Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eszembe jutott még valami okosság.
Szülés után nekem nagyon nehezen állt vissza a gyomorműködésem. Étvágytalanság, s amit ettem az mind megterhelte a gyomrom. Az étvágytalanság a védőnőm szerint gyakori. Készüljetek föl rá.
S eleinte nem árt esetleg light-osan enni, a szobatársam paprikát paradicsomot evett a hatalmas szendvicsében kutya baj nem volt tőle, nekem a paprika még mindig nem jön be.
Szóval nem szent írás, de előfordulhat ez is, tudjatok róla ne érjen váratlanul esetlegesen benneteket a dolog. Én eléggé beparáztam tőle.

Sziasztok
Márti
márti05
 
 


Na vissza is jöttem a baráti összejövetelröl. Nagyon finomakat ettem, de mindenböl csak egy-egy pici kanállal.Volt benne egy pici rizs, meg egy fél pita. Na képzeljétek a cukrom felment 7,4-re. Kép Nagyon elkeseredtem. Holnaptol megint csinálom becsületesen a diétát. Nem jo ez igy....

Katy, szerintem nagyon jo hogy ezeket összeirtad, hasznos. Kép

Savitri azt az esti fájdalmadat annyira nem tudom hova tenni. A baba nyomta volna?? Nemtom....

Na megyek ledölök az ágyba, persze elöbb fürdi, aztán apa hiv vmikor és megyek érte.

Sziasztok!
Eszter
eszter2004
 
 


Katy!
tök jó hogy beírtad ezeket az intéznivalókat! hasznos! viszont teljesen elkenődtem tőle!!! hogy fogom ezt bírni akkor, meg kinek lesz ehhez kedve, hóban, hidegben rohangászni sorbanállni.... brühühűűűű

bagz, aki ezekután csatlakozik a depis csapathoz..

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 

 
 

Bagz, ezeket az apukák szokták intézni. Kép Vagy más hozzátartozó, de legritkább esetben a kismamák. Nyugi.... Kép
eszter2004
 
 


jaj! ezt jó hallani, már teljesen elkeseredtem....

ja, tettem föl a csütörtöki praxis látogatásunk terméséből.....hát, a fotók szerintem elég rosszak lettek, meg a fickó is tök türelmetlen volt, dühös lett hogy alszik a baba!!! a végén úgy bánt már velem hogy utána tök lelkiismeretfurdalásom volt hogy nem tudtam jobban megmutatni a babát, ráadásul egy vagyonért..... nembaj, a tanulság hogy már ki kell várni az igazi élményt, picur pofiját élőben! jó, még lesz a 36. heti uh, hátha ott jobban látszik majd, mert az utsó bunkó uhs alkalommal is jobban látszott a szája meg orra, csakhát itt meg is állt a pasi, tovább nem mutatta....

no, ennyi mára asszem, elolvasom a kismama kilenc hónap utsó cikkjeit, aztán kötögetek, vagy alukálok, tök hamar elálmosodom mostanság....

bagzer, a hattalmas.....

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


még hasznos lista:
mit vigyél a kórházba, meg a papa, meg ilyenek:

http://www.orvosok.com/korhaz/peterfy-szul-no/tudnivalok.htm

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Sziasztok!

Na ma egész estig baromi vacak kedvem volt, aztán hazajött Áronom, aki jól megijedt, hogy még mindig ilyen nyomi vagyok, mert ő ilyet még sose látott, de aztán jól megvígasztalt, meg felvidított, és mostmár azért sokkal jobb.
Azóta babó is egészen felélénkült.

Savitri! Az a fájogatás elég ijesztően hangzik.
Nekem ma a csípőm fájt éjszaka annyira, hogy többször fel is ébredtem rá. Nemsokára meglesz az ágybetétünk, remélem segít egy kicsit. Ez tényleg elég kényelmetlen.

Találtam egy érdekes hírt! Őssejtekről szól! Érdemes megnézni! Én eddig se akartam, meg azt mondták, császármetszésnél nem is mindig lehet, de ez most megnyugtatott, hogy jól döntöttem. (bocsi azoktól, akik ezt másképp gondolják)
http://index.hu/tech/tudomany/os1119/

ÉÉÉs képzeljétek!!! Mióta babát várok, valahogy Áron is felszedett 4-5 kilót. Mondjuk elfért rajta, még így is elég vékony, meg sportol is mellette, úgyhogy nem negy baj. Mindig azt mondta, hogy szolidaritás. Erre ma észrevettem: NEKI LETTEK CSÍKJAI KépKépKép oLYAN VICCES. Mondtam is, ezentúl őt is kenegethetjük terhes krémmel Kép

Kilókról jut eszembe: Ma megint ettem bundás almát. Kép Nem tehetek róla, én azt aaaannyira szeretem. De próbáltam "megspórolni" azon kívül csak főzeléket, meg salátát ettem (jó, ez utóbbit kis kenyérrel).
Próbálom nyugtatni magam, hogy eddig úgy 7 kiló (max 8) és már csak két hónap, és 12 még belefér, azt mondta a doki... azért kicsit furdal ilyenkor... (persze annyira nem, hogy ez visszatartson bármitől is Kép)

Kikocska!
Címemet felraktam! Remélem jobban vagy te is egy kicsit. Gondolj arra, milyen szép lesz a lakásotok nemsokára!! És 28 hetesen nem vagy elkésve a vásárlással, még bőven van időd, nekünk sincs meg egy csomó minden. (29+4!!)
Depi partiban továbbra is benne vagyok, az se baj, ha depi nélkül Kép De szerintem ha a baba vígasztalgat (szóval a lelki köldökzsinór visszafelé is működik) annál jobb vígasztalás nem is kell!! (azért ha mégis, csak szólj, az egységfront mindent bevet!!!)

Katy!
Nagyon köszi a listát, tényleg hasznos így egy helyen. Le is mentettem, sőt már le is taglóztam apát a hírrel Kép

Én is találtam egy jó listát, hogy mit kell összepakolni, de már nem tudom a címet, ha gondoljátok bemásolom, mert lementettem. Baromi hosszú, de szerintem hasznos. Csak szóljatok!!

Na befejezem végre, megint egy oldalt írtam, és beletelt fél órámba (közben próbáltam kideríteni a lista eredetét)
Jó éjt mindenkinek, bár gondolom szokás szerint megint én vagyok az utolsó.
orbis
 
 


Ja, még valami!
A múltkor írtam már róla, most megtaláltam a leírását:

KUKORICAPELUS

Kapható egy ún. kukoricapelus is, sajnos nem nagyon reklámozzák, pedig nagyon jó minőségű, és olcsó. 70%-ban lebomlik, és légáteresztő. Akik használják, elmondták, hogy nem piros a kicsik bőre egyáltalán, és a pelusnak nincs az a fura szaga reggel, mint a többi eldobhatónak. A külső borítása kukoricafólia, tépőzárral záródik, van derékgumírozása is. A gyártó címe: Sencare Hungary Kft. 1185 Bp., Ipacsfa u.6. infóvonal: (36)1-297-34-54. S egy-két lelőhely (örömmel vesszük, ha tudtok többet is, feltüntetjük az oldalon, ha megírjátok a címet):
Baby Fun Pelenkadiszkont, Bp. I.ker. Csalogány u. 42/a, tel.:061-214-59-18
Brumi Maci bababolt, Bp. IX. ker. Mester u. 13. tel.:06-1-215-15-49
Mini Manó bababolt, Bp. XIV. ker. Nagy Lajos kir. útja 112.tel.:06-1-251-31-26

Nekem szimpatikus. És nem is vészesen drága.
orbis
 
 


Sziasztok!

BringaKép
Grtaulálok Berni babához, sok-sok tejcit nekiKép

ZsuzsiKép
Ennyi idősen még nekem is faros volt, aztán észrevétlenül megfordultKép Úgyhogy én még egy picit várnék, és csak a 32. hét környékén kezdenék el mindenféle praktikákat alkalmazni. Van direkt erre a célra egy homeos bogyó, aminek most nem tudom a nevét, de utána tudok kérdezni. Hallottam még a reggeli gyertyaállásról is (éhgyomorra és pisilés után!), meg az ún. "imádkozó misszionárius" pózról is. Ja, és persze a zseblámpázás.

KatyKép
A táblázatról jut eszembe, hogyha hozzányúlsz, beírnád a névhez, hogy Kincső? Egyelőre ez látszik befutónak. KösziKép

Csatlakozni tudok Mártihoz evés-ügyileg. Lehet, hogy közrejátszik ebben, hogy teljesen felborul az ember élete, meg tök új a helyzet (nekem szerintem idegi alapon volt ez a nemevés), pedig a szoptatás miatt nagyon kellett volna (mondjuk hál' istennek nem okozott végülis ilyen szempontból gondot). Ja, és persze mivel nekem nem volt segítségem, ezért a főzéssel is hadilábon álltam. Most szerintem vhonnan hozatni fogjuk a kaját az első időkben.

