Új privát üzeneted érkezett!

Menion!
Jaj, szegénykéim.....olyan tehetetlen ilyenkor az ember...Én a legszivesebben amikor kiderült ez a szivgond Dalmánál üvöltve téptem volna a hajamat, mert tudtam/tudom, hogy sajna Tőlem örökölte....mert ugye nálunk a női ág terhelt szivbetegségekben....szal őrjitő, amikor kiderül, hogy baja van a Babádnak...... :cry: :cry: :cry: :oops: :cry: :cry:
De azért fel a fejjel, hiszen nem olyan "nagy" problémák ezek!
Nem tudod megbeszélni egy masszőrrel, hogy tanitson meg Téged erre a masszázsra..???
Te olyan ügyes és eredeti emberke vagy, biztosan simán menne!!! :wink:
Egyébként az már a képeken is látszik, hogy nagyon kis szemfüles és okostekintetű csillogószemű ez a Csajszika! :)

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Gabi!
Apa milyen nagyvonalúúúú...jóvan pluszpontocska neki! :wink:
Úgyis tudom, hogy aszisztálni fogsz..... :lol:

Séta megvolt, majdnem 3 órás.... :shock: Dalma végigaludta, ismét!
Tali rendben. :lol:

Vasárnap megyünk usziba, nem jöttök? :wink:

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Evita!
Jó kis mohó Emmácska!
Jah, ismerős az orrból folyó tejcsi, Dalmának is volt, de csak 2szer! A frász kitört tőle......
Én egyszer jártam úgy, hogy egy kerti parti alkalmával nagy sztorimesélések voltak és sikerült úgy vihognom valamin, hogy a felhörpintett KÓLA az orromon távozott....pffujj, de rossz volt! :roll:

Evita, Én biztos hüle vagyok, de nem tudom vizualizálni magamban, hogy Emmácska lába, hogy nézhet ki...pipa meg kifele.....hm....nemtom...!!Vagyis van egy elképzelésem, mert a saját lábamon megpróbáltam a lirásod alapján megcsinálni/nem röhög!!!!!! :lol: / És ez azért mert picurka volt a helye a pocakodban, szegényke!!!! :(

KépKép
Kép Kép
schorsi

Vásárlás megvolt, kifosztottuk az outletet....100 ezernek a hasára csaptunk...és még hiányzik a babamosópor+öblitő, szopis széket is akarnak, dekor a falra.....és most szerelik a villanyt Apával.
:?
Na, nem szivbajosak..... :)

KépKép
Kép Kép
schorsi

ma is elmaradt a cirkusz viszont nem úgy ahogy tegnap! mert tegnap csak úgy magától kihagyta ma viszont megcsináltam vele amiket a neurológus javasolt
vigyem ki a levegőre...na ez megvolt egy ideig elnézegette a naplementét csak fázni kezdtem és féltem hogy megfázunk--- bejöttünk --- kezdte az ordigálást--- bevittem a fürdőbe és bekapcsoltam a hajszárítót----kicsit megszeppent de azért nem adta fel még azért kiabált ----a meleg levegővel legyezgetve fújni kezdtem----ő meg elkezdett elbújni előle és befúrta magát a mellkasomba majd 2-3perc múlva aludt mint egy kis mókus az odúban :-)))
ekkor már a híradó 10 perce ment és képzeljétek végigaludta!!!!!!!

ha ez holnap is így szuperál akkor felhívom én ezt a doktornőt hogy hálálkodjak mert ilyen sose jutott volna eszembe

na olvasok vissza

Kép
menion
Budapest

wiwi
2 gyerek de a nagyobbik ráadásul fogyatékos :lol:
nem hiszem hogy elrontanád!én se bírom amúgy csak most hagytam magam rábeszélni de rohadtul érzem magam azóta is...és persze nem csinálok még1x ilyet :cry:
hűűű de édes lehetett...hát már egyre szaporodik a lábat fogó és huzigáló babák száma :lol:

evita
tescoban a bevásárlókocsiból loptak ki babát egy kislányt és anya szólt a rendészeknek mert elmenni nem tudott mert annyira meg kicsi volt szal egyértelműen elvitte valaki...azonnal lezárták a kijáratokat és képzeld a wc-ben találták meg átöltöztetve és lenyírt hajjal....nyilván ki akarták vinni csak már nem volt rá idejük...és ugye az ipari kamerán csak annyit lehet látni milyen ruhában meg mekkora hajjal hoztak illetve vittek babákat :shock: ...az ázsiában meg nem csak gyerekek de felnőttek is rendszeresen eltünnek állítólag...bemennek próbafülkébe és soha nem jönnek ki... :shock: hát ez mondjuk már nagyon hihetetlen de látod csecsemőket is "menetrendszerűen" visznek hoznak...ki tudja már mi az igaz!
így szokott kezdődni:lol: 1x 1x kimarad és aztán rendszeressé válik...de tényleg rá kell gyúrniuk a hosszabb alvásra szóval ilyenkor jól betankol hogy bírja sokáig :D
űűű na akkor kiadott mindent magából szegényke!nálunk még sugárhányás egyetlen 1x volt akkor is az én hibámból mert nem figyeltem és romlott volt a tej...de a jó kaját soha nem hányta még ki!

orsi
hát nem is csoda!én már az első után kiakadnék...szerencsére nálunk ilyen nincs....1 hete kb tesómnál volt árvíz letörte a csaptelepet mert abba kapaszkodott oszt dőlt a lé mindezt éjjel 11kor Laci gyorsan elzárta így nem volt víz náluk 2 napig...hát mitőlünk vitte a vizet felmosni meg wc-t öblíteni fürdeni átjöttek szóval így nem nagy vész
elmentél ügyvédhez? és mire jutottál?meggondoltad vagy javult a helyzet vagy csak az ügyvéd rettentett el? nálunk is tiszta hullámvasút a dolog...
édes vagy köszi!hát erre gondoltam már hogy ha másképp nem megy akkor 1-2alkalmat elmegyünk a fizetőshöz és megkérem "tanítson be"amennyire lehet...gondolom megérthető ha elmondom hogy sajnos nincs rá keret:oops: majd meglátjuk...
még azt is mondta egy védőnő hogy menjek el az önkormányzatba és kérdezzem meg mert szokott lenni átmeneti segély a kerületben hátha nem csak a dakotáknak osztanak és próbálkozni ingyen van :oops:
olyan fura hisz 5000ft elvileg nem nagy összeg csak ha összeadódik ugye egy hónapra....amúgy van egy olyan sejtésem hogy a heti egy alkalom is baromi kevés lesz :roll:
húúú 100at elvertetek :shock: semmit nem kapnak kölcsön?nekem szinte minden úgy lett...2-3cuccot kellett csak de azok meg kissebb összegek voltak....szombaton is hozott egy kollégám 2 nagy zsák ruhát már tárolni se nagyon van hol :lol:

Kép
menion
Budapest

na alszok! remélem holnap jobb napunk lesz...illetve ma!

ja hát még további programokat is csináltak ám nekünk...
-koponya UH
-pszichológus (mert koraszülött) na arra kíváncsi vagyok hogy mit kezd egy csecsemővel a pszihomókus :roll:
-ortopédia ugye mert az eltolódott
-és a torna
-na meg júniusban menjünk vissza neuróra
csak ennyi jelenleg :shock: és ezek miatt egész délelött telefonálgattam időpontért...
na mostmáraztán télleg szunya...

Kép
menion
Budapest

Menion! rossz olvasni ami veletek van! Én tuti elmennék másik orvoshoz is. Meg szerintem csak van valami útja hogy ingyen igénybevegyetek műtéten kívül valamit ami használ is (uszi esetleg). Csak ügyesen a pszichodokinál, nyugodtan elmondhatja a kicsi lány minden lelki sérelmét...még a tegnapi fázást is :lol: ezt tényleg megnézném...de szerintem csak kognitív meg psziché-motoros képességet nézhet baba szinten.
Evita! Tegnap sokat gondoltam rád....voltunk ctg-n meg uhu-n..háát baba sokat alszik, de ezen nem is lepődtem meg viszont egy hónap alatt BPD 83-ról 84mm (két hete 84) az orvosnak meg tök zavarodott volt az arca én meg ettől még idegesebb lettem :cry: tudom hogy 100% pontosan nem lehet mérni, de.....
Nem is sikerült nyugodtan aludni.

