Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hol lehet megnezni a gyori korhazrol az adast? En még nem lattam.
Szuleszno: en nem fogadtam, de nagyon kedvesek voltak velem anelkul is /pedig a beontest visszautasitottam, igy inditottam/. Sot, amikor szules utan osszefutottunk a folyoson (mit futottam, csiga mod vagtattam friss csaszaroskentKép), akkor is megismert, megszolitott es erdeklodott, hogy vagyunk. Pedig akkor mar tuti volt, hogy nem fog tolem penzt kapni.

Halapenz: en megkerdeztem a dokimat, o egyenesen megmondta az arat. Ha gondolod, emailben szivesen megirom az osszeget.

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

Hálapénz!

Én pl. egyáltalán nem értek egyet ezzel a dologgal. Áfonya orvosa is törvénybe ütköző dolgot tett, de gondolom ezt Ti is tudjátok.
Én nem akartam megkérdezni az orvosomat direkt. Adni mindenképpen adtam (de csak a "szokás" miatt, szívem szerint nem adtam volna), de nem a magánrendelésének a tízszeresét.
Nekem a szülésznő, és a védőnő is azt mondta, hogy a rendelés összegének 7-10 szeresét szokták adni, pénztárcától függően. Mi a 7szeresét adtuk, plussz a szülésznőnek is adtunk.

Én azért nem értek túlzottan egyet a dologgal, mert úgy érzem, hogy az orvos a magánrendelésen már eléggé meg van fizetve. Ráadásul a kórház cuccait használja, duplán kap érte fizetést, ha úgy vesszük. Én úgy voltam vele, hogy szívem szerint a szülésznőnek adnám a többet.

Nálam ugye végül császár lett, úgyhogy az orvos megdolgozott a pénzéért (mondom, dupla pénzért), de a szülésznő is, mert neki köszönhettük, hogy nem hagyta, amíg leválik a lepény, vagy Lili megfullad a köldökzsinórtól.

Áfonya!
www.tv2.hu és ott a szülőszoba bannerjére kell kattintani.

http://www.tv2.hu/Szuloszoba_index.php
A korábbi történetek közül Adrienn és Krisztina története az. (4. rész)

Bemásoltam neked a linket, csak ide kattints.

Egyébként szerintem egyáltalán nem volt durva a dolog, csak úgy állította be a Kandász Andrea. Mindenkinek van szája, ha érdekli mi fog történni vele, megkérdezheti. A védőnőtől is. Vagy elolvashatja a védőnőtől kapott könyvecskében, ahol még az érzelemváltozások is le vannak írva. Az nem mentség, hogy nincs fogadott orvosa. A terhesgondozáson egy csomó normális, hétkoznapi nő jelenik meg az ottani orvosnál, nem fogad külön orvost.
Persze sajnáltam a kiscsajt, hiszen állami gondozásban nőtt fel (egyébként van ismerősöm a győri Gyiviben, és ott bizony nagy hangsúlyt fektetnek a felvilágosításra, mert ők ilyen szempontból veszélyeztetettek).

Na ennyi Kép

Megyek, mert Lili szétszed az apja számítógépét.
Az enyémet már kikapcsolta párszor menet közben Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok,
ma volt itt Bea, aki dula, es egyik baratnom ajanlotta, hogy szoptatas ugyben beszeljek vele. Kiderult, h o volt a sogornom dulaja a negyedik gyereknel. Nagyon pici ez a varos... Jo volt vele beszelgetni, nagyon pozitivan allt hozza a dologhoz, es megprobaltunk egy szoptatst is. Kiderult, h az a gond, h tul vastag a mellem bimbo resze, es nem is emelkedik ki tulsagosan, igy a csepp szajaba alig tudja megfelelo melyen beszivni, es mivel meg kicsike, es nem tudja biggyeszteni a csepp also ajkat, hajlamos lecsuszni is rola. Vagyis vegig nagyon kell ugyelni, hogyan szopik, es le kell venni es ujra kezdeni, ha lecsuszik. A probaszoptatas nem fajt jobban, mint a mellszivogepezes, ugyhogy fokozatosan vissza fogunk allni. Egyelore inkabb nappal, mert tenyleg nagyon kel figyelni, h meg jol csinalja-e, aztan majd ejszakara is.
Nagyon jo, h iderult most, mi is a gond, mert ez tuti megoldodik, ha no meg kicsit, nagyobb lesz a szaja is, meg jobban is tud majd szivni.
Az en esetemben ossze kell csipni a mellbimbo mogotti reszt, mert magatol nemtud ekkorat harapni, de ha no, akkor mar nem lesz ra szukseg. Mar csak az a gond, h nincs eleg kezem ahhoz, h a testet is tartsam, a bimbot is osszecsipjem, meg a fejet is kisit ranyomjam, amig ra nem harap. Asszem bevonjuk apukat is, amikor csak lehet Kép.
Kicsikemnek annyira jolesett egy kis szopi! Na meg nekem is. azert tovabbra is felek kicsit a dologtol a fajdalom meg a rossz elmenyek miatt, de fokozatosan menni fog.

Szuleszno tema: Nem fogadtunk, eleve nagyon kedvesek. Velem ketto volt ott felvaltva, mert nagyuzem volt. Ugy tudom, Toth Irma nagyon nepszeru, a kismamak es az orvosok kozott is. De barki lesz, rendes lesz. A szuloszoba jo hely ott, attol nem kell tartani.

Halapenz: mi a tizszereset adtuk. Eredetileg a tizenketszereset szantuk, de vegul nem engedhettuk meg magunknak. Nagyon elegedettek voltunk! A szules is nagyon rendben volt, meg utana is minden nap benezett, erdeklodott a baba allapota felol amikor nekem nem sokat mondtak, meg ilyenek. Meg az is szamit, h szepen stoppolt ossze, egy baratnom azules utan hetekig nem tud ulni, nekem viszont nem okozott nagy gondot a gatseb.

Ujabb tipp: a szulest koveto par napon belul kell tudni kakilni, ezt megkerdezik, h sikerlt-e. Ha kell, adnak harom Tisasent. En ezt lealkudtam egyre, mert ingert ereztem, csak gusztusom em volt, a tablettatol meg mindig felpuffadok, es az olyankor nem jo, ha feszit. Ami kicsit komfortosabba tette a kenyszet, az a Bradoman kendo, DM-ben kaphato, arara nem emlekszem, de nem veszes. Fertotlenito kendo, attoroltem vele a wc uloket, egy percet kell varni, es azalatt hat. Kifejezetten ilyen celra valo. Utana raraktam a papiruloket, amit dirtha is javasolt, es igy mar el tudtam engedni magam egy kicsit. Ugyhogy ha valaki olyan finnyas, mint en, annak ez jol jon.

Megprobalkozok meg egy kep felrakasaval.
Udv
H
holly
 
 

 
 

Konrad:

Kép
holly
 
 


Holly!

