Új privát üzeneted érkezett!

Andi: milyen haja van :D és mekkora szemei vannak. csupaszem és csupahaj :)


Azt el is felejtettem írni, hogy Hunor kinőtte a refluxot. Már 6 hete nincs megemelve a fejrész a kiságyba, nem csuklik, csak amennyi kötelező és nem jön vissza neki semmi evés után.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Kép

Tegnap esti

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Cherryke,
Hát tényleg jó sokat aludt Hunorka (tudom, hogy lány név, de akkor hogy becézze az ember?). Nekem tegnap Niki alig aludt nap közben. 1-szer aludt 5-10 percet, majd délután 1,5 órát, majd este megint 5-10 percet és éjfélkor úgy kellett álomba rázni, mert még nem akart aludni. :shock:
Nálunk volt a füris jelenet, de mostanra kiderült, hogy nem a villanykapcsolgatástól ijedt meg, hanem csupán a nagy kádban akart fürödni. Egyébként tegnap nekünk is volt ordítás a nagy kádban, mert ott a kisasszony nagyon laza és rohangál az összes játék után, anya meg próbálja tartani. Na egyszer úgy előre hajolt, amikor az egyik játék után nyúlt, hogy jobban belehajolt a vízbe mint gondolta (egyébként nagy trükkös, mert direkt bele hajol, hogy tudjon belőle inni, épp ezért nincs is a vízben semmi fürdető cucc), na volt nagy ordítás. Persze így könnyebb volt megnyugtatni, hogy mi is a kádban voltunk.

Andinet,
Nagyon aranyosak vagytok! :)

Szilvi
KépKép
ceyla
 
 

 
 

Sziasztok!

Etus: Nem tudom, hogy honnan van a Kitty-s sapka, mert Gyöngyösről kaptuk karácsonykor.

Botika is felébred még éjszaka enni, és amíg vissza is alszik egyből, addig nem akarom leszoktatni az éjszakai evésről. Majd ha már bekerül Pannához a gyerekszobába, akkor próbálkozom vele.

Ma éjszaka szegénykém belázasodott. 38 fokos láza volt. Kapott egy kúpot. Azóta szerencsére nincs semmi tünet. Lázas sem volt. Nem tudom mi lehetett az oka. Remélem nem fog visszajönni a láz.

Tegnap én is megpróbáltam az esti etetésnél a Milupa málnás tejberizs pépet. Végülis ízlett Botinak, de azért akkora mennyiséget nem evett belőle. Remélem fokozatosan fogom tudni az adagját!

Pont megnéztem Panna füzetét, amiben írtam a vele történteket. Ő ilyen idős korában már délelőtt és délután is gyümölcsöt evett, este tejpépet, délben meg főzeléket. És olyan nagyon ügyesen evett kanálból. Botikának még mindig útban van a nyelve evés közben. Viszont azt vettem észre, hogy az általam turmixolt friss gyümölcskeverékek jobban bejönnek Botinak, mint a bébiételesek. Ráadásul az enyém kicsit sűrűbb is, így könnyebben megy befelé. :-)

Szerencsére a szemeiket Apukától örökölték mindketten. :-)

Én is kértem a férjemet, hogy rakjuk össze a járókát (fa), de azt mondja, hogy amíg nem mozog, minek. Szerintem pedig sokkal jobban mozgásra késztetné a rácsos szél, hogy tapad az alja, és nem csúszik, mint a szőnyeg. Na valahogy majd csak ráveszem.

Egyelőre ennyi. Szép tavaszi időt szeretnék, hogy minél többet kint tudjunk lenni!!! Kinek kell szólni??? :-)

Kép

Kép
judit75
Budapest
 
 


Bocsi, már régen írtam, de betegek voltunk. :cry:

Cherryke, tényleg régebben írtad az étvágytalanságot, mint az oltást, csak nekem nem állt össze a kép. :)

Üdv Varitus!
77linda
Gátér
 
 


Szombaton megvettük, tegnap összeraktuk a gyereknek a sarokszekrényt. Baromi jól néz ki és csak úgy nyeli a ruhákat. Pedig sok ruhája van, de ebbe a szekrénybe elvész :D Na most tini koráig meg van oldva a ruhatárolás :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Tegnap reggeli után beraktam a lábam közé a gyereket, majdnem feküdt. Pihent egy kicsit, majd felült. Hátra döntöttem, megint felült. Apja is csak nézett. Persze forogni még mindig csak alvás közben forog :D
Csípőszűrésre kéne elmenni, de semmi hangulatom hozzá. Lehet hétvége felé elviszem.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sziasztok!

Andi, nagyon aranyos Ádám :) Irtó sok haja van. Andris szinte tök kopi.

Andris is szeret ücsörögni az ölemeben, hátradőlni már nem nagyon akar. Főleg az asztalnál szeret üni, ha valamelyikünk már befejezte az evést, és az ölébe veszi (addig a pihiszékben van). Imádja szemrevételezni, hogy mit is evett a a család.

Hát asszem nálunk is jön a fog, mert éjszaka megint többször kel, de most olyan össze-vissza, és nagyon szomorkásan sírdogál, és nem is mindig eszik. Nappal is kicsit nyügibb. REmélem azért nem fogja nagyon rosszul viselni ezta fog ügyet, mert az bizony jó sokáig tart.

TEgnap voltunk állatkertben, annyira jó volt. Juli nagyon élvezt. Andris meg az elején sírt, de aztán hordozóban elvolt. Ebéd után meg egy óriásit aludt :), ami mostanában nappal azért nem jellemző, inkább 3 kicsi.

Na megyek meg a magyarázás kezd átmenni elégedetlenekdésbe.
EDit

Kép
Kép
etus79
 
 


Kedves Topiklakó!

Kommentelj még holnap estig a Babanet cikkeihez, hátha Te leszel az a szerencsés, aki nyereményjátékunk keretében ezen a héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat nyer majd, a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Nemcsak nyerhettek, de segíthettek is azzal, ha például eláruljátok: ha már szükség volt rá, miképp szabadították meg a gyereket a fejtetvektől?

Elő a farbával: szerintetek szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem?

Kedves Olvasónk írását is kommentelhetitek, ahol a maguk kálváriáját osztja meg számtalan praktikus tanáccsal fűszerezve, húgyúti fertőzés témakörében.

