Új privát üzeneted érkezett!

Linácska, hát az nagyon fájhat :( Jó, hogy ennyivel megúszta...
20140901114303
 
 


Kép

És akkor a táblázat....
Babuci6-ot még nem tettem be, igazából nem is találtam az infókat, hogy sorrendileg hova is kellene.
Most néztem, milyen sokan jelentkeztek már nagyon régen. Olgit is mindig visszateszem, aztán hetekig nem jön.

Brunhild,
szerintem fájhat neki, mert ő kérte a vizes ruhát rá, nem is kellett erőltetni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Ma elkövettem azt a "hibát", hogy sétálva mentem az oviba (kb 1 km), és már félúton azt hittem, oda se érek. :shock: Nem a hasammal vagy az erőnléttel volt gond, hanem a hátammal. Olyan brutál mód fájt, mintha minden lépésnél tűket döftek volna bele. Estére egyébként általában ilyen, még éjszaka is, mikor fel kell kelnem, reggelre meg rendeződik. Valószínűleg az lehetett ma a baj, hogy uh-on hanyatt kellett feküdnöm, na onnan felkelni is alig szoktam tudni... Nektek nincs ilyen gondotok a keményebb felületeken hanyatt fekvésnél? Na kicsit elkalandoztam. A lényeg, hogy a lányok is fáradtak voltak, így a hazaúton (1 km vissza, ráadásul már emelkedőn) minden leleményemre szükség volt, hogy eljussunk hazáig. Tök rossz, mert szeretek sétálni, de hát ez így nem fog menni... :cry:

Addisz, a férjemet kérdeztem meg végül, ő is 55-65e közötti összegre emlékszik, azért nem tudjuk pontosan, mert ez mindig változott kicsit, attól függően, hogy hány nap volt egy hónapban, hány napot hiányzott a gyerkőc, illetve járt-e plusz angolra. Egyébként van itt 120e-es családi napközi is... Sokszor nálunk is úgy jött ki, hogy amit én megkerestem, amíg a gyerkőc családi napköziben volt, az el is ment a családi napközire, de ennek is megvan az előnye. Az ember elkezd visszaszokni a munkába, a "kölök" közösségbe jár és új dolgokat tanul, új emberekkel ismerkedik meg, szóval szerintem van egy pont, amikor már érdemes ezen elgondolkodni, ha van rá lehetőség.

Pihe, szépen alakul a pocid! :) Bababörzéhez nekem sincs türelmem.

Brunhild, kitartás!! Férjed nincs még otthon, hogy besegítsen?

Panndi, várunk a hírekkel!

anabique
Budapest
 
 

 
 

Linácska, szegény Lili. :( Sovány vígasz, de azt mondják, annak a gyereknek, akinek nincs sérülése, nem is volt igazi gyerekkora... :wink:

Panndi, te már a harmadik trimeszterben vagy, nem?

Ja, nőgyógyászom mondta ma, hogy július 15-től menne szabira, így jó lenne, ha 1 hétnél többet nem húznánk rá (hivatalosan 8-ra vagyok kiírva)... :roll:

anabique
Budapest
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki jobban van.

Nálunk a csana (falun :D ) 12e ft+kaja.

Pihe! Pont ekkora a hasam.
:D

Van infom a táblázatba, de még nem 100%. STUMPF OLIVÉR
Szerintem király.

Ma nem voltam valami jól, alacsony a vérnyomásom, hányingerem van, ilyesmik. Holnap egyszer a végére érek az anyagnak és kezdődhet az ismétlés. A vizsga május 16-27 között lesz, de az, hogy mikor és hol, kinél az csak egy hónappal előtte derül ki.
Már érzem, hogy ezt a tempót nem fogom még másfél hónapig bírni, úgyhogy inkább lazábbra veszem a figurát.Lesz, ami lesz. Mások nem tanulnak ennyit az tuti, de ha már itthon vagyok ezt diktálja a lelkiismeretem.

jjucuss
Eger
 
 


Sziasztok!

Brunhild, szép pocak :)

Hópihe, Tiéd is :)

Ana, igen, ez már a harmadik szerintem :roll:

Addisz: mi 26.000 Ft-ot fizetünk egy hónapban, heti három délelőttöt jár Zsófi, ez kajával együtt van. De ez ne molyan csana, mint linácskánál van, hanem ez inkább ovira hasonlít, foglalkozások vannak, és viszonylag sokan járnak (ma 27-en voltak összesen). Ja, és óvónők vannak velük.

