Új privát üzeneted érkezett!

Mók,
teljesen egyetértek veled az autósüléssel kapcsolatban. Szerintem is biztonságosabb nekik még a hordozó. Főleg fékezéskor. Már kezd kilógni a lába, de még simán elfér. Bettina már szépen ül, de még nem rakom át az autósülésbe.

Edit,
mi is kifizettük végre az utolsó részletet, kicsit újítunk és nemsokára költözünk. :lol:

Iceberg,
kedves az anyós. :evil:

Bettinek hasmenése van. :cry: Éjjel is betrottyantott át is kellett öltöztetni, mert kifolyt. :evil: Pedig kruplit evett répával, elvileg nem hajtja egyik sem. Vagy a foga miatt is lehetett. Eszik és ürít, mint újszülöttként.

Ceyla,
én azért nem járok uszodába mert nem akarom mutogatni hab testemet. Még min. 5 kg-ot (de inább 10-et) le kellene adnom. :roll:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk ám mi is, csak most hogy jönnek a jó idők sokat sétálunk. Ádám ma kapta meg az elmaradt 4 hónapos kötelező 2 szurit, kicsit sirt de hamar abba hagyta. Jelenleg 7330 gramm és 68 centi. Szereti a hasát :D sütötök almával, barackkal jöhetne minden mennyiségbe, na meg a másik kedvenc az alma burgonyával.

Ice: nem semmi a te anyósod sem.....az én anyósom egyszer!!! látta az Ádit amióta megszületett. mondjuk nem is hiányzik,mert a panaszkodáson kivűl másról nem is tud beszélni, pedig még csak 62 éves. elbújhat anyám mögött aki a maga 73 évével jobban és többet jön.

Fogzással mi is jól állunk, megvan duzzadva az inye, állandóan rág és nyálzik.

Gratula minden babának a 6 hónapos "szülinap"hoz.

Kép
Kép
Kép
andinet74
 
 


Kri!
Ba...us! Akkor van valami a levegőben mert Lillának is megy a hasa ma!!!! :? :? :? :evil:

Kép
mók
 
 

 
 

Sziasztok!

Lilkó is kicsit megnáthásodott... :( Hát,az orrszívót este nem élvezte.Azóta fél amúgy tőle,mióta régen kiszívtuk a nóziját.

Ma Anyura hagytam,mentem szinkronba kicsit,jó volt.Picit tartok egy dologtól,május 21-én megyünk esküvőre,így Anyu fog fektetni.Hát,nem tudom,fürcsi és ugye gyakorlatilag az esti cicin elnyugszik.Most nem nagyon tudom,hogy hogy veszi majd este a cumisüveget.Nem vagyok túl nyugodt emiatt. :oops:

Én is kívánok boldog fél évet Mindenkinek,mi is köszönjük a jókívánságokat.

Mi is még a hordozóban utaztatjuk.Asszem úszni május elején megyünk majd.

Jobbulást a hasmenéseseknek!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Sissy: csináljatok egy próba estet.
Még én sem hagytam úgy senkire, hogy ő fürdesse és etesse meg. Mindig úgy mentem el otthonról, hogy megfürdettük együtt azzal, aki vigyáz rá, majd átadtam neki a babust. Ő öltöztette, etette és rakta le aludni, de én akkor még otthon voltam készültem. Csak akkor indultam, ha már aludt a gyerek legalább fél órája.

Ezt a szutyok időt... Nagyon szomorú vagyok, hogy nem akar jönni a szép idő.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sziasztok!

De sokat írtatok míg nem voltam :)

Tüncü: Én úgy tudom, az alma is foghatja a hasukat :(

Lina: Aranyos Frici a hintában, tök jó, hogy nálatok van ilyen.

Ceyla: Hétvégén tervezem, hogy kimegyünk a babaexpora, és tuti ott fog érni minket egy szopi, mert nem kocsival megyünk. Úgyhogy azt is tesztelni fogjuk :? Lehet, kicsit merész vagyok? :shock:

Iceberg: Anyós :(

Cherryke: Remélem hamar rendbe jön Hunor. Lencsilányt Bence is sokat hallgatja, szegény egész jól tűri a hangomat :lol:

Etus: Jó, hogy sikerült mindent elintézzetek :D Mikor költöztök?
Bence is ezt csinálta, egy ideig nem forgott semerre, most pedig, ha leteszem, egyből hason van :D

Andinet: szép hosszú baba Ádám is :)

Sissy: addig még sok idő van, tényleg ki tudjátok próbálni, működne-e a dolog

Mi még nem gondolkodtunk a gyerekülésen, Bence még nem igazán ül, csak az ölünkben. Nem tartja még meg magát.

Volt már valamelyikőtök a babaexpon? Érdemes kimenni?

Itt most épp süt a nap, rossz tudni, hogy nem sokáig. Tényleg nagyon szeszélyes most ez az április :evil:

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


sziasztok

sissy:Nem tudsz haza ugrani este?Tudom,hogy macerás csak azért félő nehogy utána nem fogadja el a cicit.Bár ha nem bántana téged és fejéssel megoldod akkor nincs gond.De jó ötletnek tartom amit cherryke írt egy próba estét ami reméljük jól sikerül és utána is ugyan úgy megy minden mint eddig!A szopira értem!

