Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és vettem ma magamnak egy kismama farmert 4,5 euróért. 39-ről volt 9-re leárazva, és még a pénztárnál vontak belőle 50%-ot. C&A Bécsben.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Az ember elmegy jóhiszeműen gyermeket altatni, és mire visszajön, teleírtok egy oldalt :lol: Ház persze, hogy felét elfelejtem, mire a végére érek :roll:
Akkor mégy egyszer: mindenkinek gratulálok az újabb betöltött héthez!

Méhkeményedés, hüvelyszurkálás stb: megeröltetéstől, rázkódástól. álldogálástól van (valamint stressz, idegeskedés is kiválthatja); ami segít: magnézium és pihenés, amig elmúlik...

Majga :( remélem túl vagytok rajta és te is gyorsan helyrejössz!

Linácska: erre így még nem gondoltam, hogy a 30 fok nem 37 fok, de hosszú ujjú body+plüss rugi+ pléd nem sok kicsit? :oops: Ha leizzad tele lesz kiütésekkel, főleg a háta ahogy fekszik a hordozóban :roll: Na majd meglátjuk, lesz 2-3 napunk a korházban kitapasztalni, hogy mibe kell öltöztetni a nyári babákat :)
20140901114303
 
 


brunhild,
pléd nem volt, sapi volt, meg kispulcsi :lol: És tényleg nem sok nekik nyáron sem. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 

 
 

Linácska :D , akkor azt csak/még odaképzeltem :lol:
Még azt akartam írni, hogy milyen jól jártál a farmerral! Ezt szeretem én is "nyugaton", hogy az akció, az akció, vagyis tényleg "fillérekért" lehet hozzájutni amúgy drága cuccokhoz. Itt nálunk a leárazás egy vicc :(
20140901114303
 
 


Leárazás:

A mostani kedvencem:
Vettem a Tescoban 2 pár újszülött kesztyűt,rajta szép piros matrica:300,- helyett 90,-
Én ügyesen és okosan lekapartam a matricát és mit találok alatta???Eredetileg 250,- volt :D
Nesze nektek akció :D

Meg nekem nagyon jó a memóriám(de csak ha vásárlásról van szó) és tudom,hogy mi hol mennyi...na most képzeljétek el mit össze szoktunk a Zurammal rötyögni,amikor bemegyünk és mondom neki,hogy ez akció nélkül 20,-al olcsóbb volt az meg 100,-al :D

Viszont pozitív élmény:Jean's-ben féláras akciók vannak!!!!(1000,- ért vettem meg egy darabot ami 7-8000,- volt eredetileg)


Petikém megint 39 fokos lett fekvésig :(
Nekem meg még nagyon mimóza a gyomrom

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas
 
 


Én is betöltöttem a 24. hetet, ennek örömére holnap cukros lötyivel indítom a napot. Szorítsatok, hogy 2 órán át bent maradjon.

A keményedés ebben a terhességi korban már természetes, gyakorol a méhünk. A baj akkor van, ha sokszor és sokáig tart a keményedés.

Nálunk a klinikán 27 fok volt a babákra és body + pólyában voltak. Hazamentünk és 25 fokban fázott a gyerek. Fel kellett vennem a fűtést 27-re és fokozatosan napról napra fél fokokkal csökkentettem.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged
 
 


Majga, leárazás :) Remélem tudtatok aludni az éjjel és ma már jobb a helyzet...

Lucababa, neked is gratulálok és kitartást kívánok a cukros löttyhöz :? Én már most undorodom tőle :cry:
Érdekes ez a hőmérsékletes dolog.. tiszta szerencse, hogy hosszú ujjú és vastagabb cuccokat is beszereztem :wink: Már alig várom a júliust!

Nálunk 2 hét után ma végre kis nyugi van, a "nagyok" suliban, oviban..ééééééééééééééés délután érkezik a csomagom 8)
20140901114303
 
 


sziasztok!

lucababa: nekem csak a 26. héten kell mennem cukorterhelésre.

mindenkinek gratula minden héthez! :)

én hazahozósnak hosszú ujjú bodyt, cuki kisruhát és egy vékony plédet gondoltam :) valószínűleg beviszek egy bőröndnyi ruhát, és majd bent megkérdezek valakit :)

hopihe79
Budapest
 
 


hello!

