Új privát üzeneted érkezett!

Abbey,
azért a canestent javasolja, mert ez a popsipirosodás egyfajta gomba ... a borax pasta is erre való, ebben a krémben is van borax...de lehet a spec. kevert krém jobb. Nem tudom, de nekünk hat, de jó sok idő mire elmúlik és szebb lesz.
Próbálom elképzelni, de a kiságyban hogyan ringatod????:-)

Szivvi,
sajnos a megszokás már nagy úr és remélem szerencsétek lesz és átszokik a tesókhoz. Azért nektek is kell privát szféra nem, legalább az ágyban és most nem kiváltképp a szexre gondolok csak.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi: fekszik és olyan mintha a popsiját paskolgatnám, de nem, hanem csak inkább mozgatom. És így az egész gyerek mozog kicsit. Olyasmi, mintha magzatpózba feküdnél és nem magadat ringatnád, hanem valaki más ringatna. :lol:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

Bocs a késedelemért. A hétvégén, a normál meneten túl még a nagyobb ikreim szülinapja is volt, torta készítés, nagyszülőkkel ünnepi vacsi, oviba készített gyümisali, stb. De jól sikerült, Eszter a fülét szerette volna kifúratni, és még az is összejött, szóval ők nagyon lelkesek voltak az egésztől, mi meg fáradtak, haha. Na, jó, nem volt gáz, csak elfoglalt voltam. (Mert amúgy unatkozom :lol: ). tegnap meg fogadó óra volt a suliban, kicsit utána kellett nézni nagyfiam viselt dolgainak...

A kicsi ikrek ma 8 hósak:Nonó fura, kb 6,7 kg, Joni meg majdnem 9. De Noémi is jól eszik, meg gyarapszik is, szóval nem izgatom magam. Kiváncsi vagyok milyen lesz nagyobbnak, mivel az enyéim mindig addig voltak dundik, amíg szopiztak :D Márpedig mindegyik sokáig szopott, szerencsére. (Most igazán nem dagik, éppen a hétvégén mértem őket: Ábel: 150cm-35kg, Dávid 140cm-30kg, Eszter 130cm-24kg, Ádám 124cm-22 kg. Semmi extra. Eszter elég magas, a fiúk inkább kicsik a korukhoz képest.)

Alvás:enyémek meg még mindig kint alszanak a szopis párnákon a nappaliban, jobban szeretik, ha én is mellettük alszom, de inkább csak ha nyügik. Nem aggasztom magam, a többi gyerekem is átszokott a normál alvásra, saját ágyban. Bár Ádi nagyon szeret átjönni hozzánk, inkább hajnalban, de Dávid is átjárt, aztán kinőtte. azt hiszem van egy koruk, amikor már lehet kicsit beszélni velük, és szoktatni őket. Meg nem tudom, h nálatok hogy van, de a nagyobbik ikreim nagyon sokáig együtt aludtak, nem tudom joniék mit fognak csinálni. Mindenesetre szerintem fontos, hogy tudjon mindenki pihenni, és ha ez nem a "nagykönyv" ajánlata szerint történik, akkor máshogy, fő, h a résztvevőknek alkalmas legyen.

Piros poopsi: tényleg tud lenni a fogzástól. Én szoktam canestent használni, de inkább akkor, amikor olyan pöttyökben piros, mert az tudom, h gomba, Eszteremnek is volt, többször is. De ha sebes foltokban, akkor tényleg jó a canesten. Nem tudom, hogyha ennyire vészes, akkor egy kis probiotikum nem használna-e, kicsit helyre tenné a bélflórát, talán kevésbé lenne irritáló, de lehet, h ez hülyeség.

Betegeknek jobbulást, majd jövök, csak odaég a kajánk!

claire
claire
 
 

 
 

Sziasztok!

Claire: van itthon protexinem, amit még ősszel adtam Esztinek. 15set vettem és 7et használtunk. Adjam oda neki a másik felét? Piros pöttyök nem nagyon vannak a popsiján, hanem az egész egyszínű vörös. Ettől függetlenül kipróbálhatom a canesten+neog. kombót. Majd ha patika fele járok veszek.
Esztike 9hósan akkora, mint Nonó, uh sztem nincs min aggódnod :lol:

Elkezdtem nézegetni az autósüléseket, de teljesen tanácstalan vagyok. Annyi féle van, és annyira különböző az áruk. Van 9-18 meg 9-25 meg 9-36kg. Sztetek milyet érdemes venni? Nézegettem használtat is, de elég gyér a kínálat :( Van vm bejáratott márkátok?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


abbey,
nem akarod inkább visszavinni a dokihoz, hogy adjon valami keveréket a popsijára?
Az üléssel kapcsolatban nekünk Bé-Bé Confort ülésünk volt, nagyon szerettük vagyis van, mert most jó a piciknek. Ezek az ülések 0-18 kilósak. Ezt elég sokáig használtuk, majd aztán lett 9-36 kilós.
Alapvetően nagyon sok pénzt el lehet erre külteni, de szerintem arra figyelj ha nézel ilyeneket, hogy a szabványnak mindenképp megfeleljen. Ha ez megvan akkor a többi már a márka, meg a design ami megdobja az árát, meg a komfortossága, na de egy jobb az 50 ezer újonnan.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!
Lehet, h nem árt vmi keveréket kérni a dokitól, hátha van vmi jó receptje. A protexin amúgy nem árthat. Ha visszaviszed, esetleg kérdezd meg a dokit, majd én is megkérdem az enyémet, ő nagyon jó az ilyen egyszerű "házi" gyógymódokban (is) :D .
Ami az üléseket illeti, mi szinte mindet örököltük :oops:, de tényleg a fő, h stabványos legyen, bár sztem már lassan ennek mind megfelel, ha nem vmi ősi darabot szedsz elő. Azt hiszem 9-36os, amiből nekünk több is volt, szerintem fontos, h fektethető legyen ebben a korban, lehetőleg egyszerűen. Ahol kb kagyló forma az ülés, és egy sínen tudod dönteni, azok nálunk beváltak. ha nem no name, akkor majdnem mindegy a márka, kb uazt tudja. Ha sokáig akaroid használni, akkor jól jöhet még, ha a fejtámlát feljebb tudod húzni, na ezt ezek a kagyló formák nem tudják. :(
Vannak tényleg eszméletlen drágák, meg kell nézni mit tud, van már olyan is, amit minden fazonra át tudsz állítani,háttámlás ülésmagasítón keresztül egészen sima ülésmagasítóig, meg kell fontolni, h az nem éri-e meg, most nagyobb pénz, de le van tudva az autósülés gond. Nálunka továbbadós rendszer működött :lol:, így ez kevésbé volt érdekes.Érdemes még azt figyelni, h a csatja lehetőleg tiszta fém legyen, a kis összeakasztó ha műanyag, marha könnyen letörik, nehéz használni, és nehéz másik csattot lelni.