Tényleg nagyon rossz idő van ,de tavaly még rosszabb volt ilyenkor meg nagy viharok voltak!reméljük most nem lesz ilyen!Bár páromék munkájának az kedvez.....,de akkor sem kívánok ilyet!!

andinet:azzal nincs baj nekem,hogy nem jön az anyós :roll: :lol: sőt valahol örülök meg ő tudja!Ha jön jön,ha nem jön nem jön így vagyok vele!De amiket csinál és közben azt hiszi Ő a mindent tudó!Közben meg a lány majdnem meghalt vérmérgezésben miattuk!Na ezért nem ugrálok érte!

varitus:én sem voltam még babaexpón,de nem lehet rossz kíváncsi lennék!mikor lesz és hol?

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Iceberg: most hétvégén lesz a hungexpon

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok!

Gyrekek alszanak, úgyhogy jövök gyorsan, mert Andris már majdnem egy órája, JUli viszont csak most feküdt le.

Este: Sissy, én már voltam kétszer is színházban Andris születése óta, meg esküvőn is egyszer. Én is úgy szoktam menni, hogy szopi után, de ilyenkor ugye nem lehet. Hát nálunk semmi gond nem volt, igaz én nem is izgultam miatta. Úgy voltam vele, ha nagy a gáz, max hazamegyek. Anyuék fürdették, lefejt tejet kapott, és tök könnyen elaludt. És másnap semmi baja nem volt a cicivel. Persze ez biztos gyerekfüggő is, csak akartam írni bíztatásképpen, hogy nálunk simán működötta dolog.

Babaülés: Nálunk is marad a babaülés, amíg még nem tud magától ülni Andris. Juli is olyan 10-11 hónapos lehetett, amikor átraktuk, mert akkor már nagyon kilógotta lába.

Szoptatás: Hát én már szoptattam máshol, mert ha mindig hazarohangásznánk (eléggé kint lakunk), akkor nem is lenne érdemes elindulni. A játszóházban rendszeresen szoktam, de evett már Andris étteremben is, meg múlt hétvégén a rét közepén, mert elmenünk kirándulni a nagyikkal, és így jött ki. Pedig én nem is vagyok az akárhol szoptassunk típus. Általában keresek egy félreső sarkot, és ott szopizunk. Az igaz, hogy ilyenkor nem mindig eszik eleget Andris, mert amikor már félig tele a pocak, elkezd nézelődni, de akkor adok neki hamarabb, ha hazaértünk.
Egyébként Julit szerintem én is mindig otthon szoptattam meg, és most is igyekszem úgy intézni, hogy inkább otthon legyünk, de ha nem sikerül, akkor sincs semmi.

Na megyek mert úgy látszik Juli még nem alszik, mert hallom, hogy dumál.
EDit

Kép
Kép
etus79
 
 


varitus:köszi! :) meg is találtam az interneten vasárnap házaspáronként 1000Ft a belépő,gyerekeknek 12 éves korig ingyenes a belépő.már csak a páromat kellene megfűzni :roll: :)

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Sissy,
mi vittük Brigit is amikor esküvőn voltunk. Bár ő akkor már 7,5 hónapos volt. Szépen elvolt a hordozóban majd vacsi után hazajöttünk. Mondjuk nem valami nagy mulatós lagzi volt, inkább szolid kb 25 fős.

Szoptatás,
én is bárhol szoptatnám, bár nálunk inkább Betti nem akar, ha nem elég éhes, feszít és az istenért nem eszik. :cry:

Ceyla,
a mi overállunk is már határeset, 3-6 hós, még jó, hogy Betti nem nagyon hosszú. Még belefér.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Kép Bettics

Kép Brigo

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


láttátok már az opel reklámot? ott is hasonló a szitu

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


sziasztok!

amit még akartam írni, csak elfelejtettem:köszi a véleményeket a kocsiüléssel kapcsolatban. tényleg jobb még várni kicsit.

amit még akartam írni: minket a múltkor a westendben ért utol egy szopi. van baba-mama szoba (kb 2 m2) de tiszta és világos. kényelmes hintázós fotel, pelenkázóval. mondjuk kicsit meleg van, mert ezerrel süti a nap és nem nagyon láttam légkondit, de még mindig jobb mint a wc-ben szoptatni.

látom sissy aggódik az esküvő miatt. szerintem is jó ötlet egy próbaalvás a nagyival, vagy aki vigyázni fog rá. Nekem Frici már 2szer aludt a mamánál és képzeljétek mindkétszer sokkal nyugodtabban és tovább aludt, mint itthon. Nyilván rájött, hogy nagymamából nem folyik tej.... Ja és hétvégén megyünk Szicíliába Frici nélkül. Ez a végleges döntés és reméljük, hogy minden rendben lesz. 3 nap, van elég fagyasztott tej, illetve délben már nem is nagyon szopizik, inkább a főzelékek fogynak. Annyi lesz, hogy anyámék költöznek hozzánk, hogy legalább a hely legyen megszokott Fricinek. Lehet, hogy sokan most elszörnyülködtök, hogy itthon hagyjuk, de szükségünk van egy kis kikapcsolódásra. A csuklómon csontkinövésem van már a kis "pehelysúlyú" fiam emelgetése miatt. Alig bírom már mozgatni, remélem valamit javul az állapota. Amúgy viszek magammal mellszívót, nehogy véletlenü elapadjon a tejcsi.

csak ennyit akartam írni, meg hogy boldog fél évet minden kis csemetének! hihetetlen, nem?
Vendég
 


Attól még elfogja fogadni a cicit, mert egyszer cumisüvegből eszik. Lili rugalmas kislány szerintem. Eszik már kanállal is. Nem lesz gond az evéssel. De egy próbát megér, ha nem volt még olyna, hogy a nagyi rakta le este aludni.

