Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a válaszát, elég szimpatikusnak tűnik a Péterfy Nekem, úgyhogy ha össze jön a Béby (már dolgozunk rajta) akkor valószínű ide fogok menni szülni! Tudom hogy igazából a Szabolcs lenne a megfelelő, de nekem az a kórház nagyon nem szimpi, és közelebb is van a Péterfy!
Vacak neked mindkét terhességednél volt cukor problémád és szülés után elmúlt teljesen?
Sajnos Én nem jártam ilyen jól, első terhességemnél kialakult a diabétesz, és szülés után 1évre rá cukor beteg lettem!
Még azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy a Babát mikor megszületik ott a szülőszobában fürdetik meg vagy elviszik?( Ahol az első Babámat szültem ott nem vitték el a Picit hanem ott a fürdették meg) És ha minden oké akkor a két órás megfigyelésre ott lehet az Apa meg a Baba? Ha jól értem a nem alapítványi szobákhoz egy közös fürdő van, igaz? A Picik éjjel nappal Velünk lehetnek? Úgy általában véve rendesek azt ott dolgozok? Na jó megint sokat kérdezek..... ha gondoljátok írhatok e-mailbe is,(robibolya23@freemail.hu )mindenre kíváncsi vagyok a Péterfy Kórházzal kapcsolatban!

Még egyszer köszönöm!!!!
Virág
arivirág
 
 


Szia Virág!

Gyógyszeres vagy inzulinos vagy. Ha gyógyszres, akkor baba project előtt át kellene állni inzulinra. És utána egyből fontos a diab. rendelő látogatása.

A babát a szülőszobák közös folyosóján fürdetnékm de nem fürdetik, csak letörölgetik. Leszívják a nem oda való váladékokat, feöltöztetik. Ide ált. elkísérik őket az apukák, majd jönnek vissza együtt.
2 órás megfigyelés alatt uez a helyzet.
Picik amint látta őket adoki nlni visszakerülnek hozzád, és ott is maradnak. Kivéve császár után, akkor kapsz egy nap lábadozást időnkénti szopival.
Én a csecsemősökkel nem voltam megelégedve, kivéve egyet. A többi nem volt túl segítőkész, dohányzott igaz nem benn a csacsmőúk mellett, de ez nekem kevés. ...

A szülésznők viszont fantasztikusak.

Hát ennnyi elsőre.

Pusz
Panni
uran
 
 


Arivirág!

Az első szülésem után kb. 6 hónappal már rendben volt a cukrom, a hbA1C értékem 5,3 lett addigra, úgyhogy gyógyultnak nyilvánítottak. A mostani terhességem alatt nem mentek fel a terhelt értékek, egyszer volt egy 7,5-ös. Épp most fogok majd menni kontrollra, persze én is izgulok, hogy visszamegy-e szépen a cukrom, mert bevallom őszintén, mostanában, hogy szoptatok, farkas éhes vagyok folyamatosan, és mindent eszem, beleértve az édességet is...
Megértelek, hogy a Szabolcs nem szimpatikus, nekem sem volt az, csak az akkori dokim miatt maradtam.

Én úgy tudom, hogy a közös fürdőt mostanában újították fel a szülészeten, de nem láttam, mert alapítványi szobában voltam.
A "sima" kórtermek is csak 2, 3 vagy max. 4 ágyasak, viszont elég zsúfoltnak tűntek, mert kicsik.
Nekem Pannival ellentétben jó véleményem van a csecsemősökről, az én babámmal jól bántak, és engem is tájékoztattak mindenről vele kapcsolatban. (Szegénykémet minden nap szúrták az én vércukrom miatt! Kép ) Amikor első nap kapott cukros vizet, akkor is mondták, hogy csak azért adják, mert eléggé leesett a vércukra. Egyébként a Péterfy szerencsére nagyon is szoptatáspárti, nem tömik a babákat teával, és nem propagálják a tápszerezést.
Van egy nagyon helyes fiatal csecsemős, vörös göndör haja van, mosolygós, és tényleg kedves fiatal lány. Egy idősebb szőke van, aki kicsit kellemetlenebb modorú. Persze gondolom, ők is, mint minden nővér, cserélődnek időről időre. Ezért lehet Panninak teljesen más tapasztalata.
Ellenben az osztályos nővérek csapnivalóak, tisztelet talán egy kivételnek. Abszolút nem segítőkészek, és szörnyű a stílusuk. Egyszer reggel a legszörnyebb volt épp bent, bekiabált, hogy menjünk vérvételre, mire én megkérdeztem, hogy mi anyukák, vagy a picik. Mire majdnemhogy kikérte magának, és csak úgy foghegyről odavágta: "én nem vagyok csecsemős, mi közöm nekem a babákhoz?". Értsd: hogyhogy nem volt ez elég világos, te hülye? A másik fiatal csaj meg otthagyott engem első nap, alig pár órával a szülés után vérben úszva, bár csöngettem neki párszor. Aztán nagy nehezen hozott új betétet, azt szó szerint ledobta, és azt mondta: ugye ki tudja magának cserélni? Na, hát erre mondom,hogy empátia, segítőkészség NULLA. Kép Na igen, tudom, egyedül egy nővér van az egész szülészetre, nincs nekik idejük, meg türelmük, stb. De ez akkor és ott, a frissen szült, kezdő anyukáknak és érzékeny lelküknek akkor sem jön valami jól.

