Új privát üzeneted érkezett!

Vivi!
Mivel Barni anyatejes sztem Te ráérsz, nyugodtan haladni, no ez nem azt jelenti, hogy Mi akiknek tápis babájuk van szintén nem érünk rá, de a husi azért fontos, mert a zöldségtől, gyümitől nem kapja meg a megfelelő kalória/ vitamin mennyiséget....főleg, ha más is mint Én azon dolgozik, hogy kiiktassak a tápis etetésből....!

Mesélek vmit, van egy ismerősöm....nem volt teje és a tápival is gondok voltak, a baba nem akarta az istennek sem elfogadni és a hozott anyatejet sem...hosszas kisérletezgetések után egy ritka fajta tápszert eszik meg, de nem nagy hévvel, ezért szegénykémék mindig kinlódtak a hizással, mert nem megfelelő ütemben zajlott....Anyuci egyszercsak gondolt egyet és elkezdte a hozzátápit.....jelzem, a picifiú most 4 hónapos....tehát 1,5 hónappal fiatalabb Dalmánál. És ugyanott tart a kajálásnál, mint Mi....a súlya fél kilóval kisebb, mint Dalmáé és napi 1-2 szer kap tápit...vidám, kiegyensúlyozott Baba, semmi probléma...

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Jajj gyorsan, gyorsan.

Kis Mazsolám alszik éppen, és éppen nem szívom a mellem és nem iszom vagy eszem, szal jajj gyorsan gyorsan.

Nem olvastam, csak Evita sztoriját :oops: Bocsánat. :oops:
De látom eszetekbe jutok, 1000 köszönet.
Cserébe egy gyors bevásárlólistaszerű beszámoló.
Szülés óta:
1 gátseb,
folyadék
1 aranyér (gratis)
bevérzett szem (az én hibám, bénán toltam)
bordatörés/repedés
tejláz 38,5 fokkal (már lement)
hidegrázás
folyadék
gyulladásban lévő jobb cici
ugyanitt fájdalmas, sebes mellbimbó
folyadék
herpesz (a láztól, szintén gratis)

És egy gyönyörű, türelmes, édes kicsi angyalka, aki most sajnos beteg :cry: :cry: :cry:
Voltam olyan hülye, engedékeny, hogy engedtem a tapasztalt "öregeknek" akiknek min 3 gyerekük van és meglátogathattak bennünket. Hát meg lett az eredménye.
Imike köhög, folyik az orra, piros a torka, de nagyon szépen tűr mindent. Még a porszívó sem rémíti meg. Olyan drága, csak néz nagyokat, mintha értené és azt mondaná:
megbocsátok nektek.
Elszorul a torkom, szívem, ha csak ránézek szegény Babócára.

Szóval hirtelen ennyi.
De jövök és írok. Olyan sokat gondolok rátok.

Az amúgy normális, ha a gyerek továbbra is 6-7 órákat alszik éjszaka? Ugyanis nem ébresztjük az orvos tanácsa ellenére sem.

KépKép

Kép
szandriii

Sziasztok lányok!

Evita!
Masszírozd a fájó melled meleg borogatás után toló mozdulatokkal a bimbó felé és akkor a "csomó" feloldódik.Fog jönni tej is,de megkönnyebbülsz.

Vivi!
Szerintem mindegy hányadik hónapban kezded,minden féleképpen fokozatosan kell.

Szandri!
Húha............szegény jól összejött minden neked+Imici is beteg.Nem hiába mondják,hogy olyan 6 hétig nincs látogatás,főleg ilyen nyálkás időben.Hozzánk is csak a mamák és a tesóink jöttek(meg 2 rokon
:twisted: amiért pipa voltam,mert bejelentés nélkül jöttek)
Jobbulást nektek!!!!!!!
Miért mondta a doki,hogy ébresszétek fel?

Kép
cukigabi
Budapest

Gabi
Ezt csinálom én is! Nem is érzek csomót ott! Végig húzom a bimbómig! És akkor utána nem is fáj, csak ahogy telik az idő, és gondolom kezd újra megtelni! :roll:

Szandri
Sajnálom a mellgyulladást! Teljesen együtt érzek veled! Nekem is a jobb cicim fáj! Nekem szerencsére nem sebes! Sajnálom,hogy beteg Imici! Én sem ébreszteném éjszak, csak a pici súlyú babákat kell szerintem!

evita10
Budapest IX. kerület

Rólunk!
Mi továbbra is gyümit és zöldséget eszünk,meg tejpépet.
Kb időpontot írok,de nagyjából így néz ki az étrend:
6 óra :arrow: 160 tápi
10 óra :arrow: 80 tejpép+20 gyümölcspüré összekeverve
14 óra :arrow: 90 főzelék utána 60 tápi
18 óra :arrow: 80 tejpép+20 gyümi vagy 120 tápi
21 óra :arrow: 180 tápi

Ez most már hetek óta megy így,nagyjából megszokta már és lassan és is bevezetem a husikat ebédhez.
Nem tudom a doki néni mit fog szólni,de én Roli igényeit nézem!!!!!!

