Új privát üzeneted érkezett!

Brunhild
Köszi az érdeklődést, jobb a helyzet szerencsére. Az éjszaka még nyűgös volt Luca, tekergette magát, görcsölt a hasa, nyugtalanul aludt hajnalig, aztán kidőlt fél 9-ig.
Ma már evett néhány kekszet, ami még benne van (kopp-kopp-kopp).
Szerencsére sok vizet kért, ez jó jel.
Remélhetőleg nála is lefut 1-2 nap alatt.
Most mesét néz, én meg kicsit pihenek.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Köszi, Zsófi jobban van, meg ahogy látom, már új pöttyök sem jönnek, szóval már csak le kell száradniuk és kész is vagyunk :lol:

linacska, hát akkor kitartás!

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Nem is tudtam, hogy megszületett Rubint Rékáék kisfia. 50 cm, 2710 g. Szerintetek van köze a méretének ahhoz, hogy Réka alig hízott a terhessége alatt?

anabique
Budapest
 
 

 
 

sziaszok!
Nem tudom pontosan hogy van-e összefüggés, de azt tudom, hogy Esztivel kb 10 kg-ot híztam. 38+5re született 51cm és 2800gr volt

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


anabique,
nem tudod, hogy a másik két gyereke mekkorának született? Szerintem az, hogy egy baba mekkora lesz ez is adottság/genetika függvénye lehet. (Persze ha amúgy minden ok, nincs semmi betegség...) Én pl. nem vagyok annyira nagy darab, mégis 4 meg 4,5 kilós gyerekeim születtek. A barátnőm kicsit testesebb, a férje jó magas, túlhordta a gyereket, végig vitamint szedett, és 2,8 lett a kisány.

panndi,
ha már nem jönnek újabb pöttyök, akkor túlvagytok a nehezén. A gyógyszer hatott szerinted? Nálunk utána normalizálódott a helyzet.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Biztosan genetikai adottság is, de az is tény, hogy ő még az ideálisnak tartott 8-12 kg-t se nagyon érhette el. (Bár nem tudom, pontosan mennyit hízott.) Úgy tudom, a többi gyereke is hasonló méretekkel született, mindhárman 2700-2800 g körül voltak. Én alapvetően pártolom az egészséges életmódot és a rendszeres testmozgást, igazából csak azt nem tudom, lehetséges-e ezt túlzásba vinni. A kérdés leegyszerűsítve kb az, hogy ha vajon max heti 1-2x tornázik, és mondjuk 15 kg-t hízik, akkor is ilyen mérettel születtek-e volna a gyerekei, egyszerűen azért, mert ilyenek az adottságai, vagy pedig akkor ők is nőnek még (akár hosszra, akár súlyra). Csak kíváncsi lennék, ti hogy látjátok.

anabique
Budapest
 
 


anabique,
szerintem azért ennek is lehet hozzá köze, hogy túlzásba vitte a mozgást, meg az "egészséges" életmódot. Ha jól tudom, azért az egészséges terhességhez hozzátartozik némi plussz zsír is.
Én arra leszek kíváncsi, hogy most mekkora lesz Boti, mert mindent ugyanúgy csinálok, mint a másik kettővel, azzal a különbséggel, hogy most kénytelen vagyok Levit emelgetni, cipelni, nem kímélem magam. Ha kisebb, akkor tuti ez is befolyásolhatja.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


linacska, nem tudom, hogy a gyógyszer hatott-e, szerintem amúgy nem, mert már előtte éjszaka is jól volt, de már mindegy is, a lényeg, hogy látjuk az alagút végét :lol:

anabique: nem tudom, van-e összefüggés. Zsófinál 9 kg-t híztam ő 3250 gramm volt. Fruzsinál 10,5 kg-t híztam, ő 3730 gramm volt. Mindkét lánnyal fogytam az elején, ezek a plusz kilók a lefogyott súlyhoz képest jöttek fel. Amúgy a Zsófi terhesség indulásakor 6 kilóval nehezebb voltam, mint a többi terhesség elején :roll: Szóval passz. Meglátjuk, Gábor mekkora lesz :) Ja, és Zsófival tornáztam, Fruzsival meg hat hétig feküdtem a 29. héttől.

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Addisz, Panndi, akkor most már csak javulhat a helyzet (legalábbis reménykedjünk benne)!

