Új privát üzeneted érkezett!

Szia Tüncü!
Holnap már a te babád is fél éves lesz! :)
Én emlékszem rád, de jó, hogy tudsz szopiztatni.
Ne aggódj, Niki is csak hátról hasra fordul, bár tegnap előtt és ma is már átfordult hasról-hátra véletlenül. Mondjuk inkább azt, hogy átborult :D.
Remélem tudsz majd többet jönni.
Józsika (vagy nem tudom hogy hívod :oops: ), mekkora súlyú és milyen hosszú?

Cherryke,
Remélem meg lesz az a könyv. Nagyon jól hangzik. valóságos kincs az ilyen.
Hunorka nagyon helyes srác. :)

Varitus,
Akkor nem valami túl sebesen nő a fogacska. Nikinek is már tuti, hogy az, mert ugye szerdán még csak gyanakodtam, de tegnap már egyértelműen koccant rajta a pohár.
Igen, Niki a kezembe, vagy a cicin alszik el. :oops: Most valahogy így vagyunk vele: reggel 6-kor felveszem, eszik és utána kettőnk között simán elalszik. (Valószínű kettőnk között bármikor elaludna, de nem akarom rá szoktatni.) 12 körül a cicin alszik el és onnan teszem be a kiságyba, utána sétálunk és a babkocsiban alszik el, majd délután ismét kézben, de akkor nincs sétálás meg semmi, hanem egyszer csak beájul és ami cinkes az az este, mert akkor még nagyon ébren akar maradni, bár fáradt, na akkor van a sétálgatás meg minden.
Mi azt vezettük be, hogy hol én, hol az apja altatja el éjszaka.
Este már nem ébred, de amikor ébredt is cicizés után simán vissza lehetett tenni aludni.

Linda,
Sok sikert a vizsgákhoz, aztán majd gyere az eredményekkel!

Etus,
Szerintem maga a szín már nem nagyon változik, majd talán az árnyalat, de már az sem biztos.
Azt írtam?, hogy apósom azt mondta, hogy "már alig várom, hogy lássam azt a gyönyörű barna szemeit." Mármint Nikinek. Mondja a férjem, hogy kék a szeme, nem barna. Mire apósom még neki állt győzködni, hogy tuti barna. Eszem megáll. Na azóta csak egyszer volt, de nem volt szerencséje mert Niki kivételesen aludt, így nem tudta megnézni a szeme színét.

Varitus,
Nekünk van egy járóka, ott van Niki amíg kedve van, ha már megunta, van neki egy szőnyege. Valójában igazi szőnyeg, de csak neki lett véve, akkor vettük, amikor kiderült ezekről a polifoam bigyókról, hogy mérgezők. Akkor azt gyorsan felszedtük és tettünk le normál szőnyeget neki. Azon elég sokat elvan, mert jó nagy és szerintem túl nagyot sem tud rajta esni. Szerencsére az első átborulása hasról hátra az ágyon volt, majd ma ismételt a szőnyegen, de pont ott voltam, így tompítottam kicsit. Szerencsére mulatságosnak tartotta, bár látszik a fején, hogy fogalma sincs hogyan került ebbe az állapotba. :lol:
Na meg van még egy kis játszószőnyeg, IKEA-s. Azt csak végszükség esetén használom, ha pl el kell ugranom gyorsan wc-re, Ő meg már nagyon nyügi.

Iceberg,
Éljen! Új gáztűzhely! Képzeld anyum karácsonyra kapott új gáztűzhelyet, mégpedig úgy, hogy a férjem leszervezte, hogy karácsonykor (24-én) szereljék be neki. Csak nézett. :lol:

Kri,
Nagyon helyesek a csajok. Az a pulóver is tök jó ami Bettinán van. Lehet nekem is kellene venni valamit, mert a régebbit már kinőtte, most újabban egy szabadidő felsőrészét adom rá sétáláshoz. Én az alsó résszel nem boldogulok, mert még kocsiba teszek rá plédet, de ha kiveszem? Meg a lábacskájára mit adjak? Cipő még felesleges, a tutyik meg olyan rövidek... :roll:

Sissy,
Én imádom a nagy bundájú kutyákat. Nekünk Újfundlandink volt, csak sajna eltűnt, ami elég nagy teljesítmény egy több mint 50 kg-os kutyától.
Biztosan jó pajtása lesz a kutyus Lilinek!

Mindenkinek köszönjük a féléves szülinapi köszöntőt! :D
Mindjárt teszek is be egy képet ezen alkalomból.

Tegnap voltunk úszni, Niki nagyon élvezte. Össze sem lehet hasonlítani a két módszert. Apának is nagyon tetszett, már alig várjuk a következő alkalmat.

Szilvi
KépKép
ceyla
 
 


Fél éves lettem :D :

Kép

Szilvi
KépKép
ceyla
 
 


Nikinek gratula a féléves korhoz :)

Kriszta
Kép
cherryke
 
 

 
 

Mares,
Gergőnek gratula a fél évéhez. Ha olvasol minket néha, írj magatokról valamit. Régen voltál. :cry:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Na a duncikám nem akar enni megint. Apája ma itthon van, tegnap este jöttek haza svédből. Szóval apja eteti alma-banán, és nem nagyon akar enni :( pedig nem kap tápszert helyette...

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Tegnap este fürdés után, apja eteti, én akkor szoktam gyorsan összerámolni mindenhol. Egyszercsak jönnek ki a szobából, fiam meglát és nagyokat vigyorog. Apja szerint keresett engem... Nézett körbe és bámulta az ajtót. Aztán magamhoz vettem és dumált nekem :) Azt hittem megzabálom :D Én fektettem le aludni végül. Ma megint kettesbe leszünk este :)
Szegénykém nagyon kínlódik a fogával. Egyfolytában rág valamit. Ha mást nem, 2 ujját...

