Új privát üzeneted érkezett!

spenótra azt mondta nekem a védőnő,hogy még ne adjak majd 7.hónaptól,de akkor se sűrűn!

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Kri: Ez nálunk is csak most volt másodszor. Előtte mi is 2-3-szor ettünk, sőt volt, hogy még többször. Csak reménykedem, hogy ez most így marad! Gratula Bettinának a fél évhez! :lol: Nagyon szépen ül!

Etus: Bence most 3-4-szer alszik napközben, de ritkán tart 20 percnél tovább :? Nagyon ügyes Andris, hogy így elalszik. Bence csak babakocsiban ringatással hajlandó. A kiságyában a takaróval birkózik, és a tengelye körül forog...

A burgonyára én is kíváncsi vagyok, hogy milyet adtok.

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Rita,
én is gratulálok Bencének a fél éves szülinaphoz. Most már csak ők ketten szeptemberiek.
Akkor van remény. :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 

 
 

Kri!
Hát el vagyok ájulva!!! Milyen szépen ül Bettina! Nem pufi!!!! Lilla majdnem 1 kilóval nehezebb!!! :wink: :wink: :wink: :wink:

Iceberg!
Car délelőttötök volt....,sajnálom! :( De azért ügyes a fiad így is!!! :)


Lillának ma sütőtök krumplival volt,de nem tetszett neki. Délután alma-banán kombináció,nagyon bejött!!! :D

Lányok!
Pénz téma: köszi a válaszokat! Páromnak van igaza ezek szerint! Én mindig erősködöm hogy adjunk pénzt! Lehet eddig nagyon el voltam tájolódva! 8) 8) 8) 8) 8)

Kép
mók
 
 


Sziasztok,

Ezt találtam az óvoda dologról: http://www.femina.hu/hirhatter/kotelezo ... a_buntetes

Védőnő: Nekünk nagyon jó fej védőnénink van. Mindig elérhető telefonon, tanácsai is megegyeznek a legújabb ajánlásokkal, mindig segítőkész, ha valami gondom van és ha erre jár azonnal bejön. Gondolom mással is így van, mert nem rég összeismerkedtem a környéken egy anyukával és Ő is nagyon meg van vele elégedve. Na és Niki is imádja, mindig mosolyog rá. :) Azon, hogy majd adok-e neki valamit még nem gondolkodtam, legfeljebb majd ajándékot, de semmiképen nem pénzt.

Cherryke,
A málnát a bébiételbe "kimagozzák", ugyanis az apró magok azok amit allergizálnak. Ugyan ez vonatkozik minden bogyós gyümölcsre és hasonlókra, pl eper, szeder, ribizli, egres stb. A spenóttal nem tudom mit művelnek, hogy előbb belerakják a bébiételbe. :)

levegőtisztító: Nekünk van itthon egy, a nagypapától (mármint Nikinek a dédnagyapja) kaptuk, valószínű nem lehetett olcsó akkoriban amikor vette, mert egy bipotron lámpát is adtak hozzá ajándékba. Azt mondta neki már nem kell, de ha meghal nehogy rátegye a kezét az élettársa, inkább ideadja. :)

Linda,
Képzeld vettünk bio almát. Azt mondta a párom, hogy 300 valamennyi volt kilója, az azért nem eget verő. Az már inkább, hogy be kellett érte bumlizni a városba. :(
Én elolvastam Niki horoszkópját, de azóta el is felejtettem :lol: Nem sokat adok rá, de azt olvastam, hogy bátorítani kell a döntések meghozására, így mindig választhat pelust :D és hogy társasági ember, ez igaz rá.

Iceberg,
Spenót téma. Látom rá vagy kattanva. ;) Amit a védőnő adott azon a papíron 7 hónapos kortól van a spenót, a Kismama babakonyhájában 10! hónapos kortól van heti 1 alkalommal ajánlva.
Na ezt találtam róla: "Sóskát vagy spenótot hetente 1x adjunk, a magas oxálsav tartalma miatt (vesekövet okozhat)." Gondolom a vesekő sem pikk-pakk alakul ki egyik pillanatról a másikra, hanem szépen halmozódik ha az ember túl korán el kezdi adni. Hogy a bébiételben, hogy varázsolják ki belőle az oxálsavat? :? Hát szerintem hívd fel a kék számot ami a bébiétel üvegén van és kérdezd meg.

