Új privát üzeneted érkezett!

elveszett az összes, amit írtam :? na akkor újra

Dike
Szerintem mindenképpen menj el újra a dokihoz és akár erőszakosan is vedd rá, hogy derítsétek ki, hogy ez már mitől van, mert ha tényleg eleged van, akkor ennek utána kellene járni. Tudod, nekem is voltak görcseim, sőt nov. végétől egész dec-ben 2-3 hetente fullra begörcsöltem, s a dec. utolsó hete az totál mindennapos, egész napos görcsökkel telt, ill. az alhasam is szokott fájni, még mostanában is, persze ez nem párosul nekem wc-re menéssel. Nálam nem tudták megállapítani, hogy mitől van, pedig volt bakterológiai vizsgálat is. Kaptam Pipolphent, ez egy nyugtató féle, magnézium-sztearát van benne, ugyanúgy mint a magne b6-ban, s ha görcsölök, akkor be szoktam venni. Mert remélem tudod, hogy egy görcs nagyobb gondot okoz, mint egy tabi, koraszülést idézhet elő. Így én is azt tanácsolom, hogy mindenképpen járjatok utána, hogy mitől lehet! Ill. a gomba kialakulását is meg lehet előzni http://patikaszentanna.hu/?p=sztanna_textbox2&id=261 nagyon jó ez a termék, nekem is sokat segített, ezt akkor is lehet alkalmazni amíg nincs semmi bajod, nekem csak megelőzésre ajánlott a doki, s használtam is!
S lehet a kaja is okozza ezt a problémát. Mivel kicsi hely van már a beleknek, s hogy ha olyan kaját eszel, akkor joban mozognak és az is okozhat göcsöt, próbálj meg diétázni, pl. párolt csirkemellfilé, halacska, párolt zöldségek! Prviben elküldöm a főzőblogom címét, ott megtalálod ezt a lightos receptet, mert nekem a gyomrom mostanában nem bír semmit sem :? a kis kukacosom vega lesz :D

Na jó kisregényt írtam! :) a lényeg menj vissza a dokihoz szerintem!

Zita

Kép
zitácska79
 
 


reggel voltak fájdalmaim, megint mikor felkeltem az ágyból,majd be szartam amikor köhögtem úgy fájt. elmentem nagy wc-re és azóta megint jó,nem fáj semmim,. akkor vmi ilyesmi gond lehet basszus? de még mindig jobb mintha a bacitól fájna. de a székletem teljesen normális.

ma 4-5 körül vendégek jönnek, apa volt osztálytársa felesége és kb 1 éves kislányuk. most állhatok neki takarítani, porszívó, felmosás, portörlés, tele a mosogató, áhhhhhhhhh rosszul vagyok tőle!

KépKép
dike
 
 


Dike

Remelem mar jobban vagy!!
Ha faj akkor hivd a szulesznot, vagy a dokit!!

Zita

Remelem jol vagy!!

En megyek 7re szuleselokeszitore :D :D !!
Mar nagyon kivancsi vagyok :D :D !!
Csajok elvagytok tunve!!
Mindenki jol van?
Puszi!
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Most ertem haza a szules elokeszitorol.jo volt voltunk ugy 80an :D :D !!

Zita

Kesz a haromnegyede a bebiszobanak, csak a fuggony nem erkezett meg.
Kuldtem neked kepet 3dbot a bebi szobarol emailben.
Legyszi rakd mar ki.
Koszi!
Vendég
 


Sziasztok,

Dike
Valószínűleg a kajákkal lesz akkor a gond, nem tudom, hogy miket eszel, de csak lightosan próbáld meg! :wink:

Georgia
Már itt is vagyok, csak tegnap nem voltam itthon, s azért nem tettem fel a képeket!

Georgia babaszoba
Kép

Kép

Kép

Georgia
Mi volt a téma a szüléselőkészítőn? Láttam a rucikat a képen, mivel mindketten máj-ra várjuk a babánkat, hadd kérdezzem már meg, te milyen vastag rucikat vettél? Bár nem tudom nálatok milyen idő szokott lenni máj-ban. Én thermo rucikat nem vettem. Tegnap az előadáson a baba fürdetése, öltöztetése, fogása, gondozása volt a téma, s itt mondta a védőnő, hogy ő úgy altatná, hogy kombidressz, frottír hálózsák és még steppelt hálózsák :? :shock: szerintem ez sok, legalábbis egy májusi babára, s így akkor nem kell betakarni azt mondta.

Akinek van már gyakorlata, szívesen veszem, ha ad tanácsot, szóval gyakorlott anyucik, számítok rátok! :wink: Egyébként hálózsákot még nem vettem, persze szeretnék venni, de még nem találtam olyat, ami tetszene!

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Georgia
Szépen berendeztétek a babaszobát :) nekünk csak egy babasarok lesz, mert már 3 éve ott figyelnek a bútorok a kis szobában, igazság szerint annyi lesz a babaszoba rész, amennyi helyet elfoglal a kiságy, ha befér bútor, akkor lesz neki külön, de szerintem nem fogunk akkorát kapni, ami odafér, majd férjem max. csinál :wink: csak az még odébb lesz.... először velünk lesz egy szobában. Ezek szerint nálatok már a kezdetektől fogva külön lesz a bébi?

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Georgia! csoda szép a babszoba! 80an? mi 13an vagyunk egy felkészítőn:)

Zita! én nem tudom a választ! de engem meg az érdekelne, h szerintetek vegyek előre mellszívót,meg mikrós sterilizátort? és nekem kell hálózsák juniusra éjszakai altatáshoz?