Mi nem annyira jól sajna a méhlepény még mindig egy picit sem ment arrébb teljesen fedi a méhszájat tehát továbbra is szigorú fekvés. A babát nem tudom mekkora mert a dokim csak bpd-t mér az 55 mm. Rengeteget rugdos néha elég kellemetleneket. kb 3 hét múlva újra uh. A sok fekvéstől rettenetesen vizesedem nem tudom mit lehetne tenni :cry:

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét
 
 


Átfutottam gratula minden egyes új héthez!
Pocikeményedés nekem is van pedig én fekszem egész nap!!!

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét
 
 


Nekem a kozmetikusom azt mondta, hogy azért jó, ha olajjal kenem a hasam, mert akkor nem reped, mert elég rugalmas, tud nyúlni, ha akar.
kivancsika
Budapest
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk, mert én is ramatyul vagyok.
Zircen összeszedtem férjem tesójától egy hányós-hasmenés vírust, tegnap felkelni sem tudtam, minden kijött belőlem, még a víz is :( 5 szem keksz és egy szelet pirítós volt a szilárd kajám, de az sem maradt meg bennem...
Ma már jobb, pár falatot ettem is, de nagyon gyenge vagyok, úgyhogy itthon kellett maradnom. Egy barátnőm elvitte Lucát oviba, hogy tudjak pihenni.

Majga
Jobbulást Neked, most nagyon átérzem, bár nekem szerencsére lázam nincs.

Panndi
Szegény Zsófi :( Lucának is a popsi és punci környékén volt a legkellemetlenebb. Próbálj minél vékonyabb ruhákat adni rá, ami szellős és pamut.


Gratulálok a hetekhez!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Na, visszatertem es mara mar jutott egy kis izgalom ...
Leestem a lepcsén, csusztam a fenekemen 4-5 fokot. Szerencsre a hasam egyaltalan nem őtéttem be es a csontjaim se fajnak, de nagyon megijedtem. Ultem es csak sirtam, aztan szerencsre megmozdult a kisbaba es kicsit megnyugodtam ... Mondjuk fuvolazni nem tudok, mert csunyan vegigszantottam a jobb kezemet, de ez legyen a legkisebb baj.

A csikokra nekem a Vichy-t ajanlottak. Allitolag akkor is segit, ha mar van, de a megelézeshez is nagyon jo. Nem tul olcso, de szerintem megeri, ha tenyleg hasznal. En csak 2-3 naponta kenem be magam.

Nekem nagyon jonak tőnik az Espiro, en is gondolkodom rajta es szrintem a sulyabol kifolyolag az sem nagy baj, ha kézlekedni kell vele.

Nem emlekszem pontosan ki, azt hiszem Brunhild irta, hogy begorcsol a laba ... most sajnos engem is elkapott. Ma ejszaka 3szor is es mindket vadlim. Mit lehet ellene csinalni, nem tudjatoÜ

Linacska, lehet, hogy en is benezek meg a C/A-ba ... hihetetlen, hogy ennyiert kaptal nadragot :) A Mariahilferen voltal (kerdojel, csak nem mukodik a billentyuzet).

Mi penteken megyunk Londonba es vegre vasarolhatok :)
Bar a repilotol tartok egy kicsit es remelem a babanak nem art, de azert mar nagyon kivancsi vagyok.

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Rokakoma,
nem, az SCS-ben voltunk. Még egy 44-es ilyen gatyát otthagytam, sajnos csak a 46-os jött rám. Azt nem is néztem, hogy kisebb van-e. De pl. elegáns férfi ingek is 4,5 euróért vannak. 19-ről 9-re van leárazva, és a pénztárnál még annak is vonják a felét. De ez csak a pénztárnál derült ki. Bár ki volt írva, hogy a pénztárnál vonják, de mivel át volt cimkézve, azt hittük, az már a végleges. És mégsem.