KépKép
yokka03

Jóó reggelt!
6.30 óta talpon vagyunk. Dalma nem tudott visszaaludni, bezzeg most szundit! :lol:

Menion!
ÁÁÁááá, szegények alig kaptak vmit: kádat, kádállványt, meg pár rucit....ennyi! Én adtam pár cuccot, ami már Nekem nem kell, de a főbb darabokat és az aprókákat is meg kellett vennünk, ráadásul mivel ennyire elhúzták, Én nem is tudom, hogy gondolták.....még vaterázni sem tudtunk, mert mire minden megjön, vagy mindenért elmész...a benzin...hááát!
Na, mindegy végülis annyira nem vágja földhöz őket ez az összeg, mert az Apuci közölte velem, hogy 400 ezret hozott magával vásárolni, Én meg lestem, mint vettmalac....! :shock: :D
Mindegy már holnap elkezdtem kimosni a cuccaikat, meg még ma, kitezsek mindent a napra és péntekre kész.....valószinűleg szombat reggel engedin őket haza, még pénteken Teszkózunk nekik egyet, aztán leveszem a kezemet Róluk! :wink:

Jaj, annyira szép idő lesz ismét.....remek, nagyon örülök ennek! Még gyorsan lemegy egy mosás.....teregetek, kitezsem az erkélyre és elmegyünk sétálni! :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
schorsi

"Már holnap" = Már tegnap

KépKép
Kép Kép
schorsi

Helló lányok!
Sajnos nem végeztem a nagytakarítással,még a mi szobánk hátra van,de az ablakok tiszták és a függönyök mosva-vasalva-felrakva.Csempék,szekrények lemosva..............stb,de már nem bírtam és abba hagytam,holnap folyt.köv.pedig jobban szeretem egy nap letudni az egészet.

Persze írni ma se tudok,de ígérem bepótolok mindent!

Ja és Roli 2 pofára ette a sütőtököt csirkehússal,megette volna az egész üveggel :lol: azt hiszem tényleg az apjára ütött. :D

Holnap fél éves lesz :shock: :lol: megakarom egy kicsit ünnepelni :oops: kicsi tortával :oops: :oops: :oops: hármasban. :D Hülye vagyok mi? :?

Pusz mindenkinek Kép

Kép
cukigabi
Budapest

Gabi
Nem baj,hogy nem sikerült mindent egyszerre megcsinálnotok! Így is nagyon ügyik vagytok! Nem vagy hülye egyáltalán! Fél év... Nem semmi! :shock: :shock: Na valami szép tortát csinálsz??? Képet kérünk róla! De ő még nem is ehet a tortából! Csak nézni fogja? :lol: :lol:

Orsi
Idejöttök a közelünkbe usziba? A József Attilára?
Hát ennél jobban nem tudom elmagyarázni a lábát Emmának! DE most már javulgat! Minden nap tornáztatom neki! Igen, azért mert pici volt a helye! Szegénykém nem fért el, és elfeküdte bennem lábát! :cry: :cry:
400 ezer forint??? :shock: :shock: :shock: Nem semmi!
Nagyon ügyes voltál vásárlás és mosás terén! :lol: :lol:

Menion
Kitartás! Minden rendben lesz Annával! Én csak azt nem értem,.hogy miért nem szóltak neked erről sokkal hamarabb,hogy időben el tudtad volna kezdeni tornáztatni! Nekem a kórházban a gyógytornász szólt a lábáról és megmutatta,hogy kell mindennap többször tornáztatnom!
Nagyon durva,hogy mik vannak! Nagyon durva,hogy kell vigyáznunk a picurkáinkra!!! :shock: :shock:
Nem semmi milyen trükkök vannak,hogy el tudd terelni a figyelmét! Szuper,hogy sikerült és nem volt sírás! Ügyi vagy! :lol: :lol: :lol:
"csodálatos szociális fejlettség" meg "gyönyörű vizuális figyelem" :arrow: szuper! Olyan kis ügyes a Drága! :lol: :lol:

Yokka
Megértem,hogy aggaszt ez a BPD dolog! Próbálj meg nem törődni vele! Tényleg nincs jelentősége! Persze tudom ez így nem vigasztal! De látod Emmával is minden rendben van, pedig össze-vissza mérték! Nyugi! :wink: :wink:

Rólunk:
Velünk minden oké! Ma is sétáltunk egy nagyot! Ma kicsit nyügisebb a kisasszony! Nem tudom miért! Szerintem a hasa! Éjszaka is sírdogált egy keveset! Viszont csak negyed 11kor keltem ki az ágyból! Olyan jó volt! :lol: :lol:
Itt járt a saját védőnőm is! Hát sok újat nem mondott! :lol: :lol: Megmutattam neki Emma köldökét, mert nem annyira tetszik! Hát sokat nem segített! Megmutatta (legalábbis csak akarta),hogy kenjem alkohollal, de alig mert hozzáérni a gyerekhez! Mellesleg úgy nyúlkált hozzá,hogy nem mosott kezet! :twisted: :twisted: Pedig látta,hogy amint hazaértünk a sétából,( mert persze akkor jött, amikor elvoltunk) én kezet mostam mielőtt a gyerekhez értem, de ő... :twisted: :twisted: De nem volt bőr a pofámon szólni neki,hogy mosson már kezet,de lehet hogy ha még egyszer megcsinálja szólni fogok! :oops: :oops:

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok!

Ááhhh, mikor fogok én minden rendesen elolvasni és még hozzászólni... :roll:
Tegnap délután nem volt net, itt tobzódtam de semmi.
Most megyek nst-re, utána meg egy csomó intéznivaló...
De igyekszem.
Addig is vigyázzatok magatokra, babákra!
Szép napot!!!

KépKép
manama

Sziasztok!

Nekünk szuper éjszakánk volt! :lol: :lol: Este 7kor evett, utána nagyon nehezen aludt el! Betettem a kiságyba és csak nézelődött, néha sirdogált, de nem akartam kivenni,mert szeretném,ha megtanulna magától elaludni! Persze,ha üvöltene kivenném, de nem üvöltött szerencsére! :lol: :lol: Mindig is tudtam,hogy a férjem jó apa lesz, de hogy ennyire.... :lol: :lol: Annyira szeretem nézni, ahogy Emmával bánik! Azt hittem,hogy majd csak később kezd el vele foglalkozni, amikor már kicsivel nagyobb és lehet vele játszani, de nem! Már most is csomót foglalkozik vele! Tegnap este is, amikor nem akart elaludni, még mindig fent volt a kisasszony 3/4 9kor, bement hozzá Laci és teljesen behajolt hozzá a kiságyba, letette mellé a fejét, megfogta a kezét, elkezdte simogatni, suttogott hozzá, és Kicsi Csillag percek alatt elaludt! Olyan jó volt nézni őket, hogy el is sírtam magam! :oops: De velem is egy tündér! Elhalmoz a szeretetével, segít mindenben! Olyan édes! Sőt múlt hét pénteken beállított egy könyvvel, amit már régóta szerettem volna! Tegnap meg hozott nekem egy mobiltelefont, amit szintén már szerettem volna! Olyan édes! Természetesen ezek az ajándékok eltörpülnek a sok-sok szeretettől, amit kapunk tőle! :lol: :lol:
Bocsika,hogy ilyen ömlengős lett, de olyan jó érzés elmondani! :oops: :oops:
Miután elaludt a kisasszony 11kor kelt enni, majd hajnali 3kor és reggel 7kor, és most alszik újra! Nagyon kis ügyeske! :lol: :lol:

Manama
Majd gyere az nst hírekkel! Jó intézkedést! Vigyázz Te is magadra és a meglepi Babádra! :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok!
Na megjöttek a cuccok amiket rendeltem, ez a fej alá való párna is, már kipróbáltuk Dalma észre sem vette, hogy van a feje alatt vmi....majd este lesz nagy szerepe!

Gabi!
Boldog féléves szülinapot Rolinak! Mond meg neki,hogy Dalma öleli puszilja, jövő héten meghuzkodja a pici fülééétttttttt!!! :P :wink:

Evita!
Igen, ha az a Lobogó utca...bocsi analfabéta vagyok ám még Pestből!!! :roll:
Javuljon is Emmácska lába!!! :P
Irigyellek Apa miatt....na nem az ajándékhalmaz terén, de azért az is jó....de főleg,hogy Emmával igy foglalkozik.... :) :(
Az mond valamit,hogy Dalma fél éves lesz és Apa még egyszer sem sétált vele? :roll: :?

Dalma kint aludt az erkélyen, most ébredt föl, megvárjuk a déli kajálást és elmegyünk sétálni, vásárolni, főznöm kell ma délután....és a hétvégén nálunk is a nagytakaritás befejezése...Apa segitségével :? , ha......

