Új privát üzeneted érkezett!

A vonalzómat bütykölgetem: nem értem miért 2 hónapos , 2 hetes, 1napos szerinte Bálint, amikor holnap lesz 11 hetes, azaz 2hónapos és 3hetes, tehát ma 2hónapos 2hetes és 6napos.
Bezavart a február neki?

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Szaffi ma 2 hónapos :D Tiszta öreg már a csaj. Ma is kirándultunk, teljes 6 óra erdőzés, mivel Hannáék is jöttek, és hát a 8,5 évesnek 6 km=6 óra. Még jó, hogy bőven vittünk tápit :) Olyan izomlázam van, mintha vagy 30 km-t mentünk volna. Mondta apa, hogy átveszi a csajt, de hát inkább a csaj, mint a hátizsák. Hülyén néznék ki, ha a hátizsákot puszilgatnám, nem? :lol:

Kat
a vonalzó nem hetekben számolja a kort, hanem a dátumhoz ad hozzá. Szóval elvileg minden hó 30-án tölti a fiad be az x hónapos kort (már ha jól emléxem, hogy 30-ai), de ugye februárban csak 28 nap volt, amit a számláló nem vett figyelembe, valahová a 28 és márc 1 közé berakott egy "virtuális" 30.-át, és ahhoz képest az eltelt 15 napot számolja 2 hét 1 napos kornak. Tiszta matek :lol: Amúgy nagyon cuki a bálnás háttér, ezek szerint vannak már nyári hátterek? hmmm... lehet, én is szemezgetek :wink:
betiltott a tápi valami milupa volt, de nemtom melyik, Csicsi bizti tudja (mi bepát használunk)
Anyámék vettek egy mobil ágyat, iszonyú könnyű kinyitni, tényleg egy mozdulat és egész picire praktikusan összeszerelhető. Ilyen: http://bolthely.hu/babyshop/kereso/chicco_agy Mi ezzel fogunk majd utazgatni. Még a frissen rendelt bőröndkészletbe is belefér simán :) Aztán majd meglátjuk, Szaffi megmarad-e benne. Bár ha ott van vele méhike :)

Ma nagyon mókásak voltunk este, appa jól megnyugtatta szegény pityergő lányt, majd fél óra múlva fürdetéskor vettük észre, hogy összeszarta magát, és azért sírt. A szagot meg nem érezte, mert kiújjult az allergiája appának. Még jó, hogy jött a fürdetés és nem egész éjszakára altattuk be kakisan :lol:
Egyébként ezektől a túráktól úgy alszik, mintha ő is gyalogolna :shock: Pedig a túra alatt is többnyire alszik, a kocsiban nézelődik, amikor meg hazaérünk kaja után mint akit fejbevágtak, és hosszan és nyugodtan :shock:

Boldog névnapot minden Kristófnak :wink:
Erről jut eszembe, sikerült eldöntenünk, mikor lesz Szaffi névnapja, majd megírom a rokonságnak is :) Kellett ilyen nevet adnunk, ami nincs benne a naptárba :? Még jó, hogy két keresztneve van, mert így majd a másikon ünneplünk Szaffi napot (eszembe is jutott, hogy ezentúl nem csak Réka hanem Anna napon is ajándékot fogok követelni magamnak, mert hát az is rajta van a személyimen :lol: )

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


REKUJA:
A tápi dolgot megtaláltam a poronyt oldalán, nekünk is Beba-nk vab, így mindegy is.
Az utazóágy nekünk is ugyanakkora, de van hozzá egy magasító háló, rúddal, és vastag matrac. Ha nyáron megyünk Horvátorszégba, akkor már 7 hónapos lesz, nem kell neki a magasító, lerakható simán. De mi vágattunk bele egy funérlapot, hogy a légzésfigyelő működjön benne,így azt vinni kiell, iagz az elfér pont a csomagtartó aljában. Egyébként az utazóágyat mi itthon járókaként funkcionáljuk, mert van kereke, könnyen mozdítható, és hálós, így kilát belőle. És ha nem kell könnyen eltehető.

A vonalzómnál én is erre gondoltam, csak az a kérdésem, hogy innentől kezdve el lesz számolva a dolog(szép magyarosan) vagy majd márc 30án, mikor 3hónapos rendeződik.

Nekem van egy neves könyve, amiben benne van a Szaffi névnapja: ápr.30, május 15, 24 és persze még egy csomó mindent írnak róla, igaz, ők Zsófia, Sophia névből eredeztetik, és görögül bölcsessgéet jelent. Ha érdekel milyen személyiséget takar a név privibe megírom

KépKép
KépKép
kat78
 
 

 
 

Szisztok!

Százezer éve nem voltam erre. Olvasni olvaslak benneteket, de mindig mikor írni szeretnék, eszembe jut, hogy hopp, még ezt is meg kell csinálni, míg a gyerek alszik, így eltelik az idő, s megint nem írtam.
Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Csanád jövő héten már három hónapos lesz. Iszonyat rohan az idő, s ezalatt rengeteget fejlődött a gyerek is. A legjobb hírünk, amit most már bátran le is írhatok, hogy elmúlt a hasfájásunk. Két héttel ezelőtt szombaton még este üvöltött a gyerek szokásához híven, majd másnaptól mintha elvágták volna az egészet. Megint lekopogom, hogy azóta semmi. Úgyhogy a hasfájósoknak üzenem, hogy kitartás, tényleg elmúlik. Csanádot azóta, mintha kicserélték volna. Vidám, boldog baba, kalimpál ezerrel, gügyög, mosolyog, nem győz nézelődni. Már fogja a tárgyakat, s emeli a szájához. Mindent be akar venni a szájába. Az újját szopja ezerrel, a cumi szóba sem jön nála. Vettünk pedig neki azt is, de nem kell neki. Eljutottunk odáig, merem állítani, hogy a hasfájás elmúlása is közrejátszik, hogy egyszer kelünk éjszaka, szopi, majd visszaalvás és reggel ébredünk. Kiköltöztem tőle, visszamentem a helyemre, így én is jóval kipihentebb vagyok. Csani, ha fel is ébred hajnalban, visszaaltatja magát az újj szopival. Azért elárulom azt is, hogy hiszek a feng shui-ban, s aszerint végeztem egy kis átalakítást a szobájában, szerintem az is közrejátszik, hogy jól alszik. Napközben másfél-két órát fent van, majd alvás jön. Délelőtt még alszik általában három órát, délután változó, de 17 és 18 között muszáj aludnia, mert különben fürdésig hisztizik a fáradságtól. Az apjával csüngünk a kismanónkon. Vateráztam neki járókát, tök jól elvan benne. Telepakoltam a játékaival,s elég sokáig elnézelődik benne. Nagyon menő nálunk egy csörgő-zörgő „mesekönyv”, azt lapozgatjuk és nézegetjük nagyon. Rengeteget nőtt Csanád, persze hosszra. Szinte majdnem mindenét kinőtte, így most hétvégén vásárolni kellett neki jó pár mindent. De az agyam eldurrant, mikor ugyanabból a márkából megveszem ugyanazt a méretet, amit már hord a gyerek, s kétszer akkora az új, mint ami itthon van. Így rugit megint mehetek majd a héten venni.

Kat:
Ha ez téged megnyugtat Csanád sem hízott az elmúlt másfél hétben sokat. Olvastam, hogy ez teljesen normális. Most volt olyan pár nap, hogy kevesebb volt a tejem, így mindkét ciciből szoptattam, így átéreztem, amit te a múltkor. Most harmadik napja újra szedem az urticat, úgy érzem van is tejcsi, de egyelőre maradok a két ciciből való etetésnél. Azt hittem, hogy Csanád éhes, csináltam neki tápit, vettem elő anyatejet a fagyasztóból, de csak játszott a cumisüveggel. Így gondolom, hogy nem volt éhes. A mérleget is újra elfelejtem, akárcsak te, mert csak meghülyül az ember tőle.

Rekuja:
Eszméletlen aranyos az a kép, ahol Szaffi nézegeti a méhikés párnát. Le a kalappal előtettek, hogy így eljártok kirándulni Szaffival. Nem nehéz a kiscsajt cipelni? De ő ezek szerint élvezi. Nagyot jót röhögtem, mikor Lóránt összekeverte Mollyval Szaffit.

Snowball:
Milyen a kenguru amit vettél? Csanád is imád úgy nézelődni, hogy kézben van, a háta a mellkasunkon, s így járkálunk vele a lakásban,s magyarázunk neki. De egy hat kilós gyereket nehéz így tartani. Vmit vennünk kell nekünk is. Cinzano pezsgőt iszogatunk? De jó neked! Nem mintha innék, de ez azért egy pohárral lecsúszna simán. Pláne, hogy imádom a pezsgőt. Szülés előtt voltam úgy, ha nem iszom egy pohárral, akkor meghalok. Komolyan mondom vérré vált bennem. A képek szuperek, de a legjobb Alex szülinapi képe, ahol Mollyt tartja. Nagyon jó ötleteid voltak, le a kalappal előtted. Még mindig nem győzők csodálkozni, hogy milyen szöszi a kislányotok. Ja és szeretném megjegyezni, hogy szerintem rád is nagyon hasonlít!

Egyébként nálunk előállt a helyzet, hogy Csanád nem szeret a babakocsi mózes részében, de a sportkocsiba még nem tehetem, így időnként a hordozót teszem a vázra, s így sétálunk. Muszáj ugye nézelődni, de én meg tiszta para vagyok, hogy nem ártok-e ezzel a gyereknek.

Csicsi:

Jó, hogy Zsoltit elviszed orvoshoz. Gondolom, ha rajta múlna nem menne el soha. Örülök, hogy Bibi nem lett beteg. Csodálatom a tiéd és Nyufóé, hogy milyen jól boldogultok két gyerekkel. Én még mindig elképzelhetetlennek tartom, hogy ez megoldható. A tápis hírt hallottam én is. Csanád mikor hazajöttünk a kórházból akkor kapott tápit, de a Humana egy másik fajtáját. Ez pont olyan hír szerintem, mint az a játszószőnyeg, ami olyan, mint a polifom, s úgy néz ki, mint a puzzle. Arról is most mondták, hogy mérgező, de az aushan például teli van vele. Jó mi? Konkrét napirend nálunk sincs, két dolog biztos az életünkben. Az esti fürdés és a délelőtti alvás.