Hasonló jellegű, igényes és praktikus írásokat egyébként szívesen publikálunk, nemcsak a Te Történeted rovatban - bár oda is várjuk történeteiteket. Írásaitokat erre a mélcímre küldjétek: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Fiam nem kultiválná ezt a függőágyat :D :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Én tudnék vele mit kezdeni felnőtt méretben :D :D
77linda
Gátér
 
 


Szerintem Nikinek sem nagyon tetszene. Megpróbálna belőle kiugrani.
Felnőttnek sem túl kényelmes szerintem a függőágy.

Ma megvettük az etetőszéket. Majd teszek fel képet róla.

Szilvi
KépKép
ceyla
 
 


Ice: etetőszék, tényleg jó ez a fajta. Újonnan nem tudtuk volna megvenni, mert 40ezer... Meg nekünk nem lesz több gyerek, nem érdemes.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Varitus: de jó, hogy kibújt neki az első foga :)
már én is örülnék, ha ez meglenne :D
De egy szavam sem lehet, mert eszik rendesen, alszik egyedül, egész éjjel alszik, elvan a járókába...
Tegnap átjött a bnőm a 7 hónapos fiával. Hunor egyből nyúlt felé :D Larion meg szégyenlősen az anyjához bújt :) de aztán Ő mászott, Hunor meg ment volna utána, de csak úszott :D :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Mók: szerintem is le fog szokni az ébredésekről. Nekünk azt mondta a doktornéni, hogy így hozzá fog szokni, ne szoptassam ilyenkor. De szinte teljesen visszaállt, pedig már nem is kap minden este tápot, csak ha érzem, hogy most tuti kevés lenne a tejcsi. Remélem, megúsztátok az arcüreget!

Andi: Nagyon édes Ádám, és a haja :D

Cherryke: Tényleg egy szavad sem lehet, én már örülök, ha csak 2-szer kel éjszaka. Na jó a második már majdnem reggel (fél5-5). Nappal pedig most csak babakocsiban tudom elaltatni, de ott is persze rázogatni kell. A kiságy nappal nem megy... Milyen sarokszekrényt vettetek? Nekünk is kellene vmi szekrényt beszerezni, mert most csak a pelenkázós komódba tudok pakolni, az pedig rém kicsi. Ráadásul még magunknak is kellene szekrény, mert mi is kinőttük az az 1 darabot. :shock:

Akartam már kérdezni azoktól, akik elkezdték a hozzátápit, hogy bébiételt, vagy saját készítésűt adtok a babóknak? A védőnő szerint jobb, ha bébiételt adok, mert azok ellenőrzöttek, a bolti-piaci gyümölcsök-zöldségek pedig nem, ki tudja mivel kezelték őket. Biot lenne jó venni, de biopiac nincs a közelben. Pedig sima piac itt van a ház mellett...

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Varitus: almát banánt igazit adok neki. Amúgy bébiételt. Akartam főzni neki, de nem tudta teljesen pépesre turmixolni a gép, maradtak benne apró darabok. Az almából és a banánból ki tudom halászni, de a répa és krumpli nagyon gáz. Meg még csak 1 üvegnyit eszik, így jobban megéri és kényelmesebb. Most rászoktam arra, hogy második evés alma vagy alma+banán, 3. evés az ebéd, főzelék, aztán pép és táp. A pépet nem akarta megenni tízóraira.
Majd ha többet eszik, főzök neki. 1 napig azt is el lehet tárolni a hűtőbe.


Azt tudja-e valaki, hogy saját készítésű húslevesből mikor lehet neki adni? Úgy értem, hogy só van benne, mást én nem rakok bele.

Varitus: mindjárt rakok fel képet a szekrényről.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Kép

Babavár.hun vettük. 42ért oda adta. Mi mentünk érte, a posta kb 6-8 ezer lett volna. Szigethalmon vettük át.
105 x 105 x 180
Mondtam a páromnak magunknak is vegyünk már 2 db-ot :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Alvókáját a gyerek az apjától örökölte, azt, hogy eljátszik egyedül és el is van egyedül, azt tőlem. Az akaratosságát és a hisztit is tőlem :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Nagyon szuper ez a szekrény!!! Ebben tényleg jó sok ruha elfér. Nekünk is kellene egy ilyen manónak is, és egy magasabb változat nekünk :D
Egy éve költöztünk saját lakásba, előtte albérletben laktunk. Volt pár bútorunk, de azért ezt a lakást nem töltötte ki. Csak szép lassan, fokozatosan tudjuk "feltölteni". Minden sok lett volna egyszerre + még a hitel...

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Cherryke,
Tök jó a szekrény. Nekünk felnőtt szekrényben van egy hasonló elrendezésű sarok szekrényünk, még ott ahol előzőleg laktunk.
Viszont nekünk is kell majd venni szekrényt, mert úgy néz ki a férjem kanadai rokona jön nyáron 3 hónapra a másfél éves kisfiával és a másik gyerekszobába nincsen szekrényünk, így valami olcsó, jót kellene nézni, mert nem öltözködhetnek olyan sokáig bőröndből.
Na meg ezen kívül még szereznünk kell autósülést, etetőszéket és kiságyat. Na meg gyerekbiztossá kell tenni a házat (Niki miatt egyébként is kell majd, de most előbbre hoztuk a dolgot.)
Úgy néz ki kapunk autósülést kölcsön, meg ha jó állapotban van a sógornőm gyerekkori kiságya, az jó lesz, viszont matrac az biztosan kell bele. :roll:

Szilvi
KépKép
ceyla
 
 


Varitus, szerintem teljesen normális, ha egy ilyen idős baba éjszaka felébred többször is. Nyugodtan meg lehet szoptatni, azzal nem rontod el. :)
77linda
Gátér
 
 


Sziasztok!

Éjjeli szopás:én úgy hallottam,hogy,ahogy a felnőtteknek,úgy a gyerekeknek is jót tesz,ha néhány óráz pihen a pocijuk,és nem esznek éjjel.

Cherryke:Lili már kóstolta,picit ugyan,de én nem sokára úgy tervezem,hogy a répát onnan veszem ki pici lével és úgy turmixolom.

Varitus:én nem adok bébiételt,azt vallom,hogy,amit én csinálok,abban tudom,hogy mi van.Krumplit,répát,sütőtököt.Holna teszek salátát bele.A krumplit megfőzöm,icipici sóval,bele vagy sütőtök,vagy répa,vagy múltkor céklával bolondítottam,aztán a vízzel együtt turmixolom,mielőtt eszi megy bele 20 ml anyatej.Ezt eszi ebéd-szopi után,uzsi meg gyümi,alma banán (készítem),vagy őszibarack,v őszi-alma (na ez bébiétel),ma kipróbáltuk a szilvát,megette az egészet.