KépKép
dike
 
 


kedden megyünk majd 11re Bp-re 4dre, most jelentkeztem be:)
holnap cukor terhelés.....

KépKép
dike
 
 


sziasztok,
csak egy késdés erejéig néztem be...
meg tudjátok nekem mondani hány embriót ültetnek be magyarországon egy lombiknál?
köszi
Vendég
 


Sziasztok!

Koszike a gyerekszoba dicseretet, meg matracot kell vennunk, es a fuggony jon jovoheten, ez csak ideglenes.

Zita

En 4 db melegcuccot vettem.
Es nemfogom zsakba altatni a gyereket.
Itt a szuleselokesziton sokan voltunk, es mindent elmondtak 30hettol akarmikor hivhatod a szulesznot kijon hazhoz, megvizsgal, stb.
4en lehetnek bent a szulesen.
Elso 2 honapban velunk lessz, van bolcsonk a halonkba, meg arrol kuldok most emailben kepet.


Dike

Pelenkazas furdetes stb, itt ilyenrol nim volt szo, mert ugye szules utan 2 oraval johetsz haza, es azonnal kuldik az apolot 10 napra, aki mindenre megtanit, esgit mindenben, stb.
Szoritok a cukorterhelesnel :D :D !!

Puszi!
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap dolgoztam utoljára, így mától én is "idő milliomos" vagyok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hamarosan indulok a házidokihoz, elintézni a táppénzt, este visszaolvasok és holnap jövök! :wink:

Szép napot mindenkinek!

Kép

KépKép
anett_1
 
 


Sziasztok,

Dike
Szerintem jún-ban is rugdalózóban altatják a babákat, így vehetsz neki hálózsákot ha szeretnél, persze csak rugdalózó vastagságút, mert létezik téli babáknak is vastag hálózsák. gondolom már láttál te is boltban. Tegnap elmondta a védőnő, hogy azért jó a hálózsákban altatni, mert hogy a babák béka pózban tartják a lábukat s ez a természetes, s ezt biztosítani is kell a babának az esetleges csipő gondok elkerülése végett, persze a rugdalózó is ugyanolyan jó altatni :)
Ja, és előre ne vegyél mellszívót, és sterilzálót sem, ha kell mellszívó majd veszel akkor, mikor szükség lesz rá, amúgy meg tuti tud a védőnőtök is kölcsön adni, nekem már mondta, s azt is mondta, hogy egy nőnek max. 1-2 szer kellett itt a faluban. Szóval normál esetben nem fog kelleni a mellszívó, mert a baba annyit szopik amennyire szüksége van és annyi fog termelődni, amennyi a babának kell, persze vannak extrém esetek, de tuti kapsz majd akkor ha netán kell. A sterilizálóra meg azért nincs még szükség, mert nem fogsz cumisüveget használni, feltéve ha szoptatod, s nem is szoktak teát adni a babának meg vizet, hanem kicsit szoptatják ha szomjas.

Bazsa
ha jól tudom max. 3-at ültetnek be. Lombik előtt állsz? Vagy már meg is volt a beülti?

Georgia
Akkor nekem is kell pár meleg holmit vennem :) 4-en :shock: te Úr Isten, én csak a férjemet akarom hogy bent legyen, s nem is lesz más az tuti. Mi is úgy volt hogy kapunk bölcsőt, de inkább nem kellett, mert nem tudjuk hova tenni, s tényleg csak az első 4 hónapban használnánk, s nem akartam anyuékat költségbe keverni, mert apu akart csináltatni....

Anett
Akkor végre te is élvezheted nyugodtan a babavárást! :)

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Georgia bölcső

Kép

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Zita

Nagyon koszi hogy felraktad :D :D !!
A bolcso felett van a 19evvel ezelotti eskuvoi kepunk :D :D , szep szoke menyasszony voltam nem :oops: :oops: ?!
Puszi!
Vendég
 


Sziasztok,

Gyancsi
Nem tudom, hogy mennyire követed nyomon a topicot, de remélem hogy igen, hogy vagytok? :) Gondolom nagyon leköt a picur. azt szeretném kérdezni, hogy hol vetted az átlátszót pvc "zsákokat", amibe a baba ruhákat raktad mosás után? Előre is köszönöm a választ!

Georgia
Nekem feltűnt az esküvői kép :) csak sajna nem nagyon lehetett ránagyítani... ja és szívesen :)

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Zita! köszi az infót,meg mindenkinek!

KépKép
dike
 
 


végre túl vagyok a terheléses vérvételen....blőőő, de talán jobb volt mint a 12.héten.

Holnap megyünk Győrbe barátnőmékkel shoppingolni, de csak az Árkádba! de tök jó lesz, imádok:)

KépKép
dike
 
 


Sziasztok!

Aki ezen a héten kommentel a Babanet valamelyik cikkéhez, az egy cuki Figurka álommanót nyerhet!

Kép

Úgyhogy mondjatok véleményt bátran: mi az, amit feleslegesnek tartotok megvenni a babának? Mit szóltok az új, otthonszülést szabályozó rendelethez? Vagy pl. szerintetek milyen praktikákkal lehet ránevelni egy gyereket az olvasásra?

Kedden sorsolunk!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Mi van vege a tropiknak?
Mindenhol megy az irkalas, csak itt van megallva.
Egy csomoan el vagytok veszve :cry: :oops: !!

Zita

Mi van veled remelem jol vagy!!

Dike

Milyen volt a vasarlas?
Vettel valami jot?