Olyan furi nekem, hogy mindenki írja, hogy milyen eleven a babája. Enyém gyerkőc elég keveset is mozog, és azt is olyan kis óvatosan (kivéve, mikor a hólyagommal játszikKép).

Most megyek hajatszárítani, aztán megyek a kolléganőmhöz szakdolgozat miatt konzultálni. Semmi kedvem, de 1 hónap alatt össze kéne dobnom a dolgozatot. Ezért is vagyok ált. olvasó üzemmódban.

Pussssz
Tüni
tüni
 
 


Sziasztok!

Én tegnap este 10-kor már aludtam és végre teljesen kipihentem magam!!!

A lista a barátnőm érdeme, Ő gyűjti nekem lelekesen ezeket a saját tapasztalatai alapján!

Savitri!Nekem is fájdogál a hátam(és nem igazán segített eddig semmi),és én is úgy döntöttem,hogy biztos, ami biztos alapon megmutatom majd az első orvosnak!
Jobbulást!

Megyek, rákészülök a hétvégére!

Puszi:Katy
(29+2)
Katy
 


Sziasztok!

Esik a hó! Rendben van, csak mértékkel, nem szeretnék hóakadályokkal küzdeni majd a szülőszoba felé vezető úton...

Katy! Én is kipontozódtam a listáról...

VZsuzsi!
Hátha megfordul magától, vagy a különböző trükköknek köszönhetően. Vannak kórházak, ahol két orvos közreműködésével fordítanak a 37. héten.

Bagzerka!
A szülés utáni papírintézés nálunk is apai feladat volt és lesz is. Az összes iratodat és begyűjtött babairatot add mindig oda neki és legyen nála mindig néhány példány meghatalmazás, tanualáírásokkal is.

Üdv. Mindenkinek!
Mackósajt (36+3)
mackósajt
 
 


Sziasztok kismamikKép
Orbis, BagzerKép
Én is sajnáltam,hogy olyan gyorsan elmentél, de majd legközelebbKép Akkor majd elmesélem a következő talin, nem lesz tőle rossz kedvem egyáltalánKép (mostmár) Kép

EszterKép
Jó majd kibeszéljük, mert még mindig nem jutott eszembe, pedig igyekszemKép Kép Lehet tényleg csak emlékeztetsz valakireKép Kép majd egyeztetünk háthaKép Kép Kép

BagzerKép
Nagyon jók a képek róladKép és édes a kis manó képe is. szép nagy pocid vanKép
pzssz mindenkienk
edwig (34+6)
Vendég
 


Mackósajt!

Bocsi!Ugyanezt tudom csak mondani!
De nagyon örülök, hogy kezemben van egy titkos módszer, amivel visszacsalhatlak BenneteketKép!

Katy
Katy
 


Márti!
Megnéztem Gigit, nagyon helyes a mini nő!
Jó neked, hogy össze-vissza puszilgathatod már, kismami meg lehetsz még Kép

Katy!
Tényleg szuper, hogy írtad a hasznos infokat. Azért én tényleg jól elkenődtem, Pomázról a Tétényi útra mászkálni az iratokért, hát...brrr!
Bár lehet, hogy Apa bevállalja, mostanában nem nagyon igazodom ki rajta, csak tűrök csenben, türelmesen. Na jó, igazság szerint annyira boldog vagyok a bébitől, hogy néha már az okoz lelkiismeretfurdalást, hogy menyire lazán veszem az egészet. Nem mintha lenne más (épkpzláb) választásom. Na, ezt jól megbeszéltem magammal Kép
Ja, meg nekem az nem teljesen világos, hogy oké, ha erre, vagy arra ogosult vagy, DE, ki jogosult rá?! Jajjjajajj, legaláb sejtésem lee ki az akitől némi érdemleges infot lehetne szerezni.

Megyek vissza üvegfesteni legalább nem beszélek annyi hülyeséget Kép

Puszka mindenkinek,
Aura 26+2
aura
 
 


Naháát, micsoda pangás. Ejnye. Látszik, hogy senki nem unatkozik a munkahelyén, meg a férjek is (többnyire) otthon vannak.

Ezt a képet ma találtam, szerintem informatikus papák mellett félő...
Kép

Aura! Itt azt hiszem, találsz hasznos információkat a témában:
családtámogatások
Pussz:
Orbis
orbis
 
 


Hello MIndenki!

Nekünk minden rejtett konfliktus kirobbant az utóbbi két napon az életünkben, no nem köztünk, hanem a családjaink és köztünk. Már csak nevetünk rajta, és örülünk, hogy egymással jól vagyunk.Kép

Aura, szüleid nem tudnak segíteni iratügyileg? Egyébként nagyon hasznos az a lista, le is mentettem.

A kórházi viendőkről én is találtam valamit, sejtelmem sincs hol, de arra emlékszem, meg ezt más is mondta, hogy a TENA betét és hozzá a TENA bugyi nagyon hasznos az első napokra, kb. fél csomag fogy el, és a bugyit egyszerűen kiöblítheti az ember. Én majd beszerzek ilyet.

Örülök, hogy jó volt a tali, most már nagyon várom én is, hogy mehessek!!! 2-3 hét múlva lehet, hogy megpróbálom, aztán legfeljebb hamarabb eljövök.Kép És nagyon örülök, hogy Edwig is odaértKép

Savtitri, sejtelmem sincs, mi lehet a fájás a hátadban, talán valami ideg?... A nőgyógyász talán annyiban tud segíteni, hogy lehet-e a baba miatt. Ha nem, szerintem a körzeti orvost kellene megkérdezni.

Márti, Tüni, tök jó, hogy írtok tapasztalatokat, köszönjük!!!

ÉS GRATULA A BABÁKHOZ!!! Olyan jó, hogy így megindult a dologKép

Na puszi, most befejezem, majd visszakapcsolódom a körforgásba, most már nem lesz olyan sűrű napom, mint a péntek.

Noémi
31+6
vghnoémi
 
 


Ja, Orbis, Kikocska, tök hasznos, ha megtervezitek, mit szeretnétek egy nap csinálni, és aszerint haladtok. Ez segít, hogy ne forduljatok be! Egyébként belejön az ember a nagy otthonlétbe, csak kell hagynia magának időt, hogy átzökkenjen, megtalálja a jó kis szertartásait (pl. reggeli kávézás babanet olvasgatása mellettKép, meg ilyenek. És valahogy mindig elmegy az idő, bármilyen furcsa isKép
Na puszi nektek, és Dorye, én gondoltam rád ám, meg izgultam, hogyhogy otthon feküdhetsz?Neked van a placenta praeviád, ugye? Én se bánnám, ha már szülnénk, meg ilyenkor nem bánja már az ember bizonyos pillanatokban, ha koraszülött is... Pedig az nem jó. Úgyhogy én is nehezen várom ki a végét, de muszáj, hajrá!

Noémi
vghnoémi
 
 


SZiasztok!
Na, eljuttottam hozzátok is... Egész nap takarítottunk, eljött a barátnőm, és segített, meg a Gergő is teljes erőbedobással, minden elismerésem az övék, mert én is megtettem, ami tőlem telt, most éppen emiatt nem is tudok már felkelni. Egy darabig keményedtem, de nem fájt, úgyhogy nem aggodalmaskodtam, aztán asszem rájött a méhem is, hogy ez most nem jött be, és abbahagyta. Viszont a derekam teljesen beállt. Nem is merek elmenni itthonról, pedig hivatalosak vagyunk egy szülinapi partira, de asszem párocska nélkülem megy. Pedig tök jó fejek ezek a barátai, velük szokott csütörtökönként zülleni is... De ezt már nem kockáztatom meg. Valamit valamiért. Most a nappali nappali formájú lett. Nincs hűtő, nincs ebédlőasztal, nincsenek létrák, és nincsen ujjnyi vastag por mindenhol, napok óta először nem érzem magam náthásnak, a porszag helyett tisztaságszag van Kép Persze ez még csak a nappali. az összes többi helyiség rettenetes állapotban van, mert mindent, amit innen kivittünk, valahova kellett tenni, de vágülis itt töltjük az idő nagy részét, és nem idegesít halálra, hogy ha felnézek a könyvemből vagy a monitorról, mindig eszembe jut, hogy még mindig három hét... (mint lassan két hónapja mindig, de már többet nem dőlök be az apósomnak, asszem... Kép ) A maradék már olyan, hogy szépen lassan meg tudom én is csinálni, és van hova menni erőt gyűjteni. Kép Szóval nekem ez volt a napom, hulla fáradt vagyok. Babóca most örül, mert végre figyelek rá is, egészen fizikailag is kellemetlen érzés most már, hogy megmozdul, és nem tudok rá figyelni. Azért elég hamar megszokja az ember.