Dokinál minden oké volt, Gábor is és én is tökéletesen vagyunk :) Kb 1200 gramm, szép, nagy egészséges, picit nagyobb a koránál :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Köszönöm a gratulációkat a 24.héthez.

Táppénz. Megnéztem a táppénzes papírt. Veszélyeztetett terhesség 8-as kód, ugyanúgy mint pl. egy megfázás. Az OEP ebből aztán igazán nem fogja tudni, hogy az adott személy miért van táppénzen, azért mert beteg, vagy azért, mert veszélyeztetett terhes.
Igazából a táppénzes kódot változtatni kell ahhoz, hogy ezt az új rendszert bevezessék, de eddig erről a háziorvosokat tutira nem értesítették.

jjucuss
Eger
 
 



Jucus, de BNO kódot nem kap az OEP?

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Ja, és gratula a 24. héthez :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Anabique, hátam ritkábban fáj, ha háton fekszem, akkor a derekam akar utána leszakadni, a hátam (lapockáim) talán egyszer fájtak, de akkor nagyon, de már nem emlékszem mitől...
Viszont a járás engem is kikészít, nekem a hasammal van baj, ha elindulok, kb 10 méter után érzem, hogy leszakad, és levegőért is kapkodok néha... Pont azt számoltam, hogy még 3 hónapot ki kell bírjak, vagyis a szünetig, mert ha lerobbanok, nincs ki hazahozza a fiúkat :?

Ultrahangosoknak gratula, úgy mennék már én is..csak 5 percre...de még egy hónapot kell várnom (május 5.) :roll:

Jjucuss: jó a név, tetszik! :wink:

Amióta úgy döntöttünk, hogy Bruni Boglárka is lesz, mindenhol ezt a nevet hallom, mintha mindenkit így hívnának :shock: (játszótéren, utcán..)

Linácska, köszi a táblázatot!
20140901114303
 
 


linacska

Én miért maradtam ki a táblázatból?

Én pénteken megyek dokihoz -már alig várom. kíváncsi vagyok mennyit nőtt babóca
Sajnos ő még mindig nevenincs

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


Sziasztok!

Pihe
Tényleg nagyot nőtt a pocakod!
Én még mindig benne vagyok a cukiban, csak megakadtunk az időpont egyeztetésnél.
Börze: kétszer voltam, és valóban olcsó, meg jó cuccokat lehet kifogni, de nem sokáig bírtam a tömeget :roll: Nekem ez kicsit nyomulós dolog, furakodni az asztalokhoz stb., szóval azt hiszem, most kihagyom. Nálunk a kerületben havonta vagy kéthavonta van a művházban börze, inkább oda megyek majd el, meg turiba.

Ana
A csanával kapcsolatban amúgy igazatok van, biztos gyerkőcnek és anyukának is jó, ha heti pár órát közösségben tölt, szokja kicsit a távollétet stb. Csak nagyon meglepődtem elsőre az árakon, kevesebbre számítottam.
Én sem bírom már úgy a sétát, mint néhány hete, pedig hétvégre kirándulást terveztünk a hegyre... Azt hiszem, hogy ezt át kell gondolnom...

Brunhild
Te is mindig estig pörögsz. Persze 3 gyerkőc mellett gondolom nem is nagyon tehetsz mást... Máskor hagyd ott azt a kis homokot, megvár holnapig ;)

Jucus
Szerintem a Stumpf Olivér nagyon jó választás! Kép


Teszek fel én is mai pocakfotót: (már nem tudom megállapítani, hogy nagy vagy kicsi, néha ilyennek, néha olyannak látom)

Kép

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Ja, egy picit még akartam panaszkodni...
Holnap megyek nődokihoz, úgyhogy most este teljeskörű fazonírozás volt műsoron. Már csak tükörrel megy ez a művelet (és úgy sem könnyen, hajajjj, mi lesz itt később!).
Viszont szembesültem vele BORZASZTÓAN néznek ki a visszereim :cry:
Gyanítottam, mert nagyon fáj és estére iszonyúan megduzzad, de a látvány nagyon lelombozott...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Panndi, szupi! Hú, már 1200g? :)

Brunhild, hát a derekamra gondoltam, mármint hátul. :D A névnél mindig ez van: ha megvan az igazi, mindenhol azt kezded tudat alatt is figyelni és hallani. De ettől még nem lesz belőle több, csak jobban odafigyelsz. :) De okos vagyok ma...