Ez a baba csodaszép! Olyan kis arányos, szép vonású baba. Nekem leginkább a kis orrrocskája tetszik. Az enyémeknek mindig olyan kis kemény volt, hogy nem is lehetett összeszorítani pl. orrfújáshoz. Örülök, hogy jól haladtok a szopizás megoldása felé. Csak így tovább! Jó olvasni, hogy nem hátrálsz meg az első nehézségektől, hanem mersz kérdezni és addig mész, amíg nem segít valaki. Sajnos pl. az öcsém felesége is inkább elintézte azzal 3 hét után, hogy ő nem tud szoptatni, ahogy az anyukája se tudott és kész. Pedig a szülőszobán és a kórházban rendesen beindult a teje. Még szerencse, hogy legalább hozatott anyatejet kap a kis unokaöcsém. Tudom, hogy utálatosnak fog hangzani, de azt hiszem ebben a lemondásban az is benne van, hogy így más is etetheti, nem csak az anyja.

Köszönöm a tippeket a higiénia javítására, be fogom vetni őket.

Hálapénz ügyben nehéz állástfoglalni. Elméletben egyetértek Farkasbogival, hogy nem járna. DE: az elsőnél nem mertem kihagyni, mert továbbra is ahhoz a dokihoz akartam járni. A másodiknál dettó. Most a harmadiknál meg úgy érzem, hogy elég bonyolult dolog lesz a harmadik császár. Ráadásul a Csollány nagyon korrekt volt velem a terhesgondozás alatt. Pl. kellemesen meglepett, hogy amint kiderült, hogy ez terhesség és nem alkalmi vizsgálat, 25%-kal olcsóbb volt egy-egy megtekintés. Ráadásul csak akkor kellett fizetni, ha volt vizsgálat. A leletmegbeszélésért nem, pedig Pesten annak is van szabott tarifája, általában a rendelési díj fele, elvégre az időt foglalod. Engem, mint császárost nem is zaklatott annyiszor, mert nem volt nagy az esély a méhszáj szétnyílására.Viszont mindig sokat és alaposa beszélgetett velem. A legalapvetőbb dolgokról is és nem mondta, hogy ezt nekem már tudni kellene két gyerek után. Így azt hiszem ezúttal is lesz boríték. Az összeget még nem tudom, szerintem a 7szeres díj belefér. Gondoltam, hogy megkérdezem a dokit, de valahogy olyan kínos volt.Nem találtam a jó szavakat.

Szülésznőt én nem fogadok, de a császár azt hiszem ezügyben nem mérvadó.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Bogi,
koszi a szuloszobas cimet. Nezegettem ott tegnap, csak nem jottem ra, melyik a gyori. Most meg alszanak a kicsik, majd este megnezem. Egyszer lattam egy beharangozoban belole par masodpercet es ugy tunt, az "en szulesznom" is rajta volt. Kivancsi vagyok, tenyleg igy van-eKép

Halapenz: en ugy gondolom, hogy a maganrendelesen elkert penz az a maganrendelesert jaro penz. Es hogy a dokim megszabhatja, hogy neki mennyit er a szabadideje. Az, hogy barmikor, barmilyen hulyeseggel zaklathatom a telefonjan, bejon mondjuk a lanya szulinapjarol hozzam szulni, stb. En is megmondom, milyen melot mennyiert vallalok.
Buncselekmeny: azt nem hiszem, hogy ez az lenneKép Max. adozas szempontjabol lehet belekotni, hogy szamlat nem adnak. Meg az evvegi adobevallasra is kivancsi lennek, de ugye ez mas teszta.
De tudom, hogy nem ez az altalanos velemeny es nem is mi fogjuk a magyar egeszsegugy ezen rakfenejet megoldaniKép
En egyebkent maganrendelesre nem jartam az utolso honapot kiveve, igy nem is fizettem terhesseg kozben es a "hivatalos" osszeg igy sem erte el a 10-szeres szamot, nagyonnem.

Piros,
nem volt egyaltalan utalatos, amit irtal. Sot, ha a "szopifanatikus"-os irasoddal osszevetem, egesz meglepoKép

Holly,
nem akartam irni, mert annyira hatarozott voltalKép, de nekem is osszecsippentessel mukodik csak a szopi. Es tenyleg, haogy erosodik a baba, ugy egyre kevesebb a harc. Mondjuk nalunk Mate annyira ujjszopo, hogy még szopi kozben is betuszkolna az ujjat a szajaba, igy szabalyos kozelharcot vivunk kozbenKép
Fekve nem tudsz szoptatni? Vagy ulve, parnaval? Mert akkor egy kezed felszabadulna, nem kell tartani a kolkot.

Konrad csudahelyes: Es milyen bekesen alszik, imadnivalo.

Higienia: en sosem tudtam idegen WC-re raulniKép Es ez a papiruloke is olyan vekony, ez sem segitett az en fobiamon. Csaszarral remalom volt igy a dolog, szerintem nekem is ezert kellett a Ricinus, mert agyilag/lelkileg gatoltam a muveletet.

En ma voltam Mateval tanacsadason, megmerték, 4 honaposan 6100 g, heti 10 deka atlag megint az eredmeny. Mar nem lep megKép Es megkapta az oltasokat is, igy most leszedaltam Germicid C-vel, alszik, mint a tokKép

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

Áfonya,
Nem érzek ellentmondást a két üzenetben megfogalmazott véleményem között, de az is igaz, hogy nem csípem a sógornőm és talán ezért is nem akartam túl utálatos lenni. Mindkét alkalommal azt írtam meg, hogy szerintem nagyon fontos, hogy megtaláljuk azt a módszert, amivel a babánk számára a legideálisabb táplálási módot, a szoptatást biztosítani tudjuk. Nem gondolom, hogy kiéheztetés/kiszáradás kockáztatásával kell ezt elérni, de azt igenis vallom, hogy nem szabad feladni az első akadálynál. Saját gyakorlatból is tudom, hogy a szoptatott gyerek értelemszerűen az "anyja gondja", hiszen így a mama cicije nem kiváltható még nyűgösebb napokon vagy éjszakákon sem. Más kérdés, hogy én ezt a fontosságtudatom erősítése képpen, sógornőm pedig nyűgként/kellemetlen kötöttségként élte meg.

Talán a szóhasználat (a fanatizmusról) nem volt optimális. Hozzátartozik a dologhoz, hogy pont aznap olvastam valahol a neten egy cikket a császáros gyerekek lelki defektusairól, amik állítólag abból adódnak, hogy nem volt idejük felkészülni a megszületésre, nincs a szülés folyamatából származó hormontúltengés,viszont hatalmas a stressz a rövid idő alatti kiemelés miatt. A cikk írója szerint nem is lesz igazán jó az anya-gyermek kapcsolat és ritkán lesz érzelmileg/szellemileg kiegyensúlyozott gyermek egy ilyen születésből. Nagyon felhúztam magam a dolgon, mert nem bírom az "egyetlen igaz utat" hírdetőket, a maguk igazában kikezdhetetlenül és kérlelhetetlenül, vakon hívőket, akik nem fogadják el, hogy mások mást tarthatnak célravezetőnek. Legyen ez vallás, szülés vagy szoptatás. Úgy gondolom ennél sokkal színesebb és változatosabb az élet és mindenkinek a maga útját kell megkeresni.