Suzyt, es Gabit szoktam olvasgatni egy masik tropikban, lattam 2 baba egyszerre szuletett meg, egy kislany, es egy kisfiu :D :D !!
Gratula!
Ott aztan van porges, meg ejszaka is irtak a csajok!!
Tok jo volt olvasgatni.

Ancsuka

Ti jol vagytok?
Jelentkezz ha tudsz!!

Gyancsi

Te is ha tudsz irj, meg aztan kep is jo lenne a bebirol :D :D !!

Angyal

Te is igerted jossz, remelem minden oke veled!!

Melinda

Ha van idod irj egy par sort, de ha nincs akkor is irj legyszi :D :D !!

Probalkozok elvagytok veszve, valami eletjel!!

Mindenkinek jo hetveget!!
Vendég
 


sziasztok!

na szóval a vérképem: a vas, hemoglobin (vagy mi az )meg a süllyedés ezek rosszak...lényeg vashiány a védőnő mondta. de majd a doki ír fel amit gondol 18.án amikor megyek hozzá. meg egy picivel több a fehérje.
azért is hívtam utána fel a védőnőt, mert h kedden fél 2re nem tudok menni, mert akkor még Pesten leszünk, aztán megbeszéltük, h ő is meg én is bemegyünk a védőbe fél 8ra. így nem kell halasztani.
a cukor: éhgyomri 5 a terheléses 5.9. az jó.

tegnap voltunk az Árkádba Győrbe de csak este fél 6ra értünk oda, 8ig két boltba jutottunk be:))) h&m meg a zara. a babynek vettem a zarába télre egy nagyon vagány kabátot,meg nadrágot, mert nagyon le volt árazva...fuu de vagány:)

Tegnap voltam a rokonomnál is babázni, büfiztettem, fogtam sokat, annyira jó lesz már ha meg lesz az Ármin is!:)))))
Ma elkezdtem kipakolni a kis szobát, rendezgettem a gardróbot, babaruhákat!

tényleg csajok jelentkezzetek!

nagyon sokszor fáj jobb oldalt a bordáim alatt, de a baba még nem nyomhatja, mert odáig nem ér el. mi az? de olyan mint ha ő lenne...belek?

Anett! na mizu nem írsz? terhelésed volt már? 21.én lesz a köv felkészítő?

KépKép
dike
 
 


Kép

Kép

KépKép
dike
 
 


Dike

Na kkor tutal egy-ket dolgot vasarolni :D :D !!
En is szoktam ugy 2 heti szinten babazni, van itt kint egy Libanoni baratnom, neki mar 5 honapos a Lara kislanya.
Annyira edes :D :D !!
Nagyos csini vagy a kepeken :D :D !!

Nekem is megjott a level a nogyogyasztol, mennem kell 16an delutan hozza, megnezik mit talalt az uhus a mehemen.
Remelem nem nagy baj!!

Puszi!
Vendég
 


Vannak hibaim, de ez a gep egy fos, igy van mikor ossze vissza adja le amit irok, vagyis a billentyuk szarakodnak.
Vendég
 


sziasztok,

zitácska,
lombik elött vagyok,most hoztuk meg a döntést.
németben élek, itt is 3-at ültetnek be (azt hittem otthon többet), de itt tiltják az embrió lefagyasztását sajnos. ezen kívül a betegbiztosító csak a felét állja a kezelésnek, és az itt legalább 1000 € (mármint a fele). Próbálkoztam elintézni, hogy otthon csinálhassam,de sajnos mivel itt "embrióvédö" törvények vannak,így nem segít az itteni biztosító. Akartam otthon biztosítást kötni,de sajnosn az csak akkor müködik,ha nincs külföldön bejelentett lakcím, azt meg nem tehetem meg,h innen kijelentkezek. ugyhogy marad németország, ahol most ott tartok,h meg kell még kérdeznem,hogy van e lehetöség részletfizetésre. egyébként 37 éves vagyok, nincs még gyerekem, pedig ez a legnagyobb álmom :-) ezzel gondolom nem vagyok egyedül :-) uterux duplexem van, de egyébként állítólag nálam minden rendben. a férjem andrológiai vizsgálati eredménye nem lett vmi fényes.minöségi probléma és a mennyiség sem annyira jo,de nem vészes. 1 inszemináción túl vagyunk,ami engem nagyon kicsinált. (az inszemináció egyébként sem növeli meg sokkal az esélyt, max 10%) ezért nem vagyok megbarátkozva a mesterséges megtermékenyítéssel kapcsolatban,de úgy néz ki,h most más nem segít. a biológiai órám ketyeg... :-) most nagyon pozitivnl állok hozzá a lombikhoz, körülöttem vannak egy páran akiknek elsöre sikerült,uh nagyon várom,hogy nálam hogy fog elsülni :-)
tehát eddig még csak a döntés született meg, hogy hol fogjuk megcsinálni és most ott tartok,h már csak idöpontot kell kérnem az orvosomnál. az én dokim is csinál lombikot, val´színü,h nála fogom megcsinálni. ennyit rólam és a rövid történetemröl... :-)
Vendég
 


georgia,
hollnadiában mennyi emriót ültetnek be? milyen a politikai helyzet ott? segítenek a gyerek projektekben? itt németországban sajnos nem vmi jó helyzet...
Vendég
 


Sziasztok,

Georgia
Én nem vesztem el, csak hétvégén általában nem jövök :) ill. nagyon sokat mászkáltam-mászkáltunk a héten. vagy szüléselőkészítő volt, vagy fogorvoshoz mentem. Nagyon elfáradtam a héten, de szerencsére minden oké :)
Mi volt uh-n? Nem emlékszem már, hogy mikor voltál, nem emlékszem, hogy mondtad volna, hogy találtak valamit, de reméljük semmi komoly! 16-a még olyan messze van.....