Anabique, szerintem igen is meg nem is :) Egyrészt genetika, hogy ki mekkora babákat szül. Én mindegyiknél 10 kg-ot híztam, a gyerekek pedig köv. méretekkel születtek: 3400g, 3500g, 3740g és mindegyik 53 cm volt. Nem tornásztam, nem diétáztam soha életemben, nem vagyok sem kövér, sem sovány..
Barátnőm gyerekkora óta túlsúlyos, de úgy igazából, 14 évesen kb 90 kg volt szegény, olyan volt mint egy nagy téglalap. Aztán tinikorában mindenféle módszerrel próbált fogyózni, sikerült is neki, de aztán amikor terhes lett újból meghízott, aztán jött a köv. terhesség. A lényeg, hogy hajlamos a hízásra és terhesség alatt is jól meghízott. babái mégsem érték el a 3 kg-t, nem emlékszem pontosan, ők is kb akkorák voltak, mint Rubint Réka gyereke...
Ugyanakkor úgy gondolom, hogy amit RR művel, az nem lehet jó egy terhesség alatt. Ugyanis gondoljunk a szerencsétlen szomáliaiakra, akik éheznek, mégis szülnek -hogy mekkorákat azt nem tudom, de oda akarok kilyukadni, hogy a magzat elveszi az anya szervezetéből, amire szüksége van, úgyhogy ha nem táplálkozik rendesen a terhes nő, az elsősorban nem a babának árt, hanem neki; ezért is lehet vérszegény stb...
Szóval úgy gondolom, hogy bármennyit evett/hízott volna, nagyjából ugyanekkora babákat szült volna :roll: , vsak normális étkezés mellett talán ő is kicsit természetesebbnek és egszségesebbnek nézett volna ki :roll:
20140901114303
 
 


Netty, olyan kis aranyosak a labai, meg a kezei :) :) :)

Addisz :(

Addisz, a hangszervalasztas tenyleg nagyon neze dolog. En nem siettetnem. Szerintem az egy nagyon jo alap, ha van elötte zenei elökeszitö, mert igy amikor mar elkezdi a hangszert akkor nem lesz minden ujdonsag. En a sajat gyerekemet biztos inkabb 2 evig hagynam csak oda jarni. A zenetanarok nagy problemaja az elejen (ha valaki nem volt elökeszitös), hogy meg nem tud kottat olvasni, de mar kene jatszani a hangszeren. Kb. olyan, mint amikor 6 evesen elkezdik a nyelveket ugy, hogy meg nem tudnak irni-olvasni. Raadasul eleg sok energiat elvesz egy kicsitöl az iskola elsö nehany eve ... szerintem.

Hogy milyen hagszer ... nagon nehez kivülröl eldönteni. Vannak sztarok pl. a zongora, fuvola :wink: viszont ha valaki ritkabb hangszert valaszt, akkor sokkal több lehetösege lesz kesöbb (nem hivatasoskent ertem, hanem a kis zenesulis zenekarra pl.). A furulya egy jo kezdes, mert utana nyitva all az ut a fuvosokhoz (nagyon szep szerintem pl. az oboa, fagott, de ezeket kesöbb kezdik, mert nem olyan könnyü). Fuvolat nagyon sokan tanulnak es oriasi a verseny, en nem biztos, hogy ajanlanam ... bar gyönyörü :) A zongora is jo alap, de ha ügyes es kesöbb zenesznek menne, akkor az sem jo, mert nincs annyi lehetöseg. A vonosok mind nagyon jok. A csello gyönyörü :), a hegedü is, csak az meg nagyon cincog az elejen.

En pl. hegedüvel kezdtem (9 evig jatszottam is), de a masodik evbn at akartam menni fuvolara. A szüleim csak ugy engedtek, hogy ha folytatom az elsöt is. Szerintem ez nagyon fontos! A következetesseg, mert 1 ev alatt semmi nem derül ki, semmiböl nem olyan könnyü az eleje.
Bocsanat, kicsit hosszu voltam :D

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Ti ismeritek a http://www.manoabc.hu/ -t?
Most rendeltem tölük, szerintem van egy-ket eleg jo ajanlatuk :)
Es a nö, akivel beszeltem (vedönö) is nagyon kedves :)

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


http://www.citybrands.hu/aktualis/75

hátha vkit érdekel. :D

rokakoma: sajna nem ismerem ezt az oldalt.

panndi, addisz: de jó, hogy jobban vannak a gyerkőcök. hátha hétvégére normalizálódik a helyzet.
kár hogy most nem lesz olyan jó az idő

hopihe79
Budapest
 
 