Kaki 2 naponta.
Inni még mindig nem :cry:

Kép
cukigabi
Budapest

Evita!
Akkor nem marad más,mint hogy borogatod és masszirozod amíg be nem áll a kereslet-kínálat,mert akkor elvileg elmúlik.

Kép
cukigabi
Budapest

Tegnap felakartam hívni a dokinénit a köhögés miatt,de egyszerűen nem értem el,ezért a védőnénit hívtam és kérdeztem mit csináljak,be vigyem e Rolit a beteg gyerekek közé?Azt mondta,hogy amíg nem lázas és úgy veszem észre,hogy enyhül a köhögés addig ne vigyem,mert tényleg csak elkap valami komolyabbat.

De mivel tápit kellett íratnom,így a rendelő recepciójára el kellett szaladnunk................hát lányok,dugig volt,alig fértünk be a babakocsival :shock: :shock: :shock: :shock: siettem is gyorsan kifele.

Kép
cukigabi
Budapest

Megjött a következő bababónuszos csomag,megint mehetek a c&a-ba :lol: :lol: :lol: meg a dm-be pénzt költeni. :D

Kép
cukigabi
Budapest

Kedves Topiklakók!

A Babanet kommentelői között, nyereményjátékunk keretében, a jövő héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat sorsolunk ki a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Érdemes hát elmondani a véleményeteket, például arról, hogy szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem!

Osszátok meg velünk (is), Ti milyen példát szeretnétek mutatni a gyereknek, és mi mindenben változtatok a gyereknevelés során.

Folytatódott Születésnaplónk is: K. már betöltötte a 30. hetet, most Á. naplójába kukkanthattok bele, ha kíváncsiak vagytok, mit él át egy férfiember várandós felesége mellett.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

TFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF FFDDSSS5TRGTTTTTTTTTTTTRG L,JBCXY X CVYYY BDXVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVCTC NN CVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVCDC GFBVVVV GGGGGGGGGGGGGDSFDD NNNNNNN GFBBBBBB MM YYYYYYYYYYYYYYYYYYIQPPÉM?K BV

Nem fogjátok kitalálni ki írta :lol: :lol: :lol: Azért kemény,hogy rögtön az elején nyomott egy "caps lock"-ot és már tud kérdőjelet is írni. :P
Aztán jó lenne,ha reagálnátok a feltett kérdésre!!!!! :D

Kép
cukigabi
Budapest

Sziasztok :!:

Csak egy gyors kérdésem lenne:
Aki töltött már GYED papírt, a magánnyugdíjnál ki kell tölteni vagy nem :?:

Később próbálok jönni látom beindultatok :roll: :D

Gabi
hát ugye aki már elmúlt 5 hónapos :roll: :D
Drága Roli baba imádlak, de sajnos ebben nem tudok segíteni :D

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Gabi!
Nagyon jól beállt nálatok is a rend!
Mi hasonlóan vagyunk.....
Annyi kivétellel, hogy mostanság ugye éjjel is megébred egyszer a csajszi és ha enni kér, akkor a ciciből adok neki, mert az a pár korty erre pont elég neki és alszik is vissza.
Néha csúszások vannak és alkalmanként előfordul, hogy átalszik egy etetést.... :)
És annyi,hogy Én nem keverem tejpépbe a gyümölcspürét.
Ezt,hogy hogy igy csinálod?Nem eszi meg magában a gyümit?Vagy lehet Én értettem félre....vagy külön kapja a pépet és utána a pürét..?
Nekünk is van vaniliás tejpépünk, mi este nyomatjuk azt.

Ma délben sütőtök volt csirkehusival, természetesen befalta, mert a sütőtök a nagy favorit!!! :wink:
Délelőtt aludt 2 órát,átaludta a 10 órás gyümizést, most is alszik már 15 óra óta.....

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Andi
ha eső jön akkor alszik órákat is napközben, de ha szél van-mint pl ma-vagy hideg front közeleg akkor nagyon nyűgös :?

Orsi
Cipike a Milupa Pepti 1-et eszi :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Roli!