Vasárnap 39 fokos lázam volt,begyulladt a cicim...A láz lement,de csomókat még masszíroznom kell...:(

Ma doki néni:5460 g,65 cm Lili.És minden ok szerencsére!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Linda: köszi a megerősítést, így vagyok vele én is. Ha nem sikerül gyorsan visszaaltatnom, akkor vagy az én közelségemre, vagy egy kis kajcsira vágyik, és nem vonom meg tőle :)

Köszi a hozzátáplálással kapcsolatos válaszokat. Mindkettőnek van előnye azt hiszem, nem tudom, melyikkel tennék jobbat. Ha bébiételt veszek, akkor azok azért tényleg szigorú előírásoknak megfelelőek, viszont vannak benne olyan dolgok, amiket én nem raknék a saját készítésűbe (pl cukor is). Viszont a piaci gyümiben, zöldségben meg ki tudja milyen vegyszerek vannak. Ha saját kertből származnának, akkor egyértelmű lenne a kérdés. Mondjuk még csak kis adagokat kap. Ha már rendesen fog enni, akkor biztos jobban meg fogja érni, ha én készítem.

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Varitus a bébiételbe nincs plussz cukor, csak amennyi a zöldségekbe gyümikbe van. A bébiételeknek valóban szigorú előírásoknak kell megfelelnie. Képzeljétek, ha valamelyik bébiételtől kisbabák hada lesz beteg... bezárhatják a gyárat. A múltkor a milupa hívta vissza a tápszereit, túl sok vitamin került bele.

Sissy: sajnálom a lázat :( Lili olyan édes :) Nekem az is tetszik benne, hogy olyan kis könnyű :) én 7 kg voltam 1 évesen :)
Akkor én is megpróbálom neki ha főzök hűslevest. Csak a só miatt nem mertem neki adni. Én a terhesség kb 20. hetéig mindent megsóztam, akkor azt mondták hasfájós lesz a baba. Kb 2 hetes korától 5 hetes koráig volt hasfájós. Aztán most meg olyan sótlanul eszek mióta kint van a babu.


Ma megpróbálunk bemenni a munkahelyemre :D
Salátával vigyázz! Én már a madaraknak sem adtam. Permetezik őket és sajnos beszívódnak. Saját salátát persze adhatsz neki. Párom zöldség nagykerbe dolgozik, és van, hogy nem tud hozni magyar gyümit és zöldséget, mást meg nem engedi, hogy agyjak neki, mert nem megbízhatóak. Ő mondta tavaly, hogy ne agyjak a madaraknak salit.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Sziasztok!

Cherryke, van olyan tápszer, amiben van cukor. PL a Kecskeméti, abban van hozzáadott cukor. Amiben nincs, az meg persze drágább :(

Én is szinte mindig főztem JUlinak, és Andrisnak is fogok. Egy csomó levesből ki lehet vennia zöldséget az első lépés után, és utána megcsinálni (fűszereznia családnak). Húslevesből kivett dolgokat szerintem meg már lehet adni, ha sokmindent evett már a baba.
Persze tudom, hogy a bio zöldség/ gyümi lene a jó, dehát az nagyon nehéz beszerezni. Persze van aki rászánja az időt, és azokat nagyon becsülöm is ezért!

Hát én az éjszaki felébredést nem tudom. Szerintem azért nem teljesen igaz, hogy nem csinál vele semmit az ember, ha mindig megszoptatja a babát az ember. DE nem kötöszködni akarok, LInda, és tudod, hogy én is szopipárti vagyok, de a Suttogóban pl azt olvastam anno(nem olvastam az egészet, mert sok helyen nem értek vele egyet, de vannak azért benne jó dolgok), hogy ha a baba összeviszza kel fel, akkor az éhség, de ha mindig pontban ugyanakkor (esetleg nem is eszik eleget), akkor az csak rossz szokás, és nem kell a cici. Én nem tudom. Andrisnak is van ez a 2 óra körüli felkelése, amikor, ha csak úgy felébred és magyaráz, én nem megyek be, és vissza is alszik. Persze, ha elkezd reklamálni, megyek és megetetem, mert én sem vagyok jó a leszoktatósdiban. DE így legalább már van, hogy 5-ig alszunk, és sokszor már fel sem kel 2-kor.

Na nálunk is elkezfődött a szenvedés a babakocsoiban ébren. De szerintem unatkozik. HA megdöntöm a mózest, akkor jobban elvan. És felszereltem egy csomó lígő-lógót is, az is leköti egy ideig.

Szép napot!
EDit

Kép
Kép
etus79
 
 


Sziasztok,

Ezek szerint a bébiételekre is igaz, hogy el kell olvasni a pontos összetevőket! :( Én sem gondoltam volna, hogy van aki ad hozzá cukrot.
Tőlem a védőnő kérdezte, hogy nincs-e lefagyasztva őszibarack, mert az lenne a legjobb. :shock: Én meg csak néztem, hogy mi a francnak fagyasztottam volna le barackot? Valahogy nem jutott eszembe, pedig az egyik ismerősünknek van barack földje (vagy hogy mondják?) és ők minden évben adnak barackot is. Persze akkor nem mondta a védőnő, hogy anyuka esetleg fagyaszthatna le a babának.

Éjszakai ébredés:
Szerintem ebben is a középút az igaz. Amíg pár hetes a baba, egyértelmű, hogy kell neki tejcsi este is. Utána ha nem kifejezetten azt jelzi, hogy éhes, tehát mint amit Etus is írt, hogy csak beszélget, vagy ha megkapja a cicit, csak cumizik, akkor egyértelműen nem éhes és nem kell neki a tejcsi.
Úgy gondolom nem lehet egyértelműen az összes babára kijelenteni, hogy kell vagy nem neki este a tejcsi, mert mi sem vagyunk egyformák. Most az a nézet van, hogy mindenképpen etesd meg, ami még mindig jobb mint amit annak idején anyámnak tanácsoltak: "Anyuka, ha este fölébred a baba, csak kamillateát adjon neki, hogy megtanulja, este nincsen evés." És ezt már pár napos kortól! Én meg csak üvöltöttem, mert éhes voltam este, anyám meg hallgatott a védőnőre. Persze utána meg gondlom következett az, hogy "Anyuka, nem hízik a gyerek, kevés a tejcsi, adjon neki tápszert."
Szóval szerintem az sem jó ha tényleg a legkisebb mocorgásra tejcsit kap, mert berögződik, hogy fel kell kelnie, meg persze az sem, ha sír de nem kap semmit.
Niki pár nappal ezelőtt, nagyon rosszul aludt el, majd fél 3 felé fel is sírt megint, na akkor én is adtam neki cicit, pedig már 1,5 hónapos kora óta nem szopizik éjszaka. És valóban evett is, nem csak cumizott a cicin.

