Új privát üzeneted érkezett!

Ceyla: bnőm mondta, 1 évesen mi 9kg-ok leszünk :D már nem mérjük hetente. Majd 6.-án megyünk 6 hónaposra a dokinénihez, Ő leméri. Nagyot nőtt, de most pofisabb is lett :D

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke: Nálunk korábban volt így, aztán az utóbbi időben kezdett ritkulni, hogy csak délelőtt volt, majd csak reggel 1, aztán kétnaponta 1. De ekkor még csak szopi volt, úgy nem gáz. Így már jobban aggaszt... Bár nem veszem észre, hogy nyűgös lenne miatta.

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület

Ma reggal felült a fiam és pár mp-ig ült úgy, hogy előre hajolt és megfogta a 2 lábfejét a 2 kezével :D ezért ma a babakocsi támláját felállítottam. Ma ülve vittem ki. Nézelődött rendesen. Nagyon jól érezte magát. Nem aludt semmit :D csak ebéd után 1 órát. Most megint kivittem babakocsival, és most aludt, mert nagyon fáradt volt :D

Kriszta
Kép
cherryke

2 hétig hírdettem a vateran a kinött dolgokat, meg amit már nem használ a gyerek. Senki nem érdeklődött. szerdán felraktam az apróra, hétfőn már jön egy csajszi, az összes 62es kell neki :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Ígértem, hogy jelentkezem, csak valahogy nem értem el idáig, bár minden nap olvastam az aktuális hozzászólásokat.
Ma olyan jó kedvem volt egész nap, aztán délutánra egy csapásra úgy elfáradtam, hogy azóta zombi vagyok. Nyilván most jött ki az egész heti fáradtság. Na mindegy, igyekszem magam összeszedni és hozzászólni a témákhoz.

Előszöris pár hír egy elveszett madárkáról. Ma összefutottam Tündével (btunde) és örömmel jelentem, hogy jól vannak, Alina baba gyönyörű, hatalmas kék szemekkel nézelődik a nagyvilágba. Mellékelek egy képet róla és a fiamról. Sajnos nem valami szuperjó, mert telefonnal csináltam, de azért remélem láttok valamit Alinából. Tünde üdvözöl titeket, csak nem nagyon van ideje netezni :-(

Kép Alina és Frici
Vendég

A síelés jó volt, leszámítva, hogy persze a mikulás épp akkor jött meg (14 hónap után először ugye) és eléggé szenvedtem emiatt. Utolsó nap azért síeltem picit, amúgy meg sokat kirándultunk, mert szépen sütött a nap.

Sajna most hétvégén Frici beteg lett, sikerült ráragasztani, mert előtte az apja meg én voltunk betegek. Szerencsére csak megfázás, szívózom az orrát, meg orrcsepp. Szerdán voltunk dokinál az 5 hós kontrollon és megvizsgálta, ő mondta hogy nem komoly, úgyhogy a meningococcus oltást is megkapta. Csak súlyt mért: 7750 gramm így 5 és fél hónaposan. Azért most már nem volt meg a havi 1 kilós gyarapodás. Szerencsére!

Láttam volt kaki téma. Na én 1 hónapja hívtam a védőnőt, miután már 5. napja nem kakilt Frici és azt mondta, hogy akkor már teljesen tudja hasznosítani az anyatejet, úgyhogy itt az ideje a hozzátáplálásnak.
A hozzátáplálás több-kevesebb (inkább kevesebb) sikerrel folyik, kaki viszont csak heti 1 van azóta is. Így lényegesen kevesebb pelenka fogy. Viszont az az egy akkor a füle tövéig felszalad, de komolyan. Eddig úgy néz ki, hogy az alma nem nagyon jön be neki. A sütőtök bármikor jöhet, illetve tegnap nagyon odavolt a főtt répa-főtt krumli-anyatej kombinációért. Nagyjából ennyi. Próbáltunk még körtét meg banánt, közömbös volt. Csak a délelőtti etetés előtt adok neki és akkor is csak addig, amíg érdekli a dolog. Van, hogy egy kanállal sem kér, olyankor sosem erőltetem.
Azt én is döbbenten néztem, hogy a kecskemétiben van cukor. persze a fiamnak jobban ízlik mint a hipp...

Éjszakai felkelés: úgy látom mi vagyunk a rekorderek. Nem tudom miért, de mostanában így néz ki: lerakom 8-kor. Fél 11-kor már felkel, majd éjfélkor, fél 2kor és fél 5-kor. Aztán 5.10-kor végleg felébred és nem lehet "leütni" sem..... Viszont reggel fél 8-8 körül már megkezdi a délelőtti csicsikát, ami 1-1,5 óra, illetve délután szokott még 2 órát aludni egyben. Azért az éjszakák így elég húzósak. És mindig eszik és nem is keveset. Próbáltam visszaaltatni, járkálni vele, cumit, mindent de olyankor ordít. Kezdek kicsit kifáradni, gyakorlatilag 2 óránál (de inkább másfél)sosem alszom többet egyszerre.

Ja, elfelejtettem még írni: Alinának van már két foga. Azt hiszem alul.

Mi volt még? Ja, nagyon ügyesek a felülő babák. Frici is szívesen üldögél, de egy idő után orra borul. De még nem tud felülni egyedül. Képzeljétek, ma beraktam a mózesba és majdnem "faltól-falig" ér benne, komolyan pár centi hiányzik, hogy beverje a fejét. Mondjuk én mindig az autós hordozóban sétáltatom, abban jobban tud nézelődni. Alig várom már, hogy egyedül üljön és akkor átalakítom sportkocsivá a babakocsit. Csak azt sajnálom, hogy akkor kifelé fog nézni. ez olyan baromság, hogy nem látjuk egymást...
Vendég

Mi van még? Ja, Frici új hobbija, hogy szopja a nagylábujját. Az sem zavarja, ha éppen zokni van rajta.