A válasz:
Sajnos nem tudom, hogy az üveghegyen túl megtalálod-e a kúrtafarkú kismalacot....de az tuti, hogy a szivárvány végén a manók aranya van!
Nem nem, Te még nem indulhatsz el egyedül....szólj Anyának toljon el!!!!!
:lol: :arrow: :lol: :oops:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Suzy!
Attól függ mit választottál, ha visszaléptél az állami rendszerbe, akkor mellé kell irni, hogy "Visszaléptem az állami rendszerbe.", ha nyilatkoztál, hogy maradsz a magánynyugdijba akkor ki kell tölteni!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Én nagyon várom, hogy lehessen sok mindent adni Cipikének, mert jó lenne a tápit elhagyni fokozatosan(annyira rossz, hogy nem volt semennyi tejem sem :cry: )

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Orsi
köszi, Én államiba mentem :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Szandri
jobbulást mindkettőtöknek :!: sajnálom, hogy már az elején beteg lett a kis Mazsola :cry:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

KépKép
Kép Kép
schorsi

Evita
sajnálom a mellgyulladást, sztem hívd a dokid főleg, hogy mondta is :?

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Orsi
igen hallottam, köszi nagyon :!: :wink: na többek között ezért is jó lesz majd hozzátápival kiváltani...

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Manama
örülök, hogy rendben vagytok :wink: és még mindig nem lehet tudni, hogy ki lakik odabent :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy!
Igen, Én is ezt mondom!!!! :?

KépKép
Kép Kép
schorsi

Orsi
anyukámék kertészkednek...úgy várom, hogy a sok mindent tudjam neki főzni, turmixolni, pépesíteni...én csinálom meg tudom mi van benne és jó lesz tudom :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Igy van!Nagyon jó, ha van aki tud otthon termeszteni mindenfélét és legalább biztos vagy benne, hogy abban nincs semmi olyan anyag amitől bármi baja lenne a Babáinknak....hát igen, nagy kincs minden ilyesmi......itt meg ami bio, bevizsgált....horror áron van!!!! ÁÁÁÁÁÁááááá!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Suzy!
Nekem segítettek az oep-nél,mert volt amit nem tudtam és ott beírtuk.De pont ezt a nyugdípénztárasat nem tudom már.........bocsi :oops:

Mi BEBA ha-t eszünk!

Kép
cukigabi
Budapest

Gabi
a melóhely tb osztály kiküldte postán és most csináltam meg, hogy holnap be tudjam vinni :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Gabi
Te már a GYED-et kapod :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy!
Nekem több barátnőm van akinek a babája nem ette meg a főzött ételt csak az üvegeset és nagyon úgy néz ki Roli is ilyen,mert tegnap főztem neki és nem ízlett,pedig olyan jó volt elkészíteni..DE PERSZE EZ NÁLATOK NEM BIZTOS HOGY ÍGY LESZ!!!!!!

Kép
cukigabi
Budapest

Suzy!
Márc 10-ig kaptam a gyás-t és 11-től már a gyed fut.

Kép
cukigabi
Budapest

Gabi
nálunk a családban meg pont fordítva van, az üveges kaja nem kellett csak amit anyuci készített...majd meglátjuk...erőltetni nem fogom, kipróbáljuk :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Nekem május 6-tól megy a GYED :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

és mit csináltál neki :?: nagyon ügyesen eszik Roli :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Répa+burgi turmixolva,még csak nem is valami ismeretlen,mert a répát ette már üresen,igaz,hogy üvegeset,de a kettőt együtt így még nem.

Kép
cukigabi
Budapest

Orsi!
Roli most alszik,de,ha felébred akkor a válaszodat továbbítom :lol:

Kép
cukigabi
Budapest

Ja és tejpép+gyümi :arrow: összekeverem :roll: szerintem finomabb egybe.

Kép
cukigabi
Budapest

Szió mindenki!

Orsi
Én is köszi a cikket, elmentem későbbi időkre, mert az tuti, hogy ha éles lesz a helyzet, nem fogom tudni visszakeresni.. :lol:

Evita
Hű, hát nem semmi Emma, hogy ilyen kívánós! Ezt a lefejést nem tudom (nem véletlen… :oops: ), de nekem az ugrott be, hogy ha minden alkalommal lefejsz, akkor „csak” hátsó tejet kap, ami szomjoltáshoz sűrű. Nem tudom… :roll:
A mellfájdalom miatt nyugodtan hívd fel a dokid, nehogy begyulladjon!

Szandri
Eszem a Mazsoládat! De jó kis baba, hogy ilyen békés! Gyógyulgasson mihamarabb!!!! A betegségre mit adsz neki? Uhh, hát neked is vannak nyűgjeid. Mielőbbi jobbulást!