Szilvi
KépKép
ceyla
 
 


Sziasztok!

Én is a Kecskeméti őszibarackban láttam pl, hogy van cukor, meg több félében is láttam, de most konkrétan csak ez jut eszembe.

Éjszaka én is csak akkor kelek fel, ha sír, ha csak magyaráz, akkor nem. Illetve megpróbálom a cumit és a simit, de ha látom, hogy ez nem fog menni, akkor kap szopit.
Mikor sokszor kelt éjszaka, mindig sírt, és nem tudtam máshogy megnyugtatni, és aztán mégis leszokott róla szerencsére. Sokszor volt, hogy, ha felvettem az ágyból, azonnal aludt, ha visszatettem, sírt, és ezt játszottuk félórákig, na 1 óra után ekkor is szopi lett a vége... Mondjuk én is aggódtam, hogy így hozzászokik a felkelésekhez, de ezek szerint nem, valószínűleg volt vmi oka a keléseinek abban az időben, csak mi nem tudjuk, mi az :D
De szerintem ezek is teljesen gyerekfüggők, és a megoldások is szülőfüggők :)

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Jajj, még annyit akartam, hogy igazából én sosem voltam egy tejcsárda. Nem tudtam pluszban lefejni, sosem csöpögött a tejcsi (na, egyszer, amikor véletlenül teljesen átaludta az éjszakát). Szóval, lehet, hogy csak úgy van meg a napi adagja, ha éjszaka is szopizik. Amíg mértem, akkor láttam is, hogy így van, kell neki az éjszakai is. Valószínűleg ez azóta is így lehet, ezért kel még mindig egyszer legalább.

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok,

Mók,
Lilla hogy van? Doki mit mondott?

Andinet,
Ádámnak tényleg nagyon nagy a haja. Édes nagyon.

Tegnap voltunk tanácsadáson, kicsit előre hoztuk a fél éveset, mert a sógornőmmel együtt mentünk, vittünk mind a két kiscsajt.
Bettina 7650 g és 65 cm. Most egy kicsit visszavett a hízásból, de nem is baj, mert a derekem már sokszor le akar szakadni alatta.

Éjszakai ébredés:
Én mindig szoptatom ha felkel, ez ált. két evést jelent éjszaka. Kb 2-kor és 5-kor. Gyorsabban visszaalszik, Brigi is evett éjszaka elég sokáig. Szerintem ez inkább babafüggő.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07
 
 


Sziasztok :)

sissy:hogy törént,pedig ti szopiztok!nem lenne jó most fejni kicsit géppel vagy fáj nagyon?orvoshoz nem kell menni vele?

cherryke:nagyon tetszik a szekrény,tök jó és nagyon praktikus!!

Éjszakai felébredés:én úgy tudom nem a legjobb rászoktatni a teázásra!próbáljátok meg,h odamentek simogatjátok és halkan suttogva beszéltek hozzá.amúgy a fogzás időre mondják,hogy akkor éjjel is felébredhet a baba,de tudom móknak már rég óta így csinál Lilla!én gondolok arra is,hogy (pl Balázs elaludt,de közben besötétedett és nem akartam addig felkapcsolni a villanyt míg nem ébred fel,de közben ő fölkelt és sírt,sztem megijedt,mert sötét volt és nem így aludt el!)

Én bébi étel mellet döntök,h azt adom nem én pancsolok,de almát és banánt és pépesítek,bár banánnal óvatosan bánok,mert puffasztja Balázst!de amúgy tök finom a kettő együtt
:roll: amit nem evett meg(negyed alma-ici pici banán) a többit megettem én. :)

nálunk így megy az evés:hajnal 5-fél6- vagy 6-fél 7 felé kel(tápszer)!majd egy kis szunyóka után megint eszik 9 óra felé ez attól függ mikor ébred(anyatej)!fél 12-12 ebéd(tejpép),utána 4óra fél5-5 tápszer,majd este fél 8-8 anyatej(picike)+tápszer.21óra felé alvás,de van,hogy hamarább és folyt kövi
:)

jaa és olvastam ,hogy az anyatejet hamarább feldolgozza a szervezetük mint a tápit,lehet ezért kérik még az éjjeli szopit :roll:

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Sziasztok!

Hát tegnap megijesztett az Ádi. Valószínű hogy gyorsan és mohón szopizta el a tápszert,mert az evés után kb. 1 órával 3x sugárhányásba vissza is adta és ezek után elsápadt és szabályosan ellöttyedt. Na bennem volt a félsz,hogy irány a kórház vagy mentőt hívok, de aztán egy jó 20 perc elteltével a színe visszajött. jó egy órával később adtam neki teát,az megmaradt benne. Azóta egy kicsit koplaltatom, kihagyom a bébi ételt kevesebb tápszert adok és inkább édeskömény teát itatok vele.

Ami a babaételt illeti, én üvegest adtam Ádinak, Univert, Kecskemétit és Hippet. Én is megkóstolom amit kap, sőt amit hagy azt én eszem meg :oops:


Éjjeli felébredés nálunk is van igaz nem mindig. Akkor én is magam mellé veszem és megszoptatom igy hamarabb megnyugszik és visszaalszik reggelig. Az éjjeli teára viszont nem akarom rászoktatni mert sokkal nehezebb lesz később leszoktatni róla.

Kép
Kép
Kép
andinet74
 
 


Én nem tudom, én mindig megnézem mi van a bébiételbe, de eddig mindig ez van rajta: Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Cherryke,
Nem tudom honnan veszed a bébiételeket, de én pont most akadtam ki. Voltunk a Tescoban, van egy pár fajta bébiételük. És igen, a kecskemétiben van cukor és szinte mindegyikben, csak egy szlovákot és az Univert találtam amiben nincsen cukor az összetevők között.
Amit még érdekesek találok, a rizsliszt. Na az van mindegyikben. Minek? Mi az???