Olivér szerintem is jó név!

Addisz, te pocid is nőtt! Már rég raktál fel képet. Visszerekre tuti megoldás: járj kozmetikushoz, akkor nem kell őket nézegetned. :lol: :lol: :lol:

anabique
Budapest
 
 


Addisz: pocak pont jó! :)
Visszerek már nem annyira :( Nekem legalább nem fájnak (még), én csak úgy érzem ha állok vagy megyek, mintha az összes vérem odagyűlne :roll: és meg kell állnom vagy leülnöm ha lehet...

Hát estig, persze, pedig alig csinálok valamit itthon, és mégis hullafáradt vagyok :( MI lesz később? Napok óta halasztgatom a vasalnivalót, főzni is alig főzök már :oops: , mosás (amit ugye a gép mos) és porszívózni muszáj...ma is muszáj volt, mert rendesen homokkupacok voltak az előszobában és a konyhában és recsegett a talpam alatt :?
Tegnap és ma leültem legozni, hát földön ülni sem tudok már, hol a lábam fájt, hol a hasam, hol a fenekem, hol az oldalam szúrt, előrehajolni sem tudtam, a végén alig tudtam felkelni és minden bajom volt :? És ez bosszant, mert annyi mindent kéne csinálni, itthon vagyok, időm lenne rá..és nem tudom megcsinálni.. :evil:
20140901114303
 
 


Anabique, ma nem csak okos, de vicces is vagy :lol:

Ezért beteszek én is egy vicces smileyt, de előre kijelentem, hogy semmi célzás vagy hátsó gondolat nincs benne :wink:

Kép

Na jó, még egy...
Kép
20140901114303
 
 


Írtam előbb csomót, de elszállt :(

Köszi a vérvételes válaszokat. Elmentem a védőnőhöz megkérdezni, akkor mikor menjek majd a teljes vérképre, mert ott áll a papíron, hogy az is kell. Erre kihúzta a papíron, hogy az csak a 32. héten kell majd. :shock: ez van! pedig kíváncsi lettem volna...

Lina
Hú, szegény Lili!!! :( Jó, hogy nem lett nagyobb baj!
Oké, hogy ha mással ír ki, akkor az tuti nem válik táppénzzé máj. 1-től, de utálom, hogy így trükközni kell!
A szombati felkészítő 8/fő vagy /pár? Férjem is erre menne,győzködtem, hogy eljöhetne ebédidőben, de...
Köszi a táblázatot és a javítást! Ijesztő az új szám :)

Ana
Gratulálok a jó eredményekhez és a felvételihez!! Elhiszem, hogy nagyon fáj a hátad! Nekem az szerencsére nem, de tegnap én se vállaltam be az egész napos séta, álldogálás után még egy másfél km-es sétát... Vigyázz magadra!

Pihe
Szépen látszik a növekedés!! Szép pocak!

Bruni
Azért próbálj többet pihenni... Növöget a pocakod szépen!!!
Min jár az eszed így estefelé??????

Jucus
A gazdaságis magyarázott a 6-os és 8-as kódról, de nem emlékszem, végül mi lenne jó neki. Múltkor a háziorvos még csak nem is hallott erről a máj.1-től változásról... Nagyon tanácstalan vagyok, mit csináljak...

Panndi
De jó! Gratulálok az eredményekhez!

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


Addisz
Nem hangzik túl jól ez a visszér... talán ha lassan szőlőfürt, a borotvával ügyeskedsz úgy, hogy alig látod? Nem ijesztő? Tudod, múltkor érdekelt, hogy a krém használható-e.

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


1. üzemi baleset
2.foglalkozási betegség
3.közúti baleset
4. egyéb baleset
5 beteg gyerek jogán
6. terhesség- szülés( csak akkor ha a szülő nő terhességi gyermekágyi segélyre nem jogosult)
7. közeg okból eltiltva
8. egyéb betegség + veszélyeztetett terhesség


Én meg azt nem értem, hogy nekem honnan kell az tudnom, hogy az adott beteg jogosult-e tgyás-ra, nekem semmi közöm ahhoz, hogy ő mennyit dolgozott és mikor.
:roll: :shock:

jjucuss
Eger
 
 


18-as karika!!!

