Új privát üzeneted érkezett!

Javult a cumisüveg-sztrájkunk, lekopogom, de ma egész nap rendesen evett, még anyáméknál is! Megvolt a Hanna névnapija, nagy sikere volt a szőnyegnek, rögtön be is lakta néhány állat, kaptok róla képet :) Nekem a szörfös hupikék törpike tetszik rajta a legjobban :D

Nővérem mesélt durva sztorit Hanna apjáról, hogy nem vett neki semmit a névnapjára, és közölte a gyerekkel, hogy neki most nincs pénze a névnapjára. Pedig Hanna egy 1200 Ftos izét kért tőle :shock: A fickónak van munkája, szóval nem értem, hogy nem tudott férretenni ennyi pénzt egyetlen gyermeke névnapi ajándékára. Szegény kiscsaj tisztára kivolt miatta, egész szombaton bőgött az apjának az apa-napján, mire na jó, elment vele megvenni neki a kacatot :twisted: Basszus hogy lehet valaki ennyire #&@ ha egyszer volt pénz a pénztárcájában???!!! :twisted:

Snowball
Sajnálom a házat, ez tényleg bosszantó, gondolom már fejben a berendezésen gondolkodtatok. Tanulságos mindenesetre, szem előtt tartjuk itt a válogatás közben.
Nagyon kis cukik vagytok anya-napon, a te részedről látom a szerelmet, de Molly mintha inkább a kameráért lenne oda :D Imádni fogja ha fotózzák, az tuti :) de jól is áll neki a kamera :wink:

Csicsi
Hát, örülnék, ha tudnám mondani, hogy ez meg ez beválik, de fogalmam sincs, most éppen miért jó neki az üveg :shock: szó nélkül elfogadja és iszik. De tök ugyanazt csinálta, mint neked, és én is bizonytalan voltam, hogy csak tömöm, amikor nem éhes, de hát tényleg éhes, mert benyomja a kaját, és utána nyugis stb. És persze alig hízott a héten, merthogy sztrájkolt, szóval tényleg kevesebbet is evett, meg készült ugye szomjanhalni... Á, nehéz dolog ez!
Remélem, találtok vmi lakást és nem kell 2x költözni majd!
Sulis dologra: amikor beiratkozol májusban, rögtön (pár napon belül) beregisztrálnak a KIR-be (szgépes rendszer) amiben a gyerek kap egy kódot. Amikor a másik iskola is be akarja regisztrálni Petrát, akkor a KIR kiadja, hogy neki már van kódja. Ekkor a 2. suli lekéri az elsőtől a gyereket. Elvileg oda jár a gyerek, ahova késöbb irattad be, de általában kommunikálnak a sulik egymással, és ha van elérhetőséged, lehet, téged is felhívnak. Elvileg 1 héten belül kiderül, hogy több helyre is beirattad. Mindez ELVILEG van így, lehetnek nem ismert sajátosságok is :)

Sajti
Alva járó vagy??? :o Van egy drHouse epizód egy alvajáróról.. na az nagyon durva :D Azért keltem fel, mert én meg olyan vagyok, hogy ha rosszat álmodok, akkor "sikoltok", ami az álomban olyan, hogy kiabálni akarok, de nem jön ki hang a torkomon, a valóságban meg nyüszítés. Ilyenkor Lóránt tudja, hogy rémálmom van, és felébreszt (mondogatja, hogy itt van apa, pont úgy, mint Szaffinak szokta). Szóval én ezért keltegetem, mondogatom neki, hogy itt van anya, meg ilyenek.
Igen, Bozsok jó hely :) tavaly fedeztük fel, Velembe akartunk menni a gesztenye fesztiválra, de ott már nem volt szállás - szerencsére, mert a fesztiválon annyian voltak, hogy nagyon nem tetszett nekünk, úgyhogy időnk nagy részét a határ túloldalán töltöttük. Igen, felfedeztük Léka várát is, de csak mert a házigazdáink ajánlották, meg van egy isteni vendéglő a hegyoldalban 1800 ft a libacomb vöröskáposztával, akkora adagot hoztak, hogy a maradékot két napig ettük :D
Tényleg, szerintetek ha átmegyünk Lékára az osztrákokhoz, akkor is kell már Szaffinak személyi? Csak mert az shengeni határon belül van (így írják Shengent?) Jövő héten bejelentkezek vele személyit csináltatni.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Így lakták be az állatkák a szőnyeget (azt, amin Hanna is van, az anyám gépével fotóztam, szóval az a kép még nincs meg). Ezek csak az anyáméknál lakó állatok, a lovai nem voltak nála.
Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Néhány kép ami miatt eltűntem.

Húsvétra varrtam Bálintnak (a mostani Praktikában volt)
Kép

A keedves mamától kaptam egy csomag medvehagymát, és ebből készült ma leves,és krumplispogácsa:
Kép

És egy kép, ami nem olyan szupi, mert én csináltam, de Bálint is csinál már ilyet:
Kép

KépKép
KépKép
kat78
 
 

 
 

Folytatom:
Kajálás: hát a bal mellem nagyon gyengus, így ott nem lakik jól csak az éhségét oltja. Így cicizik majd játszik és elalszik, de kb 1 óra múlva felébred, vagy nem alszik mélyen. Ma olyan balhét csapott, hogy azt hittem megfullad. Ilyenko köhög, és félrenyel, meg minden. Szóval elég félelmetes, így el kezdtem felolvasztani a fahyasztott tejeket, és ezzel egészítem ki. Vettem is egy Chicco cumimelegítőt. Van még pár tej a hűtőben, utána meg adok neki tápit. Már nem izgat, mert ez így nem jó neki sem. Tegnap nem volt ilyen gond, tegnap sokat tudott enni. Így abban maradtam magammal, úgyis érzem, hogy mennyi van benne, és ha kevés akkor kap valami pluszt. Majd a doki bácsimmal megbeszélem, hogy 4hónaposan már adhatok neki gyümölcsöt, vagy inkább ne.

Voltunk Balatonon szombaton, a kedves mamánál. Szép nap volt, csak szegényt viselem nagyon nehezen.

Ma meg a szüleimmel sétáltunk, olyan jó volt. Holnap a volt csoportomat látogatom meg a Vadasparkban, mert az 10percre van tőlem kocsival

Egy kérdés: van akinek szülés óta hullik a haja? Nekem terhesség alatt nem hullott, de most mindenhol az én hajam van? Ti mit tesztek ellene?

Megyek kiveszem a pogit

KépKép
KépKép
kat78
 
 


rekuja: nagyon vagany a szonyeg az allatokkal!!! En sokkal tobbre ertekelem az ilyen jatekokat, es gyerekeket, akik le tudjak magukat foglalni egyszeru jatekokkal, es nem igazan erdeklik az xbox es tarsai. Remelem Mollyt is el tudom majd varazsolni egy ilyen szonyeggel, vagy addigra lehet mar te leszel a meska sztarja, es halomra varrod a szonyegeket, es adod el jo penzert :D Na, majd akkor rendelek toled :lol: De ha az apjara utott Molly, akkor inkabb zenelni vagy tancolni fog, amit szinten dijazni fogok. Nahat... Hanna esete az apjaval ismeros. Mondjuk engem apu mindig megkerdezett, hogy mit szeretnek szulinapra/nevnapra, es meg is vette altalaban, de szeretetet sosem kaptam tole, es igy nem tudom melyik a rosszabb. Nekunk apa-nap sem volt soha.... nem azert, mert anyu nem engedett minket, hanem mert o nem volt rank kivancsi. Mostanra alakult ki egy jobb viszonyom apammal, 3 het mulva jonnek minket meglatogatni... De mikor felhiv, mindig ugy kezdi hogy na hogy van az unokaja? :lol:

kat: a pogacsadtol megeheztem, mindjart megyek es sutok langost... ugyis van itthon minden hozza :D kiveve sajt... mindegy, majd dupla tejfolt rakok ra. Nagyon aranyos Balint, ahogy fokazik :D Remelem az eves gondjaitok megoldodnak az uj etelekk bevezetesevel. Azt mar en is alig varom! :)

Kép

Kép
snowball
 
 


sajti: majdnem kihagytalak!!! Tiszta szegyen :P Sajnalom a hajadat, de hidd el hamar rendbe fog jonni ;) Tok jo, hogy ti is kenguruztok! Nem is tudom hogy mar miota nem hasznalom a babakocsit. Kesz macera kimenni vele barhova is... Az egyetlen hatranya, hogy nem tudok kenguruval magassarkut huzni :lol:

kat: legkozelebb, ha mentek dokihoz, vagy vedonenihez, erdeklodj a hajhullasrol, mert en is szamitottam ra, hogy hullani fog, mivel ez eleg gyakori. Szoval biztos fognak tudni majd segiteni. En sajna tanacsot nem tudok adni, csodak csodajara nem hullik a hajam. Igaz, nem is szoptatok :( A nyuszi nagyon pazar lett!!!!! Geppel szoktad az ilyeneket krealni? Komolyan mondom meghozzatok a kedvemet a varrogatashoz, de otletem sincs, hogy varrogep nelkul miket tudnek csinalni. Pedig anno anyukam is olyan jopofa dolgokat csinalt nekem! Pl eletem elso furdoruhaja, kis kalap, stb :D

Kép

Kép
snowball
 
 


Kat
Menő a nyuszi :D Én is vettem pénteken praktikát, én a másik, lógó fülű nyuszit néztem ki belőle :D Mivel tömted ki? Nekem ez a dilemma, mert a vattásat nem lehet mosni, mert nagyon összeesik, más meg nincs itthon. Meg nem is tudom, mi az a tömőanyag, ami elég baba-barát ahhoz, hogy nyugodtan rágcsálja, nehogy nekem a nyála kiásztasson vmi mérget belőle. Na, jó kis frusztrációim vannak, mi? :D
Bálintnak pont annyi haja van, mint Lórántnak :D Csak Bálintnál ez még változhat pozitív irányba :wink:
Pogi receptel dobj már meg! Lóránt állandóan medvehagymát vetet velem, de persze nem eszik meg annyit, és nem hagyja, hogy lefagyasszam, mert ez frissen jó :? Bár most megint fogyózik (ő, amikor én szültenm...), lehet, pogiként se enné meg.

Snowball
Lángost sütsz? Hmmm.... nyami. Sok időd van a gyerek mellett! :) Kb. 1 hónapja készülök palacsintát sütni, úgy ennék egy jó kis nutellásat, de sajnálom rá az időt. Majd szólok nagymamisnak, hogy süssön kedden, ha megyünk matekozni unokatesómmal :)
Úgy látszik, apukád "későn érő" tipus :) de talán Mollynak legalább nem kell lemondania a nagypapáról (bár ha jól emléxem, neki több is lesz, mint szokásos). Hanna apjánál az apa-nap sokszor abból áll, hogy elviszi a lányát az anyjához, és ott hagyja. Vagy már eleve a nagymama megy érte a suliba péteken, és vele van szombat estig. De a nagyijával legalább jóban vannak.

Igérem ez az utsó lovas rétes fotó :D Most küldte át sógorom, este csinálta otthon, miután hazamentek és Hanna "belakta" a pacikkal :)
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Hajhullás:
Tök normális. Terhesség alatt szinte egyáltalán nem hullik, és az a mennyiség, aminek akkor kellett volna természetesen kipotyognia, az most esik ki. Szóval, ezt a hullást csak a padló állítja meg :lol:
Nekem is kb egy hónapja kezdett egyre intenzivebben hullani, és most tartok ott, hogy folyton tele van mindennel a hajam, állandóan kapkodom ki Szaffi markából, nehogy teletömje magát vele.
Fodrászom szerint vannak jó drága szerek, amitől meglesz az illúzióm, hogy nem hullik, mert lassítja a folyamatot, de azoknak a hajhagymáknak kell, hogy kipotyogjon a szál és teljesen új nőhessen helyettük, mert így regenerálódik a fejem.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Leettem a gyerekem fejét kakaspörkölttel :lol: olyan cukin aludt, h nem vettem ki a kenguruból (csak egy vékony gatya van rajta pluszban, szóval nincs melege) mikor hazaértem, így rajtam volt, míg ebédeltem.
bejelentkeztünk, szerdán megyünk személyit csináltatni Szaffinak, tiszta izgi :)

regisztrált valaki dm babakedvezményekért? mennyi idő alatt jött meg a kuponfüzet? 3 héte várunk rá...