Suzy
Nem, még mindig rejtélyes a kis lakó. De nem is bánom! ;) :P

Egy gyors kérdés: a thermo overall mennyire jó? Nem tudom milyen idő lesz, amikor kell, de vastag orkánost nem akarok, vékonyat meg kerülném, talán ez lenne átmenet. Tapasztalat-vélemény?
És még valami. Én lüke olvasgatok szoptatásról (na nem ezért vagyok lökött) és egy helyen beleszaladtam egy figyelmeztetésbe, hogy akinek nem változott a mellmérete, az jelezze dokinak/védőnőnek, mert az későbbi szoptatási problémát jelezhet elő. Na én még beleférek a régi melltartóimba, talán egy kicsit lettek teltebbek, erezettebbek a cickók… :roll: Sztem ez teljesen rendjén van, ezért nem nagyon értem, hogy mire fel a figyelmeztetés. Nem aggódok, h ne tudnék szoptatni, de ilyet még nem olvastam!

KépKép
manama

Jó reggelt!!!

Manama!
Én még nem hallottam ilyet,hogy,ha nem nőtt megfelelően a melled akkor az szoptatási problémákat okozna.Nekem 2× akkora lett és 1 hónapig volt csak tejem.És nézd meg Suzyt szegényt............ :cry:
Nem vagyok túl jártas a témában,de szerintem ez hülyeség.Javítsatok,ha nem így van!!!!!!!!
Nekünk van termó féle overál,szeintem jó,mert még alá lehet adni ruhát,ha hűvösebb van,viszont ,ha melegebb van akkor meg elég egy pulcsi is.Neked ez most nem egyszerű,mert 2-3 hét múlva már lehet ,hogy 25 fok lesz :roll:

Csajok!
Utóbbi két éjszakánk botrányosra sikeredett.Roli 2-3 óránként ébred és sírdogál,nem tudom.........vagy a foga,de nappal meg ugyanaz mint eddig vagy pedig a hülye időjárás.Kicsit ki vagyok már,mert megszoktam a jólétet :? Én meg nappal nem nagyon tudok aludni.
Ráadásul tegnap fél23-kor felmentem a felettünk lakó süketékhez a tv miatt,mert frankón hallottam melyik adót nézik,de kopogtam 3× csöngettem 3× és nem nyitották ki.Fél 1-ig üvöltött a tv aztán reggel 5-kor már megint.Erre is kivagyok nagyon!UTÁLOM A SZOMSZÉDOKAT!!!!!!!!!Jó lenne már elköltözni!
És meg írtam g-re az ígért sztoryt!

Ma mama nap lesz,így nem leszek!Mindenki vigyázzon magára és a babájára!
Szép napot!!!! Kép Kép Kép

Kép
cukigabi
Budapest

Szép Jó Reggelt Mindenkinek!

Mi jól vagyunk! Ma jön ki a doktornéni megnézni Emmát! A szeme megint váladékozik :cry:, úgyhogy azt is megnézi! Szerintem fel fog írni neki szemcseppet! Este nyügi volt! Tegnap is, meg előtte is! Nehezen alszik el! Éjszak csomót nyögdös, szerintem a pocakja miatt! Éjszak sosem kakil, és biztos bántja a pocakját! Azzal próbálkozunk,hogy mérem az időt 5 percet ehet, közben is sokszor kiveszem a cicit a szájából,hogy ne habzsoljon annyira, utána szünet büfizés, pihenget, majd újra szopi! Így úgy tűnik jobb a helyzet. Nem fáj a hasacskára annyira! Tegnap nem küzdött napközben, és volt sok kaki!
Kérdés fürdetéssel kapcsolatban! Mindig ugyanakkor fürdetitek a babákat? Már ilyen picinek is? Felébresztitek,ha épp alszik? Mert most mi mindig akkor fürdetjük amikor ébred a következő szopi előtt! Viszont ez mindig máskorra esik! Pedig jó lenne,ha ugyanabban az időben fürcsizne,hogy kialakuljon egy rend! Na meg jövő héttől visszamegy Laci dolgozni, és olyankor ő fél9kor lefekszik, mert korán kell nagyon kelnie. Tehát jó lenne,ha fél8 körül lenne a fürdés! De nincs szívem felébreszteni ezért! Ti hogy csináltátok/csináljátok?