Kri,
Igen, még csak almát ettünk akkor, de azóta már "ettünk" őszibaracklevet is. Hát nem volt tőle elájulva, bár talán ez jobban ízlett neki egy kicsivel, de pár kanálnál többet egyikből sem evett.
Na nekem Niki a 7 kg-t sem éri el soha. Bár most legalább nem fogyott.
Nagyon ügyesen ül Bettina! Niki is már így ül magától, de nem sűrűn ültetem, mert ugye elvileg nem lehet, de azért ha csinálok róla fotót majd feltöltöm én is :) Boldog 6 hónapot nektek!!!!

Etus,
Niki... Nézzük csak, egyszer alszik 12 körül 5-70 perc között valamennyit. Majd sétálás közben vagy 30 percet és este 7 körül még 30-60 percet. Tehát 3-szor alszik még napközben. :)
Tényleg jó lenne nyáron valamikor egy személyes talit szervezni valahová.

Varitus,
Gratulálok Bencének a 6 hónaphoz!

Képzeljétek! Mintha valamit éreztem volna ma Niki szájában. Lehet, hogy csak hallucináltam, de pár nap és kiderül. :)

A védőnőre még visszatérve: Múltkor amikor kétségbe estem, hogy Niki fogyott 10 grammot, másnap már jött is és még a dokival is íratott fel Sinlac pépet, hozta a receptet is és mondta, ha akarom kiválthatom, de nem muszáj mert a gyereknek semmi baja. Na meg mondtam neki valamelyik nap, hogy kellene egészséges gyerek igazolás, de nem tudom bevinni Nikit csak a jövőhéten, mondta megkérdezi a dokit és vissza is telefonált, hogy meg tudja írni a doktor úr és majd menjünk be érte valamikor. Szóval, lehet benevezem a legjobb védőnő versenyre, vagy valami ilyesmire. :D

Szilvi
KépKép
ceyla
 
 


Ceyla, Ice: rájöttem a spenótra :D mivel tejjel szokták csinálni, ezért írja 1 éves kortól a rendes spenótot. De ugye, elég a zöldet megfőzni vízbe és turmixolni....

Kri: nagyon édes, ahogy ott ül :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


köszi csajok :lol:

Cherrke,
boldog fél évet Hunornak!

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


sziasztok :)

mók:amúgy tényleg kis ügyeske és csak akkor "ümmög" nem is sír ,ha már fáradt álmos,de akkor egyfolytában :D

Raknom kellene már fel képet,de én nem tudom lekicsinyíteni a párom meg :roll: 8)

ceyla.Most igen valóban mivel "tápszeresek" lettünk és nem akarom túl korán elkezdeni azt amit még nem szabad!Egy életről szól és én vagyok az anyukája nem szeretném,ha baja lenne később vagy akár felnőttkorában,mert akkor jönnek ki a gondok nem azonnal!Én várok a spenóttal el is raktam odébb az üveget nem vagyunk elkésve semmiről míg nem szokja meg az egyik ízt addig minek tunkoljam más ízzel!Ilyenkor még az is eszembe jut,hogy ő egy új kis élet és neki minden új,ő még nem tudja mondani,h héé az nekem még nem kell nem arra vágyom,ne tegyél tönkre!Na jó erről szó sincs,mert hiába második gyerekem van már egy példám ami jó idáig és azon az elven csinálom most is :)
Amúgy nem értem mikor neked írok legtöbbször szófosásom lesz
:lol:

Tényleg most látom ma 6 hónapos Hunor :)

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Sziasztok!

Cherryke: gratula Hunornak a 6 hónaphoz!

Ceyla: tényleg szuper védőnőtök van!

Nektek adott meg a védőnő mobilszámot? És a gyerekdoki?

Most éjszaka megint kétszer kelt, fél 2-kor és 4-kor. Lehet, hogy az előző két éjszaka csak ajándék volt. Biztos nagyon nyúzottnak nézhettem ki, és engedett kicsit aludni :lol:
A nappalok is elég nyűgösek most, a második fogra gyanakszom. Remélem, tényleg az lesz, mert akkor legalább tudom az okát.

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Az édesburgonyáról nem hallottam még semmit se pro, se kontra, de holnap megyek képzésre, megkérdezem. Nálunk Mo.-on terem ilyen? Emlékeim szerint az Dél-Amerikában terem. Vagy az más?

A bioalma 300-ért szerintem sem vészes, már a sima is nagyon drága. Nálunk nincs biopiac a környéken, de van egy termelő, aki ilyesmivel foglalkozik, egy nem messzi faluban, és sokan szeretik.

A spenótot én is úgy tudom, hogy hét hónap körül már lehet, de az oxalát miatt keveset, és annak veszélyes, aki amúgy is hajlamos vesekőre. Én soha nem adtam a fiúknak, mert akkor nekem is meg kellett volna kóstolni. :roll:
77linda
Gátér
 
 


linda:köszi,de ez tényleg eszembe sem jutott nem hiába panelos voltam :roll: :lol: és gőzöm sincs ilyenekről,ezért nem tudtam ,h a édes burgit itt nem termesztik!!