Lina jól teszitek. Kell egy kis kirándulás :) Várom már, hogy mi is menjünk, de az csak juliusban lesz :(

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Iceberg: Mi szombaton megyünk, akkor drágább, bár egyébként sem apával megyünk...

Kri: édesek a lányok :)

Lina: de jó lesz nektek! Frici pedig biztos jól fogja magát érezni a nagyival.

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Kri: arik a csajszik :)

Mi nem megyünk börzére. Szombat du, ha olyan idő lesz a vasúttörténetibe megyünk, old timer autók lesznek.
Ja. Babus ült a motoron :D

Kép

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sziasztok,

Iceberg,
Ne csináld!!! Rakott banános palacsintát??? :P
A szopi közbeni harapástól kicsit tartottam. de az az igazság, hogyha szopizik az teljesen más szájmozgás mintha harap. Ha a kezemet szopizza akkor sem érzem a fogát, mert a nyelvecskéje valahogy rajta van. Viszont ha harapja! Az rendesen fájni szokott! Nagyon élesek ezek a pici fogak. Szerencsére a cicit nem harapja, csak szopizza egyenlőre. Szerintem a felső fogak majd veszélyesebbek lesznek, vagy kitudja... A szomszédasszonyomnál a nagyobbik gyereknek a fogai nagyon korán kijöttek, de soha nem volt probléma a szoptatásnál, viszont a kisebbik gyerekének csak 9-10 hónaposan bújtak ki az első fogacskái, Ő viszont harapott. Emlékszem akkor már ismertük egymást és volt, hogy vérzett is a cicije. Tehát nem csak fogacska, hanem babafüggő is a dolog. Remélem Niki nem kap rá a harapdálásra. Pont elég ez az arctapizás karmolgatás ami mostanában van, bár pont a napokban olvastam, hogy ez is a normális fejlődés része.
Nem tudott volna a gázosokkal a férjed foglalkozni? Vagy akkor dolgozott? Hát igen, az ilyen anyós nem hiányzik senkinek. Lehet rá kellett volna pirítani, hogy ne éheztesse az unokáját.
Milyen lány halt meg majdnem vérmérgezésben az anyósék hibájából? :shock:

Etus,
Ne aggódj. Nálunk most Niki sem forgolódik, még akkor sem ha véletlenül átborul hanyat, pedig úgy nem is szeret lenni. Teljesen lefoglalja a négykézlábazás/kúszás gyakorlása rükvercbe már teljesen jól megy. :lol:

Kri,
Ha rajtam csak 5-10 kg lenne plusszban! :oops: Sajnos több van. Szégyenlem is magam rendesen, de úgy gondoltam Niki miatt elmegyek, ott úgysem ismer senki. :oops:
Hát ha Betti nem éhes, akkor ne erőltesd, majd ráugrik a cicire ha megéhezik. :lol:
Jajj de édi!!!! És milyen aranyosan mosolyog! Hasonló sapink van, csak nem megkötős. Nem minimanós véletlenül?
Nem semmi, hogy még Brigit beéri a biztonsági öv a hordozóban. :lol: Megemelni már aligha tudnád. :D
Mi van az opel reklámba? Nem nézek TV-t. :(

Andinet,
Hú! Már 73 éves az anyukád? Szerencse, hogy ilyen jól tartja magát. Anyum fiatalabb 56-os, de nincs sajnos a toppon. :(

Sissy,
Hát az anyaillat biztosan hiányozni fog Lilinek. Viszont ha éhes lesz és nem lesz teljesen új dolog a cumisüveg, akkor el fogja fogadni a kajcsit és ha álmos lesz és anyukád folyamatosan foglalkozik vele, akkor el is fog aludni, lehet kicsit később, de el fog.
A cumizavar miatt már nem aggódnék, mostanra már nagyon berögződött a cicizés és már nem csak a kajáról hanem sokkal többről szól (odabújás, megnyugvás, anyaillat), szerintem már nem fog tudni bezavarni ez az egy-két alkalom.

Varitus,
Hát szerintem nem lesz gáz a szopi az expón, ott biztosan jobban ügyelnek az ilyen dolgokra. Én is gondoltam rá, hogy kimegyünk, de elég sűrű a hétvégém, mert utazunk haza anyuékhoz vasárnap és még sütit is akarok csinálni, mert névnapozunk, na meg szombaton lesz az úszás is, ezért nem biztos, hogy belefér.

Lina,
Te tudod. Ha szükségetek van rá, akkor menjetek. A mellszívó azért is kell majd, hogy nehogy begyulladjon a cici.

Cherryke,
Hunorka aranyos a motoron.
Nézd meg ezt a youtubos videót: http://www.youtube.com/watch?v=q7KMlav_dvE&NR=1 :D

autós hordozó: Különböző, hogy melyik hordozó mennyi kg-ig jó. Én még nem aggódok, mert a 9 kg-t sem mostanában érjük el :D.
A lába is még elfér, bár szerintem azért, mert nem biztonsági övvel van bekötve hanem talpon van a hordozó, így nem ér közvetlenül a vége az üléshez.