Ja és a fényképen ne tévesszen meg senkit: Fricin van a piros sapka :-) Egy férfi ugyanis pirosban is legyen férfi!
Na lelövöm magam, kicsit hosszúra kerekedtem. Szép estét és jó hétvégét ha nem jönnék. Sziasztok.
Vendég

Lina, babakocsi: de neki a világ érdekesebb, téged meg lát egész nap :D

Kriszta
Kép
cherryke

Ideberg,
Hát biztosan ellenállóbb lesz a szervezete, a baktériumoktól és a vírusoktól, a sok friss levegőtől, a sok mozgástól és az úszástól is, na meg a vitaminoktól és a nem egyoldalú táplálkozástól. Viszont én erősen kétlem, hogy jót tenne neki, a színezőanyagok, tartósítószerek, a répacukor, a térfogatnövelő anyagok, a génmódosított termékek, és a rákkeltő anyagok garmada, amiket mostanában a termékekbe tesznek. Én ezektől próbálnám minél tovább távol tartani és minél kevesebbet adni neki belőle, mert ez biztos nem az immunrendszerét edzi, hiszen az utóbbi évtizedekben találták ki őket, még védekező mechanizmust nem tudott rá produkálni az emberi szervezet. Persze tudom, hogy örökké nem tudom kiszűrni ezeket a dolgokat, de korlátozni tudom őket és talán még ilyenkor a legjobb amikor még kis szervezetük építőköveit rakják le.
A homokozó tanácsodat megfogadom, nem mintha ide a kutya beengedne macskát, de ha esik az eső is nem kell megvárni, hogy a homok kiszáradjon. :) A játszótérrel, meg nem tudom mit lehet kezdeni, legfeljebb, csak megpróbálni odafigyelni. A macskákat nem köti meg senki, ők arra járnak amerre csak akarnak.
A szőlőcukor azért jobb mint a répacukor, de ha lehet érdemes kerülni mindet szerintem. Niki a sima vízért is odavan, de nem nagyon iszik, mert ugye cicizik.
Vettem Hipp őszibarack nektárt. Az összetevőknél szerepel a cukor is. Igaz meg van csillagozva, mint a barack és az van ráírva, hogy ökológiai gazdaságból. És a felsorolásból, hogy mit nem tartalmaz, valahogy hiányzik az, hogy hozzáadott cukrot nem. Tehát az őszibarackléhez még ők is adtak + cukrot. :(

Varitus,
A védőnő szerint az alma jobban fogja a babák hasát mint a banán. Mert én is rákérdeztem erre a banános dologra. :D
Elvileg ha nem erőlködik, feszeng és nem kemény a kaksi, addig nincs nagy gond.

Cherryke,
Végülis nem nőhetnek úgy a gyerekek mint eddig, elég hamar elérnék a felnőtt súlyt. :D De legalább a ruhatárat sem kell majd olyan gyakran cserélni.
Nagyon ügyes Hunorka, akarom mondani Hunor :D. És hogy ült fel? Teljesen fekvő helyzetből? :shock:
Niki még magától nem ül fel, viszont teljesen jól megtartja magát függőlegesen ülve, meg ha előre dől a lábához akkor vissza tudja magát húzni függőlegesbe. Mondjuk oldalra már ennyire nem stabil, de azért egy kicsit tud arra is korrigálni. Ha hátrafelé megindul akkor viszont borulás következik, így csak az ágyon ül, de ott is csak néha, nem akarom erőltetni, de annyira imád ülni, hogy nehéz neki nemet mondani. :oops: Mi a hordozót szoktuk feljebb csúsztatni az isofix talpon, hogy egy kicsit kilásson az autóból :) A mózes lecserélésével sportülésre még várok, mert itt mindig fúj a szél és abban jobban éri, pedig tuti Ő is jobban élvezné, de még várjuk a jobb időt.
A vaterán rengeteg babaruha van, az ember nem is győzi végig nézni. Azt néztem múltkor, hogy van akit teljesen idiótán rakja fel a cuccait. Vagy azt nem írja a címsorba, hogy hányas ruhákról van szó, vagy azt nem hogy fiú, vagy lány rucikat akar eladni.

Lina,
Jó újra "látni" téged. :) Örülök, hogy Btünde is jól van.
Egy pillanatra ledöbbentem ezen a mikulás dolgon, mert végül is az decemberben jön. :lol: Pedig már nem egyszer hallottam ezt a kifejezést, úgy látszik én is fáradtabb vagyok. :lol:
Fricid pont jó súlyban van. Mi még a 7 kg-t sem tudjuk elérni. :(
Akkor nem csak nálunk nem bejövős az alma. Niki reggel nem nagyon szerette, jó ha 3 kiskanállal lement. Bezzeg délután amikor ettük az almát! Csak úgy kepesztett utána. Végül adtam neki egy cikket szürcsölni, persze a kezemből és folyamatosan paráztam le ne harapjon belőle egy darabot. De végül csak szürcsölgette, meg nyalogatta, vagy 10 percen keresztül. Ki érti ezt?? Remélem azért más bejön majd nála.
Nem semmi, hogy hányszor keltek. Én ezt nem bírnám. Minden tiszteletem a tiéd, na meg a barátnőmé, mert Ő még nálad is többet van fent, az Ő fia szeptember 21.-ei. Nekem Niki ma hajnalban kellt fel olyan fél 4 körül és cicizgetett olyan negyed 5-ig, na én sem voltam ma valami fitt. Remélem nem csinál belőle rendszert. Na persze ha éhes akkor éhes, nincs mese.
Én is ettől parázok, hogy lassan kinövi a mózest, mondjuk ovarálban még rosszabbnak tűnt a helyzet. A mi sportkocsi részünket fel lehet tenni mindkét irányba. Nálatok nem lehet esetleg szintén így? Mert akkor fordíthatnád magad felé is. Én biztosan úgy teszem fel az első időkben. Niki is szívesen veszi a szájába a lábát. Bár változó, hogy milyen gyakorisággal, pl ma nem is láttam tőle, csak amikor pelenkáztam, akkor úgy kell a lábát kiimádkozni a kezéből :D Jajj nektek zoknik! Ami már egy kicsit lazább, pillanatok alatt lekapja a lábáról.
Nekünk is mondta a védőnő ezt a meningococcus oltást. Hát nem tudom, már örültem, hogy egy ideig letudtuk az oltásokat, erre akár mikor megyünk belenyomnak a gyerekbe egy tűt. :(

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok,

Szerintem ne várjátok, hogy a babák maguktól felülnek, mármint hasizomból nem. De később ha már másznak, ügyesen átfordulnak ülésbe is.

Lina,
nekem is sokszor kel most éjjel. Tegnap és ma is 3-szor evett, ráadásul 7-körül már fent van. Ma gondolom az óraállítás miatt már 6.20-kor kelt, régi idő szerint. 1 óra múlva már aludt is 1/2 órát. Mindig ezt csinálja.
(Csak halkan megjegyzem, hogy nálunk Brigi is többször felsír éjszaka, már egy fokkal jobb, nem kell odamenni hozzá, visszaalszik, de minket felébreszt. Tuti, hogy álmodik, mert beszél is hozzá)

Pénteken lementünk az oviba, mert nyílt nap volt. Brigi olyan édesen eljátszott, babakocsizott és babázott végig. Bettina kicsit unta és bealudt a kezemben kb fél órát. Brigi már alig várja a szeptembert, hogy mehessen oviba. Na arra azért kíváncsi leszek, az majd mennyire fog tetszeni, ha naponta kell menni.