Igen most jut eszembe nekem a védőnőm azt is mondta,hogy a felnőtteknek sem szabad sok spenótot enni!

varitus:a fogzáskor vannak ilyen éjszakai ébredések!nálunk Máténak elég későn bújtak ki a fogai,de én volt ,hogy adtam neki éjszakára Panadol szirupot,h tudjon pihenni,mert szerintem ezért nyügibbek másnap is ,mert nem jól aludtak éjjel!én magamból indulok ki ilyenkor!

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Iceberg: Igazából eddig is így kelt, csak az a 2 nap volt kivétel. És szopi után egyből vissza is alszik. Mondjuk szerintem tuti jön a foga, nagyon fehér az ínye és az utóbbi pár napban nappal tényleg nagyon nyűgi tud lenni néha. Többször is csak a kezemben aludt el, pedig erről már leszoktunk. :shock: Remélem, hamar kibújik a fogacska.

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Hunor köszöni :) de holnap lesz 1-je. Nem tudom mért így írja, múltkor is így írta :)

Spenót: van benne valami anyag (ami nem épp egészséges) és a tejben lévő vmilyen anyag semlegesíti, ezért csinálják tejjel. Ezt még évekkel ezelőtt olvastam egy 1800 valahányas szakácskönyvemben, ami sajna azóta eltűnt.

Amióta kitudunk gyalogolni minden nap, minimum 4km megvan, max 10km :D azóta csak úgy mennek le a kg-ok :D A nadrágomon érzem :D Kb 5 kg leugrott. Van még 5 :D

Ma is elmentünk a postára, gyerekorvos, bank. Haza. Mind gyalog. Posta 3km, gyerekorvos onnan 3km, bank 1 km onnan haza (levágtam) 4 km :D 10kor indultunk és 1 re értünk haza. Hiába van kiírva mikor jön alacsonypadlós busz, nem jön. Én meg nem tudok felszállni a simára.

Szombat reggel párom elrepül svédországba, vasárnap estére érnek haza. Anyukám itt lesz, mondtam neki, hozzon kényelmes cipőt :D elmegyünk szombaton a hot rod kiállításra, vasárnap meg az Országos táncház találkozóra.
Pár napja, most már 1 hete a fiam csak reggelire és vacsorára eszik rendesen. A foga miatt. Úgyhogy viszek neki gyümit cumisüvegbe meg vízet.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Ja. Azért is alszik rengeteget a kis drágám, mert fáj neki a foghelye...

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sziasztok!

Cherryke, Hunorkának boldog fél éves szülinapot!

És Bettinek meg Bencének is utólag!

Hát képzeljétek, Andris meg annyira beleszokott az ágyába, hogy az utóbbi napokban már csak ott hajlandó elaludni :shock: Most nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek :) Mert az jó, hogy szeret az ágyában aludni, meg elalszik ott egyedül, de eddig a babakocsiban is jókat aludt, ha már alvásidő volt, és most meg pár napja nagyon szenved. Ma végül elaludt ott is egy 20 percre, de előtte egy jó 20-at meg sírt, de nem tudtam szegénnyel mit csinálni, mert ott volt Juli, meg a babakocsi, meg még vásároltunk is. Aztán hazajöttünk, persze rögön felébredt, evett, és gondoltam megpróbálom, hátha alszik még kicsit (bár gondoltam úgysem fog). Betettem az ágyába és 2 perc múlva durmolt :lol: Csak így meg az a baj, hogy nagyon nehéz lesz vele elmenni bárhova is. Márpedig Juli miatt kell mennünk játszóra, és jó lenne, ha nem kellene mindig hazarohanni aludni. Na mindegy majd csak visszaszokik.

Este mi is egyre többször alszunk 5-ig. De azért még heti 1-2-szer kelünk 2 körül. És nálunk is tuti jön a fogacska, mert néha felsír éjszaka, de nem is kér enni.

És ami még furi, hogy mostanában elkezdett bukni. Pedig kicsinek alig csinálta, most meg szinte minden kaja után, és kaják között is néha. EZ mitől lehet szerintetek? Talán attól, hogy többet mozog???