Brunhild,
még eszembe jutott, hogy mi anno az etetőszékkel jártunk úgy, hogy közben fentebb ment az ára, mert új színe lett, én mondtam, hogy a szine nem érdekel, az is aranyos, ami lett, de a régi áron kérem. Kicsit húzták a szájukat, de megkaptam az eredeti, nem emelt áron.

Panndi,
hogy vagytok himlőügyileg?

Klarissza,
nagyon sajnálom a fekvést. Nem lehet egyszerű 3 gyerek mellett. Még ha az első lenne...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Szerintetek ha mar veszek polyat, akkor milyet erdemes?
Hagyomanyosat (ehhez van meg otthon olyan betet, amiben en is voltam :), vagy kokuszpolyat? Esetleg a bugyolt, amit most annyira hirdetnek? Eleg tanacstalan vagyok ...

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


rókakoma,
mi nem használtunk pólyát. Elvileg apukáknak előnyös, mert jobban meg merik fogni a gyereket, de én nem éreztem hiányát. Meg amúgy is nyár lesz :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Na ebbe a 37 fok nem 30 fokba én sem gondoltam bele igazán. Hát, akkor lehet, muszáj lesz még vásárolnunk...? :wink:

Klarissza, nagyon sajnálom a méhlepény dolgot. Ezek szerint továbbra is marad a fekvés?

Addisz, szegény... Jobbulást!

Rókakoma :shock: Hú, vigyázz magadra!

És íme egy tegnapi nőcis rózsaszín fotó vidítás gyanánt. :)

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anabique 2011.06.21 18:22-kor.

anabique
Budapest
 
 


ana, ez nagyon jó kép :) Igazi vidám :)

Nem nagyon vagyok képben, Zsófi már jobban, ma kapott gyógyszert a dokitól, folyamatosan hőemelkedése van, de ma jó kedve van, egész délelőtt játszott, egyszer sem panaszkodott, hogy viszket, szóval alakul a kiscsaj :) Jövőhét második felében kell visszamenni a dokihoz, aztán meglátjuk, mikor mehet oviba.
A szemére azt mondták, ha rosszabb lesz, el kell vinni a szemklinikára, egyelőre várjunk (a szemére is rámentek a pöttyök).

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Panndi,
magán a szaruhártyán is vannak pöttyök, vagy csak a szemhéjon. Ha csak a szemhéjon, akkor az kevésbé gáz, mi arra is kaptunk Virolex szemkenőcsöt. Ha a szaruhártyán is, akkor az rosszabb, de igazából nem tudnak vele mit csinálni. A férjem kollegájának a felesége szemész, ő mondta, hogy sok ilyen gyereket lát, de nem nagyon tudnak mit csinálni, max. kenőcsöt írnak.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Mindenhol van neki, és nagyon piros a szeme, azt mondták, visine szemcseppet adhatunk neki, de egyelőre most stagnál :)

Hoztam egy friss pocakfotót :) Fejemet nem nézni... :)

Kép

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Sziasztok!

Olvasóüzemmódban vagyok napok óta, jó sokat írtatok. :)

Nálunk zajlik az élet, vasárnap elmentünk Ausztriába síelni, másnap jöttünk is haza, olyan beteg volt a két gyerkőc... Domka még mindig lázas, nemsokára indulunk a dokihoz... :roll: Szombatig maradtunk volna, de így nem volt értelme betegen... nomeg aggódtunk is, hogy mi van ha bármi gond van, hova szaladok ott a hegyekben... Úgyhogy most itthon kúrálódunk... Pénteken lesz 5 éves, remélem addigra teljesen meggyógyul a kis drága. :roll:

Sebibaba jól van, az elmúlt héten elkezdett csuklani. :D Egyébként pedig sokat mocorog, de nagyon kis finom:)

Ekkora a tegnapi 22 hetes Sebi-lak:

Kép

Tegnap nekiálltunk a gyerekszobának is, ha már a jóidőben úgysem tudtunk sehova menni... Átrendeztük teljesen, szerencsre jó nagy a szoba. Így most az egyik felében van Domi és Lóci birodalma, a másik oldalon pedig Sebié.
A következő projekt a ruhák válogatása lesz, a fiúkét már megcsináltam, elpakoltam a télieket, kinőtteket, most Sebi ruhái következnek majd, hogy lássuk mi van... :D

Mindjárt folyt köv. :)


Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


panndi, sajnálom, hogy így kifogtátok a bárányhimlőt. :( Remélem mostmár gyorsan túl lesztek rajta... azért a szemén nagyon durva lehet Neki. :(

Pocakod csini :) Nagyon vékony vagy!

