Új privát üzeneted érkezett!

2011.03.03-án született meg a gyönyörű kislányom! Ez a nap volt életem legszebb napja, bár sajnos egy kis szomorúság megzavarta a nagy örömömet! Reggel be kellett mennem a kórházba a magas vérnyomásom miatt, mert a dokim aggódott értem, és ellenőrizni akarta, hogy a gyógyszer beállította-e rendesen a vérnyomásomat! Sejtettem, hogy én már haza nem fogok menni, így reggel mindent betettem a kórházi csomagba, ami össze volt írva, hogy csak induláskor teszek be! Találkoztam a legjobb barátnőmmel, aki elkísért a dokihoz, mert ő neki is mennie kellett hozzá, hogy felírjon neki az ultrogestant, mert már elfogyott! Megérkeztem a kórházba! Megmérték a vérnyomásom hát 157es volt! A dokim csinált uh-ot, ahol látta, hogy már szinte nincs is magzatvizem, úgyhogy közölte, hogy én már haza nem megyek! Ezek után megvizsgált! Azt hittem, hogy a csillagokat látom! Egyértelműen úgy vizsgált, hogy beindítsa a szülést! Nekem nem volt bajom a manuális tágítással! Tudtam, hogy ő ilyen orvos, nem ért váratlanul. Ennek ellenére is őt választottam orvosomnak! És inkább így indítson be, mint oxitocinnal! Ezek után felvettek a kórházba, Lídia lement a betegfelvételre, és ott elintézett nekem mindent! Utána felmentem a szülőszobára ctg-re! Minden rendben volt! Emma nagyon virgonc volt! Életében először a ctg-kor nem aludt! Addig Lídia lent várt rám! Megkérte a dokinkat, hogy ha már itt van, nem csinálna-e egy uh-t neki! Míg én fent voltam, pont akkor született egy baba! Olyan jó volt hallani, ahogy felsírt! Míg ültem a ctg-énél! Csörgött a telefonom! Lídia volt, megkérdezte, hogy feljöhet-e hozzám! Hallottam a hangján, hogy valami gáz van! Rákérdeztem! Akkor tudta meg, hogy a babája meghalt! Hát nagyon nehéz volt így! Aznap született meg a kislányom, amikor megtudtuk, hogy az ő babája meghalt! Elég szörnyű! Még szülés után is elsírtam magam emiatt, amikor a dokim vart össze engem, mert megemlítette. Velem maradt Lídia, míg nem jött érte a férje, mert így egyedül nem akart haza menni természetesen! Apósommal behozattam a csomagomat! És hát befeküdtem a kórházba, és csak reménykedtem, hogy minél hamarabb megszületik Emmus, és ne kelljen túl sok napot még 2in1ként bent lenni! Laci fél 4 körül jött be meglátogatni engem! 4kor lementünk a büfébe, és éreztem, hogy valami trutyi jött ki belőlem! Hát megnéztem és a nyákdugó volt! Visszamentünk és szóltam a dokimnak, amikor láttam őt, és 5kor újra megvizsgált, ismételten tágított egyet rajtam! Ezután topán elkezdett fájdogálni a hasam, de nem volt vészes! Laci 6kor ment el anyukájához, ő vigyázott a húgára éjszaka, mert anyósom éjszakás volt! Reménykedtem, hogy még éjszaka alszok egy jót és következő nap meglesz Emma. 7kor elkezdtem eléggé vérezni, így megkérdeztem az ápolónőt, hogy ez normális-e! Megnézte mi a helyzet, közölte, hogy ez tágulási vérzés! Felhívta a dokimat, és felküldött hozzá a szülőszobára! Ott újra megvizsgált, ismét tágított, de az már nem fájt valamiért! Na és onnantól kezdve elszabadult a pokol!! Azonnal 1,5-2 perces fájásaim lettek! Nagyon durva volt! Anyósom felhozta a szülőszobára kórházi csomagomat és telefonált Lacinak, hogy jöjjön vissza, mert szülni fogunk! Így Rebus átment a barátnőjéhez aludni, Laci meg be tudott hozzám jönni! Még elrendezett 1-2 dolgot, letusolt és utána jött! Mondtam, hogy nem kell sietnie, mert még bőven van idő! 9 körül ért be, ami nem is volt gond, mert az a két óra, amit egyedül töltöttem, borzasztó volt. Olyan fájdalmaim voltak,hogy csak na! Mire szépen lecsengett az egyik fájás, már jött a következő! Semmit nem tudtam pihenni! Teljesen kimerültem! A legjobb szülőszobát kaptam, ahol franciaágy volt, meg kád, meg mindenféle dolog! Próbáltam a hintaszéket, próbáltam feküdni, állni! Sehogy sem volt jó! Egyedül négykézláb volt az a pozíció, amikor a legkevésbé fájt, bár úgy is elég szörnyű volt! Már olyan hányingerem volt, hogy azt hittem elhányom magam! Amikor Laci megjött, nem igazán tudtam vele foglalkozni. Szegény kérdezte, hogy mit csináljon, mondtam semmit. Így leült az ágyra és várt! Na meg lefényképezte a szülőszobát! 9kor bejött a dokim megnézni, hogy mi van velem, én meg közöltem vele, hogy EDA-t kérek, mert nem bírom tovább. Mondta, hogy rendben és elment megkeresni az anesztest! Háromnegyed 10 volt mire ő odaért! Addig is szenvedtem! Felfeküdtem a szülőágyra! Ő elmondott mindent, hogy fog működni, milyen kockázatokkal járhat, és alá kellett írnom egy papírt! Persze nem nagyon tudtam arra figyelni, amit mond, csak nagyban bólogattam, és közben erősen szorítottam Laci kezét minden egyes fájásnál. Nagyon jó volt, hogy ott állt mellettem! Kérdezte az anesztes, hogy jól van, én mondtam, hogy igen. Erre mondta, hogy nem tőlem kérdezte, hanem Lacitól! Szegény kicsit rosszul lett, mert nem volt semmi levegő a szobában, és ő meg nem vette le a plucsiját, plusz aggódott is értem! De aztán kinyitották az ablakot, ő meg levette a pulcsiját (asszem) és akkor már minden oké volt! Nem fájt egyáltalán a szúrás! Kb. 15 perc után el is kezdett hatni! Az anesztes mondta, hogy feszítést azért fogok érezni a fájásokkor, de csak ennyit! Hát én még azt sem éreztem! Az ég világon semmit! Csak a CTG gépen láttam, hogy fájásaim vannak! Aztán a dokim megrepesztette a burkot! Arra nem emlékszem, hogy mikor történt. Nagyon nehezen sikerült, mert már alig volt benne víz, így küzdöttek vele egy sort! És akkor látták meg, hogy zöld a víz! Dokim közölte, hogy zöld a víz, meg oxigén hiányos lehet a baba, és erre eltűnt ő is, és a szülésznő is! Hát én olyan ideges lettem. Elkezdtem sírni, és mondtam Lacinak, hogy menjen utána azonnal, és kérdezze meg, hogy most mi van! A szülésznővel tudott beszélni! Elmondta, hogy most még semmi gond nincsen! Figyelni kell a baba szívhangját, mert leesett már egy párszor, és ha huzamosabb ideig lent lesz, akkor azonnal császár. Amíg csak 1x-1x leesik egy pillanatra, addig nincs gond! Mondanom sem kell, hogy amikor el kezdett csökkeni a szívhangja, mindig mondtuk a babának, hogy ügyesen csak, emelkedjen a szívverése! 11kor néztük az órát, hogy ebből ma már nem lesz baba, és nem fog 03.03-án megszületni. Lemondtunk erről teljesen! Aztán dokim megvizsgált! Adott oxitocint, hogy hosszabbak legyenek a fájások a kitolási szakasznál! A kitolás sem fájt egyáltalán! A szülésznő állt a lábamnál, a dokim meg felült az ágyra mellém, és préselte ki belőlem a gyereket, hogy minél hamarabb kint legyen, nehogy a szülőcsatornában essen le a szívhangja, még ott is figyelte folyamatosan! Három fájás után kint is volt Emma baba, aki azonnal felsírt! Amikor bemondták, hogy a szülés időpontja 23:55, nem akartam elhinni! Azt hittem már rég 4-e van! Úgy örültem, hogy még is 3-án született. Laci nagyon szerette volna. Azonnal elvitték, megnézni, hogy minden rendben van-e vele, a zöld víz miatt, meg, hogy büdös is volt a víz. Aztán visszahozták fürdetni, mérni, ilyesmi! Majd megkaptam kb. 1 perc erejéig (azt láthattátok a fotón), és utána levitték a csecsemőosztályra, hogy tovább figyeljék! Engem meg összevarrt a dokim, és varrás közben mondta, hogy most már elmondja, hogy nagyon rezgett a léc, hogy császár lesz belőle! Mi is, meg a szülésznő is mondtuk, hogy tudtuk, mert ő már elmondta. Nagyon rendes volt a szülésznő, tényleg mindent megtett a gátvédelemért, de nagyon kellett sietni, fontosabb volt, hogy Emma hamar kint legyen, minthogy engem ne vagdossanak! Mindent egybevetve! Teljesen pozitív élmény volt a szülés! Mindenkinek csak ajánlani tudom az EDA-t. Az anesztes jó munkát végzett. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nem fogok semmit érezni a fájásokból, mert egyik barátnőm is szült EDA-val és fájtak neki azzal együtt is a fájások! Plusz a folyamatot is felgyorsította! Még két órát fent voltam megfigyelésen, és hajnali kettőkor vittek le az osztályra! Utána Laci lement a bankautomatához, hogy vegyen le pénzt, és adjon a szülésznőnek, mert nagyon rendes volt, még így is, hogy nem fogadott volt! Eredetileg nem terveztük, hogy adunk pénzt a szülésznőnek, de Laci mondta, hogy adjunk! Így visszament hozzá, és oda akarta neki adni, de ő nem fogadta el! Teljesen hihetetlen ez számomra! Laci beszélt a dokimmal, amikor odaadta neki a pénzt, és mondta, hogy nagyon örül, hogy még aznap megszületett Emma. Volt egy megérzése, hogy gáz van! Ezért is indította be! Azt mondta, hogyha 1-2 napot még bent marad, súlyosabb fertőzést kap, és maradandó következménye lett volna az egésznek! Azt mondta, hogy 24 órán belül kaptam el ezt a fertőzést, és minden bizonnyal hüvelyi úton! Hát nem tudom, hogy sikerült ezt összeszednem! Nagyon boldog vagyok, hogy a dokim beindította, és minden rendben van Emmával, és megúsztuk "csak" egy 7 napos ab kezeléssel!