JUli meg tegnap először pelus nélkül aludt este, de szegény bepisilt. Pedig ő erősködött. És ami a legrosszabb, hogy éjszaka észre sem vettem, csak reggel :oops: Pedig 3-szor is behívott, de azt mondta nem kell pisilnie, és mindig vissza is aludt, és én akkor nem éreztem pisisnek. Nem tudom, hogy mikor történhetett, de remélem, csak regge lfelé, és nem volt pisis pizsiben fél éjszaka. Nagyon nem jönne jól, ha most megfázna. Mondjuk, az sosem jön jól, de holnapután repülünk haza, és az taknyosan nem az igazi... Na mindegy, azért elég rosszul éreztem magam reggel, hogy ilyen béna voltam.

Hű de sokat írtam. Na megyek is, mert délután megyünk át a magyar barátainkhoz, és amíg alszanak, összekészülődök. Ott is vacsizunk, szóval még főzni sem kell (hurrá!)
Edit

Kép
Kép
etus79
 
 


etus:ez a szitu olyan ismerős,hogy eddig így volt jó,de most másképp jó.nálunk jelenleg nem mindegy most,hogy hogyan tologatom a babakocsit!eddig az volt jó,ha szépen lassan,de most meg gyorsan kell izomból :lol: Balázs is napközben babakocsiban alszik,este meg az ágyában!de tényleg nehéz lesz így kimozdulnotok!!!lehet,h most zavarja,ha mozog alatta a fekhely nem??sztem nem lehetetlen! :roll:
Balázs is többet bukik mostanában,de én is a mozgásnak tudom le mert forgolódik mint a bolond gomba :lol: ,simán hasra fordul egyből :D és hallom,hogy lötyög a hasában a kajcsi :roll:

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Bence is bukik mostanában is. Ő picinek nem bukott, büfi helyett is aludt. De azóta mindig, és van amikor jóval kaja után is. Volt mikor azt hittem, minden visszajött, amit megevett. (Na, biztos nem, de soknak tűnt.) De mivel jól gyarapodott, azt mondta a doktornéni, nem kell aggódni. Illetve azt mondta, hogy ha nagyon nyáladzik, akkor lehet attól is, hogy sok nyálat nyel, és az foglalja a helyet a pocakban. Most már pedig lehet tényleg a mozgástól van.

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Hunor bárhol elalszik. Ha úton vagyunk, ülve a babakocsiba, otthon a nagyágyon, a kiságyba, ölbe is ha nagyon fáradt :D :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sziasztok! Kép
Kép
Kép
Kép

Hát,ezek tegnapiak....Lili ugyan még 6 kg sincs.Viszont ma megfordult a hátára.Kis Bestia,a mozdulatok meg lennének,csak lusta a Drágám.

Jó lenne találkozót szerveznünk nyáron!!! :)

Lili 3szor vagy 4 szer alszik,egy nagyot ebéd után,az 1 vagy 3 órás,és a többi max fél óra.

Édes krumpli:én sem tudom,az melyik,melyikre gondolsz?

Holnap kap Lilkó tököt.Hétvégén meg arra gondoltam,turmixolok egy kis csirkemellet a főzibe neki.Amúgy ezt a tehéntej mizériát nem értem,ugyanis a tápszer alapja is az!

Néztem én is babaúszás,pár hét múlva megyünk végre!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Jajj,most látom,beterítettük az egész képernyőt... :oops: bocsánat...

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Iceberg,
Ha átküldöd e-mailben a fényképeket, szívesen lekicsinyítem neked. ;)
Teljesen egyet értek veled, én is úgy vagyok, hogy jobb a bajt
megelőzni, még ha kevés esély is van rá, hogy megtörténjen, minthogy később magamat okolni, hogy azért lesz hasfájósabb, allergiás vagy egyéb, mert én nem tudtam magam visszafogni és Ő meg szegény megette amit adtam neki. A legtöbb korán bevezetett étel nem azonnal fejti ki a negatív hatását, hanem később. :( Mint pl a rengeteg adalékanyag, amit a mi ételeinkbe is beletesznek, aztán 10-15 év múlva kiderűl, hogy rákkeltő és betíltják, de akkorra már jópáran meghaltak tőle. Na de ez egy másik történet. :roll:
Szeretek beszélgetni, nyugodtan írj nekem sokat. ;)
édesburgonya: "A szubtrópusok egyik legfontosabb népélelmezési cikke az édesburgonya..." "A magyar neve megtévesztő, ugyanis bár a megvastagodott tároló-gyökere, amelyet étkezéshez használnak, nagyon hasonlít a mérsékelt égöv burgonyájához, de rendszertani besorolása szerint nem burgonyaféle, hanem a szulákfélék nemzetségébe tartozó, évelő növény."
Tehát még csak nem is krumpli :lol: Én sem tudtam ám. :)
Gyere ide át babakocsit tolni, itt nem kell izomból, mert lassan is zötyög. :)

Varitus,
Igen, a védőnőnket klónozni kellene. :lol:
Hogyan szoktatok le a kézben elalvásról? Nálunk is majd előbb-utóbb változtatni kell, bár most még nagyon szívesen tartom.
Adott meg a védőnő mobilszámot nekünk, mindig azon hívom. A dokinak nincs meg a mobilszáma, csak a rendelőé és az ügyeleté.
Mennyi idő alatt nő ki egy fogacska? Mármint úgy értem hogy attól a naptól számítva, hogy megjelent a hegye. Bár lehet ez is egyedi :?