Mellesleg érdemes megkérdezni ikreseket, meg megbíízható helyeről érdemes használtat venni, tapasztalatom szerint egy jó ülés 4-5 gyereket is kiszolgál, max a huzatot kell foltozni :lol:.
Ja, mégegy: ha nem húzol rá póthuzatot, akkor érdemesebb világos színűt venni, mert nyáron nagyon át tud forrósodni még a huzat is. Kőülönben én szoktam rá gumislepedőből egy fvehér huzatot rakni, azt könnyebb leszedni mosni, és nem is meleg. Nyáron a fém csatokkal is vigyázni kell, komolyan megégetheti a pici pucér bőrét! Ha tudod, h sokáig áll a napon az autó, mindenképp érdemes letakarni legalább egy textil pelussal a csatot.
ennyit tudtam hozzá szólni, lehet, h nem sokat segített, de hátha majd még vki mond vmi okosat.

Szilvi! Nekünk is volt bébé konfor, illetve van is, mi is szeretjük!

Mi ma ikeáztunk a két picivel. Tényleg mondtam már, hogy Joni felült? Pont a naygobbak szülinapján, így előkerültek az etetőszékek is, így mostmár oda tudnak ülni velünk a nagyasztalhoz
:D
claire
 
 


Sziasztok!

Szilvi: mindenképp fel fogom hívni a Drnőt, bár most egész szép. Ő mondta ezt a canestenes dolgot amúgy.

Claire: ügyi Joni!!! :) A lányok is kezdenek felülni. Bár ők igen viccesen. Lillus hasonfekvésből felnyomja magát, beül a két lába közé, majd fogja kispárgázik és terpeszülésbe ül. Mint vm kis gumiember :D Esztike meg 4kézlábról ül át. Stabilan nem ülnek még, támaszkodniuk kell, és azért egy idő után el is dőlnek. De ügyesednek :)

Autósülés: köszi a tanácsokat, nagyon hasznosak voltak! Néztem már vaterán meg ikers fórumon, de pang a piac. Vagy nagyon régiek, vagy nagyon drágák. Ráérünk még, sztem 1-2 hónapig még jó ez is. De lehet, h valóban beruházunk rá, végülis 4-5-6 éves korukig biztos jó. MAxi-cosi-t néztem. Arról sok jót hallottam, közép árkategória, olyan 40e/db körül van :shock:

Ikeába mi is voltunk hétfőn. Vettem törülközőt, vékony hálózsákot, és biztonsági rácsot akartam. Végül azt nem vettünk, mert fúrni kellene, azt meg nem akartam. De végignéztem a teljes kínálatot és amit nem kell fúrni az nem nyitható, az meg nem jó a lépcsőre. Uh végül mégis azt fogjuk megvenni.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


sziasztok
Lilkónak Römer king plus (9-15) ülése van, 1 évesen kapta, még jó neki, de nyáron sztem cseréljük. Nekem fontos volt, hogy lehessen dönteni, hogy ha hosszabb útra megyünk, tudjon aludni. Ezen van egy kis zseb féle, amibe bele lehet dugni a csatot és nem forrósodik át nyáron. Mosható a huzata, szal sztem szupi darab. Most nem is néztem még mennyibe kerül.

Voltunk ma a töpikkel kontrollon, minden negatív, de iszonyat taknyosak még. Eminek gyak folyamatosan folyik az orra :shock:
Aztán meg rájött, hogy 2 kézzel fel tudja húzni magát, ez most teccik neki. Ülést egyik sem erőlteti :roll:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


hmmmmm

Minden kedves ismerősnek és ismeretlennek üzenem, hogy a mai napon, felkerestem azt az óvodát, melynek segítségkérését, jómagam is megosztottam az üzenőfalamon! Szerettem volna a hajléktalan programban résztvevő gyermekeket, meselemezzel, illetve egy ingyenes gyermeknapi rendezvénnyel támogatni! Beszéltem az Igazgatónővel, aki elmondta: SEMMIFÉLE SEGÍTSÉGET NEM KÉRTEK, NINCS AZ INTÉZMÉNYBEN ILYEN PROGRAM, NINCSENEK HAJLÉKTALAN GYERMEKEK, SEM FÜRDETVE, SEM ETETVE...STB, A HÍRREL ELLENTÉTBEN! Vannak természetesen az óvodában, (VIII. ker.)- halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek, de csak úgy, mint minden kerületben, vagy szegény településeken, vidéken! Ő több, mint fél éve vezeti az intézményt, azt mondja nem érti, talán az előző vezető "ÖTLETE" volt, de a lényeg, hogy nem igaz, sosem volt az, és nem időszerű ez a tartalom! Tisztelettel üzenem mindenkinek, hogy nem árt utána nézni néha a dolgoknak, és egyszerűen felháborító, hogy mennyire visszaélnek az emberek jóságával! Tényleg segíteni akartam, bár tegnap már elgondolkodtunk a párommal, hogy kizárt, hogy az állam, hagyná ezt és nem venné állami gondozásba az ilyen gyermekeket! Ha valaki ismeri azt a hölgyet, akinek neve a hirdetmény végén szerepel, kérem jelezze! Köszönettel: SZILASI ANDREA

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Abbey!
Ma is voltunk zenén. Sikerült 9re odaérnünk. :D
Megkérdeztem neked, elvileg befértek ide is, de a kedd 9 órás csopi majdnem üres. Akár mi is válthatunk abba, ha gondolod. Most a sógornőmékkel együtt vagyunk, de nem gond.



Szivvi! :( Mostmár majd csak kisüti a trutyit a napocska belőlük.