Most hirtelen ennyi jutott az eszembe, de kérdezz még nyugodtan! Azért vagyunk itt ezen a fórumon. Kép

Üdv.
VACAK
vacak
 
 

 
 

Sziasztok!

Nekem a történetem arról szólt, hogy Misi lekerült a PIC-re mert ő nagyon besárgult, és oda kellett volna vinnem lefejt tejet amennyit bírok, mert szopizni nem akart, csak aludni, és hogy minél több menjen bele. Na most közölték lenn, hogy próbáljam kézzel, na most ez kezdő anyukának, hahahaha. Aztán megkértem segítsenek. Nőváér megrángatta (értsd szószerint) a mellemet 3x aztán közölte, hogy nincs itt tej. Ezek után lefejtem 50 ml -t. Hát azért az nem semmi. Miután akkortájt örültünk 30 ml-s szopásnak is.

A jó történet pedig az volt, amikor az osztályos közölte hogy adjunk már annak a gyereknek(értsd Misi aki sír, és anyuka nem tudja megszoptatni mert valahogy nem jön össze, ezért gondolja megringatja kicist) teát, hogy elhalgasson. Erre a csecsemős (az egyetlen akiről jó véleményem van) jött és segített mellre tenni. Sikerült, és aludtunk tovább.

Tehát ezek a jó és rossz eseteim. Nekem a cigi nagyon nem tetszett. De hát ez van.

Pusz
Panni
uran
 
 


Péterfyt elhagyó dokikról hír

Ezt az orvosomtól hallottam. Mindkét doki, akiről szó van nem főállású volt náluk, hanem úgymond odahordta szülni az anyukákat. Aztán utóbbi időben ez az nem tetszett nekik, és el akartak menni, és különösebben nem is akarták őket marasztalni. Hát ennyi, amit megtudtam.

Pusz
Panni
uran
 
 


Sziasztok!

Én is azt hallottam a dokikról, amit Uran (Panni). Szóval csak szülni, születni jártak be, ha bejártak, mert volt úgy, hogy a mama ott volt, de a doki nem, igy szült annál, aki kéznél volt.
Viszont egy jó hir, amit hallottam. Álitólag, mivel sok gond volt a csecsemúsökkel, leváltották a gárda nagyrészét, igy új, sokkal empatikusabb a csecsemős részleg.
Igaz, én tavaly szültem, de szerencsémre nem volt semmiféle gondom, se egyikkel, se másikkal.
A szülésznők pedig egytől-egyig bűbájosok. Még az is, aki nem volt a fogadott szülésznőm. U.is nálam egyszerre három szülésznő volt benn, amikor szültem. Egy a fogadott, a Keserü Ági, és még 2. Az egyik az Adrienn, a másik nevét nem tudom,. de kis fiatal, szőke hosszú hajú. Mivel nálunk volt köldökzsinorvér levétel, és az úgy müködik, hogy a baba már kinn, a leepény még benn. És a köldökzsinór még összeköti öket. Igy kellett a segitség. Mind a kettő, az Ágin kivül is, nagyon kedvesek voltak, segitőkészek. Szóval csak jót tudok mondani.

IVett
staff
 
 


Sziasztok!

Akkor ezek szerint nincs nagyobb gáz a dokigárdában, jaj de jó! Kép
Én próbálom összerakni a történetet, szerintem én már az új csecsemős gárdát fogtam ki, most szeptemberben szültem. Akkor ezek szerint ezért lehetnek jók már a tapasztalataim.

Ivett!
Nekünk most a másodiknál nem volt köldökzsinórvér levétel, csak az első lányomnál 2 éve (még pont a botrány kirobbanása előtt pár hónappal!), de jó hallani másról is, hogy levetette. A mostani terhességem alatt felhívtuk a céget, akinél őriztetjük az anyagot, hogy mi a véleményük, vetessünk-e le most is, de ők azt mondták, hogy mivel 80% az esély, hogy közvetlen családtag esetében (szülők és testvérek) is fel lehet használni az őssejtállományt, igazán nem feltétlenül ajánlják. Ideális esetben talán sosem fogjuk felhasználni azt a mintát sem...

Üdv.
Vacak
vacak
 
 


Sziasztok!

Én hat hete szültem a Péterfy-ben, így még frissek az élmények.

A csecsemősök szerintem többnyire korrektek, én mindegyikkel meg voltam elégedve, akivel összehozott az ügyeleti beosztás. Mivel első gyerekes vagyok, elhatároztam, hogy nem érzékenykedek, a gyerek érdekében. Ha nem boldogultam a picivel, elzakatoltunk a csecsemősökhöz, akik mindenben segítettek (volt, hogy háromszor is meglátogattam őket egy éjszaka). Szerintem nem bánnak rosszul a babákkal, az enyémet mindig megszeretgették (volt, aki bejött a szobába, hogy felvehetné-e egy kicsit, mert - mivel nagy súllyal született - a többihez képest olyan jó dédelgetni). Egyébként egyik ismerősöm szerint, aki régen csecsemős volt, a babákhoz való hozzáállást a kórházban - később meg az oviban meg alsóban a suliban - nagy mértékben az határozza meg, hogy anyuka mennyire szimpatikus.