Linda,
fél évesen is van fejlődési ugrás? Mert Bettina most többször ciczik, és nem csak éjjel nappal is.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

sziasztok :)

ceyla:Nem arra gondoltam,hogy a színezéktől stb lesz ellenállóbb a szervezete!!A legjobb lenne bizonyára,ha mi saját magunk termesztenénk mindenfélét,mert valóban ahogy valaki írta itt már nem emlékszem ki volt,hogy ennyi erővel semmit ne adjuk nekik akkor.

Sztem igénylik a babák,hogy lássák az anyukájukat!Tényleg amikor már ülnek akkor más lesz,mert akkor majd élvezik,hogy szétlátnak mindenfelé :) Nálunk nincs kaki gond szinte minden nap van!
Ülni Balázs is szeret és ha a pihenő székben van húzza fel ,magát csak megfogja az kezem és kis segítséggel fel is ül :) de segít magának a könyökével is :) Ráadásul azt vettem észre még nála,h most már ösztönösen meg akar fogni kiszemelt dolgokat nyúl érte a kiszemelt tárgyért!A másik dolog,hogy tolja magát az ágyon hátra a lábával meg körbe forog!! :D

lina:nem próbáltál több folyadékot adni neki,hát ha akkor jobb lenne a kaki helyzet?

mók:Ti merre jártok?Jól vagytok?? :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ceyla: úgy feküdt az ágyon, hogy a feje a combomon volt (félig ülve félig fekve) és úgy ült fel. Megfogta a lábfejét és pár mp múlva eldőlt :D
Viszont nagyon élvezi az ülve babakocsikázást :) Ma reggel megint fél7ig aludt. Régi időszámítás szerint. Jó lenne, ha így maradna, mert 1 hétig ilyen időtájt kelt reggel és nagyon jó volt.

Kriszta
Kép
cherryke

Kri,
Igen én is úgy láttam a neten, hogy négykézlábból oldalra billentik a feneküket a babák és úgy ülnek fel :)
Nikinél még erre biztos várni kell egy kicsit, mert csak nagyon rövid időre húzza fel magát négykézlábra és utána sem tud magával úgy mit kezdeni, úgy hogy inkább visszahasal, vagy előre löki magát jobb esetben és úgy hasal vissza. Ugyanis úgy látom azért húzza fel magát, hogy előre tudjon haladni, bár többször sikerül hátrafelé :D

Iceberg,
Igazad van. Tényleg nekünk kellene termelni a növényeket. Na kíváncsi lennék, hogy mi élne meg ebben a "földben". Eggyel kényelmesebb megoldás lenne a nagyszülőket megkérni erre, de sajna anyám nincs túl jó állapotban, tőle igazán nem kérhetem. Kár hogy nagymamám már nem él, na neki nagyon nagy kertje volt, Ő biztosan mindent ültetne az Ő dédunokájának.
Igazából van egy két virágoknak szánt terület a kertben, amik ki vannak emelve a föld szintjétől, amibe lehetne ültetni 1-2 dolgot, de a férjem még a fűszernövények hallatán is kiakadt, hátha még benyögöm, hogy répát, paradicsomot és paprikát akarok oda vetni :lol:
Hamarosan hátra kell nyomnod a pihenőszékben Balázst, hogy be tudd kötni. :D Nálunk már harc van, mert mindig fel akar ülni, de úgy meg nem tudom bekötni. :) Múltkor a hordozóba nyomta ki magát teljesen függőleges helyzetbe. Éppen arra gondoltunk, hogy mivel egy karnyújtásnyira sem volt tőlünk, hogy nem kötjük be, mert csak kényelmesebb úgy (hangsúlyozom, nem a kocsiban volt a hordozó!), hát úgy kezdett kifelé kepeszteni, hogy félő volt, hiába vagyunk olyan közel mégis kiesik mire odanyúlnánk.
Mók valóban nagyon el van veszve. Remélem csak ideje nincs...

Más. Nálatok is adnak már "puszit" a babák? Már többször akartam írni, de mindig elfelejtem. Niki olyan aranyos amikor szopi után játszunk kicsit, úgy hogy az ölemben ül/áll/fekszik/tekereg és egyszer csak felém fordul, rám mosolyog, kinyújtja a két kis kezét az arcom felé, majd magához húzza finoman a fejem és épp ahol eltalálja bekapja és kapok egy nagy nyálas "puszit". Régebben volt, hogy megszopizta az arcom, határozottan beszívta és szopó mozdulatokat tett, de most már csak oda teszi a nagyra nyitott szájacskáját és összenyálaz, nem nyal meg kifejezetten, de mivel tiszta nyál a pofija én is az leszek. Persze még nem cuppan a vége, mint egy igazi puszinak, de ez már egyértelműen puszi akar lenni. Az apja féltékenykedik is, hogy én többet kapok mint Ő, mondtam is hogy azért lehet mert én több puszit adok neki, de azt mondta, hogy szerinte a tejcsiért kapom. Hát nem tudom, de imádom amikor ilyen kis kedves. Mondjuk van ennek az ellentéte is, amikor nyúl csak egy kézzel, először lassan, majd felgyorsul a mozdulat és jól megmarkolja az arcomat, pusztán szeretetből. :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Cherryke,
Az nagyon édi! :lol: Niki is akkor nagyon aranyos, amikor megpróbál függőlegesen úgy ülni, hogy nem előre hajol a lábához, hanem a lábát próbálja a szájához húzni fel. Na ettől még egy felnőtt is felborulna. :lol:
Nálunk gond lesz az óra átállításból, mert most sikerült az esti lefekvést korábbra küzdeni, éjfél helyett már végre olyan fél 11-11 körül ágyba került. Na erre most kezdhetjük elölről. :(

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:nagyon édi lehet Niki :) !!Balázs is szokott hasonlót,nyúl a két kis kezével és amikor közel hajolok úgy csinál mintha szorítani akarna magához és van amikor hangot is ad ki :lol: Képzeld,már csak 1 nap alatt 50ml tejcsi jön le sajnos!jaa éa a kertészkedés nekem nem jönne be,mert nem olyan vagyok!jó lenne,ha magától teremne és nem kellene vele törődni!Csak leszedni!:D