Annyi mindent tudnék még írni, de fel kellene öltöznöm és összepakolni a lakást. Még az oltásról annyit, hogy mi mindent beadatunk Csaninak. A két hónapos oltásnál megkapta a rotát is. Szegényt úgy sajnáltam, majdnem elsírtam magam a rendelőben. Utána nem lett beteg a gyerkőc, de képzeljétek, napokig felsírt álmában. Biztos vagyok benne, hogy az oltás miatt volt. A férjem először hülyének nézett, de utána elhitte nekem, mikor kiderült, hogy ő is oltás után volt zizi kiskorában. (De lehet csak azért hitt nekem, mert anyós mondta. De nem leszek gonosz és rosszindulatú)


:P

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Sajti:
Látom, jó sokat utazik apa. Nálunk is sokkal jobban telik a nap, s működnek a dolgok, ha a férjem itthon van. Bizony Isten Csanád is sokkal nyugodtabb. Nehezen viselném, ha több napra el kellene utaznia. Tudom, hogy a meló miatt kénytelenek a pasik menni, meg ugye meg is érti az ember lánya, de akkor is szar. A lényeg, hogy már otthon van. Kristóf is szépen hízott, ha jól olvastam. Nincs ezzel a kiskrapekkal semmi gond, remélem tesód is rájött már erre. Te le tudsz ülni olvasni gyereksétáltatás közben? Jó neked. Én, amint megállok a babakocsival Csanád felébred, s egy idő múlva elkezd nyűgösködni. Irigy!

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Még valami. Csanád hajából árad az anyatej szag. Ez szerintetek normális? pedig mosom neki állandóan.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Ma reggel akkorát beszélgettünk a csajjal! de tényleg, mértem az időt, picivel több, mint fél órán át. Leraktam a nagyágyra, melléfeküdtem és ő gagyogott meg rugkapált, én meg beszéltem hozzá, közben nagyokat vigyorgott, imádnivaló volt :D

Tyuntyi
Jó tudni, hogy még megvagy :) Már 6kg a srác :o nem semmi! Mi most érjük el az 5-öt de már így is egy sózsák! Kiránduláson cipelése nem olyan nehéz, mert ha hátizsákot vinnék az is közel ennyi lenne (sőt, most, hogy baba-cuccok is vannak benne, szerintem a hátizsák a nehezebb).
Szaffi se marad meg a babakocsiban :) Ennyit arról, hogy minden gyerek imádja :wink:
Tök jó, hogy vége a hasfájós időszaknak! :D Én nemtom eldönteni, hogy Szaffi hasfájós-e, de minden nap 5 és 7 között sír kb 1-1,5 órát. Amióta tudjuk, hogy ez menetrendszerű, azóta egész jól elvagyunk vele (persze nyugtatjuk, nem betesszük az ágyba és rázárjuk a szobát).
Hányas ruhákat hordtok?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Rekuja:

A ruhaméret változó, de már leginkább 62-est. Van olyan rugink, ami 3-6 hós korig van,s már jó, de van amiből még a 0-3 hósig. És ne kapjon az ember lánya agyvérzést vásárláskor. Nem baj, megyek megint haza vidékre, s majd a jó öreg turiban veszek ezt azt. Így ha nem jó a méret, mégis kevésbé fáj a dolog. :lol:
Szerintem amit írsz, az hasfájás, már mint a könyvek szerint. Szegény Csanád minden este visított és üvöltött, úgy fájt a pocija. De vége!!!! :P

A reggeli beszélgetések pedig egyre gyakrabbak és hosszabbak lesznek. :lol: Én azt imádom, mikor Csani rúgkapál. A pelenkázón, amit művel! Alig bírom ráadni a pelust.

Na megyek, mert mennünk kell az ortopéd orvoshoz a lába miatt az Egy hónapos kontrollra. Jelzem, hogy két hétig próbáltam bejutni a rendelésre itt a kerületben, sikertelenül. 14-en voltak előttünk a múlt héten. Én ezt azért nem várom meg egy két hónapos gyerekkel, így kénytelenek voltunk magánrendelésre elmenni. Persze az sztk-ba nem adnak időpontot, várd ki a sorod. Egy hat hetes babával mondjuk! Ennyit a magyar egészségügyről. :twisted:

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Túl vagyunk az oltáson. Mikor beadták ordított kb 30mp-et, utána semmi. Sokat beszéltem a dokiva: mehet a kenguru, mert jól tartja magát. A kaja miatt ne aggódja a gyerek jól van, és szépen fejlődik, nem kell minden babának skat híznia:)
Az ekcémáját Bioderma cinkPOval kenem, és sokkal szebb lett.

Holnap jön hozzám a kórházi csecsemős néni, aki segített anno szoptatni tanítani odabent, és segít most a bal mellembe tejet csiholni, és ő is azt mondta, hogy ekkor a babák nem mindig fejlődnek súlyban, mert más területen van nagyobb fejlődési ugrás:pl.:gőgicsélés, fejtartás.

Kezdem lassan elengedni a témát.

Minimonkey ügyben: valaki tudja használni?

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Sziasztok!!!

Tegnap volt nalunk a vedono, Molly mar 4620 gramm es 54 centi :)
Most jottunk haza apatol, elmentunk hozza a kenguruval. Pedig 2 busszal kellett mennem, es az ido is eleg rossz, Molly viszont vegig aludt, meg a szalonban is csak felkelt, megmutatta, hogy o nem siros baba, es milyen nagylany, majd utana visszaaludt. Azt hittem megzabalom :lol: Tegnap csak a boltig mereszkedtem le a kenguruval, igaz esett az az eso, de akkor is vegig csendben volt, aludt. Tehat a Baby Bjorn Originalt-t merem ajanlani mindenkinek :)

Ha most terhes lennek, aggodnek hogy barmelyik pillanatban szulhetek, mert menziszeru fajdalmam van... Valoszinu hogy csak meg fog jonni, elvegre ma 7 hete, hogy megszultem, es nem is szoptatok. Antibaby bogyo mar ki van keszitve az ejjeli szekrenyre :D

csicsi: voltatok mar orvosnal? Neked hogy van a nyakad?

rekuja: igen, hajig szaros volt a gyerek, de csak azert mert az oldalan belekapott a kezevel a kakiba, es ugyanazzal a lendulettel megsimogatta magat :lol: Egy elmeny volt... Tegnap "csak" koldokig volt kakas. Majd rakok fel kengurus kepet. Lehet kifele nezos pozba is rakni, de majd csak akkor ha megtudja magat tartani szepen. Addig pedig csak ket kis eger szem latszik ki a kengurubol :D Nekem is majus 24-en van a nevnapom, ahogy kat is irta, hogy akkor van Szaffi nap. Es az en nevem sincs benne a naptarban... Ha bemutatkozom, akkor sokszor suketelnek is, hogy miii????? :lol: De ez csak otthon fordult elo...

tyuntyi: jo hallani feloletek is! Ha lesz idod, kepet is tolts fel Csanirol, kivancsiak vagyunk ra, mekkorat nott az a legeny. Mi is hasfajosak vagyunk, de kozel sem annyira veszes. Adom neki folyamatosan az infacolt, es mar csak neha kapja el a hasfajas estenkent. Szerintem lassan ki fogja Molly is noni, csak par het... Koszonom a megerositest, hogy Molly ram is hasonlit :)
Csani biztos ertekelne a kengurut, ha azt mondod szeret olben lenni. Az anyatej szagot nem hinnem hogy el tudnad tuntetni... levegre csak azzal taplalod. Ha majd eszik mast lassan, akkor majd ez el fog mulni szerintem.

kat: de jo, hogy kimozdultatok, irigy!!! En is alig varom mar a nyarat, hogy menjunk haza :)

Kép

Kép
snowball
 
 


rekuja: nekunk is este 6-9 kozott van olyan, hogy fel-1 orat sir, .. szerintem ez nem veszes, plane hogy nem mindennapos. 2-3 naponta szokott ilyet csinalni.

Kép

Kép
snowball
 
 


Kép

kukucs :)

Kép

Kép
snowball
 
 


Mi is megkaptuk az első oltásokat :( jaj, olyan rossz volt néznem! Komolyan, inkább nekem még egy injekciókúra, mint neki az oltások :cry: A doki azt mondta, automatikusan adjunk neki fél kúpot, ha hazaérünk, és 6-8 óra múlva a másik felét is. Most alszik, bár egész nap nem aludt, úgyhogy nem bizti, hogy a kúp miatt. Rotát majd a 3 hónaposnál kap, meg agyhártya ellenit is.
Lemérte a doki a hosszát, 58 cm. Nem véletlen érzem én hosszúnak a csajt!

névnapnak mi is május 15-öt néztük (mivel a másik keresztneve a Zsófia). A Szaffi név meg tényleg a Sofia becézett formája, Jókai névalkotása (Cigánybáró c. regény, amiből a Szaffi c. rajzfilm készült). A Sofia meg ugye magyarul Zsófia, szóval ezért lett Zsófia Szaffi. Olyan névnapot akartunk, ami benne van a naptárakban, hogy mindenki tudja. pl elvileg van egy Zsófia nap aug 1-én is, ami az én szülinapom, és tök vicces lenne, hogy Lóránt névnapján született, az én szülinapomon van a névnapja, de az a Zsófia nap meg nincs benne a naptárakban :( jó az a május 15, akkor a szűk családi körben nincs senkinek semmije, csak az unokatesók közt. Meg unokatesómék akkortájtra várják a babájukat :)

Minimonky ügyben nem tudok mit mondani, nekünk nincs.