Ana, görkorisod nagyon vagány:) Domi is alig várja hogy előszedjük a koriját. Tavaly is már próbálkozott vele, idén talán még bátrabb lesz. Remélem még jó lesz rá... :roll:

rokakoma, nekünk anyósom miatt volt pólyánk. Idős is, beteg is, nem tudta máshogy fogni az unokákat biztonságosan. Talán 3-4 alkalommal volt benne Domi ill Lóci, többször nem használtuk, de erre jó volt... Sima pólya volt, az a szép hófehér..:)
Az esést sajnálom, remélem tényleg nem ütötted meg Magad nagyon. :(

klarissza, fekvés. :( Hát nemsemmi lehet tényleg a 3 gyerkőc mellett... Van segítséged?

addisz, vírus, jajj :( Én is túlestem rajta pár hete, nagyon brutál volt! Remélem mostmár tök jól vagy!

Mrs Leo ma repül ha jól emlékszem, igaz? :)

Hazahozós rucin még nem gondolkodtam... de a falimatricát már megrendeltem a babaszobába. :lol: A ruhák csak ezután jönnek. Eddig nem is vettem semmit, csak egy bodyt az UH után amikor kiderült hogy kisfiú! :) Mondjuk valamennyi lesz a fiúkról, de pl Domka márciusi, így az 56-62-es ruhái mind plüss meleg rugik, stb, az nem igazán praktikus nyáron. :D :lol: :lol:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Panndi :D :D :D Szerintem te még mindig simán elhitethetnéd bárkivel, hogy csak jól beebédeltél. :)

Csöppke, te meg a másik "véglet" vagy. :) Érdekes így egymás mellett látni a pocifotóitokat!! Jáááj, ez elég bosszantó lehet, hogy épp "nyaralás" közben betegedett meg a két srác. :( Remélem, hamar meggyógyulnak!

anabique
Budapest
 
 


Húúúúúúú, micsoda pocakok :D
kivancsika
Budapest
 
 


NA VAGYUNK...

IDÉZEK:"REMÉLJÜK,HOGY CSAK VALAMI VÍRUS ÉS ELMÚLIK A LÁZ,DE HA NEM,AKKOR HOLNAP VEGYEN ANTIBIOTIKUMOT"

NA ETTŐL AZTÁN HŰ DE ROHADT OKOS LETTEM...SŐT KIFEJEZETTEN MEG IS NYUGODTAM :x :twisted:
IDIÓTA KIBA... ORVOSOK....ÁÁÁ NÉMELYIK AZ AGYMAMRA MEGY...ÉN IS LEHETNÉK ORVOS NEM?LEHET,HOGY VÍRUS,DE LEHET HOGY NEM,LEHET HOGY KELL A GYÓGYSZER,DE LEHET,HOGY NEM...NYUGODJON CSAK MEG ANYUKA...

VAGY IDŐJÓS:LEHET HOGY ESNI FOG,VAGY MAJD FÚJ A SZÉL...ESTELEG TALÁN NAPSÜTÉS IS VÁRHATÓ...
JAJJ DE UTÁLOM AZ ILYEN TÖKETLEN NÉPSÉGET :twisted:

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas
 
 


MRSLEO HA VISSZAOLVASOL...EZ TERMÉSZETESEN RÁD NEM VONATKOZIK :lol: :roll:

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas
 
 


Végre leülhetek kicsit, ma egész nap rohangáltam, alig élek, derekam minjdárt leszakad, hasam kemény.. és palacsintát kellett sütnöm a fiúknak mert megígértem....de most túl vagyok ezen is.

Majga , Csöppke :( Mielőbbi gyógyulást!

