Új privát üzeneted érkezett!

Jjucuss :lol:
Hát nekem nincs mentős ismerősöm, de nem fogom elfelejteni a mentősöket -és azt hiszem ők sem engem :roll: Fiatal mentőorvos jött ki,és nagyon zavarban volt, szerintem azt is elfelejtette, hogy hívják, a sofőr (vagy aki még vele van) az nem volt fiatal, de nagyon szótlan volt ő is... utólag rájöttem, hogy miért...Ugye szülés után befeküdtem úgy ahogy voltam az ágyba babástól, és vártuk a mentőt ... A mentős (sofőr, segéd nem tudom) az ágy végében állt meg, a doki pedig persze megnézte, hogy mi a teendő..vagyis ki kellett takaróznom, és meztelenül feküdtem széttett lábakkal, vérezve és szanaszét repedve... Érdekes módon ott, akkor ez fel sem tűnt, nem zavart, hogy 3 idegen férfi áll és bámulja a lábam közét :oops: Szegény fiatal orvos, ide-oda kapkodott, kipakolta a fél táskáját, elkérte az irataimat, amelyeket aztán itt felejtett (férjemnek kellett utólag behoznia kórházba) stb ..én pedig nem értettem, mi van :lol: És csak utólag jöttem rá, hogy nem lehettem valami szép látvány .. :oops: :lol:
20140901114303
 
 


Jjucuss, fészbúkra írta 3 órával ezelőtt, oda írtam neki én is...ilyenkor nem akarom zavarni, gondolom amint lehet vagy van fejlemény, esetleg baba, elújságolja...

nekem is van barátnőm 5 percre, akit áthívhatok éjjel..csak az a baj, hogy július közepén mindenki nyaral, vagy esküvőbe megy...ha itthon lesznek, nem gond..de ha nem, akkor senkim sincs a közelben..ezért tervezem én is, hogy vagy mindhárom fiút elküldöm a szüleimhez kb 1 héttel korábban, vagy pedig a anyum feljön, hogy itt legyen..de persze lehet, hogy előbb szülök, minthogy valamelyiket megszervezzem :roll: Eddig mindegyik pár nappal a kiírt időpont előtt született, remélem most is így lesz :roll:
20140901114303
 
 


JUCUS:AZ A KÖLDÖKCSIPESZ ÉS STERIL OLLÓ NAGYON BARÁTIAN HANGZIK :D

NEKEM IS LEHET,HOGY JÓL JÖNNE :lol:

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas
 
 

 
 

Na, barátnőm nem szül(t), de mivel újból magas a pulzus, bent tartották...
20140901114303
 
 


Leo
Nagyot nőtt a pocakod! :)

Klarissza
Én is nagyon szorítok értetek, kitartást az előtted álló hetekhez és most már jelentkezz gyakrabban!

Panndi
Felháborító, hogy nem engedtek előre két kisgyerekkel! Nálunk a rendelőintézetben az a szokás, hogy 5 év alatti gyerekkel időpont nélkül is soron kívül be lehet menni és ez szerintem abszolút helyes hozzáállás!


Nekünk végre sikerült délután beiratkozni, úgyhogy a lányom hivatalosan is iskolás :)
Kaptam egy rahedli papírt és csekket, komolyan, sosem hittem, hogy ilyen bonyolult lesz ez az egész.

Holnap Luca apával megy a Mezőgazdasági Múzeumba Labirintus kiállításra (állítólag nagyon szuper), én pedig barátnővel a Nemzeti Galériába Munkácsy Krisztus-trilógiájára, szóval kultúrnapot tartunk :D

Jó hétvégét mindenkinek!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Jó reggelt!

Leo, szép pocak :)

Addisz: nem is várom el, hogy előre engedjenek, megszoktam, hogy azt nem lehet, de ha van időpontunk délre, akkor ne fél kettőkor jussunk be két álmos, fáradt gyerekkel :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


addisz,
6 év alatti gyereket nálunk is soron kívül hívják be.