KépKép
Kép Kép
schorsi

Ja és kaptunk egy csomó kiwit.....Apa már megfullad tőle,Én a sima gyümi formátumban nem nagyon szeretem, mert kicsipi a számat......igy elhatároztam, hogy kiwilekvárt főzök belőle.....ugyhogy még ez is vár Rám!
Tök jó kis receptek vannak a neten....
Na,de megyek is!
Puszi Nektek! :P

KépKép
Kép Kép
schorsi

Orsi
Igen, a Lobogó utca. Hányra jöttök? Meddig tar? Lehet,hogy elsétálnánk oda és tudnák talizni pár percre! És láthatnám végre Dalmust! :lol: :lol: Sajnálom az Apa dolgoz. Hát tényleg furi,h még nem sétált vele! :? :? :cry: :cry: Miket rendeltél még a párnán kívül? Biztos nem fogja zavarni Dalmust. :wink: Remélem segít majd Apa takarítani! Kiwilekvár????Ilyenről sem hallottam még! :roll: :roll: :roll:
Jó sétát, meg főzést!

Gabi
Boldog Félévet Rolinak!!! Sok-sok puszi Neki!!! :lol: :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Evita!
Elviekben kettőre mennénk, de még nem hivtam fel őket, hogy van-e hely, nem volt rá még időm...majd most!
Fél-háromnegyed óra szokott lenni!
Jaj, az jó lenne, ha látnám Én is Emmát!!!!! Szupi lenne, akkor mejd ezt egyeztetjük!
Reneltem még egy rágókát és egy csörgőláncot a babakocsira...tigriseset! :P

KépKép
Kép Kép
schorsi

Kedves Topiklakók!

Ha ezen a héten kommenteltek a Babanet cikkeihez, akkor nyereményjátékunk keretében megnyerhetitek Horváth Mónika illusztrátor ajándékcsomagját! Ebben egy csodás reprót és egy szépséges tárolódobozt található.

Kép

Beja egy vetélés és egy szülés után megosztotta velünk kisfia születésének történetét is.

Segítsetek azzal, hogy kommentben eláruljátok: ha már szükség volt rá, miképp szabadították meg a gyereket a fejtetvektől?

Kisgigi nevű olvasónk újabb cikke a gyerekek egészségére káros termékekkel foglalkozik, vagyis csupa olyan dologgal, amivel még a fogyasztóvédelem sem törődik.

Hasonló jellegű, igényes és praktikus írásokat egyébként szívesen publikálunk, nemcsak a Te Történeted rovatban - bár oda is várjuk történeteiteket. Írásaitokat erre a mélcímre küldjétek: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Rolika! Boldog 6 hónapot!!! hogy szalad az idő....
Evita!Szerencsés vagy nagyon! Ilyenkor derül ki milyen párt választ az ember....

KépKép
yokka03

Sziasztok!

Nagytakarítás befejezve :lol: kicsit azért lógtam is közben.
Meg feltettem a gulyáslevest főni,az is mindjárt kész :lol:

Holnap mama nap,szombaton jövök és írok most már!

És köszönjük a köszöntéseket :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
cukigabi
Budapest

Sziasztok!

Júúúúj, csajok, egy csomót kellett keresnem, mire megtaláltam, hogy mikor írtam utoljára…rendesen…

Gyevacska!
Pucókád hogy van? Múlik az a fránya megfázás? És Te?

Evita
Akartam írni, h tényleg rendes dokid van és jó kis tanácsokkal lát el.
Ami a lábikók elfekvését illeti, ilyen biza akad. Az egyik szülésfelkészítős előadáson beszélt egy gyermek-gyógytornász erről részletesen és már akkor örültem, hogy hallottam ilyenről, mert mondta, hogy nem egy esetben kíséri aggodalom az anyuka részéről, az ortopédiára nehéz időpontot kapni, viszont az otthoni torna rövid idő alatt sokat képes segíteni!
Örülök, hogy már a kórházban felkészítettek a dologra és tornáztatod. Bizti hamar alakul! Őszintén szólva én is számítok egy kicsit erre (bár azért nekem nagyobb a pocakom, mint Neked).
A férjed előtt meg le a kalappal! Nagyon jó érzés, ha ilyen párja van az ember lányának!
Ömmm, a nevek megvannak, viszont… úgy terveztem, h ha a 36 hetes UH-n megmutizza magát, akkor a két hírt megírom egyszerre, de nem így lett. Szóval ha nem baj, akkor a „megszületett” hírrel jön a név is! ;) :lol: :lol:
Jáj, ez a védőnő. No kézmosás, fél a gyerkőctől… tudom, h szokni kell, de akkor is!

Yokka
Még nem mondtam de ááááá, ez a süti! Most megint sürgős készítetést érzek, hogy magamhoz vegyek némi kalóriát, de igyekszem türtőztetni magam!
Ugye már nem aggódsz a bpd mérés miatt? Tuti minden ok és a babóval fikarcnyi gond nincs!

Suzy
Tök jó volt olvasni a visszaemlékezésedet. Öt év… hosszú… de megérte, Cipike csudaszép kisfickó!

Gabi
Rolinak boldog hathónaposságot! Mi lett a torta? Nyami…

Orsi
Nagggyon klasszul csinálod ezt a „mindennek megvan a maga éneke” dolgot. Ötletes, mert ezzel is segíted a napi rutint!!
Ügyes vagy, h így kipucoltad a fürdőt, aztán még egy babaszoba-felállításnál is besegítettél… ;) :P
Jó lehet az az ergonómiai párna!
Hát, az nem szokványos, hogy a párod még nem sétált vele, de azt kell mondjam, minden pasi más (de állati okos vagyok… :roll: :lol: ). Nálunk a párom ezek a téren nem túl nyílt és sztem akkor hiszi el úgy igazán hogy apa lesz, ha már megvan a baba, most annyira nem kötik le az előkészületek (egy-két dolgot kivéve). Emiatt jól össze is kaptam vele hvégén és szegénynek jól a lelkébe is gázoltam. Nem gondoltam, hogy ennyire magára veszi, amit mondok… :roll: :oops: mentségemre legyen mondva, néha nekem is jár egy kis „erőltetett figyelem”.
Kivilekvár? Nekem bejön a tipp!!! Eddig a legmeredekebb a zölddió-lekvár volt, amiről hallottam.

Andi
Gratula Dóri baba harmadik fogacskájához! Amiatt meg örülök, hogy visszaállt a régi nyugis éjszaka!

Menion
Bevált a figyelemelterelés a híradó-hisztinél?
Sajnálom a rossz híreket :( :( :( Azért csak nem kell műteni! Az jó megoldás, ha a fizetős helyen ellesed a fogásokat! Azt viszont nem csodálom, hogy megdicsérték a figyelmét, a fotókon is látszik, h csupa érdeklődés!

Vivi
Hogy vagytok? Kiderült, h végül fogacska lesz a dudorból?

Erika
Ha megkérdezhetem, sikerült pihenős-délutánt beiktatni magadnak! Azért rád fér ám, hidd el!!!!
Hmm, ugyan nincs benne gyakorlatom, de én is azt tudom írni, h narancsot (citrusfélét) ne. Szoptatós mamiknak sem ajánlják és babáknak sem egy jó ideig!
Milyen rendes szomszédod van h ruhácskával lepett meg!

Kicsit Rólam/Rólunk: ma nst előtt rafkóztam kicsit, mert útközben reggeliztem, hátha azzal meghatom a babót. Na most vagy emiatt, vagy a jó időre tekintettel teljesen bepörgött, alig győztem nyomogatni a gombot. Sztem még 10 percet sem voltam bent és a végén megdicsérték a picurt, hogy szépen teljesített. Fájások szépen alakulnak, helyenként már 50-es értékig is felmegy, stb. Ha nem felejtem el, lehet h lefotózom és felrakom gmailre (feltéve ha nem uncsi Nektek :oops: :lol: )
Utána mentem UH-ra, dokim nézett áramlást, rendben, a szíve is okés. Kapuk még zárva, de azért van még idő.

Mindenhol szép idő van? Itt nagyon és engem teljesen kicserélt! Sokkal jobb a hangulatom. Nemhiába, tavaszi gyerek vagyok én is!

Fájások? Inkább keményedések vannak, néha fáj csak a pocakom. Kíváncsi leszek, tényleg már csak pár nap van. Kicsit izgulok, mint vizsga előt…:lol:

No, szép napot!!!!