Snowball
Jó a hordozótok! Ezek szerint bevállt :wink: ugye, mennyivel egyszerűbb rádkötve, mint kocsival? Nem hiába kendőzök! Nem hernyózik benne Molly? Nekem Szaffi direkt kicsavart pózokat vesz fel, szépen visszarendezem, majd megint addig kűzd, amíg tök hülyén nem ül a kendőben :? De láthatóan neki úgy jó.
Na, most már kiványcsi vagyok, hogy hívnak téged :) Csak nem Miléna? vagy Véta? Vanessza? Szimona? Marióra? Marietta? Manassé? Larina? Johanna? Eliza? Ezek vannak többek között május 24-én :)
A nővéremet Lucának hívják, ha ő bemutatkozik, mindig visszakérdeznek, hogy milyen utca? :lol:
Tényleg nálatok kint vannak oltások?

Sajti, Nyufó rég jártatok erre!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Snowball: nekünk is ilyen kengurunk van, és én ma próbáltam ki először. Igaz a kezét nem dugtam ki ott oldalt, majd legközelebb. Kicsit nehezen bírta az elején, mert rajta volr egy overáll, de aztán tetszett neki, hogy nézelődik. Én használam vettem még terhesen.
Oltás óta alszik, mint a bunda. Fogdosom, de nem melg. Bízom benne nem is lesz.

KépKép
KépKép
kat78
 
 


rekuja: nagyon bevalt a kenguru, mert ugye hogy mi is a harmadikon lakunk, kesz ceremonia lemenni a babakocsihoz, plusz uvolt addig, amig feloltoztetem. Igy meg ha fel is oltoztetem, megnyugszik a hordozoban mire en is osszeszedem magam. Nem szokott benne hernyozni, mert ugy megtartja a hatat, hogy nem engedi benne csuszkalni. Nem semmi listat irtal ossze a nevekrol :lol: De az en nevem Milena. A Lucat nem ertem hogy tudjak osszeteveszteni, ahhoz mar tenyleg nagyon benanak kell lennie valakinek :lol:
Mi is megyunk 23-an es 31-en oltasra... nem varom :( 31-en kapja csak meg a BCG-t. Majd megirom pontosan, hogy milyen oltasokat kap sorrendben, de igy fejbol meg nem tudnam mondani :oops: Csak a BCG-ben vagyok biztos.

kat: en nem oltoztettem be Mollytm csak retegesen adtam ra ruhat, mert meg rajtam is volt kabat es az is melegitette. Fazni tuti nem fazott. En is hasznaltan vettem, mert ujonnan horribilis ara van. Nem mertem kockaztatni annyi penzt, mert nem tudta hogy mikent fogja szeretni Molly a kengurut. Remelem Balintnak nem lett laza!!!

Kép

Kép
snowball
 
 


sziasztok!

Itt vagyok én is, néha zugolvasok, csak tudjátok, pár napja úgy érzem, túl sok a feladat, én pedig kevés vagyok hozzá... :( Amúgy minden rendben, Kristóf eszik, alszik (na ezt nem mindig, éjszaka még mindig 3x vagyok fent vele..), nagyon cuki!
Tehát majd írok, amint tudok, csak most meg már ébredezik...

KépKép
sajti
 
 


Sziasztok!

Voltunk tegnap az ortopéd orvosnál. Csanádnak gyógycipőt kell hordania a jobb lábán. A lényeg, hogy még mindig magzati pózban tartja. Valszeg kicsi volt neki a hely, mondjuk nem is csodálom, mivel én 160, az apja 190 centi, s ő is jó nagy hosszal született. Még jó, hogy megcsászároztak a 38 hét elején! Rakok fel egy képet is, hogy szemléltessem miről van szó. A helyzet nem vészes. Éjszaka mindig, nappal pedig kisebb szünetek beiktatásával kell hordania. Egy hónap múlva kontroll. Kedden lesz meg a cipő, mivel most nincs a boltban,s jövő héten csütörtökön állítja be a lábára a doki. Ez van. De inkább most korrigáljuk a lábát, mint majd ha fel akar állni, s nem fog tudni megállnia a lábán. Egyébként tegnap alig aludt napközben, így este nyolctól reggel ötig aludt. Akkor is csak kajálni kelt fel, s aludt tovább.

Írtátok a kilókat. Nekem már csak kettő van, amit le kell majd adnom. Minden télen fel szoktam ennyit szedni, de képzeljétek, mégsem jönnek rám a nadrágjaim. Kiszélesedett a csípőm, de ha jól olvastam nektek is. Ez most már így marad? Vennem kellett nekem is két farmergatyát, amiben most tudok járni kelni.
A hajam elkezdett hullani. Tavaly április óta, mikor terhes lettem szinte egy szál sem hullott ki. Rengeteg hajam van alapjáraton is, de most meg pláne. Így mondjuk nem bánom, ha egy kicsit elvesztek belőle, csak azért kopasz ne legyek. Erről jut eszembe. A babák haja is hullik? Csicsi írta, hogy Bibi haja hullik. Csanád egy szál haját nem veszítette el, csak az anyatejszag árad belőle.

Snowball:
Mennyibe kerül egy ilyen kenguru? Nekem fogalmam sincs az árakról, de vmit tényleg jó volna beszerezni. a mostani baba magazinban van kengurukról teszt, de nekem azok se mondanak semmit. Amelyik tetszik, abból Csanád már tuti kinőtt.

Rekuja:
Nem is tudtam, hogy Szaffinak két neve is van. De lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet. A szoptanít hogy szuperál?

Dilemmám: Ti mit adtok a gyerkőcre jó időben? Mondjuk nem a mai napra gondolok. Most hétvégén is itt volt ez a jó idő, s fogalmam sem volt, hogy mibe öltöztessem. A bundazsákot vagy kezeslábast, ki minek nevezi már régen nem hordjuk, vettem neki kis dzsekit, abban szambázunk már egy ideje, no meg tavaszi füles kis sapkában. De a többit nem tudom.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Kép apa kezében
Kép járókában

Kép anya kedvenc képe

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Kép kis dzsekiben
Kép már olvasok
Kép itt látszik hogyan tartja a jobb lábát még mindig

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Ja, és így szopjuk az újjunkat
:D Kép

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Sziasztok!

Sajtival karöltve én is csak zugolvaslak titeket mostanában! Örülök hogy erre van időm. Apa most vette ki az apasági szabit, de így még annyi időm sincs mint eddig :) nem értem...

Érdeklődnék, hogy valaki nyitott-e start számlát banknál? Most vacillálunk azon, hogy mi legyen a babakötvénnyel.

Tyuntyi szia!!! Nagyon szépek vagytok!!!!

snowball nagyon jó a kengurus kép! Mennyi ideig van benne Molly? Milyen szorosan van a kenguruban? Hogy férsz bele vele együtt a kabátba?? :)

Irigykedek itt ezerrel mennyit híznak a babák, nekem Levente most lehet kb 4.2 Kg - ma fogjuk mérni ma nyolc hetes. Apu és Csabi kedden megmérték a hosszát 58cm.

Rekuja nekem is hatalmasakat dumál Levente - bár csak a pelenkázón hajlandó beszélgetni velem, ő a játszószőnyegen lógó nyuszikával beszéli át a mindennapjait! Édi!

Jövő hét szerdán jön a dokinéni oltani! Készítem magam lelkileg, mert ha Levi megérzi rajtam, hogy izgulok + sajnálom akkor tuti, hogy sírni fog!
evian19
 
 


tyuntyi: nagyon jok akepek, igazi fickos lett mostmar Csani. Es ahogy szopizza az ujjat.... nagyon edes!!!! :lol: Mollynak epp a cumi log a szajaban, es itt alszik mellettem. Szeretem mikor azt cuppogja :D
Megneztem neked vateran a kengurumat, es egy fiz arast talaltam 17000-ert. Ujonnan azt hiszem talan 27ezer... De Kat is hasznaltan vette valahonnan, o biztos jobban tudna neked segiteni. Itt £80, ami 24-25 ezer ft-nak felel meg, en pedig lecsaptam ra ebay-en £18-ert, ami talan 5000 ft. Jo kis vasar volt, nagyon orulok neki :)
Nekem ilyenem van :
Kép

evian: Molly addig van benne a kenguruban, ameddig le nem veszem magamrol, mivel alszik benne, mint a bunda. Sokkal jobban erzi magat benne, mint a babakocsiban. Tul szorosnak nem mondanam, hogy szorosan van benne, de egyenesen tartja a hatat a kenguru, szoval nem csuszkal benne. A kabat pedig lenyegeben egy vastag kardigan, amit meg terhesen hordtam :D Most is jo szolgalatot tesz. Mi is megyunk oltasra jovoheten, mar allandoan ez jar a fejemben.... Remelem Alex is tud majd velunk jonni :(

Kép

Kép
snowball
 
 


Tyuntyi
Jaj, nagyon kis huncut Csanád! Kis vidám fiúnak néz ki, rettentő aranyos. Szaffi is sokáig tartotta így a lábát, mondta a védőnénim, hogy "csikizzem" a talpa külső élét minden peluscserénél, vagyis egyszer végighúztam rajta gyorsan az ujjamat és akkor reflexből kifordította. Pár hét alatt állt vissza, de szerencsére, mire az ortopédushoz mentünk, már rendben volt. Régen ilyen esetben úgy korrigáltak, hogy fordítva kellett a pici lábára adni a cipőt, a balt a jobbra (vmelyik unokatesómnak volt ilyen). Szóval tök jó, hogy nektem még most tudják javítani, nem kell megvárni, amíg feláll!
Irigykedek a fogyásra, én most szedtem fel 1 kg-t a hosszúhétvégén :( pedig a 4 nappból 3man túráztunk...
Nekem aszem nem változott a csípőm, csak a combomon van még feles kiló. De én eleve széles csípőjű vagyok, anyám mindig azzal viccelt, hogy majd csak úgy kipottyan a gyerek... hát én nem kipottyanásnak éltem meg... de kétségtelen, hogy a nővérem a szülés alatt végig hát és csípőfájdalmakra panaszkodott, nekem meg semmi ilyen nem volt.
Hordozót ki lehet nőni? Ezek nem 20kg-ig jók? nálunk a kirándulós baráti körben sokaknak van ilyen, hogy járhassanak túrázni a picikkel, és nem a gyerek növi ki, hanem már unatkozik benne, és ezért hagyják abba a használatát.
nálunk nem Szaffi haja, hanem a kezei romlott tej szagúak. Megfigyeltem, hogy büfi elött udvariasan a szája elé teszi őket, majd rejtegeti a tartalmát, és késöbb kinyalogatja. Mint mikor a kiskutyák elrejtik a kincseiket :D
Szaffi haja csíkokban hullik, most olyan, mintha filctollal lenne a haj rárajzolva a fejére :) ja és ráadásul még mindig szőke alapon barna csíkos, szóval nagyon mókásan néz ki.