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sziasztok!

Köszi a "Hova teszitek a babát" válaszokat. Végülis Bence is a puzzle-n van legtöbbet mostanában. De még mindig lusti, azon is :)

Ceyla: Gratula Nikinek a fél évhez!

Cherryke: Nagyon édes lehetett Hunor. Nálunk Bence esténként apát várja nagyon haza. Nyűgösködik nekem, aztán, ha megjön apa egyfolytában mosolyog rá :)

Utálom ezt a borús időt...

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Jó idő van. Hol kisüt, hol elbújik, de nem esik és nagyon kellemes a levegő.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Most már itt is süt a nap 8)
Megyünk is mindjárt sétálni :lol:

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok,

milyen nagy a csönd. :cry: Bár ki kell használni a jó időt, hétvégére lehűlést mond.

Ma voltunk ringatón a két csajjal, kicsit féltem mert Bettina eddig nem élvezte a babakocsizást, de hétvégén átszereltük az ülőset a vázra és szépen elvolt, aludt oda és vissza is. :o Nem tudom mi lelete, eddig nagyon nem szeretett babakocsizni. És még nem is lát, mert a sportrészünket csak 1 irányból lehet tolni sajnos.

Ezeket a pontgyűjtősöket ismeritek?

www.picuri.hu
www.libero.hu/Libero_klub
www.bebietel.hu/pages.php?aid=2

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Ma reggel hasra akartam rakni és négykézlábig engedte :D utána még egymásután többször is megcsinálta :D először csak pár mp-ig, aztán most estére már elég hosszú ideig úgy tartotta magát.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Tegnap a dokinál ott volt a védőnő is. Csoda... Ültetni kellett a gyereket. Következő volt: jobb kezével megfogta a jobb bokáját, a bal kezét meg lerakta a bal térde mellé :D megtámaszkodott :D Védőkislány meg akarta nézni, hogy hasról fordul-e a hátára, de nem tudta, mert nem tudta hasra rakni. Megint négykézláb volt :D Tegnap ez volt nála a sláger.

Tegnap reggelre fájt a torkom, aztán elmült, de estére már lázas is voltam. Tüsszögök, fújom az orrom. Remélem a gyerek nem kapja el.
Dr néni meg mondta, ha főzök a gyereknek, rakhatok bele pici olajat a vitaminok miatt és pici lisztet. De én nem tudom mennyi az a pici... Most így hogy rakjak bármit is bele...

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Cherrkyke,
ügyes Hunor.
Nekem a védőnő 1 kk lisztet mondott a glutén miatt heti 1-szer.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Sziasztok :)

Sorban fél évesek lesznek a babák!Hogy telik az idő! :roll: Még csak most szültünk :) nem soká másznak aztán felállnak ,majd elindulnak :D

Elég szeles idő van erre most kicsit hűvös.Remélem délután jobb lesz,mert Balázst kint szoktam altatni délelőtt is meg délután is a teraszon.Most már nem ébred föl amikor kirakom és a zaj sem zavarja ,nagyon jókat alszik kint!
Csak elkezdtem azon aggódni,hogy jönnek a méhecskék,meg tegnap egy dongót is láttam,meg lódarazsat! :? Pont a terasznál van egy cseresznye fa :roll: tegnap már úgy mertem kint hagyni,hogy egy fehér átlátszó muszlin függönyt terítettem a babakocsira,mert félek nehogy berepüljön és bemásszon az orrába is akár.....szóval ki kell találnom valamit!

cherryke:ezt találtam neked!
http://babablog.blog.beol.hu/2011/01/30 ... -babaknak/


Én most inkább veszem a bébiételt úgy döntöttem,mert nagyon rossz ízű a burgonya :? 4 hó-tól vannak olyat veszek,almaburgonya,illetve sütőtök-alma ezeket szereti Balázs.

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Sziasztok!

Cherryke: Nagyon ügyes Hunor!

Kri: Köszi a linkeket, a Johnson-osat nem ismertem! De gyors regisztráltam :D

Iceberg: Én is a bogarak, darazsak miatt aggódom. Bencét újabban nem lehet bent elaltatni, csak az erkélyen alszik... És itt is repked minden :( A nagy babakocsijához van ilyen háló féle bogarak ellen, de a kicsi kocsijában szoktam kitenni, majd azért rápróbálom, hátha úgy nem tudnak berepülni hozzá.
Én is maradtam a bébikajáknál. Megvárom majd az új dolgokat. Vettem tegnap pl banánt is, és semmi íze. Pedig gondoltam abból gyümit adok neki. Bár lehet, csak rosszul választottam...

Bencének töri át az ínyét a 2. fog :lol: Végre meg tudtam lesni az ínyét :lol:
És már megint rég volt kaksi, tegnap nem is adtam már neki babakaját, hogy ne halmozódjon nagyon fel. Pedig mostanában csak barackot és sütőtököt adtam direkt emiatt, de csak csomó puki jött tőlük :(

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Most hírtelen az jutott eszembe,hogy lehet kapni fagyasztott gyümiket és vannak jobb minőségűek is.Lehet azt kellene kipróbálni :roll: nem tudom!Ez egy hirtelen ötlet nem tudom miket tartalmaznak majd megnézem.De ha nincs gond vele akkor kivesz az ember egy darabot,h kiengedjen és összekeveri pl alma vagy banánnal vagy vegyesen és már jó is. :roll: talán cukrot tartalmazhatnak nem tudi,majd megnézem :roll: :roll:

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Itt is most keresik a helyet a darazsak. Pont most fújtam be nekik. Ilyenkor már nem támadnak. De tényleg kell háló a kocsira.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sziasztok,