Claire
claire
 
 


Szivvi! Én utánaszoktam nézni, mert tényleg bármit fel lehet a neten nyomni,most is ezt tettem, meg tervezem, h személyesen is megnézem, de van olyan ismerősöm, akivolt ott.
Mindenesetre abból amiket a neten találtam, nekem ez tűnik a leghitelesebbnek:
http://www.wesley.hu/wesley/foiskola/v/1810

Claire
claire
 
 


Sziasztok.

Ezt a trágya időt komolyan. Annyira imádom, ahogy elkezd sütni a tavaszi nap és akkor tessék, muszáj elromolnia mindig.
Úgy hajlongnak nálunk a fák, hogy az csak na.
Boti is itthon zizeg, mert elkapott egy olyan vírust, ami most pörög az ovikban, hogy semmi baja alapból, csak éjjelre megy fel a láza kissé. Elvittem dokihoz tegnap, ő mondta, hogy sokan vannak most ebben.

Abbey,
attól függ a kocsi ülés meddig jó, hogy a gyerekek milyen ütemben nőnek illetve híznak. Nálunk pl. mivel Boti nagy gyerek és úgy nőtt mint a bolond gomba, így a 0-18 kilós ülést elég hamar (1 évesen kb.) kellett cserélni nagyobbra, mivel ezeknek általában nem állítható a magassága, ha picit túlér a feje a támlán, már nem jó, nem biztonságos. Barátnőm viszont az ugyanilyen ülést most cserélte és a fia most két éves, szóval relatív.
Ha nektek is több ülés kell majd, mert nem tudni, akkor sok szerintem 40 ezer darabjáért, de úgyis ti döntitek el, mi fér bele, ezek csak tényleg jó tanácsok és tapasztalatok.
Az IKEA-ban akkor lehet közlekedni iker kocsival? Szimplával voltam még anno. :-)

Szivvi,
sajnálom szegény piciket, ez a taknyosság komolyan nekem is az agyamra megy...nekem mindig szörcsögnek kicsit, elég nehéz megállapítanom, hogy mikor náthásak esetleg...
Ha jó idő lenne, akkor napon lehetnének picit, de hát...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Szivvi: csak kilábaltok már lassan! Néztem a Römert is, abból elég sokat lehet kapni használtan, uh elég népszerű darab lehet :) gondolom akkor nem is rossz.

Szilvi: ne is mond... tegnap ültem kint a kertben amíg a manók aludtak, és pont az járt a fejemben, hogy mennyire jó lenne, ha maradna ez az idő. Erre éjjel arra ébredek, hogy orkán erejű szél fúj. Férjem már a fűtést kapcsolná ki, de még jövő hétre 12°C-t mondanak, uh nem engedem neki.
Sztem lehet közlekedni. Bár mi a bergonnal sosem voltunk. Vagy 2en voltunk a férjemmel, vagy kenguruban vittük őket.

Ülés: igen, abszolut egyet értek Szilvi, ha 1-2 évig jó, nagyon sok a 40e... pont ezért kérdeztelek meg Titeket, mert már van tapasztalatotok e téren :)
Tegnap próbáltam keresgélni, ezt találtam: http://www.bergon.hu/index.php?oldal=te ... ar=&maxar=
ebből a 9-25kg-sat néztem. Ha minden igaz, ez úgy 5 éves korukig jó, és állítólag akkor már csak ülésmagasító kell nekik. Sajnos az árát nem találtam sehol, de holnap el szeretnék menni megnézni.

Ovis dologhoz meg no comment. Lehet szívtelen vagyok, de én semmit nem hiszek el ami a neten kering... sajnos, mint ahogy ez a felhívás is mutatja igen csekély az igazság tartalma. A kinőtt/megunt stb ruhákat én mindig bedobom a máltais konténerekbe, ők úgyis tudják hova kell adni. Játékokat meg a dunaalmási down otthonba küldjük.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
ülés: az, h elég-e az ülésmagasító, szintén több mindentől függ, előszsör is, h mekkora a gyerek (ismerős fia 12 évesen 160 cm volt, az enyém 150, és az ülésnél 10 cm magasság különbség elég sok lehet.). Másodszor autó függő, a mi kisbuszunkban elégh magasról jön a biztiöv, és hátul legalábbis a régiben nem lehetett állítani, meg az autó ülése is lehet nagy, így még a nagyobb gyerek is lehet, h háttámlás magasítóval ül, amin van övterelő, h ne a nyakánál menjen át az öv, más kocsiban meg esetleg már simán bekötöd, időnként még magasító sem kell.

ovi: ez nem a neten keringett, Vovanda írta, és ők már többször gyűjtöttek nekik, és azért linkeltem be a fenntartók kiadott nyilatkozatát, h ne kelljen minden szóbeszédnek pro és kontra felülnünk.
(Különben az egyik anyukatárs egy ovikkal foglalkozó civilszervezetnél tevékenykedik, őt kérdeztem, ő is volt ebben az oviban, volt ott anno egy tájékoztató, vagy bemutató, azon volt, állítólag több prominens személy is kiállt mellette. Lehet, h a keringő híreken volt mit pontosítani, de az kinek áll érdekében vajon, h álhírnek tüntesse fel, és leállítsa az emberek jobbító szándékát, meg ellérje, h mindere rámondjuk, h "á, biztos nem igaz". És ezáltal kiiktassa azt a lehetőséget, amit amúgy az interenet lehetővé tenne. )
A "beteg gyereknek gyűjtünk" típusú emailből én is többet kapok hetente, de az sztem mind kamu.
Máltainak szoktam én is elvinni, de hol van konténerük? Én oda a Miklós téri vagy utcai központba szoktam beadni. Vagy beteszem a vöröskeresztes konténerbe a Praktikernél. De pl egy csomó cuccot , szőnyeg, függöny, ágynemű, konyhaeszköz, stb átvittünk a Zápor utcai anyaotthonba. ez a down otthon is jó ötlet.
Meg most a kisbébi ruhákat beviszem a gyerekklinikára, ahol Joni feküdt, megkérdeztem őket, és sajna ők is olyan helyzetben vannak, h jól jön, ha nem kell (annyit) ruhára költeni. Ahogy ott voltam, láttam mi az, amit használni tudnak, így most ez is szempont a válogatásnál. :D Már olyan vagyok, mint egy elosztó központ :D szerencsére rengeteg ruhát kapunk mi is, meg cserélgetjük családon belül, és én is tovább meg kölcsön adom rokonoknak, barátoknak, stb. :D

időjárás: jaj, nálunk a picik iszonyú nyűgösek voltak éjjel, a szél recsegtette fölöttünk a tetőt, még én is szörnyen aludtam, meg hülyeségeket álmodtam, már amikor éppen hagytak aludni! :(
claire
 