Noémi, nem is azzal van a baj, hogy nincs mit csinálni, mert van, hanem hogy én beszélgetős vagyok, meg gondolkodós, meg problémagyártós (ha nincs, akkor is) és az jó nekem, ha kibeszélem a dolgaimat, mert gyakran azt sem tudom, mi a bajom, de ha valakivel dumálgatok, akkor közben meg tudom fogalmazni pontosan. Az, ha az ember összefüggéstelenül beszél, az nem olyan feltűnő, mintha összefüggéstelenül ír. Kép De most megint nem sikerül leírni, hogy mit is akarok ezzel mondani... Kép Na, erről bezsélek pont. Kép De most pl. sokkal jobban érzem magam, mert úgy tűnik, három parám is megoldódni látszik, az egyik, hogy nappali nappali formájú, másik, hogy haza tudok menni anyukámékhoz autóval (barátném elvisz), és végre hozzájutok a kiságyhoz és egy rakat babaruhához, a harmadik pedig, hogy tudok egy kicsit segíteni nekik otthon, amit eddig elutasítottak, de most elfogadták végre. És akkor nekem is nyugodtabb lesz a lelkem, hogy tettem valamit azért, hogy azért nyugdíjig kihúzzák valahogy. Úgyhogy jövő héten nem is leszek egyátalán, csak majd hétvégén, kivéve, ha nagyon stresszes lesz otthon, mert akkor jövök a béke és nyugalom szigetére, a nappalinkba Kép

ELéggé le vagyok fáradva, nem is jut eszembe semmi, el vagyok foglalva magammal. Meg akartam nézni Márti Gigijét, de nem tudom, hogy kell. Segít valaki?

Meg Eszter, eszembe jutott, hogy ki érdeklődött hr-es munka után, már üzentem neki, szólok, ha jelentkezik. Az egyik kolléganőm tesója egyébként Kép

Na, pihizek egy nagyon, de azért majd benézek, lévén, hgoy nem megyek innen messzire (nem is tudnék Kép )

kikocska
 
 


Kikocs,

nahát ez fantasztikus élmény!! Irtó jót tud tenni a tisztaság az embernekKép Örülök, hogy nem lett görcsöske belőle, és jó, hogy nem mentél el a partira. Olyan érdekes, én is mindig így próbálgatom, hogy mi fér bele, aztán egyszercsak azt mondom, hogy na akkor nem kockáztatunk... Most már egyre bátrabb vagyok, így a 32 majdnembetöltöttnél, de még mindig eszembe jut, hogy mi van, ha én csinálok szegénykémnek valami bajt. Úgyhogy ez ált. meggyőz. Azt hiszem, csak a 36 betöltött után leszek teljesen nyugodt.

És én is beszélgetős vagyok, és néha még az se segít, amit írtam, éppen ezért, mert nagyon nincs kedvem semminek nekikezdeni, mert beszélgetni szeretnék. Mint pl. most. Férjecskének tanulnia kell, én meg itt malmozok, és tök jó, hogy írtál, mert most én is írhatokKép

Gigit szerintem a fotóalbumban a G betűnél kell keresni, de ebben én se vagyok profi, Rékacs kis ruháit sem találtam meg... Tudod, a bejelentkezésnél, ahol kiválasztod a Társalgót, ott van egy link balra fölül egy macival, és ha rákattintasz, kijön az abc, és ott a Gnél van Gigi, de én még nem néztem, sejtelmem sincs, csak le akartam írni. De hosszú lettKép

Pihenj nagyot, írj még, én is itt vagyok, azt hiszem, én teljesen befordulnék, ha nem lenne babanet.

Nagyon fogsz hiányozni jövő héten! Ha stresszes, tényleg gyere vissza inkább... Miért stresszes?

Na puszi neked,
Noémi, a másik otthon ülő és beszédhiányosKép És úgy sajnálom, hogy nem tudtál elmenni, az ilyen bulik jót szoktak tenni az embernek...
vghnoémi
 
 


Kikocs, igen, ott van Gigi!

Márti, az utolsó képről úgy tűnik, nem nagyon szereti, ha fényképezikKép Nagyon ki édes...
N.
vghnoémi
 
 


Sziasztok!
nem jut eszembe semmi érdekes, már reggel is írtam egy üreset, de aztán ki is töröltem....hmmm
ja, ez baromi érdekes viszont, már nem 105 a hasam, hanem 107! szupi mi??!

no, ennyit izgalmasat mára.....
pusz mindenkinek
bagzer

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


kikocs-azért próbálj benézni hozzánk!hiányzol majd!

-ti gondoltatok már rá, hogy milyen lesz szülés után, hogy nem lesz hasatok, mármint nyílván nem azonnal, de egyszer csak egy üres zsák leszek, amit nem tölt ki a babóca, hanem finom puha párnákká alakul át a has, amit eddig olyan szép,keményen a baba lakott...egy kicsit félek ettől az érzéstől, hogy milyen lesz, ha már nem érzem őt...
-ettől független változatlanul bennem van egy iszonyú vágyakozás már hogy megérintsem, lássam a párom, ahogy fogja, és egyáltalán annyira szeretném már bizonyosan látni, hogy mindene megvan és egészséges és rendben van...
nem tudom nem nagyon tudok kitalálni semmi olyat, ami elvonná a figyelmem és ez néha kétségbeejt...nem telik el nap, hogy ne számolnám át újra és újra hogy még mennyi és annyira várom
-meg arra is gondoltam, hogy mi van, ha a dokim meg akarja indítani a szülést, de valami másik orvos, vagy főorvos azt mondja, á még maradhat a baba bent, és én ott leszek, hogy már töktotál rákészültem, hogy hú most akkor szülök, és akkor mégse...hhát én akkor megőrülnék azt hiszem...!!!!!!
-egyébként meg télidepi engem is kezd elérni, egyrészt a szülés utáni vágyakozás, másrészt félelem egy csomó mindentől, másrészt a párom állllllandó távolléte, pedig most igazán olyan szükségem lenne rá, ...nagyon bátor aki egyedül vágott ebbe bele! nekem még így is nehéz néha!merthát persze kell a pénz, de akkor is ,a héten a legkorábbi időpont a 10óra mire hazaért, ma haza tudott volna jönni 8körül, ma meg ment a haverokhoz...nem tudom a férfiak szerintem nem érzik, hogy ez milyen nehéz,...pedig jó lenne ha csak itthon lenne, simogatná a pocóm, ...és ez nem lehetetlen, azért hallok innnen-onnan ilyen pasikról!!!Bár tudom ő is igyekszik, nekem valahogy most mégsokkaltöbb kéne!!
no millió puszik, eszti

na, elég hosszú voltamKép?
esztyx
 
 


Esztyx!
tudom miről beszélsz!!! az én párom is egy angyal! de nekem még több kéne belőle! amikor végre van egy szabad estéje, én rögtön ugrálok az örömömben, aztán ha félénken aszongya, lehet hogy emenne meginni egy sört egy haverjával....összedől bennem a világ, hogy miazhogy nem velem....... szóval én is így érzek, legyen itt, szórakoztasson, együnk együtt, csendben nézzünk magunk elé miközben fogjuk a pocim....ez lenne nekem az idill, de nem várhatom el hogy valóság váljék belőle! különben is hálás vagyok hogy ennyit melózik, miattam, miattunk, nagyrészt.......

puszi az összes pasinak......még így is!

különben is, gondolj arra hogy nekik milyen nehéz lehet, emlékezz vissza milyen volt, amikor csak tudtad hogy van baba, de nem érezted, és nem látszott, csak agyban tudtad, hát nekik az egész 9hónap ilyen lehet!!! szóval nekik sem könnyű.....

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Sziaszok! Pont egy órával ezelőtt kezdem el olvasni!Nem semmi ez a termés!!!!!

Bendegúz! Megy a drukk! Bár lehet már túl is vagytok rajta!

Képzeljétek tegnap meg ma két pasi is megfordult a lányom ágyában!!! Az egyik Levente, aki öt hónapos és a baránőm babaája, a másik mai Flórián, aki a kisunokateom két hónapos babája. Jól aludt mindkettő, bár Hanga apja kicsit felhábotodott, hogy az anyja tudtával mindenféle pasik alszank a lánya ágyában!!!!!Kép

Tegnap este nagy pörgés volt itt, mert voltak a barátnőim és kettőig fecsegtünk. Jól el is fáradtam!! Mindjárt megyek is aludni, hogy bepótoljam a tegnapi estét.