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok!

Evita
Csodálatos a szüléstörténeted, annak minden egyes boldog és szomorkás pillanatával együtt. Ezt is végigizgultam...
Jó, hogy ilyen lelkiismeretes emberkék segítették Emma baba világra jövetelét és annak is örülök, hogy most már minden a legnagyobb rendben van veletek. Remélem, hogy a láz/hőemelkedés is mielőbb alábbhagy!

További mosolygós napot mindenkinek!

KépKép
manama

Helló lányok!!!

Jól telt a hosszú hétvége :lol: Csavarogtunk,sokat voltunk sétálni.
Jövök majd bővebben is csak nem tudom mikor,mert Roli egy kicsit tüsszög meg köhög (ez már múlik) és a dokinénit felakarom hívni,hogy be menjünk e?Igazából nem szívesen vinném a beteg gyerekek közé,mert nincs láza és a hangulata is tök jó.Jó lenne,ha nem szedne össze ennél komolyabb valamit. :?

Pusz mindenkinek!!!!! Kép

Ja és még adós vagyok az utolsó lombikos történettel is meg az apósos sztorival is :oops: :oops: :oops: Ajaj.........lesz mit írni!

Kép
cukigabi
Budapest

Csak felületesen,de visszaolvastam :oops:

Orsi!
Igen ott voltam a Hádába,én majdnem mindig találok valami jó cuccot.
És a fürdőben milyen változás lesz?Lehet,hogy írtad,csak nem láttam :oops:
Milyen autósülést kaptatok?Anyukádék nagyon aranyosak..............annyi mindent kap Dalma tőlük. :lol:
Brendon.............szeretem!!!!!!!! :lol: Megyek én is majd,mert tényleg jó áron vannak a babakaják.
Esernyő vagy napernyő????Nekünk azt hiszem 4000 a napernyő a babakocsihoz.

Menion!
A darab áras Háda nem jó,mert tényleg drága.

Evita!
A szüléstörténeted nagyon szupi,teljesen átéltem :oops: :lol:
Emma igazán jó baba és szép és tündéri és ...................... :lol:

Vivi!
Nem meséltél nekünk a hullámokról a fejed felett :roll:

Manama!
Rolitól mindig olvadoznak a nagyszülők!Papi is odáig van érte!

Apósos sztorit majd g-re küldöm (egyszer csak)!!!!

Kép
cukigabi
Budapest

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de most csak egy gyors bekukk és kérdés:

Ti mikortól gondoltátok bölcsibe adni a babátokat?
Azért kérdezem, mert Nálunk mikor Barni 2éves lesz vissza kell mennem dolgozni (hacsak valami/valaki közbe nem jön...). Emiatt, már most el kellett kezdeni intézni a bölcsit, a Párom megy délután beíratni, de már lehet, h most sem lesz neki hely 2012 októbertől...

Mielőbb kérdezzetek utána szerintem, h nálatok hogy megy ez, mekkora a várólista stb. (Nehogy lecsússzatok!)

Olvasok vissza, remélem ma még jövök!
(Elég nyügi ma a fiatal Úr. Érzi az esőt....:( )

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Vivi!
Még nem tudom,talán,ha 2 éves lesz vagy utána.De csak akkor adom be,ha nagyon muszáj.Még nem tudom mennyire leszünk anyagilag el ereszteve,de nekünk ugye lejár augusztusba a kocsihitel és ennyivel beljebb leszünk.Párom is azt mondta,ha lehet akkor itthon maradok a gyes alatt is.Ha csak nem történik addig valami.:roll:
Nálunk 1 évvel előtte érdemes elindítani az ügyet,de van barátnőm aki 6 hónappal előtte kezdte intézni és felvették a kislányt.

Kép
cukigabi
Budapest

Evita
Én is végig izgultam a szülés sztoridat! :) Nagyon rendes dokid volt, mg szerencse!
Örülök, h Emma jó baba! :)

Gabi
Várjuk majd a sztoridat! :)
Mi jót főzöl ma? :)
Bölcsi: Az nagyon jó, h felétek ráértek ezzel a bölcsi dologgal! :) Engem tök beparáztak, mert a felettünk lakó anyuka (kisfia 10nappal fiatalabb, mint Barni,) mondta tegnap, h ők mikor 3hós volt a baba beíratták, és már akkor betelt a 2012okt... :( (Hacsak vissza nem mondja valaki.)

Manama
Hogy vagy?

Orsi
Dalmus lábija hogy van?
Milyen az idő a szép Győr-Moson-Sopronban?
(Teszel majd fotót a vadiúj babaülésről? Olyan kíváncsi vagyok! :) )

Szandrii
Hogy boldogultok hétalvó Imicivel? :) Remélem jól telnek az első napok-hetek! :)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Menion
Te nagy vaterás vagy, ugye?
Én is elkezdtem művelni... :oops: Licitáltam 2 csomagra. Egy tavasz-nyári fiú 6-12hóst vittem, de egy másik tutit az utolsó 3másodpercben elhappoltak! :( Olyan mérges vagyok! Csupa márkás szép ruhácska volt (vagy 40db) 2000Ft-ért ... (kispulcsik, nacik, pólók)

Technikai kérdésem lenne: :D :D :D
Te hogy csinálod a licitálásssssstttttttt?????? A vége előtt még rányomsz egy friss licitet,h tuti legyen? vagy csak simán vársz türelmesen és ha szerencséd van viszed????