Szoptanít
Ma először nem használom. Az elmúlt 1 héten minden nap 1-2 szopinál bevetettem. Eleinte a sok macera és bosszankodás ellenére tényleg növelte a tej mennyiségét. Aztán a csaj megtanulta, hogy amit nem iszik meg ciciről, utána megkapja üvegben. Aranyosan elcuppogot, esze ágában nem állt szívni, és állandóan belémharapott, ha a cső megszúrta a nyelvét. Szóval marad a kevés tej neki. A lelkem viszont nyugodt, hogy megpróbáltam. Talán a következő gyereknél majd az elejétől fogva használom, amikor még kevés a tápi és nem kell annyit kűzdeni. Appa szerint ez a szopi nekem fontosabb, mint amennyit nyer a pici vele, és ne csináljak belőle ilyen létkérdést. Lehet, hogy igaza van. Meg hát élvezi, hogy ő is etethet. Reggel pl ki vagyok tiltva a gyerekszobából, mert az az ő ideje, fél8 elött be se jöhetek. Viszont lecseréltem a cumisüvegeket 2 pöttyösre, és érdekes módon így már megeszi a 150 ml-t is.

Öltöztetés
Mivel hordozóban van, én nem sokat adok rá. Egy kötött naci, egy frotír zokni meg egy vékony kiskabát. A kabát nem is mindig van rajta. A pulcsim meg magunkrahúzom, ezzel szabályozom a hőmérsékletét. Ja meg hát a hordozókendő is melegíti. Majd teszek fel képet beöltöztetve. Sapi "elvileg" van rajta, de sokszor lejátsza a fejéről, most a hétvégén, ha nem fújt a szél, nem erőszakoltam vissza. Viszont aggódtam, mert nagyon sütött a nap, folyton árnyékoltam a kis arcát. Majd lehet, veszek olyan krémet, amit Kat írt pár oldallal ezelött.

Snowball
Azért hogy eltaláltam elsőre a nevedet? Mármint azt tippeltem először :D A nővéremet azért keverik, mert idióta, magyarországon nem szokványos franciás hangzású nevünk van, persze magyar fonetikával, és amikor bemutatkozik, sose jöttek rá, hogy ez egy név akar lenni, ezért lett a Luca utca. Fel is vette a férje nevét, mert az legalább egyértelműen vezetéknévnek hangzik. Most meg vicces, mert ugye elvált, van egy élettársa, de még mindig a férje nevén fut, mert a szakmájában így ismerték meg, ráadásul ugyanazt csinálja, mint apám, és így nem kínos, hogy rokonok mondjuk egy konferencián (persze tök hasonlítanak egymásra, de döbbenet, milyen hülyék az emberek és nem jönnek rá). Tényleg, te felvetted Alex nevét? Kellett emiatt új útlevél, meg minden?

Hordozó
Én ilyet http://www.joababanak.hu/260-manduca/40 ... rdozo.html akarok venni, mert egy túrázós barátnőm nagyon dícsérte, hogy a csípőpánt rettentő széles és jól állítható, szóval 6-8 óra hordozás sem kényelmetlen benne, olyan mint egy jó túrazsák. Ráadásul elölre és hátra egyaránt feltehető. Csak drága, de hát minek tartjuk apát! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Nagyon rég jártam erre csak miután megszületett Ottóka írtam egyszer azóta csak olvasgatlak titeket. Általában ha elaludt csináltam a kis itthoni dolgokat főzés, takarítás és persze sokszor hamarabb ébredt a kis drága mint ahogy azt én gondoltam.
Mi holnap leszünk 3 hónaposak és most 5350 grammosak vagyunk 3 kilóval született decemberben. Mi is tápot eszünk mert sajnos a tejem az elejétől kezdve kevés volt mostanra pedig már teljesen elfogyott napi 1x szopizik akkor is van,hogy pótolni kell.
Sok mindent ki próbáltam, hogy legyen tejem, de sajnos nem lett több. Tudom a sok pihenés segítene, de sajnos az meg valahogy nem jön össze. Még éjjel s miután evett van, hogy nem birok vissza aludni, sokszor meg azt hallgatom mikor ébred meg.
Mi ,ég 3 3,5 óránként eszünk igaz most volt egy két nap, hogy keveset evett , de úgy néz ki talán ez is rendbe jött. Általában 130 ml. eszik van, hogy többet van, hogy kevesebbet.
Mi Beba tápszert eszünk erre most váltottunk előtte amit a kórházban írtak fel a Humanat ettük.
Sajnos sokszor felébredt éjjel és nappal is, hogy nehezen jönnek ki a szelek ezért váltottunk hát ha ez a baj.
Persze adtam neki infacolt meg Gripe Watert, de néha segített néha nem.
Szerencsére nem mondhatom, hogy nagyon hasfájos, de néha gondolom , a szélgörcsök miatt azért van gond.

Rekuja: mi is szeretjük a hordozó kendőt volt, hogy felébredt alvásból valószinüleg a pocija miatt és a kendőben meg vissza aludt egyből.
Bár igazából mi a babakocsit is szeretjük, bár általában a hordozóba teszem bele és úgy a kocsiba mikor sétálni megyünk.Nagyon aranyos, hogy ilyen jól mondogat a kis Szaffi nézegettem akis méhecskés képet is, milyen jól elvan vele. Sajnos Ottókát nem nagyon köti le semmi ennyire, csak persze mi :)
Ezért is nehéz sokszor bármit is csinálni mellette. mostanában pedig nappal mindig felébred 30-40 perc alvás után. Pedig magától alszik be.

Tyuntyi: nekem is sokszor gondot jelent, hogy mit adjak a picurra, mert hát már jobb az idő, de hát azért még féltem nehogy beteg legyen.Nagyon aranyos kisfiad van. És milyen jól elvan a járókában. Nálunk sajnos sokszor nehéz kis időre is egyedül hagyni nem nagyon szereti, csak ha ott vagyunk mellette, talán mostanában van el kicsit jobban. Van egy kis rezgős pihenőszéke azt szereti, de van, hogy az sem tetszik neki.
aranyos ahogy az úját szopizza mostanában Ottóka is van, hogy az egész kis öklét begyüri a szájába. Sajnos a cumit nem nagyon szereti vagyis inkább hamar kiköpi nem tudja vagy nem akarja bent tartani. Bár nem baj mert nem is nagyon akartuk rászoktatni.

Sajnos mikor 3 hetes volt elkapta tölünk a megfázást és elég nehezen jött csak rendbe. Még röntgenre is kellett vinnünk 3 hetesen e miatt. Ezért félek, nehogy megint beteg legyen, persze most már nagyobb és lehet van már egy kis immunrendszere.
Mostanában én is azt vettem észre, hogy az egyik lábfejét furcsán tartja, de mi csak áprilisra kaptunk idő pontot az ortopédián.
Most fogjuk kapni a 3 hónapos oltást szerencsére a múltkorinál nem lázasodott be, a rótát mi a két hónaposnál beadtuk neki.

Na megint csak fél órát aludt és felébredt.


Kép Kép

Kép
hendyala
 
 


Evian
Ugyanolyan hosszúak a babáink :) Ne bánd, hogy nem hízik, addig is könnyebb emelgetni :D Szaffi is a pelenkázón a legaktívabb, de ő forgolódni is ott szeretne folyton :? Két hete egyszer véletlenül megfordul, azóta persze nem, de csak a pelenkázón próbálkozik :?
Ismerős, hogy ha apa itthon van, kevésbé van idő :)

Snowball
Na az tényleg jó vétel volt 18 fontért (hol a csudában van a fontjel a klaviatúrán?!). Én néztem ezt a Manducát, de nincs magyar oldalon, külföldről meg nem akarok rendelni. Marad apa american expresse :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


mármint használtan nincs a Manduca, így semmi értelme nem volta nnak, amit írtam :lol:
Képek a hétvégéről:
Kilátás
Kép
Nemzeti színekben masírozás (mindig ilyen szinekben van, de ez márc 15-én még vicces is :) )
Kép
Cumisüveg reklámfotó
Kép
Mosolymanó
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Na úgy néz ki, hogy csak felsírt, remélem még alszik egy kicsit mert délután már biztos nem fog elaludni és akkor nagyon nyügős lesz fürdésnél.
Rekuja: Olyan jó, hogy ilyen sokrt kirándultok a múltkor mis kimentünk a ligetbe vagy 5 órát kint voltunk és olyan jó volt persze Ottóka végig aludta az egészet illetve felébredt enni egyszer. Ez volt az első szabadban evésünk. Vittünk meleg vizet termoszban és a cumisüvegben a tápit és mikor kellett felöntötük és kész is volt.
Az elején mikor kijött hozzánk egy szoptatási tanácsadó ő nekem is javasolta a szoptanítot, de aztán kis ideig beindult a tej utánna már annyi mindent szedtem össze vissza és nem változott semmit én ebbe már nem akartam bele vágni. Főleg. hogy van amikor nehezen eszik és akkor van, hogy 1 órán keresztül etettem.