Ma vettem egy mérettel nagyobb pelust. kicsit elszonytyolodtam, maholnap férjhez adom a csajt, úgy öregszik :( A héten át kell néznem a rucikat is, mert elég nehézkesen jók rá a rugik. Pedig sztem még nincs 62 cm, de a lábait alig tudja kinyújtani bennük :o végül is eleve hosszú csaj volt, a tápi miatt nő is, mint a gomba, és akkora aránytalanul nagy talpa van, mint nekem. Legalább rám is hasonlít valamiben. :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Hű, lányok, nagyon kreatívak vagytok!! :shock: Eszméletlen jó lett a lovas szőnyeg és a nyuszi is!! :shock: :shock: :shock:

Rekuja: az tényleg gáz, ha nem vett meg neki egy olyan kis olcsó dolgot.. :( Én meg azt sem tudom, hogyan kedveskedjek még jobban a gyerkőcnek... Most is rendeltem neki játékokat a neten..
Igen, alvajáró, de a durvább az gyerekkoromban volt (most nem járok, örülök, ha alszom... :lol: , volt, hogy az ajtóban értek utol Anyumék, kérdezték, hogy hová megyek?? Vagy Tesóm kérdezte este, hogy mit keresek? Mire én: a bugyimat. Mire ő: de hát rajtad van! Mire én: ja! és visszafeküdtem aludni.. Tehát nem olyan Dr. House-os (azt én is láttam... :) Arra az eksönre azért én is felébredtem volna... De az álmomban beszélgetés még most is megmaradt, előző pasim írta is őket, érdekesnek találta! :shock:
Nyugodtan átmehettek Ausztriába, a határnak már csak az épülete van meg, embert nem láttunk sehol! Lékában feltétlenül menjetek be abba a kávézóba, ami a Billától kicsit lejjebb, vele szemben lévő oldalon van (tehát ha bementek, jobb kéz felől), és igyatok egy Lavazza kapucsínót, valami isteni, és hatalmas adag!! Oda mentünk az esküvőnk másnapján, zuhogott az eső, mi kapucsínóztunk, és azóta is emlegetjük, hogy tán az volt a legjobb pillanat.... :wink:
Kakaspörkölt: ez jó!! Felolvastam Apának is! :lol:
Én regisztráltam a dm-nél bababónuszra, egész jó! :) kb. 4-5 hetet vártam a kuponfüzetre, de még regisztrációkor kaptam egy 15%-os kupont, amit el is vásároltam. Tesóm szerint a bababónusszal elég sokat lehet spórolni..

Kat: basszus, nem tudom, hogy bírjátok az etetést, de tegnap Kristóf sírt, csak kicsit evett elalvás előtt (ma viszont fürdetés előtt és után is evett... :shock: ), és éjjel 2-kor felébresztettem (a férjemet is), mert a jobb mellemen (amiből kevesebbet evett) hurkák voltak, és kilátszottak a tejmirigyek csomói! :shock: :shock: :shock: Eláztattam 2 pólót, de szerencsére Kristóf rendesen evett, de még utána is éreztem, hogy ez így nagyon nem volt jó, legközelebb ha csak 1 mellből eszik, a másikat lefejem, nem várok vele! Majdnem bepánikoltam, hogy begyulladt! De szerencsére nem..
Nekem nem hull a hajam, cserébe levágták több mint a felét.. :(

Snowball: kenguruval valóban nem lehet magassarkúban közlekedni! :lol: Úristen, magassarkú!! Ha nagyon szétnézek, talán találok egyet itthon, szerintem az is az esküvői! Esküvőmre vettem 2 cipőt: magassarkút (legalább 4 centis sarokkal....) és egy lapos talpú szandált, hátha nem bírom a magassarkút.... :lol:

KépKép
sajti
 
 


Sajti
jó, hogy írtál, mert úgy akartam kezdeni ma, h "kedves naplóm!" annyirakezdünk kihalni itt :)
egyébként van egy fél dm kuponfüzetem :) kedvenc méteráru boltombn kaptam a bácsitól, találta és eltette, mert tudta, úgyis jövök még :)
Nekem is van 1 db magassarkúm, de tekintve, h én 173, apa 178 cm, nem szoktam hordani :) Meg ha a suli miatt kell kiöltöznöm, akkor nem is praktikus.
Tudom, h nincs határ, de ott sűrűbb a közúti ellenőrzés. Mindegy, bejelentkeztem, ha olyan gyorsak, mint velem voltak, meglesz addig. pünkösdre úgyis kell.
Irigykedtem a nyaralás tervezése miatt. Mi idén költözünk...
Tényleg, tudtad, h 2007 óta nem ingyenes a 2. dipploma gyes alatt? :shock: hát, nem esett jól a lelkemnek... félévente 160e amire megyek szeptembertől... (júni 1 a jelentkezési határidő). Még nem döntöttem a szakirányról, vagy matek, vagy vezető tanár, hogy tudjak egyetemistákat tanítani.
én hál isten nem dumálok álmomban. amilyen hülywségeket birok álmodni... Lolo szokott nyávogni meg hümmögni, pont úgy, mint Szaffi :) vicces, hogy ez örökletes :)
én nem iszok koffeines italt, mert úgy felpörget, hogy napokig nem alszok utána, de Lóránt bizti értékeli, majd kipróbáljuk, köszi a tippet :) mindenképp megint átmegyünk a várhoz, mert van ott egy geoláda :)
bocsi, de a hurkás cicikről eszembejutott a Jedi visszatér, mikor a hut-oknál a 8 mellű nő táncol :lol:

Snowball
lebuktál! az áprilisi babavárókhoz irogatunk, ide meg nem?? :lol:

Már most figyelem a 2012 januári topikot, én hülye, azok a babák még meg se fogantak! :) csak nosztalgiázok :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Jo reggelt!

rekuja: :lol: de kis szemfules vagy...tuti elkapod semmi perc alat a puskazokat is a suliban :lol: Meg anno ramirt Adryn az aprilisiaktol, mivel o is kulfoldon el (Dania), es neki dan az anyosa, es ugyanolyan kommunikacios problemaik vannak, mint nekem volt anyosommal, mikor itt volt :D Akkor meg en is pocakos voltam, es azota is tartjuk a kapcsolatot. Szoval megkert, hogy irjak az aprilisiaknak, hogy megszuletett a kislanya tegnap. Hihetetlen a csaj, az elso babajaval ugyanolyan szulese volt, mint nekem, most pedig hajnal 3kor mentek be a korhazba es reggel fel7kor megszuletett a baba, mindenfele erzestelenites nelkul, kadban. Delelott 11kor meg mar otthon voltak, a csajnak kutya baja, jobban erzi magat, mint valaha. Nekem leesett az allam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tegnap meg azert nem jottem, mert egesz nap fent volt Molly. Azt hiszi nagylany :D Itthon volt Alex egesz nap, gondolom ez izgatta a fantaziajat, es egyebkent is rajta csungott egesz nap. A nagy szerelmesek.... A nagyobb pelusrol nekem is ez jutott eszembe, mint neked :D Tegnap este Alex furdette Mollyt, es a cickoit is megmosta, en meg gyorsan odapattantam es kozoltem a gyerekkel, hogyha megno, ne hagyja mindenfele fiunak, hogy megfogdossa :D

sajti: na, nehogy azt hidd, hogy nehezemre esik lapostalpuba ugrani :D Csak most szules utan mar jol esett kicsit magassarkuzni, es ezzel a kenguruzassal egy darabig ugrott a dolog. Durva, amit a cicirol irtal, nekem is volt, hogy eldeformalodott, amig szoptattam. Foleg ejszaka, mivel Molly mindig is jo alvo volt, es volt, hogy ejszaka fel kellett kelnem kifejni legalabb az egyik mellemet, hogy tudjak aludni. Ja es vegig melltartoban aludtam, mert nem volt annyi polom, hogy egy ejszakat kibirjak elazas nelkul :lol:

Kepzeljetek, Mollynak megy a hasa, folyik a nyala, es tomi a kis kezet a szajaba. Letezne, hogy jon a foga???????????????????????????????

Kép

Kép
snowball
 
 


Sziasztok!

Zugolvasó jelentkezik! :lol:

Rekuja ez a "gyerek leevés pörkölttel" nagggyon tetszik! Elképzeltem, és egy fél napig ezen röhögtem itthon!
Nagyon szép a szőnyeg! Én keresztszemes hímzéseket alkotok - pontosabban alkottam babavárás alatt, azóta csak futok a házimunka után.
DM-es kuponfüzetre rá van írva, hogy 10 hét amíg elkészül, és nekem pontosan 10 hétre jött meg!

Sajti én napi 6X etetek egy mellből, ami van hogy 15 perc, van hogy 45 perc! :roll: Etetés után mellszívózok, és a másik mellemből is szívok 1-2 percig, hogy ne feszüljön! A repetát is simán benyomja a kis drágám!

Snowball apának okoztál egy jó pillanatot, ugyanis kipróbáltam itthon (persze szabadidő ruhában) Hogy hogy tudok a gyerekkel kanguruban magassarkúzni! Egy élmény volt! :lol: kb egy éve nem volt rajtam csak sportcipő... amúgy nekem nem volt vészes, lehet hosszú távon lenne gázos!

Fogzást már többen írtátok itt! Szerintem csak ismerkedik a szájával..

Évi
evian19
 
 


Kajajelentés: el kezdtem pótolni neki, amit meg is eszik. Igaz csak akkor, ha a bal mellemből eszik, mert sikreült néha megmérnem és kb 60ml tud enni belőle, így kap tápot, mert a fagyasztott tejem elfogyott. Be is nyomja, és tegnap nagyon nyugis baba volt. Többször kakilt is, mint eddig. Kb 3napja adok neki plusszt, ls tegnap este pucéran, kaja előtt 4900g volt, ami 60grammal több mint kb 2hete. Így el kezdett hízni, szóval ez lesz a megoldás. Mr csak az a kérdés, hogy megint lesz e székrekedése tőle.

Medvehagymás pogácsa:
30dkg főtt, áttört krumpli
30dkg liszt
10dkg vaj
2egész tojás
1csomag szárazélesztő
1/2 pohár tejföl
só, bors
tetéjére reszeltsajt (+1egész tojás kenéshez)

Én hagytam kicsit kelni, és hajtogattam, 3x mint a leveles tésztát.

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Sziasztok!

Lehet, hogy most gyors leszek, mert Csanád ébredezik.

Kat:
Az én hajam is hullik pár hete. Szerintem ez normális, csak roppant idegesítő, hogy mindenhol röpköd a lakásban. Én sem győzőm kivenni Csanád kezéből a hajam, mert a drága még abba is kapaszkodik időnként.

Snowball:
Remélem azért már rendeződnek körülöttetek a dolgok. Az anyák napi kép nagyon szuper. A te hajam most szőkés? Eddig nem sötétebb volt? Vagy csak én emlékezem rosszul? Bár akinek a férje fodrász!!! Mit nem adnék most egy jó fodrászért. Szerintem simán elképzelhető, hogy dagadt Molly ínye.