Cherryke,
De kár, hogy eltűnt a szakácskönyved. Biztosan nagyon érdekes lehetett, ahogyan akkor főztek.

Etus,
Lehet a több mozgástól bukik, vagy a fene tudja. Nálunk Niki nem bukik kaja után általában, csak vagy 1-1,5 óra múlva. :shock: Nem is értem én sem.

Sissy,
Miért kérsz bocsánatot? Nagyon aranyos Lili! Nem látszik, hogy csak 6 kg. :)
Milyen kutyusotok van?
Ezt találtam a tehéntej kérdésről:
"Az anyatej 1,05 g/100 ml fehérje tartalmával szemben a tehéntejé háromszoros, 3,3g/100 ml. A magas fehérjetartalom a még éretlen működésű csecsemôkori vese számára fokozott megterhelést jelent. Az „elválasztási tápszerek” („follow-on” milk) a tehéntejhez képest alacsonyabb, 1,8-2,2g/100 ml mennyiségben tartalmaznak fehérjét. A fenti két legfontosabb hátrány bővülhet esetenként a tehéntejfehérje allergia tüneteivel is. Ilyenkor az occult gastrointestinalis vérzés súlyosbíthatja a vasvesztést és a vashiányos anaemia következményeit."
"A leggyakoribb allergiás megbetegedés a csecsemőknél a tehéntej allergia – mondja Dobrova Beatrix, védőnő, szoptatási tanácsadó. - Ennek a tünetei igen különbözőek lehetnek. Kevésbé köztudott, hogy az ekcémás bőrtüneteken és emésztőrendszeri problémákon kívül (hasmenés, véres széklet, hasgörcs, növekedés leállása) felső légúti és idegrendszeri problémák is megjelenhetnek. Ha a kicsi sokszor náthás, köhög, gondolni kell tehéntej allergiára, sőt ez a gyanú akkor is felvetődhet, ha a viselkedésében észlelünk hirtelen változást. Azt szoktuk ajánlani a mamáknak, hogy a tejtermékeket csak nyolc-kilenc hónapos korban vezessék be."
"Tápszeres babák:
Megtörténhet, hogy a kicsi valamiért tápszeres táplálásra vagy kiegészítésre szorul. Jó tudni, hogy a tápszerek is tehéntej alapúak. Azért kaphatják mégis – akár újszülöttek is – mert a gyártók a hatalmas fehérjemolekulákat szétdarabolják, így teszik könnyen emészthetővé a kicsik számára. Ezeket hívják hippoallergén tápszereknek. Vannak azonban különösen érzékeny gyerekek is, akiknél már egyetlen tápszeres etetés is megindítja az allergiás reakció kialakulását. Megeshet, hogy a kicsi már a kórházban kap tápszeres kiegészítést. Ennek akkor még semmilyen tünete nincs, de a szervezet elkezd ellenanyagokat termelni. Amikor legközelebb találkozik a tehéntejjel – akár több hónappal később - akkor már nagyon erős válaszreakciót vált ki. Jó hír viszont, hogy szigorú tejmentes diétát tartva ezt az allergiát is ki lehet nőni."
"Ismét összehasonlítást kell tennünk az emberi tej és a tehéntej között. Az anyatej kevés kazeint és sok laktalbumint tartalmaz, míg a tehéntejnél ez az arány fordított. A kazein kevésbé értékes és nehezen emészthető az ember számára. Így elégtelen lesz az emésztés, és a fehérjetöredékek allergiát válthatnak ki"
Elnézést kérek a sok szakirodalomért, :oops: de én érdekesnek találtam az összes cikket.
Még itt van némi olvasnivaló ha valakit érdekel: http://www.vegetarianus.hu/irasok/tej/tej1.html

Szilvi
KépKép
ceyla
 
 


Sziasztok!

Elég régen írtam már lehet nem is emlékeztek rám!Zugbol olvaslak benneteket csak írni nincs ídöm!

Gyerköcök már milyen nagyok és milyen ügyesek.