Elnézést a filozofálásért, meg ha nagyon OFF voltam, csak bekattant a vesszőparipám...:-)

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Holly!

Konrád gyönyörű baba!!!
Gratulálunk!!!
Úgy tűnik igen rákapcsolt, és nagyon nőni akar!
Minden elismerés a kitartásodért és örülök, hogy haladtok a nektek jó megoldás felé és ilyen optimistán nézel előre.

Sok sikert!!!

Kamilla
fióka
 
 


Piros,
biztos en is rosszul fogalmaztam. Egyaltalan nem gondoltam, hogy ellentmondas van a ket irasod kozott. Csak en erosnek ereztem az elsot /ezek szerint jol, marmint erzelmilegKép/ es meglepoen sokat tompitott rajta a masodik hozzaszolasod. Legalabbis az en olvasatomban.

Amit az "egy igaz utrol" irtal: maximalisan egyetertekKép Ha Mate lett volna az elsoszulottem, lehet, hogy en is beleesek ebbe a hibaba, mert o /még/ annyira, nyugodt baba, hogy oszthatnam az eszt altatasi ugyekben, szoptatasban, napirendben, mert mindenben mintagyerek. De ugye a lanyom elobb szuletett, na, o nem olvasta a nagykonyvetKép Alvas, eveszet kriminalis mind a mai napig. Es a hiszti.... amig nem volt gyerekem, az ilyen toporzekolo kolykokrol, mint az enyem, gondoltam, hogy elkenyeztetett kis dogok. Hat nem. Pont azert toporzekol sokszor, mert nem engedek neki. Es kovetkezetesen nem. Es o kovetkezetesen hisztizik miatta. Kitarto, hatha egyszer feladomKép Ma pl. azert orditott fel oraig, mert szerinte ez nem a mi lakasunk /nem akart feljonni setabol, innen indult a musor. Es az o logikaja szerint ha ez nem a mi lakasunk, akkor el kell mennunk innen, ergo induljunk setalniKép/ Erre most mit lehet mondani?!. Na mindegy, biztos ismerosek ezek neked isKép

-Afonya
afonya
 
 


sziasztok,

Holly, gyönyörű a kisfiad, még egyszer gratulálok hozzá!
Maradj olyan magabiztos, és hallgass ugyanúgy a megérzéseidre, ahogyan eddig!

Áfonya, a hisztiről és a következetességről: hülye vagyok, vagy tényleg jól érzem, hogy a fiam következetesebb a hisztizésben, mint én a "nem engedésben"? Kép
ma nagyon-nagyon eleven volt Benjamin és rá kellett csapni a kiskezére, úgy bántott, bár az apja többször megteszi, megjegyzem, legtöbbször hatástalanul, mert szinte észre sem veszi! A legújabb fegyvere a fiamnak: a fogak! Harap, mint egy hörcsög, és ha nem engedek meg neki valamit, harap és mar, ahol ér! Hihetetlen, pedig senkitől soha nem láthatta ezt. Ő így vezeti le a feszültségét. (jobb is, ha nem az anyjától örökli a dolgot, én ugyanis bőgök, ha ideges vagyok)
Ja, Áfonya, és megtaláltátok aztán a lakásotokat? Kép

Pá!

*Dirtha
dirtha
 
 


Sziasztok!

Áfonya!
A bűncselekményt arra mondtam, hogy amikor előre megmondja, hogy mennyiért vállalja a szülést (hálapénzért). Ezt ugyanis nem szabad! A kórházban végzett szülés levezetésért nem mondhat semmilyen tarifát. Ha hálapénzt akarsz adni, akkor azt döntsd el Te, hogy mennyit adsz, és ne mondja meg előre. Nem is mondhatja meg, mert akkor követ el bűncselekményt. És ez sajnos tény, mivel a múltkori botrány kapcsán ezt a kérdést kivesézték nagyon.
De mindegy, ne menjünk bele a témába, mert szerintem ez mindegyikünknek kellemetlen egy kicsit.

Ha valaki kevesebbet tud adni, akkor azért, ha meg van miből adni, akkor azért.


HOLLY!
GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ fiad van! Ha most fiam lesz, remélem ő is ilyen szép lesz.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Dirtha,
a lakast meg, de a hiszti ellenszeret nemKép En is gyanakszom, hogy Reka a kitartobb, en azert neha elvesztem a turelmemet, mig o lelkesen bir orditani akár egy oraig is.
Uuuu, harapas, az nagyon tud fajni. Rekanak is volt par napos idoszaka, amikor harapott. Vagyis nem harapott, hanem csipett a fogaval.
Mai szosszenet: nalunk Apa furdet, vihancolnak a furdoben. Hallom, Apa raszol Rekara, de nem hasznal, csak csinalja tovabb. Mire Apa kifakad: de buta vagy Reka! Mire Reka: buta vagyok, mint a hatokorKép
Ilyenkor nem lehet megallni, hogy ne rohogje el magat az ember.

Bogi,
en halapenznek azt neveznem, amit az _ugyeletes_ orvosnak adnek, ha nala szulnek.
En kivancsi volnek, hogy ki hogyan kepzeli el almai szuleszetet, halapenz/tarifa, ugyeletes, magankorhaz, stb. temakorben, de ha kellemetlen a tema, akkor en is hanyagolom.

Hogy vagy, inkabb arrol meseljKép Es hogy fogadta a parod a hirt?

-Afonya
afonya
 
 


Holly!
Nagyon szép a kisfiad!

Bogi!
Jól vagy? Minden rendben?

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Alig győzöm olvasni úgy megélénkült a fórumunk! Még a végén sajnálni fogom, hogy egy egész hétig kimaradok a csevegésből, amíg a kórházban vagyok! Esetleg én is vigyek be notebookot és mobilt, mint az a temetkezési művek szingli anyukája egy nemrégi Szülőszobából? Az ideális kórházban biztosan van internetkapcsolat is az ágyak mellett, hogy az anyuka addig se kényszerüljön letérni az információs szupersztrádáról, amíg gyermekágyban fekszik. :-)

Szerintem izgalmas kérdés "álmaink szülészete" és a hálapénz/orvosok donációja. Azt hiszem egy saját fürdőszobát minden max. 3 ágyas kórteremhez (még a neve is borzasztó) minden gond nélkül el tudnék képzelni. Még az óránkénti takarítói ellenőrzést sem venném zokon, amit egy rendesebb étterem WC-jében is megkapsz.