Rekuja:
A szőnyeg, amit vartál csúcs szuper lett. Gratulálok hozzá. Jó, hogy a cumisüveg gondotok is kezd megoldódni. Egyébként csatlakoznék én is hozzátok, mert Csanád az elmúlt pár napban szintén nem úgy evett, ahogy eddig. Volt, hogy sírt kaja után, pedig jól volt lakva, s volt, hogy alig evett. Én nem erőltetem, mert akkor még jobban ordít, Majd szól, ha éhes lesz.
A piknik nem semmi. Az erdőben, gyerekkel így főzni! :lol: Hol lehet ilyen dm-es kuponfüzetet beszerezni? Már mástól is hallottam, hogy nagyon jó kedvezmények vannak. Ti hová költöztök idén? Lemaradtam vmiről?

Evian:
Melegítőruha és magassarkú? Szuper!!!

Sajti:
Cicideformáció nálam majdnem mindennapos, mikor Csanád nem kel fel éjjel. Reggel már majd megveszek, hogy felkeljen, s neki álljon enni. Gondoltam rád vasárnap. Voltunk a Velencei-tónál, s a kocsiban szoptattam. Remek volt! Viszont Csanád ennyire még az életben nem szarta össze magát, s a tisztába tevés az autóban tényleg rohadt macera volt. Szerintem cask tesztelt a gyerek! Remélem át is mentem!

Csicsi:
Még a szőnyegevéshez. Csanád sem igen produkálja magát, ami a hason fekvésben kézre támaszkodós mozdulatot illeti. Ő hason alszik, mikor felkel, akkor mindig látom, hogy emeli a fejét, támaszkodik rövid ideig, de ennyi. Védőnő a három hós ellenőrzésen mondta, hogy csavarjak össze egy törülközőt, azt rakjam a mellkasa alá, s így ösztönözzem arra, hogy emelje azt. Azóta teszi is ezt, de szerintem lusta, nem fejletlen, mert hamar leteszi a fejét, s mi is esszük a szőnyeget! :P

Viszont ma reggel a hátáról az oldalára fordult! Nem teljesen hasra, de ennek is örültünk. Ezt viszont tankönyvi időben tette. :D

Hullik Csanád haja.Szerintetek ez normális? Azt mondta a barátnőm, hogy két fodrász is mondta, hogy két éves korig vágni kell a gyerekek haját, mert akkor fog megerősödni. Most nagyon gondolkodom a hajvágáson!
Voltunk szombaton a Kopaszi-gáton. Csak az én gyerekem üvöltött a babakocsiban, pedig nem is a mózessel voltunk, mivel apa jött értünk kocsival. Persze elunta magát egy idő után, s kézben akart nézelődni. Most már tényleg vennem kell kengurut. S itt jön a következő kérdésem. Milyet vegyek? 30 ezret nem akarok rákölteni, de mégis vmi normálisat szeretnék. Egyáltalán lehet már kenguruban a gyereket úgy vinni, hogy az arca nézzen előre? Mert Csanádnak ez a mániája. Este így hajlandó nézelődni a lakásban, s imádja!!!

Hűha, mennem kell. Még jövök.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Rekuja: igen, mostanában kevesebb az időm, mert több a tennivaló (tavasz..) és a gyerkőc sem csak eszik-alszik már, hanem szórakoztatni is kell.. :wink: Hú, tök jó, hogy ilyen magas vagy! :) Én csak 162...
Jó, hogy mondtad az iratokat, Kristófnak is kell csináltatni, ui. mi is megyünk május végén Ausztriába.
Nem irigyellek a költözés miatt (az elmúlt 2 évben 3x költöztem..), de legalább az már a sajátotok lesz !! (ha jól emlékszem.. ;)
Igen, tudtam, hogy nem ingyenes a diploma, nekem 150 lesz félévente.. Már most gyűjtök rá...
Matek! Ezen még mindig ledöbbenek! :shock: :D tudod, én hülye vagyok matekból...

Snowball: képzeld, én az egész családból összegyűjtöttem a nagy méretű fehér reklámpólókat, és most azokban alszom! :D Majdnem mind valamilyen mezőgazdasági cuccot reklámoz... szexi viselet...

Evian, Tyuntyi: ezzel a lefejt repetás módszerrel én is próbálkoztam, de képzeld, amióta áttértünk arra, hogy éjszaka is cicizik (amíg picike volt, nem evett, vagy belealudt, így bevezettük az éjszakai cumisüveg/nappali cici módszerre), azóta nem kell neki a cumisüveg! :shock: Tehát marad a cici. Tegnap például fürdés előtt és után is evett!! :shock: :shock: :shock: Nem is értettem! Azért etettük meg fürdés előtt, mert általában utána már fáradt enni, de utána sírt, és evett megint! :shock: Mondjuk gyarapszik is szépen! A kengurutól mindenhol izomlázam van... :lol:

Tyuntyi: hát igen, az összekakkantás ismerős! :D Szerencsére nálunk a DM-es sajátmárkás pelenka megfogja a cuccot, de a többiből kifolyt! :shock: Nekem ezek a DM-es dolgok nagyon bejöttek, régóta ezeket használom!
Kenguru: nekem Liliputi csatosom van, zseniális! De nem lehet benne előre ültetni, de nem is ajánlják..

Képzeljétek, tök fáradt vagyok! Úgy érzem magam, mintha egy kicsavart mosogatórongy lennék... :( Már várom az utazást, a vizet, meg hogy kicsit meg tudjuk osztani a gyerkőcgondozást. Nagyon cuki, imádom, csak persze rohan a lakás, tiszta ruhák hegyekben, és most azon izgulok, nehogy most állítson be a védőnő! Ez is elég gáz: ha nincs rend, az a baj, ha rend van, anya annyira fáradt, hogy örül, ha van teje... Tehát inkább bezárom a kaput és nem kapcsolom fel a villanyt... :(

KépKép
sajti
 
 


Látom, mindenki beindult :) Helyes! Voltam ma matekozni unokatesómmal, csajok, tökre hülyülök, egyszerűen nem veszem észre, ha elszámolja magát :( Muszáj sok gyereket szülnöm, mert ahogy nézem, a munka már nem fog menni :oops: Viszont nagymamisom csúsztatott palacsintával várt minket 8)

Snowball
gondolhatod, hogy meglepődtem, mikor benéztem az áprilisiakhoz (jól esett babaessőről olvasni :wink:) és erre a te bejegyzésed jött szembe velem :) Számomra elképzelhetetlen, hogy reggel szült és de 11re már otthon is volt :o nem negatív értelemben elképzelhetetlen, csak szimplán annyira nincs benne a köztudatban. Épp ma volt a Kossuthon egy beszélgetés egy nőgyógyásszal, aki azt magyarázta, hogy nem az otthonszülés feltételeit kell megteremteni, hanem olyan szülészeteket kialakítani, hogy ne akarjanak a nők otthon maradni, meg hogy attól még, hogy van alternatív szülőszoba ma már az összes kórházban, nagyon kevés helyen használják aktívan (valóban, közülünk Sajtit kivéve volt valaki ilyenben? Mert amíg én szültem, addig az üres volt, pedig 4 szülés volt az éjjel...) Ok, nem kértem, de nem is ajánlották fel a kádat...
Tök jó, hogy az ismerősödnek a nehéz szülése után most ilyen könnyű volt! Remélem, ez téged is reménnyel tölt el, és optimistábban állsz a következő babához :wink:

Kat
Köszi a receptet, vasárnapra sztem megcsinálom, úgyis unokatesóim jönnek, egyeztetünk, mi legyen a nagypapis-féle örökségünkkel (ránk 5re hagyta, nem az anyáinkra). Most épp ott tartunk, hogy mindenki udvariaskodik, mert senki sem akar sértődést, miközben fogalmunk sincs, mennyit ér az örökség :D
Mivel tömted a nyuszit? Vallj színt! :lol:
Két hete alig hízott? :o így már értem, mért aggódtál a súlya miatt annyit! Tápi mellett az, hogy csak 2-3 naponta kakil, még nem szorulás, csak ha nehezen megy neki a kaki és erőlködnie kell. Nemek legalábbis ezt mondta a védőnénim. De ha vegyes tüzelésű, akkor még az anyatej reméljük, segítn neki!

Evian
Király lehettél a magassarkúban :D legközelebb mellékelj fotót is :lol:
Keresztszemesezni én is szoktam :D Utoljára decemberben csináltam egy karácsonyi asztalközepet. Mikor anyám a nővéremet várta (aki decemberi) hímzett egy karácsonyi terítőt, még mindig azt használja, csak már át kellett szabnia, mert maga a terítő kimoshatatlanul koszos, szóval jelenleg csak egy asztalközép a régi fenyő mintával. Nálunk az adja a karácsonyi hangulatot :) Remélem, ez is ilyen terítő lesz a mi családunkban :D Te miket szoktál?

Tyuntyi
Jót nevettem a kopaszi gáton tett sétátokon :D Pont így jártunk kb 6 hete, hogy csak Szaffi üvöltött a kocsiban :) Nekem bejött a kocsiban pelusozás, mondjuk mi nem a hátsó ülésen csináljuk, hanem a csomagtartóban, ami tekintve, hogy kombink van, nagyon kényelmes. De mondjuk én az erdőben egy réten is szoktam pelusozni, direkt vettem olyan pokrócot, aminek az alja vízzárós (dechatlonos).
Mi most önkormányzatiban lakunk, és sajátot akarunk venni itt a kerületben. Már elkezdtünk nézelődni, hát eddig nem sok szépet láttunk :( Meg az is vicces, hogy arrafele nézünk, ahol én felnőttem, és hát pontosan tudom, hogy mik azoknak a házaknak a hátrányai, és mégis úgy próbálnak az ügynökök győzködni, hogy nem áznak be a negyediken lévő lakások...
Bébihaj hullás normális.
Sztem nem erősödik a haj a vágástól. Nem lábszörzet ez :D Akkor apának veszettül erős haja lenne, mert 1cmre vágatja azt a pár szálat :)
Kengurura én is olyat akartam, amiben kifelé is lehet ültetni, de tényleg mindenhol azt írják, hogy ez nem tesz jót se a gerincüknek, se a lelküknek, mert nem tudnak elbújni. De sztem ezt a hosszútávú hordozásra mondják, szóval ha csak napi 1 van benne, akkor még nem hiszem, hogy baj lehet belőle.
Nekem nagyon bevállt az enyém (manduca), de elég sokba került (25e). Viszont nekem szokott napi 6-7 órát is rajtam lenni benne, és bírjuk mind2en. Meg szép ez a bio-pamut anyag :)

Sajti
Magasság nem mindig előny. te bármilyen magas pasit összeszedhetsz, én csak 173 felettieket :)
Fáradt vagy egy 3 hónapos mellett? Hmmm... nem is értem, miért? :lol: Engem iszonyatosan regenerálnak a kirándulások, még ha izomlázam is van tőle :) Ja, a kengurud miatt remélem a hátadban nincs izomláz, mert akkor nagyon nem jó vele valami! Az ok, hogy a lábaid, combod stb. megérzi a plusz sújt, de a hát, váll, derék nem szabad, hogy fájjon! Ezt még a hátizsáknál tanultam, hogy akkor állítani kell a pántokon, mert minden súly a csípőre támaszkodik, a vállpántok csak stabilizálnak, és úgy kell az egésznek elhelyezkednie, hogy ne izomból tarsad ellen. Szóval ha berajzolnád az erővonalakat, mint általános iskolában fizika órán, akkor azoknak függőlegesen lefele kéne mutatnia.
nálunk rend van itthon. Egyszerűen nincs időnk semmit se elővenni, amivel rumlit lehetne csinálni :D