Nekünk bekavart az óra átállítás a mai napon :roll: de sztem holnap már nem lesz gond!Az evésre gondolok,mert meg volt,h mikor ébred mikor eszik és most minden csúszott!Ma még 2x ennie kellene,de most aludt el amúgy ilyenkor fent szokott lenni,na mindegy majd beállunk :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

ceyla: igen, van puszi :) és a legszebb, amikor egyedül vagyok itthon fürdetéskor :) füri-vacsi és lefektetem a nagyágyra, mellé fekszem és felém fordul. Beszélgetünk :) és csak az anyjára néz úgy egy kisbaba, ahogy szokott rám nézni olyankor. kb negyedóra múlva csukódik a szeme, lerakom a kiságyba, jóéjt puszi és alszik. Ezek azok a pillanatok, amiért érdemes élni :)

Kriszta
Kép
cherryke

Iceberg,Ceyla!
Köszi a hiányolást,meg vagyunk...Pénteken voltunk dokinál Lillával mert elkezdett köhögni,de nem kaptunk antibiotikumot,bár másnapra a köhögés is a múlté lett. Nagyjából meggyógyult,max. 3x szívtuk ma már az orrát. Persze apa,és én is betegek voltunk. Doki néni mondta egy hét teljes gyógyulás után jelentkezzünk az oltásra, mert ugye jövő hétre van időpontunk,de nem tudom most mi legyen,mert szívem szerint vinném most,addigra már tökéletesen gyógyult lesz. Minek ácsingózzak újabb időpont után?

Kaki ügy: nálunk ióta Lilla megszületett csak egyetlen nap nem volt,de akkor másnap 3!!! :shock: Minden nap van.Mindegy mit eszik.

Felülés:hát azt Lilla is imádja,sajnos...Mindig hiszti van hogy fogjam ülve,mert akkor ő olyan jót tud játszani. Sajna csak a hasra fordulás megy,vissza nem!Hasra fordul,utána meg fel van háborodva hogy hogyan történhetett ez vele. :lol: 8)

Bébiétel: én adok neki,ezek azért már jól bevizsgált,és állandóan figyelt termékek. Anyatejjel is beviheti az e-ket,mert ugye anyukák azért esznek olyat amiben van.

Alvás: nálunk is többször ébredt most pár napig éjszakánként,én azt hittem a betegség miatt,de ezek szerint van valami a levegőben. Mi a mostani időszámítást is úgy vettük ahogy van,este 8-kor ágyban volt,a napi kajcit is ehhez állítottuk.

Hát dióhéjban ennyi,majd jövök még.

Kép
mók

Iceberg,
Hát igen, az lenne a legkönnyebb ha csak szüretelni kellene a termést és azt is csak annyit amennyire éppen szükséged van. :D
Úgy nézett ki nekünk is bekavar az óraátállítás, de valahogy annyira fárad vol Niki, hogy mégis időben ment aludni. Kíváncsi vagyok mi lesz holnap.

Cherryke,
Nagyon ari lehet!
Nekünk a legszebb amikor reggel felébred Niki. Ugye felveszem 6-kor, de akkor még nem kezdjük a napot, mert egyből vissza is teszem aludni, de akkor már közénk. Amikor ébred olyan 9-10 felé akkor nagyon ari. Egy csomó időt elbandázunk még az ágyban olyankor.

Mók,
Örülök, hogy már jobban vagytok!
Niki is csak hasra fordul, vissza nem, viszont Ő szeret úgy lenni és úgy tornázni, meg játszani. Ha háton van és úgy leejt egy játékot akkor nem keresi hanem szól, hogy adjam vissza, vagy ha véletlenül jobb kedve van, felvesz helyette egy másikat. Ezért szeretem jobban hason, mert akkor nem hagyja el a játékait. :)

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok :)

sissy:Leírnád pontosan hogyan csinálod a kajcsit a picidnek?Pl répát megpárolsz,majd pépesíted és kevés anyatejjel kevered össze?

mók:nálunk is volt ez a köhögés orr szívásos dolog,aztán kaptunk szem cseppet amit az orrba kellett cseppenteni napi 3x,de másnapra már jobb lett!jaa azt is csak azért kaptuk ,mert zöldes volt a fikuci.Ha gyógyult lesz sztem is vidd nyugodtan.Még használjátok a levegő tisztítót?Milyen termék ez?Nem tudom mitől néha esténként de ez nem rendszeres,Balázsnak bedugul az orra és hallom,h nehezen kap olyankor levegőt arra ébred fel,de fel is sír és a száján veszi a levegőt!Ezt már 2.-ra vettem észre!talán elkezdődött valami allergia szezon!?Pedig takarítok is rendszeresen,port törlök stb....Ja most jut eszembe itt ebben a házban,Mátéval is volt ilyen!!Háát nem tudom mi lehet ez :roll:

kri:Én is aggódtam mikor Mátét először vittem oviba,de aztán semmi gond nem volt!Simán eljöhettem és ott hagyhattam 1 órára először.Nagyon sok múlik az ovin az óvónéniken sztem,mert van ebben tapasztalaton csak most leírni túl hosszú lenne :roll:
Később meg volt olyan is,h meg látta Máté,h megyek érte és elbújt meg mondta,h miért jöttél értem!Olyan rosszul esett,de aztán megvigasztalt az óvónéni,h minden gyerek ezt csinálja és végül tudatosult bennem,h szeret "oviba" járni! :)

Hiányzik is neki az ovi szokta mondani :lol:.Az apja meg mindig megkérdi tőle reggel mikor indulnak és Máté nem húzza fel a táskáját,h "mi van óvodába mész?" :lol:
Jaaaj erről jut eszembe!Képzeljétek :shock: pénteken Máté iskolatáska nélkül jött haza :roll: ,azt mondta elfelejtette! :roll:

ceyla:Balázs is időben aludt,de kimaradt egy evés :roll: ,ma megint más időpontban indultunk szóval kell még talán egy két nap míg beáll Balázs,mert így most csúsznak a kaja idők!Mostani idő szerint ma reggel először 3/48-kor evett!De most meg elaludt! :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

na már megint megy az ijesztgetés :twisted:
http://index.hu/belfold/2010/10/07/nalu ... atikakbol/

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Iceberg: ez a tavalyi cikk, nem? A dátumból ítélve.

Én is szoktam puszit kapni, apa viszont csak akkor, ha frissen borotvált :)

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

Mi hosszúhétvégézni voltunk, azért nem jöttem egy pár napig. Nagyon klassz volt, Andris is elég jól bírta, kivéve pénteken, mert akkor elég sokat sírt napközben. Cserébe viszont megvolt az első igazi nagy alvásunk (gondolom elfáradt szegény), este fél 9-től negyed 8-igy aludt. Azért jól esett. Pesze azóta kelünk szépen mi is, 3-4-5, attól függ (hogy mitől azt nem tudom :))
Sajnálom az éjszakai virrasztókat, nekem már 1-2-szer is nehéz felkelni néha.