A köldökcsipeszen már én is gondolkodtam...ha véletlen szükség lenne rá, el van téve Lili egykori köldökcsipesze, igaz nem steril, de gondolom végszükség esetén a célnak megfelel. Apa meg már profi, kettőt végigcsinált, meg nem is olyan, aki beijedne egy kis szüléstől :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


linacska! Az a köldökcsatt semmiképp...akkor inkább steril gézzel el lehet kötni.

Panndi! Tudod az van ilyenkor, hogy egyáltalán nem tudod,hogy milyen betegek érkeznek aznap a szakrendelésre. Lehet, hogy úgy adnak időpontot, hogy 20 percenként 1 beteg, aztán érkezik egy, akinek olyan akut problémája van, amit meg kell oldani és elmegy vele egy-másfél óra akár...és több ilyen beteg is összefuthat egy nap és akkor már ott is a baromi nagy csúszás...hiába lóg az orvos tökén is lámpás, nem tud gyorsabban haladni és nem is lehet. Itt a beteg érdeke érvényesül, a súlyosabb állapot mindent felülír, időpontokat, kisgyerekeket stb.
Persze tudom, hogy van amikor egyszerűen csak tökölnek és azért nem halad a sor...

jjucuss
Eger
 
 


Ma elmegyünk tapétát venni a kiságy mögé. Alul kék, felül macis.
Az egyik üzletben egy tekercs 5800Ft volt , aztán egy másikban ugyanaz 2200. Ilyet, hogy lehet csinálni, én meg ezt nem értem. Ez még csak nem is a duplája. Még jó, hogy nem vettem meg azonnal, hanem máshol is szétnéztem.

jjucuss
Eger
 
 


Naaa...má' lesz tapéta meg köldökcsatt...egy szava sem lehet ennek a gyereknek, hogy nem készülünk az érkezésére. :shock:

jjucuss
Eger
 
 


jjucuss,
steril géz????????? nálunk??????????? max. a kocsi elsősegélydobozában. Ilyenekre valamiért nagyon nem vagyok felkészülve. Viszont van olyan fertőtlenítőnk, amivel a vérvétel előtt is lefújják a bőrt. Mikor Lili a fertőzőn volt, azzal fújtunk le mindenét, mikor hazajött.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Jjucuss, újból öröm volt olvasni soraidat :lol:
Amúgy tényleg bosszantó, amikor az ember nem kerül sorra, pedig időpontja van, főleg kisgyerekkel... Persze más, ha látod, hogy sok a beteg és több időt vesz igénybe mint amennyit "kéne", ezen szerintem senki sem háborog..De mondjuk amikor látod, hogy az orvos ötödször megy ki kávézni, nyugodtan telefonál (nem beteggel, hanem magánügyben) stb, akkor már rosszul esik :( Ugyanúgy, ha időpontom van, de ezt nem veszik figyelembe (tehát nem szólítanak), hanem összevissza megy be mindenki , kihasználva, hogy kisgyerek(ek)kel nem tudsz villámgyorsan bevágódni a nyíló ajtón :? Persze itt a többi beteg a bunkó, aki ezt kihasználja, de az orvos is, aki nem figyel a rendre :( Nekem a régi háziorvosom volt ilyen, mindig káosz volt a rendelésen és tömeg, összevissza osztották az időpontokat és nem is hívtak be..én meg ott ültem terhesen, 3 éves fáradt gyerekkel, és amikor végre 2 óra után sorra kerültem volna, egy szemfüles (pofátlan) bácsi bevágódott, mire összeszedtem Etelét, hogy bemenjek :twisted:

A tapéta is szemétség, de sajnos gyakori..több helyen meg kell nézni, ugyanazért a termékét egy-egy helyen a tripláját is elkérik :? Én egy babahordozóba köthető plédet vettem most, utána máshol is láttam, ahol a dupláját kérték el érte! (mondjuk annyit nem adtam volna)
Jó vásárlást, legalább kikapcsolódsz egy kicsit!
20140901114303
 
 


Brunhild! Igen-igen ilyen is van, mint írtam is.