Megjött Szaffi adókártyája. Tiszta kartoték-adat a csaj :shock:

Dm-et kérdezte vki. Vinni kell a pici anyakönyvét, és kitölteni egy igénylőlapot valamelyik dm-ben, és akkor postázzák a kuponfüzeteket fél évente 2 éves koráig. Tényleg tök jók vannak benne, majd minden pelushoz van kb15-20%-os kedvezménykupon, amivel végig is próbálod mindet, meg azért az az 5-6 nagy kiszerelésű csomag hónapokig elég.
Nekem nem jött be a dm-es popsikenőcs (pedig óccó a kupnnal). kiütéses lett tőle a popsija :o visszatértünk az unguentum boraxatum-ra, abból csak 400 Ft a 100ml, és bírja a popsija :) Most gondolkozom, hogy megpróbáljam-e a fürdetőt is, vagy azzal is ugyanígy fogok járni...
viszont a pampers 3-as méretű pelusán iszonyú aranyosak a figurák :D
Képzeljétek, még van bő fél csomag a 2-es pelusból, de ma néztem, hogy annyira elszorítja a pici combját meg a punciját, hogy kibontottam a nagyobbat. Majd odaadom unokatesóméknak a maradék 2-es méretűt.

nyálzásra minden ismerősöm azt mondja a fogzás előjele, és innen még kb 2 hónap. Na, ezzel az erővel a szülés is a fogzás előjele :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Bocsi Rekuja, meg akartam írni mikor olvastam, de elfelejtettenóm. Bementem a Röltexbe és tömőanyagot vettem. Ugy gondolom, hogy később fog vele csak játszani, mert sokkal nagyobb lett mint most ő maga.
Igen a súlya miatt paráztam, és vicces, mert mi még bőven a Pamper2-est hordjuk

Én is ki akartam váltanoi a dm babadolgot, és a személyilét vittem magammal, de azt nem fogadták el, hiába mondtam, hogy a személyi kiadásához kell az anyakönyvi kivonat, és nem szívesen hoznám be azt az A4es papírt:(

Ma elmentem zumbázni 7re, mert ez az én 1órás sportolásom, és mire hazaértem Bence és a sógorom megfürdette, és piszibe elaltatta. Többszöt hagyom rájuk:)

Kezd rendeződni a kajálás:amikor érzem, hogy a bal mellem nem telt meg, akkor kap tápit, és így an ideje megtelni, és akkor következőnek abból eszik. Igaz a jobb nagyon megtelik a végére, de abből kicsit lefejek, amit még megkap.
Holnap megyek MAM cumisüveget venni neki, mert annak vanAnti-Colica üvege, és még tetszik is.

Kegnguruba én is gondolkodtam, hogy kifelé fordítom, mert már a mózesből is kikacsingat. Emiatt is szoktam vele inkább a hordozóval sétálni. Nekem BabyBjörn kengurum van, de én használtan vettem. Érdemes az expressz.hu megnézni ott van baba-mama részleg, mert ott telefonszámmal, vagy email címmel reszik fel a hirdetést, így rögtön meg tudod keresni az illetőt, és sokkal olcsóbb a dolog. Én sok mindent így vettem.

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Sziasztok!

Tyuntyi! Kengurut mi végül Bébé Confort-ot vettünk Welcom Excel a neve. kb 25000Ft lenne, de elmentünk a Brendon outletjébe és ott 16000Ft volt ugyanúgy garanciával stb. Azért ezt, mert ha megnézed nagyon durván jó a derék-hát támasza! Én egy csomót felpróbáltam Leventével együtt a Brendonban és ez tetszett legjobban! Volt még egy a Baby Björn-nek ilyen piros-fekete színű! Mindjárt kikeresem őket:

http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... &mainid=17

ilyen az enyém:
http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_ba ... 37675.html


Sajti én pelenkát pampers-t használok most (az volt akciós 28Ft/db :D ) Éjszakára, amikor tovább van rajta a Pampers premium care-t használom! A DM-es is tök jó volt amúgy!!!! A kuponfüzetben van egy csomó pelenka kupon!!!

Popsikenőcsöt én a sárga gyógyszertárit használom, még nem volt semmi bajunk vele: no kiütés!

Rekuja töltök fel pár alkotásom!


Kép Kép Kép [/img]
evian19
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a kenguruval kapcsolatos infókat. Meg fogom nézni őket, s veszünk egyet, az már tuti.
Tegnap Csanád kajálása megint kriminalisztika volt. Megint kevesebb volt a tejem, ő sem jól eszik ilyenkor, csak nyűglődik, nem szívja ki teljesen, ettől még kevesebb tejem lesz, ettől én még idegesebb leszek és folytathatnám. Az esti kajálásunk úgy nézett ki, hogy negyed kilenckor, fürcsi után kaja. Ráteszem bal cicire, nem kell neki, ordít. Jó, akkor jobb cici. Ebből eszik, de mivel tegnap a jobb cicim nem volt az igazi, így hamar kiürült. Megint ordítás. Jó, akkor vissza bal cici. Na, az továbbra sem kell. Még mindig türelmes vagyok, akkor legyen pótlásnak tápszer. Megcsinálom, erre csak nyalogatja a cumisüveg végét, majd ordítás. Na, ekkor mondtam azt, hogy akkor nincs több próbálkozás, ha éhes lesz, úgyis "szól". El is aludt nemsokára, mondjuk már hulla fáradt volt a lelkem. Mondtam a férjemnek, hogy itt még éjfél előtt kajálás lesz, mert nem evett eleget a gyerek. Erre 4.40-kor kelt. :shock: Addigra tejem is lett bőven, azóta is van rendesen. Nem értem én ezt.
Ma voltunk három hós oltáson. Túléltük. A vályúban nem akarta Csanád a lábát kinyújtani, hogy le tudják mérni, erre közölte velem az asszisztens vagy védőnő, fogalmam sincs ki volt, hogy nagyon kötöttek a gyerek izmai. Voltam már vele gyógytornásznál? Mondom nem. Olyan hülye voltam, hogy nem mondtam azt neki, hogy ebbe a szarba én se igen akarnám a lábamat kinyújtani. :lol: Engem nem idegesítenek fel ilyenekkel. Ja, utánunk a kislány, bele is pisilt. Erről ennyit! Szerencsétlen gyerekek nem csodálom, hogy így viselkednek. Méghogy kötött izmok. Fenéket.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Csanád adókártyája is megjött. Mi a fenének egy három hónapos gyereknek adókártya?
A dm-es infót is köszönöm, megyek és szerzek kuponfüzetet én is.

Mi már elég régóta 3-as méretű pelusokat hordunk, mert Csani lábát is szorította már a 2-es. A libero kivételél már szinte majdnem mindent kipróbáltam, de nekem a pampers vált be leginkább.

Felkelt Babi, mennem kell. :lol:

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Kat
köszi a választ a nyuszitömésről :) Tegnap megvarrtam, csak kitömni kéne. Lehet, veszek szárazbabot, és azt teszem bele, ez úgyis picike lett 8a fotón sokkal nagyobbnak nézett ki...) Néztem a te nyuszid mintaívét, hát az tényleg tök nagy :o Pedig a fotón nem tűnik annak!
Nekem mindig a bal mellemben volt több tej, mert ha abból szopik, a jobb kezemmel tudok hadonászni stb. szóval nekem az a kénylemesebb :)

Evian
Tök jók a hímzések! komolyan, nyithatnánk lassan egy kézműves boltot itt a babák mellett :wink: Honnan vannak a disney-s mintaívek? Készletben vetted?

Tyuntyi
Jaj, remélem Csani hamarabb abbahagyja a hisztizést, mint Szaffi tette a cumisüveggel.Vacak egy dolog ez :( de hát nem lehetett "annyira éhes" ha aludt utána 8 órát :) Ettől még vacak, megértelek.

Tápisok, ti adtok neki vizet? Mert ahogy egyre melegebb lesz/van, elvileg kéne adni. Szaffi meg sokszor tök szomjas, de nem hajlandó továbbra sem inni, ha nagy nehezen belejátszok egy korty vizet a szájába, akkor kiköpi. Sír, hogy szomjas, de nem adhatok neki mindig tápit, ha inni akar, mert túleszi magát! Szerintetek van értelme annak, hogy hígabbra csinálom a tápit? pl 170 vízbe teszem az 5 kanál tápot?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Hello!

Rekuja a keresztszemes Disney mintákat simán beírtam magyarul angolul a google-ba, és amit kidobott képeket felnagyítottam, berajzoltam 10x10 szemenként és így már ki tudtam hímezni. Magyarul loptam :D :D :D

Én volt, hogy adtam Levinek jana babavizet cumisüvegből, olyan képet vágott, mint amikor a konakiolt veszi be :)
evian19
 
 


Sziasztok!

evian: el tudlak azert kepzelni az otthoni magassarkus akcioddal. Nyugi, en is szoktam ilyet csinalni...legalabb itthora vegyem mar fel egy kicsit, ha mar kintre nem tudom :lol: Nekunk is Baby Bjorn kengurunk van, es hala a jo egnek szereti Molly, ma is abban altattam el, mert szegeny nyugos volt, es abban legalabb megnyugodott. Es en is tudtam mellette enni, teregetni, stb :) Most is alszik, de hala a jo egnek sikerult magatol elaludnia :)

kat: koszi a pogireceptet, majd elek vele, mert itt nem lehet kapni sima elesztot, csak por formajaban, es mindig ossze vagyok kavarodva, hogy akkor most mihez mennyi por kell, mert a dobozan csak egy kenyer recept van, en meg bezzeg azt sosem sutok.... Otthon is 7 gramm egy zacsko poreleszto? Milyen volt a zumba? En is keszulok menni...

rekuja: en sosem erettem azokat, akik otthon akarnak szulni. Igy visszagondolva a szulesemre, en pl nem tudnam elkepzelni. Plane, hogy a letezo osszes fajdalomcsillaitot belemnyomtak, es ugye edahoz anesztes kell, stb... Nekem is lett volna lehetosegem kadban szulni, de az a szoba mar sajna le volt foglalva, nekem pedig elore kellett volna szolnom. Mindegy....azalatt a 42 oras vajudas alatt szerintem igencsak papirra azott volna a borom :lol:
Itt is hazaengednek mindenkit par oraval szules utan, ha te is szereted. Igy mehett haza a csajszi is. Eleve sietett haza, mert otthon van meg egy 2 eves kisfia, aki a mamijaval volt. Szerencsere jol erezte magat szules utan, nem is akarhogy :D Mar tegnap el is ment setalni, pedig hetfon szult... Hihetetlen. Valoban pozitivabban allok a masodik babahoz, de eddig is ugy voltam vele, hogy ettol sz@rabb nem lehet, mint amilyen az elso volt...

Pelus: nem is tudom ki irta, hogy meg 2es pamperst hord a babaja. En mar vagy 2-3 hete a 3ast adom Mollyra, mert a 2est kicsinek talaltam. Pedig nem lehet azt mondani Mollyra hogy nagy darab, ugyancsak pici :D Oke, a 3asba belefer meg boven, de sokkal kenyelmesebb lehet neki, es a kakit is jobban megfogja. Ha kisebb lenne, a kaki mindnehova menne, kiveve ahova kellene :D

Ivas: Rekuja, te kerdezted. Itt nincs meleg, es nem iszik Molly. De lehet neha adok majd neki egy kis vizet, artani nem art. Oke, nincs 20-25 fok, de azert sut a nap neha...

Kép

Kép
snowball
 
 


Snowball: a zacskós porélesztő itthon is 7g-os. Zumba nekem nagyon tetszik, de még bénácskának érzem magam. Igaz én sokat aerobikoztam, és jó a ritmusérzékem(15éve zenélek), de még messze vagyok a spanyol dívától

Rekuja: nem értem pontosan: Te milyen nyuszit varrtál?