Farizeus hozzáállásnak érzem a "azért lett nőgyógyász, hogy ne legyen se éjjele, se nappala, tudta mit vállal" dolgot, amit néha hallani ezekben a vitákban. Áfonyával értek egyet abban, hogy mindennek van ára. Viszont akár legális akár nem, az előre megszabott árak mindenkinek kiszámíthatóbb helyzetet teremtenének.Ügyfélnek is, szolgáltatónak is. Ha tudom mennyibe fog kerülni, ha a saját dokim szombat éjjel bevágtat hozzám, akkor van lehetőségem dönteni, hogy kell-e ő ennyiért vagy jó lesz az ügyeletes is. Ha viszont amúgy is munkaidőben bent van a dokim és kötelező penzumát tölti az alapfizetéséért, nem járhatna plusz pénz azért mert az orvosi szobában való kávézgatás helyett dolgozik is.

Valóban tovább bonyolítja a helyzetet az eszközigényesség és a tény, hogy a kórházi cuccokat a mi befizetett járulékainkból vették és elméletileg a doki ezen nem gazdagodhatna önerős invesztíció nélkül. Ezért érzem jogosnak viszont a magánrendelésen adott pénzt. Fenntartja a rendelőt, eszközöket vesz, hírdeti magát, esetleg alkalmazottat tart és plusz időt fordít rád. Más szakmákban is megfizeted mindezt.

Nekem tetszene a biztosítós konstrukció. Minél magasabb összeget vagyok hajlandó spórolni a betegségmentes időszakban, annál magasabb kényelmi szintű ellátást finanszírozna a biztosítóm. Természetesen a sürgősségi ellátás és a szakmai színvonal nem szabadna, hogy kárt szenvedjen az alapellátásban sem, de ezt még nálam okosabbak sem találták ki, hogyan lehetne garantálni.

Mindenesetre ami ma Magyarországon pl. az anyasági ellátások területén van, azt nem nevezném éppen igazságosnak. A minimálbér emelésével most pl. én aki az egyik GYEDről a másikra megyek egyetlen nap köztes munka nélkül a szerződéses bérem alapján a minimálbér kétszeresére vonatkozó GYEDet kapom majd. Ez kb. 800 forinttal lesz alacsonyabb, mint annak, aki a maximumot kapja, mert szülés előtt éveket (de legalább 180 napot)magas fizetésért dolgozott és korlátlan eü. hozzájárulást fizetett be ő és munkáltatója. Nem panaszképpen, hiszen nekem ez most jól jön, de a rendszer akkor sem következetes. Na jó, ennyit a világmegváltásból részemről.

Tényleg, Bogi, nem is írtad milyen az új baba fogadtatása a családban? Párod felocsúdott már? Van már kora a magzatodnak a táblázathoz, vagy kivárod a három hónapot a biztonság v. babona kedvéért?

Hiszti ügyben részvét és kitartás mindenkinek, aki éppen ezzel küzd. Valóban csak a következetesség segíthet, de pokoli nehéz betartani a saját jó tanácsait az embernek, amikor a fején ugrálnak a kölykök. Az én mantrám az volt, hogy "nem ellenem csinálja, nem velem akar kiszúrni, ő csak egy gyerek".

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Holly!

Gratulálok a hét sztárfotójához!!! Nagyon szép a kisfiad!

Köszönöm mindenkinek a szülésznő, hálapénz témában való segítséget, megnyugodtam, mert sokan írtátok, hogy nem fogadtatok szülésznőt és ennek ellenére csak jót tapasztaltatok a győriekkel kapcsolatban. Eredetileg én se akarok saját szülésznőt, remélem most már megmaradok ennél a véleménynél. A tarifa kapcsán a x7 még nekekm is oké, nagyjából ezen is gondolkoztam.

Bogi!
Tökéletesen egyetértek veled a Szülőszoba kapcsán, nem értem, mi volt a gond magával a kórházzal, viszont a pácienssel kapcsolatban annál több baj volt, véleményem szerint. NO COMMENT a kislány...


Szerintetek mikorra álljon készen a kórházi cucc, és az itthoni bababszoba? Egyik ismerősöm minden előzetes gond után megszült a 32.hétre.

Üdv: Chalice
chalice
 
 


Chalice!
Nálunk még sem a babasarok, sem a kórházi cucc nincs kész:-) A védőnő szerint a szülés előtt egy hónappal jó összekészíteni...Hát nekem az holnap jön el, de mivel még csomó mimden hiányzik, nem lesz összekészítve. De azért igyekszem a jövő héten mindent beszerezni, mert nagyon keményedek, meg fájogatok.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Krisztina!

Megszereztem a légzésfigyelő lapját:
Med Arrabona BT
Répce u. 50
20/322-8398
96/413-459

Apnoe légzésfigyelő
2 érzékelő párnával, 3-4 cm vastag és max. szivacs és lepedő helyezhető rá.
biztosíték 8000 Ft.
1.-2. hó: 2500 Ft
3.hó: 2000Ft
4.-5.hó 2500Ft
6.-8.hó ingyen
9.hótól havi 2000Ft

Előzetes időpont egyeztetés után bemutatják.
A szórólap felmutatója 3% kedvezményt kap. Ha gondolod szívesen elpostázom Neked.

Jó babavárást!

Kamilla
fióka
 
 


Sziasztok!
Rengeteget írtok mostanában, alig győzöm végigolvasni!Az orvos -hálapénz témához inkább nem szólok hozzá,mert elfogult vagyok.Mindenki gondolja magát vagy a férjét az orvosa helyébe,és mindjárt könnyebb a rálátás.Tegnap este 8-kor csöngettek be hozzánk,és hívták el a férjemet-én nem tudtam a gyerek miatt rtg-ezni-,és Én is elég pipa voltam mert mást terveztem.Nálunk ez ritka,de a szülészeknél mindennapos!És nem is jön haza egyhamar,másnap reggel pedig ugyanúgy mehet kifliért,a gyerekért az oviba mint aki mindennap végigalussza az éjszakát!
A kórházi higiénia kritikán aluli! Én a Bradomán + Wc ülőkepapír módszert vettem igénybe,és hála istennek nem is kaptam el semmit.De szerintem a kismamák által használt Wcbe nem engedném be a sokszor nagyszámú hozzátartozót!Biztos Ti is láttátok a szülőszobára várakozó 200 rokont akik a cigiért sem fáradnak le az udvarra,hanem ott a wcben intézik az ügyeket!
Még nem kezdtem el pakolni,majd szilveszter után.Szedem a Gyniprált,sajnos hiánycikk sok helyen de a kórházi patikában beszerezhető.
Holly! A kisfiad gyönyörű!!!Sok kitartást kívánok a szoptatáshoz./ Nekünk az Avent mellbimbóvédő oldotta meg ezt a problémát,mert a vaákumtól jól kiemelkedett a bimbó.Sajnos a fájdalom csak lassan szúnt meg./
Piros!
Az én sógoroméknál is 8 hetes a baba,és 3 hete már nem szoptatja,mert szerinteéhes volt.Addig győzködte magát amíg el is hitte!/ 6 és fél kiló!/ Így most napi 3X az anyósom eteti,addig ő vásárolgat.A véleményem ugyanaz!!
Boldog babavárást Mindenkinek!
Judit
fanniflóra
 
 


Fanniflóra!
Én is Gynipralt szedek, de még mindig kaptunk...
De már csak pár napig kell szedni.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Kamilla!