Sajti: a múlthéten nekem is volt egy nap amikor kiborultam, hogy nekem ez nem megy, nem vagyok elég ehhez, pedig nekem nagyon segít apa mikor itthon van és elég sokat van itthon szerencsére. És tényleg mindent csinál ettet, fürdet éjjel fel kell helyettem csk, hogy tudjak pihenni és mindig ő mondja, hogy csináljak magamnak külön programokat a barátnőkkel.Nagyon szuper apuka és remek férj. De szerencsére egy kis kimozdulás jót tett és tényleg könnyebb egy ilyen társsal.
Biztos te is hamarosan túl leszel ezen az érzésen, bár mondjuk a mostani borús idő nem segít ezen.

csicsi: Kár, hogy költöznötök kell mert nagyon szép szobát csináltál. Remélem mihamarabb rendbe jöttök.
Sokszor csodálom azokat akiknek két gyereke van már, hogy hogyan tudnak mindenre időt fordítani. Mi is szeretnénk még egy gyereket, de jelenleg néha még egy mellett is nagyon nehéz főzni, takarítani meg ilyenek nem, hogy kettő mellett, de gondolom meg tanulja az ember kezelni ezeket a helyzeteket.

Tényleg érdekes a vonalzó mert Ottóka holnap lesz 3 hónapos és mégis azt írja 2 hónapos 4 hetes 2 napos. Na mindegy.

Kat: Nem könnyű feladat elutazni pici babával hisz olyan sok mindent kell tényleg vinni. Mi májusban akarunk menni Galyatetőre, de szerintem hármunkon kívül más be se fér a kocsiba mert a többi helyett a picur cuccai foglalják el.

Kép
hendyala
 
 


Kedves Topiklakók!

A Babanet kommentelői között, nyereményjátékunk keretében, a jövő héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat sorsolunk ki a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Érdemes hát elmondani a véleményeteket, például arról, hogy szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem!

Osszátok meg velünk (is), Ti milyen példát szeretnétek mutatni a gyereknek, és mi mindenben változtatok a gyereknevelés során.

Folytatódott Születésnaplónk is: K. már betöltötte a 30. hetet, most Á. naplójába kukkanthattok bele, ha kíváncsiak vagytok, mit él át egy férfiember várandós felesége mellett.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Jól beindult itt mindenki :) Nyufó is rég volt,reméle jól vannak!

Hendyala

Örülök,hogy jól vagytok,nagyon helyes pasi Ottóka és nem semmi hogy 3 hónaposak vagytok.Én számolom néha a napokat mert elvileg egyre könnyebb lesz de azért még ahogy olvaslak neked sincs több időd.Ne aggódj,a második gyerekkel mindíg könnyebb és a természet álltalában ha kevés korkülömbség van két gyerek között akkor azzal segít,hogy eszik-alszik gyerek lesz a következő :wink:


Fel is ébredt 5 perceket alszik már két napja és tiszta nyűgös egész nap bizti az időjárás,de tegnap egy percre se tudtam letenni estére azt hittem leszakadnak a vállaim :?

Rekuja

Nagyon helyesek vagytok,tuti természetvédő lesz a gyerekből :) Milyen avetes ez a cumisüveg?Mert a miénk nem ilyen csicsás.
Jó hogy ennyit gagyog már Szaffi,Bibi is egyre többett dumál ma és ma reggel mikor odanéztem,észre vettem hogy nézegette egy rövid ideig a kezét.
Te a tápi mellett adsz még folyadékot?Én szeretnék,jön a jó idő és sokat szopja a kezét evések között ami eddig nem csinát,de a vizet olyan furán issza hogy kifolyik az egész a száján :?

Sajti

Én azt hittem mióta apa hazajött azóta egymáson lógtok és azért nem jössz.Régebben te írtad asszem hogy van valami bebugyolálós módszer amitől megnyugszanak a picik,dobd fel légyszi ha megvan még.
Na eddig jutottam most,de jövök nemsokára még.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Tyuntyi

Csanád nagyon cuki :) Akkor van még remény hogy lesz még nyugodt napom hasfájás nélkül.Rajta is pont 2 kiló van még és már rám jön minden csak begonbolni nem tudok semmit a csípőnek kell egy kis idő azt mondják 9 hónap a terhesség és ennyi kell hogy minden vissza álljon a régibe.
Ha hordjátok a cipőt mennyi idő elteltével tartja majd megfelelően a lábát?

Snowball

Nem semmi túrát csináltál :) Alex bizti nagyon megörült nektek.Itt is undi idő van én babakocsival mentem ma ki és hadjukmit hoztam be séta után a lakásba,kint nem tudom hagyni mert félek elviszik úgyhogy arra az elhatározásra jutottam hogy kell nekünk is egy kenguru pláne hogy így bevállt nektek is.
Bibinek folyamatosan a kezét nézem pelenkázás közben mert állandóan kalimpál és attól félek hogy belenyúl a kakiba és utánna automatice odaveszi a szájához úgyhogy folyamatosan terelgetem a kezeit pelenkázásnál én is :)

Jövök még :)

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Hendyala
Üdv újra itt :) Látom, még mindig vannak zugolvasók :wink: Milyen nagy már a fiad!
Huh nem irigyellek Ottóka 3 heteskori betegsége miatt :( el nem tudom képzelni, hogy Szaffi beteg is lehet! hogy én milyen parás anya leszek!
De jó, végre még valaki aki a tápi mellett még próbál szoptatni :) Legalább kevésbé érzem úgy, h csak nekem fontos, hogy cicizzen is. Így, hogy csak napi egyszer teszed mellre több tej van olyankor? Én figyelem, de attól h mondjuk 6-8 óráig nem szívja ki, nincs benne több, mint ha 4 óra után enne. Vagy csak nem érzem. Szívja még, vagy csak szopogatja? Hogy tudod rávenni, hogy ne lustuljon be?
Ha napközben magától alszik el Szaffi, akkor nekem se alszik fél óránál többet, de ha magamra rakom, befekszünk a fotelba és cuppoghatja a kisujjamat akkor elég mélyen el tud aludni kb 1 óra alatt, és ha utána beteszem az ágyba, egy pici nézelődés után tovább alszik. Persze ez nem minden nap sikerü, de ma pl 3 órát aludt így. Így időnként van 1-2 órám takarítani, meg nektek irogatni :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Evian

Most hogy hosszú hétvége volt nekem sem volt időm semmire sőt Zsolti előkapta a porszívót hétfőn mielőtt elindult a Lengyelekhez hogy mire haza ér kapjam össze kicsit a lakást :shock: :)
Nem kért meg persze csak elővette és azt mondta a Pepinek,hogy segíts majd anyának :)
Bibi is kevesebbett hízott mostanában de szerintem is úgy van ez,hogy nem mindíg híznak nagyot meg van amikor máshol fejlődnek jobban.

Hétvégén vasárnap mozdúltunk ki összesen egy kicsit nem mertem elégedetlenkedni hagytam pihenni a Zsoltit mostmár a fürdetést is egyedül csinálom azért ha jobban lesz vissza állunk a régi üzemmódba.Még nem jutottam el dokiig de addig sem hogy bejelentkezzek.
Találtunk lakást,nem kertes kisebb is egy újépítésű társasházban egy két szobás lakás,szép meg minden de akkor sem ilyen,már nem is várom úgy a nyarat itt jó lett volna a gyerekekkel :( Ja és kád sincs csak zuhany,de majd feljárok fürdeni hétvégenként Pestre amíg üres a lakás,ja és azt is árulják természetesen

Öltözködés:Tegnap vettem Bibinek egy piros kis tavaszi kabit nem bélelt alá egy pulcsi alatta egy rövid ujjú body.
Alul én még adok harisnyát és egy farmer vagy kord gatya elég rá szerintem.Füles sapi.Takaró mindíg van nálunk ha úgy érzem nem elég betakarom.Nem a hidegtől leszünk infulenzásak hanem a vírustól,persze nem szoktam egy szál pelekába altatni a kertbe :)

Kat

Remélem már megnyugodtál az evés miatt ha szépen fejlődik és a doki is megnyugtat akkor tényleg ne gondolj többett erre.Majd írd meg mit mondott a nővér.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


rekuja:
Nekem eleinte úgy jobb volt, hogy megvártam legyen elég tejci és akkor csak azt adtam és tápot nem, de sajnos már ez is egyre kevesebb. Mi az elejétől felváltva illetve egymás mellett adtam üveget és cicit, és igy nem szokott el tőle. De ez baba függő is mert az unokatesóm lánya nem volthajlandó cicizni cumisüveg után. Illetve gondolom függ a cumitól is , de mi is Aventes cumisüvegeket használunk. Mostanában inkább néha a cumisüvegen cumizik kaja közben és helyett, de ez gondolom azért is van mert nem nagyon használunk cumit. Hát az alvás az mindig más, mindig más válik be nálunk is.
Kellemes éjszakát minél több alvással
CSicsi: hát igen nyáron és tavasszal sokkal jobb a ház és a kert mind egy társasház, de hátha hamarosan jön valami jobb. Én mondjuk jobban szeretek zuhanyozni mind fürödni, de azért örülök, hogy nekünk van kádunk is mert legalább a picit tudjuk majd abban fürdetni, mert már lassan kinöjük a kis kádat .
Ruhák, szerencsére rám a régi ruhák mind rám jönnek, mondjuk a szopi mellett én elégé jól fogytam, meg kajálni is kevesett tudok néha a pici mellett igy nekem szerencsére minden feles kiló lement, de mondjuk szerencsére 9 kilót hiztam a várandóság alatt

Kép
hendyala
 
 


Sziasztok!

no, megpróbálok írni, amíg a gyerkőc szunyál.
Rekuja: igen, a fősuli normál felvételi rendszerű. Csak érettségi eredményt küldjek? Köszi! :) Az új táska nagyon bevált, azt hordozgatom mindenhová! Nem olyan nagy, mint a régi feketém volt, de nem is baj, ez csajosabb! Nagyon durva amit az ócskás cigány beszólásáról írtál!!! :shock: De azért valahol igaza van egy kicsit.. :oops:
Tök jó, hogy tudtatok kirándulni!!! :D
Képzeld, mi megint voltunk a szarvasi Halászcsárdában, és a gyerkőctől egy mukkot sem lehetett hallani, csak nézelődött! :D Kíváncsi vagyok, meddig fog ez tartani...
Köszönöm a köszöntést, átadtam Kristófnak! ;)

Csicsi: sajnálom, hogy nem tudtatok menni wellnessezni a hosszú hétvégén, mert ha jól emlékszem, pár oldallal ezelőtt még azt tervezted...
Most éppen kapkodnak Apa után a cégek, én meg hallgatom, mikor hová fogják hívni, és nézem, hogy abban a városban hol van vmilyen panzió, stb. De csak jó helyre megyünk el vele, ahol van mit csinálni, lehet kirándulni, stb...
Kristóf is visszaáll néha 1-2 napra a 3 órás evésekre, aztán megint visszaugrik 4-re. Tehát ez szerintem nem gáz, valamiért biztos kell neki sűrűbben a kaja..