Lili! szerintem valami hülye ideget nyomhat a baba, nem?

Katy! köszi szépen a listát! Nagyon hasznos, el is mentettem, hogy a pasim majd tudja használni!!!Kép

NA, szia mindenkinek
Rékacs

Márti05! Gigi nagyon helyes kiscsaj!!!!!
ja, Noémi megtaláltad a csodakardigánokat?

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


an, míg írtam Ti is írtatok4

Én épp az előbb balhéztam az apatestel, hoyg miért kell holnap barlagászni menni, mikor velem is lehetne. Ma meg egész nap autótszerelt!
de cseppet sem hatottam meg, sőt jól fel is háborodott, hogy mit kötözködök! Hát nem hormonhülység ez is!!!!???Pedig tényleg hülyesélg, mert most még mehetnek aztán nekik is itt a teljesítés ideje, és nekik tényleg nem annyira fizikai még ez az egész, mint nekünk.

na, ennyit még biggyesztettem
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Noémi, köszi Kép Megtaláltam. És Gigi széééép !!! Kép És óriási nagynak tűnik a kis keze, mikor az utolsó képen színésznősen mondja, hogy most inkább hagyjatok, nem az igazi a sminkem Kép

Hát, Noémi, egyébként csak nem maradunk ketten Kép Valahogy mostanában kevésbé tőnik aktívnak a topic, pedig biztos nem így van, csak állandóan benézek, régebben meg max 1-2szer sikerült egy nap. Most meg gyakran erőltetem magam, hogy ne az legyen, hgoy egy másik hozzászólás, egy Kikocska Kép Már így is sikerül mindig a 40. hozzászólásokat nekem megtenni, és a nevem alatt archiválnak Kép
A buliban már biztos tök jó a hangulat Kép Sebaj, Gergő majd elmeséli. Legalább beszél majd velem sokat Kép És egyébként is, megérte, hogy tiszta a nappali! Asszem a kutya még nálam is boldogabb, mert ugye előkerült a játékos-doboza (eddig csak két játéka volt elölhagyva), és hatalmas hely lett, és óriásikat tud futni (lévén kicsi kutya) az újra felfedezett sípoló gumicsontjával, és végre én is tudok vele játszani, mert az új kanapéra nem jöhet fel, és nem kell félteni a pocakomat tőle. Pedig egyébként olyan szépen tiszteletben tartja, de a játék hevében néha elfeledkezik magáról. Egyébként nem tudom, hogy lesz majd a babával... majd mindig kilopja a sípoló játékokat a gyerekágyból szerintem, vagymi... Na, Bagzer, lehet érdektelen dolgokról is írni, csak elég fáradtnak kell lenni hozzá... Kép
Noémi, egyébként azért lesz otthon stresszes, mert apukáméknak van egy vállalkozásuk, és úgy néz ki, hogy nagyjából tönkrement. Ami azért nem vicces, mert már nem vennék fel őket dolgozni sehova, 12 éve ezt csinálják, és nem is mai csirkék. Na, és emiatt folyamatosan áll a bál otthon. Amúgy sem egy békés család vagyunk. Mindenki mindenkit kioktat, beleértve engem is, és soha senki nem ért egyet senkivel. De azért szeretjük egymást nagyon Kép Mondjuk így, a kismanó veszekedést még csak ott hallott, még úgy is, hogy tekintettel voltak rám. Mindent rendkívül zűrösen oldanak meg. De tényleg csupa jóindulat mindenki, csak kicsit keveset pihennek, mert mindig dolgoznak. Két tesóm van még otthon, az öcsém a vállalkozásban, a húgom meg művész, azért hisztis, egyébként fazekas, és fantasztikus dolgokat csinál. Ha elront valamit, el szoktam tőle kérni, meg néha csinál is nekem valamit. Nagyon szeretem a dolgait. Mondjuk mindig lehet rájuk számítani, bármikor, de azért meggondolom 3x, mielőtt megkérem őket. Leeht, hogy ezeket privát levélben kellene írni, Sebaj, most már belejöttem KépNa, szóval csak el kell képezlni ezt a famíliát bajban, ahogy meg próbálnak oldani egy problémát, és 4 embernek négyféle megoldása van. Ebbe megyek én az ötödikkel, meggyőződve róla, hogy a helyes... Kép Ami mellettem szól, hogy amíg otthon voltam, és csináltam én is, nem volt gond. De úgy döntöttem, hogy én más életet akarok, és eljöttem. Valahogy körülöttünk mindig nyugalom van Kép Barátnőm szokta mondani, hogy ha eljön hozzánk, az mindig olyan, mintha elmenne valami békeszigetre, és nem is a nyüzsgő budapesten lenne... Kép Gondolom ma nem ezt gondolta, szegény, másnaposan pakolászott.

Na, ennyit a semmiről így hirtelen. Valahogy kedvem lett lelkizni itt a fáradtságtól, úgy tűnik Kép bocsi érte... SZóljatok ám rám nyugodtan!

Kik.
27+2

kikocska
 
 


Sziasztok!

Hát Kikocs, Noémi, én nagyon irigyellek titeket, hogy ennyit tudtok írogatni! Úgy jönnék én is gyakrabban, de nem telik arra a fránya korlátlan netre...Kép

Persze a talira most se tudtam menni. Gyerekek 4-ig aludtak délután (fél 1-től), aztán mentünk apuékhoz. Nem akartok egyszer este 8 körül talizni? Nem különösebben a züllés miatt, de teázni akkor is lehet! Vagy a hét első felében délután, de sajnos most két-három hétig az se jó, mert nincs autónk, illetve a férjem használja Pestre járni. Majd elküldöm őt a taliraKép

Esetleg mit szólnátok egy nov. 30 keddhez? Fél 5-re megyek dokihoz, előtte ráérnék, akkor már úgyis mindegy, mikorra rendelem haza szegény embert...Kép

Ja, a hasam 110!!! Utánanéztem, és mind a kettővel ugyanennyi volt, a végére meg 115/116 lett. Szóval sokat már nem fog nőni! Kitartás!KépKépKép (Csak a seggünkKép)

Bagzer,
miért nem válaszolsz? Írtam sms-t! Sajnálom, hogy ilyen problémás vagyok, ha gondolod, hagyjuk az egészet a fenébe! Nem sértődöm meg! Becsszó! Tudom én is, hogy követhetetlenek vagyunk, néha már nekem magamnak is beletörik az agyvelőm a szervezésbeKép

Lenn van a padlószőnyeg! Holnap be is lesz ragasztva! Jövő héten mennek föl a pockok! TRALLALA!KépKép (Magyarul: mehetek takarítani, pakolni, aztán előkereshetem a babacuccokat, kezdhetek mosni-vasalni, és éjjelenként egy emelettel magasabbra mászhatok fel, ha jön az "anya-nem-találom-a-párnám"Kép)

Ma elég dialektikus vagyok, nem? Mindennek látom a jó és rossz oldalát is. Csak a saját jó oldalamat nem látom egyelőre, úgyhogy megyek csobbanni egyet (a kádba).

Puszi:
Vica -holnap 30
mvica
 
 


Ma este belehúzok, nem zavar, ha egymásután sokszor írok is Kép
Szóval nekem szerencsém van hapsival is, magammal is.Valahogy elég az a tudat, hogy ha megkérném, velem maradna. És most is egyedül vagyok itthon ugye, úgy látszik, ez egy ilyen este, magányos kismamák szombatja van. Ha van valakinek kedve, átjöhet a tiszta nappalinkba Kép Van még ebédről maradék pizza, meg néhány zsemle Kép
Szóval lehet, hogy a Gergő is csak megszokásból kéredzkedik el, én nem próbálom ki, hogy mit mondana, ha arra kérném, hogy ne menjen. Lehet, hogy csak taktika mindkettőnk részéről, de bejön. Szoktam neki mondani, hogy vége lesz a jóvilágnak, ha megjön a baba Kép Azt hiszem, nem veszi komolyan, de majd megoldjuk. Legfeljebb csak minden 2. héten mehet majd el Kép

kikocska
 
 


Lányok, án is úgy gondolom, itt a helye a páromnak. Ő nem olyan haverozós, hála Istennek, inkább közös barátaink vannak,több házaspár, velük meg együtt találkozunk, és a fiúk, lányok különvonulnakKép Úgyhogy "csak" dolgoznia kell, meg tanulni, de én is kétségbe tudok esni, hogy miért nem velem van már. De ahogy itt írjátok, szerintem nekünk tök jó. Úgyhogy végülis örülökKép Esztyx, Bagzer, hát kitartás, meg Rékacsnak is, és jó, hogy tudunk itt barátnőzniKép Az nekem is elvonja a figyelmem arról, hogy nem együtt vagyunk.