Sajna nem tudtam még mindent elolvasni, de majd megpróbálok pótolgatni.

Hasból tényleg nem nagyon tudnak felülni a babók, inkább majd négykézlábból.

Kri, hát én is kíváncsi leszek az ovira. Mi szeptemberben kezdjük, de most még nem nagyon van el idegen helyen nélkülem JUli (vagyis egyszer próbáltam otthagyni a játszószobában , amíg tornázok, de nem sikerült). Mindegy, addig még van idő, és egyébként meg szereti a társaságot. Drukkolok majd nektek.

Iceberg, ha éjszaka bedugul az orra, akkor lehet, hogy túl száraz a levegő. Próbáld meg, hogy a szobájába teregetsz,

Na de most én is megyek teregetni (mosónap :()
EDit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!

Ice:megfőzöm a krumplit vízben (apróra vágva),nagyon mini (egy két szem) só.Ez az alap általában és ebbe teszek bele répát,vagy sütőtököt,vagy céklát.Általában együtt teszem fel főni az összetevőket.Múltkor két csipet salátát is bele főztem.Amikor puha az egész,akkor vízzel együtt leturmixolom (annyi víz,ami ellepi,illetve turmixolás közben látod,ha kell még hozzá,akkor forralt vizet öntök még bele).Miután ez kész,az Aventes műanyag poharaimba szoktam szétpociózni.Van,hogy 2-3 pohárnyi lesz,az jó másnap és harmadnap is.Az anyatejet mindig frissen teszem bele,akár a mélyhűtőből veszem ki,akár fejek frissen.Kb 20 ml-t teszek bele.Ha nem meleg,mert mondjuk a hűtőből vettem kis,kislábasban megmelegítem,anyatejjel összekeverem,ha meleg,akkor a pohárba teszem mellé az anyatejet,elkeverem és kész a főzi.Szopik,aztán bedörgöl egy teli pohárral (asszem 180ml),majd szopik.Gyümit meg reszelek almát,banánt (1 alma,negyed banán,és már reszeltem bele kétszer fél babapiskótát.Ez az uzsi,majd egy óra múlva szopi megint.

Óra:nekünk jól jött ki,mert régi idő szerint fél 7-kor kelt,így az most fél 8 lett.Mi 8-kor fektettünk eddig,de az új idő szerint én nem fogom tologatni,most 9-re kerül ez,mert úgyis világos lesz még 8-kor nagyon nyáron.Így minden egy órát csúszott.

Valaki írta Katával kapcs.hogy talán azért nem köszönt el,mert akkor nem lenne sose vége,mert mindig üzengetne.Hát,azért mondhatta volna,hogy eltűnik.Sokat gondolok rá,mi lehet az oka.

Azon egy picit felháborodtam,hogy kötelezővé akarják tenni az ovit 3 éves kortól...

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

sissy:Pont én írtam Katával kapcsolatban azt!
Köszönöm,hogy leírtad hogyan csinálod!!Jó étvágya van Lilinek nem mondom :D szopi aztán főzi! :) Balázs negyed almát ,negyed banánnal nem evett meg :roll:

etus:én mindig a szobában teregetek,már csak azért is mert jó illatot csinál és azért mert akkor frissebb a levegő!De biztos száraz a levegő,mert én is érzem az orromon ,mindig kiszárad.Már párologtatót is raktam!Akkor lehet,h kellene vennem párologtató készüléket!

varitus:de :roll: utána láttam én is :lol: ,de akkor tavaly nem láttam viszont!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

jaa,holnap eljön a védőnő :roll: ,de mi a francnak!? :roll: nekem nincs szükségem rá csak nem akarom megbántani és amúgy is múltkor azt vettem észre meg a párom is,hogy pénzt akarna :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

[quote="iceberg"]n írta:iceberga már megint megy az ijesztgetés :twisted:
http://index.hu/belfold/2010/10/07/nalu ... atikakbol/

nekem műanyagos van...

Kriszta
Kép
cherryke

most találtam ezt az oldalt azt hiszem mi már tápszeresek vagyunk inkább mint anyatejesek sajnos,ezért keresgéltem és ezt találtam!

Tápszerrel táplált csecsemők részére

Ha az anyatej kevés, vagy egyáltalán nincs, cumisüvegből kell táplálni a csecsemőt. De mi kerüljön a cumisüvegbe?!

A tehéntej túl kevés cukrot tartalmaz és a benne levő zsír nem a legmegfelelőbb összetételű. Fehérje tartalma nehezen emészthető és ásványi anyagokból is több van benne, mint ami kívánatos volna. Az 1 év alatti csecsemőnek ezért nem szabad közönséges tehéntejet adni. A cumisüvegből táplált babáknak anyatej utánzatra, vagyis tápszerre van szükségük, amelyet az orvos ajánl illetve ír fel receptre. Magyarországon az OEP a tápszerek árát 6 hónapos korig támogatja (50%). A babatápszerek alapja tehéntej, amit azonban módosítanak, átalakítanak úgy, hogy többé-kevésbé hasonlítsanak az anyatejhez. A tápszer elkészítése egyszerű, de a tápszerkészítésnél az adagolást pontosan be kell tartani. A tápszer nem lesz jobb attól, ha még egy kiskanállal hozzáadunk. Ha több port teszünk a vízhez, a tápszer túl tömény lesz és a baba túl sok fehérjét, zsírt, ásványi anyagot, viszont kevés vizet kap. Elhízik, mert a kelleténél több kalóriát adunk neki és szomjas lesz. Mivel szomjas sírni fog, ezért a Szülő esetleg még egyszer megeteti. A végeredmény: a baba sokat fog sírni, ráadásul elhízik. Hogy mennyit kapjon etetésenként a baba, könnyen kiszámíthatjuk: testsúly kilogrammonként 150 ml tápszerre van szüksége. Testsúlyát megszorozzuk 150-el és ezt elosztjuk annyival, ahányszor a baba egy nap eszik (eleinte 7-8 később 5-6 alkalom). A baba szükséglete ezt a szabályt módosíthatja, emésztési ritmusához alkalmazkodva fokozatosan kialakul a baba igénye, menetrendje. Ha már érettebb az emésztése, nem lesz nyugtalan és nem jelez addig, míg az előző adagját meg nem emésztette. Így a baba rendszeres és szabályos időközönként, megfelelő mennyiséget fog enni kérni.