Andinet,
Hát én is megijedtem volna az biztos. :shock:

Kri,
Teljesen jó méretek! A barátnőm fia sem nagyobb akinek annyi teje van, hogy ihaj!

Mók,
Képzeld! Mi is megkaptuk a csomagot a polgármesteri hivataltól. Csak lestem, hogy ki az aki csöngeget és mit is akar?

Iceberg,
Sajnos szopizás mellett is lehet begyulladt cici. A barátnőmnek akinek sokt tejcsije van és még 2 babát lát el tejcsivel, na neki is állandó probléma sajnos. :(
Én a most kapható almától kicsit tartok, mert nem tudom honnan van, mivel kezelték. A banán szintén nem tudom kapott-e érés gyorsítót, lassítót vagy mit tudom én. Biopiacot csak pesten tudok, így most sajna majd marad nálam a bébikaja, vagy beküldöm a páromat a biopiacra.

A mai nap termése. Niki 1 hét alatt fogyott 10 grammot. :cry: Nem nagyon értem. Igaz, elkezdtem figyelni mennyit eszek meg mit, na de nem koplalok és úgy nézett ki tejcsi is van neki elég, mert nem kell továbbra sem éjszaka, azt az 1 napot kivéve és napközben is ha sűrűbben kínálom a cicit, van hogy el sem fogadja.
Holnap jön a védőnő megnézni.

Egyébként már nagyon ügyes Niki. Már egész sok időt ül teljesen egyedül. Majd teszek fel róla képet. Meg pont ma jött rá, hogyha négykézlábra áll és ellöki magát akkor kicsit halad előre. :lol:

Szilvi
KépKép
ceyla
 
 


Ceyla!
örülök hogy nektek is ment a csomag! Ti mit kaptatok? Nem is mertem írni utána hogy keresztlányomék is kaptak...

Kri!
nem vittem orvoshoz még Lillát,mert nincs láz,se köhögés! /kopp,kopp,kopp.../,a "dolog" se olyan zöld meg sárga,csak olyan mint nátha esetén. Még szívjuk neki,de étvágy van,jókedvű...
Nem tudom,így nem akartam a dokihoz odaállítani,ezt tudjuk kezelni.


Iceberg,és lányok!
Én azért nem tudom mit tegyek az éjszakai kajcival,mert Lilla 5x kaphat tápszer naponta,és napközben 4x eszik,éjszaka van az 5.-ik!
Nálunk kajálások: 8,12,16,20 óra! Így viszont keveset enne,ehhez jön az éjszakai,amiről le kéne szokni... :? :? :? :?
Ráadásul mióta beteg,kétszer végigaludta az éjszakát!!! :shock: :shock: :shock:

Lilla egyébként rizs,és tejpépet fogyaszt,illetve bébiételekből gyümölcsöket,sütőtököt. De ezek még nem igazi kajálások,inkább próbálkozások! Mi jövő héten megyünk dokihoz oltásra,és mérésekre!!Hát kíváncsian várom...

Kép
mók
 
 


Sziasztok!

Ice:lehet,megfázott a tej (állítólag a nagy öregek mondták így),volt egy éjjel,hogy nem kapcsolt be a gáz,és 17 fok volt reggelre.De már úgy tűnik,lassan túl leszek rajta.Tegnap a védőnő megnézte,nyomogatni kell,meg inkább kézzel fejni.De talán elmúlik.Nekem is fura volt,hogy miért most jön ez elő,szopi van és hát 5 hónap eltelt...

Kicsit most az óra állítástól tartok,de azt hiszem,nem fogom a napi rendet előre csúsztatni,mert 8 kor fekszik le Lili így,most akkor minden egy órával későbbre kerül,úgyis világos lesz még akkor nyáron.

Én főzök minden nap,csak a nem idény-gyümi üveges.

Ceyla: majd gyere a hírekkel. :(

Én a bébiételekkel is fenntartásokkal vagyok sajnos...

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Nem is tudom melyik témához szóljak hozza, olyan sok mindenröl beszéltetek amig nem voltam. :)

Ejszakai evéshez annyit, hogy nekem mind a három gyerek kétszer szopizott éjszaka, engem nem zavar, söt, hamarabb visszaalszik a baba, és én is :)
A nagyobbik fiamnál olyan is volt már a vége fele (1,5 év ), hogy 8-szor kelt és követelte a szopit, de akkor is megszoptattam, pedig tudtam, hogy nem éhes és azér kéri. :) Igaz ezt csak 1-2 hónapig birtam.

Voltunk mi is dokinál, Nóra ma 8990 gr volt. A 3 gyerek közül Nóri a "legcsinosabb", a fiuk ilyenkor már 10 kilónál tartottak. :)

Andi: Nem lehet, hogy a tápszer elöbb volt elkészitve és késöbb adtad neki oda? Mert en is jártam igy a középsö fiammal, hogy valamiért késöbb itta meg mint ahogy elkészitettem és ugyanigy mint Adám sugárban hányta ki. Pontosan ugy megijedtem mint te.
Amugy fantasztikus frizurája van Adámnak. Nekünk nincs most éppen ilyen sok, de majd megnö. :)


Sissy: Nekem is volt mind a két fiunál begyulladva az egyik cicim és 40 fokos lázam volt. Bementem a kórházba, nem kaptam semmi gyógyszert csak sok jó tanácsot. Például, hogy a legjobban a bab tudja leszivni a tejet, nem a gép és mutattak egy két nyakatekert poziciót, hogy hogy szoptassam a babát. Próbáld ugy szoptatni, hogy az alsó ajka legyen mindig azon a felén a cicidnek ahol a legkeményebb vagy ahol a csómók vannak. Tudom nem egyszerü, de nagyon sokat segit. Még amit mondtak, hogy tegyek rá a legzsirosabb tehéntúróból. Nem tudom, ezt Magyarországon ismerik-e, de itt az elsö amit ajánlanak az a tehéntúró. Nkem nagyon bevált.

A bébiételhez is szólok egy pár szót. En mindig a Hipp-et vettem, ha nagy ritkán adtam a fiuknak, mert az bio zöldség gyümölcs böl van és semmi más nincs hozzáadva. Természetesen én mindig amit magunknak föztem abból vettem ki nekik is, de ha uton van az ember megteszi a bébi étel is, nem lesz a gyereknek attól semmi baja.