Tyuntyi: örülök, hoigy ez a cici mizériát írtad, mert ma Bálint is szórakoztatott a szopival. Én is úgy érzem, hogy néha szétrobban a mellem(tegnap zumba után kikaptam az ágyból, és alva szoptattam meg, mert aztn hittem leszakad a mellem).Ma meg8kor kétmellből bírt csak rendesen enni. Annyira érthetetlen a dolgo, már mindent kipróbálatm: homeos bogyó, more milk kapszula, szopatós tea, és most sört iszom, pedig nem szeretem. Na mindegy, ma őgyis vettem neki MAM anti-colica cumikat, amik nekem nagyon tetszenek.

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Felrobbannak a cicijeim :) napi 1x teszem szoptanítra a csajt, basszus, nemtom mennyiségben mennyit gyárt, de feszülnek, meg nőnek rendesen. Legalább nem lustul el a csaj. mondjuk nem eszik meg mindent róla, de már nem érdekel, majd max hamarabb kéri a következőt, nem kapja meg utána üvegből és pont.

Kat
a babzsák-nyuszit varrtam meg, ami a címlapon van a kislány kezében. Nagy lógó fülek, tojásded test, minimál munka :)
Minden elismerésem az ugri-bugri táncért! Én állóképességből sose voltam jó, inkáb gyaloglok 30 km-et mint lefussak 1-et :)
Nem lehet, hogy mivel tánc közben tök jól érezted magad, a felszabadult endorfin termelte tele a ciciket? mindenesetre jó kifogás, hogy apa adjon nekes idónként egy-két szabad estét :wink:

Snowball
Hát igen, ha én otthon szülök, tuti elvérzek, mert ugye érre repedtem. Pedig maga a szülés akár itthon is lehetett volna - utólag. akkor persze a zöld magzatvíz miatt bevittek volna kórházba, és csak macerásabb a dolog, mert így legalább még a saját lábamon mentem be. nemtom, hányan vannak közülünk, akiknek ment volna az otthon szülés...

Evian
Hát, a '90 évek elejének hőskorát idézi a mintalopásod :) mikor még itthon nem lehetett kapni, és külföldi újságokból másoltuk őket :) Én újabban nagyon burzsuj vagyok, és néha veszek egy-egy készletet cérnákkal meg mindennel... majd lefotózom a gombás képem amit apa kapott 2 éve, az is készletes, mert annyi színből áll, hogy annak az árából már bőven kijön a készlet, és hát nem mindegy, hogy egy hánytató galambgombán melyik 4 piros árnyalat van, mert apa ugye látja, ha fals...

na megy a hiszti. Tegnap, mikor üvöltött csak úgy, kivittem az erkélyre, mert utálom a szomszédot, gondoltam ő is hallgassa :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Rekuja: ez a cég teljesen ingyen szállít játékokat! Az én rendelésem ma jön meg, majd megírom, milyenek a termékek! Nagyon rendesen ment eddig az ügyintézés, szeretem a normális cégeket! :)

http://www.heted7jatek.hu/ [/img]

KépKép
sajti
 
 


A KIKA-ban 3990ft-ért van bébi gimnasztika, ez egy játékhíd, amit a szőnyegen a gyerek feje főlé tudsz tenni. Nagyon helyes, sok minden lóg le róla, és cserélgethetők a játékok, adnak hozzá akasztókat pluszba, így bárhova mász is fel tudsz vele akasztani(autósülésre, babakocsira, kiságyra). Szerintem megéri, mert én sokat kerestem, és csak márkás gyerekjátékokban volt, elég drágán. Van benne egy zenélő lepke is, de nekünk az nem zenél, de ma vettem, és nem fogom a gyerekkel visszavinni, mert benzinbe nem éri meg, meg annyi zenélős dolgunk van már:)

REKUJA: az állóképességem nekem is zéró, de hónap végén visszamegyek teniszezni, és oda meg kelleni fog. kicsit aggódom is emiatt.

Tápszeres anyukák: hogyan oldjátok meg az éjszakai etetést? ha felkel bekeveritek, és addig ordít, vagy utolsó etetésnél bekeveritek, és szobahőmérsékleten kapja

KépKép
KépKép
kat78
 
 


kat: en egy ideig termoszban tartottam a megfelelo homersekletu vizet, es mikor hallom hogy ebredezik, kiosonok, gyorsan bekeverem, 3 perc az egesz, utana peluscsere es eves. De mostmar hidegen tartom a vizet a termoszban, mert mikroban 30 mp alatt megmelegszik a viz, utana bekeverem, stb. Mivel a termoszom bena es nem tartotta mindig a viz homersekletet, szoval igyis ugyis mikroztam. De semmikepp se keverem be a tapszert elore, mert Molly 1x, vagy 1x sem kel fel ejszaka, most is este 9tol reggel 6ig aludt. Egyebkent gyorsan megvan ez a tapszer keszites, a pelenkazas hosszabb folyamat. Molly egyebkent sirni se szokott, mert ejszaka is teli vigyorral var a kisagyban, hiaba nem evett orak ota :lol:

rekuja: na igen, en is bajba lettem volna ha itthon szulok. Hiaba szenvedtem sokat, biztonsagban ereztem magam legalabb. Meg a noverkek nagyon kedvesek voltak, mindig etetni akartak :) Meg egy radiot is behoztak nekunk hogy ne unatkozzunk, szoval eleg otthonos volt igy is :lol:

Kép

Kép
snowball
 
 


Kat
nekem nem ordítva kel fel :) cuppog, nyüszög, felborítja a csörgős macit. erre felkelek, fitten kipattanok az ágyból, az előre kikészített vizet berakom 35 mpre a mikróba, amí pörög, pisilek, majd bekeverem a port. szóval ébredésem után 3perccel már ehetne is, de én előtte általában pelusozok egyet. amúgy igyekszem en kelteni, vagyismikor felriadok vmire megnézem az időt, és ha 12-2 között van, akkor én keltem enni, így jobban visszaalszik utána. de ma pl 4kor keltem a cuppogásra.. nem is aludt vissza, se ő, se apa... :(
Tenisz... hmmm.... fel se merem hívni az edzőmet, meg se ismerne, amilyen kövér vagyok :) nekem a Gábor mindíg az erőnlétemhez igazította az edzést, szóval mindig egy kicsit elfáradok, tök mind1 a kondim :) ezért vele teniszezek, nem apával, aki meg üti izomból a visszaadhatatlan labdákat :( úgy tiszta kudarcélmény.

Sajti
nézegettem a játékokat, de ő még olyan kicsi... szóval egyenlőre nem kap semmit, majd ha már stabilan ül :) ma mondjuk vettem zselés rágókát, mert hát méhikés :)

tecsóban kiárusítják a tavaszi kollekció babaruhát, féláron vannak a rugdalódzók! vettem is csomó 68ast. tudom, h hosszúak, dea62 meg rövid. bodyk sajna csak a hosszú ujjúak vannak leértékelve :( viszont az 5in1 csomagban volt Ilove dady meg I love mummy feliratos is :)

basszus, ma vettem észre, hogy már szocpol sincs mi meg ugye most veszünk lakást :( mire valaki visszahozza, apa túllép a korhatáron :?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Snowball
:) egyszerre írtunk :) és mind2en 3 perc alatt keverjük a port :)
nekem is jó volt, h kedves volt a szülésznő (az éjszakás), de ez spec. az otthonszülésné is meglenne. Mondjuk abban a törvényben amit most fogadtak el, lombikbabát nem lehet otthon szülni :shock: nekem ezzel a témával az a bajom, hogy akik a "természetes szülést" hangoztatják, azok hajlamosak megfeledkezni a természetes veszteségről is, ami ugye nem kevés...

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


rekuja: hat ha 3 perc, az 3 perc, mondjuk en pisilni nem szoktam, errol sikerult leszoknom szules utan :D Terhesen csukott szemmel mentem a wcig, mostmeg csukott szemmel megyek a onyhaig...addig is pihenek :D En is reggel attol tartottam, hogy nem fog visszaaludni Molly, mert ugye 9 orat aludt eves nelkul, de utana kaja utan meg fel9ig mindharman visszaaludtunk, olyan jo volt :D Vissza se tettem a kisagyba :P :twisted:
Fura dolog ez a terhesseg...amilyen csodalatos, ugyanannyire stresszes is. Nekem se csodalos nem volt, se stresszmentes. A szules meg megkoronazta... De mindegy is, hala a jo egnek mindenkinek egeszseges, gyonyoru babai szulettek, es mindenki tulelte a szulest :) Erdekes, nagyon sokszor meg azt almodom, hogy rugdos egy baba belulrol. Azert irom, hogy EGY baba, mert Molly mar mindig itt van korulottem, terhes nem vagyok almomban, es megis erzem... Hianyzik neha a pocakom :) Na..majd par ev mulva, mikor a kisteso erkezik... :)

Mar olyan sokszor akartam irni, mert ugy megbotrankoztam egy ujsagcikken. Valahol Angliaban az egyik fagyizoban anyatej fagyit arulnak... Interneten toborztak az anyukakat, akik adomanyoznak, persze penz jutalek fejeben (ami meg soknak sem mondhato...), cserebe tejcsit adnak. Es az emberek kepesek ezt megenni.... Nem tudom, de nekem ez annyira bizarr..... Olyan sok az okos ember, nemhogy mashova adomanyoznak azt a tejcsit :?

Kép

Kép
snowball
 
 


Sziasztok Csajok! :)

GYorsan válaszolgatok, mert nagyon fáradt vagyok, és igyekszem most aludni, ui. Apa holnaptól vasárnapig megint nem lesz itthon... :?

Tehát:

Snowball, ez az anyatej fagyi tényleg elég bizarr!! :shock: A paradicsom fagyi még ok, bár az is hülyeség volt, de anyatej??? Aki megveszi, az sem épelméjű, bár lehet, hogy ott fog állni a rendőrség, mert azért ez tényleg nem normális dolog... :shock:

Rekuja: csak a hátamban és a vállamban nem volt izomláz! :D Tegnap voltunk az ortopédián a gyerkőccel, kérdeztem, lehet-e kenguruzni, mire nézett rám nagy szemekkel a dokinő, hogy hát persze, ha elbírom ezt a nagy gyereket... Mert hát ugye Kristóf már közel van a 7 kilóhoz, 3 hete mérték utoljára, és akkor volt 6200 gramm... :lol: Nő a Drágám! 8) El volt ájulva tőle, hogy mennyire kedves Baba! :lol: Persze akármit csinált vele, a gyerkőc mindig rámnézett, hogy ez most normális, vagy sírni kell?? Látta, hogy én mosolygok, aztán ő is mosolygott, mint a vadalma! :lol:
Itt még mindig rendetlenség van.. Pont most akarom mondani Apának is, hogy jó lenne, ha néha elpakolná a cuccait.. meg lehet, hogy tényleg rendelni kéne a kaját, akkor mosogatni sem kellene.. Meg lehet, hogy több napig kellene hordanom 1 garnitúra ruhát.. meg Apának is... meg Kristófnak is... :lol: :lol: :lol:
nekem tutira nem ment volna az otthon szülés.. De nem is kíséreltem volna meg, annak ellenére sem, hogy a szülésfelkészítőm mind a 3 gyerekét Geréb Ágnesnél szülte, és az otthon szülést favorizálta, a kórháziról fogalma sem volt... :shock:
Ja, megérkeztek a játékok!!! Kettőt rendeltem, mindkettő nagyon tuti, nagyon jó minőségű!! Az egyik Artúr a sárkány, ami annyira cuki, hogy ha Kristófnak nem kell (bár most még érdekli), akkor az lesz az én méhikém, és viszem mindenhová!! :lol: :lol:

Kat: az tuti, hogy a mozgás elősegíti a tejci termelését, szoktam én is érezni futás után... :wink: ha leállok a mozgással, szinte egyből megindul a külvilág felé, szoktam is mondani, hogy kész a vacsora / uzsonna, stb.. :lol: Estefelé amúgy már nekem is kevesebb tejcim van, de mondták, hogy ez azért van, mert az esti tej kisebb mennyiségű, de zsírosabb! Én is csodálkozom rajta, hogy Kristóf annyival jóllakik (ugyanis a hajnali fulltele ciciket is gond nélkül kiporszívózza), de ő nem szól, sőt, magától hagyja abba a kajálást! :shock:

Képzeljétek, mostanában megint nagyon nehezen lehet elaltatni Kristófot! :( Tegnap másfél óráig ordított! De nem ám sírt, hanem torkaszakadtából ordított!! Enni nem akart, lefejtem, azt megette, aztán kiolvasztottam, megette, majd az előzőekkel együtt kijött mind! Kibontottuk a pelust, kiszellőztettünk, hátha meleg van, ölbe vettük, letettük, semmi nem volt jó! Aztán miután Apa kifáradt, átvettem én, és hála az égnek kb. 20 perc múlva elaludt... Aztán felébresztettük fél3-kor mert már megint hurkásak voltak a melleim! Jó kedvűen, beszédesen ébredt, jól bekajált, majd gond nélkül visszaaludt... Fene se érti..