 


Ja, IKEA: nekünk egymás elótti kocsink van, anyámmal voltam.
claire
 
 


Ovis dolgot nem csak itt olvastam Vandánál, hanem iwiwen, facebookon számtalan példányban. Olyan kommentekkel, mint szívtelen aki nem segít...
abba a linkbe amit bemásoltál, abba is azt írják, h hajléktalanok a gyerekek meg nem esznek, nem fürdenek, hanem, h rászorulnak. Ilyen meg valóban nem csak a VIII. ker.ben van.
Én is a praktikerhez viszem, akkor lehet az vörös kereszt, nem máltai, bocs.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Igen, én nem olvastam, de hallottam, h túl lihegték kicsit, meg a cikk is mondja, h egy jó lelkű újságíró adta ezt a hajléktakan nevet. De nem gondolom, h ettől baj lenne, ha gyűjtenek nekik, főként, h azt is írták, h hasonló vidéki oviknak adják tovább, ha felesleg keletkezik. Sztem ez az Oltalom alapítvány uúgy le tudja osztani, mint a Máltai.
Különben én munkám miatt jártam ki a VIII, ker-i Koszorú utcai oviba, ott is láttam egyet s mást. Bizony ott is volt már, h az oviban mosták ki a gyerek cuccát, sőt hajat is nyírtak, a fürdetés sem ritka. És bizony vannak gyerekek, akik hétvégén nem nagyon esznek, így hétfőn a reggelinél kb dupla adag is elfogy :( . Úgyhogy nekik is szoktak adományozni amit tudnak, meg szerencsére jó az ovivezető, meg az önkormi is próbálkozik, Állatira elkötelezett óvónők vannak, igyekeznek sokat nyújtani nekik, voltam velük pl a Term Tud múzeumban, nagy élmény volt.
Visszatérve az elejére, utálom, amikor a lelkiismeretemre próbálnak nyomást gyakorolni, ha ez volt, az fuj!
claire
 
 


Bocs, most csak bekukk-nal is rovidebb; csak olvastam, h. valakinek kene gvalami ausztriabol. szivesen megveszem, a ferjem minden hetfon megy haza, tole budan fel lehet venni. a szamom plusz negyvenharom 6508731693. irjatok smst.
zsebi
zsebibabak
 
 


Sziasztok!

Claire: egyet értek, amiket írtál. Ha valóban segítő a szándék. Csak az a baj, hogy sokan valóban a lelkiismeretre akarnak hatni. Egyszer megállított az aluljáróban egy fazon, aki állítólag a leukémiásoknak gyűjtött. Én meg nem adtam pénzt, mire leordította a fejem és közölte, hogy dögöljek meg leukémiában... ennyit erről.

Begyulladt a mellem :( lányokat több, mint 1 hete semmivel nem tudom rávenni a szopira... ilyenkor mi van? Mit kell csinálni?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Igen, ezt ismerem, én szívtelenül nem szoktam adni pl az autók között koldulászóknak sem, annál is inkább, mert sokszor rabszolga jelleggel koldultatják őket. De pl anyámék háza mögött üldögélt mindig egy hajléktalan bácsi, annak többször vittünk kaját, és nagyon hálás volt. Viszotn volt olyan, h koldusnak akkor frissen vett kaját akartunk adni, mire tökre kiakadt, h naki csak a pénz jó, na, gondolohatod, erről ennyit...

Mellgyula: nem vagyok ebben nagyon tapasztalt. Az biztos, h meleg zuhany alatt ki kéne a csomókat masszírozni, nekem ennyi segíteni szokott. jó lenne, ha rá tudnád őket venni, de én egy darabig biztos fejnék most a helyedben, h fokozatosan tudjon a termelés leállni, ne gyulladjon be, meg akkor még van esélyük visszaszokni. De ez csak az én józan paraszti eszem :oops:

Tegnap itt volt a védőnő, a piros popsira ő is mondta a canestent és a neogranormont felváltva. És azt mondta, h a normaflore vagy eféle biztos nem árt nekik.
A gyerekeim meg produkálták magukat, épp irogatta a védőnő, h mit csinálnak már, mire Nonó tett néhány bizonytalan lépést, de végre előre 4kézláb, aztán joni magától integeni kezdett, ahogy a nő vette a kabátját :lol:
bocs, most rohannom kell: C
claire
 
 


Abbey!
Meleg borogatás, és fejét, lehetőleg kézzel, csomót masszírozd óvatosan kifelé. Fejés mennyiségét fokozatosan csökkenteni, ha a csomó kiment, utána tejapasztási céllal borogathatsz hideggel is.
vovanda
 
 


sziasztok
Abbey
mellgyula, fúúú szegénykém :cry: igen melegvizes zuhannyal masszírozd!

Silver
Lilinek ugyanez az estére magas láz volt, aztán a 4. naptól jött a takony, torokfájás és tsai :(

Mi megvagyunk, takony nem tágít, rosszul alszanak, qrva szél, elegem van :x
Tegnap voltunk az ikejjában, bakker a leksvik sorozatból csak a szekrényt lehet kapni...se komód, se polc :(

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok!!!

Köszi a tanácsokat. Masszíroztam. Jobb. Csomókat még mindig tapintok, de már nem fáj annyira. Továbbra sem szopnak. Sztem nem is fognak már.

Claire: ez jó :) nálunk pont ellenkezőleg van. Dokinéninél sosem produkálnak semmit.

Mindketten felültek. Még néha eldőlnek de alapvetően elég stabilan ücsörögnek. Esztike meg próbál felállni kapaszkodva.

Eszti is rosszul alszik az elmúlt 3 napban. Biztos a szél. Vagy a foga... fene tudja.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Nálunk Nonó nyűgös napok óta, és nem brja, ha nem lát engem.
Ja, és nagyon precízen váltják egy mást alvásban....