A lencsilányt mi is szoktuk énekelgetni, leginkább én altatáshoz, mert végteleníteni lehet a történetet. :D
Párom meg a Hét mesterlövész zenéjét szokta dúdolgatni altatáshoz. :D

Hasmenés: Csajok, nem biztos ám, hogy valóban hasmenésről van szó. Fogzás alatt gyakrabban van kaki. Barátnőméknél minden evés után! Nikinél csak naponta 3-szor volt eddig, szinte minden ruhája kakis lett mert nem bírta a pelus. Ma volt az első nap, hogy kimaradt a kaksi teljesen, tegnap pedig már csak egyszer volt.
Helyesbítenék... most kakált be fürdés előtt. :)

időjárás: Hát tényleg kiakasztó. Bár nem lehet egy szavunk sem, eddig az volt a baj, hogy össze-vissza vannak az évszakok, na most az április az tényleg április.
Tegnap kimentünk sétálni, csak az utca végéig. Hát akkora vihar lett azonnal, hogy még! Ma ki sem tudtunk menni, mert hol esett, hol fújt. Ha holnap is ilyen lesz, akkor valamelyik plázába megyünk sétálni, mert már elegem van! Bár mostanában meg azt hallom sok a náthás... hát nem tudom.

Szilvi
KépKép
ceyla
 
 


Ceyla: milyen hangja van annak a Harleynak :D még a hideg is kirázott :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


csak megszavazták ezt a 3 éves kortól kötelező óvodát. Lesz majd sok beteg baba.... hazaviszik az oviból a betegségeket. Mire volt ez jó????? Na meg párom mondta, hogy mi megsem tudnánk oldani, hogy az oviba elvigyük a pici mellett. 5kor megy dolgozni. Ő nem tudja elvinni. Én meg nem császkálnék egy újszülöttel, főleg nem oviba. Agymenés, komolyan mondom.
A másik, csak egy álom :D nyernék a lottón, vagy megtehetném, hogy nem megyek vissza dolgozni, hát én sem vinném oviba 3 évesen. Olyan picikék még akkor.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 



Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Aki megy a bababörzére:

http://babbago.hu/cms/bababorze.html

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


sziasztok :)

ceyla:olyan érdekes azért,hogy hiába van fogacska még sem kell félni :) ,mivel én nem tudtam szoptatni ezért nem tudtam úgy bele gondolni csak arra gondoltam,h biztos harapnak a babák.szegény barátnőd azért nem lettem volna a helyében :?
Igen rakott banános palacsintát csináltam :roll: :D ,nem akartam megint snassz palit!tudod kakaós vagy lekváros vagy pudingos és ezt találtam ki ,de nagyon fini lett! :D Balázs is szokott nyúlni felénk és van,h marni akarja a pofinkat,de én nem engedem neki!Mindig mutatom,hogy szépen simogatni anyát vagy ....és őt is simogatom,hogy ezt tanulja meg,mert aztán majd bárki közel hajol hozzá akkor majd lesz kapsz :D A babák játékból szoktad csapkodni is és én úgy gondolom,ha most meg tanítom vele,h az fáj akkor talán nem csinál majd úgy.
Hogy ki halt meg majdnem!?A lánya ,mert páromék 4-en vannak tesók és van egy "édes :roll: " huga és az amikor kicsi volt elvágta az úját ,de nem vitték el orvoshoz bár bekötötték neki,de nem cserélték a kötést és rá sem néztek aztán csak amikor már BÜDI volt!!!Jó mi?? :shock:

kri:nagyon édin mosolyog Betti :D ,látom a "nagy" lánykádnak is ki kell próbálni a babahordozót :lol:

cherryke:Hunor is motoros lesz? :D Nekem nővérem nagy motor rajongó meg szeret motorozni is én félek motoron!!mondjuk sokszor kocsiban is! :roll:

lina:vigyázz majd a maffiózókkal :wink: :lol: ,érezzétek jól magatokat!Azt hiszem ,ha nekem is lenne egy olyan mama akiben megbízom 100%-an akkor én is bemerném vállalni,hogy nélküle menjek!De valóban kell a kikapcs jót tesz a pár kapcsolatnak! :)

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


jaa és nem visz el a párom most a bababörzére :oops: ,"majd legközelebb azt mondta" csúnya pasi :evil: :)

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Ice: Még nem tudni szeretni fog-e motorozni :) én nagyon szeretem a motorokat, de nem nagyon ülök fel rá, csak ha nagyon muszáj. Párom fia viszont tavaly rákattant :D elmentek egy Velencei tó körútra :) Nagyon élvezte. Anyja nem tud róla...
Riki nem meri neki megmondani.

Megérkezett a puzzleszőnyeg :) Összeraktam, lemostam hipós vízzel, aztán most felébredt a gyerek és ráraktam. És mit tesz a kiváncsiság :) hasra fordult :D pedig azt ébren csak egyszer megmutatta, hogy ezt is tudja. 23db-os, egyenlőre csak 16dbot raktam össze. Szerintem összecsukjuk a járókát és ez lesz a helyére berakva, amíg nem mászik.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Ice: mi 1 hónapja neveljük le erről a marásról. Megfogjuk a kezét és mondjuk, hogy nem szabad. Mutatjuk simi nekünk, simi neki... Hiába :D picit simiz, aztán újra kezdi :D Ma pl megcsípte a karomat. Azt hittem be....ok :D Fiúk... :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sziasztok!