KépKép
sajti
 
 


vacakol a babanetem :?

Snowball
dúrva az anyatejes fagyi! főleg, hogy szerintem az anyatej leginkább víz ízű. vagy csak az enyém nem nagy szám :) sztem is perverz, aki ilyet vesz, de az is, aki oda viszi és nem egy kórházba...

Sajti
Úristen, közel 7 kg??? mi van a te tejedben, kriptonit? :) abból még a fagyi is édes lenne :D elvileg fél éves korra dupláznak súlyt, de akkor te ezen már túlvagy.
Jön a nyár, nem kell több napig hordani a ruhákat, lehetsz pucéran :lol:
altatás ismerős. kb 2 hete a cumisüvveg-sztájkkal párhuzamosan kezdődött a csimpánz életmódunk. azóta csak rajtam alszik el, és ha lerakom, felébred. szóval napjaim nagy részét egy fotelben töltöm Szaffival. fogalmam sincs, hogy fogunk erről leszokni...
este nekünk is sírni kell, mndíg mondogatom, hogy most adj ki a feszültséget magából. ő ordít én meg ismételgetem, hogy milyen cuki. aztán egyszer csak rámnéz, elvigyorodik, és nekiáll dumálni :shock:

Úgy néz ki, találtunk lakást! olyan, mint amilyet kerestünk, bár talán túl közel van anyámékhoz... ők az 1-ben laknak, ez meg a 13ban van. bár ha tényleg összejön a 3 baba ez még praktikus lehet. 2+2es, tégla, cirkó fűtés, kicserélt ablakok, radiátorok. a burkolat ronda, de élhető, amíg lesz pénzünk megint. konyhabútor viszont kéne sztem, de Lóránt szerint úgyse főzök. Győzködtem, hogy most van egy 14 m2es konyhám, ehelyett lesz egy 6os, legalább a bútor legyen szép! persze ehhez kéne, hogy az öccse fizessen...

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Rekuja: kriptonit, ez jó!!! :lol: :lol: :lol: Nem, nem kriptonit, és még csak azt sem mondhatom, hogy 100%-ban egészségesen étkezem, de Kristóf egyáltalán nem kövér, teljesen arányos felépítésű! Még a dokinő is nézi mosolyogva pár percig, mielőtt elkezdi vizsgálgatni.. :D Mondjuk nem tudom soha, hány kiló, nincs mérlegünk, csak hát eszik (annyit, amennyit éppen akar), alszik, jókedvű, sétálunk napi 2x minimum 1 órát és ennyi.. Most veszem majd a tükröt, és tudunk egyedül autózni is...
Pucéran?? Egyenlőre még sajnos elég sok plusz kiló van rajtam... :( A cicik minimum 1 kiló, a hasamon is masszívan tartja magát a párna, pedig igyekszem sokat mozogni.. Felvettem a bikinimet, mindenhol minden kibuggyan... :?
Tegnap este elég jól ment az altatás, meglátjuk, mi lesz ma.. eléggé fúj a szél, ezt nem szereti a gyerkőc...
Ti altattátok már máshol a gyereket? Nemsokára nálunk beindul a verkli, megyünk majd ide-oda, tehát valahogy hozzá kell majd szoknia...
De jó, találtatok lakást??? :D Szerintem nem lesz gáz anyukádékkal, csak még időben le kell fektetni a szabályokat..
Szólj, ha kell szobafestő, tudok jót..

KépKép
sajti
 
 


Telsjesen elcsábultam... le volt értékelve a plüssméhike a happy boxban, muszáj volt venni egyet. kb akkora, mint Szaffi :) Pedig megfogattam, hogy nem leszünk plüss-halmozók! Klári barátnőm meséli mindíg, hogy a nagyobbik lánya úgy ovis volt, mikor ült a szoba közepén és vígasztalhatatlanul sírt. Hosszas faggatás után kinyögte, hogy azért olyan szomorú, mert annyi babája van, és ő nem tudja mindet szeretni. Olyan kis édes! Persze Nóri azóta már egyetemista, lassan végez... szóval csak felnőtt valahogy, de ez nagyon megmaradt bennem.

Sajti
festő lehet, hogy kelleni fog, még nem tudom, mennyire akarunk most dizájnolni. Ha csak tisztasági festés lesz, no meg persze a gyerekszoba egyik falának zöldnek kell lennie, azt Lóránt boldogan megcsinálja. Alapvetően jó állapotban van, csak hát a burkolatok az eredetiek, szóval kicsit retró a csempe, a parkettára meg nagyon ráférne egy lakkozás.
én most fogytam, amióta csak napi egy pöttyöst eszek és leálltam a mézes teával :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


persze, h elküldtem anélkül, h befejeztem volna... tiszta zizi vagyok :?

máshol altatást húsvétkor teszteljük, de mivel a hasamon alszik el, ezért sztem ez neki mind1.

Sajti, részvét a magányos hétvége miatt, majd jövök tanulni tőled, mert appa máj2-6 között Madridban lesz :( Aszondja 3 napra megy :o de bárhogy számolom, ez 5 nap. Majd péntek éjjel megyüni ki elé Szaffival, ha jól emléxem fél10re jön a gépe...

na aszem mindent kiírtam magamból :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Rekuja: szólj bátran, van jó festőm (vidéki), aki Pesten is dolgozik, a családunknak már csak ők festenek, lelkiismeretesen és nem drágán... Mézes tea?? Igazad van, akkor úgy látszik, nekem is le kellene állnom vele!
Szerintem mi holnap Anyuméknál alszunk, Apa úgy sincs itthon, aztán meglátjuk, mi lesz..
Ok, majd jövök szolidaritani május első hetén, vagy inkább sorstárskodni, ugyanis pont akkor a férjem is pár száz kilométerre fog dolgozni 1 teljes hétig... Már alig várja szegényke a nyaralást (amiből egyet nyár elejére, egyet pedig nyár végére tettünk :D ), mert már neki is szociális hiánya van, meg nekem is... :( Fél 10-kor kimentek érte Szaffival? Mondjuk szerintem Szaffi végig fogja aludni az utat a reptérig.

Pont most van itt Anyu, és mondja, hogy miket "kellene" megcsinálnom, mert más is "megoldja valahogy" a takarítást. Utána persze lelkendezik, milyen cuki, mosolygós és kiegyensúlyozott gyerek Kristóf.. Mondtam is neki, hogy mindez nem lenne, ha egyfolytában takarítanék...... Azért elég sz@rul esik, hogy mindenki mondja, hogy most ez a dolgom, ezt kell csinálni, lelkendeznek a gyerkőcön, de mondtam is Anyunak, hogy senki kedvéért nem vagyok hajlandó megdögleni a fáradtságtól (most etetés közben úgy elaludtam, hogy még álmodtam is..), csak azért, mert ezt "meg kell csinálni" és "más is megoldja valahogy". Inkább hagyom az egészet a francba, majd rendet rakok, és törődök inkább a gyerekkel, mert ha nem törődnék, pár év múlva meg azt fogják a szememre hányni, hogy inkább törődtem volna a gyerekkel! :? Értitek Ti ezt?????

KépKép
sajti
 
 


Sziasztok!

Sajti:
Máshol alvás. Mi már kétszer voltunk a szüleimnél vidéken, ilyenkor Csanád az uncsihugitól kölcsönkapott utazóágyban aludt. Nem volt semmi gond az alvással, hála Istennek. Sőt, a vidéki levegő még fejbe is csapta a gyereket, bár ezt neked hiába írom.
:lol: Inkább napközben volt nyűgös Csanád, de két nap után ez is rendeződött. Mennyire tudják ezek a kis manók, hogy nem otthon vannak.
Látom Kristóf is gyarapodik szépen. Csani is hat és fél kiló, de hosszra megint nőtt, már 63 centi. Mire ráadok vmit, már ki is nőtte. Iszonyat! Épp ezért nagyon kis profi ruhákat szereztem turiból, tized annyiért, amennyibe az új kerül. Alig vannak használva, gondolom más gyereke is gyorsan kinőtte.

Rekuja:
Tök jó, hogy megvan a lakás. Tessék ragaszkodni az új konyhabútorhoz, ha lehet! Az annyira feldobja a legszarabb konyhát is. Én panelban laktak, egy lyuk volt a konyhám, de mikor megcsináltattam a fenyőből készült egyedi tervezésű konyhabútort, majdnem kiköltöztem a konyhába a szobából.Olyan szuper lett. :lol: No, meg mikor árultam a lakást, emiatt meg is vették szinte azonnal.

Mindenki készül külföldre a nyáron? Nem tudom, én nem mernék még Csanáddal elindulni. :? Így csak a Balatonig megyünk idén, egyszer júniusba anyósékkal :shock: , majd tesómékkal és az én szüleimmel augusztusban :lol: . Egyébként most, hogy írom, talán el kellene mennünk hármasban is valahová. :P

Snowball:
Anyatejes fagyi? Elég bizarr. Nincs az az Isten, hogy megkóstoljam. Nem mondom a sajátomba belenyaltam már, de csak a gyerek érdekében. :lol: Másét viszont meg nem enném.

Kat:
Bébitornázót én is vettem, de én vateráztam. Tök jó, zenél, villog, miegymás, de Csanád még nem élvezi. Egyelőre mi nézzük apával a szobában. :P

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Sajti:
Ne izgulj, egy ideje én is feladtam a rendmániámból. A múltkor úgy elfáradtam, hogy másnap alig volt tejem. Nem éri meg. Most viszont elkezdtem a nagytakarítást. Szépen, lassan. Mondjuk Csanád még délelőttönként mindig alszik három órát, én akkor tudok haladni. De ablakot pucolni meghívtam a barátnőmet. Szívesen segít, s addig pedig apára bízom a kisfiút. Mondjuk nem volt egyszerű napot egyeztetni a kivitelezésre. :lol: Főzni se főzök minden nap. Szerintem lehetetlen mindent megcsinálni, hogy ne boruljon ki az ember.