Snowball: méhikés párna helyett mosógép?? Nagy k@kiban lesztek, ha elutaztok valahová, vihetitek magatokkal.... :lol:

Tyuntyi: örülök, hogy újra itt vagy! :D Nem tudok leülni én sem sétáltatás közben, mert nálunk még a tempót is diktálja a gyerkőc.. Mégsem tolhatom lassan, igaz? :shock: Tehát menet közben kiolvasok egy napilapot, tanulok, eszek, iszok, stb....

Na, megyek, felébredt!

KépKép
sajti
 
 


Sziasztok!

Teljesen el vagyok keseredve. Az elmúlt napokban azt vettem észre, hogy kevesebb a tejem. Szerintem ezt írtam is. Most szegény gyerkőcöt méregetem, ami sem neki, sem nekem nem tetszik. De így derült ki, hogy kevesebb a tejem, mint eddig, ráadásul nincs is úgy bedagadva a cicim. Csanád jó kedélyű, vigyorgós baba, de nekem akkor is a parám, hogy nem eszik eleget. Kínáltam neki cumisüvegből anyatejet és tápszert is, először egyiket sem fogadta el, most vagy azért, mert nem ivott ezer éve cumisüvegből, vagy nem volt akkor éhes, majd tegnap este és ma reggel is az anyatejet megitta belőle. Nem tudom, hogy mit csináljak. Küzdök az etetéssel. Csanád cicizik, majd elkezd nyűgösködni a cicin, ilyenkor büfi, s mikor ugyanarra a cicire akarom visszatenni, nem kell neki. Akkor megyünk a másikhoz, abból meg eszik, de mikor kiszívta a nagyját, megint nyűgösködik. Szerintem nem üríti ki teljesen. Tegnap elkezdtem fejni szopi után, azt adtam oda neki ma reggel pótlásnak. Így 190-et zabált reggel. Nem tudom, hogy mi lehet a baj nálam. Iszom, eszem rendesen, ideges sem voltam mostanáig, mégis kevesebb a tejcsi. Teljesen bele vagyok betegedve. Tegnap este ültem a nappali közepén, sírtam, mint a hülye, a férjem mellettem, míg anyukám a telefonban vigasztalt. Tudom, hogy felnőnek a gyerekek anyatej nélkül is, s itt a topikban is van erre példa, méghozzá milyen szépek is a lányok, de egyelőre ez még nem vigasztal. Nagyon bánatos lennék, ha abba kellene hagynom így közel három hónap után a szoptatást. Most fejek ezerrel úgy, ahogy a neten olvastam, mindkét ciciből 7-7, 5-5, 3-3 percig. Nem akarom, hogy azt higgyétek, hogy én vagyok a nagy magyar anya, csakis azért ragaszkodnék a kizárólagos szoptatáshoz Csani féléves koráig, mivel én allergiás vagyok rettentő sok mindenre (pollenre, egy csomó kajára), s így szeretném vhogy kivédeni, hogy Csani is az legyen.
Bocs, hogy ilyen letargiásra sikeredett a hozzászólásom, de nagyon aggaszt ez az egész. Nagyon remélem, hogy csak napok kérdése és minden a helyére kerül.
Még annyit szeretnék kérdezni a tápis babák anyukájától, hogy ti hogyan oldjátok meg az éjszakai etetést? Mert most éjjel Csaninak csináltunk tápit, de ő felébredt a zörgésre, a férjemet is fel kellett hozzá keltenem, kész macera volt az egész. Persze a gyerek nem kérte, csak felébredt, s nehezen tudtam visszaaltatni.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Sziasztok!

Teljesen el vagyok keseredve. Az elmúlt napokban azt vettem észre, hogy kevesebb a tejem. Szerintem ezt írtam is. Most szegény gyerkőcöt méregetem, ami sem neki, sem nekem nem tetszik. De így derült ki, hogy kevesebb a tejem, mint eddig, ráadásul nincs is úgy bedagadva a cicim. Csanád jó kedélyű, vigyorgós baba, de nekem akkor is a parám, hogy nem eszik eleget. Kínáltam neki cumisüvegből anyatejet és tápszert is, először egyiket sem fogadta el, most vagy azért, mert nem ivott ezer éve cumisüvegből, vagy nem volt akkor éhes, majd tegnap este és ma reggel is az anyatejet megitta belőle. Nem tudom, hogy mit csináljak. Küzdök az etetéssel. Csanád cicizik, majd elkezd nyűgösködni a cicin, ilyenkor büfi, s mikor ugyanarra a cicire akarom visszatenni, nem kell neki. Akkor megyünk a másikhoz, abból meg eszik, de mikor kiszívta a nagyját, megint nyűgösködik. Szerintem nem üríti ki teljesen. Tegnap elkezdtem fejni szopi után, azt adtam oda neki ma reggel pótlásnak. Így 190-et zabált reggel. Nem tudom, hogy mi lehet a baj nálam. Iszom, eszem rendesen, ideges sem voltam mostanáig, mégis kevesebb a tejcsi. Teljesen bele vagyok betegedve. Tegnap este ültem a nappali közepén, sírtam, mint a hülye, a férjem mellettem, míg anyukám a telefonban vigasztalt. Tudom, hogy felnőnek a gyerekek anyatej nélkül is, s itt a topikban is van erre példa, méghozzá milyen szépek is a lányok, de egyelőre ez még nem vigasztal. Nagyon bánatos lennék, ha abba kellene hagynom így közel három hónap után a szoptatást. Most fejek ezerrel úgy, ahogy a neten olvastam, mindkét ciciből 7-7, 5-5, 3-3 percig. Nem akarom, hogy azt higgyétek, hogy én vagyok a nagy magyar anya, csakis azért ragaszkodnék a kizárólagos szoptatáshoz Csani féléves koráig, mivel én allergiás vagyok rettentő sok mindenre (pollenre, egy csomó kajára), s így szeretném vhogy kivédeni, hogy Csani is az legyen.
Bocs, hogy ilyen letargiásra sikeredett a hozzászólásom, de nagyon aggaszt ez az egész. Nagyon remélem, hogy csak napok kérdése és minden a helyére kerül.
Még annyit szeretnék kérdezni a tápis babák anyukájától, hogy ti hogyan oldjátok meg az éjszakai etetést? Mert most éjjel Csaninak csináltunk tápit, de ő felébredt a zörgésre, a férjemet is fel kellett hozzá keltenem, kész macera volt az egész. Persze a gyerek nem kérte, csak felébredt, s nehezen tudtam visszaaltatni.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Na, kétszer sikerült elküldenem ugyanazt, remek.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi
 
 


Snowball: igen, ismerem a hajig sz@ros gyerek szindrómát! Sokszor úgy összekakilja magát, hogy nem tudom, hogy fogjak neki letisztítani... Amúgy Kristóf rendszerint rúgkapál, mikor tisztába teszem, így mikor fent van a pelus, lecsekkolom a többi részét: sarkak, lábujjak, stb. és letörölgetem a kakit...... :D tök jó, hogy tudtatok kenguruzni!!! Mi majd most fogjuk kipróbálni, ui. tegnap is jól jött volna:vacak volt az idő, így Kristóf nyűgös volt, és nem tudtam magamra kötni.... :(

Rekuja: kúpot adni automatikusan? :shock: hű, ez érdekes... Szerintem egy kis láz nem mindig gáz, az azt jelenti, hogy a gyerkőc szervezete reagált a cuccra! Kristófnak csak enyhe hőemelkedése volt szuri után.
Le a kalappal, tényleg mindent megtettél a tejciért!! De tényleg, minden elismerésem!
Jaj, de aranyosak a kirándulós képek!! Majd amikor már futni kell utána..... :D

Tyuntyi: már csak 2 kiló??? Irigy! :D Nekem a szülés előttihez még 3 van, a versenysúlyomhoz még 10....... A jó idős cuccokat még én sem ismerem, mi még bundazsákozunk, viszont nem kap kardigánt és takarót + vékonyabb sapi van rajta. De már érzem, hogy ez is sok néha... Nagyon jó kis pasi!!! :D
Kristóf is néha savanyú tej szagú, nyugi.. Néha meg vaj, vagy egyéb tejtermék... :D

Hendyala: Isten hozott megint itt! :D Látom, Te sem unatkozol.... Nagyon cuki Ottóka!!!
Az én férjem is álompasi, de most pl. tanfolyamon van... Elég sokat tanulunk (én most inkább a gyerkőcöt tanulom..), és sokat van távol.. Így valóban kicsit nehéz.. Az én barátaim Pesten vannak, ami 200 km-re van, ez is bonyolult kicsit..
Lement az összes feles kilód?? Irigy...
:wink:

KépKép
sajti
 
 


Tyuntyi: szerinted tényleg kevés a tejed? Ui Kristóf is szokott nyűgösködni, de akkor általában azért, mert fáradt , vagy front van (mint tegnap..), sőt előfordult,hogy annyira fáradt volt, hogy nem volt ereje cicizni. Ilyenkor megkapta a tejet cumisüvegből, és ismét szép volt a világ! Tegnap viszont annyira gáz volt ez a szeles idő, hogy annak ellenére, hogy aludt napközben, nyűgös volt, sírt cicizés közben, és elalvás helyett is, aztán Apa ölében aludt 1 órát, majd a kiságyban jó sokat, és tök jó volt az este! Éjszaka ugyanúgy cicizett.. tehát nálunk is szoktak ilyen "vészhelyzetek" lenni, de általában más az ok. Tegnap sírt cicizés után is, lefejtem még pár tíz milliliter tejcsit, de már nem kellett neki.. Tehát nem volt éhes.. Néha én is úgy érzem, hogy kevés, kiborulok, de aztán kiderül, hogy nem is kevés, csak most ő nem tud annyit enni..