Panndi, hihetetlen, hogy mennyire vékony vagy! Mármint így terhesen is :)
Csöppke, a te hasad pedig úgy nő, mint Pinókiónak az orra, egyenesen előre :D

Klarissza, hát ez egyáltalán nem jó :( Hűlye kérdés, de mi történne, ha felállnál? :oops:

Rokakoma, jó, hogy nem történt nagyobb baj! Igen, nekem (is) görcsölget a lábam, olyankor állj rá valami hidegre (konyhajárólap) az segít! Persze ez csak pillanatnyi megoldás, amúgy kálciumot kell szedni, de az sem sokat segített nekem. Pólyám csak első gyereknél volt, de nem nagyon használtuk. Helyette egy kis plédbe csavartuk a babát és egy régi övvel körbekötöttük, mint egy csomagot/pólyát..ez nem volt olyan vastag, mégis a pici jól érezte magát..de Etele őszi gyerek, nyáron szerintem megfő benne ...
Netty! Várunk :)
20140901114303
 
 


Anabique, nem itt kérdezted, de most jutott eszembe, hogy erre nem válaszoltam : van pár 3-6 hónapos darab, de nem sok. nagy része 0-3 hós és nagyon pici, csak a képen néz ki nagynak :D
20140901114303
 
 


ma én is rengeteget rohangáltam, három lépcsőházban le és fel, persze 10 emeletesek. szóval most az én hasam se túl jó. megettem egy pudingot, rögtön jobban lettem :)
brunhild: palacsintát én is kérek! :) lehet sütök magamnak. Vagy tegnap kaptam egy isteni csokissüti receptet, lehet, azt kéne megcsinálni.

Ana: nekem is az jutott eszembe, hogy milyen jó, hogy egymás alatt van a két fotó. :) Panndiét meglátva már kezdtem kétségbeesni :) hogy az enyém mekkora! Aztán jött Csöppke... :)

Csöppke: Neked a srácokkal a végén mekkora volt a hasad? vagy az elején jobban nő, a végén megáll? :)

Majga, panndi, csöppke: mielőbbi gyógyulást a gyerkőcöknek!

hopihe79
Budapest
 
 


ezt vettem: :)

Kép

hopihe79
Budapest
 
 


hopihe, hát én elég nagynak éreztem a fiúkkal a végén, de elég sok pociképet láttam már, és azokhoz képest nem mondanám túl nagynak. :D De minden relatív :D


[/url]

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Hopihe, palacsinta sajnos elfogyott :( Általában 20-30 darabot szoktam sütni :roll: , hogy elég legyen..de most csak kb 10-et, a gyerekeknek, mert alig álltam a lábamon..hát nekem egy jutott (férjemnek egy sem) :)
A ruhácska nagyon szép! :wink:
Holnap én is kimosom az enyémeket..ugyanis férjem ma kivételesen beleolvasott a babanetre :lol: és lebuktam :D
20140901114303
 
 


Na kár volt ma híradót néznem...
Teljesen felháborodtam az új táppénzszabályokon. Komolyan, mikor járulékot kell fizetni, az miért nincs a minimálbér kétszeresében maximálva??????????????? Na meg hogy a terheseknek ne járjon betegszabadság? Nem is értem, azt a munkáltató fizeti, még csak nem is spórolnak vele. Na mindegy, most számolhatom át a munkanapjaimat, vagy előbb kell betegszabira mennem, utána szabira, vagy egyszerűen csak nem a terhesség miatt iratom majd ki magam????????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy túl vagyok a nehezén, a mai kaja már bennem maradt, ezek szerint gyors, de intenzív lefolyású volt a dolog...
Sokat pihentem ma, egyedül voltam otthon. Holnap meló...