éééééééééééééés 22.hét :)

hopihe79
Budapest
 
 


[quote="brunhild"]
írta:
brunhildSzóval úgy gondolom, hogy bármennyit evett/hízott volna, nagyjából ugyanekkora babákat szült volna :roll: , vsak normális étkezés mellett talán ő is kicsit természetesebbnek és egszségesebbnek nézett volna ki :roll:

Lehet, hogy így van. Szerintem azzal nem volt gond, hogy mennyire nézett ki egészségesen, szeretnék én olyan combokat meg felkarokat, mint ami neki van. :D

Panndi, te az orvosi "ideál" vagy akkor. :) Megfelelő súlygyarapodás, átlagos méretű babák. :)
Örülök, hogy már javulni látszik Zsófi!

Rokakoma, köszi a kimerítő választ! Nagyon hasznos!!!

Pihe, gratula!!!!! :)

anabique
Budapest
 
 


majga,
valamiért csak most láttam meg a hozzászólásod. Szóval ha kapod a fizudat, miközben otthon ülsz, és ez eléri a 180 napot, akkor még az sem kizárt, hogy jár majd a TGYÁS, meg a GYED, de tényleg csak egy sejtés.
Régen volt a családineten Szakbarbár nevű kimondottan kismamákra szakosodott TB tanácsadó, tőle lehet kérdezni, 1-2 nap és válaszol, de nem tudom van-e még.

hópihe,
ha szépen megkérlek, belinkelnéd megint azt a penészgátlós festékrendszert? Akkor nem mentettem le, és nem emlékszem a nevére. Május első hetében lesz a nagy "projekt".
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS gratulálok a 22. héthez :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok! Életjel!

Nagyon aranyosak vagytok, hogy aggódtok, igazán meglepett, hogy hiányoltatok. Szerencsére minden rendben van mifelénk testileg...lelkileg már nem annyira.

Utálom ezt az egész tanulást. Túl lelkiismeretes vagyok, stresszelek a vizsgától. Egész nap a könyv felett gubbasztok, még az evésre, pisilésre is sajnálom az időt. Rengeteg az anyag is. Kb. egy hónapja intenzíven nyomom(napi 8-10 óra) és még legalább 2 hét mire egyszer elolvasom az egészet...és még akkor hol vagyok attól, hogy meg is tanuljam. Még 2 kemény hónap áll előttem.

Közben persze inkább a fiúkkal meg a babával foglalkoznék. az is szörnyű, hogy össz-vissz egy, jó esetben másfél hónapom marad majd mindent elrendezni és azt is 8-9 hónapos pocakkal. Sajnos ez a babavárás így igazán nyomira sikeredett. A munka is hiányzik meg a betegek, rossz volt félbehagyni mindent.
A fiúkért meg megszakad a szívem, hogy nem játszhatok velük, mert magolnom kell olyan dolgokat, amikre feltehetőleg soha életemben nem lesz szükségem.

Szóval nagyjából ez az oka, hogy nem nagyon írok, mert nem tudom magamévá tenni a babavárás "gondjait-szépségeit", meg persze gépem is ritkán van. Gyuri ezen dolgozik, viszi magával, amikor ügyel 2 napig nem jutok a közelébe.

Sajnálom a betegségeket! Gyógyuljatok meg minél hamarabb.
Lehet, hogy revideálom a korábbi elképzelésemet és beoltatom a fiúkat bárányhimlő ellen.

Szépek a pocakok. Panndi Te hihetetlen vékony vagy. El is hiszem, hogy az első gyereknél haza akartak küldeni. :-)

Aranyosak a kisrucik. A vaterán én is rendeltem azért 1-2 babaholmit, hamarosan megérkeznek. Rendeltem pl. 10ezer forintért 80 db fiú pulóvert, 5-9 éves korig. Ha már lúd, akkor legyen kövér, nem igaz? :D
jjucuss
Eger
 
 


Ja és megosztom a mai nap jó hírét. csak egy off, nem kell reagálni.
A férjem ma életet mentett. Éppen a fogyatékosok otthonában rendelt, amikor kétségbeesve hívták 2 emelettel feljebbről, hogy egy lakó összeesett a folyosón. félrenyelt. Mire odaért se légzés, se keringés, lila fej. Aztán mindenféle fogóval, műfogással, szívóval sikerült kiszednie a félrenyelt falatot. mire a mentő kiért már lélegzett, mocorgott. Ritka jó érzés lehet sikeres újraélesztést végrehajtani.