Árulja már el valaki, hogy hogy megy ez a kozmetikusnál való szőrtelenítés. Székre fel, lábat szét, aztán ő matat?
Nem tudom elképzelni. :shock:

Elős után megnéztem tükörrel az alsó felemet. Egy hétig bőgtem, mert meg voltam győződve róla, hogy sosem lesz a régi. De lett. :D

Addisz! Szerintem pont jó méret. :D

Netty? Te merre?

jjucuss
Eger
 
 


Hát, a kozmetikusnál szőrtelenítést valahogy én sem tudom elképzelni... Évek óta epilátort használok, ez bevált, hosszú ideig nincs gond vele. Meg én ehhez szerintem szégyenlős is vagyok :oops:

Gil
De, őszintén szólva ijesztő. Ha emlékszel általános suliból a földrajz termekben található domborzati térképeken lévő huplikra, akkor nagyjából ezt is el tudod képzelni... Hozzányúlni is rossz, de látni :roll:

Brunhild
Az odagyűlik a vér érzés ismerős, főként reggelről, amikor több órás vízszint után felkelek, az rémes.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Gil, kizárólag alvásra gondolok, semmi másra, ezért is írtam, hgy semmi hátsó gondolat :wink: Az a helyzet, hogy AZ, az utolsó, amire gondolok :oops: Egyre fáradtabb vagyok, reggel is fáradtan kelek, mert egész éjjel hűlyeségeket álmodok :?

Hihi, kozmetiukusnál én sem voltam soha, de valahogy úgy képzeltem el, hogy azért egy tangát valahogy csak magára teker az ember, hiszen a kozmetikus nem nőgyógyász :lol: - de valoszínű naiv vagyok ilyen téren :roll: :)
20140901114303
 
 


JJucuss, annak idején én is megnéztem, még a korházban, gátmetszésem volt és hát az sem volt szép látvány :shock: :)
20140901114303
 
 


Addisz
az előbb a fél mondat kimaradt a hülye touchpad miatt, csak nem vettem észre, azért is lett teljesen értelmetlen. Szóval ha ilyen durva, talán a dokid is komolyabban veszi, mert ha jól emlékszem Neked mondta, hogy majd ha szőlőfürt lesz, akkor térjetek rá vissza.
Te bírod ilyen kényes helyeken is az epilátort??? Nem semmi!

A kozmetikust én sem tudom ott elképzelni :) és én is tangára gondoltam, hogy úgy zajlik...

Bruni
Oké, elhiszem, hogy inkább a pihenést választod! :) Én is ma akkora baromságot álmodtam, hogy 5-kor felriadtam, és vissza se tudtam aludni.

Jucus
Akkor szuper a rendszer, ha Te mint doki nem tudsz infokat és én mint beteg nyilván tökre nem értek hozzá.
Ki a bánatot lehetne megkérdezni ez ügyben vajon?

Azt mondták még a gazdaságiban, hogy szülés után a gyed vagy gyes vagy mi alatt is kivehetem a szabimat, sőt ki kell majd. És akkor is kapom a cafeteriát vajon? És gondolom, betegszabit biztos nem vehetek ki.

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


Gil, én úgy tudom, hogy szülés után, vagyis tgyás/gyed/gyes alatt nem vehetsz ki szabit - de miért is vennéd ki??? Amikor lejár, akkor igen. Mielőtt visszamész dolgozni, kiveszed a felgyűlt szabadságodat(gyes idejére nem jár, a tgyás évére és a gyed első évére jár szabi, ha jól tudom.
Cafeteria cégtől függ. Étkezési utalványt nem, de egészségpénztár és magánnyugdíj- járulékokat továbbra s fizette a cégem kb két évig, aztán írtak, hogy bocs, módosítottuk a szabályzatot, mostantól csak az aktív dolgozóknak fizetjük...
20140901114303
 