A tápszerrel táplált babák hozzátáplálását már 4 hónapos kor után megkezdhetjük. Fokozatosan építsük be az új ételt az étrendjébe. Célszerű a déli etetésnél kezdeni, etetés előtt 1-2 kávéskanál gyümölcs vagy főzelék péppel kínáljuk. Ezt az adagot folyamatosan kell emelni, addig, amíg a déli tápszer adását teljesen felváltja a szilárd táplálék. Ezt a módszert folytatva vezethetünk be új ízeket mindig 1-1 tápszer adagot kihagyva, úgyhogy a reggeli első és az esti utolsó étkezés tápszer maradjon. Fontos, hogy új ételt mindig 1-2 hét elteltével vezessünk be, így lesz ideje a babának megszokni, megszeretni az adott főzelék, gyümölcs ízét, illetve, ha valamilyen reakciót váltana ki az új étel (kiütés, hasmenés) akkor tudni fogjuk, mi volt az utoljára adott dolog, ami a gondot okozhatta. A hozzátáplálás során hónapról-hónapra új ízekkel ismertetjük meg a babát, bővíthetjük étrendjét. Néhány tanács mit-mikortól kínálhatunk:

4-5 hótól banán (magjait kivágni),

5-6 hótól alma, őszibarack, sütőtök, burgonya, sárgarépa, glutén mentes gabonapépek

7 hótól csirkemell, pulykamell

8 hótól banán (magokkal), körte, meggy, paradicsom, tök, zöldborsó, zöldbab (héj nélkül), natúr joghurt, túró

9 hótól tojássárgája, főzelékbe, kávéskanál margarin kerülhet

10-12 hótól csirkemáj, hal, sertéshús, borjúhús,

1 éves kor előtt nem adható: Narancs, mandarin, magvas gyümölcsök (eper, málna, szeder), mogyoró, dió, tehéntej, kakaó, tejeskávé, tejföl, spenót, sóska (túl sok ásványi anyag miatt), káposztafélék.

A különböző gyümölcs és főzelék pépek készen megvásárolhatók illetve otthon is el lehet készíteni. Túl nagy jelentősége nincs annak, hogy melyiket választjuk (kivéve a sárgarépa, itt a magas nitrát tartalom miatt csak bébiétel használata javasolt). A bébiétel készen van, melegítés (mikrohullámú készülékkel a bébiétel tetejét levéve 20-25 s melegítés) után csak tálalni kell, viszont nem túl olcsó! Ellenőrzött minőségűek, tartalmazzák az életkornak megfelelő fehérje, szénhidrát és zsír mennyiséget.

A házilag elkészített babaételek sem igényelnek sok időt és szaktudást. Eleinte főzeléknek szánt dolgokat csak párolni és pépesíteni kell, tápszerrel vagy a főzővízzel hígíthatjuk, illetve burgonyával sűríthetjük (sót, fűszert nem tartalmazhat!!), később hozzáadhatjuk az életkornak megfelelő húsokat, túrót stb.

Folyadékpótlásra a felforralt és lehűtött víz a legalkalmasabb. Az ásott kút vize nitrátos lehet, ami a csecsemőknél súlyos betegséget okozhat. Egy évesnél fiatalabb gyermek ételét, italát csak vezetékes vagy hatóságilag ellenőrzött fúrottkút vízével készítse!! A gyömülcslevek gyümölcstartalma elenyésző, cukortartalma viszont magas, szomjoltásra alkalmatlanok. Adhatunk viszont olyan gyümölcslevet, amit magunk préselünk kivéve a citrusféléket (mandarin, narancs), ezek egy éves kor előtt nem adhatók, allergizálnak. Nem adható egy éves kor alatt méz, mézes tea sem, bár magas a méz vitamintartalma, de egy éves kor alatt botulizmust okozhat.

A megfelelő táplálás kulcsfontosságú, hozzájárul a csecsemő/kisgyermek egészséges testi és szellemi fejlődéséhez, egészségéhez. A csecsemőtáplálás örömöt jelent a babának és mamának egyaránt.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: milyen érdekes :D málna van 4 hónapos bébiételbe :D spenót a 6 hósba :D Ráadásul én nem szedtem ki a banán magját... semmi baja a gyereknek. És amit 5-6-7 hóra ír, azt már evett... sőt, borsót és babfőzit körtét is evett. Mivel 4 hósba benne vannak.

Kriszta
Kép
cherryke

Sissy: nem úgy akarják kötelezővé tenni. AZ óvodák legyenek kötelesek bevenni 3 éves kortól. Mivel jelenleg elküldhetnek azzal, hogy hozd vissza 2 év múlva. Nekem be kell adnom oviba, mert valamiből meg kell élni... Egy kolléganőm járt úgy, hogy nem vették be, csak következő évbe. Mivel nem kötelesek. Szegény csajszi, hozta magával dolgozni a gyereket.

Kriszta
Kép
cherryke

Iceberg!
Igen használtunk most is levegőtisztítót,szerintem ezért is gyógyult most meg gyorsan. Ez elöli a bacikat,és a csírákat is,meg a polleneket megszűri,gombákat is elöli...,és hát végül vettünk egyet. Lux cég gyártja. Nem hittem benne,de nagyon látszik hogy használ. Lilla egy hét alatt gyógyult. :lol:
Ahol esetleg állatot is tartanak lakásba ott a szőrt is szűri,igaz többször kell a gépben szűrőt cserélni...,de sokkal kevesebb szőr marad a lakásban. 7 szűrő van benne!

Lilla ma őszibarackot,és sütőtököt is evett,kevesebb tápszert kért utána. Jó lenne az ebédet csak szilárdra felváltani.

Kép
mók

Mók: 10 óraira gyümit kap, ebédre főzeléket. A gyűmi ugyan nem tart ki 3 órát, de nem kér utána semmit. A főzeléket meg, nem eszik meg 1 egész üveggel. Kivéve, ha az sütőtök :D

Azt a levegőtisztítót mi is néztük, de úgy emlékszem több100ezer, nekünk ez nem megy sajnos :((((

Kriszta
Kép
cherryke

Krio, elvileg nincs növekedési ugrás fél évesen, de sok minden okozhat hasonlót. Pl. egy stresszesebb napon előfordulhat, hogy nem váltódik ki a tejleadó reflex, ettől, kicsit apadhat a tej, amit a baba gyakoribb cicizéssel kompenzál. Az is lehet, hogy ha sok ember között van a baba, akkor túl sok inger éri, és ettől izgatottabb, és megnyugvást keres a cicizésben. ilyenkor normális a gyakoribb, de rövidebb szopi is.