Tényleg Leo! Te nem vizsgázol?
jjucuss
Eger
 
 


Visszatérve a RRéka témához, én úgy hallottam, össz-vissz 5kg-ot hízott. Hát asszem én azt már most ütöm :)
kivancsika
Budapest
 
 


Fruzsinak vírusos kötőhártyagyulladása van, meg persze hőemelkedése... Már sosem lesz a betegségeknek vége?

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :twisted:

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


JJucuss, jó, hogy minden rendben van! A tanulás meg hát..ha muszáj...
80 pulóver???
Leot pedig szerintem nem érdekli a vizsgája, már boldogan éli napjait Philadelphiában :lol:

Hopihe: Gratulálok neked és magamnak és ..még volt valaki :roll: :D

Muszáj minden hetet bejelenteni? Hopihe, ez nem neked szól, hanem mindenkinek :oops: A 12 hetet, meg a félidőt megértem, de minden hetet?

Panndi :( Biztos le van gyengülve az immunrendszerük..vagy lehet esetleg a himlő szövődménye?
20140901114303
 
 


Jelentkezem :lol: :wink:
Repülőt nem térítették el, MrLeo várt :lol: :lol: :lol: :lol:
Most próbálok akklimatizálódni.

Betegeknek jobbulást!


Pocakok szépek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


Leo, ott jár az ördög, ahol emlegetik :lol: :wink:
Örülök, hogy minden rendben van!
20140901114303
 
 


Kérdés a (hüvelyi) visszeresekhez: nektek csak kivül van, vagy belül is? :oops: :roll:
Pár napja éreztem, hogy valami furcsa, most elővettem egy tükrőt és :shock: megeresedtem, de nem csak kivül (ahogy azt előző terhességeimtől ismertem), hanem belül is :shock: Már ha visszerek, de mi más lehet? Minden duzzadt és rücskös, csak erek lehetnek... szerintem :? Szerdán van időpontom a dokimnál, de addig is most aggaszt egy kicsit a dolog :roll: (bocs a részletes leírásért...)

Közben Bruni próbálja lerugni a laptopot a hasamról :lol:
20140901114303
 
 


Leo: de jó! Várjuk majd a hosszabb beszámolót! :)

Brunhild: :D oké, oké, csak valahogy én is mindig kimaradtam, és el is felejtettem. Aztán a hozzászólásomnál láttam a vonalzót, megörültem neki, és gyorsan megírtam :)

linácska: megkeresem majd, és belinkelem :)

jjucuss: örülök, hogy Veled is minden rendben! :) jó tanulást! ha van olyan! férjed jókor volt jó helyen! :D a megmentett beteg szempontjából! :) Viszont nagyon szuper, hogy jó lett a vége! :)

panndi: :( lassan jön a jó idő, reméljük elmúlnak a betegségek is! jobbulást!

RRéka biztos számít az is, hogy ennyit tornázik, az biztos, hogy gyorsan újra formába lendül majd. Úgy hallottam 3 hetet akar otthon maradni, utána már edzést tart? császár után lehet ilyet?

hopihe79
Budapest
 
 



hopihe79
Budapest
 
 


Hopihe :wink:
RR: én is olvastam.. hát ő tudja... vagy nem :roll: Én úgy tudtam, hogy a megeröltetés a tej róvására is mehet, de ki tudja...

KÖzben keresem a visszerekről az infókat, cikkeket :? és gondoltam, belinkelem, hátha mást is érdekel:

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?p=1391588&sid=0f9ac6e6c387a0903b790925b96897e7 (a vége felé vannak az érdekes hozzászólások..)

:(
20140901114303
 
 


Panndi :ez off. Egész évre remélem most már kijut a betegségből.

Brunhild: megyek olvasni, "mélyen" érint a téma....

Leo: DE JÓ!!!!!!!!!!!! MÉg a hideg is kirázott. Biztos nagyon boldogok lehettek most :wink:

Jucus: :wink: örülök, h minden oké!!!!!

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Jucus
De jó, hogy jöttél :) Azért légyszi hetente egyszer írj egy mondatot, csak hogy tudjuk, minden oké :wink:
Kitartást a tanuláshoz, rémes lehet, én most kb. semmire nem tudok normálisan koncentrálni :roll:

Leo
Örülök, hogy szerencsésen földet értél! Ha már kiheverted az időeltolódást, akkor mesélj egy kicsit.