Az osztályosok viszont Julika (sovány, sötét hajú, 50 körüli) és egy fiatal, szőke, félhosszú hajú nővér kivételével tényleg nincsenek a helyzet csúcsán. A császármetszés utáni napon kicsit magam alá kerültem, mire berontott az ügyeletes nővér, hogy "nyugodjon meg, anyuka, nyugtassa meg a babát és kész". Köszi.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Vacak!
Nekem is az első babám volt, igy megcsináltattuk.
De! Mi a botrány kellős közepén... Féltem is, hogy a kórházban (P-ben) mit fognak szólni hozzá, de az orvosom azt mondta, hogy nekik senki nem tiltotta meg, sem közvetlen felettes, sem közvetett, igy "szemrebbenés nélkül megcsináljuk" volt a válasz. Én tavaly julius elején szültem, pont ezzel foglalkozott mindenki, de sikerült. Igaz, nekem akkor egy külföldi céggel kellett emiatt szerződnöm, de minden úgy ment, mintha magyarral szerzódtem volna.
Én még nem tudom, hogy a másodiknál megcsináltatjuk-e, majd meglátjuk.

Lassan már készülünk a másodikra, úgyhogy remélem hamarosan újból vendége lehetek a P. szülészetének.

Ivett
staff
 
 


Köszi Vaczak megnyugtattál és az infót is! :-)

Ildi

Kép
vildi
 
 


Siasztok!

Goldeneye: A gátvédelemre én intim tornával készültem, de a szülésznő segítségét mivel nem "élvezhettem" gyakorlatilag semmit sem ért. Na jó, nem pisiltem össze magam egy tüsszentés után, de nem esküdnék, hogy intim torna nélkül ez másképp lett volna. Vittem én masszázsolajat, de nem volt aki használja. Úgyhogy sok tapasztalatom nincs. Remélem a szülésznő ezúttal ad majd tanácsokat és ezt konkrétan át tudjuk beszélni.

Staff, Vacak: Na én is pont az "őssejtbotrány" idején szültem, így nem lett levéve. Most viszont szeretném. Vacak, amit írsz, hogy kerek perec megmondták, hogy nagy valószínűséggel elég ha csak az egyik babától veszik le, az szimpatikus. Mármint az őszinteség. Írnátok pár szót, ti tapasztaltak, hogy melyik céggel paktáltatok le, és mi volt a pontos menete a dolognak? Nem tudom, hogy off topic e a dolog, de szerintem mást is érdekel. (ha úgy gondoljátok, hogy mégsem, akkor a profilomban van e-mail címem, léci írjátok meg hogy volt nálatok)

Timi
timi30
 
 


Nincs is e-mail cím a profilomban... de liba vagyok... úgyhogy gabor.timea@axelero.hu
timi30
 
 


Szia Timi30!

Sajna nem kaptam meg a leveled, lehet, hogy rosszul adtam meg a címem? Küldd el még egyszer, légyszi-légyszi KépKép

Az első babánál mi sem kértük a köldökzsinórvér levételt, de ha lesz másik baba, nála szeretnénk.

Elküldenétek nekem is az infokat erről?

Címem:jooildiko@yahoo.com

Nagyon köszi!!

Ildi
nyul29
 
 


SziasztoK4

Szia Vacak!
Küldtem neked e-mailt.

Kép
Kép
pipocska
 
 


Nyúl: elüldtem még kétszer az emilt. Remélem odaér.
timi30
 
 


Sziasztok!

Köldökzs.vérről.
Én a Sejtbank Kft.-nél voltam (ez a Czeizel féle társaság). (Bolgárkerék u.3.) www.sejtbank.hu
Először elmentem személyesen, hogy elmeséljék élőben, mit csinálnak, mire jó, mennyi a garancia, hogy használható majd stb.stb.....

Aztán elmentünk a párommal is, amikor is vettek tőlem vért, és megcsináltak egy jó pár vizsgálatot, hogy valóban lehet-e majd levenni használható vért a köldökzs.-ből. Itt még AIDS szürést is csinálnak! - emiatt.
Ezen kivül én még kértem genetikai vizsgálatot is, mivel 35 éves múltam már akkor, első baba, a párom már 45 múlt, szóval ajánlották a magzatviz viszgálatot, de attól eléggé irtóztam, igy maradt a téritéses vérvizsgálati módszer. Ezzel is u.azt meg tudják állapitani, mint a magzatvizvétellel, és nem drasztikus, mint az.
Szóval ezeken túl voltunk, minden eredményem jó lett, igy alkalmas voltam, na és persze a prütyők is a levételre.
Az utolsó hetekben, értsd. 36. héten mentünk szerződni, amikor is kaptunk egy egységcsomagot a levételhez. Ott elmagyaráztak mindent, hogy mit, hogy kell csinálni, használni, mi a teendőnk stb. Fontos, hogy nem kell, sőt nem szabad hútőbe tenni a vért, ha már levették.
Amikor megszületett LAckó, a párom hivta őket, és másnap bejöttek a csomagért a kórházba.
Aztán kaptunk egy-pár napon belül egy értesitőt, hogy jó lett a vér, amit levettek, felhasználható.
Ekkor utaltuk a megadott számlára a pénzt.
Majd ezután 1-2 hónapra kaptuk a plakettet, hogy hol van tárolva, milyen szám alatt a vér.
És nekem v.mikor ez időtájt el kellett mennem még egy vérvételre, hogy a szülés pillanatában nem voltam-e fertőzve v.mivel.
Röviden ennyi.
Ha van kérdésetek, irjatok.

