Iceberg,
Ha átküldöd e-mailben a fényképeket, szívesen lekicsinyítem neked.
Teljesen egyet értek veled, én is úgy vagyok, hogy jobb a bajt
megelőzni, még ha kevés esély is van rá, hogy megtörténjen, minthogy később magamat okolni, hogy azért lesz hasfájósabb, allergiás vagy egyéb, mert én nem tudtam magam visszafogni és Ő meg szegény megette amit adtam neki. A legtöbb korán bevezetett étel nem azonnal fejti ki a negatív hatását, hanem később.
Mint pl a rengeteg adalékanyag, amit a mi ételeinkbe is beletesznek, aztán 10-15 év múlva kiderűl, hogy rákkeltő és betíltják, de akkorra már jópáran meghaltak tőle. Na de ez egy másik történet.
Szeretek beszélgetni, nyugodtan írj nekem sokat.
édesburgonya: "A szubtrópusok egyik legfontosabb népélelmezési cikke az édesburgonya..." "A magyar neve megtévesztő, ugyanis bár a megvastagodott tároló-gyökere, amelyet étkezéshez használnak, nagyon hasonlít a mérsékelt égöv burgonyájához, de rendszertani besorolása szerint nem burgonyaféle, hanem a szulákfélék nemzetségébe tartozó, évelő növény."
Tehát még csak nem is krumpli
Én sem tudtam ám.
Gyere ide át babakocsit tolni, itt nem kell izomból, mert lassan is zötyög.
Varitus,
Igen, a védőnőnket klónozni kellene.
Hogyan szoktatok le a kézben elalvásról? Nálunk is majd előbb-utóbb változtatni kell, bár most még nagyon szívesen tartom.
Adott meg a védőnő mobilszámot nekünk, mindig azon hívom. A dokinak nincs meg a mobilszáma, csak a rendelőé és az ügyeleté.
Mennyi idő alatt nő ki egy fogacska? Mármint úgy értem hogy attól a naptól számítva, hogy megjelent a hegye. Bár lehet ez is egyedi
Cherryke,
De kár, hogy eltűnt a szakácskönyved. Biztosan nagyon érdekes lehetett, ahogyan akkor főztek.
Etus,
Lehet a több mozgástól bukik, vagy a fene tudja. Nálunk Niki nem bukik kaja után általában, csak vagy 1-1,5 óra múlva.
Nem is értem én sem.
Sissy,
Miért kérsz bocsánatot? Nagyon aranyos Lili! Nem látszik, hogy csak 6 kg.
Milyen kutyusotok van?
Ezt találtam a tehéntej kérdésről:
"Az anyatej 1,05 g/100 ml fehérje tartalmával szemben a tehéntejé háromszoros, 3,3g/100 ml. A magas fehérjetartalom a még éretlen működésű csecsemôkori vese számára fokozott megterhelést jelent. Az „elválasztási tápszerek” („follow-on” milk) a tehéntejhez képest alacsonyabb, 1,8-2,2g/100 ml mennyiségben tartalmaznak fehérjét. A fenti két legfontosabb hátrány bővülhet esetenként a tehéntejfehérje allergia tüneteivel is. Ilyenkor az occult gastrointestinalis vérzés súlyosbíthatja a vasvesztést és a vashiányos anaemia következményeit."
"A leggyakoribb allergiás megbetegedés a csecsemőknél a tehéntej allergia – mondja Dobrova Beatrix, védőnő, szoptatási tanácsadó. - Ennek a tünetei igen különbözőek lehetnek. Kevésbé köztudott, hogy az ekcémás bőrtüneteken és emésztőrendszeri problémákon kívül (hasmenés, véres széklet, hasgörcs, növekedés leállása) felső légúti és idegrendszeri problémák is megjelenhetnek. Ha a kicsi sokszor náthás, köhög, gondolni kell tehéntej allergiára, sőt ez a gyanú akkor is felvetődhet, ha a viselkedésében észlelünk hirtelen változást. Azt szoktuk ajánlani a mamáknak, hogy a tejtermékeket csak nyolc-kilenc hónapos korban vezessék be."
"Tápszeres babák:
Megtörténhet, hogy a kicsi valamiért tápszeres táplálásra vagy kiegészítésre szorul. Jó tudni, hogy a tápszerek is tehéntej alapúak. Azért kaphatják mégis – akár újszülöttek is – mert a gyártók a hatalmas fehérjemolekulákat szétdarabolják, így teszik könnyen emészthetővé a kicsik számára. Ezeket hívják hippoallergén tápszereknek. Vannak azonban különösen érzékeny gyerekek is, akiknél már egyetlen tápszeres etetés is megindítja az allergiás reakció kialakulását. Megeshet, hogy a kicsi már a kórházban kap tápszeres kiegészítést. Ennek akkor még semmilyen tünete nincs, de a szervezet elkezd ellenanyagokat termelni. Amikor legközelebb találkozik a tehéntejjel – akár több hónappal később - akkor már nagyon erős válaszreakciót vált ki. Jó hír viszont, hogy szigorú tejmentes diétát tartva ezt az allergiát is ki lehet nőni."
"Ismét összehasonlítást kell tennünk az emberi tej és a tehéntej között. Az anyatej kevés kazeint és sok laktalbumint tartalmaz, míg a tehéntejnél ez az arány fordított. A kazein kevésbé értékes és nehezen emészthető az ember számára. Így elégtelen lesz az emésztés, és a fehérjetöredékek allergiát válthatnak ki"
Elnézést kérek a sok szakirodalomért,
de én érdekesnek találtam az összes cikket.
Még itt van némi olvasnivaló ha valakit érdekel:
http://www.vegetarianus.hu/irasok/tej/tej1.html