Ana
Még nem válaszoltam a műtéttel kapcsolatban. Igen, elég ijesztő volt, mikor felfedeztem a csomót a mellemben, ráadásul elég gyorsan nőni kezdett. Vettek mintát belőle, és bár az negatív lett, mindenki azon a véleményen volt, hogy pontos eredményt majd csak az eltávolítás után tudnak mondani.
Akkor altattak életemben először, izgultam nagyon, de szerecsére jóindulatú daganat volt!
Ugyanilyen görkorink van :) (mármint Lucának, nem nekem ;))

Gil
Igen, rettentő sokat mozog a Csajszi, gyakorlatilag alig van nyugton, éjjel és hajnalban is tart a buli odabent, már kívülről is jól látni a ficánkolást. Vannak testhelyzetek, amiket kifejezetten nem szeret, olyankor óriási rumlit rendez. Azért is fura nekem, mert Lucát eleve csak a 20. héten kezdtem érezni, akkor is csak a tipikus buborkékok és kaparászás formájában. Most meg...:)

Pihe
Nagyon szép ruha :)

Csöppke
Eszembe is jutottál tegnap, emlékeztem rá, hogy nemrég ti is átestetek hasonló víruson. Meg akartam kérdezni, hogy Te bevettél-e valamit, de tegnap annyi erőm sem volt, hogy pötyögjek néhány sort.
Pocakod fantasztikus :)

Panndi
Remélem Zsófi szemével nem lesz semmi baj! Anno Lucánál nekünk is szóltak, hogy ha a szemén megjelenik, akkor azonnal menjünk szemészetre.
Nagyon csini és vékony vagy!

Majga
Sajnos ez tipikus dolog, sokszor az orvos is csak találgat, ezért nem is szeretek hozzájuk járni, a rendelőben csak több bacit szedünk össze és legtöbbször előre lehet tudni, hogy mit fog adni/ajánlani...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Brunhild
A Bibar-féle csomagot kaptad meg?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


addisz, örülök, hogy jobban vagy :)

Nem vagyok ám vékony, csak a hasam kicsi :)

Zsófi jobban van, köszi, alakul, ma egész aktív volt, bár a hőemelkedése tartósan megvan, de sokkal kevesebbszer viszketett.

Csöppke, szép nagy pocak :)

brunhild, hmmm, palacsinta :) Azt én is szeretem :) Csak sütni nem annyira.. :)

Olyan szép kiscsaj ruhákat vesztek, én egyelőre nem találtam újszülött igazán vagány fiú ruhát :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Linácska, én nem láttam, de amúgy sem értem. Nálam is ugye kavarodás volt, úgyhogy végül gyesről betegszabira majd rendes szabira mentem..ez április végén lejár, akkor kiiratom magam táppénzre...

Hányós betegek :oops: : igyatok Sodioral-t! Én csak egy napig voltam beteg februárban, de nagyon legyengültem és ez segített! Direkt hasmenés-hányásra van, infúziópótló szer, amit el kell kortyolgatni, hogy az ember ne száradjon ki és ne gyengüljön le! Szerintem nagyon rossz, de tényleg nagyon sokat segít! (por, amit vízben kell feloldani)

Addisz, jó hogy kivetetted a csomót... nekem is van egy (illetve egy nagyobb és több apró) már kb15 éve. Nem nagy, nem is nő, és negativ a minta, de én is ki akartam vetetni, már az időpont is megvolt, de akkor terhes lettem Nimróddal :roll: és elmaradt. Második terhességem után volt "bajom"vele, ezért is akartam aztán kivetetni, mert a szoptatás alatt megtelt folyadékkal/tejjel és szilva nagyságú lett és úgy maradt :? Ebből vettek mintát, nem is akartak megműteni, de én ragaszkodtam hozzá...viszont terhes lettem, nem tudtak megműteni, jött újból a szoptatás, és eltűnt a csomó! Most viszont újból érzem, hogy alakul ...
20140901114303
 
 


Addisz: igen, azt kaptam meg :)
20140901114303
 
 


nem tudok most írni, de minden oké a kislányunkkal :-)

holnap jövök
puszi

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


brunhild,
a lényeg, hogy ha április 30 után mész táppénzre, akkor a táppénz alapja már csak a minimálbér kétszerese, nem a fizetésed. Vagyis nem a fizetésed 60%-a a táppénz, hanem a minimálbér kétszeresének 60%-a. És nincs első 15 nap betegszabi, ami a fizetés 70%-a. Ha áprilisban lejár a szabid, akkor még április 30 előtt írasd ki magad, akkor talán még a régi szabály vonatkozik rá.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linacska, én ezt nem így értelmeztem, szerintem továbbra is a fizetésed 60%-a a táppénz, de maximum a minimálbér kétszeresét kapod egy hónapban. Tehát csak akkor érint, ha a bruttó fizetésed kb 260.000 Ft felett van.

