Sziasztok!
Még sosem jártam itt, de ha itt mindig ilyen a hangulat, akkor nem biztos, hogy máskor is jövök
Örömmel látom, hogy egy szakember is van köztetek
Szeretném megragadni az alkalmat és szeretnék kérdezni a Doktor úrtól pár dolgot.
27 éves vagyok. Kb. 8 hónapja próbálkozunk a babával, de nem akar összejönni. Augusztusban terhes gyanús voltam,sajnos a gyanú nem igazolódott be végül, de valami történt akkor a szervezetemben. Azóta gond van a menzimmel. Augusztusban és szeptemberben is csak Norcolut-tól jött meg. Szeptemberben és októberben doki az UH-n nem látott tüszőt csak PCO szerű ováriumokat. A hormonvizsgálat eredménye alapján clostyt és bromocriptint írt fel. A legutóbbi uh után nagyon bunkón (elnézést kérek, hogy ezt írom, de másként nem tudom minősíteni a viselkedését!) viselkedett a doki. Sebtiben megnézett uh-al és csak annyit mondott, hogy nem hatott a closty, nincs tüsző. Majd ha megjön a menzim (amikor egy kicsit lenyugodtam és tudtam gondolkodni is, akkor jutott eszembe, hogy amikor a legutóbbi uh-n sem volt tüsző, azért adott Norcolutot, merthogy ha nincs érő petesejt, akkor menzi sem lesz:/ És most meg azt mondja, hogy majd ha megjön, akkor keressem??), akkor keressem meg és akkor megbeszéljük a továbbiakat. Nagyon kiborultam a felületességén, hozzáállásán, ezért felkerestem egy másik dokit.
A másik doki alaposan kikérdezett az eddigi (lehetséges) betegségekről,családról,stb. és (az előzővel ellentétben!!!) fel is jegyezte ezeket az adatokat, hogy ne nekem kelljen majd a köv.alkalommal újra elmondanom, mi volt előzőleg a kínom (ellentétben a másikkal!). Szóval ez a másik doki csodálkozott azon, hogy miért szedettek velem clostyt és bromocriptint, hisz a tesztoszteron szintem sokkal magasabb mint a progeszteron. Ő Androcur-t írt fel, amit a menzit követő első naptól 5 napon keresztül (napi 2x1) kell szednem. Januárban megyek hozzá újra, akkor lesz újabb hormonvizsgálat. Nagyon bízom a jó eredményben!
Ezek voltak az előzmények
Most már akkor rátérnék a kérdésre
Önnek mi a véleménye, a hormoneredmények ismeretében, melyik dokinak volt igaza?
Uh eredmény (closty után a 10. ciklusnapon történt a vizsgálat):
Nyh: 5mm, Norm. uterus. PCO szerű ováriumok.Domináns tüsző nem látható
A hormonvizsgálat eredménye:
LH 14,7
FSH 3,1
Prolactin 12,3
Testosteron 2,3
Progesteron 1,7
Oestradiol 35,4
1,5 hónapja elkezdtem szedni az Elevitet. Októberben napi 1 kapszulát szedtem, de mivel szorulásom volt tőle, ezért most már csak kétnaponta veszek be 1-et. Ön szerint helyes ez így? Elég a kétnaponta 1 szem?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Tacsifül