Nagyon köszönöm, imádnivaló vagy, nagyon megörültem ennek az infónak.
Olyan gyönyörű babakocsit találtam, csudaszép piros, pici drapp és skék beütéssel, el is tetettem, holnap vagy hétfőn megvesszük.

üdv
chalice
 
 


Szia!
Szívesen máskor is. :-)

Bocsássátok meg tudatlanságomat, de mire való a Gynipral? Úgy tűnik, rajtam kívül mindenki szedi...
fióka
 
 


Sziasztok
jo elenken irogattok, alig gyoztem olvasni!! Halapenz temaban nagyjabol Judittal ertek egyet, de en "munkaidoben" szultem, megis adtam penzt. Nem is tudom, ilyen nem tortenik gyakran az emberrel, kicsit ugy is vagyunk vele, hogy "megadjuk a modjat", mint amikor az ember formalis alkalomra kioltozik. Persze ez nemjelenti azt, h ez helyes, csak kialakult ez a szokas, es alkalmazkodunk. Az Operabalba se megy senki melegitoben, pedig tancolni az megfelelobb. Na ertitek.
A fiuk most is szunyalnak, Nyuszibacsi szopizott egyet este, csak meg nem igazan birom hosszu ideig. Mindig lecsuszkal a kis mini szajaval, es eleg maceras ujra es ujra tuszkolgatni visszafele, meg faj is, amikor raharap, ugyhogy nagyon fokozatosan csinaljuk. Azert kifaradt es el is aludt, de biztos hamar ehes lesz megint. Most naponta ketszer szopizik, tobbi cumibol megy, es azert igyekszunk olyan alkalmat valasztani, amikor nem reszket az egesz gyerek a duhtol, hogy hol van mar a kaja, mert akkor keptelenseg ovatosan mellre tenni. Abban is hasonlit az apjara, hogy pillanatok alatt felhuzza magat, es ha ehesen ebred es nincs ott a kaja azonnal, nagyon felhergeli magat.
Egyebkent tenyleg megvan a cumisuvegben az a kenyelem, h barki etetheti, ugyanakkor eleg maceras is a sok sterilizalas meg elokeszites miatt. Lefejt tej eseteben egyszerubb a helyzet, de a tapszerhez ugye vizet kell forralni, huteni, adagolni a port, tovabb huteni... Hat nem egy instant dolog, raadasul addig a kis belpoklos ugy felhuzza magat, h mar a bogessel sok levegot nyel, majd pedig a mohosaga miatt, es vegul nem tud aludni a sok bofoges meg pukizas miatt. Szoval jobb a cici, az mindig keznel van, jo a homerseklete is, es egy nagyobb babanal az sem tart tovabb 10 percnel. Persze amig kicsi, addig igen, ugyhogy az ejszakai etetesek lesznek az utolsok, ahol visszaterunk rendes szopizashoz. Ja, meg annyit a cumisuveg elonyere, hogy igy az apja is etette, es talan emiatt is valahogy hamar kialakult egy eros kotodes koztuk. Ebbe mondjuk a pelenkazas meg mindig nem fer bele, de eccer talan az is meglesz.

Ami a cucc osszekesziteset illeti: pont meglett a babasarok is, meg a holmija is, mielott bementem a korhazba a 38. heten. Aztan mikor hazajottunk mi tortent? Kiderult, h ez sincs, meg az sincs, es szetszedtuk a szobajat is. A kisagy most a nappaliban van, h jobban szem elott legyen, ejjel egyelore koztunk alszik az agyban, es a pelenkazo mar ket napja a furdoszobaban ragadt egy furdetes utan, pedig ott nincs a legbiztosabb helyen. Ugyhogy szerintem nem kell elore stresszelni a dolgon, tesco es gyogyszertar mindig van nyitva, barmi beszerezheto.

Na, most meg talan vanidom megnezni azt a szuloszobas linket...
Koni egyre kevesebbet alszik, igy kevesebb az idom. Sajnos a cumisuvegtol puffad, es eleg nyugos a pukizasok miatt. Most alaposabban bofiztetjuk, de az sem segit sokat.

Udv
H
holly
 
 


Fióka!
Ez egy méhlazító gyógyszer. Az idő előtti méhösszehúzódások, tehát a koraszülés megakadályozására szolgál. Akinek nem kell szedni, annak tök jó:-))
Nekem a 24. héten kinyílt a méhszájam, és nagyon görcsöltem, ezért kaptam (kórházban is voltam), 32. héten meg sajna tovább nyílt.

Constanze

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Pakolás ügyben én azt a megoldást választottam, hogy nyitottam egy táskát kb. egy hete, amibe mindig belerakom, ha eszembe jut valami. Most pl. majd a higiéniai cuccokat, ha sikerül rávennem magam arra, hogy bemenjek a városba. A mai szélvihar nem nagyon csábított kimozdulásra. Egyébként is kezdek nyűgös lenni. Hamar megfájdul a derekam és már az alváshoz sem nagyon találok pozíciót. Viszont két hét múlva ilyenkor már túl leszek a professzori bemutatáson és várhatom a hétfői műtétet. Most hétfőn meg NST.

Flina, nagyon eltűntél. ugye nem beelőztél, csak kevesebb az időd? találkozunk NST-n?

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Holly,
ezek szerint nem eleg,amennyit fejsz, potolni kell? A gyakorlott tapszerezoktol olvastam, hogy reggel felforraljak az egesz napi vizet es akkor csak egyszer van vele gond. Es ahanyszor eszik egy nap a csimota, annyi cumisuveget tartanak, igy a sterilizalni is csak egyszer kell. Mikroban belőni az idot/hofokot egyszer, hogy mennyi ido alatt lesz jo a ho, utana mar csak arra kell figyelni, hogy jol felrazd az uveget. Hatha igy nem pipul be annyira Konrad.
Szopihoz meg hajra, azt mondjak a szakemberek, hogy minel tobbet van mellen a pici, annal tobb inger eri a mellet, annal tobb termelodik.