Panndi
Hát, ez tényleg hihetetlen... Nagyon kijut nektek is most a betegségekből. Nem is tudom, mivel bíztassalak... Te jól vagy? Nem kaptad el a kötőhártyát?

Brunhild
Hát, elmondásod alapján ez bizony visszér...:( Simán lehet bent is. Amúgy nekem is beljebb húzódott már, nem csak a szeméremajkak mellett van sajnos és egyre jobban fáj, főleg este vagy hosszas ácsorgás után.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Rokakoma
Én is köszönöm a választ a hangszerekkel kapcsolatban :) Ez a suli amúgy egy "alapfokú művészeti iskola", szóval én valahogy úgy képzelem el, hogy nem zenészeket vagy énekeseket képeznek, hanem megismertetik a hangszereket, kottát, közös éneklés élményét a gyerekekkel, aztán aki szeretne vagy tehetséges, az délutánonként komolyan képezheti magát.
Elsőtől heti 5 órában van ének, egyszer néptánc és van ugye énekkara a sulinak. Aztán másodiktól tanulnak hangszeren.
A kottaolvasással kapcsolatban viszont nagyon igazat adok Neked, nem tudom, hogy azt mennyi idő jól megtanulni, de a felvételnél nem elvárás, szóval a legtöbb elsős nem is fog tudni kottát olvasni.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Brunhild,
a 12 hetet, a félidőt, és szerintem azért a 24. hetet is "illik" bejelenteni. Meg a 37-et. Ezek olyan mérföldkövek :lol: Én most a 24-re gyúrok. :lol:
Most hogy írod a visszereket, lehet, hogy nekem is meg kellene nézni, lehet, hogy az fáj, nem is a porc????? De én semmi különösebb változást nem érzek, és belül fáj, ott ahol a combom találkozik a törzsemmel.

Panndi,
kitartást a betegségekhez!!!

Leo,
üdv újra a fedélzeten!!! Mesélj!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska, igazad van, csak tovább nem részleteztem, pl újabb hónap kezdése, de minden egyes hét :oops: bevallom, én is örülök, hogy egy újabb hetet töltöttem be, mert tudom, hogy azzal nő a baba túlélési esélye, ha neadjisten történne valami...De mindegyiknél elvárni, hogy gratuláljon valaki :oops: Bocsánat, nem akarok jobban belemélyedni a témában, mert még megsértek valakit, aki szeretné, jelentse be nyugodtan, csak az volt az érzésem, hogy kezd kialakulni egy "bejelentési kényszer" :oops:

Nagyon sok infót a visszerekről nem találtam :( , egyik helyen azt írják, hogy ha durva, ok lehet császármetszésre :shock: , máshol meg azt, hogy ez nem igaz...orvostól függ :roll: Hát ettől megijedtem azért egy kicsit...Azt írják még, nem szabad sokat ülni vagy állni, vagyis feküdni kéne sokat...na meg az intimtorna segíthet :roll:
Amúgy nekem nem fáj semmi, de ha állok, akkor érzem, hogy valami nincs rendben odalenn, le kell ülni, különben végem...ez pedig attól lehet :?
20140901114303
 
 


Brunhild,
értem én mi volt a szándék :lol: Amúgy szerintem sem kell minden héthez külön gratulálni, de én is így érzem, mint Te. Minden héttel nő az esély az egészséges babára. 24 hetesen már elég jó esélye van, és ugye onnantól számít szülésnek. :lol:
Na ezzel a visszérrel jól elbizonytalanítottál....nekem legjobb ülve, vagy ha megyek. Állni és feküdni nem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Nimród :" Három-kettő-egy-ÖLELÉS!" :lol: (persze, kilövést akar mondani..)

(Én még egyszer szemügyre vettem magam, és tényleg visszerek-belül is- mert lilák a dudorok :? Nem tudtam, mi hiányzik... Mondjuk mostanában estére a lábaim is elég jól bedagadnak.... ááá, legyen már július! Egyik terhességnél sem volt ennyi bajom, és ki tudja, mi jön még?)
20140901114303
 
 


brunhild,
na de azért ez már csak a 4. terhességed!!!
Nem tudom, hogy egyébként hány terhességre van kitalálva egy nő (persze tudom, szülnek 10-12 gyereket is), de én is érzem, hogy ennél a harmadiknál már itt fáj-ott fáj, korábban érzem, amit az előzőknél később...de megéri az tuti :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Tudom, tudom, és fiatalabb sem leszek :D De én is arra gondolok, hogy mi van azokkal, akik kétszer ennyit szülnek? :roll:
20140901114303
 
 


Sziasztok!