Rékacs, még mindig nem találom! És akarom, akarom, akarom.... Képúgyhogy lécci,lécci írd le, hogyan láthatom őket!
Én még nem tudom, beengedjek-e más babát a kiságyba. Még nem akart belemenni egy sem, már nagyobbak, akik jönnek hozzánk, a pici 4 hónapos meg a kocsijában szeret lenni.

Kikocs,
azt a vállalkozás ügyet írtad már, de azt nem gondoltam, hogy ennyire gáz. Aranyos vagy, ahogy kívülről tudod nézni és szeretni őket. Szerintem ez tök nagy dolog.

És azt hiszem, én is haladó leszek, ez a 100. üzenetemKép Jubíleum!!!Kép Nem,, ez már a 102. Akkor lehet, hogy lemaradtam a jubíleumról... Nem baj.

Puszi mindenkinek, jó éjt:
N.
vghnoémi
 
 


Miért nem írja oda, hogy haladó vagyok?!
vghnoémi
 
 


noémi, egyenlőre örülj, hogy már nem vagy kezdő Kép
Vica, fel a fejjel, jövőre megint olcsóbbak lesznek az ADSL-ek! Már mondta a Gergő, hogy az eggyel szélesebb sáv ugyanennyibe fog kerülni, amit mi most fizetünk, és a szolgáltatónk sávot léptet minket, mert még nem jár le a szerződésünk. Már alig várja. Kép Egyébként szerintem ez is baromi gyors már... Kép Már mostanában sem nézzük meg a filmeket, amiket letölt, mi lesz, ha kétszer ilyen gyorsan lesz, és kétszer ennyi film, mi meg másfélszer ennyien Kép

kikocska
 
 


Sziasztok!

Tényleg nagyon sokat írtok, én sajnos sokkal ritkábban tudok erre jönni.
Ma voltunk Uh-on. A babával hála Istennek minden rendben, csak nem jól fekszik, medencevégű fekvésben van, ráadásul az egyik lába lenn, a másik az arca előtt. De a kislányom is császárral született, így nem élem meg egyáltalán traumaként ha ő is császárral születik, csak minden rendben legyen. A doktornő szerint szép nagy baba, bár az Uh szerint kb. 2300 gramm, de a doktornő azt mondta, hogy biztos nagyobb. A fejmérete alapján 38 hetes és arányos a testéhez.

Látom, van akinek nem éppen jó a hangulata, de szerintem ez csak a hormonok játéka lehet, hiszen nincs rá semmi okotok!

Mindenki vigyázzon magára.

Csilla 36+2 (+10kg)
spectro
 
 


Ja,egy kérdés: Meg tudja nekem mondani valaki, mi a baj a szénsavas ásványvizzel? Pontosan. Mert csak hallom, hogy buborékmentes, buborékmentes, de pontosan miért? Mert valahogy vannak olyan szomjúságaim, hogy csak a szénsavas mulasztja el. MEgihatok 2 l. vizet, az sem segít, csak két deci buborékos...

kikocska
 
 


íKikocska, szeritnem csak az a baj vele, hogy elvileg irritálja a gyomrodaít. Ha mégis az esik jól, hát igyál nyugodtan. Kép

sofka, aki irigykedik erre a nagy életre, de nem is próbál meg lépést tartani vele.
sofka
 
 


Hahócsek!

Én is visszatértem...kiveszekedtem magam a párommal telefonon...utána meg csak sírtamsírtamsírtamsírtam vagy egy órát...szóval kiborultam...aztán abahagytam, nehogy babócának ártsak, de nagyon elkenődtem...
én tudom, hogy a párom igyekszik, csak ezt a munkát ezekkel az opciókkal nehéz tolerálni és akkor utána már a barátozást nem is bírom és akkor persze én vagyok a szörnyű kedves, aki szorítom...
de erről van egy elméletem...és ezt neki is elmondtam, meg nektek is talán már, hogy köztünk ez a terhesség előtt nem volt vitatéma, de az elmúlt pár hónapban az, mert azt gondolom, ez az időszak arról szól, hogy ő érezze szó nélkül, hogy maradnia kell, és akar, szóval szerintem nem érzékelik a férfiak tényleg, hogy ez micsoda...és számomra persze fontos ott a szülőszobán is az együttlét, de úgy érzem most, ezeken az estéken kéne igazán...
nemtudom..kétségbeestem hogy elhamarkodtuk és nem vagyunk még kész erre kapcsolatilag, hogy talán időt kellett volna hagyni és együtt élni, hogy tudjuk tudjuk e egymás ilyen téren való dolgait tolerálni...dehát olyan szerelmesek voltunk, vagyunk, ...éshát összeházasodtunk és jött a baba, de nem akarom hogy elromoljon...
és szerinte ezzel én mérgezem a kapcsolatot...
én meg úgy érzem eltávolodunk...
és ha úgy érzi mérgezem, az nem jó...
csakhát ha valami történne is, nem az ő teste változik meg gyökeresen, hanem az enyém...szóval a nők mindenképpen sokkal kiszolgáltatottabbak...
talán az a baj, hogy olyan pasit keresek, mint apukám, aki ha anyunak szüksége volt rá, akkor teljesen természetes volt, hogy akár hónapokig nem ment el, aztán persze anyu ezt viszonozta is, hogy szabadon hagyta...de amikor úgy érzed, hogy nem marad amikor kéne, akkor kevésbé leszel engedékeny...nem?
mármint szerintem semmi nincs, ha mondjuk 2-3hónapot córeszban tölt velem...akkor mi van, ez lenne számomra a természetes, vagy ideális, vagy jó, vagy nem is tudom, csak ez kéne...
egyébként bagzer sajnálom, hogy ebben hasonlít a helyzetünk, merthát ez nem túl jó...de tudod szerintem nem nekünk kell hálásnak lenni, hanem nekik, minden fizikai vonatkozást mi élünk meg, mi hordjuk ki...vagy nem, akkor meg szerintem teljes mértékben igazodnia kéne az én igényeimhez...tudom ez önzőn hangzik, de szerintem nincs sok helyzet, szituáció az életemben amikor önző lettem volna, ez az, és nem szégyellem...egyébként meg hogy lennék önző, mikor a testemet osztom meg egy másik lénnyel...

najó, hiába tudok gyorsírni,most abbahagyom inkább..
esztyx
 
 


Kikocska!
Két decit szerintem nyugodtan ihatsz néha, amúgy a szénsav gátolja a kálcium beépülését a csontokba!!!

Figyeljetek, erre ma jöttem rá. Eddig is így volt, csak nem tudatosodott. Gondoltam megírom, jót röhögtem magamon! Szóóval...
Nektek nincs néha olyan, hogy egészen sértődötten veszitek tudomásul, hogy a hiper-szuper hozzászólásotokra, amin ti kotlottatok 20 percet, senki nem reagál??? Szerintem annyira gyerekes dolog, de én néha rajtakapom magamat KépKép

Na mindegy. Most rohanok, csipogott a mikro, kéész a vacsi!!!
Pussz
orbis
 
 


Na megint én. Ezt most találtam, tök hasznos szerintem.
kismama szótár

Jó éjt
Orbis (29+4, de percek kérdése és 5!!)
orbis
 
 


Sziasztok!
Még nem emésztett föl a hátfájásom, sőt azóta nem jelentkezett, azért kössz a tippeket.
Azért nem vagyok, mert hétvége van és ilyenkor minden időt kihasználok amit a párommal tölthetek. Egyébként babaholmikat veszünk, babaszobát rendezgetünk, szóval jól el vagyunk. Hétfőn megint aktívabban bekapcsolódom majd.

Katy!
Kijavítanád a táblázatban dec. 25-re várt babám nevét? A név helyesen: Hana (ez egy japán női név és virágot jelent, nem egyenlő a Hannával)
KösziKép csak ez nekünk olyan fontos Kép

Lili (35)

KépKép
savitri
 
 


Esztyx!