KépKép
sajti
 
 


Süket férjek topikba: tegnap a gyerkőc elalvás helyett torkaszakadtából ordított, gondoltam, majdcsak bejön Apa, de nem jött be, így átordítottam, hogy volna szíves átjönni? Aztán átjött, hogy bocs, nem hallotta, hogy sír :shock: :shock: :shock: (én azt is meghallom a másik szobából, ha nyüsszent egyet a gyerkőc..) és éppen az emiljeire válaszolt... Mondtam, hogy köszi, én is szeretnék majd a DECEMBERI emiljeimre válaszolni, mert még arra sem volt időm.. Mire ő: szegényke... Köszi.. Ezt hallgatom hónapok óta...

KépKép
sajti
 
 


Manduca hordozó: kísértetiesen hasonlít az én Liliputimra, amit kb. 7ezer Ft-tal olcsóbban vettem a Relaxbabatextiltől..

KépKép
sajti
 
 


Sziasztok!

Bibi reggel szürcsögve ébredt felhívtam a védőnőt ilyenkor mi van,mondta hogy sterimar+orrszívás aztán meglátjuk lesz e belőle valami vagy nem.Azóta hapcizott 1x2x és nem hallom hogy sziszeg az orra lehet kijött neki,de azért figyelgetem.Pláne megyünk haza Pestre holnap mert üres a lakás és csak hétfőn jövünk haza,de azt mondta a védőnő menjünk nyugodtan ha lesz valami úgyis pesti a lakcíme és itt is csak ügyelet lenne hétvégén,azért a kúpot elviszem magunkal bármi van.Nektek nem szokott olyan lenni hogy láttok valamit a szemébe?Nem tudom hogy de mindíg van benne valami szöszféleség ami engem nagyon idegesít.
Este 10-től reggel 6-ig alszik mostmár 3 napja és vissza is alszik evés után kb.9-10 ig ami tök jó,csak alig akar enni nekem is pedig biztos hogy üres a pocija,de úgy kell beletukmálnom a kaját sokszór járkálok vele a karomon evés közben.Egyszer 60ml-t eszik aztán meg 150-et,sajnos nekem is nagy dilemmám ez az evés.

Tyuntyi

190ml.-t is megeszik az nem kevés nem?Vagy igen?Lehet hogy csak többett enne de nincs most egyensúlyban a kereslet-kínálat,de szerintem ez pár nap és rendeződik.Az ismerősünk akivel egy napra voltam kiírva pont azzal kűzd,hogy nem szopik a kislány rendesen nem fogadja el a cicit pedig ő nem nagyon látott még cumisüveget de most csak abból hajlandó enni a cicin sír.azt mondta neki erre a védőnő hogy ilyen sok mindenkénél előfurdúl szopósztájk akár egy hétig is eltarthat.Biztos rendeződik ez magától.
Az ékszakai evés nálunk káosz folyamatosan,végig órdítja álltalában ugyanis 6 perc mire felmelegíti a vizet a melegítő és még össze kell kavarni,úgyhogy 10 percet vár éhesen,addig Zsolti mellé oda teszem de nem sokat használ :? Most ha 6 kor fog kellni megint akkor felkelek fél 6 fele és megcsinálom a vizét előre hogy majd csak össze kelljen kavarni.

Mindjárt elalszik evés helyett úgyhogy félbe hagyom az írást.

KépKép

KépKép
csicsi84
 
 


tyuntyi: ne keresd a hibat magadban, mert biztos vagyok benne hogy ha mas nem, tudat alatt is a leheto legjobban cselekszel. Viszont ha stresszeled magad, es kiborulsz, az lehet nem fog segiteni, sot. Biztos vagyok benne, hogy vissza fog allni minden a normal kerekvagasba. Ilyenkor lenne jo, ha a babak tudnanak beszelni, igaz? :) De ha ne adj isten tapszerre kerul a sor, akkor se csuggedj. Nekem is nehez volt elfogadnom hogy a tejem csak egyik naprol a masikra eltunt, es az elso tapszeres etetest vegig sirtam, de pillanatok alatt rendbeszedtem magam, mert lattam hogy boldog vele Molly. Ha pedig o boldog, akkor en is. Az allegrias dolgot pedig az anyatej nem zarja ki. Mindig azt a peldat tudom felhozni, hogy tesom kisebbik fia 1 evig szopizott, es megis kis mimoza, mindenfele nyavalyat osszeszed. Ellenben a nagyobbik fiu, aki vegig tapszeres volt, szinte sohasem beteg, es nagyon ellenallo a kis szervezete. Szoval fel a fejjel :wink:
Ejszakai etetes: pofonegyszeru :D Termoszban tartom a vizet, es ha hallom, hogy mar ebredezik, akkor kisurranok a konyhaba, es osszerakom neki a tapszert kb 3 perc alatt, utana kicserelem a pelust, es maris ehetunk. Mire feleszmel hogy "sirnia kell", mar eszik is. Utana pedig bufi, es lefektetem magam melle. Ilyenkor nagyon, de nagyon buszke vagyok ra, mert szo szerint latom rajta, hogy okos. Hozzamforditja a kis fejet, meg beszelgetunk kicsit, ha nem almos, de altalaban csak nezeget, lecsukja a szemet, mert tudja hogy este van, es aludnia kell, es elalszik. Annyira szeretem!!!!!!! :lol:

csicsi: en is szivogattam most par napig az orrat Mollynak, valoszinu elkapta tolunk, de o is csak szorcsogott. Remeljuk nem lesz beteg Bibi :) Szoszt en meg nem nagyon lattam a szemeben. Probald meg az ujjadat vegigsimogatni a kis szemen, hatha kijon belole.

sajti: en is fraszt kaptam Alextol, epp most ejszaka :evil: Ugye kimentem csinalni tapszert, addig odaraktam melle, hogy megse legyen egyedul. Es Alex tudja nagyon jol, hogy eloszor a tapszert csinalom meg, utana kicserelem a pelust. Es inkabb hallgatta hogy sir, es elkezdte nyugtatgati fekve, ahelyett hogy kciserelte volna a pelenkat, es segitett volna. Nem nekem...hanem Mollynak...de mindegy. Mostanaban megint kezd ellustulni, es az idegeimre megy ezzel. Ma mar mondam neki hogy olyan itthon, mint egy szobanoveny :evil: Most hogy beteg volt,a taknyos zsebkendoit dobaltam ki utana amiket o szanaszet hagyott. Nagyon pipa vagyok ra

Kép

Kép
snowball
 
 


Tyuntyi: némi segítség, mert én is ezzel küzdök, és tegnapra hívtam egy szoptatási tanácsadót, aki a kórházban is segített nekem.

Tehát:
A babál ekkora kor körül sokat érnek agyban, és ekkor leállhat a súkygyarapodásuk. Nem azt kell nézni, hogy a gyerek hány kiló, hanem a kedvét, a tónusait, a mozgását, és hogy alszik e nyugodtan, korábban kel e föl. (Az sem baj, ha újra 3óránként eszik, ha utána nyugodt)
És ami fontos, hogy minen pelusa vizes(pisis, vagy kakis) legyen, mert akkor működik a rendszer.
Ezt mondta ő is, meg a dokink is. A doki azt mondta, hogy ha nem megy több kaja, akkor két dolog lehet a tápszerrel: egy vagy este adni neki egy adagban(annyit, amennyivel a napi adagja kevesebb(súly grammba osztva 7-tel), vagy annyit adni szopi után csak, amennyivel kevesebb, és ezt könnyebb pohárba adni, annak aki nem szeretné cumiztatni, mert ez kn 30ml körül van.

Szopi: egy mellből jobb erőltetni, fontos, hogy a baba teljesen rásimuljon a testednez, és tartsd is oda(ülve szopotatásnál), mert akkor csak a kajálásra koncentrál. Ha kezd beleunni, vagy elengedi, jöhet egy büfiztetés. Mutatott pár jó módszert. Azt mondta, hogy a gyerek is olyan mint egy szénsavas üdítős palack: hanyat fekteted egy kis ideig, akkor a buborékok a tpácsatornába fel jönnek, és ha függőlegesbe emeled majd ő, könnyebben kisön a levegő. Ezt kell párszor. Aztán leültette, és ülve előre döntötte, úgy hogy a mellkasánál fogta(Bálint tartja a fejét), fontos, hogy oda essen a testúlya, és ne üljön, és hintáztatta. Bálint rettenetesen élvezte, és nagyokat büfögött.
Ezután szopotatási testhelyzetet kell válltani, mert van még bent tej, de az ülősből már nehezebb kiszívni, és ők tudják, hogy akkor mehetnek a másik mellre, ami könnyebb.