Visszereseket sajnálom... Jó lenne tudni, mitől alakul ki. Tudjátok kezelni vmivel???

Lina
TB engem is érint, jó, hogy írtál róla infokat. Most rendes szabin vagyok, pont májustól menne a betegszabi és a táppénz. Mondjuk engem lehet, hogy nem érint a maximálás a tanári fizetésem biztos nem verdesi azt a határt...

Addisz
Jobbulást!!! Nagyon csini vagy!!! Szép pocak!

Panndi
Nem semmi ez a betegséghullám.... jobbulást és kitartást! Hidd már el, hogy tök vékony vagy, ha már ennyien írjuk!!! :)

Klarissza
Nagyon sajnálom a fekvést, szörnyű lehet... Reméljük, nem végig kell.

Leo
Örülök, hogy szerencsésen megérkeztél! AZ tetszett, hogy "és Leo is várt". Érdekes lett volna, ha nem vár :)

Jucus
Drukkolunk a vizsgához!!!

Netty
Te is nagyon csini vagy!! SZép pocak! Most milyen díszek is lesznek a falon? És honnan veszed a mintákat?

Bruni
Na, de megéri minden kellemetlenség a kis hercegnőért! :)
Babakocsiról mi hír?

Képzeljétek, ha miden igaz, ma meglesz a babakocsink!!! Használt chicco nagy kerekű. Iszonyú mennyit bújtuk a netet, hogy milyen legyen, nem egyszerű kérdés.
Voltam dokinál a héten, 24+2-n 700 gr volt a babácska. Ahogy olvasom, ez több, mint az átlagos. Akkor a végén is nagyobb súllyal fog születni valószínűleg, vagy más ütemben fejlődik, vagy kicsit nagyobb a koránál? Viszont még egy vacak képet se kaptam a 10 ezres negyedórás viziten :( :( mondván, úgyse fér már bele, el kell menni 4D-re.... persze a rendelőben van 4D-s is....
:evil: :evil: Azért ezt durvának tartom....

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


Ja, és akit a csíkok érintenek, találtam egy webes bioboltot, ahol a Milupa krémje 690 Ft!!!! Mindenütt 1300-ért láttam!! Megrendeltem, anyukám ma ment érte, remélem, tényleg az van benne, nem csak színezett gépzsír :)

Itt a link:

http://www.bioboltaruhaz.hu/product_inf ... ts_id=8075

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


Gil, ez tényleg szemétség :(
Mondjuk az én dokim még uh-t sem csinál...
Azt nem tudom, hogy a nagyobb súly azt jelenti-e, hogy születénél is nagy lesz :roll: :roll: Az utolsó hónapban hízik a baba... Jó, hogy minden rendben van!
Babakocsimról még semmi hír.

Visszerekre nem tudom még, hogy mit lehet, több helyen olvastam a Venoton kenőcsöt, de szerintem csak kivül lehet alkalmazni...meglátjuk mit mond a dokim. Amúgy az is érdekes, hogy az első cikkben, amit találtam, kihangsúlyózzák, hogy kerülni kell a szűk fehérneműket..az összes többi cikkben, pedig pont azt javasolák :roll:
Amúgy nem is kérdés, hogy megéri-e :), csakhát pont az van, hogy ha első gyerek lenne lenne időm pihenni, feküdni stb.. viszont három mellett nem megoldható...ez itt a baj, semmi más...

Netty, én is akartam kérdezni a pillangókat, hol rendelted? A hálószobát ki kell festeni, mert Nimród több helyen összefirkálta, anyósom pedig megpróbálta Cif-fel ledörzsölni...a piros falat :shock: A látvány lenyűgöző... Szóval festeni kell, és akkor gondoltam, hogy esetleg azt a sarkat, ahol a kiságy lesz, kicsit feldíszíthetném :wink:
20140901114303
 
 


gil,
egyáltalán nem biztos, hogy a végén is nagyobb lesz a baba. Na meg ez a súly is csak becslés. Nekem Levit 3600-ra mérték a végén, és 4500 lett. Az a lényeg, hogy a fejkörfogata ne legyen nagy, vagyis a BPD 10 feletti, mert akkor elvileg nem fér ki. Ha a feje kint van, akkor igazából már mindegy mekkora a teste, mert az csúszik utána.

brunhild,
cif a piros falra...isteni lehet. Nekünk a penészírtó marta meg kicsit, de tudtuk, hogy úgyis festeni fogunk, így nem érdekelt, a penész meg nem maradhat.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Bruni
Akkor csak manuálisan vizsgál a dokid?? Hát igen, az első babáknak mindig jobb dolguk van...
Piros falon a Cif... :D ezt magam elé tudom képzelni :) hogy reagáltál anyós akciójára?