Dike
Egy jó tanács: beszéld meg a dokiddal, hogy nem szeretnél konkrétan vasat szedni, hanem olyan szert szednél, ami a vas feldolgozását, lebontását segíti elő, lsd. homeopátiás szerek. Ugyanis a vas szorulást okoz, de ezt biztosan tudtad, s általában nem is javít a vas szedése a vérképen, elég sokan mondták már ezt nekem, a védőnő is ezt mondta. Itt utána tudsz olvasni: http://www.vital.hu/schussler_sok_so_verszegenyseg
Illetve próbálj meg olyan kajákat enni, amiben sok a vas: spenót, brokkoli, sóska.
Nem tudom, hogy mi fájhat a bordáid alatt, ill. hogy mitől van, nekem már felér addig a baba, de szerencsére nem szokott fájni, sőt az én babám inkább lent szereti piszkálni a medencecsontomat :)
Szép nagy már a pocid :)

Bazsa
Szuper, hogy ilyen pozitív a hozzáállásod, így kell ezt csinálni! :) Mondom én, aki nagyon negatívan állt hozzá a dologhoz :D Nem kevés pénzt kell kifizetni odakint, de azt az ottani fizuhoz "igazítják". Nekünk is kellett fizetnünk itthon, a Kaáli Intézetekben fizetni kell, de nekünk ez volt a legközelebb, azért kicsit durva lett volna 2-3 naponta feljárni Pestre... Fizetni kellett az uh-kért, a méhfeltöltésért, s még sorolhatnám, meg természetesen az injekciókért, tabikért, amiket szedni kellett.
Szerintem a lombikot sokkal nagyobb sikerrel végeznek, mint inszemet, nekem nem volt soha, de jobb is, mert én az inszemben nagyon nem is bízok..... Bár nálunk nem is lehetett volna, mert mindkét oldalon vannak/voltak problémák.
Nem tudtam, hogy mi az az uterus duplex, mármint a nevéből elgondolkodtam, s ledöbbentem :shock: utánanéztem, nem hallottam még ilyenről....
Drukkolok neked a lombikhoz! Ha van kérdésed, nyugodtan kérdezz, ill. gyere és mesélj, hogy hol tartotok!

Most megyek főzni!

Szép hétvégét nektek, ami még van belőlet!

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Zita! köszi a tanácsot, majd megemlítem a dokinak! és most olvastam a cikkben amit küldtél, h a tünete a szem alatt lévő karikák! hát ne tudd meg nekem milyen feketék, ennyire soha nem voltak azok!!!minden reggel egy kiló korrektort teszek rá, de már az sem segít!akkor ez a vérszegénység miatt van:(

Bazsa! tényleg nagyszerű a hozzáállásod, drukkolok nagyon!

Georgia! nem lehet semmi gond!+++

KépKép
dike
 
 


Sziasztok!

Bazsa

Itt szuper a rendszer, igen hallottunk, hogy nemetorszagba gazok vannak.
Tolunk havi 25ezer ftot vonnak a fizetesbol, a betegbiztosito, de az adohivatal, a felet, vagyis 12500ftot vissza utal a szamlankra .
A gyogyszerek ingyenesek, az orvosi ellatas is, a korhaz is, az IVF teljesen ingyenes, az injekciok is a gyogyszerek is.
Itt csk 2 embriot ultetnek be, tobbet nem engednek, es fagyasztjak ami megmarad 5 evig rakjak el.
Nekunk 6 embriot fagyasztottak le.
En is 37 eves leszek majusban, ne aggodj, biztosan sikerulni fog.
Amugy a nemet hatartol 50kmre lakunk :D :D !!
De En ott nemtudnek elni :cry: :oops: !!
Olyan masok az emberek mint itt.
Mondjuk mar lassan 17 eve elunk itt.
Politikai helyzet jo nagyon, szocialisak az emberek, itt nemhallasz egy panaszt senkitol sem, jol elnek, nem feltunoek, nem akarnak bmvet akinek nem futja ra, azert nem vesz fel kolcsont.
Segitokeszek, ha szulsz annyira segit az allam mindenben.
8honapos terhesen, ad az allam 1800eurotaz elso gyerek urtan az ami otthon 60ezer ft ha jol tudom.
Kerdezz nyugodtan, akar priviben is, es ha erre jarsz irj elotte, szivesen fogadlak :D :D !!

Ziat
Valamit lattak a mehemen vagy mehnyakon mar nem is tudom en sem, mert mikor meghallottam, egybol beparaztam.
De 16an megyek delutan a nogyogyaszhoz, es az is megnez.
Ez van remelem minden oke lessz.
Orulok hogy jol vagy, mar kezdtem aggod
Puszi!
Vendég
 


Bocsi Zita helyett Ziat jott ki :oops: :D !!
Vendég
 


segítenétek nekem h miből mennyi kell??

56 rövid u. body?
56 hosszú u. body?
56 ujjatlan kell??mennyi? átlapolós kell mennyi?

62 rövid u. body?
62 hosszú u body?
62 ujjatlan kell?átlapolós kell mennyik??

56 rövid u. rugi mennyi?
56 hosszú u. rugi mennyi? ezek nem a plüssök legyenek igaz?
ujjatlan kell???

62 rövid u rugi?
62 hosszú u rugi?
ujjatlan kell?

napozóból 56-os 62es menyi??

56-62 kis póló, vagy hosszú ujjú mennyi?

KépKép
dike
 
 


Georgia
Biztos minden rendben lesz nálad! :) ne aggódj!