Nóri is nagyon nyugis , csendes baba. Minden nap alszik egy hoszzút kb. 3 órát. és még 2-3 kissebbet, ami fél- 1 óra. Este 8-kor meg már alszik is. Egyik fiam se volt ilyen ügyes.
Most éppen taknyos szegénykém, és köhög is , ezért ma elvitettem, hallgassa meg a doktornönk. Szerencsére nem hallott semmit, gyorsan megszurta az ujjacskáját és csinált egy vérvizsgát, talált egy kis virust, igy nem kapunk semmi gyógyszert. :) A kissebbik fiam is beteg volt, biztos ö hozott haza valamit az oviból.


Azt hiszem, már emlitettem, irtam Katának e-mail, de sajnos nem válaszolt rá. Az e-mail cim jó mert nem jött vissza amit küldtem, ha valaki még akar irni átküldöm priviben. Nem tudom mi lehet vele, de remélem semmi rossz nem történt.

Jó éjt

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80
 
 


Sziasztok,jó reggelt :)

ceyla:Különben én sem szívesen adom a gyümiket,de mindig megnézem honnan jött és a bevásárló központtokban is van hazai és a CBA-n is.
nem is gondoltam,hogy ilyenkor jöhet még tej láz ez új számomra,meg a szopi is hisz ebben nincs tapasztalatom csak hallottak vagy amit olvastam.én Máténak a kecskeméti bébiételt adtam annak idején ,de csak ezt a fejtát,most lehet kipróbálom a Hipp terméket,mert a pépet jónak tartom.
Nem lehet,hogy Nikinek szüksége lenne "hozzá tápláláshoz"?Kíváncsi leszek mit mond a védőnőd ,majd írd meg!

mók:reggel 8-kor van az első evés?olyan mintha délelőtt kimaradna nektek egy kajcsi!?vagy nem jól értelmezlek?Balázs korán kel és már evett ma,de sztem mindjárt ébred és eszik újra utána pedig délben fog enni kb 3 óránként eszik,de ez nem egy pontos idő van benne fél órás csúszás is,mert du,ha 4 óra felé járunk akkor várok vele fél 5ig vagy 5 -ig attól függ,hogy bírja ahogy látom rajta és utána fürdés után jön a kövi evés.

sissy.én is ezért fúrcsáltam ahogy írtad,h már 5 hósak vagytok és még van ilyen! :roll: biztos pici megérzik az óra átállást,de én sem szoktam csúsztatni ugyan úgy csinálok mindent óra szerint mint most!

rekus:hallottam már,hogy más is kiveszi a levesből pl a répát-burgit végül is ez sem rossz csak ezt mondjuk zöldség levesből tudnám elképzelni még most

lányok:sztem kata egyszerűen nem akar már ide írni és ezt nem rossz indulatból írom!!!!!sokszor írta,hogy sűrű napjuk van mindig és alig vannak otthon mindig mennek és lehet,h jobbnak látta ha kilép teljesen,mert ha marad regisztrálva akkor jobban lehetne talán "rosszra" gondolni!az meg ,hogy el sem köszönt sztem könnyebb volt így neki,mert akkor írtatok volna még akkor újra meg újra be kellet volna lépnie ide és akkor nem lett volna vége!én ezt gondolom és semmit sem rossz indulatból írtam csak így érzem! :)

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Sziasztok!

Ma Botika átfordult a hátáról a hasára, és már nem is hajlandó a kiságyban sem a hátán lenni. A gond csak az, hogy vissza nem tud fordulni még, így egy idő után elkezd sírdogálni, ha elfáradt. Persze mihelyt átfordítom a hátára, visszafordul. És kezdődik minden előről... :-)

Tegnap telefonáltam a nőgyógyászomnak, és kértem tőle időpontot, mert én december vége óta nem szoptatok, és még mindig nem jött meg. Kicsit aggódok (aggódtam). Erre ma éjszaka arra keltem, hogy megjött. Lehet, hogy hamarabb kellett volna telefonálnom??? :-)

Én szoktam adni Botinak bébiételes gyümölcsöt is, meg én is turmixolok almát meg banánt. Pannánál is ezt csináltam, és szerencsére mindegyiket elfogadta.

Most nem tudom mi lehet Botival, mert nem hajlandó enni rendesen már két napja. Nálunk is napi öt evés van, ebből egy éjszaka. Lehet, hogy jön a foga, és ezért lenne kicsit étvágytalan? De annyira folyik a nyála, és az ínye sem fehér, ahogy nézem. Tapogattam is az ínyét, de nem tudom eldönteni, hogy mit érzek. :-(

Szép napot mindenkinek!
Judit

Kép

Kép
judit75
Budapest
 
 


Annyira nem folyik a nyála. Rosszul írtam.

Kép

Kép
judit75
Budapest
 
 


Kedves Topiklakók!

Ha ezen a héten kommenteltek a Babanet cikkeihez, akkor nyereményjátékunk keretében megnyerhetitek Horváth Mónika illusztrátor ajándékcsomagját! Ebben egy csodás reprót és egy szépséges tárolódobozt található.

Kép

Beja egy vetélés és egy szülés után megosztotta velünk kisfia születésének történetét is.

Segítsetek azzal, hogy kommentben eláruljátok: ha már szükség volt rá, miképp szabadították meg a gyereket a fejtetvektől?

Kisgigi nevű olvasónk újabb cikke a gyerekek egészségére káros termékekkel foglalkozik, vagyis csupa olyan dologgal, amivel még a fogyasztóvédelem sem törődik.