Na képzeljétek el, végül már teljesen jól látni (na meg érezni), hogy a 2 alsó fogacska jön Nikinél. :)
Iszonyat el vagyok havazva. Semmit sem alszik szinte napközben mostanában. Reggel alszik vagy 4-10 percet, majd később esetleg még vagy 15 percet, majd amikor sétálunk akkor még 20-30 percet (persze ezzel nem vagyok kisegítve, mert akkor pont sétálunk ugye) és ennyi. Ennyit alszik nap közben. Most már ugyan 9-kor alszik este pár napja, mondjuk nem is húzza ki reggel 6-ig, mert előtte szokott ébredni 1-1,5 órával, cicizik, majd vissza alszik. Egyedül alig van el pár percet a kisasszony, majdnem folyamatosan foglalkozni kell vele, vagy felvenni, de minimum mellette ülni. Nem haladok semmivel :( még a mosással is el vagyok maradva.
Ma átcseréltük a babakocsit ülősre, miután tegnap úgy hoztam haza, hogy ült a mózeskosárban. Nem volt más választásom. Még vagy 1 km-re voltam a házunktól, amikor kijelentette, hogy Ő fekve tovább nem, vegyem ki és vigyem. Hát én annyit nem tudom cipelni! Múltkor csak az utcánkba cipeltem és a karom majd le szakadt, mert ugye még a babakocsit is tolni kellet. Így most jobb híján felültettem a mózeskosárba, úgy ült ott mint az ünnep, először még kapaszkodott, de aztán elengedett kézzel nézelődött és veszettül örült magának.
Persze ez az ülős babakocsi meg veszettül nyitott, vennem kell majd lábzsákot, mert lentre nem tudok mit ráadni. Persze ma nem kellett. Nagyon jó idő volt, kár, hogy már holnapra hűvösebbet mond.
Voltunk fél éves státuszon. 7150grammot mértek és 70 cm-t. :) Nadlány!
Nem is meséltem. Ma már harmadjára játszotta el azt, hogy amikor a nagy kádban fürdünk és megszomjazik-éhezik akkor úgy dönt hogy önkiszolgáló büfé van és elkezd cicizni. :lol: Először az apja úgy röhögött, Niki meg csak nézett rá, hogy 'Mi van? Én eszem. És?' Csak az usziba ne jusson eszébe. :)
Múltkor volt itt a védőnő és mondta, ha azt látjuk, hogy a járókának a tetejét megfogja akkor azonnal tegyük lejjebb középállásból, mert képesek magukat odahúzni és ha a fejük már kint van akkor a kis testüket gyorsan utána rántja és ki tudnak esni. Na tegnap már Niki meg is fogta a tetejét a járókának, mintha csak ez lett volna számára a felszólítás. Lejjebb is eresztettük a járóka lapját, persze így rohadt kényelmetlen ki-be tenni, de inkább mintsem kiessen. Végül a kiságyat még nem tettük lejjebb, mert ott csak kiabálni szokott, hogy vegyem fel, amikor felébred, szerencsére ott nem kapaszkodik.

Cherryke,
Nagyon jó fejek már a gyerekek. Nálunk is van amikor Niki teljesen kinyilvánítja, hogy már pedig én fogjam. Olyankor teljesen elfordul az apjától és a két kis kezét felém nyújtja, a férjem meg próbálja tartani az egyensúlyt, hogy ki ne ugorjon a kezéből. :)
Nagyon ügyes Hunor! Na majd ha felhúzza magát Hunorka négykézlábra és tornázik oda-vissza, már az is lehet, hogy holnap lesz. :)
Niki próbál úgy kúszni, hogy négykézlábra áll, majd lefekszik vissza, persze ritkán jut előbbre, sőt sokszor inkább hátra, de legalább próbálkozik. Egyre ügyesebbek lesznek.

Iceberg,
Valahol én is láttam univerzális rovarhálót, kifejezetten babakocsira, mivel elég nagy, így bármelyikre rá lehet tenni. A férjem már vett is, azt mondta jó lesz az utazó ágyra, de mondtam neki, hogy annak van sajátja :) Egyébként nekem is ez a parám, allergiás reakció esetén nagy baj is történhet egy pl. méhcsípés miatt. Bár nálunk nem láttam egyet sem mostanában.

Varitus,
Nagyon furi ez a kaki ügy. A barátnőm mondta, hogy amióta fogzik a babája, megint annyi kaki van mint újszülött korban, bár már azelőtt Ők is hagytak ki napokat is. Na most nekünk is az utóbbi 1-1,5 héten napi 3 kaki simán van és még kifutós is akad, szinte minden ruhája foltos ami most mosásra vár. Volt nap amikor 2-szer cseréltem rajta ruhát... na jó, mondjuk az egyiket pelenkázáskor lepisilte. Ez meg a másik legújabb, hogy naponta legalább egyszer amikor kipelusozom jön a pisi és ha éppen nincs alatta új pelus, vagy még a régi, akkor cserélhetem alatta a textilpelust és jó esetben nem éri el a ruháját.
Szóval csak azt akartam, hogy még ma is volt 3 kaksis pelus, pedig már ha mosolyog is láthatók kicsit a fogacskái, ezért furi nekem, hogy nálatok nincsen.

Szilvi
KépKép
ceyla
 
 


Na itt feszítünk mint a pók a lucernásban. :)
Kép

Szilvi
KépKép
ceyla
 
 


Ceyla: alvás előtt kend be az ínyét.

Nálunk is látszik már a 2 fogacska, de nem akarja áttörni :( Vannak nyugisabb, vannak nyűgösebb napok. Tegnap nagyon rendi volt a fiam. Én ugye egész nap lázas voltam, a fiam meg békén hagyott. Nem volt sírás, se hiszti, se semmi.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sziasztok!