Engem az háborított fel, amikor a betegek, de főleg a hozzátartozók hőbörögtek a kórházban, hogy elmegyek ebédelni. Hát elmentem...hányszor volt ebből konfliktus... Érdeklődni akartak de én a szemétláda, délután kettőkor elvonszoltam magamat az ebédlőbe és várniuk kellett 20 percet.
Mondjuk az belgyógyászat volt, istentelen mennyiségű súlyos állapotú beteggel, minden nap kihívás volt mind testileg, lelkileg, szellemileg. Volt olyan, hogy a 14 betegem közül egyik sem tudott egyedül felülni...volt velük tennivaló...

jjucuss
Eger
 
 


Ma és holnap van a babaexpo, ha valakit érdekel :)
kivancsika
Budapest
 
 


Én 9 hónapig dolgoztam önkéntesként egy egészségügyi intézményben (Epilepszia Ambulancia) és láttam a másik oldalt is. Ott a telefon volt a kényes téma. Még velem együtt sem voltunk elegen ahhoz, hogy jó tempóban hívjuk be a betegeket, intézzük a papírmunkát, recepteket adjunk és felvegyük a telefont. Nagyon sok ingerült emberrel kellett akkor beszélnem, aki - jogosan - méltatlankodott azért, hogy már 2 órája próbál időpontot kérni telefonon és nem veszi fel senki... Persze ilyenkor mindig megkaptuk mi is, hogy biztos egész nap kávézunk vagy csacsogunk.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Jucus, én ezt is megértem, csak bosszantó, kb hat hete kaptuk ezt az időpontot, és azt mondták, azért van csúszás, mert nagyon sok beteg volt aznap délelőtt időpont nélkül. Én meg nem értem, hogy ha fogadnak időpont nélküli betegeket is, akkor miért nem úgy van, hogy pl a rendelés első fele az időpontosoké, a többieké a második fele? Meg ugye Zsófi aznap itthon maradt, lemaradt a heti logopédiáról meg angolról, Zoli már 11-kor hazajött, mert egyedül már nem szívesen viszem a két gyereket egyszerre orvoshoz, szóval azért nekünk is rá kellett készülni. Na mindegy, ez van :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Elegem van....szombat van, és megint égedelmes zeneordíttatás. Most ébredtek rá fel a gyerekek. Nem igaz, hogy minden hétvégén azt kell hallgatni, hogy 1 család jól érzi magát.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Lina! Menj át és mondd meg nekik a magadét. Lehet, hogy nem használ, de legalább kiadod a mérged.

Egy kis vidító: a kutyám sem bírja a tanulást. Kép Kutya nehéz... [/img]

jjucuss
Eger
 
 


Az "eltűnt" lányok közül már csak Csöppke nem jelentkezett, vajon mi lehet vele? Remélem jól van!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


jjucuss,
kiküldtem a rendőröket. Kb. fél órára lehalkították, de szépen fokozatosan hangosítják vissza. Talán nem ordít annyira, mint eddig, ok, én majd használok éjszaka füldugót, de a gyerekeknek nem tudok adni, Levi meg elég érzékeny a zajokra.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Helloo!

addisz, már 2 napja én is újra netközelben vagyok, de egyelőre csak olvasó módban :) Köszönöm a hiányolást!

Igyekszem újra visszakapcsolódni:)

Csöpp


Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Linácska, ez nagyon kellemetlen lehet és bosszantó :(
Ha ők ezt szeretik, nem nagyon fogsz tudni ezen változtatni...

Hozzánk most a telek szomszédságába költözött egy ilyen bulis család :( Eddig kimentünk hétvégén és élveztük a csendet..most meg kimegyünk és hallgatjuk, ahogy ők buliznak :? Saját bevallásuk szerint azért vették/bérelik (vagy egyszerűen birtokba vették) a telket, hogy bulizni tudjanak kedvükre, mert pont emiatt kitiltották őket a faluból :?