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Vivi!
Én tesz-veszelek!Én azt csinálom,hogy elhatározom mennyit adok érte max és addig küzdök amíg azt el nem éri,aztán ha túlment az ár akkor bánkódom egyet és keresek másikat.
Én mondjuk sokszor inkább keresek fix árasat,most pl 750-ért vettem egy kabátkát Rolinak és 400-ért 6db bodyt(ez mondjuk licites volt,de senki nem licitált csak én)
Meg a múltkor a puma cipő is licites volt.De az se kellett csak nekem.
Az mondjuk más tészta,ha éjjel jár le a licit,akkor persze nem kelek fel. :lol:

Kép
cukigabi
Budapest

Vivi!
Ma nem kell főznöm,van még maradék :oops: :lol:

Kép
cukigabi
Budapest

Gabi
Ügyi vagy!!! Jó boltot csináltál! :)
Most néztem körül tesz-veszen is! :oops: :oops: 8) Itt is találtam egész jó csomit. (Este fog lejárni...) Lehet, h teszek még egy kísérletet... :) :) :D

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Próbáld meg,ha ez se nyerő akkor keresel másikat...........én órákon keresztül szoktam vadászni :oops:

Kép
cukigabi
Budapest

Vivi!
Te nem vagy facebook-on?

Kép
cukigabi
Budapest

Majd hálózsákot is onnan akarok majd szerezni. :D :D :D Mert végre 3napja Barni hálózsákban alszik. :D (Mondjuk ez nem akadályozza meg az átfordulást...) Viszont örülök neki, mert így nem kell aggódnom, lerúgja a takarót.
Meg újabban olyanokat csinál, h hason maga alá veszi a kezét-lábát és kinyújtja teljesen a lábát és a popiját teljesen felemeli. (Nehéz leírni, de nagyon vicces! :) )

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Nem, sajnos nem vagyok regisztrálva.

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Hi-hi-hi! Meg is értem! Tök jó "hobbi" ez a vatera- teszvesz:) :D :D
Kezdek én is tényleg rákapni!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Gabi
Tiéd gyerek is húzza a lóbőrt már vagy 2órája?
Bizti, h eső vagy lehűlés lesz, nemcsak ígérgetik!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Vivi!
Roli reggel fél 8-kor kukorékolt,aztán fél 9-kor visszatettem,mert nyűglődött és aludt 11-ig :roll: és akkor is én ébresztettem,mert megint elcsúszunk az ebéddel majd.Mostanában betartjuk a reggeli-tízórai-ebéd-uzsi-vacsi időpontot,de van amikor +- 1 óra van :roll:
Így ma 2 körül lesz ebéd :?

Kép
cukigabi
Budapest

Ja és regisztrálj facebook-ra!!!!Tök jó móka!

Kép
cukigabi
Budapest

na hát rólunk:
szombat a takarítás jegyében telt...úgy ahogy megcsináltuk amit lehetett..vasárnap jöttek 11re érkeztek hagytam Lacit érvényesülni a konyhában :lol: csinált bablevest de annyi húst tett bele hogy babot nem is talált senki :P nekem így nagyon nagy csalódás volt mert úúúúúgy be akartam zabálni belőle :cry: de telis tele volt húsdarabkákkal én meg azért nem vagyok oda(csak szárnyast és azt is kizárólag mellehúst eszek :oops: )úgyhogy baromi mérges voltam majd fel robbantam :( ...de ezek kétpofára ették...hiába a kényes pesti izlésem nagyban különbözik a szabolcsi szokásoktól...a gyerekek is úgy ették a cupákokat hogy oda se néztem már nehogy meglássák rajtam h különben ilyen fejem lett volna :arrow: :shock:
aztán a rizseshús nem készült el mert leégett az alja úgyhogy ment a kutyáknak egy kiló rizs meg szeritem volt benne megint egy kiló hús ahogy Lacit ismerem :? aztán elment a nap a babázással dumával este meg nézték a VV izét a tv-ben...náluk net sincs ezért a gyerekek persze a gépet nyüstölték....én már este a film végét se bírtam kivárni úgy elfáradtam úgyhogy a gyerekkel leléptünk aludni
nem akartak estére se maradni Laci úgy marasztalta őket hogy ha már minden ágyat felhúztuk ne menjenek el fáradtan...
hoztak babarucit...köztük egy 56-os rugit :roll: ...majd ma gyorsan kimosom megnézzük hogy jó-e még rá mert lehet hogy azért belefér elég széles a feneke és nem néz ki újnak úgyhogy remélem...nem szívsen pakolnám el úgy hogy sose vettük fel olyan szeretettel hozták és tudom hogy ők se állnak fényesen...
jöttek még látogatók hát ők is halálra ajnározták a gyereket...az meg folyamatosan vigyorgott mintha értené...
tegnap meg elmentünk a szüleim házába a nagynénémhez Laci fog neki csinálni vasrácsot az ajtóra mert ami van az úgy nem jó...amíg azt ők átbeszélték én a kertben etettem a kis ordibálós kajakövetelőt...bevágott 200-at :shock: aztán már elájult úgyhogy a napocskán jól elaludt a babakocsiban :D
aztán mentünk egy házzal odébb is megmutatni magunkat...persze ott is nagy sikerünk volt :D szóval eltelt a nap....

úgy néz ki min den nap alszik délelött az evést leszámítva és du.2-3kor már nem lehet visszaaltatni úgyhogy onnantól fent van majdnem folyamatosan így este 7körül már annyira elfárad hogy jön a sírás és nyűgi...rendszeresen apa hiradójára de azért van hogy elcsúszik kicsit mint tegnap is 7kor kezdte úgyhogy Laci oda is adta neki a 9 órási kajáját vígasztalásképp...azt hittem így nem fogja reggelig kihúzni de megint csak fél7-kor ébredt :D szóval az átalvás azért mostmár rendszeres....aztán eszik egy nagyot majd 10ig alszik és most a vendégek miatt utána nem aludt vissza mapróbáltam visszatenni de sokat forgott és nyögött végül délben lehoztam játszani

ja és hogy most sok tápszert evett besűrűsödött a kaki...szegény a nagy erölködéskor sírni kezdett aztán a pelusba meg egy nagy tömör gyurma szerű cuccot találtam...úgyhogy gyorsan olvasztunk tejcsit hogy javítsuk a helyzetet

Kép
menion
Budapest

na és akkor elindulok visszaolvasni ha a manó enged :lol:

Kép
menion
Budapest

jesszus mennyit kell viszamenni????
na már megint termeltetek csajok :lol:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!
Még nem olvastam el mindent, gyorsan reagálok Vivi kérdésére és olvasom a többit is!
Én csak 1-2 napig adtam neki csak levet, utána reszeltem neki az almát és úgy adtam kb 1 hétig, utána igen barack, bébiétel, de már egyből a pürés én leveket nem adtam neki, csak ritkán, illetve ha szomjas volt.
Utána nekem a sütőtök jött és utána a banán, szilva, körte. Aztán szép sorban a zöldségek, majd a zöldségpürékre feltétek.
Igen én 5 és fél hónaposan kezdtem a kóstoltatást és eleinte még nem váltottam ki szopit, ahogy nőtt az adag igénye úgy szokott le ő maga a délelőtti és a délutáni szopiról.

olvasok és jövök még!

andicsiga

Sziasztok Csajok :!:

Jó régen nem voltam erre felé, de az ilyen jó időt, ami volt ebben a pár napban muszáj volt kihasználnom :wink: úgy el vagyok fáradva, végre kertészkedtem már egy kicsit :lol: a férjem most sokat volt itthon és Cipikézett, Én meg csináltam a kerti munkát :D

Képzeljétek tegnap Cipikém megkóstolta az üveges almás bébiételt, háááááááááááááááát nézett is rám nagy szemekkel, hogy mit adtam Én neki :lol: egy ici picit kóstolt bele a kanál hegyéről :wink: aranyos volt nagyon :D

Visszaolvasok, ha sikerül és reagálok :!: :roll:

Még el nem felejtem...