Lina,jó utat, érezzétek nagyon jól magatokat! Majd mesélj, hogy milyen volt nektek, nomeg Fricinek nagyiékkal.

Kri, nagyon cukik a csajok. Én mostanában már nem is adok Andrisra overallt, inkább harisnya, naci, vastag pulcsi.

Mi is sportkocsizunk már, annyival jobb, nézelődik, és aztán sokkal könnyebben elalszik.

Andris is próbálja már emelgetni a fenekét, de neki még nem sikerül. Csak kígyózik a földön, ha hasra rakjuk, főleg ha kinézett magának valamit :)

Juli harapott néha, amikor kibújt a foga (6 hónaposan), de ha határozottan mondtam neki, hogy NEM!, akkor abbahagyta, és hamar meg is jegyezte, hogy nem szabad. Andrissal nemtom mi lesz, mert neki még nincs is foga, és már most harap :) Úgy rá tud szorítani a kis ínyével, hogy csak na. Főleg a cicizés vége felé, amikor már nem a kaja a legfontosabb. Én meg mondhattom neki határozottan, hogy nem, akkor abbahagyja, de a következő cicizésig elfelejti.
EDit

Kép
Kép
etus79
 
 


Sziasztok!

Köszi a jótanácsokat!Délben kapott már úgy enni,hogy lefejt tejcsi a cumisüvegből a főzelék mellett,és azzal nincs gond.Igazából csak az a része izgat,hogy este azon nyugszik meg.De én is gondoltam,hogy lesz egy próba este előtte.Haza ugrani sajnos nem tudok,mert Pécelen lesz az esküvő,és mi leszünk a tanuk.De remélem,nem lesz gond.

Kimenni sajnos nem tudunk most,mert még hőemelkedés van,meg nátha. :(

Képzeljétek:tegnap megfordult Lili a hasára.Nappal még nem tudta a kezét kivenni,de este a nagyágyon fürdés előtt játszottunk,Férjemmel,meg Lilkóval,és megmutatta a tudományát.Majd nagyon tapsoltunk neki,így fél órán keresztül a hasára fordult,aztán vissza,és közben a saját tengelye körül megtett 360 fokot.Nagyon élveztük!Úszni megyünk május 4-én.

A kutyánkat,cicánkat kezdi felfedezni,ma ment a kutyus fodrászhoz,végre megsimogathatja Lili is este.

Kri:édesek a Bébik!

Cherryke:komoly a kép nagyon!Én is szeretek motorozni,bár nem sűrűn szoktam... :)
Gáz ez az ovi,mert,ha netán szülök újra,amúgy is itthon vagyok,és nagyik be tudnak segíteni,akkor ne kötelezzenek már az ovira!Maúgy sem tudom,hogy van-e annyi férőhely....

Ice:nem semmi...!Agy megértelek nagyon!

Lina:Jó utat,majd mesélj!

Etus:akkor remélem,nem lesz semmi nálunk sem!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Cherryke: milyen fajta ez a puzzle szőnyeg, hogy ilyen sok darabos? Nekünk is kellene egy nagyobb...

Bence sem harap szopi közben, a nyelve a foga felett van. De tartok tőle, mi lesz, ha jönnek a felső fogak :shock:

Ma voltunk védőnőnél. 67 cm és 7600 g Bence, sokat nőtt most :)
De megint rohanós üzemmódban volt a védőnő... Mondta, hogy mostmár csinálhatok vékony rántást is a főzelékre, meg lehet darabosabb is a kaja. Sztem nem is hallotta, mikor mondtam, hogy még csak gyümiket kóstolgatunk... Igazi főzeléket még nem is evett... Aki már váltott ki szopit/tápot, mivel kezdte, ebéddel vagy a tízóraival? Én a tízóraival gondoltam, mivel eddig is gyümölcsöztünk, de a védőnő meg most az ebédet mondta elsőnek. :roll:

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Lina,
érezzétek jól magatokat és a mellszívót ne felejtsd otthon. Egy-két szopi kimarad és bedurrannak a melleid. (Nem kellemes, nekem apasztottunk amikor újra terhes lettem, Brigi már majdnem 2 éves volt és szednem kellett gyógyszert)

Ceyla,
az a gond, ha éppen elmennék (pl aerobikra - már párszor voltam) jó lenne megetetni előtte mert kb 2 órát vagyok távol, de olyankor az istenért nem eszik. Fejni meg alig tudok, mert nem szoktam. De azért már eszeget gyümit és főzeléket is, nem nagy mennyiséget de azért éhen nem hal. :oops: A másik, ha nem otthon vagyunk alig akar enni, én meg nem akarom éheztetni. Bár valószínű annyira nem lehet éhes én még pumpálnám. :roll: :roll:
A sapi nem tudom milyen, mert még Brigi kapta valakitől , de ő átnőttem, mert amikor fél éves volt nyár közepe volt. :wink:
Opel reklám: van egy 4 éves és egy kb fél éves kissrác. A kicsit körülrajongják a felnőttek, ezért a nagy belemászik a bébikompba, játszik a csörgővel, mintha kicsi volna. A végén pedig a hordozóban alszik. Valami olyan a szlogen, hogy egy 4 éves nem érdemel ugyanilyen figyelmet? Találó nagyon. Aki csinálta tuti vannak gyerekei.