Dike
Elvileg a védőnőd kellett volna, hogy adjon kelengye listát. Én kaptam, s azon van 56-os rugiból és bodyból is 3-4 db, 62-esből ugyanígy. De szerintem ez úgyis kevés lesz. Nekem ismerősöm azt mondta, hogy 3-szor öltöztette egy nap.... Úgyhogy ezek már az első napon el fognak fogyni :D Valószínűleg nyárra nem fog kelleni plüss rugdalózó, de sosem lehet tudni hogy milyen idő lesz....
Remélem azért tudtam valamit segíteni.

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Sziasztok!

Dike,
az az igazság, hogy nekünk mindenből elég sok van!Én vettem minden méretből 1-2 újat, és sokat jártam turiba, nagyon nagyon jó rucikat lehet ott kapni.És elég olcsó is!Szerintem badyból van vagy 20db összesen, ezek 56-62-68as méretűek!
Ha nem viszolyogsz a használt ruháktól, nézz be egy turiba.Nagyon jókat lehet találni.Sőt, én nem is egyszer találtam vadi újat is turiba, 300ft-ért!Van egy nagyon jó a Budai úton Fehérváron.Igényes visszárus ruhákat árulnak!

Georgia,
nagyon aranyos lett a babaszoba!És a bölcső is édes!
Pocakfotót mikor kapunk?

Zita,
pocifotó?
Látom Nálad is rohan az idő!Mindig ledöbbenek ilyenkor, de akkor ráeszmélek, hogy felettem is eljárt már az idő! :lol:

Anett,
gyere, és mesélj kicsit magatokról!Hiszen már nem dolgozol, nem fogadunk el semmilyen kifogást! :D

Zsu,
bocsi, nem emlékszem, mikor is kell dokihoz menned?Lesz valamikor mostanában ellenőrzés?

Szrityi,
hogy vagy?Sokat gondolok Rád is!

Mi jól vagyunk.Kislányom nagyon jól érzi magát a pocakban.Kíváncsi vagyok mikor lesz kíváncsi a külvilágra! 8) :D

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84
 
 


Sziasztok Topiklakó!

Ha még ma kommentelsz, holnap a Tiéd lehet a Figurka Design álommanója a Babanet kommentelős játékán!

Kép

Például bakiparádét tartunk szülőségből itt! Ha Neked is van mókás bénázás a tarsolyodban, oszd meg velünk!

Folytatódik a Születésnapló is! K. immár a 30. héten jár, és cseppet sem unatkozik.

Talán végre tényleg szabályozva lesz az otthonszülés! Te kipróbálnád? Szerinted milyen alapvetéseket kellene belevenni a törvénybe?

Egyre több az olyan gyerek, aki nem szeret olvasni. Íme, néhány tipp, hogyan neveld olvasóvá a kicsit! Ha vannak további ötleteitek, mi kíváncsiak lennénk rá!

És továbbra is várunk Facebook csoportunkban mindenkit, aki még nem csatlakozott!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Melinda

Orulok hogy jelentkeztel, es hogy jol vagytok :D :D !!
Neked pocakfoto?

Zita

Kuldtem emailben egy pocakfotot, legyszi tedd mar fel!!
Nagyon koszi, es ne haragudj, hogy terhellek vele, de nekem nem jon ossze.

Puszi!
Vendég
 


Zta

Majd gyere mondd mi volt a nagyogyasznal!!
Vendég
 


Sziasztok!

Elnézést kérek a bepofátlankodásért, egy kérdést szeretnék.....hátha valaki tud rá valamit:
A férjem eredményéről lenne szó, ilyen lett:
6 ml fokozott viszkozitás elhúzódó cseppfolyósodás
20M/ml
20% gyors progressziv mozgású
10% lassú diszkinetikus
70% immobil
Morfológia:50% ép
Fer14-et írt fel a doki 3 hónapig és ha akkor sem javul, akkor inszem.
Azt mondta, hogy nem túl jó, de nem is nagyon rossz.Szerintetek?
Köszi szépen!

Kép
meli0805
 
 


Sziasztok,

Melinda
De jó neked, hogy már a 37. hétben vagy :) nagyon irigyellek, majd lejjebb írom miért.
Hogy vagy? Hogy bírod?
Pocifotót rakj fel te is! Én is igyekszem, de a másik géppel lett csinálva, ahhoz meg nem értek.....

Meli
Én ezekhez nem értek, de kérdezd meg a dokitokat, vagy aki kielemezte az eredményt, ill. netes dokit.

Georgia
Nem terhelsz, azt megteszi más :D

Tegnap a dokinál:
Sajnos rövidült a méhnyak, most már csak a 2000 értéket kaptam meg :( bár mindenki azt mondja, hogy ez nem gáz. Doki szerint a 37. hétig ki kéne húzni, ja hát köszönöm szépen, jól rámijesztett, de szerinte sem kell aggódni.... akkor most döntse el hogy aggódjak vagy sem. Sajna az utóbbi időben sokat mászkáltam, s úgyis attól van. Sok volt a menés: szüléselőkészítő, fogdoki, most meg az újraélesztő tanfolyam.... szóval meglesz a héten még a sok minden. Takarításra nem is merek gondolni, de könyörögni sem fogok senkinek sem, hogy segítsen. Majd valahogyan lesz.... nem vagyok az a fajta, aki könyörögjön.... ha valaki segíteni akar, az úgyis felajánlja, ha meg nem akkor majd meglesz valahogyan. Pedig már nem ártana, meg a babaruhákat is mosni kéne és vasalni. Teljesen elment most a kedvem....Rájöttem, hogy mindenkinek csak arra vagyok jó, hogy vigyorogjak velük, meg hogy én segítsek, ill. lelki szemetes legyek, utána meg segítségre nem számíthatok :?
S még ráadásul éjjel fájt a fogam, most sem vagyok a topon.... Szerdán megyek csak fogdokihoz, mert had legyen ez már az én napom és pihivel töltöm, mert már nagyon ki vagyok merülve, fizikailag és lelkileg is...
Bocsi, hogy panaszkodtam, de most sajna csak ez van!