Mi még csak hasra fordulunk vissza még nem.
Nem eszünk még semmit igény szerint szopizunk és még éjszaka is 2-3-szor kelünk!Napközben 3-4-szer alszunk fél órákat !

Remélem most már többször tudok jönni majd!

Lilypie Pregnancy tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
tüncü1010
 
 


[quote="varitus"]B írta:varitusence is bukik mostanában is. Ő picinek nem bukott, büfi helyett is aludt. De azóta mindig, és van amikor jóval kaja után is. Volt mikor azt hittem, minden visszajött, amit megevett. (Na, biztos nem, de soknak tűnt.) De mivel jól gyarapodott, azt mondta a doktornéni, nem kell aggódni. Illetve azt mondta, hogy ha nagyon nyáladzik, akkor lehet attól is, hogy sok nyálat nyel, és az foglalja a helyet a pocakban. Most már pedig lehet tényleg a mozgástól van.


Nem lehet, hogy refluxos? saját tapasztalat... Hunor kinőtte 5 hónapos korára.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sissy, nem baj, hogy beterítetted a képernyőt, Lili megérdemli :)))) nagyon szép és édes is :))))) Lili a kis "szerelmem". Elnézést mindenkitől, de imádom :))))
A tehéntej-tápszer kérdést le is írta ceyla.

Ceyla: minden recept úgy kezdődött: végy 1 fél disznót... Szedjél néhány hagymát... Hozz a pincéből krumplit... :D Még a zsír avastalanítása is le volt írva. A szappan főzés is, minden. Fertőtlenítés. Ez egy úgymond tankönyv volt azoknak a lányoknak, akik nem dolgoztak, hanem férjhez mentek korán (ahogy akkoriban szokás volt) és iskolában tanulták a házvezetést. A guta megüt, hogy nem találom.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sissy: ez a találkozó tényleg jó ötlet, csak utána a fiammal nem lehetne bírni. Állandóan dumál, Lili képének :D :D Ő is szerelmes :D

Erről jut eszembe. Párom fiáról van kirakva kép. Amikor Hunor meglátja, elkezd vigyorogni és dumál neki. Mivel nem szól vissza a Riki, ezért még hangosabban dumál :D :D és egyre mérgesebb lesz, hogy nem kap választ :D :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 



Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Ja Sissy: ne panaszkodj, gyönyörűen ücsörög abba a hintába (?) :)

A fiam is lusta mint a kisdesznó. Párom mondta, azért, mert állandóan a kezébe adjuk... köré rakjuk és semmit nem kell csinálnia :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sissy: Lili nagyon szép kislány, és milyen trendi a virágos öltözéke :)

Ceyla: 17-én jött ki a fogacskája, akkor törte át az ínyét. Délelőtt még csak a repedést láttam az ínyén, délután már kocogott a foga. Most 1-2 milli van kint belőle.
Alvás: én próbáltam az ágyhoz szoktatni, de csak fél-1 órás sírás után tudtam talán letenni. Párom ringatta néha el a babakocsiban, aztán én is erre tértem át, és általában működik. Ha már túl nyűgös, akkor nem. De most megnyugodtam, mert ezek szerint Niki a kezedben alszik. Én azzal biztatom magam, hogy már csak nagyon ritkán alszik a kezemben, de aztán rájövök, hogy naponta-kétnaponta előfordul. De igazából egyelőre én sem bánom, imádom, ahogy hozzám bújik. Olyan édes kisfiú olyankor (is).

Cherryke: nagyon jó a videó :lol:
Remélem, nem reflux, de azt mondják/írják, hogy akkor lenne baj, ha nem gyarapodna rendesen... Mostanában azért a nagy mennyiség nagyon ritkán fordul elő. Mondjuk tegnap pont volt egyszer. Sétálni voltunk, jól elvolt a kocsiban, mindenkire mosolygott, aztán egyszer csak hirtelen felsírt. Gyors hazajöttünk, közben hol élesen sírt, hol nem. Itthon próbáltuk nyugtatni, majd gondoltam, egyen kicsit, hátha attól megnyugszik. Meg is nyugodott, de gondolom igazán nem volt éhes még. Na ezután jött is ki belőle egy csomó. :shock:

Bence is nagy lustaság. A hasra fordulást már egyáltalán nem gyakorolja. Sőt, ha hasra teszem, azonnal vissza is fordul. Most csak a lábujjevés megy...

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Varitus: Hunor is gyarapodott rendesen, rengeteget evett, alig jött ki belőle. Megtanultuk kezelni. Oda kell figyelni, ennyi. Kinövik...

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Cherryke: Mire kellett pontosan odafigyelnetek? Az ágy egy kicsit meg van emelve, de igazából nem tudom, mennyire kellene..