Szia, olvasgatom itt aproblémádat és dilemmázok, hogy írjak-, de írok kicsit jó?!
furi nekem ez a ragaszkodósdi, mert nálam ugye ez szóba se jöhet, de ezt tudod. Viszont aza furcsa, hogy valahogy ez a része nem is hiányzik. Nem tudom ez védekezőmechanizmus-e, részben biztos így van. Azt viszont tudom (tapasztalatból), hogy engem megőrjít ha a "szoknyámon" ülnek. volt, hogy könyörögtem fiúnak, hogy menjen el a barátaival és hagyjon végre lélegezni. Azt hiszem talán egy furcsa ördögi kör alakulhat ki, ha erőltetnéd a párod hogy otthon maradjon, mert akkor meg, mivel nem önszántából tette, ezt valószínű éreznéd és természetesen elégedetlen lennél, ő meg naná, kiborulna,hogy most mi nem jó, hát nem ezt akartad?!
Nem ismerem a párod, de nem tudnátok leülni, és nyugisan elbeszélgetni erről?
Nálam nagyon bevált, hogy nemhogy tartóztattam, de én küldtem a párom (mikor volt még) szórakozni. A szabadidőmet pedig magamra fordítottam (hajpakolás, körömlakkozás stb.) a pasik ált. csak az eredményét szeretik ezeknek a dolgoknak, a folyamatot valahogy ki nem állhatják. aztán mikor hazaért, vagy másnap, örültem,hogy jól érezte magát, elmeséltettem mit csinált és együtt szórakoztunk rajta. Ennek az egésznek az eredményeképp máskor magától otthon akart maradni velem és mivel ez az ő döntése volt, persze én is maximálisan elégedett voltam, mert tényleg csak velem foglakozott.
Tudom persze, várandósan nem könnyű. Párkapcsolatban nem tudom ez nálam is probléma lenne-e, de ez eddig működött. Főleg ha úgy érzed távolodtok egymástól, engedd kicsit, hadd menjen, hidd el olyan lesz, mint a bumeráng Kép
A testváltozással kapcsolatban, olvastam, hogy sok nő így érez, hgy csak ők vannak leterhelve. Valami pszichomókus azt írta, hogy amíg a nőknek a változó testükkel kell megküzdei, adddig a pasiknak a változó párjukkal és hogy bennünk az kelt pánikot, hogy visszanyerjük-e az alakunk, bennük meg az, hogy "visszakapják-e a párjukat?!
Azért lehet ebben valami, arról nem is beszélve, hogy attól is berezelhetnek, hogy háttérbe szorulnak majd, ha a bébi megszületik. Gondolj bele, most pár hónapig összebújva turbékoltok, aztán valahogy sosem jut majd erre időd a sok peluscser, szopi, fürcsi, tentézgetés miatt. Ezt nekik is fel kell valahogy dolgozniuk. Mi kismamitalit csinálunk, ők meg haveroznak.
Remélem kicsit tudtam segíteni. Azért praktikus lenne gyakorló férjes anyukákat is megkérdezni a témában. Én csak jószándékkal kontárkodok itt Kép

Orbis!

Köszi, a weboldalt, megnézem, csak már iszonyú fáradt vagyok.
A "sértődős dolog" nálam is van néha, és én olyan viccesnek érzem magam ilyenkor, csak vigyorgok, tisztára mint az oviban Kép

Noémi!
A szüleim biztos segítenének, csak nem akarom megkérni őket amíg van más lehetőség. Meg az iratok intézése még kicsit messze is van nekem. Nekem épp elég nagy dolog, hogy ennyire támogatnak, végül is itt leszek velük egy babával (legalábbis eleinte).

Kikocs!
Most én is regényezek. Csakhogy ne érezd magad egyedül, elvégre óvári lányok tartsanak ösze Kép
JUPPPÍ! Dejó, van már tiszta nappalitok. Én tökre átérzem az örömödet. Én két hónapja festettem ki a szobámat, amit Apu most a radiátorszerelés félresikerült melléktermékeként jól összefröcsizett nem épp tiszta fűtővízzel Kép Hajj, holnap kenhetem át megint. Viszont, most már szipi-szupi meleg szobánk lesz a bébivel. Apu szegény, láttam rajta, hogy sajnálja. Annyira jót akart, és jót is tett, szóval holnap festés! Ha valaki unatkozik, segíthet Kép

Szépséges álmokat, derékfájásmentes éjszakát nektek!
Aura
26+(negyed órája)3 Kép
aura
 
 


sziasztok4

itt az éjjeli műszak4

Kikocs, nyugodtan lehet minden második hozzászólás a Tied, így ha felkelek is van mit olvasni!!! És szuper, hogy végre kifelé jösz a cementporból. Átéltem párszor én is, mert a mienk gumiház és ha kisüt a nap rögtön elkezdünk építkezni. Régebben, míg gyerek voltam csak átrendeztük, de aztán rákaptunk a cementre!!!
Otthon meg pakold rendbe a családodat, aztán gyere vissza, mert mi lesz velem jövő hét éjjelente, kit olvasok?

Tegnap este a pasim ledölt én itt olvasgattam és mondta, hoyg olvassam föl és olyan aranyosan elszundított rajtunk, mint egy kisgyerek az esti mesén. Bár nem tudom mennyire tudta követni.

Eszti! Én is néha kiakadok és éhülye leszek, meg balhézgatok. de aztán mikor beborulok magamba akkor mindig rájövök, hogy nem vagyok komplett. Nekem módszerem, hoyg elképzelem Ő mit él most meg. Nem olyan nehéz! Kicsit Te is éld bele magad a paid helyébe. Volt egy csinos, szertő kiegyensúlyozott csaj. Jól feleségül is vette. Aztán a nőci bekapta a legyet és zöld pikkejek kezdtek nőni a hátán és füst mellett néha óriási könnycseppeket is produkált. szóval azért elég rémísztő lehet, nem?
Nos, és még a tetejében bűntudata is legyen, hoyg itt mindent ez a kis pikkelyes vállal, mert ő torzul, nagy vehemenciával, és közli, hoyg értem élj!!!!
Te mit tennél?

Noémi! Bemész a fotoalbumba, és a R betüre rákattintasz és Rékacs fotói néven ott atláld jól sikerül fotoalbumomat!!! Te is tehetnél föl, mert mikor kiivégeztem itt az egy órás utánaolvasást szoktam fotókat is böngészni, míg a farkam úgy el nem kezd asjogni, hogy fel kell állnom.

Orbis, Aura!Vigasztaljion a tudat(személyes tapasztalat), hogy az országos poénjaitokon igen jól szórakozunk, de tekintve, hogy tetemes itt a betűtermés, mire az ember klaviatúrára kap, már elfelejt valami igen jópofát visszareágálni!!!Kép

Márti!Meggyógyultál már?

Jaj, Katy! Most olvastam amiket kaptam tőled mailon. Hálám örökké üldöz Téged is mega preciz barátosnédat. Igen-igen praktikus kis infok. Szrintem a 34. hetieknek korházicucc csomagoláshoz is jól jönne függetlenül Söfisek-e vagy sem.
Szóval 34. Hetiek mindenk forduljon bizalommal Katyhez klassz kis cucca van! No persze már nekem is megvan....és talán... én is felrakahatom......ha valaki..mondjuk...kéri!vagy mi?

Na, jó lekapcsolom magam és megpróbálok tovább aludni.
Iszonyúan fúj a szél, Ti ezt nem halljátok, mert alszotok, de mondom, hoyg tudjátok!!!

Rékacs(33+4)(nagy nehezen kiszámoltam, mert rég írt Márti és nekem ő a sugóm, mert kindig csak eggyel többet kell írnomKép)

Ja, Noémi én a 289-mel sem vagyok még halladóKép

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Sziasztok!

Nem semmi, hogy beindult a topicbaba születésKép Gézengúz, nagy gratula! Főleg, hogy volt annyi lélekjelenléted, hogy még írtál nekünk az 5 percesek között! LE A KALAPPAL!!!
Tényleg szerintetek igaz-e az az állítás, hogy mostanra fordult az, hogy a fiúk születnek hamarabb? Engem állandóan evvel nyaggatnak a rokonok. Habár a Bendegúzból indulok ki, akkor igaz? Neki is Berni babája előbb jött, fiúcska létére.

Rékacs!Kedves szobatársnőm!
Köszi, hogy érdeklődsz, hogy létem felöl. Még mindig halldoklom, sőt szerintem egyre rosszabb. Ennyire még nem voltam náthás talán soha. Ráadásul kaptam egy homeopátiás gyógyszert hátha segít, hát nem allergiát kaptam tőle. Így most még avval is mehetek dokihoz. Már olyan elegem van magambólKép
Megyünk ma anyukámékhoz és most már én is letudom mérni a pocim. Szerintem az enyém lesz a legnagyobb.
Ugyan is voltunk pénteken 4D Uh-on, nem akartam már még 1x lemondani a náthám miatt és képzeljétek egy "kis elefántom" vanKép

A méretei drágámnak:
BPD: 9,38 cm
OFD: 10,53 cm
APD: 9,65 cm
TAD: 9,51 cm
AC: 30,1 cm
FL: 6,16 cm
Becsült súly: 2315 g

Jó, óriás bébi mi? A doki szerint több mint 4 kilós baba lesz szüléskor!!! Eddig úgy nem féltem a szüléstől, de most teljessen be vagyok sz.rva, hogy fogom megszülni.
Itt van róla fénykép, kis ducikámról:
Kép

Na, megyek mert apával megyünk mosógépet venni. Majd még jövök.
Pusz: Márti (33+3)(nekem is súgtál Rékám, a -1-elKép)
hajdum
 
 


Sziasztok!