Hozzátápi:
Hát nehéz kérdés! Az a jó,hogy mindenki úgy csinálhatja,ahogy neki tetszik! Annyiféle elv és irányzat van ezen a téren,hogy győzzön az ember kiigazodni rajta! :? :? Én például most azt vallom,hogy 6 hónapos koráig csak szopiztatni szeretném és csak utána kezdem a hozzátápit, aztán majd meglátjuk! (anyum pl. ez ellen van, szerinte hamar kell, mert az anyatej nem fedez minden vitamint, amire szüksége van a babának). Nehéz kérdés! Szerencsére még kicsi odébb van nekünk! :lol: :lol:

Orsi
Szegény Dalmus! Fájdogált a pocakja! Szuper,hogy már jól van! :lol: Milyen jó lesz,ha kész lesz a fürdő! Szerintem kitakarítani már öröm lesz azt! Nekem legalábbis az volt, az új fürdőnket! És megszűnik a büdös is! Szuper! :lol: :lol: :lol:

Suzy
Szegény Cipike,hogy megérzi a frontokat! Mondjuk az a jobbik eset,amikor csak alszik, de amikor nyügös...! Hát megértem,hogy a jó időben kint kertészkedtél és nem bent ültél a gép előtt! :lol: :lol: Én is inkább főnék majd Emmának, csak azt nem tudom,hogy kell nekik a kajákat főni! majd addigra kinyomozom! Na meg Téged kifaggatlak! Hogy kell ízesíteni, meg ilyesmi!

Gabi
Jó mamázást! Sajnálom a rossz éjszakát! Na meg a hülye szomszédokat! Próbálj meg nappal átmenni hozzájuk és szólj nekik!! :twisted: :twisted: Jó vásárlást a c&a-ba meg a dm-be? Amúgy milyen bababónuszos csomag jött neked? :roll: :roll:
Rolinak üzenem, hogy túl okos hozzám, és ilyen kérdésekben nem tudok neki válaszolni! :P :P Egyből egyetemre kellene mennie a doktorit csinálni! Az összes többit kihagyhatja! :lol: :lol:

Manama
Olyan izgi! Kíváncsi vagyok,hogy kislányod vagy kisfiad lesz! Már nemsokára megszületik! Úgy várom,hogy izguljunk érted! A cici méretről én sem hallottam ilyet! Ne is törődj vele! :lol: Amúgy nekem is ez ugrott be azonnal, hogy akkor a szomjoltós részt nem kapja meg! Egyelőre nem is csinálom így. Bár más is mondta,hogy lehet így csinálni, szóval nem hiszem,hogy nagy gond lenne!

Mellgyulladás: Tegnap még fájdogált a mellem, de nem volt lázam! Mára már a fájdalom is eltűnt! :lol: :lol: Kikezeltem magam! Most már mindkét mellemmel átestem ezzel! Szóval remélem több ilyen nem lesz! :lol: :lol:

Nem is mondtam,hogy képzeljétek a mi kerületünk ad ilyen egyszeri anyaságit, mondta a védőnő! Úgy örülök! Ilyen 40000Ft körül van! :lol: :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Szép jó reggelt :!:

Gabi
sztem a foga lehet a baj, de ez is olyan, mint a láz éjszaka tombol a legjobban :? tudom, hogy nehéz, mert olyan gyorsan meg lehet szokni a "jót"...én sem tudok napközben aludni, pihenni :roll: :!:
húúú, a szemét szomszéd :evil: nem irigyellek...és nem lehet tenni ellene valamit, valakinek szólni :?: :roll:
Jó mamázást :!: :wink: Ti is vigyázzatok magatokra, szép napot :!:

Manama
micsoda nagy meglepi lesz akkor Nektek :roll: :lol: na ezért viszont irigyellek, mert Én akkor szerettem volna csak megtudni amikor világra jött 8)
nem az számít sztem kinek mekkorát nőtt a melle a terhesség alatt...ha van tejcsi jön kicsiből is, ha meg nincs...így jártam Én :cry: ne aggódj lesz tejcsid, ezen ne stresszelj, mert bevonzod :P
sztem Nektek már nem kell a thermo overáll :!: :roll:

Evita
reméljük ad neki cseppet a szemére :!: :roll:
az idő miatt is lehet nyűgösebb...a pocakját szoktad masszírozni :?:
fürdetés: mi sem fürdettünk még az elején azonos időben, mert csúszott mindig az alvással, nem ébresztettem fel, ha éppen akkor aludt...majd kialakul egy azonos időpont is a fürdetésre :!: :wink:
de jó, hogy nálatok van ilyen segély :wink:
örülök, hogy jobban vannak a cickók, gondolom, hogy hogy szenvedhettél :roll: :?

Rossz az idő már megint, nem lehet kimenni :evil: szép napot Mindenkinek :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok!