Dirtha,
gondoltam ma RadKép Kb. 10 percet voltunk lenn setalni, a jegesokor persze, mikor maskor. Es menekuleskepp a legkozelebbi lepcsohazba mentunk be, Rekam megkerdezte: miert masik lakasba megyunk?Kép
Kepzeljetek, egy pasi odajott hozzam, latvan, hogy kuzdok a viharral /Reka a karomon, a masik kezemmel meg a babakocsit toltam. Kivetelesen jo volt, hogy ilyen nehez kocsim van, felboritotta volna a szel, tuti/ es megkerdezte, segithet-e. Koszonet neki ezuton is, bar biztos nem olvassaKép

-Afonya
afonya
 
 


Köszi Constanze! :-)
Már értem miért nem hallottam még róla. Én az ellenkező véglet vagyok. Fionánál is ezért indult nehezen. Most meg 1 hónapja - mikor sokan hirtelen megszültek a frontban - "székelési ingerem" volt, néha azt hittem mindjárt megszülök, de a doki még akkor is 3000-nek írt.
Nincs középút???

Jó hétvégét mindenkinek!!!
fióka
 
 


Hoesesre ebredtem. Mindenkinek szep napotKép
afonya
 
 


Leesett az elso ho ezen a telen! Unokahugomnak ez lesz az elso, amit mar elvezni tud. Naluk meg nem esik (Dunakanyar), de delutanra biztos odaer.

Afonya,
sajnos nem eleg, amit fejek, napi 1-2 uveg tapszer biztos kell. Az egyik mellem okes, abbol jon jol, de az amelyik be volt gyulladva eleg gyengen produkal. En is azt remelem, a szopival majd helyrejon. Mostanaban ejszakara szoktam kesziteni 1 u tapszert, es berakom a hutobe, pont mint a tejet. Tudom, h nem szabalyos, de igy egyszerubb. Most is fejnem kene, de Koni nem alszik, az apja viszont igen, igy nem igazan tudok elmelyulni ebben a feloras foglalatossagban. Ma mar szopizott egyet, de ont a benabbik mellem volt soron, igyhat utana minden tovabbi nelkul lenyomott egy 80 grammos tejet is. elvileg kb 60 g lenne az igenye, de uvegbol tobbet iszik.
Kezdi unni a dolgot, mennem kell szorakoztatni Kép

Udv
H
holly
 
 


Ket nap eltelt, nem haladunk szopizas ugyben. a bal mellem jo, kevesbe faj, de tej sincs benne sok, a jobb mellem viszont piszkosul faj, mar fejeskor is. Pedig ha a heten nincs elorelepes, akkor atterunk a tapszerre. Vegul is o szereti azt is, gyarapodik is tole, nekem meg veget er a kinlodas. Meglatjuk.
holly
 
 


Kedves Holly!

Csak szurkolni tudok! Nem lehet nagyon könnyű neked és megértem, ha minden próbálkozás után inkább a tápszert választod. Még az is lehet, ha nem leszel olyan stresszes a szopi miatt, akkor rendbejön a dolog. Csak próbálgasd a mellretevést, ahogy Áfonya is írta, már csak az érzés miatt is. Egyébként meg talán nem is annyira a tej a lényeg, mint inkább az a testi-lelki kapcsolat amit a szopizás jelképez. Az meg köztetek megvan Konráddal, ahogy olvastam az írásaidat róla.

Szurkolok, hogy megtaláljátok a legjobb megoldást.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Holly, hallottál-e az SNS-készülékről? Ez egy olyan készülék (bocs a szóismétlésért, de nem tudok rá jobb szót), aminek van egy kis csövecskéje, ami az anya mellére vezethető, így a pótlást úgy tudod adni, mintha szopiztatnál, a babának nincs megerőltetés, és neked sem fáj, mégis megmarad a "tudat" és -ahogy Piros írta- az összebújás, összetartozás érzése. Szóval egy pici szondán keresztül kapja a baba a lefejt tejet/tápszert, így stimulálja az anyuka mellét is. Nem tudom, nálatok bejönne-e, de több jót hallottam már róla, annak idején ajánlották nekem is, amikor már kevesebb volt a tejem. Olyan babák is használják, aki nem vagy alig tudnak csak szopni, ezt viszont olvastam.(szoptatási tanácsadók ismerik, de a védőnők is)Csak egy ötlet, érdemes lenne utánanézni!(persze lehet, hogy nem mondtam Neked újat)

Sok sikert a szoptatáshoz, drukkolunk Neked!

Puszi,

*Dirtha
dirtha
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy eddig nem jelentkeztem, de el vagyok havazva.

Jól vagyunk, minden rendben, Lili fejlődik szépen, már nagyon ügyes. Nemsokára elindul egyedül. Már a bébikompot tolja maga előtt, mindenhol képes felállni Kép Szépen egyenes háttal ücsörög. És mégcsak 9 hónapos múlt. Karácsonyra már tuti egyedül fog menni, vagy legalábbis elég lesz az eegyik kezét fogni.

Pocaklakó nem tudom hogy van (ha van). Holnap megyek dokihoz, és el is megyek majd UH-ra jövő héten. Ha bármi van, ne karácsonykor kelljen bemenni a kórházba.
Ma töltötte, be a 7. hetet, szóval még nagyon az elején vagyunk Kép

Holly!
Ha ennyire gáz a szoptatás, akkor inkább tápszer legyen, én azt mondom. A mai tápszerek nagyon jók, sőt nem fújják a gyereket, mint a régiek.
Vagy amit Dirtha írt, az is szimpi. De Te döntöd el.
És ne parázz azon, hogy most mindenki újfent ennyire szoptatásőrült. Természetes, hogy mindenképpen meg kell próbálni, hiszen mégiscsak ez az ősi táplálási módszer, de ha nem megy, nem megy.

Én úgy csináltam a tápszert annak idején, hogy mindig tudtam mikor lesz éhes kb, és addigra elkészítettem a tápszert, és hagytam kihűlni olyan hőmérsékletűre, ami már jó. Ez azt jelenti, hogy kb. 10 perccel az etetés előtt csináltam meg.
Most is az van, hogy este fürdés előtt kajacsinálás, mire végzünk, kihűl, és már eszünk is. És nem kell minden kaja után sterilizálni, elég hetente egyszer. Közben mosószerrel, meg kefével kimosod. A babának mielőbb hozzá kell szoknia az otthoni bacikhoz, hogy ne okozzanak neki gondot.

Na megyek, puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Kicsit elhallgattunk, nem?

Remélem mindenkivel rendben van minden. Kíváncsi lennék a szoptatási történetre és a legújabb kismama párjának reakcióira is.

Nálunk minden rendben. Bár egyre gyakoribbak a keményedések a hétfői CTG-t átaludta a kölök, bár a nővérke próbálkozott rázogatással, sőt a riasztóval is, de éppen csak átfordult a másik oldalára. Ez utóbbi azért elég durva dolognak tűnik nekem. Minek stresszeljük azt a szerencsétlen magzatot? A szíve rendben, ha emg nem akar mozogni, akkor még nem akar megszületni sem, nem? A mozgásokat napközben anyuka is tudja számolni és igazolni.