Hencsi

Kép

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Vivi
Az éjszakák változatlanok, most újra visszatért a régi alvási időre, este 8-kor eszikl, elalszik 9-kor és reggel 5-ig húzza a lóbőrt :lol:
Nem volt noszatlgiázás :oops: :lol:
Hál istennek itt mindenkinek van helye bölcsiben, de az egyik barátnőm mindig tájékoztat, ha változás van, mert ott dolgozik :!:
Nálunk már el is van borúlva :cry: Cipike is alszik már egy ideje, gondoltam, hogy itt lesz valami idő :?
Én is nagyon szeretem a vaterát, sztem nagyon hasznos :!: :wink: Én is fix árasat szoktam mostanában inkább venni, mint Gabi, sok mindenről lecsúsztam :!: :roll:

Gabi
örülök, hogy jól telt a hosszú hétvégétek :wink:
Lehet, hogy Roli megfázott egy kicsit :?: Én nem tudom sokszor, hogy hogy öltöztessem ebben a csuda jó időben :?: :roll: annyit dilemmázok egy séta előtt :roll: :oops:

Manama
hogy vagytok :?: NST mikor lesz legközelebb :?:

Evita
örülök, hogy otthon vagytok és nagyon ügyesek vagytok a kicsi Csillaggal,gyönyörű kis csajszi :!: :D
nagyon megható volt a történeted, örülök, hogy végig jó kezekben voltál drága :wink:

Orsi
hogy telnek a napok odahaza :?: párod, Dalma :?:
Jó lenne nekem is vennem bébi kajákat a Brendonba, jó áron van valóban :!: sikerült venned esernyőt a kocsira :?:

Szandri
hogy vagytok :?: gyere mesélj, majd ha lesz időd :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

orsi
jaj de szuper nektek!már ülve mentek a kocsival :D szerintem majd ha eljutunk mi is odáig akkor már nem fogja utálni a kocsizást mert tuti az a gondja hogy nem lát mindent
hűűűű de gyorsan haladtok a kajákkal!szupi köszi hogy szólsz megnézzük már mindjárt mi is eszünk úgyhogy figyelni kell az akcijókat :D

evita
köszönöm a dalt és minden jót kívánok az első napokban!nehezek az első napok de majd ha már megnyugszol és nem idegeskedsz akkor már minden szép és jó lesz :D és ez a kép a vonidom jaaaaaaj....haláli édes kis batyu :D
a pelusozást meg ne bánd mert bár pénzbe kerül de az megfizethetetlen hogy nem fáj a haskója :D nálunk is nagyon sokszor evés közben tolja ki az előző kajcsit :oops: de én a bukás miatt nem tudom akkor tisztázni csak kicsit késöbb
hát asszem már az elejétől kezdve sírós volt a pancsi....de inkább mindig a pancsi után...pedig jó meleg volt a szoba :(
a nyögések meg nem jelentenek feltétlenül rosszat...az én babóm is nyög meg fészkelődik én ezért költöztem ki tőle mert én így nem tudtam mélyen aludni hisz fent voltam minden neszre....ő meg álmában sokat fészkelődik reggelre rendszerint lent van az ágy végében de attól még jól alszik és nem fáj semmije...ha fájna akkor tuti felkiabálna...mamár nincs kétségem afelől hogyha valami gondja van annak jó erősen hangot is ad!
jaj evita ha tudnád most mit érzek....futkos a hideg az elvesztett baba miatt közben meg a te írásod is borzongat hogy a fertőzés maradandót is okozhatott volna...ha olvastad akkor tudod hogy én is ilyesmiket gondoltam és ezért sokat aggódtam értetek de nem akartalak riogatni vészmadárkodni csak utólag mondom hogy én is így éreztem hogy baj is lehet....sokáig virrasztottam miattatok hátha hírt kapok....na de lényeg hogy minden jól alakult és egészségesek vagytok!Lídiának pedig részvétemet küldöm!nagyon sajnálom!remélem mielöbb pótolja neki az élet a veszteséget!nekem amikor ez történt az volt a vígasz hogy így volt a legjobb mindhármunknak...egy beteg gyermekkel szerencsétlenné válik anya apa és a gyerek is!hogy a baba elment annak jó oka volt!majd ha egészséges baba érkezik akkor megmarad ahogy nekem is! és akkor legalább teljes lesz a boldogság!

wiwi
igen nekem egy atomerős gyomrú manóm van :lol:
a főnököt meg úgy bírtam csak hogy mindig az lebegett a szemem elött mikor felhúzta az agyam hogy nem baj csak addig kell bírni amíg a baba összejön...és úgy már könnyebb volt...
nem is volt lelkiismeret furdalásom mikor egyik napról a másikra táppénzre mentem és vissza se néztem...
bölcsi:igen én is írtam már nem is tudom mikor ezt nektek hogy van kerület/város ahol ilyen nagy a várólista úgyhogy utána kell nézni...nekem majd most nyáron kell kérdezősködnöm most mekkora a sor és mi 2,5évesen kell menjünk szóval ráadásul év közben így még azt is le kell zsírozni hogy ne év elejétől kelljen de hely legyen fenntartva
vatera:én azt nézem mikor jár le és akkor az utolsó kb 1 órában licitálok...általában mások is a végén indítanak be úgyhogy sztem felesleges addig...ha amúgy az utolsó 5 percben rádlicitálnak akkor a határidő 5 percel meghosszabbodik de ha nem az utolsó 5 percben vertek rád és te nem figyelsz akkor zárul le!úgyhogy ilyenkor én ott ülök elötte az utsó 10 percben és 2 percenként frissítem az oldalt!
multkor én is azért maradtam le mert a gyerek sírt és nem tudtam a gép elé ülni arra a pár percre...
de van hogy a fix áras cucc jó áron van és akkor nem vacakolok a licitálással hanem megveszem fix áron akkor tudod azonnal a tiéd...volt hogy azért vettem meg így mert nem tudtam kivárni a licitálás idejét pl a légzésfigyelő volt ilyen...azonnal kellett(kórházból intéztem)így fix áron vettem...
és fontos!amit gabi írt hogy maximalizáld magadnak mennyit adsz érte mert a nagy versengés hevében hajlamos az ember többet fizetni és utólag meg talál olcsóbban!

manama
hát elgondolkodtam hogy még aznap volt hely....a jó helyeken tuti nem lett volna szóval előre szóltram tesómnak is hogy lehet hogy nem ez lesz életünk leg jobb éttermezése...azért nem volt így se annyira rémes végülis megettük szóval megbánni nem bántuk meg de nem fogunk odajárni :roll:

cukigabi
igen vettem észre....a kilós háda az szuper!az nagyon megéri babaruciból jól be lehet vásárolni...most van elég sok ruhánk úgyhogy nem megyek de már hívott az egyik ismerős is hogy ne egyedül menjen de nekem most pénzem sincs úgyhogy nem fájdítom a szívem ilyennel...

Kép
menion
Budapest

Orsi
hogy halad a fürdőszoba felújítás :?: nálunk is lesz hamarosan :roll: már előre félek, hogy mennyibe fog kerülni :?