Ivett
staff
 
 


Sziasztok!

Uran, a diabetes dokimmal már beállítottunk a cukorkámat Baba projektesre, ha terhes leszek azonnal szólni kell neki, és irány a kórház (Szt Imre) utána meg kell keresnem egy másik kórházat mert Ők csak terhességi diabéteszeseket vállalnak, cukor betegeket nem, mert nincs meg hozzá a körülmény (pl:PIC)
A Pétrfy elég szimpatikus Nekem, na jó egy picit megijesztett a rossz tapasztalataitok, de még mindig ezerszer jobb helynek találom a Szabolcsnál!
Remélem szülhetek itt, mert a cukrom nem ingadozó, a diétát mindig betartom, szóval nem vagyok egy komplikált eset!

Hallottam, hogy itt van valamilyen új fajta császár is, amit máshol nem csinálnak, és ebből könnyebb a gyógyulás. Ez is tetszik Nekem!

Vacak, bár tudom nem ide tartozik, de ha mégis elküldenének a Szabolcsba(brrrr) tudnál Nekem egy- két dolgot Írni erről a kórházról?
A cukorral meg szerintem vigyázz, próbáld azért kerülni a tiltott dolgokat, Én sem vigyáztam szülés után és látod hogy jártam, Nekem azt mondták, hogy a szoptatás csökkenti a cukor értékeket, és ha abba hagyja a Pici a szopit, lehet hogy romlik a vércukrod! DE KÍVÁNOM HOGY NE ÍGY LEGYEN rossz ezzel együtt élni!

Itt is kicsi kocsikba tolhatják az Anyukák a Pici Babájukat? És a látogatókkal mi újság? Ők bejöhetnek a kórterembe vagy csak ablak üvegen keresztül nézhetik a Piciket?

Mindenkinek további jó pocakosodást, és a Babásoknak további jó Babázást!! Na megyek Én is meg puszilgatom az enyémet!

Virág
arivirág
 
 


Arivirág!

Szerintem nem lesz gond a cukroddal, biztos sokat tudsz arról, hoyg terhesség alatt hoy felborul a dolog. Drukkolunk majd. És nézz be a cukros topicba, ha van kedved. Érdemes.

A császáros infód stimmel. Bár nem tudom, hoyg igaz-e hogy csak iott csinálják.

Jó a Péterfy, főleg, ha lecserélték a csecsemősöket. Thaisz drnőről meg a fent említett tpicban olvashatsz. Ott írtam róla.

A babákat kinn lehet tologatni, a látogatók utoljára még bejöhettek megnézhették a babákat. Visoznt a nagy tesóval nem lehet bemenni. Nem tudom hogy leszünk majd mi is. Én legszívsebben jönnék haza a szülés után rögtön.

Na pusz
Panni
uran
 
 


Lányok!

Mostanában sokat gondolkoztam ezen a kórházváltásos dolgon, mivel ez minket is érint, mert tervezzük a következő babát. Eddig a Serfőző dr. volt az orvosom, viszont én a Péterfy kórházat nagyon szerettem. A Serfőző dr. is rendes, jó orvosnak tartom, csak most dilemma van.
Szerintetek az nem nagyon kellemetlen ha átmegyek egy másik Péterfyben dolgozó orvoshoz. Szóval ha inkább a kórházat választom. Egyszer mikor a kisfiamat várta, a Serfőző pont szabadságon volt és az Abkarovics dr. helyettesítette, ő pld. nagyon szimpi volt.
Hát nem túl értelmesen írtam le, de biztos értitek.
vinnio
 
 


Arivirág!
Szívesen írok neked a Szabolcsban szerzett tapasztalataimról, de hogy ne "offoljuk" a péterfys topikot, inkább maileznék neke,d viszont a profilodban nincs megadva a címet. Ha gondolod, küldj nekem egy emailt a vacakcica@yahoo.com -ra és arra majd válaszolok.
A császáros technika, ami tényleg szuper állítólag, a Misgav-Ladach féle módszer, nagyon picike a vágás. A szobatársnőm szeptemberben ezzel szült kora du., és ott voltam, amikor már este lábra állt, és kitotyogott a fürdőbe. Jó, nem táncikált még aznap este, és fájlalta egy kicsit, de másnap már azért kisétált a folyosóra is...