Na, végre hetek után épp az előbb újra hasra fordult :) és újra :)
És tegnap kibújt a 2. fogacska :) Bár ezt már lehet írtam? :oops:

De kaksi még mindig nem volt. Igen, főleg így furcsa, hogy közben még fogzik is, amikor elvileg hígabb is lenne... Tegnap megint barackot adtam neki, de csak pukik jöttek. Megkérdeztem egy védőnőt is (a miénk szabin...), ő is a barackot meg a szilvát mondta, esetleg kamilla teát, és lázmérőzést. Már lassan minden peluscserénél lázmérőzöm, de semmi. Lehet, őt nem is zavarja, csak engem? De hétfőn volt utoljára...

Ceyla: Nagyon édes Niki, és milyen ügyes, hogy már így ül :lol:

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Egy kép rólunk. Bence itt fél éves :lol:

Kép

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok!

Varitus,Ceyla:szépek vagytok!

Ma csináltam rizst céklával,kb 190 ml-t bevágott szopi után,és utána is még szopizott...
Többiek?Merre vagytok?

Lili megfordul a hasáról a hátára,vissza még ugyan nem,de állandóan állni akar,amikor ülünk vele...Tegnap evett málnás almás bébigyümit,nagyon ízlett neki.Amúgy állandóan kint voltunk a szép időben a kertben,bár az strapás,mert kint nincs el a járókában,sétálgatni kell vele,mert minden érdekes...

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Niki és Bence is nagyon édes.

Egyre több baba fogzik. :o Betti iszonyat nyügli alvás előtt, ha bekenem az ínyét jobb neki, de nem látom, hogy változna valami.

Ceyla,
rajtam is lóg napközben egy majmocska. :lol: Én is hasonló okokból cseréltettem le a férjemmel a mózeskosarat sportrészre. Sokkal jobban elvan benne. Remélem így is marad. Szép hosszú a kisasszony, a súlya meg pont jó.
Nagyon okosak a babók. Ezt Brigi is csinálta ha együtt fürödtünk, Bettinával még nem fürödtem. Simán kiszedi a cicit a fürdőruciból. Főleg ha nem számítasz rá. :lol: :lol:

Rita,
tényleg érdekes, hogy nincs kaki, de szopis babáknál azt mondják az is természetes, ha több napig nem kakil. Betti is csinált ilyet, de engem is nagyon idegesített, hogy mikor lesz már. Én is a barackot és a kamilla teát tudom.

Szúnyoghálóm csak a mózeskosárra volt, a sportra nincs. Majd néznem kell. Brendon honlapján láttam viszonylag olcsón.

Mók merre jársz? És a többiek? Lina, Lynn, Edit, Réka , Andinet (és akik már nagyon régen voltak)

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Niki,és Bence nagyon szépek és édesek.

Ceyla!
Niki nagyon ügyes! Lilla is felhúzza magát a babakocsiban,és ő is ülni szeret! :D Mondjuk és fél ülőben tartom,de úgy is felhúzza magát... :wink:

Kri!
köszi a hiányolást,vagyunk meg be szoktam nézni olvasni,de a hozzátáplálással jobban kéne haladnunk,még inkább csak gyümölcsöket eszik Lillus,tejpépet is ritkán. Tegnap voltunk oltáson,és mérték is. Na e miatt is fura jönnöm,mert Lilla hatalmas: 9200 gramm,68 centi!!!!!! Más baba nincs itt ekkora,és e miatt fura nekem,mert van 6 kilós,de az átlag 7 körül van. Pedig kevesebbet eszik mint lehetne,nem is kevéssel. Kb.600 mili tápot eszik egy nap.
Hát ez van! Majd teszek képet csak fel kell töltenem a gépre.
Remélem lányok rendben!

Kép
mók
 
 


Hoztam képeket....

Unokaöcsém,keresztlányom,és Lilla együtt! Kép

Apával! Kép

Így ül a babakocsiban! Kép

És egy édi hidegben fotózott....
Kép

Kép
mók
 
 


Sissy: Jó étvágya van Lilinek :)

Kri: Tudom, hogy szopi mellett normális lehet, a ritka kaki. (Na, ma volt egy picike.) Azért aggódom, mert azért már kap mást is. Bár nem túl nagy menyiségben, napi fél-1 üveg bébikaját evett max. De most így kevesebbet is adtam neki. Aztán lehet pont ez a baj... Meglátjuk, most csak barackot fog kapni. A kamillateát nem itta... Nincs nagyon hozzászokva az iváshoz... De nem lovagolok rajta többet, majd a védőnő csak mond vmit a jövő héten.

Mók: Nagyon édes Lilla! A súlya miatt pedig ne aggódj, biztos ilyen alkatú. Utol fogjuk még érni mi is biztosan! Miért kellene jobban haladjatok a hozzátáplálással? Bence sem eszik még csak pár dolgot, tejpépet még nem is próbáltuk.

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Sissy: nem keveset eszik a lányod :D

A drnő már 2es tápszert írta fel. Azzal sincs el tovább mint az 1essel :D Viszont vettem Hipp 2es tápszert, ami 6 hós kortól van. Pro és prebiotikumos. Azzal 4 órát simán kibír. Pedig nem 200, csak 190 az adag.

Ma is már fő a pipi leves :) Azt kap ebédre.
Vmelyik nap burgi-pulykát evett. Nagyon ízlett neki. Utána 2 órát aludt.

Tegnap nem nagyon voltunk kint, csak amit muszáj volt, azt is esővédővel a kocsin,mert olyan viharos szél fújt. Ma nem megyünk ki, hacsak nem enyhül a szél.

