Sziasztok!
ülés: az, h elég-e az ülésmagasító, szintén több mindentől függ, előszsör is, h mekkora a gyerek (ismerős fia 12 évesen 160 cm volt, az enyém 150, és az ülésnél 10 cm magasság különbség elég sok lehet.). Másodszor autó függő, a mi kisbuszunkban elégh magasról jön a biztiöv, és hátul legalábbis a régiben nem lehetett állítani, meg az autó ülése is lehet nagy, így még a nagyobb gyerek is lehet, h háttámlás magasítóval ül, amin van övterelő, h ne a nyakánál menjen át az öv, más kocsiban meg esetleg már simán bekötöd, időnként még magasító sem kell.
ovi: ez nem a neten keringett, Vovanda írta, és ők már többször gyűjtöttek nekik, és azért linkeltem be a fenntartók kiadott nyilatkozatát, h ne kelljen minden szóbeszédnek pro és kontra felülnünk.
(Különben az egyik anyukatárs egy ovikkal foglalkozó civilszervezetnél tevékenykedik, őt kérdeztem, ő is volt ebben az oviban, volt ott anno egy tájékoztató, vagy bemutató, azon volt, állítólag több prominens személy is kiállt mellette. Lehet, h a keringő híreken volt mit pontosítani, de az kinek áll érdekében vajon, h álhírnek tüntesse fel, és leállítsa az emberek jobbító szándékát, meg ellérje, h mindere rámondjuk, h "á, biztos nem igaz". És ezáltal kiiktassa azt a lehetőséget, amit amúgy az interenet lehetővé tenne. )
A "beteg gyereknek gyűjtünk" típusú emailből én is többet kapok hetente, de az sztem mind kamu.
Máltainak szoktam én is elvinni, de hol van konténerük? Én oda a Miklós téri vagy utcai központba szoktam beadni. Vagy beteszem a vöröskeresztes konténerbe a Praktikernél. De pl egy csomó cuccot , szőnyeg, függöny, ágynemű, konyhaeszköz, stb átvittünk a Zápor utcai anyaotthonba. ez a down otthon is jó ötlet.
Meg most a kisbébi ruhákat beviszem a gyerekklinikára, ahol Joni feküdt, megkérdeztem őket, és sajna ők is olyan helyzetben vannak, h jól jön, ha nem kell (annyit) ruhára költeni. Ahogy ott voltam, láttam mi az, amit használni tudnak, így most ez is szempont a válogatásnál.
Már olyan vagyok, mint egy elosztó központ
szerencsére rengeteg ruhát kapunk mi is, meg cserélgetjük családon belül, és én is tovább meg kölcsön adom rokonoknak, barátoknak, stb.
időjárás: jaj, nálunk a picik iszonyú nyűgösek voltak éjjel, a szél recsegtette fölöttünk a tetőt, még én is szörnyen aludtam, meg hülyeségeket álmodtam, már amikor éppen hagytak aludni!