Panni!
Ha tényleg haza akarsz menni nem sokkal szülsé után, tudtommal megteheted, aláíratják veled, hogy saját felelősségre teszed, és usgyi. Én, amikor potyára mentem be aug. végén fájásokkal, majd aztán teéjesen elmúlt, szintén aláírtam, és eljöttem. Azt mondták az ügyeletesek, hogy maradjak bent, majd reggel megindítják a szülést (aznapra voltam kiírva), de én először is nagyon fáradt voltam, fél éjjel a fájásokat figyeltem, másodszor is nem akartam beindítani a szülést. Inkább aláírtam a papírt, és hazajöttem. A baba még 5 nappal később sem akart jönni, ekkor viszont már a saját orvosommal megbeszélve vonultam be burokrepesztésre.
Nekem is nagyon rossz volt, hogy a nagyobbik gyerekem alig láthatta a picit, mert ránk rivalltak, hogy kifelé a gyerekkel, de nekem valahogy nem jutott eszembe hazajönni hamarabb. Jó volt egy kicsit pihenni a szülés után a kórházban, teljes kiszolgálással. Itthon úgyis beindult ezerrel az élet... Kép

Sziasztok!
VACAK
vacak
 
 


Vinnio!
Nem csak hogy nem kellemetlen, hanem természetes is! Úgy tudom, hogy Serfőző dr. saját maga, annak aki ragaszkodik a kórházhoz, éppen Abkarovics dr.-t ajánlja. Én nála szültem, ha bővebbet akarsz tudni, akkor magánban tudunk értekezni.
vacak
 
 


Vinnio,
Épp tegnap jártam Abkarovics dokinál, szintén Serfőző doki betege voltam. Betöltöttem a 33-ik terhességi hetet, és egy kicsit izgultam, fogad-e még Abkarovics, de ő azt mondta, Serfőzővel megbeszélték, hogy természetesen ebben az extrém helyzetben átveszi a betegeit. Nem is kérdezett többet, nagyon aranyos volt.
macsek23
 
 


Sziasztok!

Vacak!

Nagyon aranyos vagy ahogy kampányolsz Abkarovics doki mellett. Már úgy mennék hozzá!KépKépKép

Kép
Kép
pipocska
 
 


Sziasztok,

Csak erre látogattam (most várom az első bébimet, a 10 héten vagyok... )... dokiválasztás elött állok ezt Pipocska már tudja... más topicokról..

Mitől ennyire jó az Abkarovics doki??? Kár, hogy a Péterfyben rendel.. Tényleg ott van a rendelése egyáltalán...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Szia Johanna!

Akartam ajánlani, hogy nézz át ide is.
Nem tudom hol veszed elöbb észre. Írd le az e-mail címed.

Kép
Kép
pipocska
 
 


Kedves Vacak és Macsek !

Nagyon örültem annak amit írtatok!
Ez szuper,hogy ilyen egyszerű a megoldás.
Vacak, neked írnék külön is, de később, mert a kisfiam most ébredt fel.
vinnio
 
 


Kedves Vacak és Macsek!

Nagyon örültem annak amit írtatok.
Vacak neked írok külön is, mert van néhány kérdésem, csak a kisfiam most ébredt fel.
vinnio
 
 


Na valamit elbaltáztam itt nagy sietségemben, azt hittem, hogy nem ment át, közben pedig átment az üzenet, mentség, hogy a kisfiam itt ül az ölemben és minden gombot nyomogat.
vinnio
 
 


Sziasztok!
Pipocska, Johanna!

Úgy tudom, Pipocska már bejelntkezett Abkarovics dr.-hoz, ő majd beszámol a tapasztalatairól neked, Johanna. Nem kívánok egyénbént különösebben "kampányolni" mellette, mert még a végén túlságosan felkapjátok, és akkor majd hónapokkal előtte kell már időpontot kérni hozzá, és fáradt lesz, és nem lesz már ideje és energiája a pácienseivel úgy törődni, ahogy most.
Úgyhogy fúj, fúj, ne is menjetek hozzá! Semmiképpen! Kép Kép Kép

Vacak
vacak
 
 


Vacak!

KépKépKépKép

Kép
Kép
pipocska
 
 


Sziasztok!

Köszönöm kedves válaszaitok, ha a Kórházba is ilyen kedvesek és segítőkészek lesznek mint Ti itt a topicba akkor nem félek oda menni szülni!

Uran, majd megnézem azt a cukros topicot, hátha kapok 1-2 jó infót, amúgy Én is nagyon remélem hogy semmi gond nem lesz , se a terhességemmel, sem a Babámmal!!

Ha össze jött a Bébi akkor majd jelentkezem, mi újság Velünk és hogy mehetek-e a Péterfybe szülni!
Nagyon remélem hogy igen, tetszett amiket írtatok róla! Tényleg itt van alternatív szülőszoba? Nem mintha szükségét érezném, csak kíváncsiságból kérdezem!?

Vacak, küldtem E-mailt, remélem megkaptad!!!!! Várom válaszod!

SZIASZTOK!!!!!!!!!
arivirág
 
 


Vacak!

Megírnád az emiled címét?
vinnio
 
 


Vinnio!
A profilomban benne van (nevemre kattintva nyílik ki), de azért ide is leírom neked: vacakcica@yahoo.com
Várom a mélt!

Arivirág!
Válasz most ment el!

Jó hétvégét minden kismamának (akiket nagyon irigylek), és gyakorló édesanyának! Kép

Vacak
vacak
 
 


Szia Arivirág!

Eddig senki nem válaszolt a kérdésedre. Nincs alternatzv szoba, de van labda, szülőszék, bordásfal, és egyéb csodák.