Mi már teljesen átálltunk evésileg. Ha csak a foga belenem szól... Ha nyűgös, csak a tápit eszi meg.

Reggel tápszer, aztán hippes (ez most új neki) ebédre főzelék, alma vagy alma-banán csak úgy, pép, tápszer.
Ma este hippeset kap, hátha attól késöbb ébred. Több benne a kalória.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Figyu Mók, az, hogy Lilla baba kicsit "ducibb" - mondom én egy majdnem 8 kg-os csajjal :lol: - szerintem normális, egyébként nagyon formás baba. És hosszú is. Le fog állni a súlygyarapodása, főleg ha majd mászik. Rékának is kb ilyen súlyban lehet Nóra baba. Majd ha jön biztosan megerősít.
A hozzátáplálással nem vagytok elkésve. Bettina is alig eszeget, bár nagyságrendekkel jobb evő mint Brigi volt. Viszont Brigi sokkal többet cicizett.
Csajok jól vannak köszi.

A tejpépet még mi sem próbáltuk.

Valaki múltkor írta hogy mit adjon a baba lábára, talán Ceyla? Én kocsicipőt adok rá, Brigiről volt, de nagy mert Brigi ősszel hordta kb 9-10 hósan, de nem akarok újat venni.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Lilinek és Frici babának boldog fél éves évfordulót.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Varitus,Kri!

Köszi!!!! :oops: :lol:

Kép
mók
 
 


Cherryke,
Gondoltam én is hogy bekenem az ínyét, de már áttörtek a fogak és ezért nem gondolom, hogy fájna. Vagy lehet mégis? És este is jól alszik akkor nem ébred fel.
Barátnőm fiánál is nagyon lassan törtek át a fogacskák :(

Varitus,
Köszönjük. :)
Hát a kaksira nem tudok én sem mást mondani, hogyha nem keményebb, hanem kenőcsös és Bence sem szenved vele, akkor nem lehet gond.
Nagyon aranyosak vagytok Bencével. :D

Sissy,
Nem semmi étvágya van Lilinek! :shock:
Boldog fél évet neki!
Niki sem fordul még szerintem tudatosan vissza, csak néha tévedésből, azt is csak pár napja. A védőnő szerint azért mert imád hason lenni, ami tényleg igaz, bár karban lenni még jobban szeret. :D

Kri,
Azért remélem a fürdőruciból nem sikerül neki kiszedni a cicit. :oops:
Én viszont tegnap megint visszaraktam a mózest. Ez a hülye szél miatt nem mertem kivinni sportkocsiban. Még jó, hogy nem egy nagy kaland cserélgetni. :roll:
Kocsicipő. Jó. De én még a nacical is gondban vagyok, mert ugye felülre megy a kabát, alul a mózesben betakartam pléddel, de a sportkocsi túl nyitott, lerugdosná a plédet pillanatok alatt, bár legutóbb a mózesben is lerugdosta, sőt még a mózes fedőrészészét is felrúgta, aztán meg méltatlankodott amikor vissza tettem a helyére.

Mók,
Ilyenkor már nagyon akaratosak tudnak lenni a babák. Niki már azért is ordít néha ha nem oda viszem ahová ő elképzelte. :roll:
Niki is csak gyümiket eszik és idősebb. Ráértek! Nem tudok róla, hogy lenne olyan felnőtt aki még mindig tápszeren vagy cicin élne vagy esetleg gyümin. :lol:
Ne csináld már! Mi van ha nagy?? Rékusnak is nagy. Amint elkezd majd intenzíven mászni, meg járni, úgyis átalakul.
Egyébként olvastam, hogy vannak olyan babák, akik az első fél évben gyarapodnak sokat, majd a másodikban éppen hogy. Akkor meg majd aggódhatsz az miatt.
Lillus nagyon aranyos a képeken! És annyira nem is látszik ducinak. Anyuék szomszédjának a lánya, na az duci!
Különben is meg akartam kérdezni, hogy hogy megy az úszás? Merülés?

Szilvi
KépKép
ceyla
 
 


Sissy: Boldog fél évet Lilinek!

Ma voltunk az Aréna Plázában vásárolni, Bence nagyon élvezte, mindenkire mosolygott, pedig iszonyú tömeg volt :lol: Nekem is nagyon jól esett. Viszont a pelenkázó... Szopizni mentünk be, a szék elég gáz volt, de végülis a célnak megfelelt, nem estem le róla. Nem is a tisztasággal, vagy a felszereltséggel volt a bajom (mondjuk egy új plázától többet vártam volna), de iszonyú hangos. Áthallatszik a kézszárító, és még nem tudom mik, de iszonyú a zúgás. Szegény Bencét alig tudtam rávenni, hogy szopizzon, pedig már túl voltunk kicsit a kajaidőn, biztos éhes volt. Ijedten nézegetett körbe, néha lekonyult a szája, aztán egy csendesebb időszakban végre evett, de egy hirtelen nagyobb zúgásra be is fejezte, és hatalmas könnyekkel sírt. Annyira sajnáltam :cry: Soha semmilyen zajra nem reagált még így, és hát ha kaja volt, annak még sose mondott nemet. Végül azért sikerült pelust is cserélni, és mikor kimentünk, ott újra mosolygós volt, mintha mi sem történt volna... Jajj, akkor is nagyon sajnáltam, nem tudom, ki találhatta ezt így ki a babáknak :evil:

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok!

Utólag minden babának aki betöltötte a félévét boldogat!

Aranyosak a gyerkőcök egytől egyig!

Cherryke nagyon ügyes fiad és már mennyi mindent megeszik!

Sissy jó az étvágya Lilinek!

Mók ne aggódj Lilla súlya miatt majd lejárja!

Varitus most mi is ebbe a cipőbe járunk hogy nincs kaksi pedig elkeztük az almát eszegetni!

