Sziasztok!
Úgy döntöttem, veletek töltöm az ebédszünetet
A magándokit egyelőre nem sikerült fölhívnom (gyanús, hogy nem is jó számot hívok), viszont beszéltem a Bolgárkerék utcával, amit Veronika ajánlott még anno. Itt nagyon kedves volt a hölgy, akár egy héten belülre is tudnak időpontot adni, és csak 25.000-be fáj a kettőnk vizsgálata. Kiindulási alapnak lehet, hogy ez lesz a jó.
Jó lenne már párocskámmal is megbeszélni ezeket. Ma du. végre lesz rá egy órácskánk (ez most olyan durva hét: hétfőtől vasárnapig 6x12 órát dolgozik + suli + maszek munkák). Ma reggel összefutottunk egy 10 percre, szegénynek olyan koncentrált kiborulást zúdítottam a nyakába, hogy csak lesett. Nem akartam, de annyira rosszul esett most a hülyéskedős vidámsága, amivel hazaállított.
Ennyit rólam, most pedig lássuk, miről maradtam le eddig:
Mirci:
A Holddal az van, hogy most feltűnően közel volt hozzánk teleholdkor (mivel ellipszis alakú pályán kering, ezért mindig változik a Föld-Hold távolság). A Hold tömegvonzása sok mindent befolyásol, pl. ettől van az egész ár-apály jelenség, meg a mi ciklusaink is ehhez igazodnak. Valamiért az van, hogy minél közelebb van teleholdkor, annál nagyobb a hatása. Ezért feltételezzük, hogy köze lehet hozzá, hogy most sokunknak megbolydult a ciklusa.
Bár szerintem kicsit felfújják ezt a témát, mert nem az van ám, hogy normálisan messze van -> kicsit hat, most meg hopp, idetévedt -> hirtelen nagy hatás, hanem folyamatosan változik a távolsága a legmesszebbi, meg a legközelebbi között.
Remélem tetszett a délutáni mesém, most pedig szunyókáljatok egyet Danival!