Jjucuss :lol: Kutyuli jópofa, ő is vizsgázni fog? :lol:
20140901114303
 
 


brunhild,
ha minden igaz, fél 10-kor abbahagyták. Ok, most még hideg van éjszaka, gondolom megfagynának kint, de mi lesz nyáron? Nem igaz, hogy ez ellen nem lehet valamit tenni. A rendőr is mondta, hogy ő egy másik településen lakik, a lakók megkérdezése nélkül velük szemben kocsmát nyitottak, és se péntekük, se szombatuk azóta. És hiába rendőr, nem igazán tud mit tenni, tűri álmatlanul.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


brunhild!
babahordozóba köthető plédet milyet vettél és hol? Mennyiért?

köszi
K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


Ha érdekel valakit, itt van pár nagyon szép (baba)kislány cipellő, plusz sok egyéb http://www.sportsdirect.com/Products/Default.aspx?DescriptionFilter=Baby&mppp=true&OrderBy=PRICE_ASC&mcp=1
Az árakat 420 Ft-tal kell beszorozni, van egy csaj, akinél meg lehet rendelni (én már többször rendeltem nála). Elvileg bármit lehet kérni a Sportsdirect-ről, én gyerekruhákat szoktam, most Hello Kittys babacipőcskét szeretnék :lol:
Szóval ha érdekel valakit, priviben elküldem a csaj címét.

Mérettáblázat, cipőkhöz a lap alján: http://www.pluszsport.hu/merettablazat
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.04.17 09:17-kor.
20140901114303
 
 


20140901114303
 
 


brunhild
már meg is kaptad?
vajon más színű is van? hiába kislánynak lesz nem igazán megy a hordozónkhoz (fekete/sárga)

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


A mérettáblázat ellenére megköszönném, ha valaki, akinek mostanában volt/van kisgyereke, leírná, hogy mondjuk kb milyen korban hordott a baba 19-es méretű cipőt? :roll: Nimród már 26-27-eset hord :)
A táblázat szerint a C1-es 16/17-es méretnek felel meg, vagyis kb 7-8 cm-es lábnak, a C2-es 18-asnak, a C3-as pedig kb 19-esnek (C0-ról nem is ír, az nagyon picuri lehet, olyat nem is érdemes venni szerintem)
Én úgy tippelek, hogy kb 3-6 hónaposan lesz jó a c1-es, 6-9 hónaposan a C2-es, utána pedig a C3-as :roll:
20140901114303
 
 


Krisztike, igen, meg is van. Nagyon szép és jó puha, tényleg pont olyan mint a képen! Most nincs más színben, úgy láttam egy oldallal előbb, hogy volt talán drapp, de elfogyott. Ezek szerintem utolsó darabok, vagy leárazott dolgok. De rá lehet kérdezni, hátha tud majd hozni neked más színben. Én most rendeltem itt először, de nagyon gyorsan megjött és nagyon szép. Vannak téli beköthető bundazsákok is meg sok más hasznos dolog.
20140901114303
 
 


Brunhild,
Levi 20 hónapos, most lemértem a lábát, a nagylábujja hegyétől a sarkáig 12cm, és 20-as a cipője. Az első, amit pár hónaposan ráadtunk, az 16-os volt, de az olyan kocsicipő szerű. Tavaly nyáron, mikor egy éves volt, kapott egy 16/17-es papucsszerűt (még nem tudott járni). Az első cipője 14 hónaposan 18-as volt. Aztán jött a tél, a 19-es valahogy ki is maradt, és a téli baki, meg a mostani tavaszi cipő 20-as. Viszont a barátnőm 14 hónapos kislányának is 20-as cipője van, viszont neki az első lányának is vagy 2 számmal nagyobb volt a lába, mint Lilinek, pedig 1 napon születtek.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska, köszi! Ezek mind mászó illetve kocsicipők, úgy látom. Fiaimnak is volt egy mászócipőjük, nagyon jó volt; de most a kislánynál úgy gondolom, ha mászik, ha nem, kisruháhóz nagyon jól fognak mutatni a lábán :lol:
20140901114303
 