Abbey! Megyünk holnap reggel 9re zenélni, mert csütörtökön van a suliba a beíratás, akkor nem biztos, h odaérünk.
Gratula a felüléshez.

Nonó "tapsizik" a kezével, néha felszólításra is, nagyon cuki
:(
Amúgy tök bosszantó napom volt, de mindegy, túl vagyunk rajta.

C
claire
 
 


Zsebi! Köszönjük a fölajánlást, tök rendi vagy :D c
claire
 
 


Lanyok,
bocs, hogy nem jutok hozzatok mostanaban. Valami miatt nagyon aggodom, nem akarom elmondani, csak kerlek Titeket, imadkozzatok, akinek ez jelent valamit... :cry:

De a legfontosabb: szombattol husvet hetfoig otthon vagyunk, NAGYON JO LENNE TALALKOZNI!! Szivesen latlak Titeket nalunk is (foleg, ha szep ido van; ui. nem tudom, a hazban magaban milyen viszonyok vannak azutan, hogy fel evig csak a ferjem lakott ott, es szegeny o is rohant, ahogy volt egy perce, ki hozzank)

Ugyesek a babaitok!!! Claire, mindketto maszik? FantasztikuS! Nalunk Hanna tegnap 5szor is atfordult hasrol hatra; Bogika pedig ugy hatrol hasra, hogy nem voltunk a szobaban (a jatszoszonyegen volt, ahogy maskor, "biztonsagban"), es egyszerre hatalmas sikitas (en otthon sem voltam). atfordult es ellokte magat a szekrenyig, ahol ahogy emelgette a fejet, folyamatosan bevagta a fiok aljaba, raadasul pont ket fiok kozt, aminek viszonylag eles a sarka, szegenynek csunya seb lett a fejen, es iszonyatosan sirt - az elso kis fajdalma eleteben... :( . Az ember nem is gondolna, hogy egy kozonseges fiokalj is veszelyes szegeny babara :(.

Az ujabb viszont, hogy szinte semmit sem alszanak egesz nap. Eddig meg vegigaludtak a napot...

Abbey, a rucikat is visszaadom akkor a jovo heten. Te milyen jatekokat adsz tovabb? Van mar jatek, amit "kinottek"?

Vanda, meg nem tudtam GRATULALNI A SZAKVIZSGADHOZ!!! fantasztikus vagy!

meg mas: nekunk meg hianyzik egy autos ulesunk, ha valamelyikotok mar lecserelte es eladna egyet, jelentkezzen!

akkor varom a talit veletek!
zsebi
zsebibabak
 
 


Sziasztok!

Zsebi: én benne vagyok a taliban. Nálunk is összejöhetünk, pont félút Neked is meg Claire-nek is (ha ő is csatlakozik). Készülök akkor ebéddel is, ne neked kelljen már 6 gyerkőc mellett :) Még egy plusz babakocsink is van, akinek kell.
Imádkozom értetek, bármi is legyen!

Nálunk viszonylagos a nyugalom. Éjjelek elég jók, mostanában max 1szer kell kelnem. Elalvás is elég jól ment most több, mint 1 hétig. Tegnap megint altatni kellett. De már látom, hogy el tud aludni egyedül is, ha nincs semmi baja. Ez a fránya fogzás viseli meg. Most megint elkezdte.
Eszti elkezdett felállni rácsba, bútorba kapaszkodva.

Játék: még nem nagyon van továbbadandó játékunk. De eddig minden gyerekkori játékunk ment. Társasjáték, labda, puzzle, mintás noteszek, színezők, színes ceruzák. Tulképp minden amit mi már nem használtunk, és jó állapotban volt.

Szivvi: javultok?
Többiekkel mi van?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Zsebi!
Köszönöm. Nálunk is beütött persze a krach, legszívesebben világgá mennék... Kitartás!
vovanda
 
 


Sziasztok,

bocsánat, hogy ismeretlenül, a 2009-es ikres topik "lakója" vagyok. Használaton kívül került a csajok 2x2m-es járókája, karámja. Mi kb. 7-8 hónapos koruktól vetettük be, mikor már eljutottak olyan dolgokhoz is, amik rájuk nézve veszélyesek voltak. Így volt mégis területük, a nappaliban lehettek, láttak engem is, mikor főztem, és én is nyugodt lehettem afelől, hogy nem tehetnek kárt magukban. Ha érdekel közületek bárkit is, írjon privit, az árban megegyezünk.
Talán sikerül beollózni képeket a mi topikunkból a karámról, ha mégsem, akkor a 2009-es ikresek 57.oldalán január 8-án 13:30-kor tettem fel pár fotót róla.
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... start=2800

Zsebi, nem olvastalak Benneteket, így nem tudom, mekkora babáid vannak. Autósülésnél a hordozóra gondolsz? Mert akkor abban tudok segíteni, írj privit.

Még egyszer bocsi a bepofátlankodásért!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpilla! Ha jól látom nincs alja. Kertbe is ki tudom tenni? Akkor nekünk játszana esetleg.

Sziasztok! Azért tűntem el, mert nem volt net :(
Köszi a gratulációt, egyébként Joni még nem mászik, de fel tud állni 4kézlábra. Nonó is még kis óvatos, de ő már tud tenni előre 4kézláb néhány lépést, ezt mutatta be a védőnéninek. Tegnap felvettem Joniról egy kb 2 perces vmit, ül a szőnyegen és hangosan röhögcsél, vigyorog és integet :lol:. Olyan helyes, muszáj tőle nevetni!

Zsebi! Imádkozunk!
hurrá, h jöttök haza, benne vagyok a taliban. Nekem a középsők szerdán elutaznak kb 10 napra anyámmal a nővéremhez. A két nagynak csütörtöktől van szünet, de majd kitaláljuk. Abbeynek van telcsi száma, neked is átküldöm priviben, úgy hátha könnyebb összehozni.

Abbey! Én most kevésbé ajánlkozom hellyel, mert az összes gyerek itthon lesz tavaszi szüneten a házból, kevésbé nyugis, viszont sztem a kaját összedobjuk, akárkihez megyünk, sztem az nem gond! :D

Vanda! mi baj???