Cherryke,
bosszantó ez az ovis dolog. És ami marhára idegesít, hogy férfiak döntenek róla. És hova teszik a gyerekeket, ha nincs is elég férőhely?

Sissy,
ügyel Lili nagyon. Mit szinkronizáltál? Tudsz majd dolgozni folyamatosan?

Edit,
mi is most overálozunk újra, hogy ilyen marha hideg lett. Nyílik a kökény.

Rita,
még mi sem váltunk ki étkezést. Én kétszer adok neki, de inkább kóstolót. Délelőtt és délután. Szép méretek. Darabosat inkább 8-9 hónaposan szoktak úgy tudom, szerintem még korai.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


cherryke:rengeteget kell még mutatni és mondani :) én pl,de az ismim is mái napig minden reggel elmondom Máténak,hogy mosakodni,pisilni,fogat mosni,pedig már mindjárt 9 éves! 8) De egyszer csak majd nem kell mondani biztos!

etus:júúúj :roll: szegény kellemetlen lehet,de én is ezt tenném,hogy rászólok!

Én tegnap este elkalandoztam és az jutott eszembe ahogy tévéztem az ágyban amikor még benne volt Balázs a hasamban és sokszor kellemetlen volt amikor mozgott meg egyáltalán az,hogy nem rég :roll: még a pocimban volt és azt sem tudtam milyen is lesz,hogy fog kinézni,kire fog hasonlítani!Már nagyon vártam,hogy láthassam :D

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Varitus nem tudom milyen fajta. Állatok, járművek és zöldség-gyümölcsök vannak rajta.

kri: ezt egy nő találta ki... nem normális.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Varitus: darabosat még ki ne próbáld. Csak jó tanács... Bnőm fia sem tudta lenyelni, pedig Ő mindjárt 8 hónapos.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Eszemben sincs még darabosat adni neki, nem is értem, hogy mondhatta :shock: Ja, és még azt is mondta, hogy most mondták továbbképzésen nekik, hogy ajánlott időnként már nyúlhúst és halat is enniük, kb kéthetente 1-2 alkalommal.

Iceberg: Mostanában én is annyit gondolok a pocakos időszakra, olyan jó volt :!: És nemrég jelentette be egyik barátnőm, hogy babát vár, ráadásul október elejére :lol:

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Varitus: Tudja a védőnő, hogy mennyi idős Bence? :D Mert kb 8hónaposak ehetnek halat, bár nem tudom...

Kriszta
Kép
cherryke
 
 



Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


varitus,cherryke:ezen az oldalon mindent leírnak pontosan és direkt elmentettem magamnak,ha megakadok :roll:

cherryke:most látom milyen korán jöttél! :shock: :lol: ,mit csinálsz ilyenkor? :D

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Képzeljétek tegnap felhívott Máté tanárnője miközben vártam már haza a páromat meg Mátét ez dél körül volt és mondta,hogy Mátét majdnem elütötte egy kocsi :shock: !Éppen mentek át a másik suliba ebédlőbe,de csak azért megy velük Máté mert zebra van közben és ott még nem engedem egyedül,de ő nem ebédel ott hanem jön haza felé!Ahogy ment a gyerek sor Máté meglátta az apját a kocsival és kiugrott a sorból szaladt az apjához :shock: .A tanárnő ezért hívott,meg hogy beszélgessünk el vele,de azért eszembe jutott az,hogy ezek szerint ők nem mondogatják a gyerekeknek,hogy hogyan megyünk a sorban,mert a tanároknak is tudniuk kell,hogy még egy ekkora gyereknek mennyit kell beszélni a szájába rágni dolgokat!

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Ice: Köszi a linket. én 5kor felébredek, kávézok, bekapok pár falatot, megmosakszom, megcsinálom a gyereknek a tápot... 5:30-5:50 közt kel :D hiába volt az óra előretolás :D A napot úgy intéztem, hogy minden késöbbre került 1 órával, de hiába :D
Na ezt mondtam... a pedagógusnak lenne a dolga mindig figyelmeztetni a gyereket, ha az a gyerekkel van. Szarnak rá...

Hétfőn mennék baba-mama foglalkozásra, de mivel 6kor reggelizik, utána 10 körül eszik. A foglalkozás meg 10kor kezdődik. Mindegy, úgy intézem, hogy el tudjunk menni és meglátom. Csak azért nem akarok járni, hogy odamegyünk, megetetem és jövünk haza :D Egy próbát megér. Üllői út 181. csillag családi napközi. Egyik bnőm ott dadus és most indítják a foglalkozást. Állítólag fél óra baba torna, fél óra mama torna, de a baba az első. Azért szeretnék menni, hogy találkozzon más babákkal ne csak a Larionnal.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


cherryke:én is korán kelő vagyok :) de nem is bánom,mert mire felébred a csipet csapat én addigra megkávézok ,csinálok Máténak kakaót,forralok vizet Balázsnak aztán indulhat a nap :)
Ja ,neke is ez jutott eszembe,hogy oké felhív engem,hogy ez történt,DE ŐK miért nem beszélnek nekik erről a gyerekekkel, ha már így lehet megoldani az ebédlős dolgot!?
Ezért nem engedem el a nyári szünetben táborba,ahol majd strandra is mennének!!!