Menion
nem semmit, hogy Anna baba mennyiket eszik :shock: nagyon erős, ügyes kiscsajszid van :lol:
bableves :roll: érdekes lehetett (Én meg nem eszem a babot, csak a zöldbabot, de azt minden formában)
hál istennek nekünk most már nincs kemény széklet ezzel az új tápival, de előtte ugye szélcső volt,nagyon kemény volt kaki, annyira szenvedett tőle :roll: :cry: reméljük, hogy megoldódik a tejcsitől a nagy dolog :!: :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

ja és vaterával kapcsolatban még azt is figyeld hogy mennyi a postaköltség mert van hogy drágább mint amit veszel és még ha nem annál a banknál van a számlaszáma az eladónak akkor még az is plussz költség neked a bankban az átutalás....szóval ha kis tételt vásárolsz akkor érdemes olyat nézni amiért el tudsz menni személyesen...
arra is rá kell kérdezni mert sokszor nem írják ki de mondjuk járnak arra ahol laksz és akkor elviszik....
most vettem egy olyat pl aminél vidéki cím volt megadva de rákérdeztem hogy nem jár-e be pestre és mondta hogy igen...így lebeszéltünk egy nekem is közeli helyet

Kép
menion
Budapest

suzy
nekünk még nem volt "gyurma kaka" csak ma...de már Lacinak is volt....kérdeztem hogy "és milyen volt?" erre ő:"GYURMA" :lol:
szóval 2x volt ilyen ma úgyhogy a következő anyatejes kell legyen szóval majd meglátjuk :roll:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!
Huhu, látom Mindenki feléledt a hosszú hétvége után....és tessék megjött a rossz idő, itt Sopronban csepereg az eső, kicsit fújdogál a szél, és hideg lett...mármint a tegnapi meleghez képest!

Ernyő: megrendeltem péntekre itt van, 4990 ft, 90 % ban szűri az UV sugarakat. Szerintem tök jó!
Babakaja: vettem, de neten minden bébikajára vonatkozott az akcijó, ott meg "csak" a Kecskeméti volt leértékelve......mindegy Dalma imádja azt is!

Fürdőszoba: ma mennek a vizes munkák, lefolyó stb......muszáj volt megcsináltatni mert irdatlan bűz volt bent. Szerintem meséltem nem? Valamit elcsesztek anno 3 évvel ezelőtt, mert a fürdőben folyamatos csatornaszag terjengett, mostanra meguntuk és ugyan szájhúzva, de nekiálltunk.....pénzpénzpénz....!!!

Gabi!
Lebontattuk a zuhanykabint és odébtettük a sarokba igy a fürdő elején nagyobb lett a hely, a kabin fal illetve középen két sor üvegtégla.....a mosdó feletti részt feltörettük és belesüllyeszettük a falba...ilyesmik....majd ha jöttök megnézitek, küllemre szinte ugyanaz maradt, csak a helyzete lett más és persze a vizcsöveket,bűzelzárót, lefolyót kicsréltük újra.

Menion!
Jaja, nagyon jó ez a sportrész, kicsit feljebbig lehet eldönteni, mint vizszintes, de ez nem is baj, hiszen már bőszen leseget a Kisasszonyka!

Háát Csajok!
tegnap vmi kaja nem esett jól Dalmusnak, szerintem az ebéd: pulykahusi, burgonyával és kukorica valami...már elfelejtettem. Már délután megkezdte a nyüglődést....este sirt fürdetésnél :shock: , ami nagyon furcsa volt hiszen sohasoha nem szokott!
Este alig akarta megenni a kajáját.....elalvás nyüglődéssel......23kor orditva kelt, megitattam, visszaaludt és negyed négyig birta, aztán kitört a katasztrófa...sirás, nyüglődés....nemalvás...Én azóta fent vagyok. Dalma azért ma már aludt délelőtt-délután és most is nagyon álmos....kakink még nem volt :? ma....!
Valószinűleg picit az idő is, de tuti a gyomra, mert ma reggel megszopiztattam 8.30kor, és fél kettőig nem evett, csak teát fogadott el...tiszta para vagyok még mindig, várom a kakit,mint messiást....! :roll: :shock: :)
Amúgy nevetgél, gőgicsél, pörög-forog.......!

Majd még este beugrok!

Akinek nem irtam, annak nagy puszik, ennyire futotta, megyek Dalmusomhoz!Pápá!

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Kép
menion
Budapest

Csajok az Én Cipikém aludt 2,5órát egy huzamban, most ébredt nagy sírással, hogy éhes és úgy bealudt megen :roll: :wink: ideért az eső :!: hát ezért alszik a kis mormota :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Menion
a játék híd nagyon jó, szeretni fogja tuti :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

suzy
az enyimé gyerek is alszik az apja ölében öklét feltartva :lol: úgymaradt a kis nyunyi :D pedig ilyenkor szokott hangoskodni...

remélem a híd jó lesz tényleg...ma is volt alatta és egy ideig leközötte de nem piszkálja még

Kép
menion
Budapest

Menion
akkor lehet, hogy ma nem zavarja meg a szent híradót :?: :D

egy ismimnek is van ilyen "hídja" és nagyon imádja a gyerkőcke :wink: majd beindul és tetszeni fog neki :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

suzy
tettem fel képet ahogy most elaludt a hiradó alatt apja kezében:-)

lassan letörlök már képeket mert nem lehet megnézni annyi van fent hát hiába olyan édes hogy nem tudok szelektálni :lol:

Kép
menion
Budapest

http://n1.vatera.hu/photos/8c/dd/5165_1_big.jpg

ez is jó játék...megnyomja a gombot és a szivattyú beindítja a zuhanyt

Kép
menion
Budapest

Végre! Végre!! Végre!!! Feléledt a FÓRUM!!!! :) :D :D :)

Andi
Nagyon szépen köszönöm! :)

Suzy
Hi-hi-hi! Akkor Cipikén is álomkór van ma! :) Akkor tudtál picit pihizni is?

Menion
Hűűűűű Mócsingos husis bab..:( Én sem eszek meg semmit, ami zsíros. (Nagyon válogatós vagyok...)
Szegény kislányod! Ez a tápi! :( :( :(
Jó nagy forgalom volt nálatok a hétvégén!

Nagyon jók a csörik! Biztos tetszeni fognak Annának. Barni megtanulta leakasztani a lógó csöriket. Először nem értettem, h h került le a játszószőnyeg lógója, aztán kifigyeltem :D :D :D

Orsi
Én is szeretnék majd ernyőt a kocsira, mert Barni nyüsszög ha éri egy kis napocska.:( (Pedig ha így folytatja, akkor nem marad meg ez a gyönyörű bőrszíne...)
Szegény Dalmus! Akkor még nehéz volt neki a pulykahús? Vagy a kukorica?

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Sziasztok!

Végre ideértem én is. Elolvastam azt a rengeteget, amit termeltetek, nem volt egyszerű dolgom... ;) :D

Az esős időtől én is kóma-rézi vagyok (pont mint a babák :lol: ), úgyhogy nem ígérem, hogy reagálok... :oops:

Ma végre befejeztem a nagymosást, sztem mindent kimostam, ami csak a kezembe került :lol: és délután egy csomót vasaltam meg bepakoltam a szekrénybe a ruhácskákat. Nem tudom, hogy hazahozós ruhának pakoljak-e valami overall-félét... :roll: Lehet h elkészítem, aztán ha nem kell, külön hozzuk.
Délelőtt a nyamvadt adóbevallásommal szórakoztam, nyomtatjuk, elküldöm, aztán látni sem akarom!
Párom meg megfázott vagy összeszedett valamit (talán nem, mert elkapni nem akarom) és teljesen el van anyátlanodva... tényleg mint egy kisgyerek. Tömöm c vitaminnal, teával. Remélem hamar elmúlik... :roll:

Szüléssel kapcsolatban: közületek volt-e valaki, aki légzőgyakorlatokkal készült és alkalmazta is? Olvasgattam utána és jó lenne, ha az alapokat tudnám alkalmazni...

Holnap délelőtt védőnő, délután torna, utána meg irány a belváros a maradék dolgokat beszerezni. Szóval csak ideiglenesen fogok felbukkanni...
NST-m meg pénteken lesz legközelebb, már kíváncsi vagyok!

Addig is vigyázzatok magatokra, babókra. Hasfájós-fronttól nyűgis babákat nagyon puszilom, remélem, múlik!
Ééés igyekszem majd rendesen reagálni!

Szép estét!