 


bkrisztike,
nem tudom, hova lettél a táblázatból, este otthon megnézem, eddig benne voltál :shock: :?:

gil,
szerintem 8000/pár, de majd utánakérdezek. Szegény párodnak jó későn lenne az ebédidő, mert du. 2 vagy 3-kor kezdődik amúgy a szülésfelkészítő, és kb. 2 óra.
A szabidat meg nem kell kivenni se gyes, se gyed alatt. Persze nekik jobb lenne, ha kivennéd, de neked nem. Gondolj bele, vissza szeretnél menni dolgozni, bölcsibe/oviba iratod a kisfiadat, te meg azonnal mehetsz dolgozni, mert nincs felhalmozott szabid. Jól jön ott az elején még az az 1-2 hónap. Mire beszokik, beteg lesz...
Szabi jár amúgy a TGYÁS idejére, és a GYED első évére. Tehát kb. 1,5 évnyi szabi halmozódik fel, a mi "korunkban" 36 nap. Meg még a gyerek után jár évi 2, tehát kb. 40 nap, vagyis két hónap. Jól fog az jönni. :lol:

jjucuss,
ez tök jó, hogy ugyanaz a kód. Azt tudtam, hogy 8-as a terhesség, de a többi papíromon nem figyeltem. Tényleg, honnan fogja tudni az OEP, hogy mi bajom van???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Jjucuss, pontosan úgy megy. :lol: Persze lehet választani, hogy csak fazont szedetsz, vagy MINDENT, de még utóbbi esetben is lehet rajtad bugyi, csak úgy húzod, hogy mindig hozzáférjen a kozmetikus a megfelelő területhez. :) (Bocs a részletes leírásért...) Én az epilátorban nem bírom, hogy egyesével szedi ki a szőrszálakat, ez felér egy középkori kínzással!, akkor már inkább egyszerre az összeset! Borotvával meg az a bajom, hogy 1. semmit nem látok már ott lent, 2. nem szeretem, amikor visszanő és szúr, 3. amúgy sem mernék visszérhez közelíteni vele. De hát mint oly sok más dologban, itt sincsenek jó meg rossz megoldások, csak ki ezt szereti, ki azt. (Szereti a fene, csak muszáj...) Na akkor ezt is megbeszéltük. :lol:

anabique
Budapest
 
 


Gil
Csak annyit mondott a doki, hogy az enyém nem ronda, mert van, akinek szőlőfürt nagyságúra duzzad... Nem nagyon fog tudni újat javasolni, a Detralex nevű tablettát szedhetem, ami enyhíti a fájdalmat, de attól még marad minden ugyanolyan :(
Az epilátort meg lehet szokni, nem olyan fájdalmas ám :) Én mindenhol (pl. hónalj) azzal csinálom és pikkpakk kész vagyok vele, ráadásul tartós.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Na, még egy kicsit szenvedek ezen a betegszabi dolgon, bocsi, aztán nem fárasztalak titeket.
Amit Jucus írt, abból az derül ki, hogy nem kell trükköznöm, mert 8-as kód jár a veszélyeztetettre is, mint más betegségekre, tehát simán kiírathatom magam, aztán kiveszem még a maradék szabim, és utána táppénz. Remélem, doki is belemegy majd.

Lina, Bruni
Azért venném ki majd közben a szabimat - vmi új rendelkezés szerint ki lehet venni, és kapja közben az ember a gyest (vagy gyed, ezt még nem látom át) is -, mert nyári a babácska, és ha nem lesz tesó, akkor nyár közepén jár le a gyes, nekem viszont a foglalkozásomból adódóan szeptemberben vissza kellene mennem, nehezen lenne megoldható, hogy mondjuk novemberben menjek vissza. Ha viszont már visszamentem, akkor már nem igazán nézik jó szemmel, ha kiveszem a szabim, én meg attól tartok a végén még elveszne, mert pénzben már nem fizetik ki.

Lina
Ha megmondod, kit kell hívni az árért, megkérdezhetem én is. Azért a 16-nak nem örülnék, az már tényleg túlzás. Nem?

Ana
Na. végre megtudtuk, hogy is zajlik ez az egész :D :D

Addisz
Én is epilátor párti vagyok, de azért ott eddig nem nagyon mertem :) Bár azt is észrevettem, hogy először nagyon fájt a hónalj, aztán hozzászokott valahogy a bőr, és a végén már meg se kottyant :) csak nem szabad kiesni a rutinból :)

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


gil,
erre a szabi dologra én is gondoltam nálad, de ugye két hónap fog kb. összejönni. Tehát visszamész állományba július 1-től, és mire menni kell dolgozni szeptemberben, már le is járt. Ha hamarabb kivennéd, és visszamennél júliusban (már ugye nincs szabid), akkor mit csinálsz szeptemberig, mert ugye gyerek sincs a suliban, gondolom nyáron nem lenne nagyon mit dolgozni.
A betegszabi dolgon meg ne rágódj, mert nálad nincs igazán jelentősége. Folyamatos a munkaviszonyod, rég megvan a 180 napod, ha véletlen nem kapnál betegszabit, csak táppénzt, az sem lenne olyan nagy tragédia. Nekem a napok miatt fontos, másért nem. (na jó, nekem anyagilag is azért számít valamennyit, de a nap a lényeg, hogy meglegyen).
Szerintem a szülésfelkészítő páronként értendő. 16000-ért én sem mennék.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


szerintetek????