Egyébként emlékeztek mennyit takarítottunk a terhességünk idején? :lol:
A másik ami még eszembe jutott, hogy egy éve már, hogy teherbe estünk. Mi április végén tudtuk meg, hogy érkezik Manóka hozzánk. Mennyire repül az idő. :shock:

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Olyan rossz, hogy Iphone-ról nem tudok írni, mert szopi közben olvaslak titeket, de válaszolni nem tudok.
Anyatej fagyi kiborított. Sajnos én úgy vagyok vele, hogy ha én nem tudom szoptatni, akkor sem adnék neki más anyatejét, akkor megy a tápszer. Tudom, hogy stelilizálják, meg minden, de akkor is más teste termelte, így ezzel a fagyi dolgoggal a hátamon fut a hideg.

Az otthoszülésről nem fejteném ki a véleményem, mert kiégne a monitor. Sajnos nagyon ellenzem, mert egy ember szórakozzon a saját életével, úgy ahogy akar, de nem egy újszülöttével. Sajnos a keresztlányom nagybátyja a Jánosban szülész, és a Szülőotthonban elakadt szüléseket oda viszi a mentő, és nekik kell a leggyorsabb, és legjobb megoldást azonnal csinálni.

Mindenkit irigyelek, aki apa nélkül bírja. Én soha nem alszom egyedül, mert pánik rohamot kapok, és ez nagyon megnehezítette az életemet eddig is. Ha Bencének el kellett mennie, akkor mindig felmentem Anyumékhoz. Bár sokat aggódtam, hogy mi lesz akkor, ha egyszer se Bence se Anyuék, de eddig mindig tüzetl oltottam, azaz, az aktuális problémát oldottam meg. Bence vasárnap elutazik a sógorommal sielni szerdáig, és itt maradok egyedül, bár Anyuék vannak a közelbe. Igaz sokszor csak este 9körül ér haza, amikor már Bálitn fürdetve, megetetve alszik, éjjel csak én kelek, így akár lehetnék egyedül, de mégis jó, hogy itt van. Na, így most föladta a leckét, meg kellene próbálnom a dolgot, de már a gondolatátol ráz a hideg:(

Ma itt volt Apukám vigyázott rá 1órát, míg bevásároltam, majd átjöttek a sógornőmék, aki nem látta január óta, és az unokahugom, és a végén beesett a kedves mama is. Úgy kifáradt szegény, hogy elaludt az ágyban, majd felkelt enni, és 1órát bámult hangtalanul az ágyában, majd elaludt.

Anyatejesek: ti mennyit kakiltok egy nap?

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Kat:
Én mennyit kakilok vagy a gyerek? :lol: Ez csak vicc, nem tudtam kihagyni, remélem nem haragszol. Csanád minden másnap kakil, jobban mondva olyankor telefossa a pelenkát, akár napjában többször is. Erre álltunk be egy ideje. Hála Istennek ezt sem éjszakára időzíti, mert általában mindig kicsurog vhol, pedig a pelenkák szuperek. Csanád kakil hígat. :D

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Sajti
egyszerre lépnek le a pasijaink? Költözzetek ide egyhétre :wink: gyakoroljuk nem otthon alvást :)
szeretnék majd kimenni a reptérre, imádom az érkezési várót, mindig az Igazából szerelem c. filmet juttatja eszembe :) ha csak 2 napra megy, akkor is nagy összeborulást szoktunk játszani, mintha fél év után jönne vissza :) addigra meg már tuti Szaffi-hiánya lesz.
Nekem a minap anyám azt fejtegette, hogy a gyereknek napközben egyedül kell elaludnia, mire mondtam, hogy de én emléxem rá, hogy ovis koromban nyaranta a nővéremmel és anyámmal 3an aludtunk a franciaágyon délután. ja, tényleg, mondta ő :D
koszról meg, nekem a nővérem mindig rumllis volt, haláálra idegesít a kosz a lakásában, a lánya meg egész rendszerető :) amúgy tarts takarítónőt! nem hiszem, hgy vidéken olyan drága lenne. ha bemész a közeli suli/oviba, az ottani takarítók közül bizti vállal vki magántakarítást, csak van egy, akit beengednél a lakásodba :) Ezért gürizik apa, nem? :)

tyuntyi
igazából nekem van félretéve pénzem konyhabútorra, csak a lakás picit többe kerül, mint terveztük, úgyhogy ha a sógorom nem adja meg a tartozását, akkor nem lesz rá zseton :( van egy jó asztalosunk, ő csinálta anyám egyedi konyháját is, meg a beépített szekrényeiket is méretre, szóval őt bíznám meg. Mivel most újépítésűben (6 éves) lakunk, nagy visszaesés lenne a "retro konyha".
Külföldi nyaralás nálunk kimarad, de van egy csomó üdülési csekkünk (éljenek a multik 8)), meg egy családi nyaraló Györökön, ahová mi hétvégékre akarunk lemenni. Appa tartogatja a szabiját őszre, amikor elvileg egyetemen leszek péntekenként. Ja, megyünk erdélybe, az külföld. Lolónak lesz 20 éves érettségi találkozója :shock: mondtam neki, hogy veszettül öreg ám! :lol:
Főzésről annyit, hogy kedden csomizott nekem nagymamis csúsztatott palacsintát. Jól beosztottam, és még ma is azt ebédeltem 8) Hétfőn meg az anyámtól hozott kakaspörköltöt. Király hetem volt :)
Én most is úgy takarítok, mint terhesen. Nekem ez mánia. pl zuhanyzás elött beöntöm a tisztítószert a klotyóba, a végén kisikálom. Fogmosás után meg elő a szivacs meg a ciff és tiszta a csap. De a héten szét is szedtem a csapot meg a lefolyóját és áztattam ecetben az alkatrészeket meg a rumlis-körömkefével, amit erre tartok kisikáltam őket. Minden nap valami kicsit. Ma pl porszívóztam, de 2 napja meg felmostam, mikor appa trükkösen egyenletesen bevonta tápszerrel a konyha-gyerekszoba útvonalat. Ablakot viszont nem fogok mosni, úgyis elköltözünk :lol:

Kat
Otthonszülés témakörben egyetértünk :) Viszont azt nagyon jogosnak érzem, hogy komolyan meg kéne vizsgálni, mért van rá igény, mert nem hiszem, hogy bárki a babát akarja kockáztatni. Milyen negatív élmények, vagy rémtörténetek vezetnek idáig? vagy tévhitek...
Rokonoktól kifáradt baba ismerős. Aztán meg néznek rád, hogy nem értik mit mondodt, hogy sokat sír, hát olyan szépen alszik magától...
Egyedül alvástól én egészen az 1. válásomig féltem. Akkor annyira örültem, hogy végre tényleg egyedül vagyok, hogy hirtelen minden gát feloldódott :) a terhesség alatt romlott a dolog, akkor lámpafénynél aludtam. Most lehet, beköltözök a kisszobába, hogy ne érezzem magam egyedül.
Nagyon kis megértő vagy, én tiszta hiszti lennék, ha apa nélkülünk akarna "nyaralni" menni, még ha nem is síelhetnék. Mondjuk ő se tud, pedig MVhelyen a városban volt sípálya, és járt is ki egy barátjával, de hamar lemondott róla. Bizti sok volt neki az ember, amilyen kis antiszoc a drágám :D

Csak azért írtam ilyen sokat, hogy Sajtinak legyen mit olvasnia, és ne legyen magányos az éjjel :D

Nektek hogy bírták a babák a mai szélvihart? Mondtam apának, ha holnap is ilyen idő lesz, nem megyünk sehová :( mire mondta, hogy mélyen fekvő helyeken nincs szél. Szerintem egész nap metrózni fogunk :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Gyors kérdés. A felengedett anyatejet, amit már megmelegítettem, de a gyerek nem ivott belőle egy kortyot sem, azt a következő etetésnél még oda lehet neki adni újramelegítve? Vagy kuka? :?:

Rekuja:
Egész nap metrózni? Benne vagyok! :lol:

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Képzeljétek, se éjjel, se reggel nem ébredtem fel Szaffi cuppogására :shock: Mikor éjjel felkeltem, apa már nagyban büfiztette, mikor reggel, akkor már a játszószőnyegén rúgapált :o eddig mindig én ébredtem hamarabb, ha a csaj rúgkapálni kezdett... Szóval aludtam egyben 8 órát 8) reggel viszont a cicik már nagyon Szaffit akartak...

Úgy döntöttem, a méhi amit tegnap vettem, Szaffi 1. fogantatás-napi ajándéka lesz :) Mert ha van születésnap, mért ne lehetne fogantatásnapot is tartani? Főleg, ha pontosan tudjuk, hogy április 22-én barkácsolták össze :) Egyébként tavaly április 8n menstruáltam a szülés elött utoljára, és most is akkor jött meg, szóval mondtam apának, ha ügyesek vagyunk, összehozunk ugyanarra a napra még egy Babcit :lol:

Evián, bizti értékeled, ez a gombás kép, amit apának hímeztem 2 éve (alul a zöld a belógó pálma, az nem a kép része :) ) Fentről lefelé: gyilkos galóca, hánytató galambgomba, légyölő galóca, érdes tinóru és badargomba. Tök logikátlan az összeállítás, mert az érdes tinóru ehető a többi meg mérgező...
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


bocs, csajok, de ezt muszáj megosztanom veletek :shock:
http://divany.hu/poronty/2011/04/08/hor ... lrtrahang/

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

hát ilyen vacak esténk régen volt! :( Kristóf alig aludt, forgolódott, nyüszögött, szerintem ez a vacak szél miatt van! két és fél órát altattam, tök fáradt volt, ennek ellenére 3 óra múlva felébredt, visszaaltattam 1 órát (cumi ki-cumi be...), utána kaja, aztán altatás másfél óra, utána megint felébredt 2-2,5 óra múlva, visszaaltatás,nem nagyon ment, úgyhogy ébredés, etetés, stb... Sétáltatni nem lehet, úgyhogy szerintem átmegyünk Anyumékhoz, legalább történjen valami...

Tyuntyi: nem szabad felmelegített-lehűlt tejet újramelegíteni és a gyereknek adni! Nekünk sok tej került már így a lefolyóba, de inkább oda, minthogy megártson a gyereknek!
Igen, Kristóf is nagyon nő! :) Nálunk Anyu szeret turizni, tehát én leadom neki a rendelést, és ő pedig hozza a cuccot, ha van! Hála az égnek,ui. én utálok vásárolni, csak netről szeretek (bár már ott is van turi..) így pedig még olcsóbb is..
Mi már lefoglaltuk a horvátországi szállást, megkockáztatjuk, reméljük, Kristóf is jól fogja érezni magát! Egy egész házat foglaltunk le 5 felnőtt + 1 gyerekre, 50m-re van a tenger, ami nekünk nagyon-nagyon fontos, ui. vissza kell rázódnunk a kajakozásba! Már 1 éve nem kajakoztam!! Úristen!! :shock: Azé' előtte még kimegyünk Ausztriába is, ott 30 méterre van a tó :lol: (én foglaltam mind a kettőt...), ahogy Rekuja is írta, ezért gürizik Apa... Ja, és itt egy apartmant foglaltunk le, hogy ne zavarjuk a többi vendéget, ha Kristóf elégedetlenkedne. Ha bejönnek ezek a szálláshelyek, ha kéritek, közzéteszem a címeket! Ausztriába Anyumat is visszük, tök sokat segített eddig, megérdemli a pihenést! Meg aztán hárman könnyebben vigyázunk a gyerkőcre (..én kis számító... :D
Kristóf délelőttönként 20 (!!!) percet alszik (ez most van..) ilyenkor van időm írni Nektek, vagy takarítani. Most pl. eszem is közben.. Utána séta (különben ordítás), kaja, játék, séta, kaja, játék (közben ordítás, ha már fáradt..) fürcsi, altatás, stb..