KépKép
manama

Sziasztok :!:

Csak egy pici időm van, most csak magunkról írok, bocsi :!: :wink:

Ma voltunk a 4 hónapos szurin, ügyi volt most is Cipike nagyon, mindkét combijába megkapta a szurikat :!:
Kérni fogom neki az agyhártya gyulladás elleni fizetős szurit is :!:
62cm (2 cm-t nőtt 4 hét alatt) és 7130g, nagyon szépen fejlődik, azt mondta a dokinő egy kiegyensúlyozott nagy hajas baba :P

Most már mehet a hozzátáplálás, kaptunk receptre felírt tejpépet (SINLAC) és majd ebbe kell belekevernem az almát vagy a barackot :!: azt mondta a dokinő és a védőnő is, hogy ne vegyek neki bolti tejpépet, mert azok tejalapúak :!:
Elkezdjük a következő tápot enni, mert ugye hát öregszik a kis drágánk, Pepti plus 2-t fogja enni :!: :wink:

Holnaptól megpróbálom neki a tejpépes almát először, kíváncsi vagyok mit szól majd hozzá :!: :roll: :wink:

A foga nagyon nyomasztja, mindent a szájába vesz, de nagyon szenved már tőle, jó lenne, ha már áttörne valamelyik :roll:

Most megyünk fürcsizni, holnap ha lesz időm olvaslak Titeket és reagálok, addig is pusszantás, vigyázzatok magatokra, bébikre, pocaklakókra :!: :wink:

Jó éjt :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

sziasztok lányok
nagyon elfáradtam úgyhogy most csak kis életjelet adok majd holnap remélem olvasni jövök...
ma voltam a sotén a gyerekkel a volt szobatárshoz mentünk látogatni...
nagyon édi az ő babája is és jól vannak...
mi oda vissza 2,5órát utaztunk úgy hogy csak a végén elégelte meg az utsó 2 villamosmegállót ordította végig az idős nénik nagy mulatságára....amúgy kenguruban vittem és nagyrész aludt....

éééééés ma is jött a fél hetes oááá és megint "lefújtam"és megint azonnal bealudt tőle de most még nehezített körülménynek itt volt az uncsihugi is Laci meg elvolt a városban...kb 5 perc alatt olyan mélyen elaludt hogy felhoztam a szobájába....aztán 1x felsírt de nem ébredt fel csak simigálni kellett és azóta nem ébredt fel....
már gondolom nem is fog...de ezek után gondolom nem 6kor fog kelni....
hát most ennyi sikerült remélem mindenki jól van!

Kép
menion
Budapest

Halihó!
Huhhu, élvezzük ki a mai napsütést.....jön egy kis hidegfront szerdáig...szal várható egy kis nyügizés a hétvégén.... :(
Azért durva, hogy ismét hétvégére lesz rossz idő....utálom, na de talán lassan lassan beköszönt a végleges tavasz....nyár elő...várjuk nagyon!

Gabi!
Ügyesek voltatok, pihizz is!!!!!
Jaj, az a tortaaaaa.....annyira jó az a kép!!!!
Kislányosat is tudtok csinálni....azaz Apa? :wink:
Lehet rendelnék szerdára Dalmusnak....vmi rózsaszint, csajosat!
Aztán elsétálnánk érte hozzátok!Lehetséges?

Manama!
Hát igen.....főleg szerintem terhesen, amikor ott a nagy pocak....kicsit felfújt vagy, kicsit gurulsz...plána jólesik a plusz figyelem...nem????!!!! :oops:
Kiwilekvár holnap készül! :wink:

Suzy!
Szupi, hogy rendben van Cipike! És a súlya sem semmi....jól van!!! :D
Azért az oltásért ment a kajtatásom, szal kérdezz rá most simán lehet-e kapni! Mi a Neisvac-C vakcinát kaptuk.
Ezek a fogas dolgok....annyira szenvednek Tőle....de még nem akar kibukkanni.....már Dalma is mindent a szájába tömköd csak tudja rágni, meg dörzsölni az inyét! :?

Menion!
Nagyon jó kis megoldást találtatok az esti hisztimiszti kikerülésére, örülök!
Na Mamikák akkor jókat vigyorogtak, tegnap séta közben Dalma is rendithetetlenül óbégatott, már megszoktam, hogy elalvás előtt visit kettőt hármat, de az jó hangoooos, na a parkban mindenki prüntyögött egy sort neki...persze Én ezt utálom, mert tudom, hogy ez az elalvás előtti állapot és csak megzavarják, de nem magyarázhatom meg minden embernek.....áááá, azért sikerült elaludni....vagy 2 órára... :wink:

Este fél kilenckor bealudt Dalma, majd 1 óra múlva felsirt, kis teáztatás és újra alvás, fél hatig....majd szopi és újra alvás fél nyolcig....9kor kaja....és fél tiz óta szundi az erkélyen a napon.
Ma talán fél egy körül hazajön Apa és végre együtt tud lenni a Lányával...séta....vásárlás....és ma még össze kell rakni a babaszobát a barátainknál, mert holnap reggel jön haza Petra és Kristóf a kórházból!!! :P
Tegnap délután összedobtam gyorsan még egy kis túrógombócot....ma meg egy leveskét csinálok!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Gabi
Torta gyönyörű!!! Te csináltad vagy a férjed? Evett is belőle vagy csak Ti ettétek? Milyen izű volt? Jó mamázást!

Manama
Hát akkor tovább izgulhatunk! Még a nevek miatt is! Ez így nem ér! :lol: :lol: De azért így még jobb lesz! Jaj de várom már!!! :lol: :lol:
Persze,hogy érdekel az nst-d! Fotózd csak le! Kérjük! 50es fájások? Az már szép teljesítmény! :lol:

Suzy
Milyen ügyes Cipike! Szegény! Még egy oltás! Nehezen fogom én ezt viselni, hogy Emma kapja majd az oltásokat! :? Szép súlyban van a drága! :lol: Hát igen, ezek a fogak! Jól megszenvedik a babák! Ha nem a pocakjuk, akkor a foguk fáj! :cry: :cry: Majd mesélj, hogy mit szólt az almáspéphez a Drága!

Menion
Szuper,hogy jól van a másik baba is! Te meg ügyivagy,hogy sikerült megint "lefújni" a riadót! És bealudt a drága! :lol: :lol: Végül mikor kelt fel?

Orsi
Ne mondj ilyeneket! Hidegfront?? Ne már! Úgy élvezem a jó időt!
Szuper! Nemsokára otthon Apa! jó délutánozást együtt! Élvezzétek ki! És jó babaszoba készítést! Azért jó feladat,nem? Még ha nem is a sajátot csinálja az ember!

Tegnap este mértem Emmát 3450g! :oops: 290g-ot hízott egy hét alatt! :oops: Hát ma este azért újra lemérem, hogy tényleg annyi-e? :lol: :lol: Bár előző héten is 250g-ot hízott! :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok!

Végre én is ideértem! Már úgy szégyellem magam, h mindig csak tervezem, h írok. :( :? :oops: A fő gond az, h még mindig nem alszik éjjel rendesen Barni, (konkrétan éjféltől 1,5-2óránként ébred, de nem éhes, mert csak cuppant kettőt cicin és alszik újra...) így kidőlök délelőtt, amikor sikerül végre letenni aludni, és délkörül-koradélután meg legalább 1,5-2 órát sétálni viszem. (Ebben önző okok is vezérelnek, mert a szopi miatt nem merek aktívan sportolni, viszont a sétával kicsit kordában lehet tartani a súlyomat... :oops: )
Erre van bármilyen javaslatotok, h mit lehetne csinálni? (Nekem már az is elég lenne, ha visszatérnénk a 2-3közötti és a 5-6 közötti szopira, mert így csak 1szer kellene kelnem...)

Olvasok vissza,és igyekszem reagálni!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Menion
Nagyon sajnálom Annát! :(
Viszont te nagyon ügyi vagy, ezzel a hiszti megelőzéssel!

Evita
Nagyon jó olvasni téged, h ilyen nagy a harmónia nálatok! Büszke lehetsz Apára! :)
Hűűűűűűű 250g hízás?!?!!? Grat! Ügyik vagytok! (Barni 150g körül szokott max. :D)

Orsi
Ügyes vagy nagyon! Egyszerűen nem is értem, h h csinálod, h ennyi minden belefér a napodba! :)
Nem semmi ez a babaszoba dolog 3nap alatt!!! :D :) -->mondjuk, ha a pénz nem számít nekik, akkor kivitelezhető :)
Néztem az autós üléseteket: nagyon tutiiiii! (Ez hány kg-tól van? Dönthetős a háttámla, vagy Dalmus már stabilan ül?)

Suzy
Cipike nagyon szép súlyban van! :) :D És milyen ügyes nagy fiú, h pikk-pakk letudja az oltást és alig sír! :) Szuper!
Alma: először Barni is köpködte ki, mert furi volt neki az állaga. Azt csináltam, h a pépesített almát gézlapba tettem és kifacsartam és először csak a levet adtam. Mikor az új ízt már megszokta, utána jött az új állag megismerése. (Ugyebár Mr. Nyikk-Nyikk mind változásra érzékeny.... :) )
Ma már ott tartunk, h megevett egy fél almát fújogatás, köpködés nélkül. :D :) Szép lassan és kitartóan! :) De bizti ügyi leszel!