Ceyla nagyon ügyes Niki ahogy ül!

Kriszta csajok édesek!



Szerdán voltunk oltáson a Joco 8470g és 70 cm.És végre elkeztük az almát enni.


Ti milyen fajta almát adtatok a gyerköcöknek?

Lilypie Pregnancy tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
tüncü1010
 
 


Tüncü: párom apró almát hoz a babusnak, édes. Nagyon szereti. Majd megkérdezem a fajtát. Zöldség nagykere van a nagynénjének, ott dolgozik. Így biztosra tudja, hogy melyik a magyar zöldség gyűmi, és melyik finom. A termelőket ismerik, úgyhogy nincs gond. Megbízható helyről hozza a cuccokat.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


az alma: Gála alma.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Ceyla!
Az úszás nagyon jól megy,és szerintem teljesen pozitívan befolyásolja Lilla mozgását / a második úszás után fordult hasra..annak idején../!
Merülés ok,de eddig nem boldogította, viszont most pénteken apával úszott,mert nekem megműtöttek egy anyajegyemet,és nem érhette víz. Na most semmi baja nem volt merülés után. Minden baba sírt,Lilla nem!!! :D :D :D :D Olyan büszke voltam rá! Ti helyet változtattatok végül? Mert hogy olvasom Niki is megbarátkozott az úszással! :lol:

Varitus!
Szerintem ilyen helyeken csak azért van pelenkázó,mert kötelező. Szomorú hogy a végeredmény ilyen "car"! :? :evil:
Viszont örülök hogy babókád ilyen jól viselte a nyüzsgést,és asok embert. :P Ügyes fiú!

Tüncü!
Köszi a biztatást!
Jocó is szép nagy gyermek! :D :D :D

Kép
mók
 
 


Sziasztok!

Köszi a jó kívánságokat!

Tegnap turmixoltam csirkehusit a krumpli-répa főzelékbe,nagyon ette,dehát Lili ilyen... :)

Voltunk barátnőméknél,van egy 2 hónapos és egy két éves gyerkőc,a naggyal nagyon szimpatizáltak,édesek voltak.Én elfáradtam mondjuk!

Mók:Lilla édes,és tényleg majd átalakul,ha elindul.

Uszit mi is tervezzük hamarosan.

Alma:én mindenfélét,nem nézem,hogy milyen a fajtája.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, csak a férjem múlt héten 4 napig nem volt itthon és kicsit nehéz volt nélküle....

Frici a féléves szülinapján 8030 gramm és 71 cm. A kaja egyre jobban megy. Ebédre kap mindig valami főzeléket, meg délután gyümölcsöt. Van úgy, hogy ebédre benyom majdnem egy üveggel és akkor utána már nem szopizik, csak pár korty vizecske, de van, hogy csak két kanállal eszik aztán keresi a cicit. Délután a gyümölcsöt csak étvágygerjesztőnek adom, utána mindig szopi van.

Csajok! Valaki felhozta a tejpépet, az mire jó? Kell olyat adni neki? Láttam a boltokban, hogy van egy csomó féle belőle.

Én még nem fürödtem együtt Fricivel, de talán hamarosan kipróbáljuk, ez a gyerekkád már kezd kicsi lenni neki.

Én is átalakítottam a babakocsit sportra, de a hétvégén nem vittem ki benne, úgy fújt a szél és az nem valami zárt. inkább kenguruztunk. Amúgy szeret benne üldögélni, csak ha elkezd nyűglődni és ki akar bontakozni akkor mindig olyan bénán lecsúszik....

Azon gondolkodom, hogy a kocsiba viszont beszerelnénk már neki a fix ülést. most a babakocsihordozót használjuk, de az már elég kicsi neki, viszont az ülés 9-22 kilóig van, ő meg még csak 8. Bár ruhával lehet 8 és fél. ti hogyan hordozzátok?
Vendég
 


és egy kép a játszótérről:
Kép
Vendég
 


Lina: édes :D nálunk le kéne fertőtleníteni a hintát, mielőtt belerakom a gyereket. Nem kívánt alakok gyűlnek a játszón esténként...

Tejpép: dr néni mondta... azonkívül... passz :D Du kap egy nagyobb adagot. Szereti. GYümiset kapott eddig, most vaniliásat vettem, abból még nem kapott.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Ceyla,
egybe részesből nem valószínű, a bikininél már necces. :lol: :lol: Bettinek van egy polár bélelt overállja, azt adom rá ha hidegebb van, de én is takarom. Nálunk szerencsére nem rúgja le. Bár inkább altatni szoktam a babakocsiban. Akkor megyünk ha már aludna. :D
A fogzásnál szerintem is addig fáj míg áttöri az ínyét. Bettina iszonyú nyűgös, vagy a szél miatt, vagy a foga miatt.

Tüncü,
én jonagoldot vettem. Szép súlya van már Joconak is. :lol:

Lina,
szép nagy baba Frici is. Tejpépem csak egy minta csomag van, én Briginél sem adtam, neki nem ízlett, és mivel tápszer alapú lehet, hogy most is kihagyjuk.
Nálunk még a hordozóban ül, Briginek vettünk másik ülést, így van már Bettinának is, de nálunk sincs még 9 kg, én majd nyár körül tervezem áttenni. Brigi 11 hósan ült át.
Édes a hintában.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Varitus,
Hát igen, botrányos, hogy néhol hogyan tudják megoldani a pelenkázó és szoptató helyeket.
Mi a hétvégén a construmán voltunk kint. Szerencsére nem kellett igénybe venni a pelenkázót, pedig nagyon féltem, hogy éhes lesz, de annyira gyér volt a kiállítás, hogy nem sokat időztünk ott.
Na ott meg a lépcső! A főkapu után pár méterre, egyből van egy 6-8 fokos lépcsősor. Na persze sem a babakocsinak, sem a mozgáskorlátozottaknak nem tudtak kialakítani lejtős részt ahol fel lehetne jutni kerekes járművel. Pedig ugye a baba-mama börzét, expót is itt rendezik majd. Persze biztosan van olyan főbejárat ahol rendesen meg van csinálva, na de ha nem tudsz arra leparkolni, akkor nem mehetsz körbe az egészen. :evil: Elkeserítő! Pedig egy részét nem régen újították fel.

