Arivirág!
Az első szülésem után kb. 6 hónappal már rendben volt a cukrom, a hbA1C értékem 5,3 lett addigra, úgyhogy gyógyultnak nyilvánítottak. A mostani terhességem alatt nem mentek fel a terhelt értékek, egyszer volt egy 7,5-ös. Épp most fogok majd menni kontrollra, persze én is izgulok, hogy visszamegy-e szépen a cukrom, mert bevallom őszintén, mostanában, hogy szoptatok, farkas éhes vagyok folyamatosan, és mindent eszem, beleértve az édességet is...
Megértelek, hogy a Szabolcs nem szimpatikus, nekem sem volt az, csak az akkori dokim miatt maradtam.
Én úgy tudom, hogy a közös fürdőt mostanában újították fel a szülészeten, de nem láttam, mert alapítványi szobában voltam.
A "sima" kórtermek is csak 2, 3 vagy max. 4 ágyasak, viszont elég zsúfoltnak tűntek, mert kicsik.
Nekem Pannival ellentétben jó véleményem van a csecsemősökről, az én babámmal jól bántak, és engem is tájékoztattak mindenről vele kapcsolatban. (Szegénykémet minden nap szúrták az én vércukrom miatt!
) Amikor első nap kapott cukros vizet, akkor is mondták, hogy csak azért adják, mert eléggé leesett a vércukra. Egyébként a Péterfy szerencsére nagyon is szoptatáspárti, nem tömik a babákat teával, és nem propagálják a tápszerezést.
Van egy nagyon helyes fiatal csecsemős, vörös göndör haja van, mosolygós, és tényleg kedves fiatal lány. Egy idősebb szőke van, aki kicsit kellemetlenebb modorú. Persze gondolom, ők is, mint minden nővér, cserélődnek időről időre. Ezért lehet Panninak teljesen más tapasztalata.
Ellenben az osztályos nővérek csapnivalóak, tisztelet talán egy kivételnek. Abszolút nem segítőkészek, és szörnyű a stílusuk. Egyszer reggel a legszörnyebb volt épp bent, bekiabált, hogy menjünk vérvételre, mire én megkérdeztem, hogy mi anyukák, vagy a picik. Mire majdnemhogy kikérte magának, és csak úgy foghegyről odavágta: "én nem vagyok csecsemős, mi közöm nekem a babákhoz?". Értsd: hogyhogy nem volt ez elég világos, te hülye? A másik fiatal csaj meg otthagyott engem első nap, alig pár órával a szülés után vérben úszva, bár csöngettem neki párszor. Aztán nagy nehezen hozott új betétet, azt szó szerint ledobta, és azt mondta: ugye ki tudja magának cserélni? Na, hát erre mondom,hogy empátia, segítőkészség NULLA.
Na igen, tudom, egyedül egy nővér van az egész szülészetre, nincs nekik idejük, meg türelmük, stb. De ez akkor és ott, a frissen szült, kezdő anyukáknak és érzékeny lelküknek akkor sem jön valami jól.
Most hirtelen ennyi jutott az eszembe, de kérdezz még nyugodtan! Azért vagyunk itt ezen a fórumon.
Üdv.
VACAK