Rákszűrést Nektek nem kellett már csinálni? Most jutott eszembe, hogy éve volt szerintem nekem.

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


gil,
a táppénzre visszatérve menj el április 29-től, az a tuti, legalább az első 15 napra valamivel több pénzt kapsz.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Jó reggelt!

Tudjátok mire ébredtem? :twisted:

Kötőhártyagyulladásom van. Ti ezt elhiszitek? Ilyen csak a filmekben van :x

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Panndi :( Erre már nem nagyon lehet mit mondani :(
Cif..hát igen...nem szóltam semmit..néha túlbuzgó... :roll:
20140901114303
 
 


Panndi
:( :( :( :( :( :( :(
Durva!!! Jobbulást, szegény!

Lina
Köszi az infókat. akkor ápr. 29-től betegszabi, ugye így értetted? Vagy úgy is lehet variálni, hogy most kiíratom magam, aztán szabadság, és aztán táppénz? Lehet ilyet is?
A fejét nem tudom, mert lemérte, de meg se mondta :( :( annyit mondott, hogy a combcsont a korának megfelelő hosszú.

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


Hú, mennyit írtatok!!!! :)

Na szóval. Jjucuss, jó végre hallani felőled!

Panndi :( :( :( Ez tényleg bosszantó. Gyógyuljatok meg mindannyian!!!!

Leo :D :D :D Jó, hogy te is bejelentkeztél! Naná, hogy MrLeo várt!!!! Próbált volna másként tenni...

Brunhild, épp tegnap voltam kozmetikusnál, aki "ott lent" is ügyködött, na szóval ő azt mondta, hogy neki a 2. terhességénél alakult ki visszere, de a szeméremajkak belsején (vagy hol). Azt mesélte, hogy neki végig fejjel lefelé volt a babója, ahányszor csak nézték uh-n, és azt mondták neki, hogy ez is lehet a visszér oka. A fejével elnyomott valamit ugyanis. Az orvosa már rémisztgette mindenféle műtéttel (mármint szülés után), de végül erre nem került sor, mert a szülés után AZONNAL eltűnt, és azóta sem jött elő soha (pedig már 15 év körül van a kisebbik lánya). Szóval én most nagyon bízom benne, hogy ez tényleg csak a baba elhelyezkedése miatt van, és júliusban el is köszönhetünk minden visszértől örökre!

Pihe, hú, ebbe bele se gondoltam, hogy RR 3 héttel a CSÁSZÁR után akar visszamenni tornázni. De hát csak tudja, mit csinál...

Folyt köv

anabique
Budapest
 
 


gil,
most maradj szabin, és április 29-től betegállomány. Akkor még a régi szabályok fognak végig a szülésig vonatkozni rá, legalábbis a TB-sünk szerint igen, mert 2 éve is így volt, de kedden még okosabb lesz.

Panndi,
mi jöhet még????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Addisz, nálatok az alapfokú művészeti iskola tulajdonképpen általános iskola is egyben? Mert nálunk az általánosban csak zenetagozat van, viszont 2010 szeptemberétől járunk egy alapfokú művészeti iskolába, de az csak zeneiskola. Onnan járnak is ki tanárok az iskolákba, de van, amihez muszáj odamenni. Na nem tudom, ez így mennyire érthető.

Először nem értettem, miért épp a 24. hetet illik bejelenteni, de most már vágom. Ne haragudjatok (főleg Brunhild!), de akkor muszáj!! Szóval tegnap 24!!!!!!!!!!!!! :D (bocsi)

Linácska, a 37 mitől mérföldkő? Onnantól nem koraszülött? Oké, ezt meg is válaszoltam.
Szerintem nézd csak meg, lehet, hogy neked is visszér... :(

Ma egyébként ismét annyira fájt a pocim alja, mintha le akarna szakadni, úgy hogy férjem már beszerzett már egy bárszéket a főzéshez. Ilyenkor ugyanis nagyon rossz állni. :( És így végülis lett irtó fincsi falafel, meg rakott krumpli a férjemnek, meg karalábéleves, meg kétféle köret, meg kétféle öntet. Valahogy rámjött. :D Meg amúgy is mindenki mást szeret a családban...