Panni
uran
 
 


Lányok!
Már megint segítséget szeretnék kérni tőletek. Múlt héten voltam először a Péterfyben, akkor egy kedves ismerősöm intézet el, hogy mehessek. Zacher dokinál voltam, nagyon rendes volt. Írt fel nekem clostyt, és azt mondta, hogy a 12. napon menjek vissza uh-ra. Csak éppen azt felejtettem el megkérdezni, hogy be kell-e jelentkezni, vagy hogy mikor van egyáltalán rendelés. Nem tudjátok, hogy ez hogy működik itt a kórházban? Előre is köszönöm a válaszokat.

Móni

Kép
móni23
 
 


Sziasztok,

Pipocska: Köszi az emilt... Hát igen eléggé meggyőző, amiket irtál.. Egyetlen egy a bajom, hogy a Péterfyben van, messze is van tőlem és valahogy nem a kedvenc kórházam... Pedig a doki tényleg jól hangzik... Ezek szerint lehet nála is papás szülés. Valamint van a Péterfyben szülőszék vagy csak a klasszikus fekvős módszerrel lehet szülni?

Aki tud a péterfyről irjon, mert nagoyn kiváncsi fáncsi vagyok...

Másoknak is ilyen jó tapasztalatai vannak dr.Abkarovics Gézáról?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Sziasztok!

Móni: SOS jelentkezz be UH-ra reggel 8 és 9 között, mert kb. 2 hét múlva lesz csak időpontod. Aztán meg kérjél a dokitól egy beutalót ha még nem lenne, mert azt is kérni fogják!!!

Johannához hasonlóan nekem is pont a szülőszékkel kapcsolatban lenne kérdésem. Állíthatók a szülőszékek? Vagy itt is csak totál hanyatt lehet szülni?
Tegnap volt az EDÁ-s előadás amire nagyon szerettem volna elmenni, csak hát ember tervez, gyerek végez, csemetém pedig nem engedett el. Már nagyon megnézném végre a szülőszobát.
timi30
 
 


Johanna!
Olvass egy kicsit vissza az archívumból is, tele van infóval, abból tájékozódhatsz a Péterfy szülészetéről.
Szülőszék: én nem láttam, csak labdát, és azon vajúdtam (jó volt!). Viszont a végén tényleg lefektettek, és az nagyon rossz érzés is volt. Azt mondták: muszáj.
Dr. Abkarovicsról már írtam itt, én az ő páciense vagyok, ha gondolod, nézd meg a szept. 13-i hosszabb bejegyzésemet, már nem akarok itt többet zengedezni róla, mert félek, unalmassá válnék... Kép

Timi!
A 2. szülőszobában tuti, hogy nem állítható a szülőágy, én is sajna fekve szültem, de úgy emlékszem, a többi szülőszobában sem különböznek az ágyak. Nekem tömték a párnákat a hátam mögé 2 tolófájás között, dehát az nem ugyanaz. Kép
Most akkor nem tudom, félreértettem-e, de Johanna mintha a patkóalakú szülőszékről kérdezettt volna, te meg a szülőágyról. ???
EDÁ-s előadásról már kaptam híreket, MAcsek23 volt rajta, pont Abkarovics dr. tartotta! Kép Ő nagyon pártolja az EDÁt, ajánlgatta nekem is többször vajúdás közben, de én nem kértem. De persze szerencsés alkat vagyok, gyorsan szültem, nem fáradtam ki a vajúdásban, és nem éreztem elviselhetetlennek a fájásokat, csak a legvégén, akkor meg már jött a baba. Az elsőt EDÁ-val szülted? Vagy most szeretnéd kipróbálni?

Üdv.
VACAK
vacak
 
 


Sziasztok!

Most látom csak, hogy amit írtam, úgy november eleje táján - hogy megszületett a kisfiam, eltűnt KépKépKép.

Szóval még egyszer az örömhír: Marci 2004.10.27--én megszületett, 58 cm, 3880 gr és a feje 37 cm KépKép. Azóta már 4,5 kilóKép, holnap lesz 4 hetes.

Ja és én is az Abkarovics doktornál szültem. Hatalmas élmény volt - pedig ez a második szülésem volt. Kép

Vacak,
én most a négyes sz. szülőszobán szültem, ott állítható volt az ágy; még a magassága is. HÁrom éve meg az egyes szülőszobán voltam, ott is állítható volt.

Csecsemősökről mostani vélemény: alapvetően nagyon aranyosak és kedvesek voltak mind, egy kivételével.

Üdv mindenkinek,
Szila
szila
 
 


Szia Vacak!

Írtam emilt, látom már besokaltál a témától, de ha van kedved válaszolhatnál.
vinnio
 
 


Szia Szila!

Hatalmas gratula a kisfiadhoz.

Ha nem vagy túlhajszolt kérlek írd le ezt a hatalmas élményt, szerintem többen is kiváncsiak vagyunk rá.Kép

Kép
Kép
pipocska
 
 


Sziasztok!
Szülőágyban profi vagyok, majdnem mindegyik szobában voltam nst-n, csak a számukat nem tudom. Éna kékben szültem, nagyon klassz, állítható ágyon, félig ülő helyzetben. nekem ez így megfelelt, de még nem próbáltam másképp, nem tudom úgy milyen lett volna. (Elég sok gyereket kell szülni ahhoz, hogy az ember kitapasztalja, hogy mi a jó neki! Kép )
A piros szobában gyakorlatilag egy normál kórházi ágy van. Kép A szülésznő azt mesélte, hogy sokszor az apukák fölpattannak a mama mögé, és ők támasztják. Elég gáz...
A kisebb zöld szobában nem tudom milyen, a nagyobbikban pedig szintén egy klassz ágy van. Ha tehetitek, válasszatok olyan szobát, ahol jó ágy van, nem mindegy!!