Hát látom, nagyon rossz hangulatban voltatok!Biztos ez a fránya északi szél hozott valamit!
Én nagyon-nagyon örültem a hóesének, olyankor mindig olyan boldog vagyok, hogy kicsordulnak a könnyeimKép!Ez gyerekkorom óta így van, úgyhogy én imádom a telet, főleg, ha esik a hó, és meg is ,marad!

Kikocs!Egy percig sem kell(-ene) arra gondolnod, hogy sokat írsz-e vagy sem!Az a lényeg, hogy segítsen Neked!!!ÉS FEL A FEJJEL!MEG HIÁNYOZNI FOGSZ!

Rékacs!A kórházi motyó listát is feltettem már egyszer és azóta senki nem kérte, meg abból mindenki felkészültebbnek tűnt akkor!

Savitri!Bocs, nem tudtamKép!Persze, hogy kijavítom!

Az egyedüllétről nekem is más a véleményem Aurához hasonlóan!Tudnotok kell, hogy komoly problémáim voltak belőle, nem voltam képes egyedül jól érezni magamat!És jött az én párom, (meg folyamatosan nagyon sokat változtam én is), aki naponta van úgy hogy reggel 8-tól este 11-ig dolgozik, és hetente 2 szabadnapja van(ha minden jól megy)!Szóval mellette tanultam meg, hogy a magányosnak lenni kifejezésnek nem feltétlenül van negatív jelzője, sőt! Sőt egy igazi párkapcsolatban meg kell adni a másiknak a lehetőséget párkapcsolaton belül, hogy magáynos lehessen egy kicsit,mert attól lesz még kerekebb az egész!Az viszont tény, hogy a legnehezebb ezt egy párkapcsolatban megtanulni!Mondani is szoktam azoknak a barátnőimnek, akiknek nincs pasijuk, hogy előbb tanulják meg jól érezni magukat a saját bőrükben, és kerekként felfogni ezt az egsézet ami körülöttük van, és utánna magától jönni fog a pasi is hozzá!
Remélem érthetően írtam le!És ez az én spec. véleményem, és teljes mértékben megértem, és átéltem amiről beszéltek!!!

Ja és a Hallmark terápia tényleg jó, amit még Eszter2004 ajánlott!!!Feküdni és jókat bőgni a filmekenKép!Nekem is bejött Esztertől függetlenül!

Mindenkinek puszi!
Katy
29+4Kép
Katy
 


Márti!

Édes a babócád!Tényleg jó husiban van!De akkor a leghelyesebbek!!!

Katy
Katy
 


Jóreggelt! Megkezdem reggeli regényírásomat Kép Tudom előre, hogy regény, mert előbb már írtam, és egyszer csak lefagyott a gép, elvesztette a vincseszterét Kép De már megjavult. Tök jó lenne emlékezni rá, hogy miket írtam. Most a Gergő tanácsára már wordben írok, és majd átmásolom, mert ha ebben lefagy, akkoris elmenti. Azért megpróbálom újra összehozni. Írok száz oldalt, úgyse leszek jövő héten néhány napot, csak ha olyan rossz lesz otthon, hogy haza kell jönnöm Kép

Na, szóval, Orbis, én nem szoktam megsértődni, de csak azért, mert mindig eszembe juttatom, hogy azért nekem is vannak olyan napjaim, mikor úgy döntök, hogy a témáról már írtam egyszer, vagy már valaki leírta azt amit én is, vagy nem akarok csak annyit írni, hogy ez jó volt, vagy egyszerűen olyanom van, hogy képtelen vagyok bármilyen értelmes gondolatra, mikor végigolvasom egy nap termését , mint pl. Tegnap. Jól el voltam foglalva magammal, kicsit lelkifurdalásom is volt miatta. Vagyis lelkiismeretfurdalásom, merthogy llki szemeimmel Gergő csúnyán néz rám, ugyanis nincs ilyen szó, hogylelkifurdalás. De csak lelki szememmel látom, hogy néz, mert itt szuszog mellettem, és próbál aludni szegény. 2 körül jött haza, és annyira rendes volt, mert felkelt levinni a nyüszítőállatot, mert én még mindig nyomorék vagyok a tegnapi takarítástól. Pedig már öltöztem, hgo ymegyünk. Mondjuk rosz lett volna menni, és nagoyn jól esett, hogy lement.

Esztyx, Neked is írtam jó sokat, de azt hiszem, a lényeg az volt, meg azt még senki nem írta le, hogy a sírás biztos nagyon jót tett. És ugye amúgy is, téged lelkileg jobban megvisel a várandósság, mint bármelyikünket, és a tetejébe a múlt héten még jól rád is ijesztettek, szóval alapvetően valahol igazad van, de cseszheted az igazadat, ha a párod ezt nem látja. És alapvetően neki is igaza van, hogy nem látja... Mert neki akárhogy is látszik, meg minden, azért mégiscsak néhány hét múlva, mikor megszületik a kis tej és kakiszagú kis csomag lesz kézzelfogható, és akkor lesz csak igazán büszke magára, és főleg rád, és érzi át ennek a felelősségét. Remélhetőleg nem tartozik abba a nemtom hány százalékba, aki majd csak akkor, ha már beszélni is tud a manóbaba Kép Én azt mondom, hogy hisztivel senkinek a z odafigyelését nem lehet elnyerni, csak elkergetni lehet. Főleg, hogy azt mondja a párod, hogy szerinte bomlasztasz... Ha iilyeneket kitalálnak a hapsik, szerintem arra azért figyelni kell, még akkor is, ha te nem így érzed, mert ő viszont igen, és az legalább olyan fontos, még akkor is, ha a kapcsolatban a 3-ból kettőt te képviselsz... Nem tudom, érted-e, mit akarok mondani, és nem akarok kioktató lenni egyátalán, tudom, hogy a természetemben van. Én azt vallom, hogy az embereket úgy kell szeretni, ahogy ők szeretnék, hogy szeressék őket, és ehhez mindakét részről meg kell hozni az áldozatokat. Ami nehéz, de nem lehetetlen. Szerintem a kettőtök kapcsolatát illetően ne bizonytalanodj el, biztos jól választottatok, csak ti kicsit kiélezettebb helyzetben élitek meg ezeket a konfliktusokat, amiket az ember minden párkapcsolatban megél. Én is biztos nagy beszélgetést rendeznék, és egy bocsánatkéréssel kezdeném, még akkor is, ha úgy érzem, igazam van, azért, mert a másiknak fájdalmat okoztam. És nem csak a saját igényeinkre figyelnék, még akkor sem, ha szerintem sem vagy önző, hogy jól szeretnéd érezni magad. De nem csak egyféleképpen lehet jólérezni magát az embernek.
Na, ezt jól leosztottam... Egyébként meg nyugodtan hívj fel, ha kivagy, eléggé közel lakunk egymáshoz, szívesen meghallgattalak volna tegnap!!!

Hú, a nagy észosztásban el is felejtettem, hog ymég mit akartam írni. Na, majd visszatérek később, ha eszembe jut. Így is egy oldal a wordben Kép

Kik. 27+3

kikocska
 
 


Hahó!
Hát a sértődést azért nem kell szó szerint érteni (bár elképzelem, hogy összekulcsolom a karomat a mellkasomon, lebiggyesztem a számat, összevonom a szemöldökömet és miközben belerúgok az asztalba, durcásan megjegyzem: na ezeknek se írok többet KépKép)
Szóval nem vagyok pszichiátriai eset, remélem. Igazából jót röhögök magamon, mikor észreveszem Kép

Esztyx!
Nekem az a tapasztalatom, hogy minél inkább visszatartanám, annál inkább csakazértis, már csak dacból is. Persze meg kell beszélni, hogy kinek mik az igényei, csak sosem szabad érzelmi alapon "zsarolni" őket, hogy bezzeg én itt hordom a te gyerekedet minden negatív következményével együtt (még ha így is van) mert sokkal jobb, ha ezt magától gondolja így.
Csak észrevétlenül szabad őket rendszabályozni KépKép nyíltan nem.
Jaj, most visszaolvastam, elég kioktató jellegű lett, pedig nem szántam annak. Remélem nem baj, és azóta már jól megbeszéltétek és mi feleslegesen aggódunk itt KépKép

Na megyek lassan, este még benézek. Meglátogatjuk anyuékat.
Szép napot mindenkinek:
Orbis (29+5)
orbis
 
 


MVICAAAA!!!
bocs, csak próbálok spórolni a mobilomonlévő pízzel! itt meg nem annyira sűrűn írsz, így emailt akartam, de megelőztél.

szóval, jó a kedd délután, jobb is mint reggel!!!!!!!!!!!!

no, megyünk vasárnapi ebédre, asszem meggyőzős téma lesz még mindig a kórház-témában....dehát mi már belementünk, ezt ezekszerint még nem tudják...majd most.

pusz
bagzer
30. pont

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Orbis, nem értettem szó szerinte Kép Ja, és köszönöm a szénsavasról az infót, megnyugodtam eléggé Kép Úgyis visszafogom magam nagyon, de akkor nyugodtabban iszom meg egyszer-egyszer az életmentő szénsavasat. Kép

Még mindig pizsiben vagyok. Érdekes módon nem sinylette meg nagyon,hogy gy tettem fel az ebédet, igaz nem is erőltettem túl magam, fasirt lesz krumplipürével... minnyá el is kezdem sütni a fasirtokat, csak gondoltam benézek.