Hasonló jellegű, igényes és praktikus írásokat egyébként szívesen publikálunk, nemcsak a Te Történeted rovatban - bár oda is várjuk történeteiteket. Írásaitokat erre a mélcímre küldjétek: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Iceberg,
Hát én parázok a gyümiktől. Lehet túlzottan is. Az alma pl hiába télálló én kicsit szkeptikus vagyok, hogyan maradhatna az október-novemberben leszedett alma is akár március végéig ilyen friss pattanós héjú lédús mint amiket lehet kapni.
Lehetséges, hogy szüksége lenne a hozzátáplálásra már, de ugye az első időkben az alma és az őszibarack tápértéke messze nem éri el az anyatej tápértékét. És most nem gondolom, hogy kevés lenne neki a tejcsi, volt hogy amikor ráraktam nem is kérte, mert nem volt éhes, vagy csak ivott egy kicsit és kész. Az igaz, hogy az utóbbi két napban nyügisebb, de semmiképpen nem tűnt éhesebbnek.
Igaz a mensim is megjött megint, múlt hét szombaton, (szerdától-szerdáig mérek súlyt Nikinél), de ittam a görögszénát az elején és nem tűnt úgy, hogy kevés lenne neki. Mert ugye akkor vennék elő a fagyasztóból mert még van bőven.
Azt is el tudom képzelni, hogy a kalória tartalma csökkent a tejcsinek, ha van egyáltalán ilyen eshetőség, mert ugye kevesebbet ettem, de akkor hamarabb meg kellett volna éheznie és gyakrabban kérnie.
Kakis pelusa is volt majdnem minden nap, ezért még csak nem is gyanakodtam.
Egyébként közben rájöttem, hogy elszámoltam és "csupán" 10 grammot fogyott, igazából ez még a mérleg mérési hibatartományában is benne van.
Na mindegy majd meglátom mit mond a védőnő.
Tegnap meg akartam nézni, hogy a Hipp-ben van-e hozzáadott cukor, de sem az oldalukon nem találtam részletes leírást, sem az Interneten.

Judit,
Lehet, hogy eddig helyetted menstruáltam. :D Mert nekem meg december 24-én jött meg szoptatás mellett és azóta is kis túlzással rendszeresen megjön. És rendesen, brutálisan, nem ám úgy immel-ámmal egy-két foltocska. :(

Szilvi
KépKép
ceyla
 
 


ceyla.nagyon mélyen belegondolsz a dolgokba!de ez tudom azért van,mert manapság mindig jön egy újabb hír,hogy ezt meg azt találtak valamiben!amúgy a babánról én azt hallottam,hogy zölden szedik le és amikor átmegy egy határon ott valami gázzal tartósítják!mire ide ér megérik.nem tudom,hogy ez igaz e vagy nem!
abba nem gondoltál bele,hogy a bió piacon is hazudhatnak!?azt mondanak amit akarnak (sajnos).10gr az semmi ne aggódj,lehet,h előtte kakilt éppen!?csak ez elkerülte a figyelmed!?
én kaptam egy táblázatot az anyatejes babák táplálásáról melyik hónapban mit lehet!4-6hóig:anyatej IGÉNY SZERINT és semmi mást nem ír a táblázat :shock: csak 5-6 hótól anyatejben vagy forralt hűtött vízben napi fél háztartási keksz vagy kétnaponta 1 keksz!

6.hótól:szopi igény szerint UTÁNA egyéb étel!
gyümi:alma,öszi,meggy,cseresznye lé,majd pép.
főzelék:burgonya,sárgarépa,sütőtök
hús.KIHÚZVA!
tej,tej termék:KIHÚZVA!
gabonafélék:gabona pehely,(búza,zab,rizs,kukorica,)

7.hótól ír husit:csirke vagy pulykamellet

van ilyen táblázatod?írok még szívesen ha nincs és érdekel!! :)
De tudom te még nem akarsz ilyenekt adni csak 6.hótól :)

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Icenak igaza van: De ha magyar almát veszel, biztos nincs gázzal tartósítva és nem jön át a határon... Párom most pici almákat hozott, isteni finom édes. 2 és felet megeszik a gyerek belőle. Enne még de nem adok többet egyszerre neki :D

Ma sütőtököt evett ebédre. Holnap zöldbabot fog. Tegnap a csirkés zöldséget úgy bevágta... És rendeset kakilt tőle, nem szaladt végig rajta. Hétvégén meg főzök neki, akkor lesz időm rá. Na mostanában nagyon jó a napi programja a gyereknek :D :D Nem nagyon alszik napközben :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Ja. Rizsliszt van a béiételbe? és az mért baj? Hisz 4 hónaposan már rizst is ehet. Feltéve, ha nem csak szopizik. Rizses pép is van az is 4 hótól... Az én ételeimet megnéztem és csak az a cukor mennyiség van benne, ami magában a zöldségben vagy a gyümiben van...

Kriszta
Kép
cherryke
 
 


Hali!

Csajok!Én bizony nem problémázom ennyit ezen a kaja dolgon.Ma megnéztem amúgy egy répás bébiételt.Répapüré volt talán.Na,az mit tud,ha a répa benne 65 vagy 75 % volt csak,a többi más....Én bizony megfőzöm saját magam,leturmixolom,az legalább répa.Igaz,hogy egy csomó mindent kezelnek,meg a banán is innen-onnan jön,de ilyen erővel ne egyen sem ő sem mi semmit,mert minden egészségtelen valamennyire.És szerintem nem baj,ha hozzá szoknak a dolgokhoz,kis mennyiségekkel kezdve,mert később is azt fogja enni.Az oltás is azon az elven működik,hogy befecskendeznek kis mennyiségű bacit,hogy a szervezeted ellenálljon később.Nekem eddig minden bejött,amit adtam,és követeli is a tejcsi mellett.Tegnap reszelem egy mini babapiskótát is az alma-banánba.Szóval,szerencsére eszik mindent,remélem,ez marad is.A fő táplálék úgyis még a tejcsi.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Iceberg,
Lehet hogy igazad van és tényleg túl parázom a dolgot. Én reménykedek, hogy azért a biopiacon szigorúan ellenőrzik a termékeket, persze ha nem is mindet, azért szúrópróba szerűen.
Na most utána néztem és ezt találtam:
"Szigorúan ellenőrzött termelés
A biotermékek előállításának szinte a teljes folyamatára szigorú előírások vonatkoznak, amelyek betartását a termőföldtől a boltba kerülésig objektív ellenőrzési és tanúsítási rendszer felügyeli. Magyarországon a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium két akkreditált szervezete, a Biokontroll Hungária Kht. (HU-ÖKO-01), és az Ökogarancia Hungária Kft. (HU-ÖKO-02) végzi az ellenőrzést. Közülük a Magyar Biokultúra Szövetség által létrehozott Biokontroll Hungária Kht. évente ellenőrzi a magyar ökológiai gazdálkodás 98%-át, és nemcsak élelmiszerekre, hanem biokozmetikumokra is rendelkezik érvényes előírásrendszerrel. Minősítését az Európai Unió és a magyar biotermékek legfőbb felvevő piaca, Svájc is elismeri."
Persze tudom a végletekig nem védhetem meg minden káros anyagtól (répacukor, fehérliszt, vegyszerek, adalékanyagok), de azért próbálom kitolni az ezekkel való ismerkedést.
Mindig ugyanakkor mérek nála, minden szerdán a harmadik evés előtt. Persze valóban lehet, hogy csupán nem hízott most. Na meg az igazsághoz hozzá tartozik, hogyha csak havonta méregetném fel sem tűnt volna ez a dolog.
Nekem nem javasolták a háztartási kekszet, helyette ezt a terméket javasolta a védőnő: http://netbio.hu/spd/NetBio_828607/Holl ... 50gr_2149D
Most hogy volt itt, adott ilyen táblázatot is a hozzátáplálásról, így most nem kell köszönöm. :)
Végül is úgy döntöttem elkezdem a hozzátáplálást, mert Niki már 1 hét múlva fél éves és ezek az 1 kiskanál mennyiségek amiket először kap, nem túl számottevők.
Most olvastam megint el amit bemásoltam "magyar biotermékek legfőbb felvevő piaca, Svájc " legalább tudjuk hová mennek a jó kis magyar termékek, mi meg esszük helyette a brazil paprikát, meg egyéb vackokat.