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Kép Georgia pocifotó

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Zita

Nyugodj meg, minden rendben lessz!!
Erre meg csak most jottel ra?
Ne haragudj hogy ezt irom, de eleg surun otthon ez megy, amig te segitesz Isten no vagy, amikor neked kell, meg senki se er ra.
Na mindeggy, a lenyeg pihenj sokat!

Nekem tegnap kikellett hivni a szulesznot, nagyon rosszul voltam mar 2 napja, melkasom szorit, szedulok, luktet a jobb szemem, raadasul mindenre egy perc alatt bepattantam.
A baratnommel is osszevesztem tegnap de ki is bekultunk de meg ilyen nem fordult elo.
A bebivel minden oke de holnap mennem kell ismet kontrolra, mert magas volt egy kicsit a vernyomasom, es vizeletet is kell vinnem.

Majd jovok!
Puszi!
Vendég
 


Georgia
Eddig is tudtam, hogy ilyenek az emberek, de nem is az a baj, hogy nem érnek rá, hanem nem is jut eszükbe felajánlani segítséget, mert én úgy szoktam hogy engem nem kell megkérni, hanem magam szoktam felajánlani.... s ez akkor kiborító már, amikor a saját anyámat nem érdekli, hogy mi van velem, vagyis megkérdezi, de nem érdekli, persze rajtam kívül mindenki mással el van foglalva... én csak arra vagyok jó hogy szüljenek neki unokát, akivel lehet dicsekedni :? szerintem most már érteni fogod, hogy min buktam ki igazán

Neked sem egyszerű :( mitől lehetett a rosszulléted? nem mondott semmit a szülésznő? Biztos nincs semmi gond, lehet az időjárásváltozás teszi....

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Sziasztok

Zita, sajnálom, h így viselkednek veled, én olyan szívesen segítenék, ha közelebb laknánk egymáshoz! Tudom nehéz, de Te se foglalkozz velük, Neked most másra kell koncentrálni!

Georgia, nem lehet, hogy pánik rohamod volt?? Hallottam már ilyenről...és a tünetek is egyeznek! Mindenesetre kérdezd meg a dokidat!

Meli, tegnap voltam megbeszélésen a dokinál, minden vv-t újra kell csináltatnom, kell rákszűrés, mammográfia, a férjemnek spermavizsgálat.
Vendég
 


Sziasztok!

Zita,
sajnálom, hogy elromlott a kedved!
De a méhnyak miatt ne aggódj, nekem a 28.héttől 2000es, a kislány mégsem akar előbújni! :wink: Pedig mostmár ezerrel takarítok, pakolok!És ezelőtt sem kíméltem meg igazán magamat!Nem lesz semmi gond!
Hidd el, hogy az idegeskedés árt ilyenkor a legtöbbet!Mert a stressz is beindíthatja a szülést!
Úgyhogy tessék szépen relaxálni, csak szép dolgokra gondolni, és pihizni!
Ne foglalkozz most senkivel!Ott van a pocakodban egy csodálatos kis élet, akiért felelősséggel tartozol.Csak Rá gondolj! :D
Én nagyon jól bírom a pocakosságot, köszönöm!Még ellennék jópár hónapig így!Azért ha sokat dolgozok, akkor már észreveszem, hogy fájdogál a hasam, de nem vészes.Még semmi jelét nem látom, hogy szülnénk.
Pocakfotót ígérem rakok majd!

Georgia,
nagyon szép már a Te pocakod is!
Sajnálom ezt a rosszullétet!Mennyire ment fel a vérnyomásod?
Holnap majd gyere ám,miután voltál a dokinál!

Meli,
hát, ezek az értékek nem a legrosszabbak, de jobbak is lehetnének!
Azt mondják, hogy 20M/ml kiskatona, az már jó, de ahogy nézem, itt az életképességükkel van inkább a probléma!
Szedesd be a gyógyszert apával, és én ajánlanám még az E vitamint is neki, az nem fog megártani!
A fokozott viszkozitás azt jelenti, hogy nem elég folyékony a sperma.Erre pedig ACC200at szoktak adni az apukáknak(tudom, hogy ez megfázásra jó, de segíti a cseppfolyósodást).Úgyhogy szerintem azt is megpróbálhatjátok.Napi 1 tasakkal kell meginnia belőle!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84
 
 


sziasztok,

Zsu
végül mentetek dokihoz, most olvasom.... "szuper" hogy most megy az idő az újabb vizsgálatokkal :? de sok kitartást kívánok!
Köszönöm szépen, nagyon jól esett, aranyos vagy, de tényleg! Tudom, hogy te már rég itt lennél nálam, ha nem laknál olyan messze, ezt már annyiszor beszéltük :) meg tudom, hogy megértesz, mert már sokszor beszéltünk ezekről a dolgokról.

Melinda
Neked is nagyon szépen köszönöm, s így most már nem aggódok annyira a 2000-es érték miatt :) bár én tényleg sokat pihizek, most nincs is kedvem semmit sem csinálni, mert nekem is sokat fájdogál az alhasam.... Neked is kitartást kíávánok, neked már tényleg nincs sok :) :wink:

Zita

Kép
zitácska79
 
 


Zsu

Orulok hogy megint belekezdtek!!
Sok sikert, es kitartast kivanok nektek!!