KépKép
manama

Menion
hát szét röhögtem az agyam a képen :D :D :D a gyermekem néz rám, gondolta magában:Anyának elmentek otthonról :roll: :D nagyon aranyos Anna baba :lol:

Vivi
napközben nem pihizek, mert ki használom az időt mindenféle munkával amikor alszik Cipike :wink:

Manama
ügyi vagy, akkor kész is a babó fogadására minden :roll: :wink: remélem nem leszel beteg, apának jobbulást, kúráljad most még Ő a gyermeked :roll: :lol:
tök jó, hogy még mindig jársz tornára :wink: pusszantás a pocakodra :wink:

További szép estét :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok!

Csak ideértem!
Nagyon jó volt ez a hétvége, sokat pihentem míg mamáék Dóriztak :D

Orsi!
Már ilyenkor pulykahusit adsz neki? Nem korai ez még? Én Dórinak 7 hónaposan adtam először husis kaját, addig csak zöldség meg gyümölcs. Nekem kicsit korainak tűnik ez a husis kaja dolog, lehet most egy pár napig nem kellene adnod és akkor kiderülne, hogy ettől van e nyűgösség. Persze ez csak az én véleményem, lehet nem is ez a baja és Dalma már felkészült erre a kajára is.
Az ernyő nagyon jó ötlet én is szeretnék majd, nézegettem már, de még nem vettem.

Evita!
Jó, hogy tudtál jönni.Örülök hogy már otthon vagy és Emmával minden rendben.
Neked nem mondta az orvosod, hogy ha duzzadt a mell, fáj és láz van akkor hívd fel? Engem így engedett ki a kórházból, mert azt mondta, hogy ha ez történik az valószínűleg mellgyulladás és azt kezelni kell. (szerencsére nekem nem volt ilyen) Remélem neked nem ez van és már nincs lázad és minden rendben van.
Emma baba pedig egy tünemény, gyönyörű :D
A szülés történeted..hát megkönnyeztem!

Vivi!
Igazán nincs mit, amiben tudok segítek. Vagyis leírom az én tapasztalataimat.

Gabi!
Jó hogy ilyen jól beállt a napirend kajaügyileg. Szerintem ha 1-2 óra csúszás van az nem gond, csak a rendszeresség legyen meg, hogy tudja, hogyha pl. ébredés után kap enni akkor arra már számítani fog. Dóri sem órára pontosan eszik csak úgy nagyjából, emiatt nem szoktam felkelteni. Valahogy estére mindig behozzuk a csúszásokat :D, így tudunk 9 kor fürdetni.
Roli nagyon édes a fotókon, azok a hatalmas szemek...gyönyörű.

Suzy!
Hát neked milyen rendes kisfiad van. Nekem ha front van inkább nyűgös, minthogy egész nap aludjon. Nagyon édes!

Menion!
Anna baba nagyon édes, ahogy apával alszik, igazi kis tündérlány. És mennyiket eszik...te jó ég! Nagyon erős ügyes csajszi!

Manama!
Hú már NST? Neked is közeleg a nap, dejó! :D

Most megyek lefeküdni, a többieknek hatalmas puszi, holnap próbálok jönni.

Jóéjt!

andicsiga

Sziasztok!

Andi!
A doki azt mondta mivel tápis baba, ezért ugye a hozzátápit is korábban kell elkezdeni, mint nálatok és másképpen is. Nem adtam neki egészen szerdáig vártam vele, de a doki rákérdezett, hogy a fehérhusikat elkezdtem-e, mondtam nem, erre Ő, nyugodtan mehet...mivel utánaolvasván, semmi kivetnivalót nem találtam sehol...igy elkezdtem adni...persze szünetekkel, de ez a nyavaja nem a husi miatt volt! Hanem az egyik bébikajában volt kukoricapüré, és attól, ez azért is furi, mert 4 hónapos kortól adható....ja és ha megnézed a bébikajákat a polcokon találsz még egy két furcsaságot, ami az üveg és a bevizsgálás alapján adható 4 hónapos kortól....pl. gesztenye, ami szintén fura, mert olyan anyagok vannak benne ami eszméletlenül nehezen bomlik le és puffaszt...mégis 4 hónapos kortól adható! :?

Menion!
Annyira jó képeket csinálsz!!!! Vagyis jó a modell hozzá!Hihi :lol: !

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Ezt belinkelem Nektek, ez egy mostani tanulmány, kicsit leegyszerűsitve, mert az eredeti elég hosszú....szerintem érdekes dolgokat ir, márcsak a pszichikális fejlődés szempontjából is, hiszen az étkezés..étkeztetés a babáknál mélyen összefügg a pszichológiai fejlődésükkel is.....kiemelem a husis részt!

Milyen korban kezdjük változatossá tenni a baba étrendjét?
Sok tanulmány végső eredményeként a babák étrendjét 4 hónapos korukban kell kezdeni változatossá tenni. A 4-5-ik hónaptól az anyatej, amely eddig kizárólag képezte a babák táplálékát, már nem fedi az összes táplálkozási szükségletet. Úgyhogy kötelezően be kell iktatni az étrendjébe új, laktató táplálékokat, amelyekben pótvitaminok, ásványok, növényi rostok, sok szénhidrát és zsiradék vannak.

A másik oka annak, hogy a 4-ik hónap legyen a változatos táplálkozás kezdete, a pszichológiai nevelés érve. Ez egy fontos ok, amely elősegíti a baba étkezési szokásainak kialakulását. Ez abban nyilvánul meg, hogy a gyerek képes elfogadni vagy visszautasítani az ételt. Ez a szokás a fejtartás reflexeivel, a nyak mozgásával és az ülési helyzettel egyszerre alakul ki .

Figyelembe kell vennünk a következő táplálkozási elveket :

Mitől óvakodjunk?
A fizikai és pszichomotorikus fejlődéssel párhuzamosan megnőnek a babák táplálkozási igényei, így étrendjükben be kell vezetni a szilárd eledelt is. Lehet, hogy nehezen vészeli át a táplálkozás változatosságát, így fontos, hogy figyelembe vegyük a szelektivitás és a progresszivitás elveit.

Egyes gyerekek nehezen fogadnak el más eledelt a tejen kívül, ezért azt ajánljuk, hogy:

• Fokozatosan iktass be minden más jellegű eldelt. Eleinte adj be kis adagokat, aztán fokozatosan növelve egyre többet, a baba befogadó képességétől függően, amit nagyon figyelmesen kell kísérnünk.
• Az új élelmiszerekből csak az egészséges, kiegyensúlyozott emésztesű babáknak adagolhatunk.
• Csak kiskanállal végezzük az adagolást. Eleinte 5-10 grammot adunk tejetetés előtt, aztán fokozatosan növeljük az adagot, miközben 6-7 napig csökkentjük a tejadagot ugyanazzal a mennyiséggel.
• Ne iktass be egyszerre két- vagy többféle új élelmiszert!
• Ne kezdd a változatosságot nagyon meleg napokon!
• Ha emésztési zavarok lépnek fel, akkor vissza kell térni az előző étrendhez, de gyógyulás után újrakezdhetjük az étrend változatossá tételét.
• Ha a baba többszörösen is visszautasítja az új élelmet, ne erőszakoskodj, majd megpróbálod egy későbbi időpontban.

Az új élelmek beiktatása arra készteti a kisbabát, hogy fokozatosan lemondjon az anyatejről. Jobb, ha az elválasztást minél közelebb az egyéves korhoz, de semmi esetre se 4 hónapos kora előtt végezzük.

A legfontosabb elemek, amik nem hiányozhatnak a baba változatos táplálékából
Mielőtt bevezeted a szilárd ételeket, a tejen kívül adhatsz gyümölcsleveket és átszűrt zöldséglevest is. Az alma, őszibarack, citrom vagy narancs levét be lehet fokozatosan iktatni a napi étkezésbe már 6 hetes korban. Kezdheted 3 és fél hónapos korában 30 ml lével, és később 50-60 ml-rel folytathatod. A gyümölcslé nem helyettesít egy egész etetést, de nagyon fontos a magas vitamintartalmáért. A szilárd táplálékot nem iktathatod, be csak egy bizonyos sorrendben. Ajánlatos kezdeni növényi eredetű táplálékkal, tésztafélékkel, aztán jöhetnek a gyümölcsök, a marhahús, túró, tojás sárgája, kekszes joghurt, csirkemáj stb.