Tehát továbbra is a fizetésed alapján kapod, csak maximálva van, így naponta maximum nem 10400 Ft-ot kaphatsz (ha jól emlékszem, ennyi volt), hanem a felét, 5200 Ft-ot.

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Brunhild
Mondták konkrétan, hogy milyen csomó? Mármint van neve? Az enyém fibroadenoma volt, aminek sajátossága, hogy várandósság alatt akár drasztikusan is meg tud nőni, ez volt a végső érv amellett, hogy vegyük ki. Különben én is jó ideje húztam, mert nagyon féltem a műtéttől :oops: Most viszont örülök, hogy nem kell vele szenvednem.
Elégedett vagy a rucikkal? A miénket holnap veszi át a férjem :)

Panndi
Örülnék, ha ennyire nem lennék vékony, mint Te :wink:

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


ÉN MEG MÁR SÍK IDEG VAGYOK AZ IDIÓTA EMBEREK MIATT...AMIKOR MEGHALLJÁK,HOGY A 3. BABA IS FIÚ,OLYAN LESAJNÁLÓAN,MAJDHOGYNEM RÉSZVÉTNYILVÁNÍTVA REAGÁLNAK A DOLOGRA,HOGY ATTÓL FALNAK MEGYEK...DE EGYIKNEK SE JUT ESZÉBE MEGKÉRDEZNI,HOGY AMÚGY ÉN MIT SZERETTEM VOLNA...MEG APA..ŐK ELDÖNTÖTTÉK NAGY OKOSAN,HOGY A 3 FIÚ CSAK BAJ LEHET...RÜHELLEM AZ EMBEREKET :twisted:

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas
 
 


Panndi,
tudom, igen így van az új táppénz, de sajnos/szerencsére minket ez elég rendesen érint. Aki a minimálbér kétszeresét maximum, annak minden változatlan. Apa múlt hónapban régi szabályokkal 3 napot volt táppénzen, és elég sok kiesést jelentett. A lakáshitel meg társai nem lesznek kevesebbek. Na meg ha én terhesen nem kapok 15 nap betegszabit, ami beleszámít a 180 napba, akkor 3 héttel tovább kell dolgoznom. Így is nagyon nehéz megoldani, nem szeretném még 3 héttel tovább húzni. Majd valószínű előbb megyek betegszabira, utána szabira, hogy még április 30 előtt kezdődjön.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska, ezek szerint engem is érintene..Április 20-án jár le a szabim, 21-től kell kiiratnom magam. Hát kiváncsí vagyok...

Majga, ismerős...ez tényleg bosszantó :(

Addisz, igen, szépek: http://fischerfischi.blogspot.com/
20140901114303
 
 


Majga!

Ne is foglalkozz az emberekkel! Csak irígykednek tutira!
Egyik füleden be a másikon meg ki!
Nekem is volt már nem is egy konfliktusom az emberekkel!
Engem meg azért sajnálnak, hogy már az ötödik gyerek és szegény szerencsétlen! Meg volt már olyan is aki megjegyezte, hogy miből fogom eltartani ezt a sok gyereket és milyen h....lyék vagyunk minek ennyi gyerek? Erre én meg az válaszoltam, hogy csak ne izgassa fel magát mert eddig sem mentem hozzá és eztán sem fogok hozzá menni kölcsönkérni kennyérre pénzt, úgyhogy ne aggódjon!
Engem is rettenetessen feltudnak húzni az ilyen emberek!
De már rájöttem, hogy nem szabad foglalkozni velük!
Egyébként nálunk is, hogyha kimegyek az utcára sétálni a gyerekekkel akkor eléggé furán néznek az emberek meg összesúgnak a hátam mögött, hogy úristen négy gyerek és a hasában az ötödik! Már van olyan ismerősöm aki nem is köszön!
És egy utcában lakunk! Van olyan akitől a saját anyukám hallotta mi is rólunk a véleménye és minden reggel bűbájos mosolyal integet, én meg megtudnám folytani!