A doki szerint elég lett volna 1-én visszamennem, de azután a protokoll szerinti 3 CTG kedvéért visszahívott péntekre. Majd meglátjuk.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Egy jó hír tegnapról!
Felkészítőn megtudtam HIllier Balázstól, hogy FLINA kislánya, Panna november 18-án megszületett, mindketten jól vannak, már haza is engedték őket.
Reméljük majd jelentkezik, ha lesz már egy kis ideje:-))

Én hétfőn voltam dokinál, 1 cm-re nyitva a belső méhszáj is (2111), érezte a kis fejét, szóval szerinte már bármi lehet, és nagyon kicsi a valószínűsége, hogy a kiirásig egyben maradunk, de nem is baj, mert a baba szép nagy, én meg nem vagyok valami debella, könnyebb lenne 1-2 hét múlva megszülni.
A keddi hidegfrontot nagyon megéreztem, hát volt, amikor azt hittem mindjárt szülünk:-) Nagyon fájdalmas, és sűrűsödő keményedéseim voltak, már úgy 10-15 percenként, de aztán lepihentem, és akkor javult. Ebből tudtam, hogy még nem szülés:-)

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


De jó hír! Mintha megsejtettem volna, 19-én írtam pont arról, hogy vajon azért nincs-e mert beelőzött! Mindenesetre minden jót a babának és a mamának is!

Constanze! Mikor kell jönnöd NST-re? Én holnap délre megyek újra. Ha így haladunk még a végén szobatársak leszünk! Mondjuk én szeretném kihúzni december 6-ig, mert a jövő héten a párom Pesten dolgozik és azért nem lenne rossz, ha velem lehetne. Igaz a hasam már nagyon nagy és egyre erősebbeket mozog meg keményedik. Meg is kértem desanyámat, hogy költözzön a jövő étre hozám, nehogy éjjel azért ne tudjak menni, ha kell, mert a másik kettő alszik. Egyelőre még bírm a kétévest emelgetni a kiságyból, de Farkasboginak javasolom, ha ekkorka korkülönbség lesz a gyerekek között, oldalát leereszthetős kiságyat preferáljon a nagynak...

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Piros!
Nem értem teljesen a dokimat, mert elvileg ugye a 37. héttől kellene, de én csak a 38. héten megyek majd először (ha kihúzzuk addig), dec. 7-én.
Előtte még 2-án megyek a dokihoz.

Most még pakolok ezerrel, meg beszerzem a cuccokat, amik hiányoznak:-)

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Jó csomagolást!
Én is az utolsó simitásokat végzem a szobán, súrolom a kiskádat, öblítem és vasalom a ruhácskákat. A saját tatyóm is megvan már, bár valamit biztosan kihagyok majd belole. Sebaj, végüslis legalább lesz apájának oka bejönni látogatni :-)
Kezdek teljesen szentimentális lenni, már a Szüloszoba musorokat is végigszipogom... Ideje lesz már nekem is szülni. Szoktátok nézni?

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Na voltam dokinál, nem küldött el UH-ra, csak a két ünnep között a 12 hetesre.
Majd akkor kiderül mi újság.

Piros!
Akartam már írni, hogy jól halad a házatok!
Én minden szülőszoba műsort megnézek, és a tegnapin felháborodtam.
Mi az, hogy egy anyának nem jár a gyes, akárhány éves is? Hogy akarunk így segíteni a határon túl élő magyarokon, ha nálunk ilyen állapotok vannak?
Én el sem megyek szavazni, mert mást mond a szívem, mást az eszem.
Most jár körbe egy ügyvédi levél a neten, biztos olvastátok, hogy milyen juttatások járnak alanyi jogon. Akkor a gyes mégsem az? Felháborító.

De maga a szülés szuper volt. Szóval nem értem, hogy a győri kismamánk miért nem tudott így szülni? Olyan helyen lakik, ahol minden nőnek min. 4-5 gyereke van, a férje 20 évvel idősebb nála minimum, és olvasni is tud.

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Farkasbogi!

Köszönöm a biztatást. Most valóban meglódult kicsit a dolog. Végre látványosabban megmozdult az építkezés. Sajnos a dlog rövidtávú csak, mert ha meglesza tető, akkor még szöszölnek kicsit bent a csövekkel, de a burkolással már meg kell majd várnunk a jóidőt. Így tavasz előtt már biztosan nem költözünk. Ez van. Állítólag a szakik csak "az az érdekes" házként emlegetik ha vinni kell oda valami anyagot, vagy be akarják azonosítani. Nem vagyok meggyőződve, hgy ez alatt szépet értenek, de legalább egyedit. :-)

Egyetértek a felháborodásoddal! Méghogy menjen GYESre az apja, ha akarnak valami pénzt kapni! Lesz így is elég bajuk. Szerintem az esélyegyenlőségi minisztériumnak nem sajnálkoznia kellene, hanem próbapert indítani, mert itt valójában a kiskorú anya a jogosultja az ellátásnak és a gyám csak postacímként működik. Értem, hogy nem akar a törvény kiskorúakat szülésre biztatni, de legalább egy méltányossági kitételnek kellene/illene lennie benne. Érdekes, hogy ebben milyen egzaktak törvényalkotóink ugyanakkor a jogi szankciókat pl. a sikkasztás büntetésének mértékét meg rábízzák egyetlen bíró értékítéletére.

A szülés(eke)t én is nagyon élveztem. Máris indultam volna a kórházba, hogy nekem is lehessen egy kis magzatmázas csomagocskám! Mondtam is a páromnak, hogy ha valóban nem akar több gyereket, akkor jobb ha nem enged a szülés után több Szülőszobát nézni.

Úgy elgondolkodtatott a 6 gyerekes anyuka esete. Mondjuk én nem hiszem, hogy kijönnék havi 170eFt-ból nyolcadmagammal. Kicsit úgy vagyok vele, mint a kettős állampolgársággal: szívem szerint legyen, a pénztárcám felől meg inkább ne.


Egyébként ma is volt NST. Nem sok változással, bár miután kellett az ágy, ráztak ezerrel. Most is kilencest kaptam. És úgy néztek rám, mnt akinek tudni kéne ez mit jelent. Pechükre rákérdeztem. Na nem lettem sokkal okosabb. A szülésznő szerint amíg 8-10 között van, addig mnden rendben.
P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!
Néha bejelentkezem nehogy azt higgyétek elvesztem.Ritkán jutok -nyugodtan- a géphez így inkábbcsak olvasni szoktam a rovatot.De jó annak aki már pakol,készül a szülésre!! Én próbálom tűrtőztetnimagam és kivárom az ünnepek végét.Bár legszívesebben azonnal indulnék,csak találkozzunk végre! Bár Ő úgy tűnik jól elvan a pocakomban.Most töltötte be a 30 hetet,így lassan láthatom az UH-on.8.-án pedig az egész család együtt megy a 4D-re.
A neveink köre szűkül a Szonja, Fióna,Zsófi a 3 lehetséges,de mindennap a másik tetszik.Döntésképtelenek vagyunk már 4 hete!
Szerintem jó műsor sokféle élethelyzetet bemutat,és nem csak a rózsaszínű képet amit más filmek sugallanak.
Megyek mert éhesek,sziasztok!
Judit
fanniflóra
 
 


Sziasztok! Időm most éppen nincs, de egy picit beleolvastam a dumcsiba, eszerint tudjátok a hírt.
Weicher Panna 2004-11-18-án 21-00 órakor meglátta a világot, 3220 g és 50cm-rel. Tehát ... valószínű elszámoltuk az időt egy picit. Gyönyörű kisasszony, mint az álom. Fekete, pisze orr, piros csókos száj, anya elfogult. Majd rakok fel képet is, később.A szülés isteni volt. Bármikor, legközelebb is.... életem legszebb élménye, picit hosszú volt azért....
Megpróbálok képet felrakni, két perces Pannáról
Puszi Lina Kép
flina
 
 


Lina!