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Cherryke: én is úgy tudom, hogy halat is később lehet. Mondjuk, azt mondta, van olyan bébiétel, amiben van, azt adjam neki... Furcsa nőci, egyébként jó fej, de néha tud mondani dolgokat :shock: Mondjuk eddig is a saját fejem után mentem, csak azt fogadtam meg, amit én is ésszerűnek láttam.

Iceberg: köszi a linket, bár mindenhol mást írnak... Mindegy, majd átlagolom az egyes ajánlásokat :lol: Úgy döntöttem, a tízórait váltom ki először. Így mire igazán a főzikhez jutunk, addigra egyre több mindent ehet is.

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok!

ma borsófőzeléket evett Lili répával,nagyon ízlett neki.Megfőztem a borsót,és a héját leszedtem,úgy turmixoltam össze.Nagyon ízlett neki.Sajnos rekedt,és köhög,meg szörcsög... :( Kamillateát iszik,szereti.

Ice:nem semmi a suli!Ez tök gáz így,nem is értem!

Cherryke:hát,én bizony nem tudnék ilyen korán kelni... :oops:

Én is szoktam elképzelni a pocakos időszakot,meg a szülést.Szeretem felidézni!

Kép
Kép
Kép

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


jaj de édes Lili :) és mennyit változott :shock:
borsófőzit én is gondoltam, de nem macerás leszedni a héját???
Sissy: céklát mivel adod neki? almával vagy burgival? párom hozott céklát és meg akarom neki csinálni, csak nem tudom, hogy mivel...

Varitus: 5-6 hósba biztos, hogy nincs halas, hülye a védőnő!

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sissy, Nagyon cuki Lili!!!!!!!!!!! Remélem, most már hamar meggyógyul. Julinak még én is leszedtem a borsó héját, de marha macerás. Andrisnak szerinem majd adom héjastól, és csak akkor szedem le, ha bántja a pociját. De hol van az még... Mi tegnap ettünk először almát. Háááááááát, nem volt oda érte, irtó cuki fejeket vágott. Nem baj, ma kap megint :)

Ne haragudjatok, de kicsit meg kell védjem a tanerőt :) Én ugyan gimiseket tanítottam, és asszem felelőségteljes tanár is voltam, de az ember hiába mondja el, hogy hogyan kéne, vagy nem kéne, meg filgyel, hogy mit csinálnak, még egy gimis is olyan lüke tud lenni. nem is rosszaságból, hanem mert minden más fonosabb és elfelejti. Persze ettől még az adott esetben lehet, hogy a tanár is figyelmetlen volt, de tudom, hogy sokszor hiába szól az ember. Én pl ezért is döntöttem úgy, hogy nem megyek többet biciklitúrázni gyerekekkel. Kétszer voltam, és szerencsére nem történt semmi baj, de asszem ez sokszor csak a véletlenen múlt. (De Iceberg, remélem, most nem bántottalak meg.)

Cherryke, hát én sem tudnék ilyen korán kelni magamtól. Az más kérdés, hogy pár napja Andris a reggel 6-fél7-es kelés után már nem alszik vissza. Nekem már az sem esik jól :)

Rékus, olvasol még miket? Hogy van a kis naptestvérünk?

Itt akkora szél van, hogy du ki sem megyünk. Otthon milyen az idő?
Edit

Kép
Kép
etus79
 
 


etus:egyáltalán nem bántottál meg!! :) én együtt működöm a tanárnénivel és nem vagyok elfogult sztem ezért is hívott,mert sok mindent meg szoktam beszélni vele!aki kísérte akkor őket a napközis tanár néni ő sem egy olyan tanár aki nem figyel,ismerem a temperamentumát és láttam már amikor odafigyelt a gyerekekre ,szólt,hogy húzza fel a sapkát hideg van!viszont azért én is ismerem a gyerekemet,ha elbeszélgetek vele komoly dolgokról akkor megérti,mert volt már máskor is példa más dologra!

sissy:nagyon édi Lili :D szép szemei vannak!én is csináltam ma kajcsit Balázsnak vett a párom új répát és burgit meg pici zellert raktam bele és van itthon zöldborsó átfutott az agyamon,h rakok bele ,de aztán meggondoltam magam,de nem a macera miatt,mert én is ki passzíroztam volna.

varitus.olvastál máshol a táplálásról?ha van link rakd be ide érdekel engem,lehet mást is.

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Iceberg: Mindenféle hírlevelet járatok, meg kaptunk tájékoztatókat, meg Kismama és Baba magazin, szóval velem van a baj, túl sok mindent olvasok :lol:
De megpróbáltam most keresni, innen is jár hírlevél nekem, és van egy letölthető babaszakácskönyv is:
http://www.kismamablog.hu/hozzataplalas

Itt is vannak érdekes cikkek, és lehet kérni hírlevelet:
http://www.kismamatitok.hu/

A pampers-nek is van hírlevele, de én azokat nem tudom megnyitni, pedig ők is küldenek érdekes cikkeket :?