Gabi
Köszi a tippeket! Nem mertem így leírni, de én is azt gondolom, hogy hülyeség, amit a cikk írt a szoptatásról.
Jó mamázást mára!
Grrr, ezek a felső szomszédok. Tényleg beszélni kell velük, akár nappal, akár éjjel! Nálunk szerencsére jobb a helyzet, mert nem nagyothallanak, csupán levegőnek néznek. Másfél éve lakom itt, de alig beszéltem a közvetlen szomszédban lakókkal (idős házaspár). Na nem zavar, de szombaton egy csomót röhögtem, mert mostam fel a lépcsőházban és egy másik nénivel jöttek, megálltak beszélgetni én meg kerülgethettem őket. Mintha ott sem lettem volna :lol: :lol:

Evita
Tök ügyi vagy a szoptatással és a mellkezeléssel! Jól megoldottad a jelek szerint. Talán a rosszul alvás is rendeződik így. Hát igen, mindenkinek más válik be a szopinál és a hozzátápinál is, az a jó, hogy nem parázol és bátran "próbálkozol".
Éljen a kerületi egyszeri anyasági! :lol:

Mai nst megvolt, rendben volt, bár most meg a bébi nem akart mozgolódni. Nálunk nincs "sokkoló", hanem a pocakot nyomkodják picit. Fájások vannak, alakulunk.
Volt UH is, gyerkőc növekszik, ahogy kell. Neeeeem, a nemét nem tudjuk most sem ;) Befordult rendesen, méhlepény II fokban érett. Ez a helyzet :P

Szépséges napot mindenkinek!

KépKép
manama

Suzy

Sajnálom Cipikét, hogy ennyit szenved a foga miatt... :( Hamar-hamar-hamar bújjon ki az a fogacska!
Neked is köszi a véleményt! Nem aggódok ám a szopi miatt! ;) De nem állhattam meg h meg ne kérdezzelek titeket, mert ilyen fejet vágtam a cikktől :arrow: :shock: :shock:
Itt akad némi napsütés... hátha odaér!

KépKép
manama

Sziasztok!

Gabi!
Elkeseritelek.....nekünk egy ideje felváltva van ..egy jó éjszaka után jön egy rossz...szerintem már nagyon zavarja őket a foguk...és ez a hülye idő ismét...szóval, sajna....Én is elkényelmesedtem, nagyon hozzászoktam az átaludt éjszakákhoz...hát szerintem ez még jódarabig igy lesz! Én már alszok nappal is, délután....nincs más választásom! :wink:
Én már egyik este adtam neki Panadolt, hátha enyhiti a fájdalmát, de semmi változás az éjszakájában...pedig van akit kiüt, vagy kicsit segit....hát ez van!

Evita!
Én nem emlékszem, hogy Dalma éjszaka kakilt volna, nálunk egyszer sem fordult elő...viszoint, ha ennyire hasfájóska, akkor mond a dokinőnek és biztos ad majd cseppeket...emlékszel Gabi és Suzy is mennyit kinlódtak, aztán van akinek ez jött be van akinek az...Infacol stb....és a hasmasszirozás is jó,próbáld ki!
Az viszont nagyon jó, hogy többet büfizteted szopi közbe! :wink:
Fürdés: szerintem az egyik legmeghatározóbb esemény a babáknak, innen tudják megkülönböztetni az estét a nappaltól...és ez már az első pillanattól fogva jó, ha ugyanabban az időben zajlik, persze később alakithatod még, de azért legyen fix.....mi az elején fél nyolckor fürdettünk, igy is mire minden lement volt fél kilenc....most eltoltam 8ra, igy 9körül alvásidő!
Nagyon kis ügyeske vagy!Lassan, de biztosan megsimered Emmát és a jelzéseit, no para! :wink:

KépKép
Kép Kép
schorsi

Orsi, Gabi, Suzy
Sajnálom, h nálatok sincs éjszaka átalvás! Pedig nem kívántam Nektek is rosszat! :(
Így, h Barni még egyetlen egy éjszakát sem aludt végig, (bár egy jó próbálkozása volt, h 4ig aludt...) kezdek nagyon zombi lenni! Nemtudom ezt meddig lehet csinálni.
Viszont a napokban még annyit romlott a helyzet, h 2óránként riaszt. De ilyenkor egy kis simogatás, vagy cumi a szájába és alszik tovább. (Hajnali 2 előtti ébredésnél nem etetem, mert rájöttem, h nincs értelme, mert csak szív kettőt és szundít...) Szóval kezdek fáradt lenni nagyon... :(