Zöldségek és gyümölcsök

Energia szempontjából nem olyan lényegesek, mivel szegények proteinben, zsiradékokban és szénhidrátokban, de gazdagok kalcium, foszfor, kálium és vasban, amiket a szervezet könnyen felszív. Ugyanakkor a zöldség- és gyümölcsfélékben a C-vitamin, B-vitaminok, E-vitamin és A-vitamin (amit karotén provitamin formájában ismernek) és az úgynevezett balasztanyagok, mint a celulózis és a pektinek nagy mennyiségben találhatóak . Ezek nem emészhetőek, de fontos szerepük van a fekália képződésében. A celulozis ingerli a babák emésztőrendszer nyálkahártyáját, ezért eleinte levek, aztán levesek és zöldségpép formájában adható nekik.

2-3 hónapos korukban ajánlatos a répa, alma, narancs vagy citromlé. 4 hónapos korukban már hozzáadhatod étrendjéhez a gyümölcspépét is. Ezentúl, a következő 4 hónapban, a gyümölcspép helyettesíti majd a gyümölcslevet. A pépbe belekeverhetsz darált kekszet is. A 4. hónaptól a baba ehet őszibarackot is. Az 5. hónapban adhatsz jól összepépesített ribizlit, áfonyát és egrest is. Ezeknek hasmenésgátló hatásuk van. 5 és fél hónaposan adhatsz paradicsom-, szőlő- és meggylevet is.

Már a 6.hónaptól beleiktathatod étrendjébe az epret, málnát és szamócát is, de vigyázva, mert ezek a gyümölcsök sok allergia kialakulásáért felelősek. Az 5. hónapban keverheted a banán belsejét teával, a szőlőt és a kajszibarackot a 9. hónaptól, és a birsalmát főzve és áttörve a 10. hónap után adhatod. Mindezeknek jo hasmenésgátló hatásuk van.

Ne adj a csecsemőnek lencsét, káposztát és szemes babot !

A száraztészták

A tápérték elvei alapján a száraztészta nagyon ingatag kalóriaértékű eledel. Összetételében 7-12% fehérjét, 0,5-5% zsírokat és 65-75% szénhidrátokat tartalmaz.

A száraztészták vitaminban és ásványokban szegények. A tésztanemű típusát a gyerek korától függően választod. Például már a 6. hónapban beteheted étrendjébe a kenyeret.

Elsőnek legkönnyebb a rizset használni. Ezt főve, szemes vagy liszt formájában adagolod. A baba már a második hetében kaphatja a rizsfőzetet, mint adalékot a tehéntejhez.

Mivel a rizsnek erős hasmenésgátló hatása van, nagyon ajánlatos hasmenéses esetekben is. Nem ajánlatos a babát megetetni szemes rizsel, csak a 8-9. hónapban.

A tojásos vagy tojásmentes száraztésztákat használhatod laska vagy metélt formájukban is. A babának a 6. hónaptol adhatsz tejben vagy levesben mártott kenyérdarabkákat. 7. hónapjukban a kekszes joghurt megfelel egy kiváló vacsorának.

Vigyázat! A tésztaneműek túlzott használata visszatartsa szervezetükben a vizet! Ezek túlzott fogyasztása egy bizonyos növési rendellenességhez vezethet, amit “A tészták okozta rendellenesség“-nek neveznek. Jellegzetes tünetei a gyengén fejlődött izomzat, sápadtság, csökentett immunvédekezés, és könnyen megbetegednek. Néha, habár súlyuk megfelelő, mégis angolkórosak és vérszegények lehetnek.

A hús

Csecsemők számára a legkönnyebben megemészthető húsok: a marha, borjú, szárnyas (csirke, tyúk, pulyka), sovány hal, valamint és a borjúmáj, csirkemáj és tyúkmáj (amiket csak a 7. hónapban adhatsz). Semmi esetre sem adhatsz kövér, öreg húsokat és bárány, disznó vagy a vad húsát sem.

A baba 4-5 hónapos korától 3-4-szer hetente adj 20-30 grammot kedvenc húsételéből. A húst lassan és hosszasan főzd meg, hogy mixerrel könnyen pépesíthető legyen. Adagolhatod külön vagy zöldségpéppel keverve. A zsírtalanított húslevest adhatod 5- 5,5 hónapos korától is. A magas (15-25%-os) fehérjetartalmuk miatt a hús minőségben és mennyisegben is nagyon fontos a babák étrendjében. Ezek sok nyomelemet és B-vitaminokat is tartalmaznak.

A tehéntúró

A 6. hónaptól a pépesítet főtt rizs túróval már önmagában egy ebédnek számít. 10 hónapos kora után már adhatsz 20-25 gramm túrót, keverve egy kiskanál mézzel vagy tejfölös puliszkával.

A tojás

Fontos kalóriaforrás, 100 cal/darab és vasban is nagyon gazdagok. Csak a friss tyúktojást használd. 6. hónaptól a keményre főtt tojás sárgáját fokozatosan keverjük a baba ételébe (pépek, levesek). Eleinte kezdd csak egy negyed tojás sárgájával addig, míg hetente 2-3 egész tojás sárgájához jutsz, a tizedik hónapja után akár 3-4 darabhoz is, de soha nem majonéz vagy krémek formájában. Ebben a korban a gyerekek jobban tűrik a tojás sárgáját mint a fehérjét.

Csecsemők esetében jobb, ha a tojás sárgáját más ételekkel kevered össze és a gyereket ebéd közben eteted meg vele. A tojássárga szétszóródása alkalmassá teszi arra, hogy a baba könnyebben eméssze meg. A tojás nem kívánatos hatása az, hogy könnyen allergiát okozhat, azért ajánlatos tesztelni úgy, hogy 1/8 tojás sárgáját összepépesíted valamilyen pürével.

A zsíradékok

3-4 hónapos korig csak a tejben levő zsíradékok jutnak be a baba szervezetébe, és úgy tűnik, ez elegendő mennyiség. Ezután a 4. hónaptól kezdve egyéves koráig a napi zsíradékok mennyisége nem haladhatja meg a 30 grammot, és ennek is a fele növényi eredetű kell legyen. Vigyázat: a babák ételében nem sütünk és pirítunk semmit !

Tanácsok egy ebédhez
Ne erőltesd babádat, hogy egyen, és ne próbáld etetni úgy, hogy elvonod a figyelmét játékok vagy mesék segítségével!

A 9. hónapban a szájüregnek fontos szerepe van, mert kifejlődnek az ízlelő érzékek, és ugyanakkor a baba megkezdi a rágást. Vezesd rá, hogy tegye ezt úgy, hogy ösztönzöd az önkiszolgálásra és a kiskanál használatára. Eképpen az ebéd érdekesebb lesz, ami lefoglalja és boldoggá teszi. 10 hónapos korától a baba képes jelezni kedvenc ételeit. Figyelj ezekre a jelekre anélkül, hogy engednél a csábításnak, hogy csak csokival vagy nyalókával kényeztesd!

KépKép
Kép Kép
schorsi

DE!
Természetesen mindeki úgy csinálja, ahogy neki jó és amit Önmaga jónak tart,maximálisan a gyerkőc érdekeit nézve, azt gondolom azonban a tápszer kiiktatása nem olyan rossz dolog....persze fokozatosan, hiszen mégiscsak egy mesterséges tejpótló folyadék....és látjátok ismét bajok vannak a Milupánál....! :? :shock:
Ha lenne tejem bőven akkor Én sem "erőltetném" a kajálást! :wink: :D

KépKép
Kép Kép
schorsi

Sziasztok!