Na, és még ezeket is találtam:
http://picibaba.hu/picibabaval/anyatej_hozzataplalas/
http://www.babaszoba.hu/articles/katego ... D-C5FF0C12

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Cherryke,
Állítólag az óvodai férőhely probléma miatt találták ki ezt a 3. évtől kötelező óvodát. Ugyanis sokan azért nem tudtak dolgozni elmenni, mert mivel nem dolgoztak ezért nem vették be a gyereket az óvodába. (ördögi kör) Így most kénytelenek lesznek megoldani, hogy mindenkit fel tudjanak venni, az már más kérdés, hogy milyen áron :(.
Csak figyeltem, hogy milyen piciről írsz. :D Azt hittem már meggondoltátok magatokat.
Aranyos videók :D

Iceberg,
Sajnálom, hogy nem tudsz menni a bababörzére. :( Ha éppen nem lenne sűrű programom a hétvégére akkor elmehetnénk együtt.
Én ezért örülök, hogy van külön kocsi, mert ha a párom nem akar jönni, akkor maradhat itthon is. :D Az igaz, hogy akkor már inkább jönne, mintsem elengedjen minket "egyedül".
Ne légy szigorú a tanárnőhöz, lehet Ő is elmondja majd neki, de ilyenkor még frissiben jó emlékeztetni rá a gyermeket, lehet azért szólt neked is. :)

Sissy,
Lili nagyon ügyes. :)
De jó! Akkor ti is mentek úszni?
Nagyon édes Lili! :D

Varitus,
A védőnődet kezeltetni kellene. :D Lehet összekevert valakivel.
A hallal egyébként is vigyázni kell, mert amelyik hosszabb ideig él abban több mérgező anyag is lehet.
Most megnéztem a táblázatot amit a védőnő adott és abban 7 hónapos kortól van édesvízi hal és nyúl benne.
A "Kismama babakonyhája"-ban 12. hótól írja az édesvízi és a tengeri halakat is.
Mi mindig tízóraizunk, de még mi is a gyümiknél tartunk. Azért ajánlotta a védőnő a tízórait, hogy ne estére legyen baj, ha valami mégsem jó a hasának, vagy valamire allergiás lenne. Én is gondolkodom rajta, hogy majd a krumplit azt inkább délre tegyem-e.
Persze mi nem kiváltunk, csak kóstolgatunk.
Én is úgy vagyok mint te, hogy mindent elolvasok, aztán a legtöbb tudományos alappal bíró, vagy a legésszerűbbnek tűnő mellett döntök :D.

Kri,
Teljes mértékben megértelek. (Irigykedek az aerobik miatt én sehová nem jutok el. :( ) Mi úszásra megyünk ugye időre és próbálom úgy ütemezni, hogy itthon egyen előtte, mert egy csomó idő mire megint hazaérünk, de persze van, hogy nem éhes, mert 1-1,5 órával az előtt evett, hazafelé meg már majd éhen hal. Én éppen fejhetnék le, meg a fagyasztóban is van, de azért nem akarom elcipelni magunkkal a tejcsit.
Jó reklám lehet, kár, hogy nem láttam. Mondjuk ma kemény 10 percre bekapcsoltam a TV-t miközben vasaltam és Niki aludt. Ritka pillanatok. :roll: Ma így aludt: 1. délelőtt 5 perc cicin + 5 perc az ágyában. 2. kb 15-20 perc a kocsiban délután. 3. fél óra az ágyikójában olyan du. 5 körül.

Cherryke, Iceberg,
Nem semmi, milyen korán kelők vagytok! Hát én hétalvó vagyok. Inkább későn fekszem le és későn kelek. Ezért nálunk kapásból ki is van lőve minden délelőtti baba-mama foglalkozás :oops: Pedig a Nagytétényben is lenne baba-mama torna, csak persze 10-kor, mi meg 9 előtt ki sem keveredünk az ágyból, csak nagy ritkán.
Bár gondolkodtam, hogy elmegyünk ide Érdre a Fonóba.

Etus,
Itt is nagyon szeles volt mostanában az idő. Én sem voltam sétálni már pár napja Nikivel. :( A hétvégére már jobbat mond.


Niki már nagyon ügyesen halad a szőnyegen. :) Ha valami nagyon motiválja (pl anya mobilja, vagy egy ott felejtett újság), akkor már szépen halad előre is. :D
És ma a járókában feltérdelt. Ezt úgy kell elképzelni, hogy négykézláb állt és egyszer csak megkapaszkodott a rácsban és felhúzta magát két térdre. Tehát a térdén állt. Utána meg reklamált, mert nem tudott mit kezdeni a helyzettel. :D

Szilvi
KépKép
ceyla
 
 


Végre sikerült mobil-al csinálnom róla egy jobb képet:

Kép

Szilvi
KépKép
ceyla
 
 


Én mindig korán kelő voltam... Amikor boltba dolgoztam, 6kor nyitottunk és 5re már ott kellett lenni bepakolni. fél 4kor keltem... de akkor még nagyon fiatal voltam :D és volt olyan szombat, hogy a péntek esti buliból mentem dolgozni :D

Ice: zeller nem korai? én nem merek neki belekeverni. A levesbe belefő, de úgy tudom az még a sok ásványi anyag miatt később lehet adni.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Na odaraktam a pörit, mosogat a gép, odaraktam a gyerek ebédjét is. Nem kap ma céklát... brokkolit kap.

Sissy: légyszi írd meg, mivel adtad Lilinek a céklát.

Ma fiam 4:30kor felébredt, magyarázott, megcsináltam a tápot, erre elaludt fél7ig :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?