Evita
Szopinál: szerintem ne fejd le a vizes részt, mert arra is szüksége van Emmának, az a szomjoltó rész. (Ahogy Manama is írta, de te tudod)
A másik: én is ezt írtam volna amit csinálsz is, h vedd le ciciről böfiztesd meg és utána vissza.
Ha hasfájós lesz esetleg, ami nekünk nagyon jó volt az az Infacol, és a gyógyszertárban lehet kapni ilyen zselés párnácskát, amit meleg vízbe fel kell melegíteni és ruhapelusba téve a pocira rakni.
Meg ami még nyügire bevált: h egy jó puhi meleg takaróba becsavarod és magadhoz öleled. (Nagyon gyorsan megnyugodott tőle. ) Egyrészt még olyan kicsike, h megijed a saját kezétől, és ha be van csavarva, akkor nem fog csapkodni, a másik meg, h a szívverésedet ismeri, hiszen azt hallgatta 9hónapig, és az ismerős hang megnyugtatja.
Fürcsi: az elején sehogysem sikerült egy időbe!!!! Kb. egy intervallumba talán. (6-8között amikorra kijött a szopi...)

Szandrii
Nagyon sajnálom a sok nyügit! Mielőbbi gyógyulást Imicinek! (Én egyébként vallom, h van annyi életösztön ezekbe a picurkákba, h ha éhes úgyis felkel. Szerintem jól csinálod. :) )

Manama
Te jó ég! Lépcsőházat mosol 37hetes terhesen!?!?!?! De nem te cipeled felfelé, csak lefelé a vödröt ugye?
Cici: szerintem nincs összefüggés. (Amúgy van olyan ismerősöm, akinek csak a szülés után nőtt meg, amikor bedurrant a tejcsi. :) )

Suzy
Nagyon szupiiii lesz nektek ezzel a kerttel és a főzöcskével! Ügyi vagy nagyon! (Mi kb. egyszerre fogjuk majd kezdeni a hozzátápit. Majd egyeztetünk? :) :D )
Én is úgy szenvedek, h nem vihetem ki! :( Már megőrülök ide benn! :( :( :( )

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Gabi
Olvastalak! És úgy örülök, h az a rész ilyen jól alakul! :)
Jó mamázást!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Írtam tegnap, h megvolt a bölcsibe íratás? (Ha igen, akkor bocsi!!!!)
Képzeljétek már várólistás lett! 2012 őszi már betelt. De azt hiszem szerencsénk lesz, mert lesz egy kisfiú, aki akkor végez (átmegy oviba), és neki a helyére tud majd menni. Tehát akkortól indul majd a beszoktatás.... :( :( :( :cry:
Szívem szakad bele ... :( :(:cry: :cry:
Olyan kicsike még! Hiszen most született!!!!! :( :cry: :cry: :cry: :( :?

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Vivi
most nem akarom elkiabálni, de 3 napja újra 5-ig alszik este 9-től :P de van olyan éjszaka, h felébred, de nem nyitja nagyra a szemeit, akkor adok cumit és már durmol is...úgy veszem észre kell többet a cumi a fogzás miatt és rágja a pelust ami a feje alatt van, gombócba gyúrja reggelre és ha kiesik a cumi azt rágja, nagyon jó az ínyének :roll:
alig várom, h főzzek neki valamit és lássam ízlik-e vagy nem, majd úgy is megírom és egyeztetünk :!: :wink:
jó sok babóca van ott nálatok vagy kicsi a bölcsi kapacitása...nem semmi :shock: :arrow: várólista :roll:
olyan fura már most bölcsiről beszélni, gondoskodni, hiszen tényleg most születtek...telik az idő :wink:

M megjött Cipike adókártyája...el nem tudtam képzelni mit akar az APEH egy 4 hónapos babától :roll: :D

Képzeljétek tegnap kivette magának a cumiját Cipike és utána nézegette majd visszatette :lol: végig néztem és agyonra puszilgatta, dicsérgettem :D

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok!

Hú, Vivi ez kicsit meglepő nekem, hogy Barninál romlott a helyzet az alvás terén. Általába az a trend, hogy javul, nem? :roll: :roll: Azért lehet h átmeneti a helyzet! Csak szegény Te bírod egyre nehezebben... :( Csak drukkolni tudok Nektek!!!
Klassz, hogy böli ügyben van elérelépés! Megértem, hogy nehéz lesz, de sztem hasznos a babóknak is, mert rengeteg új inger éri őket. Bár tuti nekem is meg fog szakadni a szívem egy picit.
Jaaaaa :oops: neeeeem, nem az egész lépcsőházat mosom, csak a mi lépcsőfordulónkat. Nem sok és nem is fáradok el igazán. Megegyeztük a párommal, hogy hagyja addig csinálni, amíg bírom, aztán ha megérkezett a pici, majd nyomatja ő!