Ha minden jól megy, most jövök részletesebben.

Voltam védőnőnél, minden ok. Ha a babó nem előz be, akkor még egy (vagy inkább már csak? :roll: :lol: ) találkánk lesz a kiírt időpont előtt. Ma azon filóztam, hogy milyen gyorsan eltelt ez az idő. Amikor először mentem hozzá, még iszonyat meleg volt és a pocakos kismamikat néztem akik felkaptattak a negyedikre (vajon én is így fogok kinézni, ilyesmi… :lol: )...

Evita
Hogy vagytok? Minden ok? Kicsi Csillag még mindig olyan jó baba? Bár efelől kétségem sincs ;)

Gabi
Dokinéni mit mondott Roli náthájára? Sztem jól tetted, hogy nem vitted be „csak úgy”, mert a rendelőben is tényleg el lehet kapni minden nyavalyát!

Vivi
Jó, hogy jöttél. Azért írjál ám magatokról is ;)
Nálunk sem rózsás a bölcsi helyzet, sajnos jó korán ott kell tobzódni, hogy legyen hely :( Egyszerűen siralmas, hogy ezt nem fejlesztik. Amúgy jó, hogy szólsz, mert én is csak véletlenül tudom és elég kellemetlen meglepetések érhetik így az anyukát… Mondjuk nálam az is érdekes lesz, hogy vagy másfél, vagy két és fél évesek tudom beiratni normál esetben. Vagy „évközben” is lehet. Vaaaagy marad a családi napközi (szép pénzért…) Hm!
Barni hogy van? Front mennyire viselte meg?
Hihi, édes lehet, ahogy alszik ebben a pózban! :lol:

Menion
Hát, úgy látszik a kaja a „jóságától nem lett jó”… Én sem csípem a zsíros kajákat (bár van, amibe belefőzök egy picit, de nem esszük meg), szóval átérzem a helyzetedet.
Jó, hogy az átalvás már rendszerré vált.
Hajjaj, megnéztem a képeket, naggyon cukik! Az alvásmódok főleg!

Suzy
Hűű, kicsit irigyellek a kertészkedés miatt, az nekem nagyon hiányzik itt, a panelben… Anyum szokta mesélgetni, h miket csináltak én meg csak a fázisállapotokat vagy a végeredményt látom ha hazamegyünk (de azért ez sem rossz!).
Amúgy abszolút igazad van, én is azt szoktam mondogatni a páromra, hogy olyan, mintha gyereket nevelnék-gyógyítanék :lol: Trenírozok! :D

Orsi
Jajjj, nem semmi ez a felújítás, jó sok meló van vele. De legalább klassz lesz, ha végeztek (és azért az sem rossz, hogy neked nem hullik ki a hajad a felfordulás közepén ;) )
Dalma pocija hogy van? A kajcsi volt a nyűgi oka?

Yokka
Hogy vagy? CTG-k mit mutatnak? Készülődéssel hogy állsz?

Szandriii
Mi a helyzet Imici fronton? Ráhangolódtatok egymásra? Drukkolok nagyon, de biztosan belejössz szépen!!!!

Hencsi-Gyevacska
Ti is odahaza, remélem! Minden ok?

KépKép
manama

Orsi!
Ebben teljesen egyetértek, mindenki úgy csinálja ahogy neki és a babájának a legmegfelelőbb.
Igen én is sok érdekességet láttam a bébiételek kapcsán, van bőven olyan amit én nem adnék még neki mégis azt írják hogy szabad. Engem a málna lepett meg leginkább, elvileg ez allergén és mégis a bébikaják szerint 4 hónapostól már adható..érdekes!
Jó ez a cikk amit beraktál. Annyi féle van a neten, de ez kifejezetten hasznos.
Szóval a kukorica volt a bűnös... és bocsánat én úgy emlékeztem, hogy Dalma szopizik. Így már tényleg más, és elhiszem hogy tápszert inkább jobb lenne normális kajára kicserélni.
Remélem azért nem haragudtál meg rám, azért amiket írtam? Nem akartalak megbántani komolyan.

szép napot mindenkinek
pussz

andicsiga

Jaj, Andi!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁáááá, dehogy haragudtam! Édes vagy! Inkább tök szupi, hogy igy figyelünk egymásra!!!! :wink:
És szivesen várom az épitö jellegű kritikákat, tudod pár héttel előttünk jársz!
Jaj, annyi szart olvasni...igen találd meg a megfelelőt....de ezt lementettem, mert Én is hasznosnak véltem!
Jah, a málna....azt is néztem.....érdekesek ezek a bébikajakészitők... :shock:

Dalma ma rendben van, a tegnapi kimaradt kakinap után ma reggel akkorát rakott a pelusba, hogy csak néztem.....nagy is volt, büdi is volt...hihi és még a hátaközepe is meg a hasa is...na ...hihihi!
De többet azt a fajtát nem adom neki... :?

Amúgy kétpofára töm majdnem mindent, fözelékekért nincs annyira oda, de elkoptatja, tátja a száját a következő kanálért, ezért gondolom annyira nem sz...r :wink:

Manama!
Örülök, hogy ezt megúsztam......de azért a takaritás gondolhatod kire vár....hát Rám! Na de mindegy... :wink:
Jaja, köszi már minden okés, de valószinűleg ez a hülye front is bekavart.... :?

KépKép
Kép Kép
schorsi

Tényleg Milupás közülünk valaki?

KépKép
Kép Kép
schorsi

Orsi
Olvastam ezt a cikk részletet, amit betettél. Hűűű... Egy picit nekem gyorsnak tűnik. Szerinted akkor is ha nem 6hetesen kezdünk (amit ír cikk javaslatnak), akkor is ugyanezek a határok?
Mármint pl. Barni csak 5hósan kap először almát, így nem hiszem, h már húsi is mehetne...
De szerintem, ha Dalma befogadó, érdeklődő és jókedvű, mosolygós, akkor nincs ott semmi hiba! :) (Egyébként a tápit én is igyekeznék kiváltani, amint lehet!)

Annyira nehéz eligazodni a sok hozzátápi ajánlás útvesztőben! Én ennek a pl. a totál ellentétét is találtam, ahol 6hónapig kizárólag anyatej, vagy tápi.

...

Felébredt Barni, de azért elküldöm majd folyt. köv.!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Sziasztok Lányok!

Most olyan sokat írtatok hirtelen,hogy elolvasni nem volt időm! Kicsi Csillag még mindig jó! Csak az a baj,hogy túl mohó! Sokat eszik egyszerre, és utána fáj a hasa! :cry: Tegnap kint volt a védőnő, na nem az enyém,ha nem egy másik, mert az enyém szabin van, és nem jött ki pénteken, amikor hazajöttünk, pedig ki kellett volna! Jól le is szúrták emiatt! :roll: :roll: Na sebaj! A védőnő azt mondta,hogy a súlyához mérten kb 60g-okat kell ennie, ehelyett ő 100akat eszik, sőt este 120at evett! :shock: :shock: :shock: 2 órán át nem is tudott elaludni, mert nyüglődött! De nem tudom mit tehetnék ez ellen! Ha meg nem adok enni szopja az öklét és sír! Laci szerint fejjek le előre a mellemből 40-50et és akkor csak a maradékot eszi meg! :roll: :roll: :roll:
Estére megint belázasodtam! Most a másik mellem fáj! Az előző azonnal elmúlt, ahogy kifejtem üresre, de ez... Már meleg vízzel borogattam, hogy fellazítsam és jobban kijöjjön a tej, bekentem gyulladáscsökkentő krémmel, kis is fejtem, de van egy rész, ahol,ha megnyomkodom fáj! Nem tudom mit csináljak vele! :roll: :roll:

Andi
Dokim nem mondott ilyet. Bár azt mondta,hogy bármi van, őt hívjam, még ha Emmával is! :roll: De a mellfájdalommal nem hiszem,hogy őt kéne zaklatnom, hanem a védőnőt, nem?

evita10
Budapest IX. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?