Nálunk itt falun minden gyümi megterem, csak be kell nyáron spájzolni. Saját répa, krumpli sem gond. Sajnos alma tavaly kevés volt, így azt venni kell. Én tudom, mit eszünk, eszembe sem jut bébiételt venni. Nagyvárosban ez biztos más, el sem tudom képzelni, akkor hogyan oldanám ezt meg, de szerintem a babakaját is ugyanabból az ipari minőségű zöldségből-gyümiből csinálják, mint amit a boltban árulnak. A bio meg nagyon drága.
a WHO a helyi terményeket ajánlja, ami mondjuk tényleg nem terem meg a körúton...
77linda
Gátér

cherryke:én a spenóton vagyok meglepődve,mert vettem egy olyan hipp bébiételt(4.hótól),hogy spenót-burgonya! :roll: na akkor most mi van ezzel??holott a !cikk meg azt írja 1 éves korig nem lehet!
igen a málna is,ez is furi,mert van itthon Hipp málnás tea 4.hótól!
a málnát azt hiszem azért nem ajánlják,mert kiütés lehet tőle!?nem tudom pontosan!

De én ma nagyon meg vagyok elégedve magunkkal!!Olyan öröm van bennem :) Már megfőztem és nem akár hogyan!Úgy,hogy lent volt velem Balázs a konyhában a baba hordozóban,de nem nyűglődött elvolt szépen,nézte,hogy mit csinálok :) tegnap is ugyan így főztem,de ma még neki is főztem :) :) csináltam neki főzit répából és burgiból ,meg kóstoltam és sztem nagyon jó lett!!Picit neki is adtam kóstolót kiskanál végén 2x és úgy láttam be jön neki!Mikor végeztünk csináltam gyümölcs pépet neki alma-banánt és jó ízűen ette ,kérte nyitotta is a kis száját :D
,most pedig alszik kint a teraszon :)Ez a napom úgy érzem nagyon jól indult így!!

mók:ez nagyon jól hangzik!!nem lenne rossz!!majd szétnézek interneten.de ti hol vettétek amúgy?gyorsan szét is néztem :roll: ,háát használtan van már 70ért is!lehet a párom kiakad,ha megmutatom neki :lol: ,de bepróbálkozok :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok,

Iceberg,
szerintem ne adj pénzt a védőnőnek. Hacsak nem érzed úgy hogy megérdemli, mert sokat segített. Ne foglalkozz vele, ha úgy érzed elvárja.
Szerintem szeretni fogja Brigi az ovit, ma voltunk beiratkozni és amíg lepapíroztuk az óvonővel, addig Brigi bement a csoportba játszani, mert a gyerekek pont sétálni mentek.

Cherryke,
én is úgy tudom, hogy 3 évtől kötelező lenne oviba járni, eddig 5 év volt a korhatár. Szerintem is durva, mert ha pont akkor születik tesó és nem akarod még jobban "bántani" a kis lelkét azzal, hogy elviszed oviba is Te meg otthon maradsz a kicsivel és nem teheted meg. Sok családban születik úgy gyerek, hogy kb 3 év a különbség.

Mók,
örülök, hogy Lilla meggyógyult.

Ceyla,
úgy látszik Nikinek csak meg kellett szokni az új ízeket. :D Még csak almát ettetek?
Én is kaptam már puszit, olyna édes ahogy elkapja a hajam, fülem, ami éppen kézre áll és húzza a fejem az arcához. Van, hogy azért harapni is megpróbál.

Bettina is evett már almát, édesen eszegette. Úgy tűnik ízlik. Holnap megyünk védőbe, majd át kell beszélni a hozzátáplálást, mert már nem nagyon emlékszem.

Katára visszatérve, én is emlékszem, hogy írta, milyen sűrűek a napjaik, de jólesett volna ha elköszön, akár priviben is, nem kellett volna ide kiírnia. Így, hogy nem tudjuk mi történt sokkal rosszabb. Ez a másik Katára is vonatkozik. Ő is törölte magát.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kri: Nem tudom, de a múltkor a gyűlésen erről beszéltünk pont, és az egyik képviselő mondta, hogy az ovit kötelezik. Másik Kata is törölte magát??????? Mares? Ő is milyen régen volt...

Kriszta
Kép
cherryke

Ice: egy bnőm mondta, hogy spenótot fokhagyisan csinálta meg a gyereknek 5 hósan és bepuszilta :DDDDD nem volt semmi baja tőle. Imádta a fhagyit :DDDD

Kriszta
Kép
cherryke

Iceberg!
Mi újat vettünk,anyukám adta meg a srác számát akitől lehetett...
Én is néztem vaterán, végül mégis új mellett döntöttünk,de biztos az is ugyan olyan jó.Ja és irigyellek Balázs jó viselkedése miatt.

Cherryke!
Megvallom őszintén mi részletre vettük. De mivel tényleg nagyon jó,és mivel Lillával az előző megfázás 2 hónapig :shock: :!: tartott,így inkább belementünk. Ma már a fejét se kell megemelni a szörcs miatt. Azért nem mindegy. Ja és arról ne beszéljünk,hogy ilyen új építésű házban lakunk,és hiába parkettás,nagyon sok a por!

Lányok!
Párom megbízott kérdezzem meg ti adtok-e pénzt oltásnál az orvosnak,meg a védőnőnek szoktatok-e? Vitában állunk ez ügyben... :wink:

Kép
mók

Ja anyukám azért vette a gépet maguknak mert por allergiája,és asztmája van. Egyik éjjel majdnem megfulladt. Mióta megvan a gép,semmi baja. 8)

Kép
mók

Cherreke,
akkor láttam, hogy a másik Kata is törölte magát amikor visszanéztem a topikot.

Mók,
én eddig egy fillért nem adtam. Pedig mi már Brigivel is hozzájuk járunk. :oops:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Ice:örülök,hogy ízlik a főzid a Babának!! :)

Hát,én sem értem,hogy miért nem lehet pár szót ideírni,hogyha már majd egy évig leveleztünk...

Mi sem adtunk sosem pénzt egyiknek sem.Nem hiszem,hogy kellene.

Szilvi

sissy01

Sziasztok!

Mók: Mi sem adtunk eddig pénzt egyiknek sem. Nem érezném, hogy kellene, illetve azt sem, hogy várnák. Mondjuk nálunk a védőnő csak egyszer volt, miután hazajöttünk a kórházból. Mikor megyünk hozzá, akkor is legtöbbször csak a folyosón beszélünk. De egyébként aranyos, csak ez így nekem furcsa volt.