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok :)

ceyla:köszi az infókat az édes burgonyáról,ami nem is burgonya!!akkor ez kilőve az étrendből!!már nagyon várom a friss zöldségeket,mert ami most van az már nagyon rossz izű.a babakocsit nem kell hál isten ringatni csak oda.vissza tolni erőteljesen,remélem amjd ez is elmúlik mert mindig vannak ilyen változások.


cherryke:nagyon jó volt az a videó :lol: azt sem tudtam,hogy sírjak vagy nevessek olyan megható is meg édik is a babák!


sissy:nagyon szép Lili,nagy kék szemek :D

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


összevesztek a zoknikon :D :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


varitus: mi 2-2 vastagabb könyvet tettünk alá. Etetés után, ha büfizik ha nem, még kb 15-20 prcet függőlegesbe tartottuk. Ezt az éjjeli etetéskor úgy oldottam meg, hogy a pihiszékbe tettem etetés után, hetekig abba aludt. Hol a nagyágyon mellettem, hol a kiságyba. kb ennyi...

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Ma délutáni: :)
Kép Kép Kép

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Kép

Az első lovaglás :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sziasztok!

Megkérdeztem az édesburgonyát, azt mondták, hogy fél éves kortól lehet, és állítólag nagyon finom, olyan mint a sütőtök.

A bukás tényleg gyakoribb lehet a sok mocorgástól.

Sajnos nemsokára jön a vizsgaidőszak, előtte még a szakdogát is el kell kezdenem írni, így sajnos nem nagyon lesz időm fórumozni. De azért ígérem benézek néha, hogy mi van veletek. Nagyon aranyosak vagytok, tök jó kis közösség, nagyon örülök, hogy megismerhettelek benneteket! :D :D :D
Ha lesz személyes találkozó, akkor én is nagyon szívesen elmennék Virággal.
Képet ígértem, de még nem sikerült felrakni, de azt még pótolni fogom.

Az emilemre írhattok, ha van valami szopis, kajás kérdés, azt azért minden nap megnézem, ha nem tudom a választ, akkor legfeljebb megkérdezem az okosabbakat.
bursa@t-online.hu

Jó babázást addig is mindenkinek!

Puszi! Linda és Virág :D :D :D
77linda
Gátér
 
 


Linda jó tanulást :) És a vizsgákra egy kalappal :) Puszi

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Linda! Egy kalappal a vizsgákhoz! És gyere, amikor csak tudsz.

Sissy, nagyon cuki Lilike! Gyönyörű kék szemei vannak.

Andrisnak még mindig tök szürkéskék a szeme, középen barna csíkokkal. Állítólag a dédpapának ilyen szeme volt. Hát jól néz ki, de az is lehet, hogy egyszerűen bebarnul.

Hunor nagyon kis pasis.

Ma repülünk haza!!!! Persze Juli kicsit takonykóros, de nem vészes, szóval majd orrcseppezünk, és reméljük nem lesz semmi gond az úttal!

Képzeljétek, itt 25 fok lesz ma! Ez már igazi tavasz! Remélem, haza is megy a jó idő!
Edit

Kép
Kép
etus79
 
 


Etus: itt is jó idő lesz. Már kimostam és ki is teregettem a kertbe.

Tegnap este lemértük: 7kg és 70 cm :)

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Cherryke: nekünk eddig 1-1 könyv volt :oops: Akkor teszünk alá még egyet. És a büfiztetést is próbálom akkor tovább húzni. De az éjszakai nem fog menni :oops: Mondjuk, éjszaka nincs is gond sose.
Nagyon édi Hunor! :lol:

Linda: Kitartás a vizsgákhoz és a szakdogához!

Etus: Jó repülést!

Ti mire rakjátok a babákat a földön? Bencus eddig a szőnyegen volt, úgy hogy rátettem még a szőnyegre 2 plédet. De csak egy szobában van szőnyeg, így csak oda tettem le, ott meg ritkán voltam, így ő sem volt ott túl sokat. Ma vettem egy ilyen puzzle-s izét, de ez is olyan keménynek tűnik. Szegény néha forduláskor jól bekoppintja a fejét (a szőnyeges-plédes megoldás sem volt túl jó megoldás koppanás ellen). Nem koppan szó szerint, de kipróbáltam a fejemmel és nem túl kellemes. Főleg azért aggódom, mert most többször láttam a tévében, hogy az erős rázás, rángatás is milyen gondot okozhat, és szerintem ez a tompa ütés sem jobb. Vagy ne aggódjam ennyire túl? Végülis lesznek ennél még nagyobb balesetek is...