Nappalitakaritás után most a férjecske számitogéptakaritásba kezdett, és elég furcsa, mert azt a gépet szereli, amin én szoktam irogatni. de olyan rendi volt, hogy beüzemelte nekem a szervert ide az ágyhoz. csak elég furcsa, mert német bill. van hozzá, és nincs rajta hosszú i, és mindig ki kell javitani, mert shiftet nyomok, sé akkor ugye nem ir semmit. Kép Meg minden jelkép máshol van, és azokat nem tudom vakon, úgyhogy elég vicces kitalálni... Meg még van drótja, és igy sokkal nehezebb. Na, most megint irtam egy darab semmit. csakúgy. lehet, hogy inkább olvasnom kellene? Kép

Ja, Bagzer, remélem jókedvvel jössz haza!

kikocska
 
 


sziasztok!
Kikocs! köszi, valóban nem volt most semmi lehangoló! mondhatni jó kedvvel jöttem haza!! egész kedvesek voltak, most szinte elöször! ilyen is létezik.....

ma voltunk bent a szt. imrében, tök jó fej volt a szülésznő, meg is mutatta a szobákat.....nem rossz. meg nekem csak azért volt fontos hogy lássam, hogy el tudjam képzelni amikor rá gondolok, mi hogy lesz. szóval úgysem az a lényeg hogy rózsaszín vagy sárga....

tegnap éjjel volt azeddigi csúcstartó a rossz éjszakákban!!! folyamatosan oldalt kellett váltanom, már nagyon untam!!! ja, és ilyenkor persze mindig mindketten fordulunk, hisz úgy lapulunk rendesen egymásra, úgyhogy mindkettőnknek rossz alvása volt, azért nem mindhármunknak, mert szerintem picur még élvezhette is, lehet hogy miatta kellet forgolódni..... már kezdi.....Kép

pusz mindenkinek
bagz

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk Sopronból és nem szültünk meg. Kép Párom Anyukája jól van. Kép Sokat babáztam (egy 15 és egy 6 hónapossal), meg "szültünk" a barátnőmmel, aki a második babát várja. Sokat segített a szülés lelki megélésében, mert neki az elsőnél ez nem jött össze, és most tudatosan készül a másodikra. És kaptam "előajándékot" a névnapomra, a sógornőméktől egy szupercsini kismama- és szoptatós pizsit, amit a múltkor néztem ki egy katalógusból. Kép Meg újabb 3 zsák bébicuccot (ruhákat meg ágyneműt), szóval nem fogok unatkozni a jövő héten. És Kikocs, lassan már én sem tudom őket hova tenni, jó lenne, ha már meglenne a pelenkázó.

Viszont tegnap ELÉRT A VÉGZET! Egész nap vagy talpon voltam vagy ücsörögtem, éjjel fél 2-ig kártyáztunk a barátainkkal, aztán mikor fel akartam állni, olyan furin húzódott a bőr a lábamon. És a cipőmbe is alig fértem bele. És akkor felhúztam a nacimat, és .... ELEFÁNTLÁBAK!!! Kép Azaz elért a vizesedés! Az én karcsú lábaimat, amit mindenki irigyelt a gimiben! Szerencsére reggelre elmúlt, most kínosan ügyelek, hogy felpolcoljam őket!

Katy! Én is köszi az infokat az iratokról meg mindenről, ezzel is bővült a kismama-csomagom. Kép

Esztyx! Kitartás a párodhoz! Kép Nekem is nehéz volt megszokni, hogy esténként szinte soha nincs velem az én petim és néha én is kiborultam és összekaptunk ezen. Aztán rájöttem, hogy mégiscsak én vagyok itthon, ő meg dolgozik addig, és az összes szabadidejét mégse töltheti velem, mert hát a barátai is fontosak. Persze nem örülök, ha elmegy a szabadnapján (nem túl gyakran van ilyen), de igyekszem nem kimutatni és valami programot szervezni olyankorra. Vagyis mostanában egyszerűen csak korán lefekszem, jól is esik. Kép És tényleg ne balhézz vele, mert az nem használ.

Márti! Gigi baba nagyon édes! Kép

Bagzer! Jók az új pocakfotók! Kép

Rékacs! Tündériek a kis pulcsik, irigyellek, nekem 0 kézügyességem van sajnos...

(ja, végre eszembe jutott fotókat nézni)

Puszók,
Katinka
35+0 Kép
katinka
 
 


Hahócsek!

Nagyon köszi a lelkitámaszt párkapcsolatilag, nem is lenne olyan gázos, ha egy kicsit többet látnám, de tudom mindent megtesz, csak az embernek ilyenkor valahogy mindig több kéne belőle, de tegnap aztán szépen bocsánatot kértem
és ő is...aztán majd biztos következő alkalommal megint lesz valahogy..de majd igyekszemKép
-elefántlábak_ez engem is kezd elérni mostanában...nagyon sz.r,és nekem iszonyúan fáj is, uracskával próbálom maszíroztatni kisebb-nagyobb sikerrel
-bagzer,kár hogy nem voltál a múltkori talin!!
én olyan jól éreztem magam, olyan jó volt kibeszélgetni mindenfélét, amit más úgyse ért, csak az aki benne van szintén...szóval tök jó ez nekünk!
-orbis;igazad lehet amit írtál, de jelenleg nem igazán tudom magam koordinálni lelkileg, és talán ez a legrémisztőbb és szegény ezt ő issza meg, nem mintha nekem olyan jó lenne, hogy így meghülyültem... egyébként
Egész este forgolódtam!!!

azt hiszem elért az utolsó idős pánik!
szóval beparáztam rendesen...
amennyire az elején nyugalommal fogadtam, hogy jön, annyira vagyok most betojva...
nagyon várom és minden gondolatom ő, csak..
szóval én is még csak 22vagyok...és nincs diplomám, még nem vagyok kialakulva, még én magam is sokszor gyerekes vagyok, és egyáltalán...és mi lesz velem???
Félek!
Nem tőle, mert tudom, hogy őt akarom, és szeretem, inkább csak attól, hogy mi lesz belőlem, mi lesz az életemmel...
a párom és köztem van 7év, ezt talán már írtam, szóval neki van diplomája és állása és egyáltalán ő már teljesen kialakult...én meg úgy érzem hogy hozzá képest is meg egyébként is le vagyok maradva, ..azaz egyszerűen csak irigyellek titeket is, mert egy kialakult életet könnyebb újrakezdeni, mint még egy teljesen kialakulatlant...
persze van az egyetem,de nem oda vettek fel, ahova szerettem volna(az eltére), de elkezdtem, mondván majd felvételizek újra, aztán terhes lettem és nem tanultam, meg jött az esküvőm is, így...szóval maradtam itt, és most ráadásul ez is döcög, mert nem bírok koncentrálni...a kresszem se sikerültKép...és a munka amit csinálok igazán jó lenne, csak semmi korlátot nem jelent, azaz most ez így hülyén hangzik de a szétfolyós egyetemi lét mellett olyan jó lenne, ha napi beosztású,rendszerű munkám lenne...
magam miatt is és a párom miatt is, szeretném ha büszke lehetne...
...és ott van a nyelvprobléma is, hogy egész egyszerűen nincs nyelvérzékem, hiába próbálok tanulni, pedig nagyonnagyon kéne!de olyan kilátástalannak érzem ezt így...tudom tanulni kell, de most mikor mikor jön a baba és ezer felé próbálok figyelni,és igazán egyikre sem tudok...
a párom meg gyakrolatilag az életének minden területén iszonyú sikeres...és én?Kép
jajjjjj,szétcsúúsztam asszem...na, most jól kiírtam és jólmagambafordultam...

puszmák-eszti
esztyx
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?