Nálunk csak a felváltva alvás megy, meg nélkülem nem alszanak éjjel sokáig. Kicsit nyüglődnek a fogaikkal, meg Nonó elég félős most. Ez most kicsit értelmetlen, majd jövök, csak megjöttek a középsőim az usziból!

Claire
claire
 
 


Claire!
Apámat elütötte szűk két hete egy vonat. Fel fog épülni, kórházban van, és rám szakadt az összes intézni való.
vovanda
 
 


Ja, előbb néztem a privit, van amire itt a válasz, bocs.
:cry: :cry:
claire
 
 


sziasztok

Tegnapelőtt cudar napunk volt, betojtam rendesen..Oli reggel jól kelt, megette a szokásos 2 dl tápot, de Lilkó miatt nem tudtaunk visszaaludni, így felkeltünk. Elkezdett vernyogni, majd egyre jobba sírni, nem ordított, hanem olyan panaszosan sírt. Sehogy nem volt jó neki, felvettem, ringattam, semmi...Jött anyu kitette őket a bébkocsiba, eltologatta őket, aludt egy jó 3/4 órát, utána kezdődött minden ugyanúgy..Aztán anyu kezében elaludt megint. Jó 1 órát aludt, ébresztettem, hogy ebédeljen, de már a székben is nyeklett, nyaklott, folyamatosan nyújtózkodott, felakadt a szeme, lecsukódott a szeme. Komolyan betojtam, de mentünk méretszkedni is, gondolotam doki látja..
Na doki semmit nem talált, csak azt, hogy lázas és nagyon leketty. Mondta, hogy kapjon kúpot és hívjam mi volt. Hazajöttünk, 38,2 volt a láza, kapott kúpot és elaludt. 1 óra múlva úgy mértem lázat, hogy fel sem ébredt!! 38 volt még mindig. Na dokinőt hívtam, mondta, hogy ha nem megy le a láz, akkor ügyelet és soronkívüli labor. Azt mondja, hogy nem olyan magas a láza, hogy indokolja ezt a mékly levertséget...Hagytam még aludni 1 órát és képzeljétek, azóta semmi baja.....
Mi a jó franc lehetett, nem tudom.....

Aztán tegnap hívtam a dokit, hogy akkor minden okés, asszondja veszélyesen nézett ki :( nem tudja mi lehetett...nem értem én sem.
Aztán tegnap este lezúgott a nagy ágyról :cry: körbe van bástyázva, de ő megtalálta a rést...hétvégén beköltözünk az új szobába végre...asszem csak a matracot teszem be :roll:

Emi mászik rendesen, Oli most kezdi emelgetni a popóját..
Emi 200 gr-t hízik havonta, sztem kevés, de a doki azt mondta nem sovány, jól néz ki. Rendesen eszik, hasmenés nincs, talán van remény és nem az én alkatomat örökölte :lol:

Zsebi
szorítok értettek!
Vanda
te jó ég!!! komoly a sérülés??? olvastam, hogy a bölcsivel jól haladnak a Minik!


Jukka, Silver???

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi! Nem akarlak riogatni, mert remélem túl vagytok rajta, de ez nem hangzik túl jól!
Amikor Joni rosszul lett, nem volt láza, még a rendelőben is 37,4 volt neki popsiban!!!! (Különben ő is panaszosan nyávogott, nyekergett). Mégis agyhártyagyulája volt, ez a fönn akadó szem, meg hypotón izomzat nagyon gáz, csodálom, h a doki hazaküldött. Nálunk ha akkor nem hívja a mentőt, akkor most..... nem is írom le, borzongató így is.
Mellesleg sztem a labor így is játszana, valami fertőzés lehetett, jobb lenne, ha kitenyésztenék esetleg, h mi, nehogy csináljon aljasan vmi szövődményt!
De azért hogy jobban lett, az biztató, ha nagyon súlyos, akkor omlik összefelé, nem lesz csak úgy jobban.

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Szivvi: ez valóban elég rosszul hangzik. Ha pöttyösödik lehet neki is rubeolája van. Lányok is 1 napig voltak nagyon lázasak, aztán 1-2 nap múlva pötyi. Remélem minden okés lesz vele!
Emi miatt valóban ne aggódj. A lányok is max 200gr-t híznak egy hónapban. A főzitől nem híznak már annyira mint a tejcitől. Meg sokkal többet mozognak, és lemozogják.

Te mit szoktál adni nekik 10óraira? Ma voltam DMben, gyümiért meg tápért, és ott hagytam 10e Ft-t :shock:

claire: ne hari, lenyúltam a járókát :oops: nem baj? még előtted írtam priviben törpillának, nem láttam, h neked is kéne.

Vanda: uhhhh, jobbulást apukádnak. Olvatsam BA-n mennyi minden szakadt rád, kitartás!!!!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! Túlélem, még nem voltam nagyon rákattanva, csak úgy ízlelgettem a dolgot. Kaptam egy hálós járókát amúgy csak egyelőre aludni bkocsiban is tudnak, az meg mocorogni kevés.
Megkérdezhetem, h árban miben mareadtatok? csak azért, h ha keresek, legyen mihez viszonyítani! egyébként vmi rácsok vannak itt a pincében, a fiúk meg tudják csinálni, csak a 2x2es méret vonzott!

Kaja: enyémek most kezdenek rendesebb adagot enni, majd költhetek rájuk. szerencsére tápira még mindig nem kell, szopiznak ezerrel! Sajna a mélyhűtött őszim kezd elfogyni, és almám meg banánon kívül mit lehet "frisset" értsd nem üvegeset adni nekik gyümiből?
Tieid végül abbahagyták? Mellgyulád mit csinál?

Jaj! Képzeljétek, ma kellett beíratni a másik ikreimet isisbe, elképesztő, hiszen még csak most születtek!
Most meg rohanok, mert még össze kell szednem a többi gyerkőt, a nagy meg már eliundult, játszik ma a zeneiskola hangversenyén, összesen kb 18 an a zenesuliból, izgulok, h jól sikerüljön neki.
Megpróbálom felvenni.

Majd jövök: claire
claire
 
 


Lanyok, most nagyon rohanva (fektetek). Nagyon koszonom Nektek az imakat; minden rendben van, hala Joistennek.

