekuja
Arra alapoz a doki, hogy kb. 1 hónapja rövidült a méhnyak, de azóta semmi változás nincs, s szerinte tuti ráhúzok. Remélem nem lesz császár.....

Bazsa
Nem szeretnék császárt, engem már műtöttek 2-szer laparral, s abból is sokáig tartott felgyógyulni, pedig csak 1db 1 cm-es és 2 db 0,5 cm-es vágásom volt. De abból is 8 hét kellett nekem. Így ezért félek a császártól, tudom hogy a természetes szülésből előbb fel lehet épülni. Bár én is félek a szülési fájdalomtól, ha gáz, ha nem gáz, de nem kérnék császárt sosem ezért. Én sokat szenvedtem az endóval, s nagyon sokszor olyan görcsökkel kerültem kórházba, hogy tolókocsiból úgy szedtek ki és raktak a vizsgáló ágyra, nem kívánom senkinek sem...... a jósló fájásaim között is volt ilyen iszonyatosan erős :?

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Rekuja
Ezt én is hallottam, hogy lusták a dokik a farfekvéses babát természetes úton a világra segíteni.....

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Kép

Virág babának pedig sok sok boldog 1 napos szülinapot :-)[/img]
Vendég
 


nekem is volt laparoszkópiám,de én gyorsan felépültem... ha neked ez gondo volt,akkor nem feltétlenül jó a császár.
én is úgy gondolom,hogy a rendes szülés a legjobb és bármennyire is fáj,mindig a végeredmény a lényeg és szerintem az ember utólag szép dolognak tartja aszülést... hát majd meglátjuk :-)
Vendég
 


Bazsa
Én írtam, hogy eladom a ruhákat, s én ezt vállalom is! S, igen az anyagiak miatt, semmi másért!
A saját szüleimnek nem jutott eszébe, hogy megkönnyítse a dolgunkat, pedig első unoka!!!
Nálunk a lombikot sem tudja senki sem, mert nagyon le vannak maradva agyilag, s ahelyett, hogy örülnének, hogy valakinek legalább úgy megadatik, inkább megszólják, s "okosságokat" beszélnek. Nálunk a családban már korábban volt lombik baba, 2 is, egyik 10 másik 6 éves, sokat betegek, de tuti nem azért, de már a rokonok azt beszélik, hogy a lombik miatt, ill. olyan duma is megy, hogy nem hasonlítanak az apjukra, s tuti, hogy valamit elrontottak a kaáliban. Szerintem meg ha nem is hasonlítanak, akkor az csak azért van, mert a ffinél is voltak gondok, s lehet hogy épp donor sperma segítséggel sikerült. Én nem tudom, de nem is firtattam sosem, mert szerintem nem ez a lényeg! Hanem hogy lett 2 gyerekük :) szóval nálunk mindenki egy kicsit sötét....

Zita

Kép
zitácska79
 
 


nálam 10 cm-es cisztát vettek ki a petefészkemből, s minden látható endós foltot lézerrel elégettek, gondolom ezért is tartott kb. 8 hétig, de 6 hét után már dolgoztam, hiába ülőmunkát csináltam, azért éreztem. 6 hét után már jól voltam, de 8 hét után volt az igazi....

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Zita,
sajnálom,h ilyen családod van, nálunk szerencsére ilyen gond nincs... ugye írtam már,h itt a lombik felét ki kell fizetni és a családom rögtön felajánlotta a segítséget, összedobjuk,csak én nem akarom. van részletfizetési lehetöség,és ha nehezen is de megoldjuk. én csak akkor fordulok segítségért,ha már tényleg nem megy másképp és akkor is teljesen rosszul vagyok... persze csak pénzröl beszélek, bármi mást szivesen elfogadok (ruha,babakocsi vagy mittom én ami másnak nem kell már)

azzal kapcsolatban.hogy az emberek hogy vélekednek a lombikról, annyit hogy nem értem,hogy nincs jobb dolguk az embereknek? Ez hülyeség,h azért betegek,hisz nekem sok ismerösöm van akinek lombik gyereke van (egy már 15 éves) és egészségesek,mint a makk. mennyi olyan gyerek van,aki normálisan fogant meg és mégis mindig beteg???
azzal kapcsolatban.h nem hasonlítanak az apjukra, megint csak azt kell mondjam.hogy butaság,mert nézzük meg mennyi ember nem hasonlít az anyjára. ez attól függ,hogy milyen géneket örökölnek. van egy haverom,akinek 2 gyereke van,az egyik kiköpött apa. a másik meg mittom én,egyikre sem hasonlít. akkor ilyenkor mi van? el tudom képzelni,hogy mehet a pletyi,hogy lehet nem is az apjától van,és addig addig míg a végére még az is kiderülne,hogy egyiküké sem :-)
az ilyeneknek nem kell a véleményére adni, ez az ö szegénységi bizonyítványuk...

nekem csak megnézték laparaszkópiával hogy mi a helyzet bennt,mert ugye 2 anyaméhem van és az ultrahangon nem lehetett mindent pontosan látni,hogy hogy is helyezkedik el. tehát nem volt mütét bennt csak a vágás,valószínüleg ezért volt nekem rövidebb a felépülés ideje.
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?