Brunhild, én is ugyanezt érzem, hogy egyik terhességemnél sem volt annyi bajom, mint most, pedig nekem még "csak" a 3. Én is messiásként várom már a júliust, pedig korábban minden percét élveztem a babavárásnak. Ráadásul ez a "ki tudja, mi jön még" engem is elbizonytalanít...

Ja igen, visszér: nekem vadgesztenye-körömvirágkrém kivonatot ajánlott rá a védőnőm, kaptam is ilyet a gyógyszertárban (Venen néven, talán?, ha valakit érdekel, felállok és megnézem :D, de most olyan jó ülni), de mondjuk nem nagyon hiszem, hogy használna ilyesmi. Inkább abban hiszek, hogy belül nyomódik el a véna valahogy, azt meg külső kenegetéssel nem nagyon lehet befolyásolni. Ettől persze kenegetem lelkiismeretesen, ezen ne múljon, de egyelőre nem tapasztaltam javulást. Persze sosem lehet tudni, nem rosszabbodott-e volna, ha nem kenem. :D

Gil, ha megvan a babakocsi, dobsz fel képet? :) Baba súlya: én is azt hiszem, hogy nyugodt lehetsz, egyrészt nem a baba súlyától függ, hogy mennyire nehezen bújik ki, ahogy Linácska is írta, másrészt tényleg csak becslés. A vége felé fél-1 kg-t is tévedhet az uh, ami azért nem kevés.

Pocakok nagyon szépek!!!!

Cif piros falra? :lol:

Gil, rákszűrést nekem rögtön az első orvosi látogatásnál csináltak, mert akkor már aktuális volt. Úgy tudom, hogy a terhesség alatt is fontos a rákszűrés, sztem kérdezz rá a dokidnál!

anabique
Budapest
 
 


Bibaros rucik, plusz még egy másik szett is megérkeztek, olllllyan szépek! Nem is igaz, hogy csak a lányruhák lehetnek cukik! :) Én férjem is elkezdett aggodalmaskodni, hogy kell-e ennyi, de szerintem teljesen alaptalanul, emlékszem én, hányszor kellett átöltöztetni a lányokat az elején, mert lebukták a rucijukat (nagyon sokat buktak), kifolyt a pisi/kaki stb. Egyelőre ott tartunk, hogy van kb 7 rövidujjú felsőnk, 7 rövid- és kertésznacink, és minden másból (hosszúujjú, hosszúnaci, rugi, body, sapi, pulcsi stb.) ennél jóval kevesebb, max 1-2. Már hogy lenne sok ez??? Ja, és nem is mind 0-3 hós, egy részük eleve nagyobb.

És most már légzésfigyelőnk is van, és kezd kifejezetten jókedvem lenni attól, hogy kezdenek meglenni a "hozzávalók". Oké, szobája, babakocsija, ágya még nincs, de hát nem lehet mindent egyszerre... :)

Na most már eldugulok kicsit.

anabique
Budapest
 
 


Na én is itt. Visszaolvasni nem tudtam, de azt láttam, hogy Leo család végre együtt :) Örülök neki!

Ana, ruhákról nincs képed? Még jó pár ruha Gábornak is kell szerencsére :)

Na most megyek pihenni, mert egész délelőtt főztünk, meg már amúgy is kezdek készen lenni. :arrow:

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Anabique :D
Dehogy haragszom, nem haragszom én senkire, és gratulálok is a 24. héthez!
Csak ne legyen már baj, ha valaki elfelejti bejelenteni, vagy valakinek nem gratulálnak :roll:

Bárszék :) Nekünk is van kettő, én virágtartónak használom.. múltkor az én férjem is kérdezte (amikor palacsintát sütöttem), hogy ne hozza be az egyiket? :) Én beértem egy rendes székkel, persze ahogy felálltam, valamelyik gyerkőc egyből le/el akarta foglalni...

Ruhák, az én "kedvencem" az volt, amikor hátul nyakig úszott a kakiban a baba :lol: ..Sajnos az első hónapokban gyakran előfordul, és ha bukik az is kellemetlen, mert bármilyen kicsi a folt, ha nem öltözteted át, nagyon büdös, savanyú szaga tud lenni (Anabique ezt nem neked írom :), hanem az első babásoknak)...

=> Persze, hogy sok ruha kell( Minél több, annál jobb! :D :wink:
20140901114303
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?