Iceberg,
Lehet hogy igazad van és tényleg túl parázom a dolgot. Én reménykedek, hogy azért a biopiacon szigorúan ellenőrzik a termékeket, persze ha nem is mindet, azért szúrópróba szerűen.
Na most utána néztem és ezt találtam:
"Szigorúan ellenőrzött termelés
A biotermékek előállításának szinte a teljes folyamatára szigorú előírások vonatkoznak, amelyek betartását a termőföldtől a boltba kerülésig objektív ellenőrzési és tanúsítási rendszer felügyeli. Magyarországon a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium két akkreditált szervezete, a Biokontroll Hungária Kht. (HU-ÖKO-01), és az Ökogarancia Hungária Kft. (HU-ÖKO-02) végzi az ellenőrzést. Közülük a Magyar Biokultúra Szövetség által létrehozott Biokontroll Hungária Kht. évente ellenőrzi a magyar ökológiai gazdálkodás 98%-át, és nemcsak élelmiszerekre, hanem biokozmetikumokra is rendelkezik érvényes előírásrendszerrel. Minősítését az Európai Unió és a magyar biotermékek legfőbb felvevő piaca, Svájc is elismeri."
Persze tudom a végletekig nem védhetem meg minden káros anyagtól (répacukor, fehérliszt, vegyszerek, adalékanyagok), de azért próbálom kitolni az ezekkel való ismerkedést.
Mindig ugyanakkor mérek nála, minden szerdán a harmadik evés előtt. Persze valóban lehet, hogy csupán nem hízott most. Na meg az igazsághoz hozzá tartozik, hogyha csak havonta méregetném fel sem tűnt volna ez a dolog.
Nekem nem javasolták a háztartási kekszet, helyette ezt a terméket javasolta a védőnő:
http://netbio.hu/spd/NetBio_828607/Holl ... 50gr_2149D
Most hogy volt itt, adott ilyen táblázatot is a hozzátáplálásról, így most nem kell köszönöm.
Végül is úgy döntöttem elkezdem a hozzátáplálást, mert Niki már 1 hét múlva fél éves és ezek az 1 kiskanál mennyiségek amiket először kap, nem túl számottevők.
Most olvastam megint el amit bemásoltam "magyar biotermékek legfőbb felvevő piaca, Svájc " legalább tudjuk hová mennek a jó kis magyar termékek, mi meg esszük helyette a brazil paprikát, meg egyéb vackokat.
Cherryke,
Nem a rizsliszttel magával van gond, csak nem értettem miért van benne, amikor az egy alma-banán pl. De most mondta a védőnő, hogy sűrítésre használják.
Sissy,
Teljesen igazad van, tényleg abban lehet az ember biztos amit maga készít.
Szóval, ma volt a védőnő. Niki éppen aludt, de nem sokkal később felébredt. Hozott nekem Sinlac pép receptet, azt mondta kiválthatom, de csak a magam megnyugtatására, mert a gyereknek semmi baja. Beszéltünk a hozzátáplálásról, sok újat nem mondott, adott egy táblázatot azt összehasonlítottam a "Kismama babakonyhája" könyvben lévővel, hát kb ugyanaz.
Még érdekesség, hogy pont ma találkoztam egy anyukával, aki a 9 hónapos babájával sétált. Kérdeztem, hogy többek között, hogy hány kiló a baba, azt mondta 7 kg.
Én meg csak nézetem, mondom Niki is majdnem annyi. Azt mondta már vagy 2 hónapja áll a súlya a babának, mert nem hajlandó enni csak keveset. Amit néha felszed, azt le is adja a következő héten. Ehhez képest az én 1 hetem semmiség.