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Ülve maradtam, és a hónom alá tette párnákra a gyereket, és kérte szorítsam a könyökömmel magamhoz, mint egy könyvet(ahogy illedelmes evésre tanítottak régen), és a jobb kezemmel tartsam meg a fejét, és oda is tett egy párnát. Bálint ott még szopizott vagy 10percet. Majd megint büfi és újra előről.
Nem mértük le, mennyit evett, de az biztos, hogy a mellem a következő etetésre bedurrant, amit eddig nem tett. Még javasolta, hogy fejjek(ő kézzel gondolta, és meg is mutatta, de ez nekem nem szimpi), azt mondta, hogy legalább10percet, akkor is ha nem jön belőle semmi, mert ez stimulálja a mellett. Én is kérdeztem a 7-7--5-5-3-3 dolgot, de azt mondta minden jó, ami stimulálja. Ő azért is tartja fontosnak a testhelyzet változtatós szoptatést, mert a gyereknek új helyzet, jön egy kis tej, és ezzel ő stimulál közben.
Ha rárakjuk a másikra rögtön, azzal az a baj, hogy a szírosabb tejet nem kapja meg a baba, mert az egyiken kicsit szopott, a másikon meg már jól lakik, és nem szívja ki teljesen.

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Ha mégis úgy gonolom, hogy átrakom, akkor feltétlenül fejjem ki a maradékot mindkettőből, vagy legalább 15percig stimuláljam a géppel.

Azt is mlondta, hogy általában az a mellből jön kevesebb, ami nem esik kézre(nekem a bal, és én jobb kezes vagyok)

Azt javasolta, hogy szopi közben igyak 4-5kortyot,és mindegy mit, mert szerinte nem a szopotatós teákban, bogyókban van a lényeg, hanem a mell stimulálásában.

Bálint tegnap evett így 2körül majd bealudt, majd evett a másikból este, és éjfél előtt evett megint forgatgatva, és felkelt megszokottan 2.30kor, de visszaaltattam és aludt 6ig, amit soha. Így gondolom jól lakott délután.
Ma ismét kipróbáltam de már méleggel, de 80ml evett így is:(
Bár mondta, hogy lassan áll vissza a dolog, és biztos történt valami, mert nagyon bedurrant. Most fejek 10perecet szopi után, és várom a csodát.

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Tyuntyi: én úgy voltam vele, hogy ezt a kanyart megfutom még, és ha nem elég, akkor elengedem a dolgot, mert nem szereték e körül pörögni állandóan. Ettől még minden okés lesz.
Tudod én már a császárnál is azt mondta, mert sokan ezt is elítélik, mint azt, hogy nem szopotatsz, hogy én óvó néni vagyok, és ha új gyerekek jönnek, akkor pár nap alattmeg tudom mondani mivel telt el az idő otthon 3évig: mama volt e vele otthon, mennyit foglalkoztak vele, apa jelen van e a gyerek életében, de azt 4év után sem tudom megmondani hogy hogyan született, és meddig szopott, és nekem az a fontos, hogy boldog kiegyensúlyozott gyerek legyen, aki megtalálja önmagát e világba, és ez nem a hogyan született, és mit kapott ennin függ:)

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Nemsokára jönni fog hozzán egy néni, aki Dévényi Anna féle masszást csinál, mert Bálint is csámpás, mert úgy tartotta bennem a lábát, és meg akarom neki mutatni. Sajna én nagyon csámpás vagyok, mert én is rosszul tartottam a lába a mamámba, és figyelnem kell rá, ha megyek. (állandó parám volt, hogy ahogy megyek be a templomba az esküvőmön orra esek a saját lábamba)
Már nem tudom melyikötök írta, a cipő dolgot, de javasolni tudom ezt a masszást. Olvasson utána. Dévényi Anna módszere, kifejezetten babáknak fejlesztette ki a letapadt, vagy tónustalan területek rehabilitációjára

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Reggel kezdtem, aztán közbejött Szaffi, szóval van, akinek többször is írok, annyi mindent írtatok napközben :)

Csicsi
Ezek szerint a lakásügy rendeződik. Gondolj arra, hogy ha nincs kert, legalább rá vagy kényszerítve, hogy emberek közé menj! Én legalábbis ezzel nyugtatom magam :)
Mért jobb a harisnya+pulcsi, mint a rugdalódzó? Én mindig body+rugdalódzó alapöltözékből indulok ki. Na nem mintha lennének harisnyáink :) Meg a rugit könnyű levenni, felvenni peluscseréhez.
Látom, a szoptatópárnát te is ágybetétnek használod :) Én tvnézéskor teszem magam mögé :D

Hendelay
Nekem sajna nem tud annyi tejem lenni, hogy egy egész tápizáshoz elég legyen :( Mostanában meg már többször volt, hogy még volt benne tejcsi, de abbahagyta és kalimpált meg nyekergett a tápiért.
Mi is Aventes készlettel nyomulunk és a cumit nekünk se szereti :) Mi egy idő után erőltettük, de maradt a kisujjunk szopogatásánál.
Irigykedek a fogyásra! Rühellek fogyózni, de lassan muszáj lesz, mert megállt a súlycsökkenésem :(

Sajti
Igazad van, nem csak az érettségid eredménye kell, hanem a nyelvvizsgák is! Meg ha megírod a fősulit, azt is megpróbálom megnézni, h az eddigi végzettségeidre jár-e ott pluszpont (pl ha van OKJ-s képzésed). Gondolom, még a régi rendszer szerint érettségiztél :wink:
Örülök, hogy most nem kellett a múltkori kis táncot előadni a vendéglőben gyerekszórakoztatás és a tányérod között :)
Jót nevettem a mosógépcipelős beszólásodon :D

Tyuntyi
Fel a fejjel! Teljes mértékben megértelek és együtt érzek veled. 190-et megeszik? :o Szaffinak elvileg 150-et kéne enni, de ennyi nagyon ritkán csúszik le. Tegnap csak 4x evett, és átlag 120-at, aztán mégis hízott :shock: Lehet, hogy Csani is csak kevésbé éhes ezekben a napokban, a tejmenyiség meg ezt követve fogy. Szerintem jól teszed, hogy próbálsz fejni, ha másért nem is, a lelked nyugodtabb lesz, hogy te mindent megtettél. Igen, a tápi bekeverése zörgéssel jár :) én olyankor becsukom a konyhaajtót. Ja és előbb megcsinálom, mint éhes lesz, és van cumisüveg-melegítőnk, abban tartom. Vagy a radiátoron, ha rendesen megy a fűtés. Éjszaka nekem is van, hogy nem elég éber az evéshez, egy peluscsere ilyenkor nekem átlendíti, de akkor is, éjjel sose eszik annyit, el is alszik, meg is unja.
Laptetőre kerültél, szóval jó éjszakátok lesz, ne aggódj! :wink:

Csicsi
Tegnap nekünk is szörcsögés volt. Appa mindenáron vmit az orrába akart csöpögtetni, ráadásul volt is pár csepp anyatej a hűtőben, úgyhogy elkezdte keresni az injekciós tűimet, hogy majd a fecskendőkkel csepegtet. Na leállítottam, hogy várjunk egy órát, és láss csodát, hát nem kitüsszögte? Mondjuk vagy 8-10 tüsszentésbe került, de így legalább kint van a cucc, nem beljebb csúszott.
Én is folyton látok vmit a szemében, de sose ugyanott. Eleinte paráztam, már mondtam is apának, hogy megyünk szemészhez, de aztán mindig 1-2 nap alatt kipislogta a cuccokat és mások kerültek bele kicsit máshova. Sztem ez csipa, amit te autómatikusan kitörölsz reggel, csak ő még nem vakargatja a szemét. Mármint nem direkt. Amúgy folyton belenyúlkál, rossz néznem, őt meg nem zavarja...
Na, evéssel most pont úgy vagyok, mint te. A nővérem azzal nyugtatott, hogy Hanna soha az életben nem evett meg annyit, mint a kora/súlya alapján kellett volna, és most is csak 20 kg 8,5 évesen és már végigjárt vele mindenféle gasztro-izét meg természetgyógyászt, megvan az összes étel-allergia tesztje, úgyhogy szimplán ilyen a testalkata/természete. No azért nem szeretném, ha Szaffi is olyan kicsi vézna lenne, de mindenesetre egy kissé nyugodtabb vagyok azóta. Meg a heti hízásunk még mindig 200 gramm volt.
Mért nem mikroban melegíted az üres vizet? 30-35 másodperc a 6 perc helyett. Ha még nincs benne a tápi, akkor lehet mikrózni is, a cumisüveg meg bírja.

Snowball
Az éjszakai etetés ismerős :) semmi pénzért sem engedném át apának, az a legjobb a napban :) Olyan édeseket tud sóhajtani olyankor!
Ismerős, h inkább nyugtatja, mint pelustcserél :) aszem pár oldallal ezelött írtam, hogy még a kakiszagot se érezte, csak nyugtatta a peluscsere helyett. Még jó, hogy jött a fürdetés!
Te is termoszban tartod a vizet? :o miért nem mikróztok?

Kat
Tök jó volt a leírásod! Én is kaptam néhány ötletet, majd próbálkozok! Szaffi ugyanis kezd belustulni a cicin, én meg pánikolok, nehogy elvesszen ez a kis tej, mert basszus, bármit mond is apa, én tökre szeretem szoptatni a csajt, mert ettől hasznosabbnak érzem magam, még ha hülyeség is. Tök jó, hogy kihívtad a nőt és nem feladtad, hogy akkor csak a jobb cici marad!
Nagyon tetszett, amit írtál, hogy azt tudod, foglalkoztak-e vele, de azt nem, hogy szopott-e :D Ez tök jó!
Majd a masszázst is írd le!

Tegnap találtam neten másfajta kendőkötést, amiben nem tud annyit ficánkolni (folyton S alakba rendezi magát, mert szeret úgy lenni, de az nem jó a gerincének). Ma kipróbáltuk, nekem nagyon tetszett, sokkal stabilabbnak éreztem benne, őt egy kicsit zavarta, de hamar bealudt. Viszont nagyon gáz, mert a csaj a videón egy 5 láb (5 feet) hosszú kendőből köti, nekem meg 5 méteres van, ami ugye több, mégis eggyel kevesebbszer ér csak körbe :shock: Na ez nem tett jót az egómnak!!! Pedig spec derékban nem vagyok kövér!!!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?