Tüncü,
Jó méretei vannak Jocónak! Jó étvágyat neki az almához. :)
Én a biopiacról vettem almát. Nem tudom milyen fajta. :oops:

Mók,
Igen. Most a Rubin hotelbe járunk. Maga az öltözködés kicsit macerásabb, mint a másik helyen, de maga a foglalkozás baromi jó. Még csak kétszer voltunk, majd a következő alkalommal lesz talán merülés is.

Lina,
Frici is jó súlyban van, és milyen hosszú!
Tejpépet nem kell neki adnod. Leginkább a tápszeres babáknak ajánlják valamelyik tápszer kiváltására, amíg nem kaphat rendes tejet. Na meg jó tejbegríz szerűnek. Na de neked van tejcsi, az sokkal jobb Fricinek. :)
Nekünk még marad a hordozó egy darabig, bár Niki is megvan már 70 cm, de én nem látom, hogy már kicsi lenne neki, meg biztonságosabb a menetiránynak háttal még. Szerencsére a mi hordozónkat lehet állítani az isofix talpon, hogy mennyire legyen ülő és mennyire fekvő, ráadásként a babakocsivázra rátehető, így még kényelmes is számunkra. Tehát nálunk még marad ez a verzió.

Kri,
Bikini!!! :cry: Egy jó ideig erről max csak álmodhatok.
Jó lehet az az overáll. Nekünk is volt 62-ben, de most nincs és erre a kis időre már tuti nem veszek.
Mi is akkor megyünk sétálni ha már álmos, de ha valamiért előbb ébred, vagy nehezebben alszik el, na akkor balhézik. :(

Szilvi
KépKép
ceyla
 
 


Bébihordozó: általában 9 kg-ig jók. Overállba már nem férne bele :D de így, hogy az már nem kell, simán belefér.

Babum p-sz-v volt nyügis, azonkívül nagyon hajnalban kelt a szél miatt. Csak úgy süvített. Ma 6ig aludt. Már kezdtem megijedni, hogy 5előtt fog ébredni, de nem :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Cherryke,Lina!

Először is a bébi hordók többsége 13 kilóig jó,másodszor nem elég ha a bab 9 kiló,mert csak akkor lehet menetiránnyal megegyező babaülés / illetve ülhet benne/ ha már magától tud ülni,különben egy fékezésnél eltörheti a nyakát. Lilla 9 kiló felett van,alig fér el a drágám a bébihordós autósülésben /pedig 13 kilóig jó/,sajna azt várjuk hogy magától tudjon csücsülni,és akkor tehetjük bele az új autós ülésébe.
Bocsi hogy beleszóltam de mivel Lillus ekkor már nagyon körbejártam a témát. :wink:
Ha olyan fajta az autósülés ami 0-18 kilóig jó,azt ugyan úgy fordítva kellene bekötni,és hát megint csak nem férne el a lába....

Ceyla!
Nagyon örülök az uszis élményeiteknek!!!! :lol:

Kép
mók
 
 


Sziasztok :)

Látom mindenki jól van :) és lassan 6 hónapos lesz minden baba :)

Sietnem kell sajnos nem tudok sokat írni,ha ilyenkor csúszok aztán csak kapkodhatok!Elaludt Balázs és ilyenkor szoktam gyorsan lemenni főzni,mert már nem megy olyan könnyen,hogy együtt főzzünk :roll: :lol: .
Nagyon gondolkodom most már a kocsiba gyerek ülésen ,mert sztem már kényelmetlen neki a babahordozó,de viszont még nem ül egyedül és amikor pl utazunk akkor meg nem tudom melyik lenne inkább kényelmesebb neki :? megyünk majd húsvétkor barátnőmékhez ők pedig tőlünk 2-3 órára laknak,nem tudom mi vár ránk ,de úgy gondolom végig fogja aludni Balázs az utat!

Vigyázzon mindenki magára és a babákra,majd jövök még!

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Mók: gyerekülés 9-36kg-ig veszünk. Nemsokára. Nagyon jó a Meggy márkájú. Döntehő, szétszedhető stb... Amúgy a mi bébihordónk 9kgig jó. A babakocsiba is ül.


Bnőmet felhívtam, hogy átmegyünk, ha otthon van. Mondja, nehogy menjünk, mert rotás az egész óvoda. Lara decben lesz 5 éves, enyhe lefolyású, itthon van. Megkapta anno az oltást. Aki nem kapott védőoltást, kiszáradással kórházban van. Reméli Larion nem kapja el. Bár Ő is be van oltva, de neki még az enyhe lefolyású is sok lenne.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Na meg is főztem! :) Csináltam zöldborsó levest meg rakott banános palacsintát :roll:

mók:sztem ne aggódj Lilla súlya miatt ,ahogy elnézem az apukát ő egy magas,erős csontú "emberke"!Nem így van? :D Tehát apára ütött :D A másik,h amikor elindulnak és mennek csak mennek csak győzzünk majd utánuk menni :roll: :lol: akkor majd nyúlnak ám sokat!Majd meglátod :wink: ,de sztem mi is kb 9 kg lehetünk nem tudom besaccolni ,majd hó végén megyek vele a védőbe.Elég nehéz a popója Balázsnak nem sokáig bírom tartani,de apuka sem :lol:

Fogzás:valami van nálunk is,de még nincs kint az ínyénél!néha elég nyügi Balázs is ,de amúgy nagyon jó baba!inkább estére én nem tudom elfárad vagy mi lehet,mert akkor jön rá a nyügizés meg az ümmögés :roll: :D jaaa és én sem kenem az ínyét,minek úgy sem használ!én azt szoktam csinálni,h a textil pelust ráhúzom az ujjamra és dörzsölöm vele az ínyét és azt veszem észre tetszik neki,mert tartja is!

varitus:nagyon arik vagytok a fotón :D

ceyla:mindig csak beszélnek dolgokról utána meg nem csinálnak semmit a nagy okosok!apropó!örülök,hogy találtatok jobb fürcsi helyet!olvastam kint van a fogacskátok!nem félsz ,h szopi közben meg harap Niki?nem lenne kellemes biszti!kisbabával azért nem könnyű kiruccanni ,mert be kell valahol tartani az időt miattuk.mi is ha megyünk akkor szoktunk gyorsan elindulni mikor éppen evett Balázs!mert macerás!mikor gáztűzhelyet nézünk akkor is úgy el telt az idő,h vissza kellett jönni haza és megetettem utána mentünk megint!de ,hogy utána mi volt hááát kissé be mérgeltem magam!volt egy kavar amit "anyósomék okoztak" és nem hozott helyre a párom és ez végett olyan hülyén értünk haza,h a mi kocsinkban maradt a lakás kulcs!így nem tudtunk bejönni és nem tudtam enni adni Balázsnak,a szomszédban várakoztam míg megérkeznek és gondold el fél 5 helyett 6 órakor evett Balázs.itt volt drága anyósom,mert hozták a gázt és át adtam neki a cumisüveget,h etesse,de egyfolytában dumált Balázsnak meg azt mondogatta,h nem kell ez neki!aztán meg sírt a picikém nagyon ,mert nem is akart nála maradni,de persze,h nem mikor febr 13 vagy 14 én volt utoljára az unokájánál!!

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Ice: megvagy áldva :(

A kiruccanásról: Mi is állandóan rohantunk, hogy idő van enni kell. Na ja. Néhányszor megcsinálta velünk, hogy ráhúzott még 1 órát. Azóta azt csináljuk, elrakok egy cumisüveget és egy üveg sütőtöklevet vagy őszilevet. És már nem rohanunk. A motor kiállítás volt a tesztelés. Bejött. Szépen ivott az ősziléből és gyönyörűen elvolt.

Reggel főztem babusnak csirke-burgit. Összeturmixoltam 1 almával. Azt kapja.
Holnap csirke-sütőtök lesz. Pipit megfőzöm turmixolom és bele a bébiételbe.
Elkezdtem neki főzőcskézni, mert kezd kevés lenni neki az egy üveg bébiétel mennyiség. Ha csak gyümi vagy húsnélküli főzelék, azzal 2 órát van el. Ha husi is van benne, akkor 3 órát.
Viszont a 2es táp és a hipp táp: úgy néz ki tovább elvan vele mint 3 óra...
Vettem a vaterán puzzleszőnyeget. A héten remélem megkapjuk. Mi van még? Ez az időjárás... Borzasztó. Ma jó idő volt, de nálunk már megint erős szél van és borús.
Fáj a torka. Legalábbis reggel fájt neki, elkaphatta tőlem. Adtam neki homeos tabit 2szer. Úgy néz ki jó lesz, rendbe jön... Mi a nyavajától taknyos állandóan ez a gyerek????
És van, hogy engedi szívni, van hogy küzdünk.

Mindenkinek boldog 6 hós szülinapot :)

Fiam kedvence, egész pici korától kezdve a Lencsilány. Ha azt énekelem, a mai napig mosolyog. Sírást is abbahagyja. Ha öltöztetem, mindig ezt éneklem, hogy ne sírjon :D Én nagyon sokat énekelek neki. Párom azt mondta, kezd szép hangom lenni :D :D Mondtam neki, majd jelentkezem az X faktorba gyerekdalokkal :D :D Apja a mici mackóból a tigris dalát szokta neki énekelni. És képzeljétek, újabban sikongat hozzá :D Tegnap végig sikította az egészet :D én úgy röhögtem, hogy leestem az ágyról. Párom is röhögött, de végig énekelte :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sziasztok!

Na megint tudok jönni. Nagyon jó volt otthon, csak strapás, de mindent elintéztünk, szóval legközelebb már költözünk :) Kri: Budapestre, nekünk mindenki ott van.

Nem tudtam mindent elovasni, csak átfutottam.

Minden baba gyönyörű, és mindenkinek gratula a fél évhez, aki már betöltötte.

Mi is ma este fogjuk átszerelni a sportrészt, mert a mózes már nagyon nem menő.

Andris hetek óta nem fordult meg semerre. Pedig hátról hasra már ment. Hát nem baj, én nem aggódok, mert már láttuk, hogy tudja, csak lusti.

Nekem is a szőnyegen van Andris, azon egy pokróc.

Mók, Andris tuti 9 kiló már. Egy hónapja mérték és akkor volt 8250. Ők ilyen típusok.

Andris még mindig csak cicizik. Igaz ő még nincs fél éves, lehet, hogy megvárom most már. DE már nagyon érdekli, hogy mi mit csinálunk az asztal körül, úgyhogy az is lehet, hogy már adok neki egy kis kóstolót hamarabb.

Na asszem ébredezünk. Én nem panaszkodok, mert alszik azért. 3szor egy nap, és abból az egyik elég hosszú többnyire.
EDit

Kép
Kép
etus79
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?