Abbey, en megkoszonnem, ha Hozzatok mehetnenk; nem tudom, milyen az allapota a haznak es kertnek egy haromnegyedeves tavollet utan (ferjem hetkozben otthon, aztan rohan ki), meg akkor a nagyokat otthon tudom hagyni. Melyik nap jo Nektek? Nekunk a szerda delutan nem, a hetfo du-on meg hezitalok (Ban Ki Moon felesegevel kene ebedelnem Szentendren, de a szoptatassal/odabumlizassal/babavigyazas megoldasaval eleg nagy maceranak tunik, meg nem tudom), a tobbi egyelore jo!

Igen, hordozo-autosules kene, olyan 4 honaposnak valo (meg persze idosebbeknek).

zsebi
zsebibabak
 
 


Szerda du a héten nekünk sem, asszem, aznap utaznak a másik ikreim, csak még nem tudom hogy szervezzük a buszhoz való kikísérést!
Én inkább vmi délelőttre szavaznék. Persze minden szervezés kérdése, csütörtöktől szünet a nagyoknak is , meg jön a húsvét, azzal is kalkuláljunk!
claire
 
 


Claire, hat tenyleg nagyon gyorsan felnonek! most unnepeltuk a 2.-am 10. szulinapjat... mintha tegnap lenne az az ejszaka, hogy szultem... meg 1szer ennyi, es mar REG felnott...

claire, en a babaimnak mertem ugy epret adni, hogy "lehamoztam" minden magos reszt (ez az allergen). amugy rengeteg vitamin van benne. meg a metroban lehetett nagy kiszerelesben neha megengedheto aron meggyet venni, vagy oszit, azokat adtam.

ja, abbey, ha hozzad megyunk, csinaljuk ugy, hogy mindenki visz valami kajat!
zsebibabak
 
 


Nekem szinte mindegy. Jövő héten semmi programom :D (mint általában...) Kedd? :) Kaja igényeket kérek szépen, ki mit szeret, gyerekeknek is csinálok szívesen enni, de szintén igényeket kérek :) Állítólag nem főzök rosszul 8)
mostanában a kenyérsütésbe vetettem bele magam. Csináltam bagettet meg krumplis parasztkenyeret meg puffancsot, ma pedig naan kenyeret. Utóbbi kettő lett igazán jó, uh még kísérletezek.

Teljesen abbahagyták a szopit. Próbálkoztam kitartóan, de semmi. Sztem a spirál miatt van... mirenat tettem fel, abba van min. hormon, sztem ez is benne lehet.

Na, nekem is ez a bajom a gyümikkel. Nem lehet örökösen banánt meg almát adni. Én őszit, őszi+maracujat, alma+málnát szoktam nekik venni. Ezt variálom kekszel, zab-,rizspehellyel vagy joghurtot teszek hozzá vagy krémtúrót csinálok nekik. De így is nagyon drága. Kettőjüknek havi 10-12e csak a gyümi :shock:

Járóka: engem is a 2x2 vonzott. Főleg, hogy mennek mindenfelé, mostanában a lépcső nagyon izgis lett, egyelőre még nem szánkáztak le, ezt (is) szeretném megelőzni.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Gyümi: van nekem a mélyhűtőben saját szedésű eper paszírozva, de nem szűrve-hámozva. Meg van málna, meg ribizli...... Még talán a meggyet bevetem, de az is héjjal lett lefagyasztva. Nekem a többiekkel egyszerűbb volt, a két nagy dec-jan, nyáron kezdték a gyümit, ősszel is rengeteg volt, mire igazán fogyott a választék, addigra 1 évesek voltak, a kisebbek áprilisiak, ősszel kezdtek gyümizni, ekkorra ők is 1 évesek voltak már, és ahogy jöttek be a gyümik kezdték kapni. persze volt ott is üveges, de vhogy most rosszabbnak érzem a helyzetet. Ja, én tejterméket még nem adok.

Hétfő de? Akkor még tuti oviznak az ikreim, nagyok suliban....

Abbey! Párod szakdolija? Az én szakdolgozóim most kaparnak, van aki meg el is tűnt...

Megint itt ülök, mert folyton felnyög vmelyik, amint bemegyünk innen mellőlük. Vmit ki kéne találnom, mert ez így nem OK. (apjuk szerint pláne :wink:)

Claire
claire
 
 


Nekem a hétfő de. is jó.

Egyelőre leállt vele :( Volt múlt héten konzultáción, ott megbeszélte, h ebben a félévben még beadja, és nagyjából ennyiben is maradtak. A nagy részével megvan, már csak vm önálló munkát kéne összehoznia. Megint kezdek kicsit berágni rá... holnap végre hétvége, erre mit csinál???? Elmegy melózni Árpádföldre... :roll: mérges vagyok.

Meggyet nem kell passzírozni. Legalábbis a dokinő azt mondta nekünk. De enyimeknek nem ízlett :( Majd próbálkozom még vele.

Ma nekünk se volt jó éjjelünk. 2 óránként ébredt vmik.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey,
ne is aggódj szerintem az éjszaka miatt én már nem is tudom a napját amióta Levente küszködik éjjel. Kínomban már megetetem, meg odafektetem magam mellé, már le kellett hozni őt kiságyastól a mi szobánkba, mert Szonja felijed az örökös rinyálásától. Komolyan nem értem miért nem alszik...de én kezdek kipurcanni tőle...
Olyan irigy vagyok, hogy találkoztok én is olyan szívesen látnálak benneteket...:-(
Ja igen a DM-es tápszert akartam kérdezni, hogy az milyen, mert láttam, hogy az egész tűrhető áron van. Jó az? Nem mertem még venni nekik. Most a Mildibé2 - t adom nekik...de az is 1800-1900 Ft.
Tegnap vettem nekik gesztenyés csirkés hamit, mert a gesztenyével nem akarok bajlódni, kíváncsi vagyok, mit szólnak hozzá.

Vovanda,
gratulálok Neked ezerrel, nagyon ügyi vagy!!! Szép teljesítmény így gyerkők és murphy mellett...:-)

Kiviszitek a picurkákat, a szélbe sétálni? Én eddig nem mertem, de valahogy nincs ennek vége, beposhadnak ide...


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi!

Én minden nap kiviszem őket. Esőbe (ha szakad, akkor nem), hóba, szélbe, mindig. Különben nem bírok velük. Sétálni nem mindig megyünk, de kertben tologatom őket, alszanak 20 percet, és használhatóak alvásig.