Zita

Remelem mar megnyugodtal, ne stresszelj feleslegesen!!
Nekem 3an igertek magyarbol, hogy kijonnek segiteni ha szulok, de azota kb 10szer valtozott hogy ki mikor jon.
Pont azt beszeltuk a ferjemmel, majd a vegere nem jon senki.
Mindeggy nemhalok bele, 10 napig itt lessz az apolo, aztan meg itt lessz a ferjecskem es persze En is.
Amugy en is olyan vagyok, aki segit onzetlenul, szivesen teszem, es nem is banom.
Vigyazz magadra!!
Ja, es koszi hogy felraktad a fenykepet!!
Puszi!
Vendég
 


Dike es Angyal

Mi van veletek?
El vagytok tuve!!
Hahoooooooooooooooo :D :D !!
Vendég
 


hello csajok,
hát olvasok olvasok és épp azt fogalmaztam meg mgamban,h szivesen jövök,mert annyi pocakos van itt,h nekem ez csak pozitiv segitség. erre olvasok tovább és nagy panaszáradat fogadott ;-)
tudjátok mit? tessék befejezni és annak örülni ami van. pl a pocaknak... tudod én mit nem adnék érte,ha már itt tartanék...
ugy hogy tessék összeszedni magatokat és tovább pozitiv energiát belém árasztani :-) remélem nem sértettem meg senkit,de higgyétek el nem tesz jót ha a rossz oldalt nézzük!

nagyon aranyosak vagytok,h igy fogadtatok és el is határoztam hogy figyelek és nem csak gyors látogatást teszek.

georgia,
ezek szerint hollandiába kellett volna mennem :-)
münchen nincs közel a holland határtól, de ha arra járok szivesen bekopogok :-) én is szivesen látlak,ha erre jársz :-)
örülök,h arra felétek ilyen pozitivan kezelik a gyerek projektet.
a németek nekem sem a kedvenceim, de itt volt lehetöségem a jobb megélhetéshez. nagyon bizom benne,h jó élményem lesz itt a lombik programmal kapcs.
Vendég
 


zita,
az uterux duplexröl én is akkor hallottam elöször,amikor nálam kiderült. dupla vagina is volt de azt megmütötték,eltávolitották azt a bizonyos "válaszfalat"...
tudod mi a legdurvább?
hogy éveken keresztül jártam dokihoz (össz. kb 15 doki) és közülük csak egy vette észre,h dupla vagina. amikor kiderült,szegeden kötöttem ki és egy prof. nem tudom hány dokival állt körbe és bizonygatta,h nincs igazam,ui semmi dupla dolog nincs.
na aztán németben elmentem egy magyar dokihoz és mikor elmeséltem neki a sztorimat, ö szégyelte magát,h ilyen kollegái vannak. ö mütött meg és azóta szexuális életem is van :-) egy 7 éves kapcsolatot tettek azzal tönkre,h nem vették észre mi a baj. szerencsétlen exem meg kitartóan 7 évig várt, hátha majdcsak összehozzuk,de nem tudtam már vele megoldani. de szerintem le a kalappal elötte...
na röviden ennyit erröl :-)
uh a bizalmam az orvosok felé enyhén megingott :-)
de én is itt vagyok,nagyon felkészülten járok orvoshoz és ha én egyszer valamit akarok,akkor az ugy is lesz... :-) szegény dokinak nincs könnyü dolga velem,de ezért fizetik :-)

zita, ketten szerettétek volna a babát és kettötöknek kell végigcsinálni. természetes,h jól jön a segítség, de hidd el képesek vagytok ketten is végigcsinálni. mutasd csak meg, h erös vagy és ha közben mégis úgy érzed,h nem megy,akkor tedd félre ami nem fontos. nem kell neked most mindent megcsinálni, nem szalad el a vasalnivaló, megvár. és igenis szakits magadra idöt, mert megérdemled...
szomorú,ha egy anya (akinek ugye nagyon jól kéne tudnia,min mész keresztül) nem veszi a fáradságot arra,h felajálja a segitséget. van egy barátnöm,akinek van picije és ö is a szülöktöl csak annyi segitséget kap,h add ide a picit majd én altatom,majd én etetem stb... pedig inkább ezeket a fontos dolgokat kéne az anyának csinálni, a nagyi meg igazán elmosogathatna vagy kimoshatna, vasalhatna stb... szerintem is ez lenne a normális. NA MINDEGY EBBE MOST JÓL BELEGABALYODTAM;ABBA IS HAGYOM;MERT ALUDNOM KÉNE :-)
jó éjt...
Vendég
 


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép


nagyon jó volt a 4d, de 1 óráig nézett a csaj, közte tornával, sétával,mert mindig elfordult, és eltakarta a kezével az egész arcát! drágám teljesen átlagos baba egy grafika alapján, 722g és 35 centi,még mindig kisfiú, de nem mutogatta annyira magát:)fejfekvésű eddig:)
hazafele voltunk a Brendonba,kikába, ikeába, mattiba,Auchanbe....nagyon sok mindent vettünk:)))) annyira de annyira elfáradtam, hogy alig bírtam már lépni:)ruhákat,játékokat,kiságy felé forgót, fürdetéssel kapcsolatos dolgokat, pelenkázással kapcs dolgokat,neszesszeres dolgokat,angelcar babőrzőt és légzésfigyelőt hozzá volt pelenkatároló kuka, fogasok, tárolódobozok,cumi,cumisüveg előke meg sok mindent:) a ruhákat már 100szeor átnéztem, gyönyörködtem bennük:)olyan boldog vagyok!:))) bútorokat is néztünk, a kikás tetszett a legjobban, de 240 ezer...:( brendonost,meg a mattba néztünk még egy-egyet. majd még azt nézünk....az nem dőlt el.
holnap megyek barátnőmhöz, aki nagyon sok mindent ad, majd holnap leírom miket kaptam.(nem ruhák) aztán utána összesítek, hogy mik kellenek még.