Manama
Nyugodtan tedd csak fel! :) :D Én is kiváncsi vagyok! (Nosztalgia! :) )
Tökre érthető, h szükséged van plusz szeretetre odafigyelésre! Emiatt ne érezd rosszul magad!!!!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Folyt. köv! Gyorsan kiteregetek amíg nyugi van... :)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

látom mindenki élvezi a jó időt :)
Manama! Persze hogy érdekel....még én is 2 in1-ben vagyok....legalább tudok mihez hasonlítani.
Megismertem az új védőnőmet...na hááát ez sem egy főnyeremény. de előre szőlt hogy jön köv. csütörtökön. megdicsért hogy 1 hónap alatt 1 gramm sem jött fel...........pfff. Már olyan mindegy szerintem. Na meg az ilyen: hogy ha van olyan nap hogy nem érzem a kisfickót mozogni akkor csak nyugi, mert lehet befordul....az orvos meg totál mást mondott. Jah meg hogy meg-e vettem már mindent....mikor még egy tanáccsal se lát el hogy mit lenne érdemes.Éééés a tel számát se tudom, elfelejtettem elkérni ő meg nah mindegy.... :)
Anyukák! Ha van időtök írjatok föl, meg képek is jöhetnek...így okosodik az ember

KépKép
yokka03

Vivi
De jó,hogy itt vagy! Már hiányoztál nagyon! Megértem,hogy ki vagy merülve! 1,5-2 óránként ébredni! Szörnyű! Ma kétszer is egymás után 2,5 órára ébredt, és már ez is kiakasztott! Sajnálom nagyon! :cry: Remélem hamar rendbe jön a Drága! :lol: :lol: Nekem sajnos nincs ötletem! Azt mondanám,hogy hagyd sírni, és 1-2 nap alatt hátra helyre áll! Asszem Andi is ezt csinálta! Azt mondta borzasztó volt, mert első éjjel 40 percen át sírt! De szépen visszaállt a rend! Megkerestem Neked! Ezt írta Gabinak, amikor Roli gyakran felkelt!

"Sajnos azt tudom mondani neked, hogy türelem. Tudom mit érzel, Dóri nagyjából ebben az időszakban kezdte ezt csinálni, mint Roli. Hiába bújt ki a két alsó foga, továbbra is kb 2 hónapig szörnyűek voltak az éjszakák, a nappalok még úgyahogy jók voltak, de az éjszakák...borzasztóak. Nálunk ez kb 7,5 hónaposan múlt el neki. Azt hozzáteszem hogy azért mi is tettünk érte, mert már zombik voltunk, úgyhogy (bár NEM VOLTAM ÉS VAGYOK HÍVE ENNEK, de nem volt más választásom) 2-3 éjszaka ha felsírt, nem mentem be hozzá. Az első éjszaka 40 percig sírt és elaludt magától, a szívem szakadt meg. Hogy ne halljam mosogattam az éjszaka közepén. Aztán következő éjszaka 10-15 perc volt, majd 5-10 perc és mostanra ott tartunk, hogy van hogy nem is kell bemennem hozzá, magától visszaalszik. Viszont most már ha nem tud visszaaludni mindig be megyek hozzá, de mint írtam cumi be és alszik tovább.
Ezért azt tudom mondani, hogy türelem, türelem, türelem úgy néz ki ezen minden baba átesik. Tudom, hogy nagyon nehéz az éjszakázás, de sajnos ez ellen sokat nem lehet tenni.
DE ha te rájössz valami praktikára oszd meg velünk mindenképp!!!! "

Andi
Remélem nem baj,hogy idéztelek! De nekem nincs jobb ötletem! :oops: :oops:

evita10
Budapest IX. kerület

Evita
Nagyon aranyos vagy! Köszönöm! :)
Csak az a baj, h nem bírom elviselni, ha sír. Tegnapelőtt hajnali 3kor úgy döntöttem, h csak 10percet hagyom, mert az még nem jelent semmit, nem kegyetlenség, nem törik meg a bizalom..stb... Azt hiszed kibírtam? :( 7perc után szaladtam be hozzá...
Tudom, h kénytelen leszek erősnek lenni, de szörnyen nehéz. :( Még bírom csak egyre nehezebben az éjszakázás/hajnalozást. De az összeesés előtt megígérem, h lépni fogok!

Yokka
Szegény! Te is megszívtad ezzel a védőnővel!
Mire gondolsz? Nem értettem a végét annak mit írtál... Kelengye listára, vagy babaszoba dolgokra?

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Vivi
Megértem ezt a sírás dolgot! Én is nehezen viselem! Ha csak picit sírdogál,akkor hagyom őt a kiságyba, hátha abbahagyja és nézelődik tovább, vagy bealszik, mert nem szeretném,ha hozzászokna a túl sok kézben levéshez, meg,hogy csak úgy tud elaludni, de a folyamatos üvöltést én sem bírom elviselni! Akkor én is kiveszem! :oops: Nehéz kérdés ez nagyon! Az ember szíve megszakad,ha hallja ahogy sírnak! andi egy hősnő,hogy bírta 40 percig! Le a kalappal előtte!

Yokka
Sajnálom a védőnőt! Én is jól kifogtam! Épp most hívott megint,hogy jövő hét kedden reggel 9:50kor menjek be Emmával! De miért azt nem tudom, mert már lefixáltuk, hogy 4én megyek az 1 hónapos vizsgálat miatt! És azt mondta,hogy 6 hetes koráig minden héten ő jön! Lehet,hogy lusta jövő héten kijönni, és ezért kell menni nekem?? :roll: :roll: Elég furi! :roll:
"Anyukák! Ha van időtök írjatok föl, meg képek is jöhetnek...így okosodik az ember" :arrow: ezt én sem értem! :roll: :roll:

evita10
Budapest IX. kerület

Evita
Szerintem is Andi nagyon-nagyon ügyes és kitartó!

Védőnőd: kötelessége kimenni! Én a helyedben nem vinném az tuti! (Amíg ilyen picurka mindenfélét összeszedhet ott, ahol annyi gyerek van! Meg amúgy is: a "régi világba" sem látogató nem mehetett, sem pedig a kismama nem mehetett pont a fertőzések miatt 6hétig sehova.)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Nomi
Nagyon-nagyon édes Mirike!!!!! :) Milyen gyönyörű bőre és hajacskája van! :) :)
Hogy vagytok?

Gabi
Szupiiiii a torta!!!! :)
Boldog féléves szülinapot Rolinak!!!:) :D

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Sziasztok!

Csak gyors bekukk!
Evita, Vivi!
Köszi aranyosak vagytok, tényleg nagyon nehéz dolog ez, mint olvastátok én is elkezdtem mosogatni csakhogy ne halljam. Nekem is muszáj volt ezt tennem, mert tényleg a végkimerülés határán voltam. Persze nem mondom , hogy ez jó megoldás, de nekünk bevált.
Vivi, még azt tudom tanácsolni, hogy éjszaka ne cicit adj neki, hanem vizet vagy teát. Így meg tanulja hogy éjszaka nincs cici és lehet egy idő után nem is fog már felkelni. Mert lehet csak a cici kell neki (nem a kaja) és erről kéne leszoktatni valahogy.

Gabi!
Ez a torta szuper lett, látom Rolinak is tetszett :D

Bocsi a többiektől, de most sajnos mennem kell, majd igyekszem jönni!

puszi

andicsiga

egy raklappal írtam de a rohadék net megszakadt ....nagyon dühös vagyok...

na a lényege az volt hogy ma is volt hajszárítózás fél7kor de mivel sokat aludt kint a levegőn így nem aludt el tőle csak a sírást hagyta abba és jókedvűen sikongatott....így felmentünk pancsolni és az is remek volt!nevetős fürcsi még tán nem is volt...aztán krémezős masszírozás...azt is szokatlanul jól túrte...és utána hason torna...hát az nagyon nem sikeredett így türcsit tettem a mellkasa alá és lőn fekvőtámaszos gyermek :lol: :lol: :lol: vagy 5 percig úgy erölködött hogy arasznyi nyálfonalat is eresztett de le nem vette a szemét a játékokról amit elötte csörgettem :D ...utána kinyúlt mint egy gyalogbéka de nem hagytam aludni mert akkor reggelig nem tart ki így áthoztam a nagyszobába kicsit tv-zett és közben meg a tornáztatót is szerelte aztán evett fél9kor 30-at és kééééész...totál KO lett :lol:

tegnap este 3/4 7-től reggel 5ig aludt :shock: az utazás kifárasztotta :D

Kép
menion
Budapest

látom nem írt senki azóta...képzeljétek akkor mikor írtam felkelt a gyerek és akkor jöttünk rá hogy nincs fűtés :cry:
Laci fél 3ig próbálta a kazánt beindítani de hiába...raktam még egy plüss rugit a gyerekre és bevágott egy csomó tejcsit aztán elaludt...
a szobában 22 fok van/volt hát remélem nem fázott meg bár pröszkölt 2-t de egy nagyon meleg vastag rugi volt rajta úgyhogy szerintem nem lesz gond.... :cry:
de hogy mi lesz a fűtéssel? :roll:

...és akkor most olvasok vissza :wink:

Kép
menion
Budapest

yokka
persze megmutatom másnak is menni kell úgyis ortopédiára is de én már sokkal bizatkodóbb vagyok
tegnap valaki elmesélte hogy az ő gyerekének is pont ezt mondták és nem volt 1 éves és rendbe jött a lába minden nélkül...azt mondta vigyem el 1-2masszázsra hogy meglássam és meg is nyugodjak de nem lesz gond vele csak minden napp masszírozzam amennyit engedi és idővel kinövi....
hát tegnap fürcsi után jól átgyúrtam a kis lábát és elég jól kilazult úgyhogy gondolom hogy szakember pláne jobban tudja csinálni szóval gondolom hogy műteni azért csak nem fog kelleni hisz addig még hónapok vannak hogy járni tanuljon...

orsi
hááát én is lestem volna! ezek után a "szegények"jelző nem épp rájuk illő...tudod ha volna pénzem akkor se dobálnám így ki az ablakon...ha időben vateráznak vagy csak akár akciósan vesznek dolgokat akkor spórolhattak volna a gyereküknek...és neked is egy csomó munkát :wink:

cukigabi
nem vagy hülye én is majd megünneplem!fél év az már ünnepelni való!!! :D

evita
hát szerintem azért mert az egyik elbagatelizálja a másik meg túloz...valahol középen lesz a megoldás vagyis masszírozni kell és sztem majd mire járni kéne addigra majd megoldódik....mondta is hogy az ortopédus tuti azt mondaná hogy majd kinövi...hát majd viszem tornáztatni és masszírozni aztán meglátjuk hogy haladunk
de jó neked hogy ilyen a Lacid :D remélem mindig ilyen marad veletek! mert megérdemled olyan aranyosan írsz mindig róla!

húúú látom mindenki beturbósította magát lekvár főzés nagytakarítás :lol: :lol: én meg 2 napja varrok...csináltam egy pár dolgot a gyereknek is a korházi hálóingeket újrahasznosítottam és fejalátétet(mert párnának nem nevezhető) gyártottam belőlük....volt egy déditől maradt lepedőm amit imádtam mert olyam selymes volt de már annyira elkopott az évtizedek alatt hogy széthasadt hát annak a még ép részeiből csináltam a bélést meg a hálóingekből és így most ha dől a nyál literszámra akkor van választék mit tegyek a feje alá :D aztán ott volt a foltozni való munkásgatyák sora meg a függöny szóval elvoltam....ja meg egy csomó ágynemű amiket agyonnyűttünk...olyan fura hogy van rengeteg ágyneműm de mégis azt a 2-3db-ot imádom és nyüstölöm már 100 éve... :roll:

manama
jaj hát még ha látnátok...mostmár koketál is :lol: már vannak olyan csajos mosolygásai :P na remélem majd élőben is fogunk talizni és akkor majd még személyesebb lesz minden....

apropó TALÁLKA!
mostmár üssük nyélbe végreeee :lol: jövőhét vége felé???

suzy
miért a receptes tejpép milyen alapú :shock: hát ha tejpép akkor az is tehéntej nem? de szupi nektek már ilyen fincsiket esztek!állítólag ezek a tejpépek nagyon laktató energia bombák! :D

püoö9zgzvbjlgfhtkkyíyaíüolyoülio,éi,likíÍioóő ezt a kis nyunyi írta nektek :lol:

Kép
menion
Budapest

evita
akkor 5ig aludt vagyis 10 órát végigdurmolt :D

yokka
szerintem már 35.héten feleslegesen kérdezik hogy megvan-e minden...addig kellett volna segíteni nem a végén már okoskodni...na de ez van!

wiwi
én nem tudok erre semmit mondani...nekem alszik a mininő
azt tudom mondani hogy a sírást idővel jobban fogod bírni mert hát kénytelen leszel sajnos :( én is így voltam de az ember nem tud szorongani folyamatosan úgyhogy elfáradsz bele és valahogy kénytelenül kiiktatódik az a rohanni vágyás....szerintem ezt a többgyerekeseknél lehet jól látni...mikor ott a másik gyerek is és nem tud rohanni akkor edzettebb már az idegrendszere az anyának

Kép
menion
Budapest

Sziasztok Csajok :!:

Nagyon szép idő volt ebben a pár napban egészen ma délutánig...sokat voltunk kint, rengeteget dolgoztam a kertben, de már igazán jól esett egy kicsit "kapirgálni" :lol: fáj mindenem, de remélem lesz hatása és a hasam is egy kicsit lejjebb fog menni a sok melótól, mert megmozgattam mindenem :wink: :roll:
Most nagy vihar volt itt, dörgött, villámlott és szakad az eső :cry: pedig az eső már nagyon nem kellene...

Cipikének volt egy kis hőemelkedése a szuritól, de mára már semmi gond nincs, a szuri helye elég piros most is, kemény, csomós, fürcsinél kell masszírozni és éjszakára mindig bekötjük neki vizes ruhával :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Menion
Nestlé Sinlac ,rizs-és szentjánoskenyér alapú pép :arrow: tej és szójamentes :!: nem tejpép a neve rosszul írtam, hanem tápszer :!:
remélem van már fűtésetek :roll: :?:
Anna babának is elég jó alvókája van...napközben mennyiket alszik :?:

Orsi
épp kérdezni akartalak ezzel az oltással kapcsolatban, mert emlékeztem, hogy Te ezért mennyit mentél, mert nehezen volt beszerezhető, még nem tudom, hogy kapható-e vagy rendelni kell :roll: :?:

Gabi
boldogságos 6. hónapot Roli babának :!: :wink: a torta nagyon szép lett, Cukik vagytok a férjeddel szó szerint :D
de jó, hogy Rolinak ilyen jó étvágya van :wink:

Evita
nem semmit hízik egy héten Emma baba :shock: :D

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok!
A Föld órája van, nálunk gyertyázás fél tizig.... :lol: és a netbookom is telepeiről fut...
Dalma alszik..... :)
Apa pakol a barátainknál, rakják össze a lakást még....nem engedték haza a kórházból őket, mert az egyik hónaljnál HÁMHIÁNYT fedeztek fel és félnek a felülfertőzéstől igy bent maradnak hétfőig....igy tudnak haladni a fiúk!

Ma sokat dolgoztunk Mi is.....nappali takaritás, polctörlés., fürdőbe polcfúrás...főzés / nyakhusileves, meg csirkecombikrumplihagyma szottyosan, amolyan zacskóban sütős megoldással ééésss a kiwilekvárbefőzés.../
Elfelejtettem mesélni, hogy tegnap zöldbabpürét :? csináltam Dalmának krumplival....kiváncsi voltam megeszi-e, de nem panaszkodom elfogyott....!
Hétfőn megyünk a védőbe: mérés, nézés, beszélgetés....

KépKép
Kép Kép
schorsi

Evita!
Hát megérkezett a hidegfront....itt délelőtt szemerkélt az eső és olvastad Suzyiéknál micsoda égzengéses eső volt? Hát ez van, de azért ki-ki kandikákt a napocska....
Babaszobacsinálás...isteniiii!És jó kis pasikás lett! :wink:

Vivi!
Hűűűűű,szegénykéim!
De valóban....rossz sirni hallani a Babáinkat, de vannak helyzetek amikor szerintem is, hagyni kell picit.....és meglátod az idő lerövidül....de nyugi másholis vannak hasonló gondol...pl. nálunk pár napja, amikor felkel 5 körül, szopizik....és egyszerűen olyan éberen alszik, hogy nem tudom visszatenni a kiságyába, mert kipattannak a szemei és fél hatkor kukorékol....ilyenkor visszaaltatni nem lehet....persze délelőtt a 9es kajálás után kidől....alszik mint mormota....már próbáltam mindent, és hát eljutottunk oda, hogy bizony néha néha beteszem közénk ott szopizik , felületesen elalszik és igy legalább el tudom húzni a felkelést fél nyolcig...
De pl. most is felébredt...már 2 szer, felsirt elsőre adtam neki teát....csend lett, kijöttem...most másodszorra simiztem a hátát, most is csend van, de nem követem el azt a hibát, hogy kikapkodom...persze, ha nem hagyná abba megtenném, de mivel mindig elhallgat amikor bemegyek, csak engem akar a közelében...igy minden eszközömmel azon vagyok, hogy maradjon a kiságyban....és próbálja némileg önállóan megoldani a problémát, ha felsirna harmadszorra is akkor belépnék az ajtón és csak pisszegnék neki.....
Barni valószinűleg altatónak akarja a cicidet, de ezt tényleg ne hagyd!Abból a kaja jön :wink: :lol: ...az alvást máshoz kösse / dal?/
Úgy fér bele minden a napba, hgy estére Orsi gatyakész.... :wink: :oops:
Autósülés: 9-36kg-ig, és a végén ülésmagasitónak használható, igen dönthető,ááá még nem ül Dalma, de feltételezem amikor elkezdjük használni addigra már igen.....:P