Kat: Kristóf átlag 3 naponta kakil, de ez lehet 2 és 4 is. Dokinéni szerint ez tök normális. Puki sok van. (Én sűrűbben kakilok... :lol:

Rekuja: költözzünk oda arra az időre? Aztán jönnek apáék, és 2 zombi várja majd őket! :lol: Mondjuk lehet, hogy a két gyerkőc is jól elbeszélgetne egymással!
Tudod, itt vidéken az van, ahogy anyum mondta, hogy "más is megoldja valahogy".. Itt mindenki úgy él, hogy másoknak megfeleljen, inkább megdöglenek, de egyfolytában takarítanak, aztán meg idegesek a gyerekkel.. Pont ma jutott eszembe, hogy tök jó, hogy Kristóf nem ijed meg, mikor közelít hozzá a kezem, ui tudja, hogy csak simogatást kaphat, pofont nem... Ez az én kicsi koromban máshogy volt.. Nem, nem voltam verve, de azért kaptam néha egy-két pofonkát, pl. amikor kitörtem az ajtót... :lol: Nem akarom,hogy az én gyerekem megijedjen a kezemtől....
Visszatérve, nem is tudom, megbíznék-e valakiben, mert itt mindenki tök pletykás, minket meg ugye ismernek itt.. meg én azt szeretem, ha valaki csendben teszi a dolgát, az itteniek meg egyfolytában pofáznak! ja, jut eszembe, tegnap voltam másodunokatesómnál, mondtam neki, hogy jaj de jó, ide is eljutottam (kis bolt), azt sem tudom, hol áll a fejem, mire ő: pedig te CSAK kismama vagy, nem?? A csak-ot hangsúlyosan mondta, persze.. Hát majdnem mondtam neki valami csúnyát! :(
ARanyos vagy, honnan tudtad, hogy nem fogok aludni éjjel?? :lol:
Jó metrózást! :lol:
Gombás kép nagyon király!!!! Hordozható uh viszont durva!! Megyek az utcán, és nézi mindenki a baba mocorgását? Tisztára Alien!

KépKép
sajti
 
 


Kakilás téma: húú, én nem szerettem, ha valaki többesszámba beszél, ha a gyerekéről beszél, és tessék, mit vált ki az emberből a GYES, és a kapkodás:) Szóval köszönöm az infókat, igazából a gyerek termésére gondoltam, de örömmel olvastam a mamák napi adagjáról is :)
Mert Bálint 2 napja minen pelenkát telerak, nem n agy a mennyiség, de van benne, az utolsó kettő zöldes volt. De nem izgatom magam, ha így jó neki, akkor hajrá.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én még nem találtam meg azt a pospsitörlőt, melynek elviselhető a szaga. Most akciósan vettem HUggiest(4volt egy csomagban, és egész jó áron), Aloe Vera-s elvben, de műagyag sárgadinnye szaga van. Hát nem tudom mi a büdösebb a gyerek pelenkája vagy a pospitörlő.

Nyaralás: mit is befizettük már augusztusban Horvátországot. Van egy fix helyünk évek óta. Apartman, medencével, és kiépített tengeres stranddal. Most visszük Anyumékat, és Bence egyik baráti családját, ahol most 5hetes Ráchel, és ők is hozzák a szüleiket, és jön még Bence egyik barátja és a menyasszonya. Előtte megyünk Ausztriába a hegyekbe, Bence rokonai kint élnek és van ott egy házuk, oda is járunk már régóta, és oda jön Bence unokatesói is. Mindkettő ismert terep számomra, és kb 4óra alatt haza lehet érni, ha gond van.

Szél: Bálint tök nyugiba aludta végig az éjszakát este8tól, fél2kor evett, és fél8kor kelt, de most nagyon felületesen alszik, és többször felsír:(

Bence ma már kezdi a rászoktatást, arra, hogy nem lesz itt velünk pár napig:) Most elment futni, majd 1re megyünk Anyumékhot ebédre, majd este legénybúcsúra megy. Vasárnap lefutja a Vivicitát, és utána indulnak sielni szerdáig. Szóval olyan, mintha ma menne már el, mert alig látjuk. Rekuja mondta, hogy milyen rendes vagyok, hogy elengedem: Neki ez a sielés dolgo a mindene. Sokat oktatott, az öccsével együtt, mi is így ismerkedtünk meg. Majd amikor dolgozni kezdtett egyre kevesebbet volt havon(előtt 6-7heteket is, meló mellett meg max2 hét, és pár 1napos túra). Idén Bálint születése miatt nem mentünk, ő volt 1napra, meg egyszer 2re. Így nem akartam ebbe beleszorítani, így menjen. Tudom, higy az esze fele itthon lesz, de ezt neki kell belátni. Igaz kezdek néha hárpiáskodni, még egyenlőre magamban, mert nagyon későn jár haza, és a hétvégék is elúsznak, így sokat vagyok egyedül, és nem túl izgi. De eddig nem tehetett róla, csak rossz. Majd igyekszem jobban alakítani, az ő életét is. Nálunk a hétfő este az ő napja: teniszezik, és utána a fiúkkal szaunázik. Kedd az enyém, a többi napon elvben siet haza(ezen a héten szerdán befogta a főnöke, csütörtökön lakógyűlésen volt 9ig, tegnap filmklubb volt nálunk, ma legénybúcsú, holnap elmegy) szóval így rá marad minden. Nem panaszkodom, mert nem vettem vele zsákbamacskát, mert tidtam, hogy ez lesz, csak úgy leírtam.

Én is keresztszemeztem terhesen, de most nem megy, mert elkezdem, és utána 3nap múlva fél órát bogarászom mire rájövök, hogy hol tartok. Most már egy pingvinem készen van, csak a sapkája hiányzik. Ez az unokaöcsémé lesz, mert az unokahugomnak is hímeztem egy ilyet névvel, és születési dátummal, és feldíszítettem egy szép papírdobozt, és ez volt az elején, és eben gyűjtik a fontosabb dolgokat(karszalag, eljő hajtincs, fogak) Ilyet készítek az öcsinek is, aki augusztusba jön, így van még időm.

Igyekszem jönni, és helyzetet jelenteni. De még nem nagyon látom át a jövő hetünket, és még jön a gyógytornász is, meg oltás is lesz, és a védő néni is bejelentkezett.

NYUFÓ, BETTIKE, KISCSILLAG rólatok is jó lenne hallani valamit

KépKép
KépKép
kat78
 
 


vettem egy angol konyha-magazint, hogy kinézzek vmi dizájnt. appa szerint az újság árából a konyha is kijönne :D na, van benne fehér angol stílusú sötét munkalappal, meg fehér angol stílusú márvány munkalappal, meg fehér angol stílusú nyers fa munkalappal :shock: véglis, abban az egyben bizti voltam, h nem mediterránt szeretnék, még jó, h nem azzal van tele :)

Sajti
tényleg vacak estéd volt :( ha magadon altatod, akkor is ennyit sír? nekem ez a joker megoldás, és én is alszok alatta, néha hamarabb, mint ő. nekem a kiságyába max 40 percet, rajtam akár 2-3 órát is alszik. ilyenkor irogatok nektek. most is itt szuszog a kis drága :)
ideköltözést komolyan mondtam, szerintem poén, csak macera :) nem két zombi, hanem 4 :wink:
takarítónő: a kedvenc bölcsis dajkám késöbb anyám suliában volt takarító nő, most ment nyugdíjba 58 évesen pár hete (anyám jól bosszankodott, mert egy hónapban születtek, csak ugye a 40 év után nyugdíjba mehetbe nem számít az 5 év egyetem). A lényeg, hogy nekem az ő száma van meg, mert ő minden szempontból tökéletes segítség lenne. ha ikreket szülök másodjára, tuti rádumálom apát h alkalmazzuk napi pár órára :)
hát igen, vidéki életnek sok a hátránya! gondolom, aki beszólt még nem szült... reméljük síró gyereke lesz :lol: éljen a jóindulat :)
engem - meg nővéremet - egyszer vert meg anyám, mikor a 8. emeleten az ablakpárkányon ülve játszottunk. azóta mindkettőnknek tériszonya van, viszont még élünk :) azt rendszeresen mondta nagymamis, hogy rácsapok a kezedre, de mindig csak mondta. viszont hideg zuhany alá nyáron balcsin többször is kerültem :D szerettem hisztizni :lol:

Kat
hát, ha ennyire síelős akkor nagyon megértem. Apának a gombászás a maga "síelése" ezért is kirándulunk annyit :) bár most a szél miatt nem megyünk, pedig már tuti van a Merzse mocsárban kucsmagomba...
akartam ma venni vmi jó kis keresztszemes készletet, de semmi se fogott meg. majd előbányászom a solobimbiket, kéresek vmi babás mintát. Én jó vagyok abbahagyott képek folytatásában, a múltkor cirka 3 év után fejeztem be egy tündérkét :)
nagyon tetszett a leírásod a többes számban beszélésről :lol: én is rajtakaptam már magam, pedig... egyik diákom anyja hívot egyszer reggel, hogy "egész éjjel hánytunk és hasmenésünk volt, most épp alszunk, úgyhogy nem megyünk iskolába, tanárnő" :lol: a csaj 18 éves volt...

Szaffit a szél csak azért ébreszti fel, mert figyeli a zajokat. nem nyűgös, nem sír, csak sasol és hallgatózik.

Titikéről is rég hallottunk... bár igaz, Nyufóékról régebben. Vajon mért a többgyerekesek írnak ritkábban? hmmm.....

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Jöttem bosszankodni nektek:
Ma sterilizáltam Bálint cumijaut, és mikor el akartam mosni után a sterilizálót vettem észre, hogy megolvadt két helyen az alja. Ez egy Canpol mikrós sterilizáló 3390ft-ért. Anno azért választottam ezt, mert körbenéztem, és a mehanizmusa a mikrósnak mind az volt, hogy tál kicsi szűrőbetét, alá víz, tető és kész. Úgy érzetem a márkát kell megfizetni, de azt rendesen. És arra gondoltam, hogy ha szoptatok jó lesz ez is, mert akkor ritkábban kell használni.
Még a dobozát is eltettem, hogy majd abba tárolom a következő gyerekig. Ma kivittük abba a fenomenális, egyedüralomban lévő budaörsi Brendonba. Ahol közölte a nő, hogy ezt nem tudja visszavenni, mert a lista, amit a cég adott abban nem szerepel az olvadás, nem rendeltetésszerűen használtam. Biztos nem tettem bele elég vizet. Mondtam neki, hogy édesapám, és az ő apja is műanyagfeldolgozából él, Édesapám vegyészmérnök és e területen dolgozik, egy műanyagnak víz nélkl sem szabadna a mikorban 5perc alatt megolvadnia. És mondtuk neki, hogy vennénk egy márkásabbat, szóval még rá is fizetnénk. De ők tarthatatlanok voltak. Bencének se kellett több, mert ő ugye jogász:kérte a panaszkönyvet, és elküldtük Kermibe. Arról persze ne beszéljünk, hogy nem tudom mikor olvadt meg, és ha megolvadt mi szabadult fel belöle, ami egy sterilizálásnál nem a leg előnyösebb.
Szóval most keresek egy megbízhatóbb dolgot, találtam egyet a babymoov elektromos streilizálója mlyre örökgarancia van. Én a mikorval kicsit hadilábon állok, még a vizet se melegítem meg benne tápszerhez, de az elektromos sterilizálót kezdetben felselegesnek tartotta, gondoltam ebből jó a mikros.
Sajnos eddig sem szerettem a Berndon-t, mert drágább mint más kisebb bababolt, és elképesztően bunkok. A barátnőm 6hónapos terhesen ott vett meg mindent, otthagyott 60ezer forintot, és amikor a pénztárnál kért pár zacskót, hogy a kocsiig ki tudja vinni a dolgokat, közölték, hogy darabja 10ft. Hát még van mit tanulnunk üzletpolitikából

KépKép
KépKép
kat78
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?