KépKép
dike
 
 


dike,
izgalmas pillanatképek :-)nagyon szép baba:-)
lombikbaba? mesélj röviden hogy hoztátok össze, hátha tudok én is valamit belöle meriteni :-)
Vendég
 


Sziasztok,

Bazsa
néha az ember maga alatt van, vagy épp terhesen nehezebben emészti meg, ha valakitől nem azt kapja, ami egy rendes anya dolga lenne, de legalább én már tudom, hogy mit fogok másképp csinálni :wink: s én a gyerekem ellátását nem fogom senkinek sem átengedni, még a fürdetést sem, csakis a férjemnek, mert ezek a pillanatok ránk várnak, mindenkinek ott volt a lehetőség a saját gyerekével ezeket átélni, legalábbis szerintem ez így logikus. Aki meg segíteni akar, az lássa el a háztartást, ha meg nem, akkor szépen üljön okosan és hallgasson! Sok sajna az okoskodó ember a családban, s azokat már most igyekszek leállítani, főleg, ha hülyeséget beszél! :wink: S erősítem bennük, hogy minél előbb tudasuljon, hogy magamnak szülöm a gyerekemet, nem pedig másnak, gondolok itt a hülyébbnél hülyébb ötletekre, hogy majd anyukám megy el vele gyes-re, na ez az amit sosem engednék!!!! Szerintem így már érteni fogod, hogy mitől telt be a pohár. De már megnyugodtam és nem érdekel :) s nem mondok innentől kezdve senkinek semmit a családban, mert addig nem beszélnek hülyeséget és nem bosszantanak vele.

Az orvosok, hát ez elég kényes téma, főleg ezen az oldalon. Nekem is van rossz, nagyon rossz tapasztalatom, nem is kevés, mind a korábbi nőgyógyis problémáimmal kapcsolatbna, mind pedig a lombiknál. A "tárgynak" nézés és a nem törődés, időhúzás, na ezek mind keresztbe tettek. De a saját nőgyógyászommal maximálisan meg vagyok elégedve, rendes és segítőkész, s biztat is mindig :) mindig azt mondja hogy már nem sok van hátra :) s ez elég viccesen hangzott mikor 12 hetesen mondta ez :lol:
Kész kálvária lehetett az is, amit te megjártál, de örülök, hogy megoldódott, most már pikk-pakk összejön nálatok is a baba s az életed teljes lesz! :) :wink:

Dike
Nagyon édes a kis kukacosod, s látom beindult most már teljesen a nagy bevásárlás nálad is! :) Nekünk még egy fő, fontos dolog hiányzik, a matrac, mert ebben kicsit más a véleményünk, s keressük a köztes megoldást :) Sikerült azért valamit múltkor segítenem, hogy miből mennyit vegyél? Mi nem vettünk cumisüveget, mert teljesen felesleges, legalábbis alapesetben, amikor szoptat a mama, de mindig ebből kell kiindulni :wink: s így mi sem sterilizálót, sem pedig mellszívót nem vettünk, s nem is fogunk, amíg nem lesz ezekre szükség! remélem utóbbira sosem lesz szükség! ;) Majd még saját magamnak kell venni a kórházba hálóinget, mert azt még tényleg nem vettem, kicsit drágállom az 5 e Ft-ot érte, s olcsóbban még nem láttam, s abból sem ártana pl. 3 db.
Kaptál már a védőnődtől kelengye listát? ha gondolod elküldhetem neked mail-ben a sajátomat, amit a védőnőtől kaptam, azon rajta van, hogy mi kell a kórházban a babának, mamának és mi kell a babának odahaza. S mi az ami felesleges, bár sok listát lehet találni neten is, de szerintem a védőnőm elég jól összeállította ezt a listát.

Kicsit regélek magunkról is! :)
Voltam ma baba újraélesztő tanfolyamon, örülök, hogy eljutottam ilyenre, mert tényleg fontos, s össze fogom írni, hogy mit hogyan kell csinálni, bár már tanultam mikor a jogsit tettem le, de azért kicsit különbözik a babák újraélesztése a felnőttekétől.
A fogam sajna kitolt velem a héten. Ma voltam a fogdokinál, mivel fájt a fogam, s úgy néz ki, hogy kezdődő ideggyullladás, úgyhogy pénteken megyek és kicserélik az egyik tömést, idegkezelik a fogat és újra betömik.... Már nem vészes, ahogy fáj, s szerintem magától is elmúlna, de ez a makacs fogak közé tartozik, ami időközönként úgyis rosszalkodna. Sajna most csak tippszerűen lehet gyanakodni erre a fogra, mert röntgent tilos csinálni, még szerencse, hogy tavaly mielőtt terhes lettem, akkor csináltattam egy panoráma röntgent.
Holnap lesz az utolsó szüléselőkészítő tanfolyam :) megyünk szülőszobára :) kíváncsi vagyok már nagyon :) majd mesélek, bár már képeket láttam róla

Mindenkinek szép estét!

Zita

Kép
zitácska79
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?