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok,

Cherryke,
nagyon szép Hunor. És milyen hosszú!

Sissy,
nem baj, én is szeretem nézni a képeket a babákról. Nagyon szép Lili. Igazi kiscsaj.

Etus,
Brigi is mostanában kér bugyit estére, de én is mindig ellenőzöm éjszaka, hogy nincs-e pisi. Eddig egyszer pisilt be éjjel, de felébredt rá. A pelusba már egy ideje nincs pisi, vagy csak ritkán, de jobban szeretem ha pelusban alszik, marha sz@r éjjel ágyat húzni meg gyereket zuhizni. :cry: :oops:
Jó utat. Pestre költöztök?

Ceyla,
boldog félévet Nikinek!

Linda,
majd gyere ha tudsz, és egy kalappal.

Rita,
egyre ügyesebb lesz ám az esésektől. Bettina is egyre ügyesebben "dől" fel, már szépen tartja a fejét. Nálunk habtapin van napközben.

Tüncü,
örülök, hogy jöttél. Bettinával mi is éjszakázunk és nekem is fél órákat alszik, kb 4-szer, 5-ször.

Nekem is van mobil számom a védőnőtől és a dokitól is. De a dokink nem jön házhoz, mert nem a körzetéből vagyunk, a szomszédos városba járunk. Itt falun csak felnőtt háziorvos van.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


sziasztok :)

ceyla:BOLDOG FÉL ÉVET NIKINEK!!!!

linda:Köszi és nagy kalappal!!!!!

cherryke:nagyon aranyos pofija van Hunornak! :)


varitus:én ha teszek veszek a járókába rakom,de előtte néha dupla plédre raktam+lepedő,hogy ne menjen szösz a szájába mikor átfordul.sajnos nagyon sokat be fogják kopizni a fejüket,de én azt mondom inkább majd akkor kell vigyázni mikor ül már mert szokásuk,hogy hátra vágjág magukat ők még nem tudják,hogy nem szabad!ezt csinálják majd akkor is amikor ülnek az ölünkben és hozzánk dobálják hátra magukat ami nem kellemes,de igazából nem tudom miért csinálják a babák
:roll:

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Ja és képzeljétek ma nem kellett főznöm,mert elromlott a gáztűzhelyünk,az egyik kapcsolónál jön ki a gáz ami nem jó,de mivel minden rosszban van valami jó így lesz végre új :D és amúgy :D is leakartuk cserélni csak még nem most! :roll:

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Kép tavasziasan

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Iceberg,
minden rosszban van valami jó! :o

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Kri: nagyon szépek a lányok :)

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Ceyla: én is boldog félévet kívánok Nikinek!

Kri: Nagyon szépek a lányok! Jó már, hogy nem kell a "bunda". :D
A habtapi, az ugyanaz, mint amit én vettem most? Ez a polifom szerű puzzle?

Iceberg: Sajnos járókánk nincs. :( Ezt az ülésből hátravágódást valahogy nem várom. Jó, hogy így fogod fel ezt a gáztűzhelyet! :)

Mi nem kaptunk mobilszámot senkitől, nem ajánlották fel. :( Bár itt van mellettünk a rendelő, végülis bajban gyorsan elérném őket...

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Me evett húslevest pipi mellel :) nagyon ízlett neki. Minden falatnál hangokat adott ki :D
És nem fájt a pocija tőle.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sziasztok!

Ceyla:havagnese a kutyánk,csak most írtó nagy a bundája,mert kint alszik,és tél volt,de másfél hét múlva levágatom...Annál is inkább,mert Lili kezdi felfedezni,nevet neki,és oda nyúlna már,csak most koszos is a kutya így.

Cherryke:köszi...Hunor is gyönyörű,nagyon cuki!Összefutunk később,hátha a Bébik élőben is szerelmesek lesznek... :) Amúgy nem hinta,bébikomp.

Kri:cukik a lányok!!Szépek!

Linda:hajrá!!

Varitus:járóka,szivacsos puzzle,vagy pléd,de akkor én is ott ülök,én sem szeretném,ha beverné a buksiját.Nekünk macskaköves a felfelé vezető út,így Lilit rázza állandóan...

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Köszi Csajok.

Rita,
igen az a puzzle-s van nekünk is. Az előző oldalon amikor Betti csücsül meg tudod nézni. Kicsit kemény, nem süppedős, de jól szigetel. :P

Cherryke,
édes lehetett. Bettina már almán kívül evett sütőtököt is. Bár már csak bébiételként tudtam venni. Háát, másodszorra már jobban ízlett, Brigi pedig kétszer evett belőle. :lol: :lol: :lol:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?