Yokka!
Hűha, kisvédőnőd nem semmi! :wink:

Menion!
Én nagyon örülök a nevetős fürcsinek!!!!!! :lol: Szuper! Talán +megtanulja" élvezni a fürdést, szerintem ha egy picit még nagyobb lesz, akkor már aztán csak vihorgás lesz!!!
Fűtés?
Képzeld mi 3 napja nem fűtünk, csak a fürdéshez és igy is egész nap 23-24,5 fok közötti idő van a lakásban....
Hm, pénzkidobás...én is ezt mondtam nekik, de süket fülek és valóban picit jobban állnsk anyagilag az átlagnál, igy nem esett nehezükre ennyi pénzt egyszerre elkölteni.... :? :)
Találka mehet!
Tejpéphez hozzászólnék:mi vaniliás rizspépet eszünk este, ami teljesen allergénmentes és hidrolizált állapotban tartalmaz tehéntejet, ami annyit tesz, hogy a tej fehérjeállományát lebomlasztják, azaz a fő alkotórészét a kazeint, ami ugye az allergizáló része, igy adható ez a babáknak.
Dalma nagyon imádja, de Én csak este adok neki.
Öhöm, de közben olvasom már, hogy elirás történt, valóban a Sinlac nem tejpép!

Suzy!
Remélem Cipinek izleni fog a Sinlac, nekünk nem jött be, bár ugye megkóstoltam Nekem nem volt bajom vele, viszont Dalma hasának nem volt jó......majd figyeld Cipi pociját!
Huuu, de jó, mindig nagyokat irigykedem ilyenkor amikor irod a melózást a kertben....itt Pesten nekünk csak egy erkélyünk van, én ott kapirgálok bőszen..... :( :lol:
Jaja, oltásnak mindenképpen járj utána....mert ha rendelni kell, gondolom idő....de ha nem akkor meg sima ügy!
:lol:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Képzeljétek, ma többször tudtam szoptatni Dalmát....és fél hatkor tápi helyett is szopizott, mondom lemérem, úgyis régen csináltam és a mérleg szerint 140et kiszopizott, persze leesett az állam....és most gondoltam megnézem van-e a cicimben vmi, mert a jobb oldalit duzzadtank találtam...leszivtam és kijött a cicikből 90 ml/ ha még nyüstölöm, akkor több is!/
......mivaaannnnnnnnnnnnn :shock: ???
Hát érdekes..... :idea: :arrow: :?:

Eltettem honapra, majd a déli főzibe beleteszem....

Na elteszem magamat holnapra!
Jóéjt!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Sziasztok!!!!!

Végre elolvastam nagyjából mindent :oops:

Vivi!
Roli is ficereg ezerrel pelusozás közben,beszél a micimackókhoz a feje mögött és kinyújtva összeszorított lábakkal fekszik :arrow: lehetetlen ráadni a pelenkát.
Bölcsi :arrow: nagyon durva nálatok!!!!

Suzy!
Adókártyát én se értem,miért van nekik :roll:
Cumi :arrow: édes lehet ahogy kiveszi-beteszi (Roli is így kezdte,aztán majd nektek is jön,hogy pl az ágyban is odanyúl érte,ha messzebb van és beveszi a szájába)
Vaníliás grizes tejpépet eszik (HIPP)

Gyevacska!
Végre otthon!Sajnálom a betegséget!Jobban vagytok?

Evita!
Én felébresztem fürcsihez,ha bealszik,bár ez mostanában ritka.
Biztos helyre jön teljesen Kicsi Csillag lábikája a tornától (én eltudom képzelni a kifelé álló pipát).Gondolom kicsit kötöttek az izmai az "összenyomódástól".
Jó sokat eszik Emma.............hasfájásra 1 hónap után neked is gripe watert ajánlanám,mert az infacol és az espumisan csak ideig óráig vált be többünknél is.És anyagilag is jobban megéri.

Erika!
Na nem semmi ez az építkezés.............kitartás!
Narancslé :arrow: most is azt mondom még korai,főleg kezdésnek!

Orsi!
Olyan jó neked,hogy Dalma megeszi a készített kaját............Roli fintorog rá :cry:
Párna bevált hosszútávon is?
Ülés nagyon szupi :wink: és nem volt drága se,meg érte!
Hát tényleg nem szívbajosak a barátatitok.Régen volt ez "divat",hogy semmit nem vettek előre,babonából.
Ezzel a házzal jól megjártátok,meg is őrülnék,ha így elzárogatnák a vizet.
Torta :arrow: persze,hogy lehet!!!!Ránk bízod vagy van valami kívánság azon kívül,hogy csajszis legyen?????
Uszi :arrow: mégse megyünk,csak pár hónap múlva.

Menion!
Bababónusz :arrow: DM-ben kell igényelni és minden fél évben kapok egy kuponfüzetet amiben vannak kedvezményes kuponok,pl 1 ft-ért MAM cumi,50%-os c&a kupon meg pelenkára kuponok,stb.
Gyed :arrow: sajnos letelt a 168 nap :cry: Roli már fél éves :lol:
Hát igen jobban kijön az ember anyagilag,ha maga készíti a bébiételt,de eddig bármit csináltam nem tettszett neki.Viszont az elején amikor még egészen kicsiket eszik belőle jobb az üveges,mert 2-3 napig eltartható és amúgy is annyi idő kell,hogy megnézd hogy reagál az egyes dolgokra.Azért nem adom fel és próbálkozok továbbra is!
Fejlődésneurológia :arrow: sajnálom a rossz híreket.........kitartás!Biztos behozza a lemaradást!!!!!!!!!Jól odamondták a frankót :shock: Csak az a borzasztó,hogy ha az embernek nincs pénze a magán gyógytornászra akkor várhat hónapokig és annyival is csúsznak.

Manama!
Köntös........ne is mondd!Nekem ugye pont akkor volt anyu is kórházban amikor én váratlanul szültem és a nagytáskám nála volt :? a kicsibe meg éppen hogy a köntös meg a hálóingek fértek be.Tök égő volt +szatyorral menni :twisted:

Kép
cukigabi
Budapest

Rólunk!
Alvás :arrow: Roli napok óta 21-05-ig alszik,egy nap ébredt fel fél 2-kor,de cumi be és aludt tovább.
Evés :arrow: A sütőtökös csirke másnap már nem kellett neki :roll: :? :twisted: Tényleg az apjára ütött,mert ő is csak szájhúzva eszi meg a tegnapi kaját.
Kaki :arrow: minden nap
Ivás :arrow: mostanában iszik,ráadásul úgy,hogy ő fogja a cumisüveget :lol:
Haj :arrow: elég jól elkezdett neki nőni és sűrűsödni és jó erős szálú.Remélem apa haját örökli,mert az enyém nagyon vékony szálú.
Fürcsi :arrow: húúúúúúúúú csapkod össze-vissza,pancsizik ezerrel.
Forgás-mozgás :arrow: ide-oda se perc alatt és már lassan kúszni is fog,mert emeli a popsit,csak még általában ebből átfordulás lesz a vége. :D

És állandóan mosolyog,nevet,kacag,rikoltozik!!!!!!!!

Nekem éjjel megjött,hááááááát mit ne mondjak................mint kamasz koromban olyan fájdalmaim voltak/vannak! :cry: :cry: :cry:

Mindenkinek nagy pusz!

Kép
cukigabi
Budapest

Sziasztok!

Megjöttem én is.
Tettem fel képeket gmailre, nst-s is, pocakos is. A legfrissebb pocakoson látszik a dekor is, de már máshogy néz ki, mert kb 5. alkalommal szedtük szét ( a maximalista apa :lol: )
Voltak látogatóba a legeslegjobb barátosnéim, volt pocakcsodálás :lol: :lol: , jó idő maradt, úgyhogy kirándulni/sétálni is voltunk, hát jól esett, na. Csak amikor elmentek, volt furi érzésem, mert mindenki meglátogatott, aki ígérte, most már nincs hátra, csak a szülés :oops: :D :D
A hvége egyetlen "csalódása", hogy észrevettem, vizesedek a bokámnál. Úgy nézem, hogy pihentetésre múlik, de nem örülök neki! Csak nem lesz gond ebben a rövid időben... :roll: :roll: Még jó, hogy kedden megyek védőnőhöz és akkor vérnyomit is mérünk.

