Sziasztok,
ma volt itt Bea, aki dula, es egyik baratnom ajanlotta, hogy szoptatas ugyben beszeljek vele. Kiderult, h o volt a sogornom dulaja a negyedik gyereknel. Nagyon pici ez a varos... Jo volt vele beszelgetni, nagyon pozitivan allt hozza a dologhoz, es megprobaltunk egy szoptatst is. Kiderult, h az a gond, h tul vastag a mellem bimbo resze, es nem is emelkedik ki tulsagosan, igy a csepp szajaba alig tudja megfelelo melyen beszivni, es mivel meg kicsike, es nem tudja biggyeszteni a csepp also ajkat, hajlamos lecsuszni is rola. Vagyis vegig nagyon kell ugyelni, hogyan szopik, es le kell venni es ujra kezdeni, ha lecsuszik. A probaszoptatas nem fajt jobban, mint a mellszivogepezes, ugyhogy fokozatosan vissza fogunk allni. Egyelore inkabb nappal, mert tenyleg nagyon kel figyelni, h meg jol csinalja-e, aztan majd ejszakara is.
Nagyon jo, h iderult most, mi is a gond, mert ez tuti megoldodik, ha no meg kicsit, nagyobb lesz a szaja is, meg jobban is tud majd szivni.
Az en esetemben ossze kell csipni a mellbimbo mogotti reszt, mert magatol nemtud ekkorat harapni, de ha no, akkor mar nem lesz ra szukseg. Mar csak az a gond, h nincs eleg kezem ahhoz, h a testet is tartsam, a bimbot is osszecsipjem, meg a fejet is kisit ranyomjam, amig ra nem harap. Asszem bevonjuk apukat is, amikor csak lehet
.
Kicsikemnek annyira jolesett egy kis szopi! Na meg nekem is. azert tovabbra is felek kicsit a dologtol a fajdalom meg a rossz elmenyek miatt, de fokozatosan menni fog.
Szuleszno tema: Nem fogadtunk, eleve nagyon kedvesek. Velem ketto volt ott felvaltva, mert nagyuzem volt. Ugy tudom, Toth Irma nagyon nepszeru, a kismamak es az orvosok kozott is. De barki lesz, rendes lesz. A szuloszoba jo hely ott, attol nem kell tartani.
Halapenz: mi a tizszereset adtuk. Eredetileg a tizenketszereset szantuk, de vegul nem engedhettuk meg magunknak. Nagyon elegedettek voltunk! A szules is nagyon rendben volt, meg utana is minden nap benezett, erdeklodott a baba allapota felol amikor nekem nem sokat mondtak, meg ilyenek. Meg az is szamit, h szepen stoppolt ossze, egy baratnom azules utan hetekig nem tud ulni, nekem viszont nem okozott nagy gondot a gatseb.
Ujabb tipp: a szulest koveto par napon belul kell tudni kakilni, ezt megkerdezik, h sikerlt-e. Ha kell, adnak harom Tisasent. En ezt lealkudtam egyre, mert ingert ereztem, csak gusztusom em volt, a tablettatol meg mindig felpuffadok, es az olyankor nem jo, ha feszit. Ami kicsit komfortosabba tette a kenyszet, az a Bradoman kendo, DM-ben kaphato, arara nem emlekszem, de nem veszes. Fertotlenito kendo, attoroltem vele a wc uloket, egy percet kell varni, es azalatt hat. Kifejezetten ilyen celra valo. Utana raraktam a papiruloket, amit dirtha is javasolt, es igy mar el tudtam engedni magam egy kicsit. Ugyhogy ha valaki olyan finnyas, mint en, annak ez jol jon.
Megprobalkozok meg egy kep felrakasaval.
Udv
H