Már második éjszaka volt, hogy 4:15-kor kelt először :lol: Nagyon jót aludtam!

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület

Valamelyiktek írta, hogy nem hasizomból ülnek fel a babák, ez nálunk is így volt a fiúknál. De Virág fogja magát, és ha meg tud kapaszkodni, felül izomból. Nagyon cuki, annyira tud akarni. Nem csoda, ő oroszlán, a kínai horoszkópja meg tigris. Nálatok illik a babákra a horoszkópja?
77linda
Gátér

Én soha nem éreztem, hogy pénzt akart volna a védőnő. De amikor elköltöztünk Pestről, vettem az ottani védőnőnek egy nyakláncot, mert annyira szerettem, és nagyon kedves volt. Bár sokszor nem fogadtam meg a tanácsát, de nem is bántam meg utólag. :D
77linda
Gátér

mók:Azért annyira ne legyél irígy :D ma nem ment simán minden :lol: !tiszta kabaré volt a délelőttünk!!türelmetlen volt Balázs pedig már majdnem kész lettem,azt sem tudtam már mivel tereljem el :D mikor kész lettem gondoltam gyorsan turmixolok(mert turmixal gyorsabb gondoltam én :roll: ) banánt+almát!de nem vitte a gép a kis adagot én tökfej nem gondolkodtam előre,de közben kapkodtam és véletlen úgy indítottam be,hogy nem raktam rá a tetejét és nagy hanjga volt ,megijedtünk :lol: ,gyorsan eltereltem Balázst,nehogy sírjon,de nem volt gond!ez még semmi! :lol: gondoltam kiskanállal letologatom a kések közé a gyümit,de nem kapcsoltam ki (nagy kapkodásomban) a gépet!na ekkor megint megijedtem!szóval ez a délelőtt nem ment simán :D

sissy:te milyen burgonyát használsz,mert felénk szörnyű rossz izűek vannak!nem lehetne édes burgonyát használni szted?

linda:Balázs is kapaszkodással felhúzta magát!csak néztünk,de nagyon édi volt :D tőled is kérdezném,hogy édes burgonyát lehetne használni sűrítésre?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Linda,
köszi a válaszod a fejlődési ugrással kapcsolatban. Akkor biztos csak éhes. :lol: :lol: :lol:
Brigi vízöntő és nagyon illik rá. Bettina mérleg, rá is illik a csillagjegye. Nálunk a húgom ért nagyon a csillagjegyekhez. :lol:

Rita,
irigyellek az alvásért. Mi 3 óránként eszünk, egy éjjel 3-szor, eddig ált. 2-szer evett.

Ma mérte a védőnő és 7700 gramm. Pufi.

Beszéltünk a hozzátáplálásról, heti fél háztartási keksz mehet a glutén miatt, majd ha eszik főzeléket 1 kk liszt is mehet, de elég az egyik és heti egyszer. Azt mondta a hozzászoktatás a cél nem a jóllakatás. :lol: Valószínű holnap már kekszezünk is, ma még csak almát evett, de édesen eszegeti.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kép így ül már egyedül

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok!

Nekünk anno azt mondta a védőnő, hogy mehet a spenót, de csak heti egyszer, mert sok benne a nememlékszemmi, ami még nem jó nagy mennyiségben a babáknak. JUli nagyon szerette a spenótot.

Pénz: én csak addig adtam a dokinak, amíg az első pár hónapban házhoz jött JUlihoz, de ő arra meg is mondta, hogy ezért mennyit kér, máskor viszont soha semmit nem fogad el. És aztán 3 hónap múlva ő mondta, hogy nem jön házhoz többet, mert a gyerekkel minden OK. Védőnőnek nem adtam soha, de nem is túl gyakran láttuk :)

Szerintem jó az édesburgonya, bár nem vagyok szakértő, de mi lehet a különbség?

Képzeljétek, Andris pár napja olyan ügyesen elalszik nap közben is. Eddig sem volt szörnyű, de azért nyűglődött, néha sírdogált is, olyankor kivenni-betenni, szóval eltartott egy ideig. Most meg, ha álmos lerakom, és egy-két perc és elalszik. Mondjuk, fontos, hogy ne túl korán és ne túl későn tegyem le, szóval lesni kell a pillanatot.

Tényleg nálatok még hányszor alszanak napközben a babák? Mert eddig Andris 3-szor aludt, de tegnap a késő délutánit kihagyta, és semmi baja nem volt, tök jókedvűen elvolt. Ilyenkor már kezdenek átállnia a 2szeri alvásra? Már nem emlékszem
:oops:

Az eltűntekről. Hát én remélem, hogy minednki jól van, és csak azért nem ír, mert már nincs kedve, ideje. Én örülök, hogy vagyunk, akik vagyunk, és remélem, még sokáig leszünk is. És azt is, hogy egyszer majd személyesen is tudunk találkozni. Júliusban már mi is otthon leszünk :)

Most meg megyünk haza látogatóba, meg hát a hazaköltözéssel kapcsolatban egy csomó mindent kell intézni. Szóval 2-11-ig otthon leszünk. Már nagyon várom!
Edit

Kép
Kép
etus79

Kri:szabad már ültetni így,ha még nem ül fel magától?Írtó édes!!!

Szilvi

sissy01

Irtó édes, és ügyes Betti baba!
És a habszivcsotok is nagyon klassz! JUli odalenne érte, most nagyon szereti a betűket. Ha hazaköltözünk, majd én is beszerzek egyet. Tényleg ti már elköltöztetek? Még nem, ugye? Mikor mehettek?
EDit

Kép
Kép
etus79

Edit,
Bettina még kb 4-szer alszik de ált. fél órákat. Kiakaszt. :lol: :lol: Már én sem emlékszem mikor tért át Brigi a kétszeri alvásra, most az egyszeri is alig akar menni. Bár most alszik szerencsére. Arra emlékszem, hogy 15 hósan kezdett el napi 1-szer aludni.
Majd ápr. 10-vel fizetjük az utolsó részletet, akkor tud kiköltözni a régi tulaj, mert amit ő vett abban 10-ig albérlők vannak. Utána festés, alakítás és költözés.
Brigi is ismerkedik már a betűkkel. Egyre többet tud.

Sissy,
Egyedül még sokáig nem fog tudni felülni. Bettina folyton ülni akart először az ölünkben, majd kicsit letettem szopipárnával kitámsztva. Brigi is szépen ült már fél évesen. Én sem erőltettem, nem akartam idő előtt terhelni a gerincét. De még azért felől ám.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?