Lilu issza a DMes tápot, neki nincs baja. Esztinek fájt a hasa tőle. De neki a Mildibétől is fájt, csak a BEBA van :?

Nem laksz vm közel, de ha tudsz, bármikor csatlakozhatsz hozzánk! Nyáron megbeszélhetünk vm nagyobb talit, vm szabadtéri helyen, ami mindenkinek jó helyen van.

Olyan gesztenyéset anyu is vett nekik, sztem nagyon szar. Lilu megette, Eszti nem. 2 üveg volt, 1 még mindig itt van bontatlanul. nálunk husi leves a menü ma.

Alvásra nem tudok okosat. Sztem gyereke válogatja. Szerencsére nálunk nincs ébredés, ha vmik felsír. Esztike pl azonnal elalszik, ha Lilu üvölt, megszokták egymást.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Én is kiteszem őket a kertbe mindig, csak akkor nem, ha nagyon szmogos. Igaziból kint alszanak igazán jól és hosszan. (Éjszakára s kirakjam ?:lol: majd nyáron :lol: )

szakdoga: te, de ebben a félévben most van a határidő, vagy az rá már nem vonatkozik? Ennél a nyüglődésnél az is jobb, ha bead vmkit, azt mondják, jaj, de hülye, 2-es. a melója jó egyébként? ott nem forszírozzák a diplomát?

Zsebi, hétfő de.?

Ügyi volt a fiam a tegnapi hangversenyen, felvettem, majd megpróbálom letölteni, csak vhogy nem tudok videót a picasara feltenni. :oops: Pedig a minap felvettem, ahogy Joni ül a szőnyegen, integet, és hangosan röhög, nagyon cuki, olyan amit ha néz vki, muszáj nevetnie tőle :D .

Claire
claire
 
 


Claire: ugyanúgy kell videót i feltenni, ahogy képet. Én is azzal tettem fel. Kijelölöd, és feltöltés. Grat a fiadnak!

Náluk is ma van a határidő, de elvileg csak azoknak akik júniusban akarnak zárózni, ha csak ősszel megy, akkor állítólag a félév végéig elég ha beadja. Szerencsére meló helyén nem kérik a diplomát, legalábbis nem kötik ahhoz a munkát.

Hogy lehet nálatok szmogos a levegő??? Annyira felszáll?

Südögél a kenyerem, szorítsatok, h jó legyen :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Adok gyorsan életjelet, napokig nem jutottam géphez, de megvagyok...
vovanda
 
 


Abbey,
ma adtam nekik oda a gesztenyés cuccot, elsőre ízlett nekik, na jó inkább csak megették. Röhej, miután lenyomott egy üveg gesztenyést félóra múlva még 120 ml tejcit is. :shock: Néha csak lesek hova fér ebbe a gyerekbe ennyi.
Na ja nagyon messze lakom tőletek, még nem is javítottam, de már Dunakeszin lakunk. :-)
A nyári találka jó ötlet lenne valami szabad helyen, addigra már mi is nagyok leszünk. :lol:
Hol sütöd a kenyeret? Kenyérsütőben vagy rendes sütőben?
A husilevesből kivett zöldség és pipihusi turmix nálunk is nagyon megy, imádják, lehet csinálok is vasárnap.

Claire,
igen a szabad levegőn alvás tényleg nagyon jó, de sajnos az ismeretségi körünkben ez nem jó ómen :-( én most nem merem őket kirakni és hagyni aludni. Nem riogatásból mondtam, de még mindig csavarodik a szívem a gondolatra.

Most végeztem a kb. 20 túrógombóc elkészítésével. Boti imádja ő kérte, hogy csináljak...most még húst kéne pácolnom, de mivel alig alszom éjjel, már most hulla vagyok.
Bírnom kell, mert ma a törpéknél is kitolódott a hami, csak 10 körül esznek.
Hétvégén lehet kimegyünk a maciparkba. Remélem Botinak tetszik majd és azt is hogy jobb idő lesz. A picurkákat nem hinném, hogy túlságosan megérinti majd a macidömping, de legalább sétálok velünk a tiszta, friss levegőn.

Na jó van dolgom még sajna ezer....

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Szilvi:Nem is mondtad, hogy kiköltöztetek Dunakeszire. Annyira nincs messze, de valóban nem a szomszédban van. Kertes házba költöztetek?
Akkor nem is altatod kint a manókat? Mondjuk nálunk sincs nagy alvás kint, 20-30 perc szokott csak lenni. De pont ma gondolkodtam el, hogy lassan el kéne hagyni a délelőtti alvást, és előbb ebédelni és menni aludni du. Ma sem voltak hajlandóak du aludni egy percet sem, estére szenvedtek már nagyon. Nem véletlen, hogy 3/4 8kor aludtak.

Most kenyérsütőben sütöttem, aztán 10 percig a sima sütőben a tetejét kicsit megszínesítettem. Előzőeket sütőben sütöttem. De ez most végre jó is lett :D

Voltunk ma autósülést nézni a bergonban. 4 baby nevű elég ígéretes, 21990Ft, elég jó ár, 9-25kg-s dönthető. Az eladó azt mondta várjunk még vele, lévén Eszti még nincs 7, Lilu meg 8kg... sztetek ez a kg nagyon számít? Van aki azt mondta, h 9 hónap és üljenek a kritérium. Sztem Eszti még legalább 4-5 hó mire 9 kg lesz, ha tartja ezt a hízási ütemet... és hosszra meg még éppen jó a hordozó.

Na, elkiabáltam ezt az alvást :?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
kenyeret sütni én is szoktam,inkább kenyérsütőben, csak akkor máshol, ha nagyon ráérek. Most épp "szendvics tortát gyártottam anyósom szülinapjára, mert nem igazán édesszájú.

Kint alvás: azért nézünk rá, Joni betegsége után sokáig csak itt a nappali erkélyén mertem altatni őket.
Szmog itt fdent ritka, általában rálátunk a szmog búrára, olyan viszont van télen, ködös időben, h a kémények füstjét nyomja le, itt a helyiekét.

Autós ülés: mi elég sokáig használtuk a hordozóst
Még volt vmi....
claire
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?