A csecsemősök elég normálisak voltak, nekem csak egy idősebb szólt be (elmentem zuhanyozni, a babám elkezdett ordítani, ő meg leszúrt, hogy miért nem tudtam, hogy éhes lesz a 2 napos...). Nekem az osztályosokkal sem volt bajom, lehet, hogy azért, mert nem sokat törődtek velünk.
A neonetológia nagyon profi, az egyik legjobb az országban. A főorvos nagyon szimpatikus, és volt egy tündéri gyermekorvosnő, aki segített a szoptatás első nehézségei közepette. Ja, és a csecsemős főnővér is aranyos, mind nagyon profik és szeretik a babákat. (Még jó!)

Ha még van kérdés, írjatok!
Üdv. : Dadó
dadó
 
 


Sziasztok!

Akkor mea culpa szülőágy témában, én a 2. szülőszobábaban voltam, a nagy operáló mellettiben, és ezek szerint nem állítható ágyat fogtam ott ki. Kép

Szila!
Csatlakoznék Pipocskához, engem is érdekelne a szülésed története. Merthogy az enyém is fantasztikus, és életre szóló volt, de gondolom, a tiéd máshogy! Kép
És természetesen sok boldogságot az óriás kisfiadhoz! Azt a 37-es fejet te simán megszülted? Mert akkor fogadd extra gratulációimat te is, meg a doki is! Kép

Vinnio!
Mindjárt megyek, megnézem a mélt... Kép

Vacak
vacak
 
 


Vinnio!
Nem tudom, mikor írtál, de mostanáig nem jött át a mailed. Próbáld légy szíves még egyszer átküldeni, és akkor megy a válasz. Köszi!

Üdv.
Vacak
vacak
 
 


Timi,
Köszönöm a válaszodat, amint tudom, hogy mikor kell mennem (mert amíg meg nem jön nem tudom), azonnal bejelentkezem.

Szila,
Nagyon gratulálok a kisfiadhoz!Kép

Lányok,
Remélem nem baj, hogy ha néha írok ebbe a topicba is, mert úgy néz ki, hogy én is Péterfys leszek.

Móni

Kép
móni23
 
 


Sziasztok!

Szila, gratilálok a gyönyörű babádhoz, és ha nem túl nagy kérés, oszd meg velünk a szülésed történetét!

Voltam az edás előadáson, gyakorlatilag elmondták az előnyeit és a hátrányait, és persze sok kérdés is volt. A legfontosabb: mindenki kaphat aki kér, kivéve, ha olyan egészségügyi problémája van (ritka), illetve ha a szülés várhatóan fél órán belül befejeződik, mert akkor minek. A Péterfyben minden szülész beadhatja, és a kórháznak is igen nagy gyakorlata van a használatában. Állítólag az ott szülő kismamák 80-90%-a kér (!), bár sokan csak emiatt mennek oda szülni.
Szülőszobákat is láttunk, Cser Kati vezetett minket végig, valóban az 1-es (legnagyobb, zöldcsempés) és a 4-es szobákban vannak állítható ágyak. Van szülőszék is, csak elég alacsony, van labda, bordásfal, meg még egy térdeplő hintaszék-szerűség (olyan, amit számítógép-asztalhoz is használnak).
A szobákkal kapcsolatban: írta itt valaki, hogy 6 ágyas kórtermek is vannak. Azt tudtam meg, hogy a néhány 3 ágyas (nem alapítványi) szobák mellett csak 1 ill. 2 ágyas alapítványi szobák vannak.

Hát ennyit gyorsan.
Üdv.,
Macsek
macsek23
 
 


Sziasztok!

EDA ügyben szeretnék hozzászólni, hátha segít.

Azt hiszem, nálam jobban senki sem idegenkedett az eljárástól, tekintettel arra, hogy én még alapjáraton is rosszul tűtöm, ha bárki a gerincemhez ér. Tehát úgy gondoltam, hogy olyan ember még nem született, akinek én megengedném, hogy a gerincem közelébe szurkáljon. Ráadásul van aneszteziológus a családban, aki szülészeten is szokott közreműködni, és ő is azt ajánlotta, hogy 4-6 ujjnyi tágulás előtt ne kérjem, mert tapasztalatai szerint nagyon elhúzhatja a szülést (szerinte így lesz az öt órás vajúdásból tizenöt órás). Mondjuk az orvosom is azt mondta, hogy bizonyos fokig el kell vajúdani, az EDA csak az után ajánlott.

Nos, amikor elérkezett az idő, már három órája jöttek a két perces fájások, és megkérdezték, hogy szeretnék-e, a két perces fájások tükrében némileg elgondolkodtam a dolgon:-)). Megkérdeztem a szülésznőt, aki azt mondta, hogy az EDA beadása gyakorlatilag kevésbé fáj, mint a centrális véna szúrása. Így úgy gondoltam, egy életem- egy halálom, én megpróbálom (főleg azért, mert akkor már legalább 15 órája bent voltam a szülőszobában, és attól féltem, hogy a kitolásra teljesen el fogok fáradni).