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=1448123303

linácska
köszi szépen

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


BKRISZTIKE:

CUKI A BABAKOCSIKA :D ATTÓL FÜGG,HOGY HOL HASZNÁLOD...HA SZINTE CSAK BETONÚTON HASZNÁLOD,AKKOR JÓ...HA SOK SZAR ÚTON KELL TOLNOD,AKKOR SZERINTEM KICSI A KEREKE.

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas
 
 


Én is itt!

Látom ez a TGYÁS, GYED, GYES, táppénz téma örök. Állandóan kavarnak valamit. Nekem Zsófi óta 110 napom gyúlt össze idén év év végéig, az jó sok :) Én nem is akarom kivenni, majd ha az összes gyerek megszületett, jó lesz az :)

Mi ma voltunk Pesten, háziorvosnál, játszótéren, elmentünk Fruzsiért a csanába, ma is nagyon ügyes volt :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Panndi, nem akarlak letörni, de nem hiszem, hogy 110 napod lenne..
ugyanis nem jár minden évre, és a gyed alatt sem jár teljes nap, csak a fele..én is azt hittem, rengeteg a szabadságom, aztán igazából fele annyi sincs.. Én 2005 novembere óta vagyok itthon, azóta (idei szabadságot is beleszámítva!) 70 nap szabim gyűlt össze, ehhez hozzájön 20 nap a 3 gyerek után, összesen 90 nap...
20140901114303
 
 


Háát pedig ennyi van.
A munkahelyem szerint 108, szerintem pár nappal több, de ez részletkérdés. GYED alatt jár az egész, és ahogy linacska is írta, TGYÁS és a GYED első éve alatt jár. Én mindig rögtön elmentem táppénzre, az alatt is jár. Szóval nekem már pedig ennyi van. Pár nap eltérés van aközött, hogy a munkáltatóm és ahogy én számoltam, de az tényleg nem mérvadó már.

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Vagyis úgy értem, hogy a GYED első évében ugye jár a szabi, utána nem gyűlik, viszont én akkor már táppénzen voltam a következő babával, akkor pedig megint jár.

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Bkrisztike, megnéztem a kocsit. Elsőre tetszik, tetszik, hogy egyben van a tolókarja (ez fontos), a sportrész is jó kényelmesnek tünik, a hordozó is jó. Kerekei tényleg kicsik, attól függ, hol közlekedsz vele. Mondhatnám, hogy nagyon tetszik. Egy gondom van vele, hogy nincs egyáltalán kupolája, sem a hordozónak, sem a kocsinak (ami rá van téve naptetőnek, az jóformán semmit sem ér..), mert ha rossz idő van-eső, szél, hó, a gyereket semmi sem védi :( És gondoljunk arra, hogy csak kb 2 hónapig lesz szép idő, aztán jön az ősz, a tél, vagyis a rossz idő, pont amig pici a baba és fekszik.. később, ha már ül, nem gond, tehetsz rá egy esővédőt, de igy azt sem nagyon, mert fent nincs ami megtartsa :roll:
20140901114303
 
 


Panndi, oké, úgy legyen :) Minél több, annál jobb :D
20140901114303
 
 


brunhild
Ilyen márkájú babakicsink van, amelynek a kereke elromlott. Ahhoz van mózés, hordozó és kupola is. Abban bízom hogy össze tudom a kettőt szerelni.
De azt mondták hogy kb 20ezer körl lenne a kerékcsere

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


Kép
iylen van most -Esztié volt - csak más színű

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... &mainid=15

annyira profik vagytok babakocsiügyben :) ezzel mi a baj?