Gratulálok a csodaszép lányodhoz! Már nagyon irigykedem. Jó egészséget és sok boldogságot az immár igazi családdá vált házaspárnak!

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Lina!
Még egyszer nagy gratula nektek!! Gyönyörű a kislány!!! Majd ha lesz időd, akkor írjál bővebben:-)))

Reméljük a mi kicsi lánykánk is hamarosan kibújik majd.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


szia Lina

gratula, gyönyörű a csajszi

moncsi
a_moncsi
 
 


Lina,
gratula Nektek! Jo egeszseget az egesz csaladnak!Kép

Csajok,
voltunk ma a Szechenyi-teren, lehet allatokat simogatni. Rekanak nagyon tetszett, alig birtam elcipelni onnanKép Viszont van 400 Ft/menetért ket ringlispil/?/ is, szabadrablas. Raadasul en majdnem rosszul lettem rajta, nem viselem jol még az ilyen gyerekszintut sem. Dehat mindent a kolkokertKép

Lattam ma "Varandosok boltja" neven egy kirakatot, ahogy jottunk a Dunakapu terrol a szinhaz fele. Sajna en vezettem, igy gozom sincs, mit arulnak, nem tudtam megnezni.

-Afonya
afonya
 
 


Helló!

Na úgy tunik nem akarják,hogy én is szüljek. Ma voltam a dokimnál és elkeserített, hogy a prof nem fogja engedni a terminus elotti szülésindítást. Az UH szerint ugyanis dec. 11-én töltöm be a 40. hetet, így dec. 6-án még nem biztos, hogy muthetnek. Ami egyrészt a nagyobbak elhelyezési gondjai miatt zavar, másrészt már nem találok pozíciót, amiben jól tudnék aludni és ettol felettébb nyugös vagyok. Na meg nem értem miért jobb megvárni amíg valamelyik front nálam is elindítja a dolgot és kapkodni kell, amikor mindenképpen mutét lesz. Plusz a számított idopont szerint már javában benne vagyok a jóban: nov. 25-re saccolták a dátumok alapján. Sajnos nálam fájások még nem igazán vannak, inkább csak keményedések és a szeméremcsontom fáj, mint a veszedelem esténként. Viszont még mindig nem szállt le a hasam, nyomja is az epémet meg a rekeszt rendesen. Abban maradtunk, hogy csütörtökön bemegyek egy újabb NST-re és akkor megbeszéljük a proffal mit lehet tenni.

Ismerosök szerint azért ilyen óvatosak, mert volt valami balhé a nyáron egy korán megindított szülésbol. Ti hallottatok errol?

A Maternelle Várandósok Boltját én is láttam, a Loyd bejáratával szemben van, a Széchenyi tér Liszt Ferenc utca feloli végén. A kirakat jól néz ki, de én már nem fájdítottam a szívem a megnézésével.

Bocs, hogy kicsit csalódott voltam, de nehezen viselem a végét. Hiába tudom, hogy utána meg hiányozni fog, hogy nem lehet többször ilyen.

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Hello!

Én voltam abban a boltban, mellette van a munkahelyem:-)) Csak egy harisnyát vettem, nem néztem annyira krül....

Én tök jól vagyok, semmi bajom, élvezem végre a szabad életet!

Persze keményedek, meg görcsölök rendesen, de fekvésre, pihire elmúlik...Legutóbb 2111-es volt a méhszáj, holnap után megyek újra, kíváncsi vagyok, hogy jutunk-e előbbre.
Nekem mindegy mikor jön a babóca, csak a doki kicsit megijesztett, hogy ha megvárja a 40-41. hetet, akkor lehet, hoyg túl nagy lesz hozzám képest, és nem tudom majd megszülni...Csak ettől félek. Azt is mondta, hogy szerinte nem marad bent 20-ig, de hát ugye a gyerekek nem mindig csinálnak mindent úgy, ahogy a dokik gondolják:-)) Bár tényleg már teljesen nyitva vagyok, szóval nem tudom...

A férjem baromira izgul, és állandóan rohanni akar a kórházba:-))

Piros!
A balhéről én nem hallottam....

Constanze
37+1

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Panna szuletese alkalmabolKép

Kép
afonya
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Ez tök jó. Így a végén az én férjem is eléggé izgult.

Piros!
Azlrt már eléggé a finisben vagytok, szóval nem értem a korai szülésindítást. Még ha a 36. hétben lennél,azt mondom korai, de a 40.-ben.
A balhéról én sem hallottam.

Lina!
GRATULÁLOK!
PANNA GYÖNYÖRŰ BABA!

És milyen volt a szülés?

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok
megint nem tudom, meddig irhatok, ugyhogy eloszor is gratulalok Linanak es Pannanak, ugyesek voltatok!!! Csak igy tovabb.

Ami a szoptatast illeti, mar naponta kb 3x szoptatok, remelem, lesz meg jobb is. Voltam borgyogyasznal mas miatt, de ezt is megmutattam, es irt ra kremet. Ez volt penteken. szombat este mar szoptattam, es azota is jol alakul. Az egyiken meg van egy icipici seb, de tenyleg pici, de a masikon begyogyult. Most viszont rettenetesen erzekeny, ezert tovabbra is faj, de elviselheto egy ideig. azert kizarolag szoptatni meg nem mernek.

A krem amit az orvos irt ket reszbol lett kikeverve. Van benne borax (egy esetleges gombasodas kivedesere) meg Sudocrem!!! allatira meglepodtem. Egyelore viszont hatasosnak tunik, bar tenyleg csak ezt nem probaltam ki az itthon fellelheto kremek kozul Kép. Ugyhogy nagyon ajanlom barkinek hasonlo problemaval. Erzekeny mellre is jo, van benne egy kis helyi erzestelenito komponens is, azt olvastam valahol az interneten.

Most mennem kell, izgulok a hamarosan szulokert!

Ja, megegy dolgot ajanlottak erzekeny mellre: homeopatias pulsatila. Azt ma este kezdem.

Pussz
H
holly
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?