Cherryke,
Nem a rizsliszttel magával van gond, csak nem értettem miért van benne, amikor az egy alma-banán pl. De most mondta a védőnő, hogy sűrítésre használják.

Sissy,
Teljesen igazad van, tényleg abban lehet az ember biztos amit maga készít.


Szóval, ma volt a védőnő. Niki éppen aludt, de nem sokkal később felébredt. Hozott nekem Sinlac pép receptet, azt mondta kiválthatom, de csak a magam megnyugtatására, mert a gyereknek semmi baja. Beszéltünk a hozzátáplálásról, sok újat nem mondott, adott egy táblázatot azt összehasonlítottam a "Kismama babakonyhája" könyvben lévővel, hát kb ugyanaz.
Még érdekesség, hogy pont ma találkoztam egy anyukával, aki a 9 hónapos babájával sétált. Kérdeztem, hogy többek között, hogy hány kiló a baba, azt mondta 7 kg. :shock: Én meg csak nézetem, mondom Niki is majdnem annyi. Azt mondta már vagy 2 hónapja áll a súlya a babának, mert nem hajlandó enni csak keveset. Amit néha felszed, azt le is adja a következő héten. Ehhez képest az én 1 hetem semmiség.

Szilvi
KépKép
ceyla
 
 


sziasztok :)

ceyla:ne legyél ennyire para.anya :wink: :D ,nyugi!tudom,hogy a legjobbat akarod a babádnak,gyermekednek :D ,amúgy én voltam Máténál (az első kisbabámnál) ilyen "görcsös" mondták is sokszor,h lazítsak már nem kell ennyire görcsösen ragaszkodni dolgokhoz nem mindig az a jó :) és mindentől sajnos nem tudjuk megvédeni!
Arról nem is beszélve,hogy sokkal ellenállóbb lesz a szervezete!!! :wink: Én a homoktól féltettem őrűlten Mátét!!!Mikor lementünk a játszóra,mert vannak olyan picik akik azt élvezik,h beledobják a másik gyerek szemébe a homokot :? és sajnos van olyan anyuka aki rá sem szól,h ezt nem szabad!!!pedig a fertőzés akár vakságot is okozhat!!

szóval ha homokozót csináltok otthon én csak olyat ajánlok ami összecsukható van olyan lehet kapni,mert belepisilnek a macskák és akkor kész ki kell cserélni a homokot!!

De most eltértem másfelé bocsi!A Hipp termékek bió dolgokból készülnek és az van rá írva "hozzá adott cukrot nem tartalmaz csak ami a gyümölcsben található"

sissyt irigylem és lehet ,hogy az ő inspirációjára én is rá veszem magam és kutyulok fogok :roll:

Amúgy sztem szőlő cukorral lehet édesíteni nem?Én szoktam csinálni kamilla teát Balázsnak nem minden nap,mert van itthon hipp málnás ital is,de én szőlő cukorral édesítem és nagyon szereti!naponta kb 200ml folyadékot iszik meg így!Meg láttam hipp üveges üdítőt gyümölcsöset!

Kép

Kép



Évi
iceberg
Budapest
 
 


Sziasztok!

Egyszerűen nem tudom magam utolérni, és nem bírtam még végigolvasni mindent, csak a a felébredésekhez írnám, hogy ahogy valamelyiktek írta, hogy felébred a baba, és beszélget. Ilyenkor nem is biztos, hogy felébred, sok baba alszik nagyon éberen, van, hogy magától megnyugszik. Ilyenkor én sem bolygatnám. A suttogót nem olvastam, de a képzésen nagyon rossz véleménnyel vannak róla. Erről nincs saját tapasztalatom. Nem tudom, szerintem érdemes figyelni a gyereket. Vannak gyerekek, akinek nagy szüksége van az éjszakai szopira, van, akinek elég egy kis simi is. Ami biztos nem jó, szerintem, ha hagyjuk sírni, és "megtanítjuk" aludni, mert akkor csak azt tanulja meg, hogy nem kap segítséget. Szerencsére nem kell pihenni a gyomornak, tehát nem ártunk vele, ha megetetjük éjszaka. Szerintem felnőtteknek sem bizonyított, hogy ez jó lenne.
Még annyit, hogy az éjszakai szopitól termelődik a legtöbb prolaktin, a tejtermelő hormon, így nagyon fontos, hogy ha igényli a baba, akkor ne vegyük el tőle. Persze ha alszik, mint a bunda, és jól gyarapszik, akkor azért hagyjuk. :D
77linda
Gátér
 
 


Sziasztok!

Azt hiszem én is túlparázom ezt a hozzátáplálást. Még almát is üvegeset adtam neki :oops: Mondjuk találtam olyat, amiben csak alma van, illetve répából is, amiben csak répa és víz van. Banánt még nem mertem, most így is ritkább a kaksi.
Az normális szerintetek, hogy már nem csak tejcsit kap, és 3 naponta van kaki? Csak tejcsi mellett is egyre ritkult, de most hogy eszik mást is? Bár ez még azt jelenti, hogy 1,5-2 nap alatt eszik meg egy üveg bébikaját...

Rita

Kép

Kép
varitus
Budapest XVII. kerület
 
 


Varitus nem tudom... Nálunk mindig van kaki. Mióta gyümit is főzit is pépet is kap minden nap, azóta 3-4 is :D

Kriszta
Kép
cherryke
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?