Fú bocsi most jól kiadtam magamból a dühömet!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca
 
 


Brunhild, tudom, Klarisszát kérdezted, de én arra tippelek, hogy leszakadhat a lepény. Ekkor pedig oxigénhiányos állapotba kerülhet a magzat.

Egyik nap nekem is nagyon begörcsölt a lábam, egész pontosan a talpam. Ha visszafeszítettem a lábfejem, úgy volt egyedül elviselhető, de úgy meg a vádlim kezdett fáradni, így időnként kilazítottam, ilyenkor újra jött a görcs. Ez ment vagy 20-30 percen keresztül, brutális volt. Másnapra meg izomlázam lett ugyanott. :D

Pihe, gyönyörű a kisruci!!!!!

Addisz, örülök, hogy jobban vagy!
El tudom képzelni, mit éreztél, amikor felfedezted a csomót! Még szerencse, hogy már túlvagy az egész mizérián.
Görkori: én nagyon szeretem, pont most szerettem volna ugyanilyet venni Lillának is, csak kisebb méretben, és már nem forgalmazzák a Decathlonban! :shock:

Alvás: nekem már csak baloldalon megy. Ha megfordulok, Berci hosszas, kitartó dörömbölésbe kezd, egészen addig, míg vissza nem fordulok. Gyerekek, normális, hogy már most így követelőzik?!?!?! :wink:

Netty, ha van időd, azért majd írj részleteket!!! :)

anabique
Budapest
 
 


Majga, tegnap egy számomra ismeretlen, nagypapa korú bácsi döbbent le a boltban, hogy nálunk már a harmadik jön, és félve kérdezte, hogy ismét lány-e. Mikor mondtam, hogy fiú (amúgy meg mi köze hozzá), úgy megkönnyebbült, mintha neki kéne felnevelnie három lányt. :D Mondjuk engem nem hozott ki a sodromból, de tényleg hihetetlen, mennyire sztereotípiák alapján gondolkodnak sokan. Csajok, nem szabad ilyesmin idegeskedni, legyen az ő bajuk, amit gondolnak.

Ma megyünk Pannával zenei meghallgatásra, drukkoljatok lécci! Mondjuk szerintem őt fele annyira sem izgatja, mint engem. :)

anabique
Budapest
 
 


Ja, és valaki kérdezte még a BGB6-ot, bocsánat, már nem tudom, ki. Azt hiszem, minimálisan van benne több magnézium és B6, mint a Magne B6-ban, csak épp ez volt akciós a gyógyszertárban, én meg bedőltem. :D Gondolom édes mindegy, melyiket szedi az ember.

anabique
Budapest
 
 


Nem er itten palacsintakrol meg csokis sütikröl beszelni, mert elkezdem nagykanallal enni a Nutellat ... :)

Az emberek tenyleg hihetetlenek. Ma is megkerdezte tölem valaki, hogy ugye nem tervezett volt? Nem tudom miert olyan elkepzelhetetlen, hogy valaki több gyereket szeretne, vagy az, hogy nem mindenki kesön szüli az elsöt ...

A ruhak gyönyörüek, Brunhild :) Es a kis ruha, Hopihe :)
Miert is döntöttünk ugy, hogy nem kerdezzük meg, mi lesz???
Tegnap en is ruhakat valogattam, hogy lassam mit kell megt venni, mert holnap indulunk Londonba (üres börönddel) es jol bevasarolunk :wink:
A problemam csak az, hogy majdnem az összesböl kifakult mar a meret es igy marad a szemmertek, ami kezdö kismamanal nem tul fejlett meg :)

Tegnap este olyan aranyos volt a picibaba ... a ferjem elkezdett hozza beszelni, ö meg rögtön odament hozza es olyan rugdosast rendezett

Ana, majd szolj, hogy mi volt ... Zenei elökeszitöbe felvetelizik? Ne haragudj, de nem emlekszem, hogy hol laktok ... Budapesten?
Milyen fura, en meg jobb oldalon tudok aludni, el sem tudom kepzelni, hogy ez mitöl függ.

Remelem, Leo rendben megerkezett es gyorsan jelentkezik :)) :D

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?