Suzy
De cuki lehetett Cipike! Annnnyira kíváncsi lennék, hogy mi zajlik le ilyenkor a kis buksijukban!

KépKép
manama

Sziasztok, sziasztok!

Nahhh... végre mi is itthon vagyunk, igaz, hogy kicsit megfázottan és köhögősen (kis Pucókám bent megfázott a kórházban), de itthon.

Mihelyt egy kicsit magamhoz térek, ígérem visszaolvasok és jövök a szülésbeszámolómmal.

Evita, Szandri

Gratula a babócák érkezéséhez, jó egészséget és sok boldogságot!

Kép
gyevacska

Na itt volt a doktor néni! Szóltam neki,hogy megint váladékozik a szeme. Arra írt fel szemcseppet! Amúgy minden rendben! Ő azt mondta,hogy nem gond,hogy 100-110eket szopik! Tegnap este mértem 3160g! 250g-ot hízott egy hét alatt a kis haspók! :lol: :lol: Ő azt mondta,hogy ne fejjek le a szopi előtt. Eszik amennyi jól esik neki! Szóval szuper! Csak lassabb ütembe adom neki! Dokim annak a híve,hogy az első két hónapba én ne egyek semmilyen tejterméket, se csokit, se magvakat, mert hasfájást okozhat! Úgyhogy ezeket kihagyom! Hátha jobb lesz neki is! Mondta,hogy naponta 2x azért én is feküdjek le pihenni, aludni, mert szükség van rá! Nagyon rendes orvos! Tapasztalt! Ennek örülök! Még az otthoni számát is megadta! Mondta,hogy ha nem jönne ki a saját védőnőm, akkor hívjam fel őt! :lol: :lol:

Suzy
Szoktam masszírozni a pocakját! Sőt apa is! Talán ő még többet! :lol: :lol: Ő nézett neki a neten is hasmasszírozási technikákat! Akkor jó,ha nem ébresztettétek! Remélem hamar kialakul, de lehet,hogy majd beállítom Apa miatt! Majd meglátjuk,hogy mi lesz!
Ennyi idősen miért kell adókártya? :roll: :roll: Emlékszem nekem akkor kellett kiváltani,amikor dolgozni akartam!

Manama
Az jó,hogy nincs nálatok sokkoló! Én nagyon utáltam! :cry: Miért is mutatta volna a nemét! Most már ne is mutassa! Maradjon meglepi! Egyre izgibb a dolog! :lol: :lol:

Orsi
Igen mondta az infacolt! Mondtam,hogy van itthon espumisan! mondta,hogy az is jó! Minden babánál más válik be! Egyelőre még nem akarom adni neki, mert nem fáj annyira a pocakja! Nem sír, csak nyögdécsel! Így nem akarom korán hozzászoktatni! Mint meg tudtam a banán is okozhat hasbántalmakat neki, én meg két pofára ettem! Szóval azzal is leállok, és lehet még jobb lesz neki! Ja meg veszünk cseresznyemag párnát! Hátha az is segít!
És Te akkor felébresztetted őt mindig bármikor is aludt el,hogy fél8kor legyen a fürcsi? És mi volt akkor,ha mondjuk fél7kor evett, és elaludt 7kor, vagy fél7kor aludt el? Akkor is keltetted?

Vivi
Én is így gondoltam,hogy kell a vizes rész is neki! Ezért dilemáztam! Doki néni is mondta,hogy ne fejjek így nem fogok! Köszi a tanácsokat! És most már egy időben fürdik? Hogy állt be?
Szuper,hogy beírattad bölcsibe! Hidd el jó lesz neki! Tesóm kislánya is szereti! Szeret társaságban lenni! Nekünk nehezebb az elválás! :roll: :roll:

Gyevacska
Szuper,hogy otthon vagytok! Majd gyere, amint tudsz! És várunk fotót is!!

Laci elment intézni ezt a kerületi segélyt! Kiderült,hogy mindkettőnknek legalább 5 éve itt kell laknia ahhoz,hogy a teljes összeget megkapjuk! Laci augusztusban lesz 5 éve,hogy itt lakik! Még szerencse,hogy itt is úgy van, mint a másik egyszeri segélynél,hogy 180 napon belül igényelheted! Így kivárjuk az augusztus, és akkor fogjuk megigényelni, mert úgy legalább nem veszítjük el az összeg felét! De épp,hogy belecsúszunk a 180 napba! :lol: :lol:

evita10
Budapest IX. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?