Wivi
Kitartást!!!! Sajnálom, hogy Barni éjjel is fent van, remélem h használnak a praktikák.

Orsi
Relaktáció? :roll: Gondolom, nem bánod, ha van!

Gabi
Na, nekem meg két tatyóm lett, külön a szülőszobás pici, nem bírtam beleszuszakolni a nagytatyóba... :evil: Mintha egyhetes wellnessre mennék... De Neked sem lehetett jobb szatyrozni!

Evita
Emma baba jó nagyot nőtt! Ügyi vagy Te is.

Yokka
Tényleg nincs szerencséd ezzel a védőnővel...

Suzy
Remélem h mihamarabb áttör az a fog, aztán Cipike sem nyűgizik. Ügyik voltatok a szurival!

Most ennyi jutott eszembe...
Szép estét és mihamarabbi napocskát!

KépKép
manama

Sziasztok Lányok!

Velünk minden oké! A hétvége húzós volt,hogy itt voltak Laci tesói! Bár szinte mindent Laci csinált velük, de azért agyilag lefárasztottak! :oops: (folyt.köv a Gén)
Emma jól van! A pocakja fájdogál, bár nem vészes! Legalábbis ahhoz képest, amennyire tesóm kislányának fájt! Az borzasztó volt! Tesóm már együtt sírt vele! :cry: Azért tegnap este lekezdtem adni neki az espumisant! Hátha jobb lesz!
Péntek éjszaka Laci velünk aludt egy szobába, mert a gyerekek aludtak a mienkébe, mondanom sem kell,hogy Emma egész éjszaka csak nyögött és nyüszögött! Nem tudtunk egy percet sem aludni! Mondtam is Lacinak,hogy ez a műsor neki szólt, soha nem csinál ilyet, mindig szépen alszik, úgyhogy köv. éjszaka legyen szíves ott aludni a gyerekekkel a másik szobában a földön, hogy tudjak aludni! :lol: :lol: :lol: Természetesen, így hogy köv. éjjel nem aludt velünk, Emóca aludt, mint a bunda! :lol: :lol: Ma éjszaka is gyönyörűen alukált! :lol: :lol:
Délután felhívom a védőnőt,hogy holnap nem vagyok hajlandó ilyen rossz időben, ilyen pici gyerekkel bemenni hozzá, főleg úgy, hogy jövő héten hétfőn amúgy is mennünk kell! Ha akar, jöjjön ő ki! :twisted:
A köldöke végre kezd rendbe jönni! Úgy örülök neki! :lol: Már azt hittem sose hagyja abba a vérzést! :? Laci múlt szerdán ment be a MÁK-ba elintézni a dolgokat, és már ma a számlámon volt a pénz! Elég gyorsak! :lol: :lol:
tegnap miután elmentek a gyerekek, jött apósom, amivel nincs is baj, mert egy tündér, és nagyon szeretem, csak hozta a feleségét is, aki viszont egy hárpia! :? :? Nem bírom! Mindig kötözködik mindenkivel, apósommal is! mindenbe beleszól! Ő mindenhez ért... Borzasztó! Most volt itt 2x, amióta megszületett Emma, de hogy minek jön! Megérkeznek, és szinte már menne is, míg szegény apósom maradna, hisz babázni jött! Mellesleg állandóan azon lovagol,hogy még mindig szoptatom éjszaka a gyereket???? Igen, szoptatom! Ettől ő kivan,meg hogy éjszak miért nem csak teát adok neki??? Szörnyűűű kiborít! Miért adjak teát, ha ott van a 100x egészségesebb tejcsi??? Remélem nem fog jönni túl gyakran! Mellesleg apósom megkérdezte tőel,hogy meg akarja-e fogni, erre ő, nem hiszen tudod köhögök még egy kicsit! Mi van??? Akkor miért jön ide a gyerekemhez??? :twisted: :twisted: :twisted: (Bár szerintem ez csak indok volt,hogy ne foghassa meg. Nekem legalábbis nagyon úgy tűnt. Plusz reménykedem is benne! :lol: :lol: )

Manama
Bizony növöget Emma! Kerekedik rendesen, de nem csoda, amennyit eszik... :lol: :lol: A Te pocakod gyönyörűséges!!! Az nst-d meg nem semmi! Babócád mocorgott ám rendesen, és mennyi fájásod volt... :shock: :shock: Hát nekem 1 sem volt még aznap délelőtt sem, amikor szültem! :lol: :lol: A dekoráció szépséges! Ügyik vagytok! :lol: Hát ige, most már közeleg nagyon az idő! Amúgy irigyellek nagyon! Nekem nagyon jó élmény volt a szülés, sőt így utólag a kórház is! Hülyén hangzik, de hiányzik is! Jó volt nagyon bent lenni! A szülést, meg újraélném még sokszor! Annyira jó volt! Egyetlen dolog, amit sajnálok, hogy nem vághatta el Laci a köldökzsinórt, és nem mutatták fel nekem Emmát, és nem tették azonnal a mellkasomra, mert rohanni kellett vele, hogy megnézzék minden rendben van-e vele! Így csak fürdetés, mérés után láttam először, és csak pár percre, aztán meg csak reggel hozták! Na az éjszaka az szörnyű volt, mire újra láthattam!

Gabi
Szuper,hogy újra jól alszik Roli baba! :lol: :lol: És végre iszik is! :lol: :lol: :lol: Szuper,hogy minden rendben van vele! Örülök nagyon!
Valószínűleg majd beszerzek a gripe waterből! Egyenlőre az espumisant is csak tegnap kezdtem el neki adni!

Orsi
Szuper,hogy többször szopizott Dalmus! :lol: :lol: :lol: Azóta mi a helyzet e téren? Hát igen, itt a rossz idő! Úszni se voltatok végül?

Suzy
Hát igen, hízik,mint a kölyök gólya! :lol: :lol: Amennyit eszik... :lol: :lol: Hozzánk is elérkezett a rossz idő! :cry: :cry: Ügyes vagy,hogy kertészkedtél!!! :lol: :lol:

Menion
Sajnálom a fűtést! Azóta rendbe jött? Ügyes vagy varrásügyileg! Én olyan ügyetlen vagyok ilyen téren! :oops: :oops:

evita10
Budapest IX. kerület

sikerült időpontot kérni maszek gyógytornászhoz de nincs más alternatíva úgy tűnik nála mint hogy egy órát foglalkozik a gyerekkel 5000-ért...kérdeztem hogy ha nem bír annyit akkor mi van hát azt mondta majd meglátjuk....hát mivel 6.-ára adott időpontot addigra majd lesz rávalónk mert 5.én kapunk fizut...de majd meglátjuk hogyan tovább...
voltam az önkormányzatnál is hátha tudnak valamit segíteni de azt mondták hogy mivel "magas" a jövedelmünk hozzá nem tudnak semmit mert azt nem veszik figyelembe hogy sok a hitelünk...
mondtam hogy mire kifizetjük a hiteleket addigra nem jut semmi plusszra mint pl most ez a torna...azt mondta megérti de most nem tud segíteni...de menjek vissza szeptemberben mert addigra változni fognak a rendeletek....
hát mondanom se kell tele volt az egész épület dakotákkal és még mikor bent ültem foglalkoztak eggyel és elküldték egy központba mert ott is jogosult segélyre aztán majd jöjjön vissza a kerületbe és jelentkezzen be hogy aztán a kerületi segélyt is megkapja.....
már nem is kommentálom

képzeljétek a postás csengetett és hozott egy bírósági idézést....
hát kezem lábam remeg mert én aztán semmi rosszat nem csináltam hogy oda kelljen mennem...
kicsit felocsúdva szerintem azért kell mennem mert még mikor dolgoztam egy "beteg"ránkrúgdalta az ajtót és megfenyegetett minket akit aztán elvittek a rendőrök és akkor mennem is kellett a rendőrségre tanúskodni
még soha életemben nem volt dolgom se a rendőrséggel se a bírósággal szóval másra nem tudok gondolni és most nagyon ideges vagyok....
azt írják "tanúként megidézi" akkor nekem is ott majd kell nyilatkoznom? én már nem is emlékszem csak nagyvonalakban az egész esetre...
jaj istenem teljesen kivagyok...
azt írják bírságolnak ha nem megyek el meg elő is vezetnek....húúúú
hát ezt tuti nem fogom elfelejteni és nagyon igyekezni fogok hogy ne késsek....
és ha Laci aznap majd dolgozik?a gyereket nem vihetem majd oda....jesszusom és aznapra van ortopédia időpontunk...most moit csináljak....

Kép
menion
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?