 


Én is nagyon cukki kocsicipőket láttam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Azt is kell venni? Már most? :oops: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 



Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


mrsleo,
szerintem cipővel még ráérsz. Nyári babáink lesznek, akkor bőven elég egy kiszokni. Viszont szeptemberben mondjuk én azt már kevésnek éreztem, és nyugodtabb voltam, ha volt rajta egy kis cipőszerűség. Télre volt ugyanez béleltben. Ez még járásra nem alkalmas, de melegítésre igen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Eszterke amikor elkezdett járni 1évesen 16-os kiscipőt kapott
Most négy évesen is még csak 23-as-24-es lába van.

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


Csöppke
Örülök, hogy előkerültél! Minden rendben felétek? Csak nem megint betegek voltak a fiúk?

Brunhild
Luca első igazi cipője 18-as volt, azt 13 hónaposan kapta! Ő szerintem viszonylag nagy lábon él, most 7 lesz májusban és éppen váltunk 30-ról 31-re.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Linácska
Én kocsicipőre gondoltam... :wink:
Júliustól szeptember már nem is sok idő... :lol: :wink:


Olyan gyorsan telik az idő... hamarosan már a babáink születéséről fogunk itt irogatni, meg az első napokról... :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


CSAJOK!MÁJUS 16-ÁN DÉLELŐTTI SÜTIKÉRE MIT SZÓLTOK?

HÁT ÍGY ELSŐ TURNUSBA GONDOLTAM...EGYSZERRE NEM HISZEM,HOGY ÖSSZEHOZZUK MINDENKINEK AZ IDŐPONTOT.... :D

BEVALLOM VAN A DÁTUMBAN EGY KIS ÖNZÉS :D NEM LESZ ÁRAM ITTHON EGÉSZ NAP :D

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas
 
 


Sziasztok!

brunhild, jó ez az oldal :)

Zsófinak 26-os lába van, Fruzsinak most 22-es szandált vettünk, de nagy rá, neki 21-es a lába.

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


sziasztok,

elnézést a belepoff-ért, de hátha érdekel valakit:

van egy eladó dianatal gélem. Smile
tartalma: 1 db aplikátor, 1 db fecskendő a tágulási szakaszhoz, 1 db fecskendő a kitolási szakaszhoz plusz a használati útmutató (magyar nyelvű is). ezek csomagolása teljesen bontatlan. 1 tágulásos fecsit és aplikátort használtam el a szülésemnél (1x adagoltak belőle, de szuper jól hatott, nem is kellett több (nem volt rá idő Laughing )) itt az általános az hogy tágulásnál 1 fecsi fogy el, ugye 2 milit kell egyszerre adagolni vizsgálatonként, és 11 milit tartalmaz a fecskendő.

további info a termékről: www.dianatal.hu

természetesen az ár jóval kedvezőbb mint a boltban.
további kérdésekre priviben válaszolok Smile

további szép babavárást Nektek Smile

KépKép
KépKép
adryn
 
 


Leo, még nem kell most megvenni, de mivel itt úgymond akciós és gyönyörű, azért rendelem meg ;)

Hát az én fiaim nagy lábon éltek mindig, Etele 8 éves és már 35-ös cipő kell neki... olyasmi rémlik, hogy 1 évesen talán 21-22-es cipőt hordtak, 2 évesen kb 24-est :roll: Nimródnak most 26-os lenne a mérete, de olyan kövér :lol: , hogy a lábfeje is majdnem szélesebb a hosszánál, vagyis csak a 27-esbe fér bele a lába...
Persze a kislányoknak kisebb a lábuk ,,,