Maga a beültetés nem volt fájdalmas, nem volt szabad mozognom, egy szúrást éreztem és kész. Látványnak viszont borzalmas lehetett, mivel a férjem fogott le és így végignézte. Szegény egész vajúdás alatt egy percre sem hagyott magamra, de amikor végeztek az EDÁ-val és elengedhetett, azt mondta, most akkor kimenne egy negyed órára:-) Utólag mondta, hogy tisztára olyan volt a hátam mint Neo-é a Mátrixban:-)))

Mint később kiderült, jó döntés volt kérni, mert a vége császár lett, akkor mindenképpen szúrni kellett volna, viszont így jó néhány óra szenvedést megspóroltam magamnak egy kis bátorsággal.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!
Én is az EDA-ról szeretnék kérdezni. Valóban nem fáj jobban, mint pl egy vérvétel, vagy egy hagyományos érzéstelenítés?(pl fogorvosnál)
Hogyan lehet egy vagy kétágyas szobához jutni a Péterfyben? Az apa a szülés utáni napokban mennyit lehet bent velem általában?
Olvastam, hogy a Telki magánklinikán az apa is kap egy ágyat, és nonstop ott lehet. Az biztos klassz, csak azt meg nem lehet megfizetni.Kép

Plusz lenne még egy kérdésem, amit csak nagyon halkan merek feltenni, mert biztosan sokan elítéltek érte. Olvastam a Péterfy honlapján, hogy egy újfajta császármetszési módszert alkalmaznak. Hogyan lehet elérni, hogy kérésre császározzanak?
Egyébként ettől eltekintev tud valaki tapasztalatokkal szolgálni erről a császárról?
maximail
 
 


Kedves Maximail!

Kérdéseidre válaszolva:
1. Az EDA beszúrása tényleg nem igazán fájdalmas, még a vérvételnél is kevésbé fáj, mivel - állítólag - a hátban kevesebb az érzőideg, mint a karban. Annyi a kellemetlen benne, hogy lehetetlen pozícióban (cicahátat domborítva, vállakat lógatva - más műtéteknél a bokát fogatják meg a pácienssel, de ez ugye akkora pocival nem igazán pálya) kell mozdulatlanul üldögélni abban a tudatban, hogy ha mégis véletlenül megmozdulnék a szúrás pillanatában, az igen nagy bajokat is okozhatna. Én ezért kértem a férjemet, hogy fogjon le.

2. Én úgy jutottam kétágyas szobába, hogy a szülőszobán a szülésznő megkérdezte, hogy akarok-e alapítványi szobába menni, mert lett egy hely és beír. Akartam, ugyanis a vajúdás közbeni sétám alatt láttam egy hölgyet, aki a fal mellett oldalazva (ő is császáros lehetett), kb. fél óra alatt vánszorgott el a folyosó végén lévő WC-be a huzatos folyosón. Nos, én ezt az élményt inkább kihagytam volna.

3. A tapasztalatok szerint akkor vannak látogatóid, amikor csak ráérnek, és annyi ideig maradnak, amíg csak akarnak. Nálunk volt, hogy a férjem 9 körül ment haza - bár azt mondta, hogy a bejáratnál ülő portás bácsi kicsit ráncolta a homlokát, amikor kiengedte. Itt nem kap az apa ágyat, sőt, a szülőszobában lévő szék is borzasztó kényelmetlen volt, illetve az alapítványi szobákban sincs fotel (ami a szoptatás miatt pedig bizony kellene), hogy kényelmesen le lehessen ülni. Ha ilyen terveitek vannak, akkor talán az egyágyas szobát kellene megpályáznod.

4. Az "újfajta" császármetszést szerintem már sok helyen csinálják. Amennyire én tudom, az a lényege, hogy akkora vágást ejtenek, amin épp kifér a baba (nekünk látszik is a műtét alatt készült fotókon), az izmokat meg talán nem szétvágják, hanem ahol lehet, széthúzzák, így állítólag szebben gyógyul. A műtét után 6 órával lábra állítanak, ha belehalsz a fájdalomba, akkor is, és a babát is odaadják, hogy ne unatkozz (bár a lábra állításnál bennem még biztos dolgozott a fájdalomcsillapító, mert akkor fittebb voltam mint két nap múlva). Az én sebem 7 héttel a műtét után még mindig ronda és fáj is, állítólag kicsit gyulladt is (mert nem pihentem rendesen... a férjem szerint a 4 és fél kilós gyerek közvetlenül a műtét utáni egész napos emelgetése miatt nem az igazi), így jegelnem kell. A császármetszés kéréséről meg már kifejtettem a véleményemet korábban itt, a babaneten.

Remélem, segített.
Szia Ny.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Newsee,
Látom, te nagyon ismeret a Péterfy kórházat. Azt szeretném megkérdezni, hogy a baba éjszaka is velünk lehet a szobában? És az alapítványi szobákba nem lehet előre bejelentkezni?
Móni

Kép
móni23
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?