nincs kedvem dolgozni, szépen süt a nap. :)
én a fél éjszakát a wcn töltöttem, valamiért nem jó a pocim, tehát álmodni nem igazán volt időm :) de szerintem ez is felért egy rémálommal. :) lehet sok volt az aranygaluska vacsira

bababörzére egyik barátnőm akar elcsalni, de a vásárokat, kirakodóvásárokat sem bírom :)

panndi: gratula! Gábor már milyen nagy! :)

Addisz: szép pocak, a Tied is látványosan nőtt.

szerintem találj ki egy konkrét időpontot, ennyien úgysem fogunk egyszerre ráérni. Az is jó kezdetnek, ha elsőre már 5 ember összejön :)

hopihe79
Budapest
 
 


Értem....hm..láttam, hogy a csaj tudna kereket szerezni, az nem lenne jó? Mert úgy látom, a két kocsi nem azonos, tehát nem biztos, hogy mondjuk ennek a mózesét rá tudnád szerelni a másikra... Vagy legalább csak hordozó nélkül vedd meg, hiszen az már van neked.. ugyanolyat mind a tiéd nem találsz valahol hordozó és mózes nélkül?
20140901114303
 
 


Pihe
Babakocsi, szubjektív vélemény: nekem ez is nehéznek tűnik picit (10+3 kg) és ha jól látom, akkor nem lehet egészen vízszintesig dönteni, tehát újszülöttnek nem igazán jó.
Állítólag az egybe tolókaros kocsik masszívabbak, mint az ilyen típusok. Amúgy árban persze tök korrekt!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Ezzel csak az, hogy nincs egyben a tolókarja, vagyis nem tudod egy kézzel tolni :) Gondolom a kupolát át lehet tenni a hordozóról a sportrészre is... :roll: De jó árban van :)

Amúgy a régi kocsidnak pontosan mi a baja? kitörött a kereke?
20140901114303
 
 


SZiasztok !

Èletjel élünk:) habár én aktív nem vagyok de mindennap olvasok:) de annyira gyorsak vagytok egy-egy téma ki "dumálásában"hogy mire reagálnék más a téma:) nagyon helyesek a pocik csinos kismamik vagytok.

Brunhild:Nekem nagyon tetszik a babakocsi:)

Bababörze én járok nagyon nagyon sok cuccot szereztem ott a fiúknak és sokszor még az eredeti cimke pld C&A még rajta volt és fillérekért szereztem be.

Szóval én vagyok meg nem is aktívan nem nagyon de olvasni olvasok mindennap:) na ezt jól meg magyráztam:)

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej
 
 


Brunhild, örülök, hogy vegre megoldodott a babakocsi problema :)

Hopihe, nagyon csini a pocakod :) Az enyem kb. akkor, mint neked 19 hetesen, de mar kezdik eszrevenni az egyetemen. Vicces, hogy megbamulnak sokan, ilyet nem sürün latnak felenk :wink:

Hopihe, szerintem is nagyon nehez akkor közlekedni, ha a toloja nincs egybe es nem elegge dönthetö, de az nagyon jo, hogy dupla kereke van es, hogy az elsö bolygosithato ... anelkül eleg nehez! Es persze az ara is jo :)

Juccus, a fazon gyanta kozmetikusnal tenyleg nem a legjobb szorakozas, de egyszerüen nem birom magamnak megcsinalni, igy en neha raveszem magam. Ott mar nem olyan veszes. Az en kozmetikusomnal a fal mellett van az agy, ami fekszünk, igy ott jol meg tudjuk tamasztani a labunk ...

Nalunk minden rendben, szinte minden nap reggeltöl estig benn vagyok az egyetemen ... nem tudom, meddig megy igy, de inkabb most faradok ki, mint kesöbb. Ami furcsa, hogy sokkal kisebb az alvasigenyem. Ti tapasztaltatok mar ilyet?
Kepzeljetek, tegnap milyen meglepetes ert. Nagyon kesön mentem haza, mert videken voltam hospitalni es a ferjem delutan bevasarolt nekem egy kismamaboltban, teljesen egyedül :) Ma mindenkitöl azt hallgatom, hogy milyen csinos vagyok! Igazai kismama nadragot es bluzt kaptam :)

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


rókakoma
hogy neked milyen rendes férjed van!!! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Rókakoma, azta! Az én férjem még magának sem tud rucit venni, nem hogy nekem. :lol:

Mindjárt elalszom...

Kép

anabique
Budapest
 
 


Alvás nos én a nap bármelyik szakaszában aludnék... :) :wink:

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?