Voltunk vásárolni az Auchanban, és volt még olyan kis cuki harisnyadrág, amilyet még az elején vettem egyet... örültem is neki, majdnem be is pakoltam párat, főleg mert kiárusítás volt..aztán kicsit gyanús volt és megnéztem a régi árát ... :? Hát az új ára 599 Ft volt és nagy betűkkel odaíva, hogy KIÁRUSÍTÁS... a régi ára alatta pedig 549 Ft :twisted: Úgyhogy felmérgelődtem, hogy hűlyének néznek és visszatettem..pedig így sem lett volna drága, de akkor is :evil:

Ja, ha valaki szeretne rendelni az angol oldalról szóljon, mert a csaj 20-a körül rendel (magánúton nem éri meg rendelni, megnéztem a szállítási költségeket a honlapon :? maga az áruk valamivel olcsóbbak lennének, de a postaköltség többe kerülne, mint maga a rendelés :cry: )
20140901114303
 
 


Gydavid, kérdezted, hogy árthat-e a sok zötykölődés? A babának nem (tudtommal), tehát ha téged nem zavar, akkor nincs baj. Én nem bírom jól az autózást, rendes úton is keményedik néha a hasam, földúton pedig már kimondottan kellemetlen, annyira keményedik :( Ma is voltunk a telken, és kb 1 km-ert földúton kell zötykolődni..hát olyankor nagyon nem jó nekem :? Utána elmúlik.. ha nincsenek ilyen gondjaid, nyugodtan menjél horgászni :D Mondjuk én is megyek a telekre, pedig nem esik jól, de utána a friss levegő és a virágaim annál jobban :)
20140901114303
 
 


Majga,
elvileg nekem jó lehet a május 16. Az lesz az utolsó betegszabis napom, utána még lehet, hogy pár napot dolgozom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Nekem biztos, hogy nem jó, mivel munkanap :)
20140901114303
 
 


Nekem jó a május 16 :)

Ma egész nap kinn voltunk, jól elfáradtam, jól bevacsiztam, tele vagyok :roll:

Képzeljétek, Zsófi megtanult két keréken biciklizni :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Én meg megint csak néztem a kaját apu szülinapjában :(
Tatárbifsztek volt, azt is ugye csak messziről szagoltam, a dobostortából meg egy falatot ettem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Teljesen kipurcantam, egész délután túráztunk, itthon összeszámolva tényleges terepen (tehát erdőben) 9-9,5 km-t mentünk, plusz az oda és visszajutás, úgyhogy hulla vagyok! De nagyon szép idő volt és Luca egy nyekkenés nélkül menetelt végig! Megcsodáltuk sokadszorra a siklóernyősöket a Hármashatár-hegyen :)

Nekem sajnos tuti nem jó május 16-a, mert dolgozom :( (max. délután)

Panndi
Gratulálok Fruzsinak, nagyon ügyes :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Jó reggelt! Andreáknak sok boldog névnapot kívánok :lol:

Elkezdtem a visszaszámlálást, már csak a héten jövök dolgozni. Meg a betegszabi után még 3 napot jó lenne valamikor, akkor 2011-es éven belül is megvan a 180 napom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Hello

De jó nektek a szabadban én sajnos még a kertbe sem mehetek le :cry: De ma végre mehetek uh-ra már nagyon kiváncsi vagyok , hogy nől-e odabent babucikám. Hizni még mindig nem hiztam ahogy a doki mondaná plusz minusz nulla. RR elbújhat mögöttem! Nem irok ám ennyi helyesirási hibával de ezen a gépen nincs hosszú i ezért bocsi.

nekünk 26-os a lábunk kicsit nagy, de apájé is 46 tőle örökölhette.

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét
 
 


Klarissza,
elvileg az Alt+j a hosszú í azokon a gépeken, amelyiken nincs.
Hogy bírod amúgy? Melyik szobában vagy? Leglább 3 ágyas? 30-án szombaton ott leszünk gil-lel, majd meglátogatunk :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?